Πέμπτη 20 Μαρτίου 2008

III- Η ΦΥΣΙΚΗ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΒΙΕΤΝΑΜ ΚΑΙ ΟΛΙΓΑ ΤΙΝΑ ΠΕΡΙ ΠΟΡΝΕΙΑΣ.



ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ

Η πρωτεύουσα του Βιετνάμ είναι το Ανόι μια όμορφη πόλη 3.000.000 κατοίκων σαφώς καλύτερη από την Σαϊγκόν που μετά την ενοποίηση της χώρας μετονομάστηκε σε Χο Τσί Μινχ (το ψευδώνυμο αυτό σημαίνει φωτοδότης) προς τιμήν του πρωτεργάτη της απελευθέρωσης της χώρας πρώτα από τους Γάλλους και μετά από τους Αμερικανούς , την οποία όμως λόγω του θανάτου του 6 χρόνια νωρίτερα δεν πρόλαβε να την δει.

..................Το μαυσωλείο του Χο Τσι Μινχ
Προς τιμήν του οι Βιετναμέζοι έφτιαξαν ένα μαυσωλείο και τον έβαλαν μέσα ταριχευμένο σαν τον Λένιν. Αυτό έγινε παρά την επιθυμία του ίδιου να τον καύσουν και να σκορπίσουν τις στάχτες του στην ενοποιημένη χώρα του και εκτός από ένα μικρό μουσείο στο χωριό που γεννήθηκε να δώσουν αντί για μνημείο τα λεφτά για να γίνει ένα σχολείο.

Το Προεδρικό μέγαρο κτισμένο από τον καιρό της αποικιοκρατίας από τους Γάλλους.

Το ξύλινο σπίτι του Χο Τσι Μινχ δίπλα στο Προεδρικό μέγαρο.
.
Πρώτη επίσκεψη λοιπόν στο μαυσωλείο που επικρατεί νεκρική σιγή και υπάρχουν συνεχείς ουρές. Δίπλα είναι ένα μεγαλοπρεπές κτήριο το Προεδρικό Μέγαρο που ήταν του Γάλλου διοικητού και επειδή ο «Θείος Χο», όπως τον φώναζαν οι Βιετναμέζοι, με την απλότητα που τον χαρακτήριζε δεν μπορούσε να ζει σε αυτό το μεγαθήριο έβαλε και του έφτιαξαν ένα απλό σπιτάκι σαν του χωριού του και ζούσε εκεί έχοντας μπροστά του μια λιμνούλα που του άρεσε να χαζεύει τα ψαράκια της..


Η επόμενη επίσκεψη είναι στην ξύλινη μονόστηλη παγόδα που πρωτοφτιάχτηκε τον 11 αιώνα αλλά καταστράφηκε πολλές φορές με τελευταία το κάψιμο της από τους Γάλλους το 1954 όταν εκκένωσαν την πόλη.

....................................Η ανατολική λίμνη -Ho Tay

Η παγόδα Tran Quoc στην δυτική λίμνη.
.
Στην πόλη υπάρχουν και δύο πανέμορφες λίμνες που χωρίζονται από μία λεωφόρο. Στην δυτική λίμνη υπάρχει η παγόδα Tran Quoc(σημαίνει Εθνική Άμυνα ) που είναι η παλιότερη στο Ανόι και αποτελεί το πολιτιστικό σύμβολο του Βιετναμικού Βουδισμού.
Η περιοχή έχει πολυτελή ξενοδοχεία και πολλά φαγάδικα στην λίμνη που προσφέρουν την σπεσιαλιτέ τους που είναι κρέας σκύλου! Τα έχουν ψημένα ολόκληρα και με το κεφάλι τους όπως εμείς τα γουρουνοπουλάκια ! Γάτες από ότι είδα δεν τρώνε!
Δεν αποκλείεται δε να ακούγονται και στιχομυθίες όπως: Μάστορα το πεκινουά την άλλη φορά δεν ήταν γάλακτος, ελπίζω σήμερα το κανίς να μην είναι ζυγούρι!
Η πύλη που ονομάζεται η πλειάς των Γραμμάτων Klue Van Cac Κτίστηκε το 1805 για να αντανακλά την λαμπρότητα του Van Mieu στις Επιστήμες γι΄ αυτό και έχει στην κάθε πλευρά ένα ήλιο.
.



Ένα από τα πιο σημαντικά μέρη στο Ανόι είναι το Van Mieu ή ο Ναός της Λογοτεχνίας ή των Γραμμάτων που ιδρύθηκε το 1070 προς τιμήν του Κομφούκιου. Το 2000 τελείωσε και η ανακαίνιση του.
Το συγκρότημα αυτό στην ουσία ήταν Πανεπιστήμιο αρχικά για μανδαρίνους για 7 αιώνες. Το 1442 έγιναν δεκτοί και απλοί πολίτες που έρχονταν από την επαρχία για να δώσουν εξετάσεις.

Στις στήλες με τις χελώνες είναι τα ονόματα των φοιτητών που πέρασαν τις εξετάσεις.

Οι στήλες βρίσκονται στα κτίσματα που βρίσκονται στο πλάι της δεξαμενής της Ουράνιας Διαύγειας (Thien Quang Tinb)
Ο γερανός που πατάει την χελώνα.
,
Πλάι στον βωμό του Κομφούκιου που βρίσκεται στον Οίκο των Τελετών, που ήταν για τον βασιλιά και τους μανδαρίνους, υπάρχει το ευοίωνο σύμβολο των γερανών που πατάνε σε μια χελώνα.



Η βόλτα στο Ανόι με τα τουκ-τουκ είναι μια μοναδική εμπειρία για το πώς καταφέρνουν να κινούνται μέσα σε αυτό το κυκλοφοριακό κομφούζιο και να κατεβαίνεις στο τέλος ζωντανός από αυτό!
.
Το βράδυ κοιμηθήκαμε σε 4κλινες καμπίνες στο τραίνο που μας μετέφερε στην Σάπα που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Κίνα. Εδώ οι Γάλλοι το 1922 είχαν φτιάξει ένα ορεινό θερινό θέρετρο με ξενοδοχεία και βίλες αλλά τα περισσότερα καταστράφηκαν με την εισβολή των Γιαπωνέζων το 1941,τους πολέμους με τους Γάλλους και Αμερικανούς και τέλος με τον Κινεζο-βιετναμικό πόλεμο του 1979.

............................................Η πόλη της Σάπα


Περπατώντας στην περιοχή της Σάπα με τους ορεινούς ορυζώνες.
Σε όποιον φαίνεται μεγάλη η ανηφόρα υπάρχουν μηχανάκια που σε μεταφέρουν επί πληρωμή επάνω!

Είμαι βέβαιος ότι έχετε δει πολλά γουρούνια και γαϊδούρια να οδηγούν μηχανάκια.
Γουρούνι όμως σε συσκευασία μεταφοράς με μηχανάκι δεν έχετε σίγουρα δεί!

Τα ρούχα των γυναικών δείχνουν σε ποια από τις 5 κοινότητες των Χμόνγκ ανήκει η καθεμία.
.
Στην περιοχή αυτή ,με ένα καιρό που ο Αγγελόπουλος θα έβρισκε ιδανικό για τις ταινίες του, είδαμε τους ορεινούς ορυζώνες και τα χωριά με τις φυλές των ανιμιστών Χμονγκ (σημαίνει ελεύθεροι στην γλώσσα τους) που έχουν μείνει παρθένα ακόμα από τον πολιτισμό.
Μόλις κατέβεις από το πούλμαν στην περιοχή Λάο Κάι ένα πλήθος γυναικών με χειροτεχνήματα πέφτει επάνω σου και στην βόλτα που κάνεις σε υιοθετεί από μία για να σου πουλήσει τα δικά της και σε ακολουθεί σε όλη την βόλτα.
Στην δικιά μου (φαίνεται στην αριστερή άκρη της 4ης φωτογραφίας εδώ)της εξήγησα ότι ατύχησε γιατί δεν διάλεξε το κατάλληλο πρόσωπο για να πουλήσει η δε σύζυγος που θα ήταν σίγουρη αγοράστρια είχε μείνει στο πούλμαν γιατί ήταν σε ανάρρωση και δεν εύρισκε έτσι και αλλιώς ιδιαίτερα ενδιαφέρον να περπατάει στις λάσπες με ψοφόκρυο και ψιλόβροχο. Τελικά έλαβε το φιλοδώρημα της γιατί με λύγισε το γεγονός ότι περπάταγε τις λάσπες με πέδιλα και με το μωρό της στην πλάτη.
Το σαλέ που μείναμε ήταν ελβετικού τύπου αλλά η επιστροφή πάλι με το νυκτερινό τραίνο την άλλη μέρα σε 4κλινη καμπίνα σε κρεβάτι χωρίς σεντόνια και με βουλωμένους τους καμπινέδες μου θύμισε την εποχή που διετέλεσα ναύτης προπαιδευόμενος με κεφάλι γουλί μεν ίδιο σαν το σημερινό, αλλά τότε από κούρεμα με την ψιλή.
Από τα βουνά βρεθήκαμε στην θάλασσα στον κόλπο της Χαλόνγκ αφού περάσαμε
από την Χαιφόνγκ, την τρίτη σε μέγεθος πόλη του Βιετνάμ, που λόγω του ότι είναι το πιο σημαντικό λιμάνι του βορρά της χώρας το βομβάρδισαν ανηλεώς πρώτα οι Γάλλοι στον 1ο πόλεμο της Ινδοκίνας και μετά οι Αμερικανοί.
Εκεί υπήρχε και ένας ναός που είχε και αυτόν τον γελαστό Βούδα που ενθουσιάστηκε μόλις είδε και άλλον να έχει την ίδια κοιλιά!
Είχε φαίνεται βαρεθεί να βλέπει συνεχώς λιπόσαρκους Βιετναμέζους!
.
Ο μαγευτικός κόλπος της Χαλόνγκ ,χαρακτηρισμένος από την UNESCO ως τόπος Παγκόσμιας Κληρονομιάς έχει σε 1500 τετρ.χιλιόμετρα 2000 μυτερά νησάκια από ασβεστόλιθο και δολομίτη. Χαλόνγκ σημαίνει ο δράκος που έπεσε και σύμφωνα με την μυθολογία τους τα νησάκια δημιουργήθηκαν από τα κτυπήματα της ουράς του.

Πλήθος από καραβάκια ξεκινούν από το λιμάνι με τουρίστες.

- Το εμπόριο γίνεται ακόμα και εν κινήσει με σκάφη που πουλάνε φρούτα.
Όλα τα σκάφη έχουν ένα δράκο στην πλώρη




Με ένα καραβάκι πήγαμε σε ένα από τα νησιά που έχει ένα ωραίο σπήλαιο. Κατά την επιστροφή το ανδρικό πλήθος κοίταζε το μοναδικό τοπίο που δεν χόρταιναν τα μάτια σου να βλέπουν και το γυναικείο πλήθος μελετούσε εμβριθώς τεχνητά μαργαριτάρια και άλλες χάνδρες που ιθαγενής νεάνις έδειχνε στις εξερευνήτριες. Το αγοραστικό μένος δεν είχε προφανώς εκτονωθεί το προηγούμενο βράδυ όταν μετά ένα καλό δείπνο μας πήγαν σε μια νυκτερινή αγορά ,που είναι κάτι το σύνηθες σε αυτές τις χώρες.
Η νυκτερινή αγορά. Το γυναικείο πλήθος την τίμησε δεόντως.
.
Την επόμενη μέρα βρεθήκαμε 100 χιλιόμετρα στην πόλη Ninh Βinh κοντά στην οποία είναι το χωριό Χόα Λου(Hoa Lu) που από το 968 έως το 1010 ήταν ή πρώτη πρωτεύουσα της χώρας
....................................................-Χόα Λου
.
Σήμερα υπάρχουν δυο ναοί αφιερωμένοι σε δύο βασιλιάδες εκ των οποίων ο ένας άλλαξε το μέχρι τότε κινεζικό νόμισμα σε βιετναμέζικο.
Κοντά στην Ninh Βinh είναι το Tam Coc ή 3 Σπήλαια που θεωρείται το Χαλόνγκ της στεριάς από την παρόμοια διαμόρφωση της περιοχής..



Σε περιμένουν εκεί κάτι μεταλλικές βάρκες για να κάνεις μια βόλτα σε ένα μοναδικό τοπίο περνώντας μέσα από σπήλαια που ίσα χωράει να περάσει η βάρκα.
Την βάρκα οδηγούσε ένα ζεύγος που κωπηλατούσε και όταν πρόσφερα στην σύζυγο από κάτι μπισκότα που είχα μαζί μου αντί να τα φάει μου είπε ότι τα φυλάει για τα παιδιά της. Περιττό να σας πω ότι της χάρισα όλο το πακέτο και στην επιστροφή μας ελάφρωσε και από μερικά δολάρια γιατί πουλούσε μπλουζάκια και υφαντά.
Το ωραίο είναι ότι αν δεν έχει το νούμερο σου κάνει σήμα και έρχεται η διπλανή βάρκα που το έχει!
Όλοι οι Βιετναμέζοι είναι μοναδικοί έμποροι και με το παζάρι μπορείς να κατεβάσεις την τιμή μερικές φορές στο 1/3 ,φτάνει να μην έχεις την κ.Αθεόφοβου δίπλα σου ή οποία εκεί που παζαρεύεις πετάγεται και λέει:Έλα καημένε, δώστους ότι ζητάνε δεν τους λυπάσαι!!
Το επόμενο πρωί με το αεροπλάνο βρεθήκαμε στην Ντανάγκ.
.
.
.
ΑΣΧΕΤΟ ΑΛΛΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ
.
Η Εκκλησία δέχεται και ευλογεί την παραδεδομένη τέλεση του Γάμου κατά το Ορθόδοξο Τυπικό ενώ θεωρεί πορνεία κάθε άλλη «συζυγική» σχέση εκτός αυτού…».

Σύμφωνα με το λεξικό Τεγόπουλος –Φυτράκης πορνεία σημαίνει η παράδοση με χρηματική αμοιβή γυναίκας σε άνδρες για συνουσία
Οπότε όποιος πηδάει τζάμπα δεν διαπράττει πορνεία !-Δόξα τω Θεώ.
-Λύθηκε το πρόβλημα.
-Πάμε να υπογράψουμε το Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης και μην μου ξαναζητήσεις λεφτά για οτιδήποτε πριν το πήδημα.
-Αλλιώς σκέψου τι θα μας πεί ο Άνθιμος!



ΤΑ  ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ


ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ

22 σχόλια:

  1. Καλημέρα Αθεόφοβε μου,
    πολύ ωραία η ξενάγηση που μας έκανες. Τι έπαθε η κα Αθεόφοβου και αρρώστησε;; Τίποτε γαστρεντερικό;; Πάντα φοβόμουν να επισκεφθώ χώρες της Ασίας μήπως και με πιάσει καμιά διάροια.
    Μπράβο στο Χο Τσι Μινχ για την απλότητα του. Πού να ζούσε σήμερα να βλεπε τους επιγόνους του που βάζουν να τους γράφουν με μεγάλα γράμματα τη μάρκα του αυτοκινήτου για να κοκορεύονται!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ότι έπρεπε για τον πρωινό καφέ. Ωραίο ταξίδι. Καλημέρες.
    ΥΓ. Νομίζω έδωσες την πιο εύστοχη απάντηση στον "Άγιο Πόρνης" :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. meropi-
    Μερόπη μου έμεινες μεταξεταστέα!
    Δεν μελέτησες εμβριθώς τα δύο προηγούμενα κείμενα για το ταξίδι γιατί θα ήξερες ότι η σύζυγος αρρώστησε στο Λάος και ότι τα αυτοκίνητα με τη μάρκα στο πλάι ήσαν στην Πνομ Πένχ που είναι στη Καμπότζη και όχι στο Βιετνάμ!
    Για να περάσεις τις εξετάσεις και να γράψω το ονομα σου στην στήλη με τους επιτυχόντες που έχω στην βεράντα μου,δίπλα στην άλλη στήλη με τις σακούλες των σκουπιδιών,πρέπει να διαβάσεις όλα τα ποστ του ταξιδιού δύο τουλάχιστον φορές!

    padrazo-
    Οι παπάδες είναι πάντα υπέρ του νόμου και της τάξης.
    Παρά την φράση -το κάνατε μπουρδέλο- τα μπουρδέλα λειτουργούν σύμφωνα με το νόμο και πάντα υπάρχει τάξη και γι΄αυτό δεν μπορεί κάθε πουτάνα να κάνει ότι θέλει.
    Άρα τα μπουρδέλα είναι αποτελούν παραδειγμα οίκου που εφαρμόζεται ο νόμος και η τάξη.
    Τότε γιατί οι παπάδες τα κατηγορούν;
    Ανταγωνισμός;
    Ζήλεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αθεόφοβε μου,
    ζητώ ταπεινά συγγνώμη για το επιπόλαιο διάβασμα μου. Τώρα διάβασα καλά και δέχομαι κάθε ερώτηση. Το προηγούμενο ποστ να σου πω την αλήθεια δεν το είχα διαβάσει καθόλου, αλλά τώρα το πέρασα δυο φορές. Πότε δίνουν εξετάσεις οι μετεξεταστέοι;; Χα χα χα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τέλεια η τρίπλα στον τίτλο.Έπρεπε να δω όλο το κατεβατό με τις φωτό για να φτάσω στις τρεις γραμμές για την πορνεία...



    Φιλιά...

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απολαυστικό ταξίδι, έστω και εικονικό.
    Αγαπητέ Αθέοφοβε, όταν φτάσεις εις το γήρας, τα παιδιά δεν θα χορταίνουν να σε ακούν να τους περιγράφεις τις εμπειρίες σου.

    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όπως ήταν ο τίτλος μπερδεύτηκα! Και περίμενα διατριβή μετά πολλών φωτογραφιών για την πορνεία στο Βιετνάμ! Και αναρωτιόμουν, εν όψει της επιμελείας σας στα σχετικά θέματα, μα καλά πράγματι πήγε με την συζυγό του στο Βιετνάμ:
    Μέχρι που έφτασα στο τέλος του κειμένου και κατάλαβα ότι είχα παρανοήσει τον τίτλο!! Μετά τόση αναμονή (και προσμονή θα έλεγα!)όμως δεν πιστεύω να έχετε την αξίωση να σχολιάσω το κείμενο, αφού άλλο περίμενα να διαβάσω και κυρίως να δω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. meropi-
    Πέρασες επιτυχώς τις εξετάσεις!
    (Στην Ελλάδα είσαι,αμα έχεις μέσον όλα γίνονται!)

    νεραίδα της βροχής-
    βαρδάκας-
    Ο τίτλος είναι σαν κάτι αμερικάνικες διαφημίσεις που γράφουν με τεράστια γράμματα
    FREE !
    Και από κάτω με πολύ μικρά Send 3 dollars !!

    vassia-
    Μου θύμισες την κόρη μου μικρή που επειδή η μανα μου της έλεγε διάφορες ιστορίες που της άρεσαν όταν σταμάταγε την τράβαγε από την μπλούζα και της έλεγε:
    ΛΕΓΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δε μπορώ να μη σκεφτώ με μεγάλη μελαγχολία και θυμό,πως άν- οι διάφοροι πολιτισμένοι χασάπηδες -άφηναν ήσυχους αυτούς τους ανθρώπους ,
    μέσα στην φύση και την ιστορία που τους ταιριάζει.
    Πόσο όμορφα θα ζούσαν.
    δ
    υ.γ όσο για τον άνθιμο,...δε με παρακολουθεις κύριε αθεόφοβε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @αθεόφοβος
    Δυστυχώς αυτό συμβαίνει. Παραπλανητικός τίτλος.
    Μου θυμίζει το βιβλίο ενός μεταμεληθέντος Σοβιετικού Μαρξιστή (δεν θυμάμαι το όνομά του)των αρχών της δεκαετίας του 30 με τίτλο "Σύντροφοι επλανήθημεν"!!
    Το έχω βρει στην βιβλιοθήκη του πατέρα μου.
    "Σύντροφοι λοιπόν επλανήθημεν" από τον τίτλο του Αθεόφοβου, όνομα και πράγμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. demetrat-
    Είναι καταπληκτικό το ότι σε τόσο λίγα χρόνια ειρήνης οι λαοί αυτοί κατάφεραν να σταθούν στα πόδια τους και να έχουν μιά οικονομία σε εξέλιξη με μεγάλη φτώχεια ακόμα αλλά όχι πείνα.

    Στο τελευταίο ποστ της demetrat αφησα το παρακάτω σχόλιο και της χορήγησα και πιστοποιητικόν!

    Νομίζω ότι το τελευταίο μου ποστ έθεσε τα πράγματα στην θέση τους και σου αφαιρεί τον ζηλευτόν τίτλον της πουτάνας ,εκτός αν τον βάζεις να στα ακουμπάει προηγουμένως!
    Λέω ζηλευτόν γιατί την πουτάνα θέλουν πολλοί να γαμίσουν(λεξις από την Βίβλο για τους σεμνότυφους)ενώ υπάρχουν πολλές που θα ήθελαν να είναι πουτάνες αλλά κανείς δεν θέλει να τις γαμίσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Βαρδάκας-
    Πολλά πράγματα ενώ λένε την αλήθεια μπορεί συγχρόνως να σε παραπλανήσουν.
    Μια άλλη διαφήμιση έλεγε:
    Με 50 ευρώ σας στέλνουμε 100 πράγματα μεταξύ των οποίων ένα ραδιόφωνο!
    Έστελναν λοιπόν ένα ραδιοφωνάκι των 10 ευρώ και 99 καρφίτσες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @αθεόφοβος
    Θα διαπρέπατε, μεταξύ των άλλων, ως πωλητής telemarketing η ως πωλητής μεταχειρισμένων αυτοκινήτων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολύ γλαφυρός. Ακόμα στο Βιετνάμ είμαι(φαντάζομαι κι εσύ το ίδιο)
    Υ.Γ. Φυσικά και οι πόρνοι, πόρνες είναι προνόμιο της ορθοδοξίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 1ον σε σιχένομαι!(θέλω κι εγώ να κάνω ταξίδια σε τέτοια μέρη!!)
    2ον οι φωτογραφίες είναι απλά υπέροχες!
    και
    3ον θέλω να σε ρωτήσω κάτι στείλε μου ένα email στο troulaki@yahoo.com γιατι δεν θέλω να το γράψω εδώ

    :) Πωλίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. βαρδάκας-
    Καλή ιδέα δεν το είχα σκεφτεί!

    solomantzaros-
    Πράγματι εκεί είμαι ακόμα!

    Πωλίνα-
    Σου το έστειλα αν και στο προφιλ μου υπάρχει το email .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Υπέροχη περιήγηση σε μια χώρα που όλοι θα θέλαμε να πάμε κάποτε...
    Όσο για τις πόρνες και τους νταβατζήδες των πολιτικών γάμων, εγώ είμαι μία από αυτές φαίνεται, αλλά δεν το είχα καταλάβει για να βγάλω ...ταρίφα στον άνδρα μου, όλα αυτά τα χρόνια!!!...Χα,Χα,!!!
    Έλεος πια, τι θα ακούσουμε ακόμη από τα ιερά χείλη!...

    Υ.Γ. Το σχόλιο αυτό κατά λάθος το είχα γράψει στην προηγούμενη ανάρτησή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τι να πω, πρέπει να πάρεις την θέση της Τσόκλη στην εκπομπή στην ΝΕΤ. Δεν πιάνει μία μπροστά σου!!!

    doc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ταξιδεύοντας με τον ... Αθεόφοβο.

    Πάρε και τον Μαμαλάκη κοντά για να έχεις και φαγητό σπέσιαλ!!!

    Συγχαρητήρια για το υπέροχο ποστ.

    doc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Omorfoi topoi, omorfes foto... litrotiko ke to teleuteo peri tu simfonu.


    Kalh kyriakh :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. marianaonice-
    Νομίζω ότι όλες εσείς που δεν έχετε κάνει θρησκευτικό γάμο πρέπει να μηνύσετε την Ιερά Σύνοδο για διαφυγόντα κέρδη.
    Τόσα χρόνια πόρνες και το πήδημα γινόταν τσάμπα γιατί νομίζατε ότι είστε παντρεμένες γυναίκες;

    doctor-
    Να σου πω ένας Μαμαλάκης μαζί θα ήταν χρήσιμος γιατί θα μας έλεγε τι τρώμε.
    Μια μέρα μας έφεραν στο τραπέζι μια γκαζιέρα με κάτι χόρτα μέσα και οι περισσότεροι έφαγαν μια χορτόσουπα που έβρασε μπροστά μας.
    Μόνο εγώ στο τέλος ανακάλυψα ότι στο πάτο είχε ένα σωρό από γαριδάκια,κομμάτια από καλαμάρι,μύδια και άλλα θαλασσινά.
    Τα τίμησα βέβαια δεόντως μόνος μου γιατί οι άλλοι είχαν φουσκώσει με την σούπα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μονο για σκυλίσια ζωή δεν μπορούμε να υπαινιχθούμε τίποτα στο Βόρειο Βιετνάμ, μοσχαράκι δεν έχουν και τρώνε σκύλους;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή