Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ Ή ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ( ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΙΚΑΙΟΤΕΡΟΙ ΜΕ ΤΟ ΜΥΣΤΡΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ!)

..κράτος ασυστόλων
και πεσμένων κώλων


Κωλοέλληνες Δ. Σαββόπουλος

Σας μεταφέρω μερικά αποσπάσματα από την σημερινή στήλη του ΒΗΜΑΤΟΣ, το Επταήμερο του Διόδωρου Κυψελιώτη ,με τίτλο Ιχθυοτροφείο ανταρτών.

Ο σοφός στα θέματα της βίας και του ανταρτοπόλεμου μεγάλος τιμονιέρης πρόεδρος Μάο Τσε Τουνγκ (ο Μαρξ ας τον συγχωρήσει) έλεγε πως ο αντάρτης πρέπει να είναι σε σχέση με τον περίγυρό του «σαν το ψάρι μέσα στο νερό». Αν δεν έχουν περιβάλλον να τους αποδέχεται, να τους προφυλάσσει, να τους ενισχύει και από τον οποίο να στρατολογούν νέα μέλη, οι αντάρτικες οργανώσεις είναι καταδικασμένες.
……………………………………………………
Αν, ημερολόγιό μου, η τρομοκρατία ανθεί στην Ελλάδα 35 χρόνια τώρα είναι γιατί η χώρα μας είναι θαλασσινή όχι μόνο για τους τουρίστες και τους ναυτικούς αλλά και για τους κάθε λογής αντάρτες, από τη 17Ν και τον ΕΛΑ ως τη «Σέχτα Επαναστατών» και τον «Επαναστατικό Αγώνα», περνώντας από τους Δεκεμβριστές και τους αδούλωτους Εξαρχειώτες. Κάτι παραπάνω από θάλασσα: ιχθυοτροφείο ανταρτών είναι η Ελλάδα. Σημαντική μερίδα ειρηνικών κατά τα άλλα πολιτών αγαπά και θαυμάζει κάθε άτακτο βίαιο μπουλούκι που εκδικείται τους κακούς, πλούσιους και ισχυρούς· διακεκριμένοι διανοούμενοι επαινούν τον «αντιστασιακό χαρακτήρα του Ελληνα», αδιαφορώντας για το ότι τον οδηγεί σε εμφύλιους πολέμους· έγκυρα μέντια εκστασιάζονται από κάθε δολοφόνο που δηλώνει πολέμιος του ιμπεριαλισμού, του καπιταλισμού, του G8 και του θερμοκηπίου· οι πολιτικοί νοιάζονται για την τρομοκρατία μόνο στον βαθμό που απειλούνται οι ίδιοι προσωπικά ή το κόμμα τους, κατά τα άλλα κοιτούν να δουν πώς μπορούν να ωφεληθούν πολιτικά από αυτήν, ή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν και καταδικάζουν γενικώς τη βία «από όπου και αν προέρχεται», εξισώνοντας τη βία των τρομοκρατών με την αστυνομική βία και κατά κανόνα καταγγέλλοντας τη δεύτερη ως υπεύθυνη για την πρώτη.

……………………………………………..
Μπορούσε να γίνει αλλιώς σε χώρα που θεωρεί ότι χρωστά την ανεξαρτησία της σε κλέφτες- και επιπλέον είναι περήφανη για αυτό;
……………………………………………………
Στη χώρα μας συνεχώς εξυμνούμε τους πολέμους, την κοινωνική, απελευθερωτική και πατριωτική ένοπλη βία - άρα είμαστε έτοιμοι, αν όχι να δικαιολογήσουμε, οπωσδήποτε να κατανοήσουμε τη βία η οποία ασκείται από οποιονδήποτε, που επικαλείται αυτές τις αξίες - και τις επικαλούνται στις ημέρες μας όλοι οι τρομοκράτες, η δοσολογία διαφέρει από ομάδα σε ομάδα. Το πρόβλημα δηλαδή με τις δολοφονικές επιθέσεις εναντίον αστυνομικών δεν είναι επάρκειας και ικανότητας των αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών, είναι πρωτίστως πολιτιστικό πρόβλημα: την τρομοκρατική βία δεν τη γεννά στη χώρα μας η καταπίεση και η φτώχεια, όπως ισχυρίζονται οι απολογητές των τρομοκρατών: τη γεννά το ιχθυοτροφείο που πιστεύει πως κάθε ομάδα 20 ατόμων δικαιούται να ασκεί βία και να κλείνει τους δρόμους της Αθήνας, πως οι καταλήψεις στα σχολεία και στα πανεπιστήμια είναι δικαιολογημένες. Τις παράγει το ιχθυοτροφείο που κάποτε θεωρούσε δίκαιες τις πρώτες δολοφονίες (Αμερικανών και βασανιστών) της 17Ν και σήμερα θεωρεί ότι «τα Εξάρχεια έχουν ιστορία» και επομένως εκεί δεν δικαιούται να εμφανίζεται αστυνομία. Και αν εμφανιστεί, καλά να πάθει ό,τι πάθει- οι δολοφονίες είναι παράπλευρες απώλειες για τις οποίες το ιχθυοτροφείο παριστάνει ότι λυπάται.


Οι θλιβερές αυτές διαπιστώσεις απέκτησαν πρόσφατα την πλήρη επιβεβαίωση τους από την απόφαση του δικαστηρίου της Ξάνθης που αθώωσε τους 6 φοιτητές που ,τι είχαν κάνει τα παιδιά ,απλά είχαν τραβήξει έξω από το γραφείο του τον αντιπρύτανη και είχαν μετά κτίσει την πόρτα στο γραφείο του,γεγονός που νομίζω ότι αποτελεί συνήθη πρακτική σε όλα τα σοβαρά πανεπιστήμια του κόσμου!
Σχετικά με την ιστορία αυτή είχα γράψει το ποστ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ και το πρόσφατο αποτέλεσμα της δίκης το πληροφορήθηκα από την αναδημοσίευση που έκανε ο Locus Publicus στο άρθρο του Πάσχου Μανδραβέλη Το μυστρί και η δημοκρατία
Όλα όσα γράφει ο Διόδωρος βρήκαν την δικαίωση τους σε αυτή την δίκη.
Μάρτυρας υπεράσπισης ο καθηγητής του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης, ο οποίος ,σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος, επαίνεσε τη στάση των φοιτητών οι οποίοι υπερασπίστηκαν το δημόσιο χαρακτήρα του πανεπιστημίου και καταφέρθηκε κατά του εισαγγελέα ο οποίος στοχοποίησε τους έξι φοιτητές, που υλοποιούσαν απόφαση του συλλόγου τους, στρεφόμενος εμμέσως κατά του πανεπιστημιακού ασύλου.
Είμαι σίγουρος πλέον ότι όταν μερικοί φοιτητές του διαφωνούν με αυτόν και διαμαρτύρονται με αποφάσεις του, θα τους βοηθήσει με αγωνιστική αλληλεγγύη στο να κτίσουν την πόρτα του γραφείου του στο πανεπιστήμιο!
Όμως μετά την βασική αρχή του ΚΚΕ –νόμος είναι το δίκιο του εργάτη –και την Βουλγαράκειο αρχή –ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό- ήρθαν οι φοιτητές που χέστηκαν για το νόμιμο ή το ηθικό.
Οι αγώνες δεν είναι νόμιμοι ή παράνομοι είναι δίκαιοι- γράφει η αφίσα τους οπότε λογικό δεν είναι να αθωώνονται όταν αγωνίζονται;
Άλλωστε αυτό το αγωνιστικό πνεύμα έχουν προφανώς διδαχθεί και όταν πέρασαν και από την Μέση Εκπαίδευση γιατί και η ΕΛΜΕ Ξάνθης συμπαραστέκεται στον αγώνα τους.
Και βέβαια πώς να μην αθωωθούν τα καημένα τα παιδιά όταν διαβάζω στην τοπική εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ ότι οι μηνύσεις προς τους αγωνιστές φοιτητές αποσύρθηκαν ,καθηγητές της Πολυτεχνικής μίλησαν ο ενας για πολιτική ενέργεια που δεν είχε στόχο να θίξει υπολήψεις, ενώ ο άλλος σημείωσε ότι: «σαφώς και πρόκειται για ενέργεια κατακριτέα αλλά σ’ αυτά τα θέματα χρειάζεται πρόληψη και αυτό δεν το κάναμε.!
Φυσιολογικά ο συνήγορος τους ισχυρίστηκε πως μπορεί αύριο να είναι πτυχιούχοι πανεπιστημίου αλλά αυτά τα αγνά παιδιά : κυρίως δεν γνώριζαν ότι η πράξη τους ήταν παράνομη(!!)
Οπότε και ο εισαγγελέας που είχε ασκήσει αυτεπάγγελτα την δίωξη, στην αγόρευσή του επέμεινε περισσότερο στο ότι αντικειμενικά διαπράχθηκαν τα αδικήματα, αλλά δεν φάνηκε να εμμένει στο ότι οι φοιτητές είχαν συνείδηση ότι πρόκειται για εγκληματική πράξη του ποινικού κώδικα. Ακόμη, προσπαθώντας να τηρήσει μια στάση συμβιβαστική μεταξύ του νόμου και της κατάστασης είπε, προτείνοντας ουσιαστικά την αθώωση των φοιτητών, ότι καλύτερα αυτά τα θέματα να λύνονται εντός πανεπιστημίου, «εξάλλου και ο ίδιος ο κ. Καραμπίνης δεν είναι παρών», που είναι ενδεικτικό ότι έχουν ηρεμήσει τα πνεύματα.
Έτσι λοιπόν τελικά ούτε γάτα ούτε ζημιά και το λογικό αποτέλεσμα θα είναι αυτό που σχολιάζει ο Πάσχος Μανδραβέλης διαβάζοντας το σκεπτικό του εισαγγελέα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ξάνθης:
Είναι προφανές ότι, όταν συλληφθούν οι ψυχασθενείς με τα καλάσνικοφ, μπορούν να ζητήσουν την αθώωσή τους ισχυριζόμενοι ότι «τελούσαν υπό νομική πλάνη, θεωρώντας ότι στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας αντίστοιχες ενέργειες καταγράφονται συχνά».

Στο βίντεο μπορείτε να απολαύσετε πως υπερασπίστηκαν οι φοιτητές τον δημόσιο χαρακτήρα του πανεπιστημίου, κατά Κουράκη!

13 σχόλια:

  1. Εκείνος με τα μούσια, πόσα χρόνια να σπουδάζει άραγε; Κάπως μεγάλος μου φάνηκε για 'εξεγερμένος φοιτητής'. Αλλά πέραν του αστείου, δεν υπάρχει τίποτα πιο θλιβερό από νέους με γερασμένες νοοτροπίες και απόψεις, που αδυνατούν να εκφραστούν με άλλους τρόπους πέραν των κραυγών και της βίας και οι οποίοι επιπλέον 'σπονσοράρονται' από 'προοδευτικά' κόμματα τύπου ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έλα Χριστέ και Παναγία!!! Τι σχέση έχει ο δημόσιος χαρακτήρας του Πανεπιστημίου με το κτίσιμο της πόρτας του Πρύτανη? Και μη χειρότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επειδή πρόκειται έναν εκ των ενορχηστρωτών της επίθεσης ππου δεχόταν ο ΓΑΠ για χρόνια από τον ΔΟΛ (διάβασε τυχαία μερικά κείμενα του πριν το 2004 και κάποια πάλι τυχαια το 2007 ή και νωρίτερα), επειδή είναι μόνιμα εχθρικός και εμπαθής απέναντι στο φοιτητικό κίνημα, δεν μπορώ παρα να διαφωνήσω και στην οπτική που παρουσιάζει το σημερινο θέμα.

    Οχι φυσικά, η Ελλάδα δεν είναι ιχθυοτροφείο ανταρτών, οι Ελληνες δεν δικαιολογούν την βία και δεν την υποστηρίζουν, ο εορτασμός της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης δεν έχει καμία σχέση με την απόπειρα δολοφονίας 20χρονων παιδιών. Το ότι κάποιοι έχτισαν τον Πρύτανη είναι κατακριτέο, το ότι κάποιοι τους αθώωσαν είναι ακόμα χειρότερο, αλλά αυτό μέχρι να γράψει κάποιος ότι "Στη χώρα μας συνεχώς εξυμνούμε τους πολέμους, την κοινωνική, απελευθερωτική και πατριωτική ένοπλη βία - άρα είμαστε έτοιμοι, αν όχι να δικαιολογήσουμε, οπωσδήποτε να κατανοήσουμε τη βία η οποία ασκείται από οποιονδήποτε, που επικαλείται αυτές τις αξίες" απέχει πάρα πολύ. Γνωστοί λαικισμοί και υπερβολές συνηθισμένες από "συγγραφείς" σαν τον Διόδωρο.

    Θα μου πεις τι ψάχνεις να βρεις κάποτε έγραφε

    Σημίτης και ξερό ψωμί - Παπανδρέου και τι;
    Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι σίγουρα ένας από τους καλύτερους που θα μπορούσαν να διαλέξουν ΕκειΚάτω για πρωθυπουργό τους μετά τον Κώστα Σημίτη - μπορεί και ο κάλλιστος. Το μεγάλο του έργο είναι η πλήρης ανατροπή που έφερε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, η εγκατάλειψη της τουρκοφαγικής γραμμής όσων είχαν προηγηθεί στο υπουργείο Εξωτερικών και επί ΠαΣοΚ και επί Νέας Δημοκρατίας. .." στις 11/01/04

    και φυσικά από τις 23/09/07 μετά την ήττα στις εκλογές αναρωτιόταν "πώς, λοιπόν, τολμά να ζητά ξανά την εμπιστοσύνη της βάσης του ΠαΣοΚ ο Γιώργος Παπανδρέου;"

    Αν ανατρέξεις και σε προηγούμενα κείμενα του θα δεις αναφορές σε "υιωσεις" και σε πολλές ακόμα υποτιμητικές εκφράσεις για τον ΓΑΠ.

    Πάντως αυτό που παραδέχομαι είναι ότι δεν έχει αλλάξει άποψη για το φοιτητικό κίνημα. Τους βάζει όλους στο ίδιο καζάνι, τους κατηγορεί όλους το ίδιο και φυσικά αγνοεί (μπορεί και ηθελεημένα) το πως λειτουργεί το ελληνικό πανεπιστήμιο. Μου θυμίζει κάποιους που αφού έδωσαν 2376 φορές εξετάσεις για να επιτύχουν σε ελληνικό ΑΕΙ πήγαν κάπου στην Βουλγαρία και έλεγαν πόσο τυχεροί είναι που δεν πέρασαν στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μην σας εκπλήσσουν τέτοιες αθωωτικές διακστικές αποφάσεις!! Μερικές οφείλονται σε ενημέρωση από το γνωστό δίκτυο των διευθύνσεων και των αριθμών τηλεφώνων των Δικαστών οι οποίοι εν συνεχεία απειλούνται τηλεφωνικώς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. gerasimos -
    Ορισμένοι από τους φοιτητοπατέρες αφ΄ ενός μεν για να μην χάσουν το κομματικό πόστο που έχουν, αφ΄ ετέρου δε γιατί δεν προλαβαίνουν από τα κομματικά τους καθήκοντα να ανοίξουν και κανένα βιβλίο, φτάνουν κοντά στην σύνταξη για να πάρουν πτυχίο.
    Αν θα δείς το βιογραφικό πχ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη θα διαπιστώσεις ότι ενώ γεννήθηκε το 1953 γράφει ότι :και ως το Μάρτιο του 87' οδηγεί την ΟΝΝΕΔ σε μεγάλες νίκες στις φοιτητικές εκλογές και στο πρώτο της Συνέδριο.
    Δηλαδή πρόεδρος της νεολαίας, κυρίως φοιτητικής, 34 ετών!
    Το αντίστοιχο προφανώς γίνεται και με τους φοιτητές της άλλης πλευράς.

    Meropi –
    Αυτό μην το ρωτάς σε μένα αλλά στον κ.Κουράκη !

    NdN-
    Το ότι ο Διόδωρος δεν ήταν φιλικός με το Γιώργο Παπανδρέου είναι μεν σωστό αλλά παντελώς άσχετο με το θέμα του ποστ.
    Το ότι όμως η 17 Νοέμβρη και η δολοφονίες της είχαν, ιδίως στην αρχή, την σιωπηρή συγκατάθεση ενός σημαντικού τμήματος της κοινωνίας μας είναι πέραν από κάθε αμφισβήτηση και έχει αποτυπωθεί σε δημοσκοπήσεις που είχαν γίνει.
    Η συμπάθεια άρχισε να μειώνεται μετά την δολοφονία του Μπακογιάννη και κυρίως μετά τον θάνατο του Αξαρλιάν.
    Επίσης το ότι η σημερινή κατάσταση που επικρατεί στα Πανεπιστήμια και στο κατ΄ όνομα πλέον φοιτητικό κίνημα που έχει υποταχτεί σε μικρές αλλά δυναμικές μειοψηφίες, αποτέλεσμα της μη συνεργασίας των κομματικών παρατάξεων από 10ετιες πλέον για την εκλογή προεδρείου στην ΕΦΕΕ ,ώστε να υπάρχει ένα κεντρικό καθοριστικό όργανο ,δεν χρειάζεται κανένας Διόδωρος να το περιγράψει με μελανότερα γράμματα.
    Όποιος έχει σχέση με πανεπιστημιακούς μαθαίνει απίστευτες ιστορίες για το τι γίνεται στο πανεπιστήμιο που οι περισσότερες δεν φτάνουν καν στην δημοσιότητα όπως πχ η απόφαση αυτή που δεν πέρασε ούτε στα ψιλά των εφημερίδων.

    ΧΡΙΣΤΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ –
    Δεν έχω καμία αμφιβολία γι΄αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς το παρόν πέρασα για ένα γεια.
    Καλώς σε βρίσκω ξανά Αθεόφοβε.
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν και κοντά στο ΣΥΡΙΖΑ, γεγονότα σαν και αυτό είναι από κείνα που δεν με βρίσκουν σύμφωνο.
    Ανήκω μάλλον σε κάποια από τις συνιστώσες του που δεν πιστεύουν ότι κάθε αγώνας είναι δίκαιος και, χωρίς πολλές αναλύσεις, θεωρώ το παραπάνω σύνθημα πολύ ρηχό και το λιγότερο που το χαρακτηρίζει είναι η έλλειψη γούστου και φαντασίας.
    Πέρα απ΄ όλα αυτά τα σοβαρά, όμως, εκείνο που εντυπωσιάζει στο βίντεο είναι η τέχνη του μαστροφοιτητή!
    Είναι σίγουρο ότι πρόκειται για φοιτητή και όχι για κάποιο χτίστη από καμιά Κ.Ο.ΒΑ του ΚΚΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γεια σου Αθεόφοβε.

    Εχεις δίκιο δεν ήταν καλογραμμένο το σχόλιο μου. Ο τρόπος που έγραψα για τον ΓΑΠ και τον Διόδωρο ήταν λίγο άσχετος. Το σωστό θα ήταν να γράψω...

    Βλέπω ότι ο Διόδωρος, ο οποίος αλλάζει συχνά τις απόψεις του όπως για παράδειγμα για τον ΓΑΠ τον οποίο εκθείαζε από το 1999 ως το 2004 και συκοφαντούσε έπειτα, παραμενει πιστός τουλάχιστον στην κατασυκοφάντηση των φοιτητών. Επειδή μία μικρή μειοψηψία 15 ατόμων "έκτισε" τον Πρύτανη και ένας ακόμας Πανεπιστημιακός τους υποστήριξε δεν σημαίνει ούτε ότι η Ελλάδα είναι ιχθυοτροφείο ανταρτών, ούτε ότι οι Ελληνες δικαιολογούν την βία καιούτε και φυσικά ο εορτασμός της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης δεν έχει καμία σχέση με την απόπειρα δολοφονίας 20χρονων παιδιών. Αλοίμονο επειδή έκανε κάποια μικρή ομάδα κατακριτέα επεισόδια να βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι όλους τους Ελληνες. Θα ήταν σαν να πιάνουμε έναν γιατρό/πολεοδόμο/εφοριακό να τα παίρνει και να αρχίσουμε να δέρνουμε στο δρόμο όλους τους συναδέλφους του.

    Το ότι δεν αντιδρά το σύνολο των φοιτητών στις αποτρόπαιες αυτές πράξεις οφείλεται στον ίδιο ακριβώς λόγο που βλέπουμε τύπους με κουκούλες να σπάνε, να καίνε, να καταστρέφουν, αλλά κανέναν από τα διπλανά μπαλκόνια να κατεβείνει και να μαλώνει μαζί τους. Μήπως με το σκεπτικό του Διόδωρου και αυτοί το επικροτούν;

    Οι γενικεύσεις δεν είναι καλές Αθεόφοβε και αυτές κατακρίνω. Στην χώρα μας γενικά δεν επικροτούμε τη βία. Το βλέπουμε όλοι μας από τον κοινωνικό μας περίγυρο. Αυτοί που χαίρονται με τέτοια περιστατικά είναι ελάχιστοι.

    Για την κατάσταση στα ελληνικά πανεπιστήμια θα συμφωνήσω μαζί σου, αλλά οι τελευταίοι που μπορούν να κατηγορηθούν είναι οι φοιτητές καθότι είναι ένα σώμα ετερογενές και μονίμως ανανεούμενο. Δεν μπορεί όσοι μπαίνουν να γίνονται αυτόματα κακοί. Τον κυριότερο λόγο τον έχουν πολλά μέλη ΔΕΠ που με τον νεποτισμό που τους διακρίνει, τις στημένες εκλογές, τις σικέ προκυρήξεις, και τις διάφορες λαμογιές (πληρώνονται για βιβλία που δεν μοιράζουν, δεν κατεβαλινουν στα μαθήματα τους, παίρνουν πολιτικές θέσεις αλλά παραμένουν με ημιαπασχόληση στο πανεπιστήμιο κτλ) προκαλούν και δίνουν το παράδειγμα.

    Μην με παρεξηγήσεις, ο τελευταίος που θα υπερασπιστεί τα ΕΑΑΚ γι αυτό που έκαναν στο Δημοκρίτειο είμαι εγώ. Αλλά έχω και κάποιες αμφιβολίες για το αγαθόν της κίνησης του Αντιπρύτανη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βάσσια-
    Με μεγάλη χαρά σε ξαναβλέπω στα λημέρια μας. Ως ευ παρέστητε !

    syneas-
    Εάν εξατμίστηκε το 17% του ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται σε κάτι τέτοιες θέσεις των βουλευτών του και στην μη ξεκάθαρη θέση του κατά τα Δεκεμβριανά.
    Τουλάχιστον τώρα ορθώς προσπαθεί ο Τσίπρας να μπαλώσει τα πράγματα με την σωστή αλλά δυστυχώς ξένη για την ελληνική πραγματικότητα διαδήλωση κατά της τρομοκρατίας.

    NdN –
    Το αν η τρομοκρατία έχει την αποδοχή μιας σημαντικής μερίδας της κοινής γνώμης δεν αποτελεί προσωπική μου γνώμη ή του Διόδωρου.
    Δυστυχώς αποτελεί μια καταγεγραμμένη πραγματικότητα.
    Ευθαρσώς το έχει πεί και ο Γρηγόρης Ψαριανός ως βουλευτής ο οποίος έχει δηλώσει πρόσφατα:
    http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4496054&ct=1

    Είμαι υπέρ της τρομοκρατίας του Κολοκοτρώνη, του Ροβεσπιέρου, του Σπάρτακου και μακάρι να αυξηθεί η δράση των τρομοκρατικών οργανώσεων αυτού του τύπου, δηλαδή των επαναστατικών κινημάτων για να το κάνουμε πενηνταράκια».
    Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Ψαριανός τονίζει πως η δράση κάποιων λεγόμενων τρομοκρατικών οργανώσεων, μέχρι ενός σημείου είχε την αποδοχή του κόσμου. «Οι Ερυθρές Ταξιαρχίες, η 17 Ν είχαν την αποδοχή του κόσμου όταν εκτελούσαν βασανιστές και αποδεδειγμένα καθίκια» .
    Αλλά αυτό δεν αποτελεί απλώς μια ακόμα γνώμη γιατί και σε δημοσκόπηση έχει καταγραφεί αυτή η αποδοχή. Αντιγράφω από εδώ:
    http://indy.gr/analysis/i-eksarthrosi-tis-17-noembri-politika-epidika
    Σε έρευνα της Alco που δημοσιεύθηκε σε εφημερίδες τον Απρίλη του 2002, λίγο πριν τις συλλήψεις το 23,7% των ερωτώμενων δήλωνε ότι αποδέχεται τις πολιτικές και ιδεολογικές θέσεις της 17Ν , το 57,8 % εμφανιζόταν να ζητά από την οργάνωση να σταματήσει τη δράση της χωρίς να παραδοθεί, ενώ ένα 6,6% εμφανιζόταν να ζητά και τη συνέχιση της δράσης!! Αντίστοιχες δημοσκοπήσεις έδειχναν, ακόμη και μετά το καλοκαίρι του 2002, ένα μεγάλο ποσοστό ερωτώμενων να αναγνωρίζει τα μέλη της 17Ν ως κοινωνικούς αγωνιστές.
    Είναι χαρακτηριστικό, ότι οι βρετανικές υπηρεσίες, που αναμείχθηκαν στην υπόθεση και διαδραμάτισαν έναν σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις, είχαν εντοπίσει το μυστικό της μακρόχρονης επιβίωσης της 17Ν, στο κλίμα της κοινωνικής ανοχής ή και συναίνεσης που περιέβαλε τη δράση της.

    Όσο για τα πανεπιστήμια και τους πανεπιστημιακούς έχω γράψει την γνώμη μου στο παλαιό μου ποστ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ που αναφέρω στο παραπάνω ποστ.
    Προφανώς όμως δεν ευθύνονται τα μέλη του ΔΕΠ για τις συνεχείς καταλήψεις για ψύλλου πήδημα και τους επακόλουθους βανδαλισμούς και κλοπές , για το ξύλο που πέφτει μεταξύ των φοιτητών αλλά και μέχρι τον ξυλοδαρμό του καθηγητή Πανούση, τις επανειλημμένες διακοπές των συνεδριάσεων των συγκλήτων από μειοψηφικές τραμπουκικές ομάδες, ή τα γκέτο που έχουν δημιουργηθεί στις φοιτητικές εστίες με τα δωμάτια που νοικιάζονται από αυτούς που θα έπρεπε να διαμένουν εκεί.
    Προφανώς επίσης όλα τα παραπάνω δεν αφορούν την πλειοψηφία των φοιτητών που το μόνο που τους απασχολεί δεν είναι να δέρνονται με τραμπούκους, αλλά να πάρουν το πτυχίο τους και γι΄ αυτό και απέχουν από όλα αυτά .
    Τέλος για τον αντιπρύτανη όταν τον κατηγορείς για κλέφτη πρέπει να μπορείς να το αποδείξεις και όχι να κάνεις σαν τον μακαρίτη τον Χριστόδουλο που όταν δεχόταν επίθεση έλεγε ότι κτυπάνε την εκκλησία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ασυλο του Κώλου δεν θα πεί τίποτα...

    Παραθέτω και μία συνέντευξη του κ. Πανούση που ήταν και αποδέκτης της ηθική του Ασύλου. Διαβάστε για τις πανεπιστημιακές συντεχνίες. Και αυτά τα λέει ενας αριστερός (που γουστάρει Ασυλο). Φανταστείτε τι λένε οι άλλοι:)

    http://www.giannispanousis.gr/page.php?id=184

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Locus Publicus-
    Και για όσους δεν θυμούνται τι έιχε γίνει, απλά θυμίζω ότι η επίθεση στον Πανούση έγινε σε συνέδριο εγκληματολογίας, ενώ προήδρευε σε επιστημονική συνάντηση για την «Επάνοδο Αποφυλακισμένων» στο κτίριο «Κωστής Παλαμάς» (Ακαδημίας και Σίνα) στο Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Αθηνών ένα από τα ωραιότερα αναπαλαιωμένα κτήρια της Αθήνας.
    Τον κλώτσησαν, τον τραυμάτισαν ελαφρά στο μάτι και του έσκισαν επιφανειακά το φρύδι και μεταφέρθηκε αργότερα με ασθενοφόρο στον «Ευαγγελισμό».
    Παραδόξως, λίγο νωρίτερα, σε διάλειμμα του συνεδρίου, ο Γ. Πανούσης σχολίαζε πως την προηγούμενη εβδομάδα είχε δεχτεί επίθεση με γκαζάκια στο γραφείο του.
    Γιατί έγινε αυτό;
    Ζητούσαν να σταματήσει η αθλιότητα των φυλακών: «Το γνωρίζουν καλά οι εξουσιαστές και οι κάθε λογής παρατρεχάμενοί τους, μη κυβερνητικές οργανώσεις, επιτροπές "αλληλεγγύης", πανεπιστημιακοί εγκληματολόγοι ότι οι φυλακές κάθε άλλο παρά σωφρονιστικά ιδρύματα είναι... Το θέμα για μας δεν είναι ν' αλλάξει το πρόσωπο της φυλακής αλλά το γιατί υπάρχει ένας τέτοιος μηχανισμός, εις βάρος κάθε ανθρώπινης αξιοπρέπειας και ελευθερίας», έγραφαν μεταξύ άλλων.
    Μέσα σε 7 λεπτά, αρκετές αίθουσες του κτιρίου «Κωστής Παλαμάς», όπου διαχειρίζεται καφέ-εστιατόριο ιδιωτική εταιρεία, θύμιζαν βομβαρδισμένο τοπίο.
    Βιτρίνες σπασμένες, αβγά και μπογιές -άσπρες, μαύρες, κόκκινες- και στα ρούχα των παρισταμένων αλλά και στους τοίχους και στις προσωπογραφίες καθηγητών. Αναποδογυρισμένα τραπέζια, γλάστρες, σπασμένα πιάτα και αγάλματα. Καθώς δυο-τρεις νεαροί έβγαλαν τους πυροσβεστήρες, ορισμένα σημεία του ισογείου προσωρινά γέμισαν με αναθυμιάσεις.
    Μέχρι δε να καταργήσουμε τις φυλακές, φεύγοντας οι νεαροί κλείδωσαν την εσωτερική πόρτα που οδηγούσε στον 1ο όροφο με μόνη διέξοδο το ασανσέρ. Τελικά, με κορδέλα σχεδόν μισή ώρα αργότερα οι σύνεδροι απεγκλωβίστηκαν. Αναστατωμένη ήταν μια γυναίκα σε προχωρημένη εγκυμοσύνη και κάποιος που έπασχε από κλειστοφοβία.
    Η σχετική ειδησεογραφία εδώ:
    http://archive.enet.gr/online/online_text/c=112,id=57708532

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συμφωνώ απολύτως (και με τον εισαγγελέα). Η ατιμωρησία, η ανοχή και οι λανθασμένες πρακτικές αντίδρασης από σκοπιά συνδικάτων και αριστερών τάχα φορέων έχουν οδηγήσει σε αντιδράσεις συχνά κακές. Δεν είναι μόνο το χτισιμο, ούτε μόνβο η ανοχή στην τρομοκρατία. Είναι η έλλειψη παιδέιας (και στο σχολείο και στα κόμματα) ότι οι αντιδράσεις πρέπει να γίνονται σε κάποιο πλαίσιο -όχι απαραίτητα νομιμότητας- αλλά με όρους κινήματος, συμμετοχής και κλιμάκωσης. Το "χτίσιμο" όχι απλά ήταν μειοψηφίας απόφαση, αλλά δεν οδηγούσε και σε καμία κλιμάκωση κι ούτε τλεικά υπερασπιζόταν ποτέ το άσυλο. Μάλλον το καταργούσε παρά το στήριζε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ο δείμος του πολίτη-
    Συμφωνώ απολύτως (και με τον εισαγγελέα).
    Αυτό μου θυμίζει εκείνο το παλιό που έλεγε,είμαι και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή