Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ,ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ




Ήρθε πια η ώρα να μιλήσουμε για τις εκλογές αφού δούμε με την σειρά τις διάφορες απόψεις γι΄ αυτές, χρησιμοποιώντας την μαιευτική μέθοδο του Σωκράτη, για να φτάσουμε σε ένα τελικό συμπέρασμα.
Στο διαδίκτυο, που δεν αποτελεί όμως αντιπροσωπευτικό τμήμα του ελληνικού λαού, διαβάζουμε συχνά την άποψη ότι όλοι άχρηστοι είναι οπότε και εγώ δεν θα πάω να ψηφίσω.Θα ήταν μια απόλυτα σεβαστή άποψη αν αυτοί που την υποστηρίζουν έφευγαν μακριά από όλους και πήγαιναν σε ένα ξερονήσι να ζήσουν σε απομόνωση από την κοινωνία χωρίς να την έχουν ανάγκη και να εξαρτώνται από αυτήν.
Όμως αντίθετα είναι οι πρώτοι που θα διαμαρτυρηθούν όταν ο εκάστοτε Στυλιανίδης δεν θα έχει φροντίσει για τα λεωφορεία που θα πάνε σπίτι τους, το ίδιο για το καράβι που δεν έχει φροντίσει ο εκάστοτε Παπαληγούρας να υπάρχει για το νησί που θέλουν να πάνε διακοπές ,η το Νοσοκομείο που θα χρειαστούν και δεν έχει φροντίσει ο εκάστοτε Αβραμόπουλος να είναι όπως το θέλουν.
Γιατί τελικά τα πάντα στην ζωή και την κοινωνία που ζούμε είναι είτε μας αρέσει είτε όχι ΠΟΛΙΤΙΚΗ και δεν μπορείς να ζεις χωρίς αυτήν, άρα πρέπει να διαλέξεις ένα καλύτερο Στυλιανίδη, Παπαληγούρα η Αβραμόπουλο.
Είχα γράψει  πριν τις προηγούμενες εκλογές το παρακάτω κομμάτι :
Μα θα μου πεις μπορεί να βλέπω υπουργό πχ τον Γιακουμάτο;Έχεις δίκιο και εγώ όταν τον βλέπω βγάζω σπυράκια.Όμως είναι αυτός που όταν έκανε στο παρελθόν εκείνες τις γελοιότητες ,με την εικόνα που ήθελε να κρεμάσει στην Βουλή ,είπε σε ερώτηση δημοσιογράφου:-Εμένα αυτός ο κόσμος που πιστεύει στις εικόνες με εκλέγει.
Και είχε δίκιο.
Όπως ο καθένας μας έχει δικαίωμα να εκπροσωπείται από αυτόν που θέλει ,το ίδιο δικαίωμα έχει και αυτός ο κόσμος που ψηφίζει τον Γιακουμάτο και πιστεύει στις εικόνες, να εκπροσωπείται από αυτόν.
Βέβαια θα προτιμούσα να υπάρχουν μερικά αξιολογικά κριτήρια για το ποιοι θα πρέπει να ψηφίζουν και πιστεύω ότι την καλύτερη κρίση θα έπρεπε να την έχουν οι κάτω του 1,70 ,με φαλάκρα και πρόσφατο μούσι και με ώριμη προς το σάπιο ηλικία.! **Πάντως, όπως έγραψα και στις ευρωεκλογές, όλους αυτούς τους ευχαριστώ και από εδώ, που μου επέτρεψαν να διαλέξω εγώ γι΄ αυτούς γιατί πράγματι και εγώ πιστεύω ότι η γνώμη μου είναι πάντα η ορθότερη !
Ας δούμε τώρα αυτούς που θα πάνε μεν να ψηφίσουν αλλά θα ρίξουν λευκό ή άκυρο σίγουροι πλέον ότι έτσι τιμωρούν όλους τους «άχρηστους».
Είναι χρήσιμο να γνωρίζει κανείς μερικά πράγματα για τον εκλογικό νόμο που θα γίνουν οι φετινές. εκλογές.
1- Τα ποσοστά των κομμάτων βγαίνουν από τα ΕΓΚΥΡΑ ψηφοδέλτια.
2- Λευκά , άκυρα και αποχή ουσιαστικά συμφέρουν τον πρώτο και αυξάνουν το ποσοστό του.
Αναλυτικότερα έχω γράψει εδώ όπως επίσης έχει γράψει επίσης και ο π. ο οποίος παραπέμπει και σε δύο παλιότερα ποστ που έχω γράψει για τις εκλογές.
Το πρώτο κόμμα έχει ένα μπόνους 40 εδρών έστω και εάν έχει διαφορά από το δεύτερο 1 ψήφο!
Άρα λοιπόν εκ του αποτελέσματος θέλεις δεν θέλεις υποστηρίζεις το ισχυρότερο ψηφοδέλτιο, οπότε τζίφος η ψήφος διαμαρτυρίας που πίστευες ότι έριξες !
Όποτε δεν ρίχνεις μεν ούτε άκυρο, ούτε λευκό αλλά βγάζεις το άχτι σου ψηφίζοντας Βεργή ή κυνηγούς οπότε και η ψήφος μετράει και έτσι εκδικείσαι και όλα τα κόμματα που είναι σήμερα στην Βουλή !
Όμως στην περίπτωση αυτή πρέπει να έχεις υπ΄ όψη σου τις μαθηματικές προϋποθέσεις που αποκτά αυτοδυναμία, το πρώτο κόμμα όπως ορίζονται από τον εκλογικό νόμο.
Το «απόλυτο όριο» για την αυτοδυναμία είναι το 42,69%Η αυτοδυναμία όμως είναι συνάρτηση αφ' ενός μεν του ύψους του ποσοστού του πρώτου κόμματος και αφ' ετέρου του ύψους του αθροίσματος των ποσοστών των κομμάτων που θα μείνουν εκτός Βουλής.
Όπως φαίνεται στον πίνακα, εάν το ποσοστό των κομμάτων που δεν θα περάσουν το 3% ώστε να εκπροσωπηθούν στο Κοινοβούλιο είναι 5%, τότε απαιτείται ποσοστό 40,55% για να κερδίσει το πρώτο κόμμα 151 έδρες.
Όσο υψηλότερο είναι το άθροισμα των ποσοστών των εκτός Βουλής κομμάτων, τόσο μικρότερο είναι το ποσοστό που δίνει αυτοδυναμία.*Το ποσοστό που εξασφαλίζει αυτοδυναμία, σύμφωνα με το ακραίο και σχεδόν ανέφικτο σενάριο με βάση την εκλογική εμπειρία, θα μπορούσε να μειωθεί περαιτέρω στο 38%, εφόσον τα εκτός Βουλής κόμματα συγκεντρώσουν αθροιστικά ποσοστό 10%.
Στις πρόσφατες ευρωεκλογές οι Οικολόγοι-Πράσινοι πήραν 3,49% και τα υπόλοιπα μικρά κόμματα 7,38%,ενώ στις βουλευτικές του 2007 τα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα πήραν μόνο 3,06%
Η δυσχερής λοιπόν είσοδος στη Βουλή, των Οικολόγων Πρασίνων, ή η αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ να φτάσει το 3% , ίσως αποδειχθεί καθοριστική για την αυτοδυναμία, καθώς μπορεί να αφαιρέσει ή να προσθέσει, αναλόγως, τρεις ή τέσσερις έδρες στο πρώτο κόμμα.
Όπότε και σε αυτή την περίπτωση η ενίσχυση των εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων καταλήγει σε ενίσχυση του πρώτου κόμματος.Τώρα όμως ας υποθέσουμε ότι μπαίνουν στην Βουλή και ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Οικολόγοι αλλά το πρώτο κόμμα ,που κατά γενική ομολογία θα είναι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει αυτοδυναμία.
Τι θα γίνει λοιπόν τότε που τα μικρότερα κόμματα τα οποία κόπτονται μεν υπέρ της απλής αναλογικής, αλλά από την άλλη μεριά διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους ότι δεν θα συνεργαστούν με κανένα;
Μόνο το ΛΑΟΣ με τον καιροσκόπο αρχηγό του θα μπορούσε να συνεργαστεί ακόμα και με το ΚΚΕ (!) φτάνει να έφτανε στην εξουσία.
Βεβαίως καταλαβαίνει κανείς ότι ,ακόμα και στην απίθανη περίπτωση που η ΝΔ ερχόταν πρώτο κόμμα η οποιαδήποτε συνεργασία με το ΛΑΟΣ θα σήμαινε και την πολιτική της αυτοκτονία και θα κράταγε ουσιαστικά μέχρι την προεδρική εκλογή.
Οπότε τι μένει;
Μένει η συνεργασία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στην διακυβέρνηση ή η προκήρυξη νέων εκλογών.
Γιατί όμως το ΠΑΣΟΚ να συνεργαστεί με την ΝΔ ,αντιμετωπίζοντας μια μεγάλη αντίδραση από μεγάλο μέρος από τους οπαδούς του, και αντίστοιχα να φέρει στην αξιωματική αντιπολίτευση το ΚΚΕ;
Άλλωστε μόνο το 14% των ψηφοφόρων επιθυμεί μια τέτοια έκβαση .

Εάν γίνουν νέες εκλογές θα γίνουν με τον νέο νόμο Παυλόπουλου που δίνει στο πρώτο κόμμα πριμ 50 βουλευτές αντί 40 έχοντας επίσης και το πλεονέκτημα να προσελκύσει εκείνο το απολιτικό τμήμα των εκλογέων που συντάσσονται πάντα με τον νικητή.
Η ΝΔ ,όπως ο πεινασμένος που ονειρεύεται καρβέλια ,το μόνο που ελπίζει είναι ΝΑ μην αποκτήσει αυτοδυναμία το ΠΑΣΟΚ, ΝΑ μικρύνει την διαφορά από αυτό κάτω από το 3% , οπότε στις επόμενες εκλογές ΝΑ καταφέρει να επαναπατρίσει ψηφοφόρους της από το ΛΑΟΣ και έτσι ΝΑ έρθει πρώτο κόμμα παίρνοντας το πριμ των 50 βουλευτών.
Προφανώς οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν από πόκα που δεν μπορείς να βασίζεσαι σε δύο πιθανότητες για κερδίσεις.
Εδώ λοιπόν θα με ρωτήσετε βάσει των ανωτέρω ποια είναι η πρόβλεψη που κάνω.
Προσωπικά πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ θα αποκτήσει την αυτοδυναμία με αρκετούς πάνω των 151 βουλευτών στις 4 Οκτωβρίου, γιατί ο κόσμος καταλαβαίνει ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα και ιδίως το οικονομικό είναι τεράστια ,οπότε η οποιαδήποτε κυβερνητική αστάθεια θα τα επιδεινώσει.
Άλλωστε η νυν κυβέρνηση ήδη έχει παραδεχτεί ότι είναι ανίκανη να τα αντιμετωπίσει και γι΄ αυτό το λόγο κάνει και τις εκλογές νωρίτερα από την προεδρική εκλογή.
Από την άλλη οι λαϊκισμοί του τύπου« να τα πάρουν από τους πλούσιους» καταλαβαίνουν οι περισσότεροι ότι είναι ουτοπικοί ,όταν το δημόσιο χρέος έχει φτάσει τα 300 δις ευρώ.
Όπως γράφει χαρακτηριστικά ο Μάνος πιστεύει κανείς ότι υπάρχουν 300.000 πλούσιοι στην Ελλάδα για να δώσουν από 1.000.000 ευρώ ο καθένας;
Η πρόβλεψη μου για αυτοδυναμία ενισχύεται και από την πρόσφατη δημοσκόπηση της GΡΟ που έγινε για λογαριασμό του Μega (3-7/9), που 63% των εκλογέων ψηφίζουν ναι σε αυτήν. Χαρακτηριστικό δε είναι ότι εκτός των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ ,που αυτονόητα είναι υπέρ σε ποσοστό 75,5% ,υπέρ αυτής είναι και οι ψηφοφόροι της ΝΔ σε ποσοστό 65,7%.
Όποτε συμπερασματικά το ΠΑΣΟΚ θα αποκτήσει αυτοδύναμη κυβέρνηση με αρκετή πλειοψηφία έτσι ώστε από τις 5/10 θα σταματήσουμε να τα σέρνουμε στον Κωστάκη τον Βου και θα περιλάβουμε τον Τρίτο τον Μακρύτερο όπως τον λέει και ο Καλαϊτζής.




*Όσοι δε θέλουν και μεγαλύτερη ακρίβεια με ποσοστό κομμάτων εκτός Βουλής 6,5% η αυτοδυναμία επιτυγχάνεται με 39,95% ,με 6% ,40,15%, με 5,5% ,40,35% με 5%,40,55%, με 4,5%,40,75% και με 4%, 40,95%.
Οι γελοιογραφίες του Στάθη και του Καλαϊτζή είναι από την Ελευθεροτυπία ,ενώ οι υπόλοιπες εικόνες αναγράφουν επάνω τους την προέλευση τους.

**ΠΡΟΣΘΗΚΗ (20-9-09)
Κατηγορηθείς υπό της αγαπητής μου ιντερνετικής φίλης
Orelia ως ρατσιστής ,σε σχόλιο της, οφείλω να προσθέσω στο σημείο αυτό ότι πλην των ανδρών σωστήν κρίσην δια ψήφον έχουσι επίσης αι κάτω του 1,60 μεσω-ώριμης ηλικίας, πλήρεις εξεχουσών καμπυλών, γυναίκαι αι οποίαι άλλωστε κρατούν εις τας ..χείρας των την διαύγειαν της κρίσης των παραπάνω ανδρών.(Τώρα γιατί την κρατούν εις τας χείρας των και όχι μεταξύ των ποδών των μόνον η εκλεκτή φίλη μπορεί να το αιτιολογήσει!)

25 σχόλια:

  1. Δύο ενδιαφέροντα σχετικά ποστ είναι:
    http://nefelikas.wordpress.com/2009/05/25/to-vote-or-not-to-vote/
    http://ellinaki.blogspot.com/2009/09/blog-post_16.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολυ χρήσιμο πόστ, με καλές πληροφορίες κύριε αναλυτά, εκεί ακριβώς βρισκόμαστε. Τα σενάρια ειναι πλέον μαθηματικά.

    Προσωπικά αποκλείω συνεργασία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ή ΝΔ και ΛΑΟΣ. Αναμένω μια 5 κομματική Βουλή (οι Οικολόγοι μάλλον δεν θα τα καταφέρουν), και οριακή αυτοδυναμία για το ΠΑΣΟΚ. Αν η αυτοδυναμία δεν έρθεί αμέσως, σίγουρα θά έρθει στις επαναληπτικές, όπου το μπόνους είναι μεγαλύτερο, και όπως λές υπάρχει και ροή δυναμικής προς τον νικητή.

    Τα πράγματα με το ΛΑΟΣ είναι ζόρικα. Το περιμένω ανάμεσα σε 6-7%. Δεν βλέπω και πολλούς επιστρέφοντες στο ΝΔ μαντρί.

    Μιας και επεξεργάζεσαι σενάρια, τί λές για τούτο. Η ΝΔ χάνει, και τον Μάρτιο, αντίθετα με όλα τα λεγόμενα, ο κ. Παπούλιας "αποχωρεί" και ξαναπάμε σε εκλογές.

    Τα 300 δις ευρώ χρέος ειναι απίθανο νούμερο. Υπερβαίνουν το ΑΕΠ της χώρας μας, και παραβιάζουν όλες τις ενδοευρωπαικές συνθήκες μας.

    Ο Γιώργος λοιπόν θα είναι ο νέος πρωθυπουργός. Σε είδα λίγο επιεική μαζί του. Θα τηρήσω την ίδια στάση. Θα παραμερίσω τον κυνισμο και την απαξίωση, και θα περιμένω. Ελπίζω να κάνει την έκπληξη. Ολα είναι πιθανά. Ακόμα και ο Παναιτωλικός ανέβηκε φέτος στη Β Εθνική:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Γνώμες μου περί πολιτικής είναι μέν γερά στεριωμένες, αλλά θεάνοιχτες γιά κριτική. Η Εντύπωση που έχω είναι ότι ανά την Ιστορία μόνο ένας χαρισματικός άνθρωπος, και ακόμα σπανιώτερα ένας τίμιος άνθρωπος, έβγαλε μιά χώρα ή ένα λαό από τρανταχτές δυσκολίες. Και γιά την ώρα φαίνεται ότι μας έχουν τελειώση καί τα δύο αυτά προιόντα. Αλλά ακόμα πιό ανυσηχιτικό είναι το τί είναι αυτό, στην ιδιοσυγκρασία του συγκεκριμένου λαού πού τον έχει φέρει σ’αυτό το σημείο, στο οποίο η οικονομική κατάρευση καί το εθνικό χρέος είναι μόνο συμπτώματα, ή αποτέλεσμα. Πώς διορθώνεται η αιτία;

    Νά βγεί ο ανηψιός λίγο δύσκολο. Να βγεί ο γιόκας είναι το πιθανώτερο, μάλλον με αυτοδυναμία, ίσως όχι, μάλλον χωρίς εκλογές τού χρόνου, αλλά όχι και απίθανο. Συμφωνώ με τα νούμερα του Αθεόφοβου. Αλλά η ερώτηση που δέν μπορώ να απαντήσω στον εαυτό μου ούτε κατά προσέγγιση είναι, με οποιοδήποτε σενάριο, τί μπορεί πραγματικά να έχει αρχίσει να διωρθόνεται από τα πραγματικά προβλήματα του λαού σε κανναδυό χρονια;

    Κάμποσοι απογοητευμένοι δέν θα περπατήσουν 100 μέτρα να ψηφίσουν, άλλοι, εμού συμπεριλαμβανομένου, θά’ρθουν απο άλλη χώρα για να ψηφίσουν. Καλά να είσαι ένας κόκκος αμμου, αλλά, πού είναι η παραλία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποιός αλητήριος μπλόκαρε το παλιό μπλογκ?
    προσπαθούσα να μπω χτες που επέστρεψα και..τζίφος!
    Reported ο Αθεόφοβος?
    Καλά που είδα το λινκ της Αθηνάς και σας ξαναβρήκα!Μια κι έχω χάσει επεισόδια διαφωτίστε με.

    'Οσον αφορά στις εκλογές πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες σας.Προσωπικά βαριέμαι αφάνταστα να εντρυφήσω σε εκλογικά σενάρια και ποσοστά οπότε η "μασημένη τροφή" με βγάζει απο ενα κόπο που δεν θα έκανα.Και δυστυχώς,δεν βλέπω φως κανένα...Φεύγουν οι ανίκανοι,οι ερασιτέχνες κλέφτες για να ξαναέρθουν οι Επαγγελματίες.Τα ίδια λαμόγια προβάρουν κοστούμια και τουαλέττες λίγο πριν βγουν στο σαλόνι της παραπαίουσας εξοχικής καλύβης "η ωραία Ελλάς".Και ωραία έχει πάψει προ πολλού να είναι,με ευθύνη και συνέργεια μεγάλου μερους του περιούσιου λαού.
    Τώρα αν θα καταφέρει να μας κάνει Δανία ή αν θα συνεχίσει να ζητά νέα δάνεια και φόρους που θα πηγαίνουν στο γνωστό άπατο πηγάδι,θα δειξει,αλλά θεωρώ απίθανο να εκπλαγούμε ευχάριστα...Μακάρι να με αναγκάσει να φάω τα λόγια μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ορθώς επισημαίνετε ντήαρ Αθεό.

    Να σταματήσουν να ψηφίζουν τα βούρλα και να ψηφίζουμε μόνο εσύ, εγώ και καμιά πενηνταριά ακόμα βλόγερς! Πρέπει επιτέλους να εκλέγουν κυβέρνηση αυτοί που η γνώμη τους μετράει!

    Ο ΓΑΠ φαίνεται να βγαίνει αυτοδύναμος, βάρδα μόνο μη δούμε κάναν Καρατζαφιόζη τρίτο κόμμα ( Με ακέφαλο ΣΥΡΙΖΑ εκτός βουλής θα έχουμε αυτοκτονίας στην βλογόσφαιρα...)

    Καλό βόλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Locus Publicus-
    ..τί λές για τούτο. Η ΝΔ χάνει, και τον Μάρτιο, αντίθετα με όλα τα λεγόμενα, ο κ.Παπούλιας "αποχωρεί" και ξαναπάμε σε εκλογές.

    Σε αυτή την περίπτωση η ΝΔ θα αναγκαστεί να ψηφίσει τον υποψήφιο που θα προτείνει το ΠΑΣΟΚ γιατί αν προκαλέσει εκλογές για 2η φορά θα φθάσει στον πάτο της που είναι γύρω στο 33%, ίσως δε και ακόμα πιο κάτω.
    (33% ήταν το ποσοστό που ψήφισε βασιλιά στο δημοψήφισμα παρά την καταστροφική πολιτική του Κοκού πριν και κατά την χούντα)

    thinks-
    ..τί μπορεί πραγματικά να έχει αρχίσει να διωρθόνεται από τα πραγματικά προβλήματα του λαού σε κανναδυό χρονια;

    Έχεις και σύ, όπως και πολλοί άλλοι,την πίστη ότι αυτή η χώρα πάει από το κακό στο χειρότερο.
    Σαν μεγαλύτερος έχω μια διαφορετική εικόνα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν βλέπω τα χιλιάδες στραβά που υπάρχουν.
    Το Athinoviο(http://athinovio.blogspot.com/) έχει βάλει στο πλάι του μπλογκ την απάντηση που είχα γράψει κάποτε στην αποψη που είχε γραφτεί:
    "Αυτός ο κόσμος δε θα αλλάξει ποτέ"..
    - Και όμως θ΄αλλάξει!
    Όπως γίνεται πάντα! Πρίν μερικά χρόνια υπήρχαν φυλετικές διακρίσεις στην Αμερική,η Σοβιετική Ένωση φαινόταν πανίσχυρη,ο Μαντέλα ήταν φυλακή,η Ισπανία και η Πορτογαλλία είχαν δικτατορίες και ,και,και......". - Αθεόφοβος

    Πιστεύω ότι τίποτα δεν γυρνά πίσω και έτσι ο κόσμος και εμείς σαν χώρα προοδεύουμε και προχωράμε μπροστά παρά όλα αυτά που θεωρούμε απαράδεκτα και κατακριτέα.
    Η απόδειξη είναι ότι στον δείκτη της παγκόσμιας ανάπτυξης του ΟΗΕ η Ελλάδα βρίσκεται στην 18η θέση όταν οι ΗΠΑ είναι στην 15η, η Ιταλία στην 19η,η Αγγλία στην 21η,η Γερμανία στην 23η, η Κύπρος στην 30η και η Τουρκία στην 76η.
    ( http://hdr.undp.org/en/media/HDI2008Tables.xls)

    squarelogic-
    Για να μάθεις τι έγινε με τον αποκλεισμό διάβασε το προηγούμενο ποστ.
    Να μας κάνει Δανία δεν το βλέπω πιθανό και θα έλεγα και εγώ την ίδια απάντηση που είχε δώσει παλιά ο Ρωμαίος, που ήταν τότε διευθυντής της ΕΡΤ, και τον ρώτησε ένας δημοσιογράφος -πότε επιτέλους θα γίνει η ΕΡΤ σαν το BBC;
    Όταν οι Ελληνες θα γίνουν Εγγλέζοι!

    pølsemannen-
    Κάνεις λάθος αγαπητέ μου ο ΤΣΥΡΙΖΑ(από την πολυφωνία που έχει),είναι σαν την Λερναία Υδρα!
    έχει 11 κεφαλές οπότε δεν μπορεί να μέινει ακέφαλος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δε μπορείς να φανταστείς πόσο συμφωνώ μαζί σου! Έχω χρησιμοποιήσει πάμπολλες φορές το επιχείρημα ότι όλα είναι πολιτική, όλη η ζωή είναι πολιτική και κανείς δε μπορεί να είναι αδιάφορος.

    Γιατί αυτοί που σνομπάρεις αύριο μεθαύριο θα αποφασίσουν για τη φορολογία σου, για τη σύνταξή σου, για όλα τα ζητήματα που σε αφορούν...

    Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι έχουν γίνει απολιτίκ, ακούνε μερικούς Λαζόπουλους και τους έχουν κάνει Θεούς, ή πιστεύουν ότι όταν ασχολείσαι με την πολιτική, είτε είσαι κομματόσκυλο είτε λαμόγιο. Οπότε γι' αυτούς είναι όλοι λαμόγια και κανείς δεν αξίζει.

    Δεν καταλαβαίνουν ότι αν δε θέλουν να τους κυβερνούν λαμόγια, μπορούν απλά να σταύρωσουν έναν σοβαρό άνθρωπο, να το ψάξουν λίγο και να μη σταυρώνουν όσους δείχνει η τηλεόραση, γιατί δεν είναι απαραίτητα οι καλύτεροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Με γεια το νέο μπλόγκ! (Ελπίζω να μην κρατήσει πολύ και να επιστρέψεις στο αρχικό).

    Οι πολιτικές αναλύσεις είναι καλές και θεμιτές όσο θεωρούμε ότι η πλειοψηφία του εκλογικού σώματος κάνει το ίδιο. Δηλαδή ότι σκέφτεται υπεύθυνα και σοβαρά και ψηφίζει κατά συνείδηση. Επειδή αυτό δεν συμβαίνει, οι όροι με τους οποίους κάνουμε την πολιτική ανάλυση υποβαθμίζονται σε όρους ποδοσφαίρου. Δυστυχώς.

    Εγώ θεωρώ τραγικότατο ότι σχεδόν το 1/3 του εκλογικού σώματος επιμένει πιστά να ψηφίζει ΝΔ. Σημαίνει, ότι αυριο-μεθαύριο, όποια πολιτική και αν εφαρμόσει ο ΓΑΠ, ότι και αν συμβει (θετικό ή αρνητικό), το 1/3 θα επιμένει να παραμένει στόκος και κολημένος στις απόψεις του. Σαν το ΚΚΕ ένα πράγμα. Όταν λοιπόν έχεις ένα 30% από νεοδημοκράτες, ένα 5% από ΚΚΕδες και ένα 5% (λέμε τώρα) από ΛΑΟΥτζήδες, δηλαδή ένα 40% που εμμένει στην συντηρητική ψήφο του ασχέτως των πραγματικών πολιτικών εξελίξεων, φυσικό είναι και η δημοκρατία να μην δουλεύει σωστά, και να έχουμε διάχυτη μία βλακεία σε ολόκληρη τη χώρα. Όπου, ως βλακεία ορίζω την πράξη ενός βλάκα, από την οποία δεν οφελείται ο περίγυρος του βλάκα, αλλά ούτε και ο ίδιος ο βλάκας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. tsougdw-
    Έχεις δίκιο σε αυτό που γράφεις και επίσης υπάρχει και ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός- οι πολιτικοί μας είναι γνήσια αντανάκλαση αυτού του λαού.
    Αυτό δεν μπορούν να το καταλάβουν πολλοί της μπλογκόσφαιρας γιατί έχοντας ένα επίπεδο σαφώς καλύτερο από τον μέσο όρο και συναναστρεφόμενοι αντίστοιχα με αυτούς άτομα δεν έχουν αντικειμενική εικόνα της πραγματικότητας.
    Θυμάμαι ακόμα την κατάπληξη που ένιωσα όταν είδα τον διπλανό μου στο στρατό να βάζει τα λασπωμένα του παπούτσια για προσκέφαλο και να κοιμάται άνετος και γαλήνιος χωρίς οι περισσότεροι να εντυπωσιάζονται από το γεγονός!
    Εκεί ήρθα για πρώτη φορά σε επαφή με ένα τυχαίο (και σε ένα βαθμό επιλεγμένο γιατί ήμουν στο ναυτικό) δείγμα του ελληνικού λαού τελείως διαφορετικό από τον ως τότε κοινωνικό μου περίγυρο.

    ellinaki-
    Μην θεωρείς βλακεία τις διαφορετικές αντιλήψεις από τις δικές σου.
    Στην δημοκρατία ο καθένας έχει δικαίωμα να εκπροσωπείται ακόμα και από τον Γιακουμάτο που φέρνω σαν παράδειγμα.
    Δεν ξέρω δε τελικά αν το μετακινούμενο 10% από το ένα στο άλλο κόμμα εξουσίας,και που είναι αυτό που καθορίζει κάθε φορά το εκλογικό αποτέλεσμα, είναι το πιο ψαγμένο.
    Θα έλεγα λοιπόν ότι αυτό που έχει σημασία είναι να αποκτήσουμε κόμματα αρχών έτσι ώστε ο ψηφοφόρος να προσανατολίζεται σε αυτό που έιναι πιο κοντά στις απόψεις του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πράγματι, ξαναδιαβάζοντας τι έγραψα, οσμίζομαι την απαισιοδοξία πού διέκρινες και μου σηκώνεται το ένα φρύδι πιό ψηλά από το άλλο γιατί δεν είχα συνηδητοποιήση ότι υπήρχε. Αναφερόμουνα σ’ αυτό που είχες γράψει πρόσφατα μετά απο «το μεγάλο ταξείδι», ότι (και παραφράζω από μνήμης γιατί δεν μπορώ να αντιγράψω) οι Αμερικανοί φαίνεται να σεβονται το κράτος τους και το κράτος φαίνεται να σέβεται τους πολίτες. Παρατήρηση σωστότατη, τουλάχιστον επιφανειακά, που έρχεται από την κατεύθυνση του ζυγίσματος βαθειάς υπακοής/πειθαρχίας από την μιά μεριά και απαιτήσεων από την άλλη, όπου κατά την γνώμη μου εμάς μας λείπει το πρώτο συστατικό. Η έλειψη αυτή όμως είναι συχνά απαραίτητη γιά οποιαδήποτε ριζική πρόοδο. Αλλωστε θά ήταν κοντόφθαλμο να κατακρίνει κανείς την συμπεριφορά έναντι της πολιτείας ενός νέου ζευγαριού όπου δουλεύον και οι δύο, δύο δουλειές, για λιγώτερα από 2.000 ευρώ μεταξύ τους και στά σουπερμάρκετ οι τιμές είναι ίδιες με χώρες όπου η ίδια δουλειά θα τους έδινε πάνω από 5.500. Συμφωνώ και ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. συμφωνώ με Λόκους, μαθηματικά σενάρια ακριβώς
    + το ότι
    "ο κόσμος καταλαβαίνει ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα και ιδίως το οικονομικό είναι τεράστια ,οπότε η οποιαδήποτε κυβερνητική αστάθεια θα τα επιδεινώσει"
    και μ αυτά και μ αυτά
    θα γίνουμε η Δανία του Νότου + ήλιος ρεεεεε οεοεο

    είμαι σίγουρη δλδ ότι πολύ σύντομα το μόνο πρόβλημα που θα μας απασχολεί είναι ποιοί κάνουν καλύτερη φέτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ αθεόφοβος

    Με παρεξήγησες. Έδωσα συγκεκριμένο ορισμό στο συγκεκριμένο είδος βλακείας. Δεν την εννόησα με τον γνωστό τρόπο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η πρώτη φωτό όλα τα λεφτά!!!

    Τους αθεόφοβους χαιρετισμούς μου Σ;ο))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κόμματα αρχών προϋποθέτουν λογικά ανθρώπους με αρχές και αυτός ο τόπος έχει προ πολλού πάψει να παράγει τέτοιους. Όλοι μας, λιγότερο ή περισσότερο, βάζουμε πάνω από ό,τιδήποτε άλλο το προσωπικό συμφέρον μας και είμαστε πρόθυμοι να κάνουμε ή να υποταχθούμε στο κάθε τι που το εξυπηρετεί. Άρα με ποιο ακριβώς κριτήριο θα επιλέξουμε, μετά από σκέψη και αξιοκρατικά, αυτούς που θα μας κυβερνήσουν;

    Αν προσθέσουμε σε αυτό και τη θεωρία περί βλακείας, που εξέφρασε ο Ellinaki, με τον οποίο συμφωνώ απόλυτα, μας βγάζει εύκολα και άνετα το εκλογικό αποτέλεσμα. Μηδέν εις το πηλίκον ... και στο μυαλό μας επίσης !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. thinks-
    Πράγματι αυτό είχα γράψει για την Αμερική αλλά η αμερικανική νοοτροπία αντιμετώπισης των πραγμάτων είναι μίλια μακριά από την ελληνική.
    Χαρακτηριστικό παράδειγμα η τωρινή ιστορία με το σύστημα υγείας που σε μας φαίνονται αδιανόητες οι αντιδράσεις.

    trol-
    Ως γνήσιος φετοφάγος θα έλεγα η ΗΠΕΙΡΟΣ και η ΜΕΒΓΑΛ!

    ellinaki-
    Και με τον γνωστό να το εννοούσες δεν θα είχα τελικά αντίρρηση!

    Μαύρος Γάτος-
    Την είχα καιρό φυλάξει στον υπολογιστή μου για την δεδομένη στιγμή.

    ESKARINA-
    Δηλαδή θέλεις να πείς ότι κανένα κόμμα δεν έχει αρχές;
    Ούτε και το ΛΑΟΣ; :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. κάτι δεν κάνω καλά , και δεν πέρασε το χτεσινό σχόλιο.
    Τέλος πάντων.
    Πιστεύω πως οι βουλευτές πρέπει να συνεχίσουν να έχουν τη δουλειά που έκαναν πριν.
    Λόγοι γιά ασυμβίβαστο δεν υπάρχουν.Οι μίζες πετάνε πάνω απ τα κεφάλια μας σαν τα κουνούπια σε φρεσκοποτισμένο απογευματινό κήπο το καλοκαίρι.
    Επίσης να κοπουν τα φραγκα που χαλιώνται γιά τις εκλογές.Αφίσσες, μπροσούρες ,γραφεία και άλλες ηλιθιότητες.Μονο τηλεόραση.
    Ίσως ετσι , αποφασίσουν και κάποιοι άλλοι ,εκτός των συνηθισμένων σούργελων, να κατέβουν στην πολιτική.Και ίσως τότε δούμε και κανέναν άνθρωπο της προκοπής στη βουλή.
    Κατά τα άλλα, όντως είσαι αθεόφοβος,γιατί θέλει μεγάλο κουράγιο να ασχοληθείς τόση ώρα με την παρουσίαση που μας έκανες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Στή γεωγραφία, τα μίλια, μόνο. Οι Αμερικανοί είμαστε Εμείς, οι Ευρωπαίοι, οι Αφρικανοί, Ασιατες κλπ., όσοι φύγαμε τα τελευταία 300 χρόνια για να φτιάξουμε κάτι καλύτερο πάνω στήν πλάτη των Ινδιάνων–μή συνηδητοποιόντας ότι δεν χρειάζεται να κουνηθείς ρούπι για να αλλάξεις τον τρόπο του σκέφτεσται –και να το εφαρμώσης με την δύναμη της συνεργασίας και την ελευθερία της ατομικότητας. Τα μπαγκάζια των αιώνων στον τόπο μας κάνουν, πιστεύω, τον μέσο όρο του πολίτη να βλέπει την «κυβέρνηση» σαν «Αρχή» και «Ηξουσσία» πάνω του, η μόνη πρόοδος δυνατή με ρουσφέτι απ’τον δερβίση, η αρρώστια να θεραπεύεται μόνο με φακελλάκι. Και το νεαρό ζευγάρι πού πουλάει το χτήμα γιά δύκυκλο ν’αναρωτιέται γιατί η δυναμική της προσφοράς και ζήτησης ανεβάζει τις τιμές σε επίπεδα 300% πάνω από την δύναμη του πουγγιού τους. Ισως το πρώτο που πρέπει να συνηδητοποιήσουμε είναι ότι ο πρώτος Άρχων που θέλει λάδι γιά ρουσφέτι πρέπει να κλειδωθεί στο κοτέτσι, ο πρώτος γιατρός που περιμένει φάκελλα χρειάζεται φάσκελλα... όπως είπε ο Χάλ Χώλμπρουκ στον Ρόμπερτ Ρέντφορντ στο Όλοι οι Άνθρωποι του Προέδρου: «Μην τους βλέπεις εκεί στά κάστρα τους και νιώθεις μικρός και αβοήθητος. Είναι απλοί άνθρωποι, σαν εσένα κι’εμένα. Και κάνουν λάθοι. Και φοβούνται».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σε ό,τι αφορά τη φέτα, οκ καλή η ΜΕΒΓΑΛ, αλλά καλύτερη η ΔΩΔΩΝΗ.

    Σε ό,τι αφορά το ΛΑΟΣ, συγνώμη, είναι πρωί και δεν έχω πάρει - ακόμη - αρκετή δόση ηρεμιστικών και αντιαλλεργικών για να μπορέσω να απαντήσω τα δέοντα στην ερώτηση σου !!! Επιφυλάσσομαι.

    Σοβαρά τώρα, σε μια γνήσια δημοκρατία όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό και λειτουργούν υπέρ αυτού. Κάτι τέτοιο όμως για να μπορέσει να αποδώσει, προϋποθέτει ότι ο λαός μπορεί να σκεφτεί και να αξιολογήσει, κάτι που έρχεται σε ευθεία αντίφαση με τη νοοτροπία του ελληνάρα ο οποίος άγεται και φέρεται από τον κάθε δημαγωγό που χρησιμοποιεί τσιτάτα και ωραίες λέξεις για να αποδώσει νόημα στο τίποτα. Όπως αντιφατικό είναι και με την εδραιωμένη πρόθεση όλων να ακολουθούμε τον ευκολότερο - και όχι απαραίτητα τον ορθότερο ή αποτελεσματικότερο - τρόπο για να πετύχουμε κάτι. Και θα συμφωνήσω με τον thinks ότι, αν εμείς οι ίδιοι χτυπούσαμε τα φαινόμενα εν τη γεννήσει τους, τότε δεν θα είχαμε φτάσει να μας πνίγει το λάδι. Ο λόγος όμως που δεν τα χτυπήσαμε (και συνεχίζουμε να μην τα χτυπάμε), πιστεύω ότι δεν είναι ο φόβος, αλλά η επιλογή... είναι πιο εύκολο να λαδώσεις το γρανάζι για να πάρεις αυτό που θέλεις, παρά να προσπαθήσεις να το κερδίσεις ή να πας δια της τυπικής οδού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. demetrat-
    Με αυτό το νέο σύστημα που έχει βάλει για τα σχόλια ο γούγλης πρέπει να πατήσεις ΔΥΟ φορές την καταχώρηση σχολίου.
    Το πρόβλημα δεν είναι οι βουλευτές αλλά οι υπουργοί που αν δεν εκλέγονταν δεν θα είχαν ανάγκη τα ρουσφέτια των ψηφοφόρων για να εκλεγούν.
    Έτσι δεν θα υπήρχε και η ανάγκη ισορροπίας τοποθέτησης υπουργών από διάφορες περιοχές ώστε όλες να έχουν τον υπουργό τους.
    Ετσι πχ.δεν θα υπήρχε πρόβλημα να είναι πχ οι περισσότεροι υπουργοί από την Πρέβεζα !

    thinks-
    Δεν διαφωνώ μαζί σου και ιδίως σε αυτό που έγραψες:

    Είναι απλοί άνθρωποι, σαν εσένα κι’εμένα. Και κάνουν λάθοι. Και φοβούνται».

    Έχω πεί το ίδιο πράγμα στο παρελθόν και σαν χαρακτηριστικό παράδειγμα φέρνω την φωτογραφία με τον Καραμανλή και τον Αβέρωφ από τις συμφωνίες της Ζυρίχης για την Κύπρο.
    Είναι και οι δύο σαν χεσμένοι μεταξύ των άλλων ξένων που προφανώς τότε φάνταζαν σπουδαίοι στα μάτια τους.
    Είναι δε η ακριβώς αντίθετη εικόνα του Καραμανλή μετά τα χρόνια που έζησε στο εξωτερικό και κατάλαβε αυτό ακριβώς το γεγονός,ότι και οι διάφοροι ισχυροί της γής πιθανώς να είναι και μικρότερης αξίας από αυτόν, όταν βαράει φιλικά τον Κολ στην πλάτη αισθανόμενος προφανώς και καλύτερος του.

    ESKARINA-
    Συμφωνώ μαζί σου απόλυτα, απλά πιστεύω ότι οι νοοτροπίες δεν αλλάζουν από την μια μέρα στην άλλη.
    Αν πρόσεξες με τι δυσκολία φόρεσαν οι μεγαλύτερης ηλικίας τις ζώνες στα αυτοκίνητα σε αντίθεση με τις νεώτερες που την θέωρησαν από την αρχή,όπως και είναι, αυτονόητη.
    Έχω αντιμετωπίσει στην δουλειά μου την έκπληξη πολλών όταν τους εξήγησα ότι δεν χρειάζονται κανένα μέσον για να κάνουν την δουλειά τους.
    Όσο ανεβαίνει το επίπεδο του κόσμου τόσο και θα ελαττώνονται αυτά τα φαινόμενα ώστε το λαδάκι να περιοριστεί για το φαγητό και την σαλάτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σωστότατο το παράδειγμα Καραμανλή! Μα χρειάζεται ιδία πείρα για να του ξημερώση οποιουδήποτε η αλήθεια αυτή;

    Και πολύ καλό το παράδειγμα του λόγου γιά φόρεμα ζώνης ασφαλείας από μάνα σε κόρη: το κίνητρο γιά συμόρφωση: σε μερικές χώρες φοριέται επειδή προσφέρει ασφάλεια ή επειδη τουλάχιστον το λέει ο νόμος. Η δική μου ηλικία στην Αθήνα με πληροφορεί ότι η ζώνη ασφαλείας πρέπει να φοριέται επειδη: «ρε μαλάκα! Θές να φάς οχτακοσάρι;!» Ούτε για ασφάλεια, ούτε για νόμο, αλλά για να μη μας πιάσουνε να κάνουμε αυτό που θέλουμε εμείς... αμαρτίες γονέων, και η παιδεία πάει γιά τζατζίκι. Αλλά όπως λές, όχι πάντα.

    Συμφωνώ με ESKARINA ότι ευκολία και όχι φόβος κάνει πολλούς να πράξουν αντίστοιχα, αλλά νομίζω το ποσοστό βρίσκεται σε ορισμένους κύκλους μόνο: οι μανάδες που πάνε 2 μέτρα λαμπάδες στη Μεγαλόχαρη για δουλειά στό Δημόσιο κι’οι γιαγιάδες που ψήνουν πίττα στον Αγιο Φανούριο που φενέρωσε δουλειά εξακοσίων ευρώ το μήνα για πενηνταπεντάωρη εβδομάδα έχουν κίνητρα ίσως διαφορετικά.

    Καί επιστρέφοντας στην πολιτική και τη μακροβιώτητα ορισμένων οδών προόδου, ζητώ συγγνώμη γιά το μήκος αυτής μου της ανάρτησης... τούτη τη φορά μόνο (ελπίζω):

    Ήταν ένας νεαρός Ούγγρος φτωχός, πού δούλευε σε φάμπρικα –τον λέγανε Λάτσι (από το Λάζλο –σαν το Πέτρος, ή Γιόχαν, ή Φράντζ), καί το ’56 ξεγλύστρισε κάτω από τις ερπίστριες των Σοβιετικών τάνκς και τό’σκασε στην Αγγλία όπου φτωχός δούλεψε όλη του τη ζωή σε φάμπρικα. Παντρεύτηκε μιά Ουγγαρέζα, τη μάνα του παιδιού που θα γινόταν σάν αδελφός μου απο την πρώτη μέρα του Κολλεγείου στό Λονδίνο το ’76, ο Λάτσι δεύτερος μπαμπάς μου, η Κέητι δεύτερη μάνα μου. Στά 50-τόσα του το ‘90, στο δρόμο γιά μιά εργατική συνάντηση, ο Λάτσι σωριάστηκε στό πεζοδρόμιο από καρδιά. Κοιμήθηκε στόν πρώτο διαθέσιμο τάφο στο νεκροταφείο του Χάϊγκέητ. Άμα κάνεις δυό βήματα και κοιτάξεις την μικρή ταφόπετρά του από πισω, βλέπεις ότι 20 βήματα μπροστά απο τον τάφο του Λάτσι, το τεράστειο μπούστο του Κάρλ Μάρξ, στημένο πάνω από τον δικό του τάφο, κοιτάζει τον Λάτσι πρός τα κάτω ευθεία γραμμή και βλοσσηρά 24 ώρες το εικοστετράωρο. Καί συλλογιέσαι πώς ένας Γερμανοεβραίος πού έφυγε απ’τή πατρίδα του και έγραψε τις σκέψεις του πάνω στην Βιομηχανική Επανάσταση της Βικτωριανής Μεγάλης Βρετανίας τού Ντίκενς, τίς οποίες ένας Ρωσσοεβραίος μετέφερε στις αγροτικές στέππες της μητερούλας Ρωσσίας και Σηβηρίας, κι’ενας Ούγγρος πού ξεσπιτώθηκε απ’τ’αποτελέσματα αυτών των ιδεών τόσα χρόνια μετά, αλληλοκοιτιούνται τώρα, γιά πάντα, στο χώμα της πρώην Μεγάλης Βρατανίας. Τώρα τον Μάϊο που πετάξαμε αυθημερόν για να είμαι ο πρώτος από τούς έξι πού πήγαμε την Κέητι να βρεί τον Λάτσι, καθώς ορθώθηκα αφού άφησα το φορτίο μου, είδα τον Μάρξ να με κοιτάει κι’εμένα με τη βλοσσηρή του ματιά. Τι να κάνω κι’εγώ, του ανταπέδωσα ματιά εξ’ίσου βλοσσηρή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αγαπημένε μου Αθεόφοβε,

    αν και σας εκτιμώ κι ηγαπώ τα μάλα, λιγότερο ωστόσο από όσο σας θαυμάζω, δεν μπορώ να μην επισημάνω -κι ίσως γι αυτό το κάνω.. επειδή σας θαυμάζω- πως διέκρινα έναν ρατσισμό στο σημερινό σας κείμενο και σεις ναι μεν θα πείτε: μόνον έναν;, εγώ όμως σας αγωνίστρια, οφείλω να τον αναδείξω για να παταχθεί!
    οπωσδήποτε οι " κάτω του 1,70 ,με φαλάκρα και πρόσφατο μούσι και με ώριμη προς το σάπιο ηλικία.!", έχουν την καλύτερη κρίση αλλά την καλλίστην ομοίαν έχουσι αι κάτω του 1,60 μεσω-ώριμης ηλικίας, πλήρεις εξεχουσών καμπυλών, γυναίκαι αι οποίαι άλλωστε κρατούν εις τας ..χείρας των την διαύγειαν της κρίσης των ανδρών που αναφέρατε....!
    παρακαλώ όπως συμπληρώσετε κατά το δοκούν το δοκίμιό σας!

    με σεβασμούς
    Ο.

    ******
    πέραν του αστειου(;), το κείμενό σας πολύ καλό
    σας ευχαριστώ για τα επιχειρήματα απέναντι στους ανδρες συναδελφους που αποφασισαν να το παιξουν σοφοι αναχωρητές εκλογικών και άλλων ευθυνών

    καλη σας ημερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Επειδή στην ελλάδα θα είναι η τρομερή ανατροπή να γίνουν δύο πράμματα μαζί,
    ας καταργήσουμε πρώτα το ασυμβίβαστο, να καθαρίσει ο τόπος απο τους ανεπάγγελτους, και μετά ταχτοποιείται και το θέμα με τα υπουργάκια.
    Από ιδέες πςςςςςςςςςςς άλλο τίποτα γιά να τους κοπεί το δώσε και σε μενα μπάρμπα.
    δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Orelia-
    Βαθύτατα θιγείς από τον αποδιδόμενον εις εμέ χαρακτηρισμόν ως ρατσιστού προέβην πάραυτα εις εμφανή προσθήκην εις το κείμενον και των εχουσών σωστήν δια ψήφον κρίσιν γυναικών.

    demetrat-
    Αγαπητή μου demetrat φαίνεται ότι η παρασκευή διαφόρων εξωτικών γλυκών σε έχει αποτρέψει από την παρακολούθηση της ειδησεογραφίας!
    Το ασυμβίβαστο των βουλευτών έχει ήδη καταργηθεί από τον Μάϊο του 2008!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. η Orelia ως μια Σιμον Ντε Μποβουαρ των οθονών, έρχεται εις την ευχάριστον θέσιν όπως δηλώσει την ικανοποίησιν της από την απόδωσιν της ιστορικής αλήθειας, αγαπητέ
    νομίζατε πως επειδή εμείς αι γυναίκαι διαβάζομεν τας εφημερίδας την δευτέραν των ημερών της αναρτήσεως των, μικρόν έχομεν μερίδιον εις το πολιτικό γνώθι και γίγνεσθαι του τόπου;
    ως προς την απορίαν σας... επιφυλλάσσομαι(πως γράφεται επιτέλους αυτή η λέξη; λες κι έψαξα τας υπολοίπους..) να απαντήσω με σατυρικόν

    καλο σας βράδυ αγαπητέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. χα χα χα
    α ναι;
    δεν φαντάζεσαι πόσο χαίρομαι.
    :)))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή