Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

ΕΠΕΤΕΙΑΚΟΝ





Μία από τις μονίμως με επιτυχία χρησιμοποιούμενες φράσεις στις σχολικές εκθέσεις της εποχής μου, όταν το θέμα ήταν σχετικό με επέτειο, ήταν η εξής πρόταση: έκτοτε η ημερομηνία αύτη έχει εγγραφεί με μεγάλα γράμματα εις τας χρυσάς δέλτους της ιστορίας.

Τώρα πλέον επειδή σήμερα οι εγγραφές της ιστορίας γίνονται πλέον στο διαδίκτυο ,μπορώ να πω ότι μια ιστορική ημερομηνία, όπως η 5-5-2006 που πρωτοεμφανίστηκε το μπλογκ Atheofobos, είναι μια ημερομηνία που έχει γραφτεί με Times New Roman και μάλιστα με μαύρα bold γράμματα, γιατί δεν υπάρχουν χρυσά, στις χρυσές δέλτους της μπλογκόσφαιρας.

Το μπλογκ κατάφερε αυτό που πολύ σπάνια καταφέρνουν οι ελληνικές κυβερνήσεις, δηλαδή να παραμείνει ενεργό και ζωντανό για μια ολόκληρη τετραετία.

Σε αυτά τα τέσσερα χρόνια δημοσιεύτηκαν σε αυτό πάνω από 460 ποστ, δέχτηκε πάνω από 400.000 επισκέψεις αναγνωστών και προκάλεσε ένα τεράστιο αριθμό σχολίων και απαντήσεων με ένα χαρακτηριστικό που το θεωρεί ιδιαίτερα τιμητικό.

Δεν αναγκάστηκε ποτέ να διαγράψει κάποιο σχόλιο, εκτός από κινέζικα spam, σαν χυδαίο ή υβριστικό, γιατί στην πλειονότητα τους ήσαν εύστοχα από έξυπνους, μορφωμένους και πνευματώδεις αναγνώστες που μπορεί να διαφωνούσαν με αυτά που διάβαζαν αλλά διατύπωναν την άποψη τους μαχητικά μεν αλλά με ευπρέπεια.

Σε όλα πάντως τα σχόλια δόθηκε απάντηση βασισμένη στις απόψεις, τις πεποιθήσεις και στις γνώσεις του ιδιοκτήτη άλλες φορές σοβαρά και άλλες με αθώο χιούμορ αλλά και μερικές φορές με δηλητηριώδες!

Άλλωστε η ομορφιά του μπλογκαρίσματος είναι η δυνατότητα που σου δίνει να έρχεσαι σε επαφή με ανθρώπους από όλο τον κόσμο που προηγούμενα δεν θα γνώριζες καν την ύπαρξη τους ούτε τις απόψεις τους.



Επειδή τα θέματα που απασχόλησαν αυτό το μπλόγκ ήσαν ποικίλα, άλλοτε σοβαρά, άλλοτε σατιρικά ή ανάλαφρα, άλλοτε ενημερωτικά ή της επικαιρότητας ανάλογα με τις διαθέσεις και την ψυχική διάθεση του ιδιοκτήτη του, συγκέντρωνε μόνιμους σταθερούς αναγνώστες αλλά και ευκαιριακούς που βρέθηκαν σε αυτό τυχαία ψάχνοντας κάποιο θέμα που τους ενδιέφερε.

Είναι ενδιαφέρον πάντως ότι ένα μεγάλο μέρος των ευκαιριακών αναγνωστών ,βάσει των λέξεων- κλειδιών που χρησιμοποίησαν, έψαχναν για θέματα σχετικά με το σεξ.

Μερικά από τα ποστ που δημοσιεύτηκαν αναδημοσιεύτηκαν από άλλα μπλογκ αλλά και φόρουμ, τις περισσότερες φορές με αναγραφή της πηγής αλλά και ορισμένες φορές δυστυχώς χωρίς.

Ένα μεγάλο πλήγμα δέχτηκε το μπλογκ όταν δημοσιεύοντας το 400ο του ποστ, για διάφορους πιθανούς λόγους, βρέθηκε να έχει αποκλεισμένη την πρόσβαση σε αυτό από τον Blogger.

Έτσι, σαν την Ελλάδα, αναγκάστηκε να καταφύγει στα φώτα του ΔΝΤ, (Δραστήριου Νοήμονος Τεχνικού) υπολογιστών και με την βοήθεια και τις οδηγίες του διαδικτυακού αυτού φίλου του, έγινε η μεταφορά όλων των ποστ του Atheofobos στο νέο μπλογκ Atheofobos2 με σημαντική απώλεια αναγνωστών, γιατί πολλοί μην μπορώντας να μπουν θεώρησαν ότι το μπλογκ έκλεισε.

Βαθμιαία όμως το spread μεταξύ του αριθμού των αναγνωστών του atheofobos και atheofobos2 μειώνεται και πολύτιμο κεφάλαιο αποτελούν οι νέοι μπλογκερς και αναγνώστες.

Όταν ξεκίνησα να ασχολούμαι με τα μπλόγκ, σε μία σημαντική καμπή της ζωής μου, στην αρχή σαν αστεία ευκαιριακή ενασχόληση, δεν είχα φανταστεί ότι με την πάροδο του χρόνου θα αφιέρωνα αρκετό χρόνο καθημερινά σε αυτά είτε γράφοντας είτε διαβάζοντας τους άλλους.


Πολλά από τα ποστ που έχω δημοσιεύσει έχουν απαιτήσει αρκετό ψάξιμο για να βρεί κανείς τις πληροφορίες που χρειάζεται είτε στο ιντερνέτ είτε σε βιβλία, αλλά αυτή είναι μια ενασχόληση που πάντα την έκανα με ιδιαίτερη ικανοποίηση.
Επίσης, σχεδόν καθημερινά, διαβάζω αρκετά ενδιαφέροντα ποστ, τόσο παλαιών και γνωστών, όσο και νέων και πολλά υποσχόμενων μπλόγκερς.

Θέλω τέλος, επί τη ευκαιρία να ευχαριστήσω όλους τους διαδικτυακούς φίλους που έγραψαν δυό καλά λόγια στα σχόλια τους ,αλλά επίσης και όλους εκείνους τους γνωστούς και άγνωστους, που προτιμούν να διαβάζουν τακτικά μεν το μπλογκ χωρίς όμως να σχολιάζουν.




28 σχόλια:

  1. Να σου ζήσει αθεόφοβε!

    "...γιατί στην πλειονότητα τους ήσαν εύστοχα από έξυπνους, μορφωμένους και πνευματώδεις αναγνώστες"

    Εμ βέβαια τόσο που ευλόγησες τα γένια σου σκόρπισες και λίγη ευμένεια στους αναγνώστες μην σε πάρουμε στο ψιλό :Ρ

    Φωτογραφίες με σχολιασμό είχα να δω από τις εκλογές νομίζω, μου είχανε λείψει.

    Να είσαι καλά και καλή συνέχεια στο μπλογκ σου! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σας εύχομαι λοιπόν και τα εγγόνια σας συνταξιούχοι!!! Να blog-άρουν με τό ίδιο αθώο αλλά και μερικές φορές δηλητηριώδες χιούμορ.
    Και να είστε γερός, διαυγής και πάντα παρών με τον αθεόφοβο τρόπο σας.
    Πιστή αναγνώστρια σας.
    Βίλλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να 'σαι πάντα καλά να γράφεις
    και μεις να 'μαστε καλά να σε διαβάζουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χα χα χα χα! Πνευματώδης όπως πάντα καλέ μου Αθεόφοβε!
    Σου εύχομαι, εκτός από το να πάρουν τα εγγόνια σου σύνταξη, επιπλέον να μην αποβεί μοιραία και αυτή σου η επετειακή ανάρτηση. Κατάλαβα, για άλλη μια φορά, γιατί απέβη μοιραία η 400η ανάρτηση σου. Εκτός από έξυπνους, μορφωμένους και πνευματώδεις αναγνώστες, διαβάζουν πού και πού το blog σου και σεμνότυφοι υποκριτές που προφανώς πατούσαν την ένδειξη "αναφορά κατάχρησης" στην πάνω μπάρα. Αλήθεια για ξαναθύμισε μου πώς κατάφερες και απάλειψες τη σχετική ένδειξη!
    ΧΡΟΝΙΑ σου ΠΟΛΛΑ καλέ μου @φίλε και εύχομαι σύντομα να πας και στο Δημοτικό Σχολείο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://i.klak.gr/pictures/pimps/e/eisai_asteri.jpg
    Κοψομεσιάστηκα κουβαλώντας το πακέτο σου, αλλά σου αξίζει!

    Δεν ξέρω γιατί ξεκίνησες να μπλογγάρεις, το αποτέλεσμα όμως που "γευόμαστε" όλοι, είναι καταπληκτικό!
    Εύχομαι χιλιάδες αναρτήσεις και όρεξη πάντοτε!

    Κι επειδή ήθελε και μια φίλη μου να σου ευχηθεί, ήρθε μαζί !
    http://i192.photobucket.com/albums/z122/La_Chola_X_3/HappyBirthdaySexy.gif

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ας πάμε σε κάτι πιο χειροπιαστό αγαπητέ Αθεόφοβε...Να τις χιλιάσεις τις αναρτήσεις!Αυτό θα απαιτήσει πολλά ακόμα ταξίδια(πράγμα που είμαι βέβαιος οτι σε χαλάει...),πολλά λουκούλεια γεύματα,όσο για αφορμές απ τους πολιτικούς,μην ανησυχείς θα έχεις άφθονες.
    Καταπληκτικές οι φωτό με τον αθεόφοβο σχολιασμό
    (ειδικά εκείνη που δείχνει την απαγόρευση του blogger).Νάστε καλά να μας κάνετε να χαμογελάμε τις δύσκολες μέρες που έρχονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. latecomer-
    Μα δεν πιστεύω ότι πιστεύει κανένας ότι το μπλογκ δεν απευθύνεται σε "έξυπνους, μορφωμένους και πνευματώδεις αναγνώστες" !!

    Villy-
    Χαίρομαι ιδιάιτερα όταν εμφανίζονται,εστω και σπάνια,πιστές μου αναγνώστριες!

    Αταίριαστος-
    Ευχαριστώ ιδιάιτερα για τις ταιριαστές με την επέτειο ευχές έστω και από ένα αταίριαστο!

    Meropi-
    Ελπίζω πρώτα να αποκτήσουμε εγγόνια και μετά να μην μας ρωτάνε Παπού/γιαγιά τι θα πεί σύνταξη; !!
    Πρέπει να πας στο:
    http://blogger-templates.blogspot.com/2005/01/remove-navbar.html

    Ζουζούνα-
    Άμα είναι να παίρνω τέτοια δώρα θα φροντίσω να εορτάζω συχνότερα!

    squarelogic-
    Βλέπω ότι το μάτι σου πήγε αμέσως στην φωτογραφία που προκαλεί έντονο πνευματικό προβληματισμό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. σου εύχομαι να φτάσεις αισίως τα 1.000 ποστ, χωρίς παρατράγουδα που θα σε οδηγήσουν στο Atheofobos 3. Όσο για το παγωτό...γμτ...κι εγώ θα ήθελα ένα 2λιτρο με 2 θερμίδες. Θεέ, μας ακούς? Ή έστω εσύ Αγιε Βασίλη :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Xαχα... είσαι απίστευτος!!!!!
    Διαδηλώνω και παραμένω φανατική σου αναγνώστρια (άσχετο αν δε σχολιάζω πάντα και δη σε θέματα που δεν άπτονται του χαμηλού μου IQ), διατρανώνοντας την πολύτιμη διαχρονική σου αξία. Προσωπικά μέσω του μπλογκ σου μαθητεύω.

    ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ, να σε χαιρόμαστε... EΙΣΑΙ blogo-ΘΕΟΣ!!!!

    Σ' ευχαριστώ που τιμάς το ταπεινό μου ημερολογιάκι,

    Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Eίθε...

    Καλά, ας μην πω κάτι τόσο τετριμμένο πια περί στρογγυλών αριθμών ποστ και /ή ετών!

    Nα σαι καλά να έχεις όρεξη να γράφεις για να σε διαβάζουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Eύγε Αθεόφοβε, να τα χιλιάσεις. Το Atheophobos2 πάντως ήταν τεράστιο επικοινωνιακό comeback. Ούτε η Βίσση δεν επανήλθε τόσο δυνατά. Aντε και με το καλό και έκδοση "The best of Atheophobos".

    Αναγνωρίζω φίλοι μπλόγγερς στον οικοδεσπότη, πηγαίο χιούμορ, αυτοσαρκασμό, και μια αληθινή και σοβαρή (οχι σοβαρή) πνευματικότητα. Φίλε Αθεό, σε παρακολουθώ. Νάσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Pink_Fish-
    ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ-
    pølsemannen-
    δείμος-
    Locus Publicus-
    Φίλοι μου σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και άλλη φορά θα έγραφα και από μία περιπαικτική απάντηση στον καθένα σας.
    Δυστυχώς όμως η ψυχική μου διάθεση είναι κακή γιατί γυρίζοντας από την κηδεία της μητέρας μιας στενής μου φίλης έμαθα για την δολοφονία των 3 νέων παιδιών και η ψυχή μου έχει μαυρίσει.
    Όλοι μας θα πεθάνουμε κάποτε,αλλά να πεθαίνεις νέος επειδή κάποιος ηλίθιος εγκληματίας πέταξε μολότωφ εκεί που δουλεύεις γιατί έτσι πιστεύει ότι θα πολεμήσει τον καπιταλισμό και οι γύρω του να επικροτούν την πράξη αυτή λέγοντας : ας καούν γιατί δουλεύουνε στην τράπεζα, μου επιβεβαιώνει δυστυχώς αυτό που είπε ο Πλαύτος:
    Homo hominis lupus est (ο άνθρωπος είναι απέναντι στον συνάνθρωπο του όπως ο λύκος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. νάσαι καλά ,να ψάχνεις , να βρίσκεις και να μας τα χαρίζεις.
    δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αθεόφοβε,

    Στις 5 Μαίου από ότι γνωρίζω γιόρτασαν:
    α) Οι Ειρήνες την ονομαστική τους εορτή.
    β) Η Ολλανδία την λήξη της κατοχής από τους Γερμανούς (εθνική γιορτή)
    γ) Η Ελλάδα την έναρξη της νέας εθνικής αντίστασης της κατοχής των Γερμανών κλπ !
    δ) Οι αναγνώστες σου την νέα λαμπρή τετραετία
    (όπως φαίνεται θα έχεις πολλά να γράψεις)

    Από μένα και την Γερμανίδα (υπάρχουν και καλές)
    ευχόμαστε να σε διαβάζουμε έστω και μέχρι τον γάμο των εγγονών μας στην ελεύθερη Ελλάδα !

    Ο συν-φαλακρός γείτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 4 χρονια ηταν μονο η αρχη!!

    Χρονια πολλα φιλτατε και καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αντί ευχής θα μόνο τούτο: Μόλις σε διάβασα, συνήλθα λίγο από την έντονη κατάθληψη , εξ' αιτίας των τελευταίων γεγονότων.
    Να είσαι καλά.

    Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. demetrat-
    Ο συν-φαλακρός γείτων-
    Zaphod-
    glam-
    Φίλοι μου ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Φίλε μου Αθεόφοβε είναι αλήθεια ότι όταν οι ιστορικοί του μέλλοντος φτάσουν στο Blog σου μετά την ενδελεχή μελέτη των σχολίων σου στο δικό μου, θα διαβάζουνε τις αναρτήσεις σου νοιωθοντας θαυμασμό για τον τρόπο σκέψης σου και ταυτόχρονα θα απορούνε πως δύο τόσο μεγάλα πνεύματα βρέθηκαν τυχαία (εγώ είμαι το πρώτο, εσύ το δεύτερο).

    Καλή συνέχεια εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. NdN-
    Ήταν φαίνεται αναπόφευκτο τα δύο μεγάλα πνεύματα να συναντηθούν ιδίως όταν και τα δύο τα διακρίνει η μεγάλη μετριοφροσύνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αθεόφοβε, συγχαρητήρια για τα 4 χρόνια και άλλα πολλά σου εύχομαι, και συμφωνώ με τον Locus για ένα αφιέρωμα The Best of Atheofobos!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Να είσαι καλά & πάντοτε έτσι πνευματώδης, οξυδερκής & ...αθεόφοβος καλέ μου, για να μας συντροφεύεις με τα υπέροχα κείμενά σου & τις ακόμη πιό υπέροχες φωτό σου! Και στα εκατό (ροδίτικη ευχή)!
    Και πράγματι, η άδικη δολοφονία των 3 νέων κι εμένα με έχει συγκλονίσει γμτ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. πάντα σε παρακολουθώ, παρ όλο που σπανιότατα σχολιάζω.... Νά σαι πάντα καλά... το χιουμορ σου ειναι καταλυτικό τούτες τις ώρες που ειναι μαυρισμένη η ψυχή μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. thinks-
    Tα Best γίνονται συνήθως όταν κάποιος έχει εξαντληθεί και δεν έχει τίποτα άλλο να δώσει!

    ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ-
    mtryfo-
    Σας ευχαριστώ και ευτυχώς που το ποστ το είχα γράψει πριν τα γεγονότα γιατί σήμερα πλέον δεν έχω καμία διάθεση για χιούμορ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Τουσέ! Σωστός! Εσύ δημοσίευε και εμείς εδώ είμαστε, και ευγνώμονες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μόλις συνέλθω από τα γέλια.......

    Οκ, αν είναι να συνεχίσεις έτσι, αλλάζω το ασφαλιστικό των blogs...... θα παραμείνεις 50 χρόνια και .... για σύνταξη βλέπουμε!

    Είσαι Αθεόφοβος!!!

    Καλό Σ/Κ
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Βάσσια-
    Άμαν άλλος Λοβέρδος μας βρήκε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή