Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

ΟΤΑΝ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ!




Ένα από τα λεγόμενα ηθικά πλεονεκτήματα της αριστεράς είναι η προάσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων όπου και όταν αυτά κινδυνεύουν.
Βέβαια τα δικαιώματα δεν κινδυνεύουν όπου υπάρχουν φίλιες αριστερές κυβερνήσεις όπως στην Βενεζουέλα άσχετα αν οι νεκροί από τις διαδηλώσεις κατά της διακυβέρνησης Μαδούρο κινδυνεύουν σε λίγο να φτάσουν τους 100.


Το γραφείο τύπου του κυβερνώντος κόμματος... συνιστά στα Μέσα Ενημέρωσης να μην ευαισθητοποιούνται μόνο για τα τεκταινόμενα στη Βενεζουέλα αλλά να ασχοληθούν και με τα έργα και τις ημέρες της δεξιάς κυβέρνησης στην Παραγουάη!
Ιδιαίτερα δε ευαίσθητο είναι και το τμήμα δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενο στις καταγγελίες για παράνομες επαναπροωθήσεις Τούρκων στα σύνορα του Έβρου όταν μιλάει για κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και για φαινόμενα που πλήττουν ευθέως τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου στη χώρα μας.


Φαίνεται πως δεν τους έχουν πληροφορήσει πως για τα ανθρώπινα δικαιώματα αγωνιζόμαστε μόνο όταν η προάσπιση τους δεν έρχεται σε αντίθεση με το συμφέρον της χώρας.


Ακριβώς αυτό είναι που διακήρυξε μόλις πριν από λίγες εβδομάδες ο νέος αμερικανός υπουργός Εξωτερικών εξειδικεύοντας το νόημα του συνθήματος «America First» και δίνοντας τις ανάλογες «οδηγίες» στους υπαλλήλους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Υποστήριξε ότι ναι μεν οι γνωστές αμερικανικές αξίες δεν αλλάζουν αλλά οι πολιτικές μπορεί να αλλάξουν αν διαπιστωθεί ότι η υπερβολική υποστήριξη των αξιών αυτών ενδεχομένως να δημιουργήσει εμπόδια στην προώθηση των εθνικών και οικονομικών συμφερόντων. Με άλλα λόγια, καλό είναι κλείνουμε τα μάτια στις παραβιάσεις από τα δικτατορικά καθεστώτα όταν αυτά εξυπηρετούν τα συμφέροντά μας.
Και είναι δυστυχώς η ίδια πολιτική που ακολουθεί τώρα και η «αριστερή» ελληνική κυβέρνηση, ταυτιζόμενη έτσι με τις αντιλήψεις του ακροδεξιού αμερικανού προέδρου.
Ενστερνιζόμενος πλήρως λοιπόν ο Τσίπρας της πολιτικής του ανεκδιήγητου  προέδρου των ΗΠΑ Τραμπ  έδωσε εντολή και η Ελλάδα έθεσε βέτο στο κοινό ανακοινωθέν των 28 κρατών-μελών της ΕΕ που καταδίκαζε τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα. Έτσι για πρώτη φορά, με κυβέρνηση στην χώρα μας «της πρώτης φοράς  αριστεράς», η ΕΕ δεν κατόρθωσε να υιοθετήσει κοινή στάση στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Γενεύη, προκαλώντας την οργή των ανθρωπιστικών οργανώσεων και της Διεθνούς Αμνηστίας. Και όλα αυτά για να μη θιγούν οι οικονομικές σχέσεις Ελλάδας – Κίνας.
Βέβαια  ο ΣΥΡΙΖΑ, που τα κυριότερα στελέχη του έχουν διαπαιδαγωγηθεί και γαλουχηθεί στα νιάτα τους στην  σταλινική αντίληψη  για τις σχέσεις κράτους και πολιτών, προφανώς συμφωνεί με τον  Κινέζο αξιωματούχο που επισημαίνει πως είναι διαφορετική η οπτική προς τα ανθρώπινα δικαιώματα που έχει η Κίνα με ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες. «Η Κίνα εστίασε την προσοχή της στην επιβίωση του λαού και στην ανάπτυξη δικαιωμάτων, ενώ δυτικές χώρες δίνουν προσοχή περισσότερο στα πολιτικά δικαιώματα και την ελευθερία. Για την Κίνα, τα πιο σημαντικά και επείγοντα ζητήματα σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα σχετίζονται με την βελτίωση της ποιότητας ζωής του λαού, κάτι που απαιτεί κοινωνική σταθερότητα, που επιτυγχάνεται με κάποιους κοινωνικούς περιορισμούς»


Εδώ και 10 χρόνια το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων συγκαλείται τρεις φορές τον χρόνο στη Γενεύη και αποτελεί το επίσημο όργανο των Ηνωμένων Εθνών σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων: βασανιστήρια, παράνομες φυλακίσεις κτλ
Στην προηγούμενη συνεδρίαση, τον Μάρτιο του 2016, οι ΗΠΑ και πολλές άλλες χώρες είχαν συνυπογράψει δήλωση που καταδίκαζε «τις συλλήψεις και φυλακίσεις ακτιβιστών, μελών της κοινωνίας των πολιτών και δικηγόρων» στην Κίνα, επί πρωθυπουργίας του νυν πρωθυπουργού Ξι Ζινπίνγκ.


Η δήλωση έκανε μάλιστα αναφορά στην σύλληψη 248 δικηγόρων, τον Ιούλιο του 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεθνούς Αμνηστίας.
Ένας από αυτούς τους δικηγόρους, ο οποίος απελευθερώθηκε τον Μάιο του 2017, μετά από δύο χρόνια φυλάκισης, δήλωσε πρόσφατα ότι τον κρατούσαν δεμένο χειροπόδαρα και του έκαναν καταναγκαστική φαρμακευτική αγωγή.


Ο δικηγόρος Li Heping είναι γνωστός γιατί υπερασπίστηκε τον διάσημο τυφλό της αντιπολίτευσης Chen Guangcheng, ο οποίος ζει πλέον εξόριστος στις ΗΠΑ.
Τελικά διαπιστώνει κανείς πως και η «πρώτη φορά αριστερά» στην εξουσία  στην Ελλάδα διδάσκεται  από την «πολλαπλές φορές δεξιά» στην εξουσία των ΗΠΑ  και  ο αμοραλισμός της εξουσίας υπερισχύει τελικά της ιδεολογίας, με αποτέλεσμα το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς να καταλήγει  αδόξως σε ανήθικο!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου