Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Η MARIANAONICE, Η ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ, Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ,Ο ΠΛΕΥΡΗΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΕΝΕΞΗ.



Αίσθηση έχει προκαλέσει από χθές το δημοσίευμα της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ σχετικά με την αποκάλυψη του ονόματος της μπλογκερ MARIANAONICE και ήδη έχουν ασχοληθεί αρκετοί μπλογκερς με το θέμα.
Ας δούμε λοιπόν με κοινή λογική τις διάφορες πλευρές αυτής της υπόθεσης.

1-Ο καθένας, είτε είναι δικαστής είτε οδοκαθαριστής, έχει δικαίωμα να διατηρεί ένα μπλογκ και να γράφει με ψευδώνυμο ότι θέλει, έφ΄ όσον δεν παραβαίνει τους σχετικούς νόμους που υπάρχουν.
Τις απόψεις μου σχετικά με την χρήση του ψευδώνυμου τις έχω γράψει στο παρελθόν.
Βάσει λοιπόν των παραπάνω η MARIANAONICE είχε κάθε δικαίωμα χωρίς να δημοσιοποιεί την ιδιότητα της να γράφει πράγματα που κατά πάσα πιθανότητα δεν θα μπορούσε να γράψει εάν ήταν γνωστό το επάγγελμα της.

2-Η αποκάλυψη του ονόματος από τον δημοσιογράφο θα ήταν απαράδεκτη εάν την έκανε από μόνος του και από πληροφορίες του.
Όμως η αποκάλυψη του ονόματος έγινε από το υπόμνημα που κατέθεσε στον εισαγγελέα εφετών Πειραιά η δικηγόρος Ζωή Κωνσταντοπούλου, κόρη του Νίκου Κωνσταντόπουλου, που βρίσκεται σε δικαστική αντιδικία με την εφέτη.
Όπως έχει γραφτεί η δικηγόρος είναι και δικηγόρος της εκδότριας της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ οπότε είναι ευνόητη η προέλευση της ενημέρωσης του δημοσιογράφου για την υπόθεση.

3-Στο δημοσίευμα γίνεται εκτενής αναφορά στο γεγονός ότι η δικαστικός είναι αυτή που μειοψήφησε στο δικαστήριο του πρώτου βαθμού υπέρ της αθώωσης του Πλεύρη.
Βέβαια το δημοσίευμα σημειώνει ότι, όπως είναι γνωστό, σε δεύτερο βαθμό ο Πλεύρης αθωώθηκε, ενώ και η αναίρεση υπέρ του νόμου που ασκήθηκε μετά από μήνες από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου τελικά απορρίφτηκε.
Δηλαδή η μειοψηφούσα άποψη της στο αρχικό δικαστήριο , που το σκεπτικό της μπορείτε να διαβάσετε εδώ, είναι αυτή που τελικά δικαιώθηκε.
Όσο απεχθής και να μου είναι ο Πλεύρης θεωρώ την απόφαση αυτή σωστή για τους λόγους που, πριν να γίνει η πρώτη δίκη, είχα αναπτύξει στο ποστ μου ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΙΤΙΔΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΓΚΟΣΦΑΙΡΑΣ
Σχετικά τώρα με το σχόλιο για τους Εβραίους που δημοσιεύει η εφημερίδα σαφώς και είναι απαράδεκτο και σαφώς ρατσιστικό, απλά θα ήθελα να διάβαζα και τα προηγούμενα σχόλια όπως και το ποστ στο οποίο υπάρχει.
Βέβαια και εγώ από παλιότερα έχω την εντύπωση πως η MARIANAONICE διακατέχεται από αριστερά αντισιωνιστικά αισθήματα, γιατί στο ποστ μου ΟΤΑΝ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΕΙ, που γράφτηκε όταν εισέβαλαν οι Ισραηλινοί και σκότωσαν τους Τούρκους ακτιβιστές στα πλοία που πήγαιναν στην Γάζα, είχε σχολιάσει:

Το Ισραήλ είτε το θέλουμε είτε όχι αποδεικνύεται καθημερινά ο προβοκάτορας του διεθνούς ιμπεριαλισμού.
http://www.schizas.com/site3/el/israil-o-provokatoras-toy-diethnoys-imperialismoy.html
Από την ίδια τη σύστασή του είναι ένα πειρατικό κράτος, κατασκευασμένο από το διεθνές ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο, με τη θηριώδη αρπαγή των παλαιστινιακών εδαφών.
Από την αρχή, λοιπόν, αποτελεί τεχνητό κατασκεύασμα, με όλες τις συνακόλουθες λειτουργίες της κάθε μαφιόζικης, τρομοκρατικής κατασκευής: Η πλέον κεντρική είναι αυτή της τρομοκρατικής, πολεμικής προβοκάτσιας.
Κάποτε είχα διαβάσει ότι οι στόχοι του Χίτλερ και των σιωνιστών ηγετών των Εβραίων στο Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο ταυτίστηκαν, γιατί ο μεν Χίτλερ ήθελε να εκδιώξει τους Εβραίους από την Ευρώπη οι δε σιωνιστές ηγέτες τους, ήθελαν να ιδρύσουν το κράτος του Ισραήλ το οποίο φυσικά έπρεπε να επανδρωθεί από τους απανταχού Εβραίους που καμία όρεξη δεν θα είχαν να ξεβολευτούν και να αφήσουν τις φυσικές μέχρι τότε πατρίδες τους για να πάνε στη Λωρίδα της Γάζας να φτιάξουν κράτος!
Επίσης διάβασα ότι και το Ολοκαύτωμα των Εβραίων ήταν επίτηδες εξογκωμένο στον εξωπραγματικό αριθμό των 6.000.000 ενώ με επίσημο έγγραφο του ΟΗΕ, οι εξοντωθέντες Εβραίοι στα κρεμματόρια τα Γερμανικά δεν ξεπερνούσαν τις 600.000 όπως και οι νεκροί όλων των άλλων λαών περίπου. Όμως το Ολοκαύτωμα βόλευε για την εκταμίευση δισσεκατομμυρίων βοήθειας από την Αμερική, για να ιδρυθεί το κράτος του Ισραήλ το οποίο και πράγματι ιδρύθηκε το 1948 αν δεν κάνω λάθος από Αμερικάνικα κεφάλαια!
Μπορεί και να είναι ανακριβή αυτά που έμαθα, όμως για μένα δίνουν μια άλλη άποψη και επιβεβαιώνουν κάποια πράγματα που μας τα σερβίρουν ως τυχαία γεγονότα!

Βέβαια η απάντηση μου σε αυτό το σχόλιο ήταν η εξής:

Ο Χίτλερ δεν ήθελε να εκδιώξει τους Εβραίους από την Ευρώπη, ήθελε να τους εξοντώσει όλους, μαζί με τους τσιγγάνους, τους ομοφυλόφιλους κτλΎστερα έχει καμιά σημασία αν εξοντώθηκαν στα κρεματόρια 600000 ή 6000000 ή 60000 ; Αριθμητικό είναι το πρόβλημα ή ηθικό;Από ποιό αριθμό και επάνω θεωρείται ολοκαύτωμα;
.
Το δημοσίευμα της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ εστιάζεται κατά κύριο λόγο σε αναφορές στο μπλογκ της MARIANAONICE σχετικές με σχόλια που αφορούν τους Εβραίους και δεν ασχολείται καθόλου με υπόθεση που έχει προκαλέσει την δικαστική διαμάχη μεταξύ της δικαστικού και της δικηγόρου και την οποία έχει καταγράψει στο μπλογκ της σαν ιστορία που αφορά 3ο πρόσωπο, αλλά από τα αναγραφόμενα περιστατικά, όσοι γνωρίζουν την υπόθεση, μπορούν να καταλάβουν σε ποιούς αναφέρεται.
Τα σχετικά ποστ είναι: Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΘΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΨΕΜΑ ΤΟΥ!...
και το Ο εφιάλτης ξαναγυρνά... το κύκλωμα συνεχίζεται σε πράσινο πλέον τοπίο...
Βέβαια στο δεύτερο ποστ ουσιαστικά από μόνη της αποκαλύπτει την ταυτότητα της γιατί στα σχόλια γράφει πλεον σε πρώτο πλέον πρόσωπο:

UPDATE 10 Νοεμβρίου, ώρα 12.47: Μόλις έμαθα ότι παρά τα απαλλακτικά πορίσματα των πειθαρχικών μου, ανώτατων οργάνων και παρά τη θαρραλέα και καταλυτική απαλλακτική πρόταση του Εισαγγελέα, στο Δικαστικό Συμβούλιο, το τελευταίο με παραπέμπει να δικαστώ και για την πρώτη μήνυση, για "ψευδή καταμήνυση και για συκοφαντική δυσφήμηση" της διώκτριάς μου!! Δεν έχω κάτι άλλο να σκεφτώ και να κάνω... Δεν ξέρω αν θα πρέπει πλέον να σηκώσω τα χέρια ψηλά!Δεν ξέρω αν μπορώ πια να τους παλέψω!Μάλλον η βρώμα είναι ανίκητη!!

Επειδή από καιρό διαβάζω συχνά το μπλογκ της MARIANAONICE η γενικότερη εικόνα που έχω είναι ατόμου που γνωρίζει τα της δικαιοσύνης και έχει εκφέρει σωστές απόψεις για την εικόνα που παρουσιάζει αυτή σήμερα.
Μπορώ δε να καταλάβω την άρνηση της να παραδεχτεί την αποκάλυψη της ταυτότητας της, όπως και την διαγραφή ορισμένων ποστ της που έχει κάνει, γιατί πολλά κείμενα και τα σχόλια τους ,επειδή θίγουν με καυστικό τρόπο δυσλειτουργίες της δικαιοσύνης, ενώ μπορούν να γραφούν με ψευδώνυμο δεν μπορούν να γραφούν με την υπογραφή ενός δικαστικού εν ενεργεία.
Μεταφέρω δε εδώ ένα χαρακτηριστικό σχόλιο που είχα γράψει σε ένα ποστ της, που έχει διαγράψει, και αφορούσε την προβληματική λειτουργία της δικαιοσύνης:

Η κατάσταση στην δικαιοσύνη έχει φτάσει στο απροχώρητο.
Εάν λειτουργούσε η επιθεώρηση των δικαστηρίων θα έβλεπε κραυγαλέες και οφθαλμοφανώς απαράδεκτες αποφάσεις που εκδίδονται, αν δεν υπάρχει δόλος στην μέση, γιατί οι δικαστές δεν φυλλομετρούν καν τον φάκελο της υπόθεσης και απλά αντιγράφουν την προηγούμενη εσφαλμένη απόφαση.
Σε συγκεκριμένη υπόθεση δικού μου ανθρώπου υπάρχει ένα αλαλούμ δικαστικών αποφάσεων για ένα θέμα που είναι οφθαλμοφανές με την πρώτη ματιά.
Από 5-6 δικαστές μόνο ένας, για ασφαλιστικά μέτρα, πήγε και έκανε επιτόπια αυτοψία και ο άνθρωπος έγραψε σαφώς αυτά που είδε.
Οι επόμενοι χωρίς να δουν τίποτα αντέγραψαν προηγούμενες αποφάσεις με αποτέλεσμα η υπόθεση να πηγαίνει στο εφετείο.

Τελειώνοντας, πιστεύω ότι τώρα πλέον αυτό που έχει ουσιαστική σημασία, είναι να γίνει γνωστή ευρύτερα η πραγματική ιστορία της αντιδικίας μεταξύ των δύο, γιατί όσο στοιχεία της έχουν δημοσιοποιηθεί μέχρι σήμερα, δημιουργούν πολλές υπόνοιες για συγκάλυψη μιας υπόθεσης με ευρύτερες διαστάσεις.

61 σχόλια:

  1. Ο ορισμός του χτυπήματος κάτω από την μέση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαφωνώ με κάθε ποινικοποίηση και ρουφιανιά που αφορά προσωπικές απόψεις. θεωρώ το άρθρο απαράδεκτο, ακόμα και αν αναφέρεται σε δικαστικό.. Με ενόχλησε αφάνταστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΌΣΟ κι αν διαφωνώ για την αποκάλυψη της ταυτότητας ενός blogger σε εφημερίδα,παρα τη θέλησή του-άλλο τόσο δεν μου φαίνεται ηθικά σωστή η 'φωτογράφιση' υποθέσεων που απασχολούσαν την ίδια επαγγελματικά,υπό διαφανές πέπλο "ανωνυμίας",όπως και ανώνυμες προσωπικές αναφορές κατά προσώπων,και μάλιστα από εν ενεργεία δικαστική λειτουργό!
    Η δε υποκρισία οτι "δήθεν δεν μπορεί να παρακολουθήσει όπως θα ήθελε" την υπόθεση Πλεύρη,ενώ είναι ενεργός συντελεστής της πως θα μπρούσε να χαρακτηριστεί?
    Παρ'ότι το χάος της Δικαιοσύνης χρειάζεται όντως να εκτίθεται εκ των έσω από ανθρώπους που γνωρίζουν,αυτό πρέπει να γίνεται υπό κάποιους όρους,τους οποίους η Μαριάννα-εμπλεκόμενη προσωπικά- δεν σεβάστηκε.
    Εμένα τουλάχιστον με προβληματίζει το συζητήσιμο της κρίσης της,με βάση την πολύ σοβαρή θεσμική της ιδιότητα(χωρίς να μπαίνω καθόμου στην ουσία της διαμάχης της με την κΚωνσταν/λου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ Αθεόφοβε, το πιο σημαντικό πράγμα που δεν πρέπει να ξεφύγει στην ορμή αυτής της ιστορίας είναι ότι από όσα ξέρουμε κανένας νόμος δεν έχει παραβιαστεί από κανέναν, και, δυστυχώς, ούτε από την Ελευθεροτυπία. Διότι, δεν ισχυρίστηκε την ταυτότητα του μπλογκερ, απλά, μετέδωσε σαν νέα τον ισχυρισμό άλλου περί της ταυτότητας του μπλόγκερ. Δηλαδή, με κανένα νόμο παραβιασμένο, ήδη έχουμε την ηθική ερώτηση για την συμπεριφορά μιας έγκυρης και σεβαστής εφημερίδας, που είναι και η μόνη που διαβάζω και εγώ.

    Δεύτερον, χρειάζεται προσοχή στο ότι -όσο και να θεωρείτε εμφανής, η ταυτότητα του μπλογκερ δεν έχει αποδειχθεί πέραν αμφιβολίας, ότι είναι πράγματι η εν λόγω δικαστής. Εάν πράγματι είναι, υπάρχει η άλλη ηθική ερώτηση, η οποία στην Ελλάδα είναι απλά "ηθική" ενώ πχ. στις ΗΠΑ είναι νόμος: ότι ένας δικαστής που έχει δημοσίως πάρει μέρος και μιλήσει εναντίων μιας ομάδος ανθρώπων θα έπρεπε να είχε αποχωρήσει, και να παραχωρήσει την θέση του/της σε άλλο δικαστή σε μια δίκη όπου ο κατηγορούμενος είναι ενάντια της ίδιας ομάδας ανθρώπων και αυτή είναι η βάση της κατηγορίας. Αλλά και πάλι, στην Αθήνα δεν θα υπάρξουν κυρώσεις εναντίων ενός δικαστή που επέτρεψε στον εαυτό του να βρίσκεται στην έδρα αυτής της δίκης...

    Και στη μια και στην άλλη περίπτωση, θέμα ηθικής τίθεται, όχι παρανομίας.

    Απεναντίας, η μπλόγκερ marianaonice, είναι-δεν-είναι οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο έχει κάθε δικαίωμα να εξασκεί ελεύθερα το δημοκρατικό προνόμιο του να μπορεί να πει και να γράψει ότι θέλει χωρίς φόβο οποιωνδήποτε αντιποίνων από την κοινωνία στην οποία ζει. Και έχει κάθε δικαίωμα να κρατήσει την εξάσκηση του δικαιώματος αυτού μέσα από την σκιά της ανωνυμίας, αν έτσι διαλέξει.

    Οπωσδήποτε, τα ίδια δικαιώματα που καλύπτουν το όνομα marianaonice και το οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο πίσω από το όνομα, καλύπτουν και εμάς, τους γύρω της. Και έχουμε την υποχρέωση, και την ανάγκη, να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά της, αλλά, και να εξασκήσουμε τα δικά μας εκφράζοντας τις δικές μας απόψεις. Προσωπικά, η άποψή μου είναι ότι το σχόλιο που διάβασα εδώ γραμμένο από την marianaonice, όπως είπα και στο δικό μου μπλογκ, μου δίνει την εντύπωση απλοϊκού ατόμου χωρίς πολύ μόρφωση ή κρίση. Και αν πράγματι είναι Εφέτης δικαστής, και μπορούν δηλαδή στη χώρα μας απλοϊκά άτομου χωρίς πολύ μόρφωση ή κρίση να γίνονται Εφέτες δικαστές, τότε, ζήτω που καήκαμε, αλλά τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα. Σέβομαι την άποψή σου για την όλη εικόνα που η μπλόγκερ έχει παρουσιάσει σε σένα, Αθεόφοβε, αλλά παραμένω και στην δική μου, βασισμένος στο ένα αυτό αντισημιτικό και ανόητο σχόλιο. Κι αν έχουμε και οι δύο δίκιο δεν μπορεί παρά να σημαίνει ότι ο φανατισμός ενός ρατσιστή δεν επέτρεψε στο κατ' άλλα σωστό άτομο να είναι επίσης σωστό όταν έγραψε για το θέμα για το οποίο έγραψε.

    Αν υπάρχει περισσότερο "ψαχνό" στην υπόθεση, όπως καταλήγεις, είναι άξιο λόγου, αλλά η αποκάλυψή του ξεκίνησε με απαράδεκτο τρόπο από ένα λιγότερο-από-επαγγελματία δημοσιογράφο, και, δεν ξέρω για την Ελλάδα, αλλά, σε άλλα μέρη που ξέρω, τα φρούτα από τέτοιου είδους αποκάλυψη θα θεωρούνταν φρούτα από το δηλητηριασμένο δέντρο.

    Συγγνώμη για το μήκος του σχολίου Αθεόφοβε... ένα τον χρόνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σ' ευχαριστώ αθεόφοβε για τη θέση σου εδώ.
    Όσα μπορώ εγώ να διαβεβαιώσω από τη θέση της μπλόγκερ που καμία σχέση δεν έχει με τη δικαστή, οι απαντήσεις θα δοθούν απόψε στο δικό μου μπλογκ για όσους πιστεύουν ακόμη στη δημοκρατία της Ελευθεροτυπίας στη χώρα τούτη!
    Και οι απαντήσεις διευκρινίζω αφορούν τη μπλόγκερ marianaonice που κατηγορείται για αντισημιτισμό και όχι τη δικαστίνα που η κα Κωνσταντοπούλου φαίνεται έχειαπό καιρό αντιδικία μαζί της και τη σφυρηλατεί μεθοδικά με την "ελευθερία του λόγου" που η ίδια διεκδικεί για τον εαυτό της με όπλο της το ακόντιο της εφημερίδας στην οποία είναι νομική σύμβουλος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η φράση που φιγουράρει στην ελευθεροτυπία "Κω...εβραίοι Μακάρι να τους εξόντωνε τελείως ο Χίτλερ" δεν είναι δική μου. Δεν μπόρεσα να τη βρω πουθενά. Προσπαθώ να βρω την ανάρτηση όπου το μόνο που έχω πει εγώ είναι το κείμενο που τελειώνει εκεί που λέει "...Φρίκη!!!"
    Το άλλο ίσως το είπε κάποιος σχολιαστής και έχει μονταριστεί.
    Πουθενά δεν εκφράζομαι έτσι, δεν είναι του χαρακτήρα μου ,άλλωστε ακόμη και στις πιο ακραίες περιπτώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. GIATI EHOUN TETIA LANTHASMENI ANTILIPSI GIA TO IPOTITHEMENO FERSIMO TOU HITLER PROS TOUS EVREOUS. KANENAS DEN MPORI NA SKEFTI OTI TO ONOMA HITLER INE SINDEDEMENO APOLITA ME TO NEOSISTATHEN KRATOS TOU ISRAIL; HORIS TON HITLER STO PROSKINIO TOU DEFTEROU PANGKOSMIOU POLEMOU, MIPOS MPORI KAPIOS RAVINOS NA MAS EKSIGISI EAN THA IPIRHE SIMERA TO ETHNOS POU LEGETE ISRAIL; INE KRIMA NA PISTEVOUME STIN PIO VROMIKI PROPAGANTA POU STITHIKE POTE TA TELEFTEA 2000 HRONIA OTI SONI KE KALA O HITLER EPSISE 6.000.000 EVREOUS, DIOTI OUTE KE MATHIMATIKOS DEN STEKI. GIA NA IHE THANATOSI AFTON TON ARITHMO POU MAS EPIVALOUN DIA NOMOU THA EPREPE NA SILANVANI KE NA METAFERI STA KREMATORIA 3.500 ATOMA IMERESIOS KATI POU EN KERO POLEMOU INE TELIOS AKATORTHOTO. MIN KATIGOROUN LIPON ENAN ANTHROPO POU EKANE TOUS POTHOUS TOUS 5.000 ETON PRAGMATIKOTITA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παρότι οι απλοϊκές ιστορικές ερμηνείες του τύπου "Οι Εβραίοι κυβερνούν τον κόσμο" ή "Η κρυφή ατζέντα της λέσχης Μπίλντερμπεργκ" με αφήνουν προσωπικά αδιάφορο, δικαίωμα του καθενός να πιστεύει ό,τι θέλει, και να το βάζει και στο μπλόγκ του.

    Θα διαφωνήσω όμως με την marianaonice που υποστηρίζει στο σχόλιό της πως "τα ίδια δικαιώματα που καλύπτουν το όνομα marianaonice και το οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο πίσω από το όνομα, καλύπτουν και εμάς, τους γύρω της.", καθότι το θέμα δεν είναι το δικαίωμα ενός μπλόγγερ να είναι ανώνυμος, αλλα η ηθική συμπεριφορά ενός δικαστή που μέσα απο το μπλόγκ του είτε "φωτογραφίζει" νομικές υποθέσες με τις οποίες ενεπλάκει ο ίδιος (όπως λέει ο φίλος Squarelogic), είτε παρέχει λεπτομέρειες και στοιχεία μιας προσωπικής ενδοδικαστικής διαμάχης, που δεν έχει θέση στο δημόσιο λόγο. Αυτό είναι και ανήθικο, και παράνομο. Κάτι τέτοιο (όπως αναφέρει και ο φίλος thinks), στην Αμερική θα αποτελούσε σοβαρότατο αδίκημα. Αν αυτό γίνεται να αποδειχθεί, ας το στοιχειοθετήσουν οι κατήγοροι.

    Θα ήθελα να πιστεύω πως η marianaonice, που γράφει στο μπλόγκ, είναι αρκετά έξυπνη να μην αφήνει κάποιον άλλον να ποστάρει κείμενα μέσα απο το μπλόγκ της, εμπλέκοντας νομικές υποθέσεις που δεν έπρεπε.

    Πληροφορούμαι επίσης πως η νομική οντότητα marianaonice, έχει ποστάρει πολλές φορές φωτοφραφίες της, άλλοτε απολαμβάνοντας το ποτό της σε κάποιο ωραίο χώρο, άλλοτε ρεμβάζοντας σε κάποιο πλοίο ταξιδεύοντας, άλλοτε απο κάποιο ταξίδι της στην Αυστραλία. Υποθέτω πως οι φωτογραφίες εκείνες απεικονίζουν το φυσικό πρόσωπο marianaonice, και όχι κάποια άλλη κυρία.

    Πληροφορούμαι επίσης πως οι φωτογραφίες αυτές έχουν όλες εξαφανιστεί απο το μπλόγκ. Μήπως αναρωτιέμαι, η αναγνωρισιμότητα της οντότητας marianaonice προέκυψε απο εκεί; Μήπως εντελώς συμπτωματικά η νομική οντότητα marianaonice "μοιάζει" απλά με την κυρία Μαριάνθη Παγουτέλη;

    Μερικές φορές η απερισκεψία των ανθρώπων είναι μεγάλη. Που βρίσκονται τα πόστ με αυτές τις φωτογραφίες;

    Το αναφέρω αυτό, γιατί υποθέτω πως άν η κυρία Κωνσταντοπούλου ήταν αρκετά έξυπνη και προνοητική, και ήθελε να στοιχειοθετήσει την ταυτότητα της marianaonice και να την συσχετίσει με κάποια δικαστίνα που ξεσάλλωσε στο ίντερνετ με νομικές αποκαλύψεις, θα έχει ήδη συλλέξει σε screenshots φωτογραφίες και κείμενα, χτίζοντας μια καλή νομική υπόθεση.

    Το UPDATE σε πρώτο πρόσωπο που παραθέτει ο Αθεόφοβος, είναι δείγμα κειμένου που σηματοδοτεί και την προσωπική ιστορία και ταυτότητα του γράφοντος. Αν ήμουν στην θέση της marianaonice, θά άρχιζα να σβήνω και κείμενα.

    Εν ολίγοις αγαπητή κυρία marianaonice, ελπίζω οι φωτογραφίες που ποστάρατε και τώρα αποκρύψατε, να μην έχουν ήδη συλλεχθεί απο την δημόσια κατήγορό σας. Δέχομαι βεβαίως το επιχείρημά σας πως το εν λόγω screeshot της E με τους "κωλοεβραίους" μπορεί να είναι πλαστογραφία. Αδυνατώ όμως να πιστέψω πως (κατα τα γραφόμενά σας), δεν μπορείτε ακόμα να βρείτε ούτε την ανάρτηση με το υπόλοιπο!

    Και παρακαλώ, μόνον νομικά επιχειρήματα. Το οτι η κυρία Κωνσταντοπούλου είναι νομικός σύμβουλος της Ε είναι εντελώς νόμιμο. Αυτό τουλάχιστον θα έπρεπε να το γνωρίζετε.

    Παρακαλώ σκεφτείτε και την επωνυμία ως εναλλακτικική λύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν διάβασα εχθές εφημερίδα, δεν πρόλαβα. Μα μια μέρα... κι εγώ... σείσθηκε το σύμπαν.
    Διαβάσα το άρθρο της εφημερίδας να καταλάβω, απο εδώ.
    Αθεόφοβε, σε διάβασα διαγώνια.

    Το μπλόγγινγκ ξεκίνησε απο αλλού και το που κατέληξε ο όρος μπλόγγερ, δεν θα το συζητήσουμε εδώ.

    Ελπίζω mariaonice, που δεν σε γνωρίζω, μα σε διαβάζω συνήθως απο τα σχόλιά σου, πως όλα θα πάνε κατ' ευχήν και όπως τα θέλεις. Λυπάμαι γιατί σ' αυτή τη χώρα... δεν πάμε μπροστά. Οι ίντριγκες και τα παρασκήνια, μια ζωή, κρατούν το ενδιαφέρον του Ελληνα. Ντροπή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πριν να απαντήσω στα σχόλια σας περίμενα να δώ την θέση της MARIANAONICE σχετικά με την υπόθεση.
    1-Σχετικά με τον αντισημιτισμό της αυτός είναι πράγματι διάχυτος στα διάφορα σχόλια που παραθέτει σε απαντήσεις της στα ποστ που έχει βάλει στο μπλογκ της και βασίζεται σε δύο κυρίως σημεία.
    α-Στην απαράδεκτη πράγματι αντιμετώπιση των Παλαιστινίων από το ΚΡΑΤΟΣ του Ισραήλ. Όμως μόνο με το Ισραήλ γίνεται σε ευρύτερο πλαίσιο η ταύτιση κράτους και φυλής και είναι χαρακτηριστικό ότι και ο Πλεύρης ακριβώς για αυτό τον λόγο το βιβλίο του το ονόμασε "Οι Εβραίοι".
    Για να γίνει καλύτερα κατανοητή αυτή ταύτιση κράτους με φυλή δεν λέμε ποτέ αντίστοιχα όταν θέλουμε να καυτηριάσουμε πχ εγκλήματα της Χεσμπολάχ, των φονταμενταλιστών στο Ιράν, ή της κινέζικης ηγεσίας ότι έγιναν από τους Παλαιστίνιους, τους Ιρανούς, ή τους Κινέζους.
    Επίσης το σχόλιο της MARIANAONICE για την εξόντωση των Εβραίων από τον Χίτλερ, για το οποίο και επαναλαμβάνω και εδώ πως το θεωρώ τελείως απαράδεκτο και σαφώς ρατσιστικό, δυστυχώς υπάρχει, και έχει δημοσιευθεί εδώ
    β-Σε σχετικές αναφορές των θρησκευτικών βιβλίων της θρησκείας τους για τους άλλους λαούς που υπονοείται ότι τους καθοδηγεί όλους στην ζωή τους.
    Με την ίδια λογική αν οι Χριστιανοί έπαιρναν κατά γράμμα την Παλαιά Διαθήκη θα κατάληγαν στους μεγαλύτερους εγκληματίες του κόσμου!
    Με την ίδια λοιπόν λογική η πλειονότητα των Ελλήνων που είναι χριστιανοί καθοδηγούνται στην ζωή τους από όλα τα ρατσιστικά και εγκληματικά που γράφει η Παλαιά Διαθήκη! Όφθαλμόν λοιπόν αντί οφθαλμού!
    2-Η MARIANAONICE αρνείται ότι ταυτίζεται με την εφέτη, χωρίς όμως να δίνει εξήγηση για το UPDATE που αναφέρω και στο οποίο γράφει πλέον σε πρώτο πρόσωπο.
    Για τις φωτογραφίες που αναφέρει ο Locus Publicus δεν γνωρίζω τίποτα σχετικά, όπως και βέβαια δεν γνωρίζω προσωπικά και την MARIANAONICE ώστε να μπορώ να πώ αν πράγματι είναι η εφέτης.
    3-Όταν όμως διαβάζεις γραμμένα σε πρώτο πρόσωπο τα σχόλια ,δεν μπορώ να μην συμφωνήσω με αυτό που γράφουν οι squarelogic , thinks και Locus Publicus ότι δεν μπορεί κανείς να "φωτογραφίζει " υποθέσεις στις οποίες έχει ό ίδιος εμπλακεί προσωπικά και οι οποίες τουλάχιστον δεν έχουν τελεσιδικήσει.
    4-Όσο για τους διάφορους ανώνυμους που δεν πιστεύουν στην ύπαρξη του ολοκαυτώματος, των στρατοπέδων συγκέντρωσης ή στον αριθμό των εκτελεσθέντων προφανώς δεν έχουν μιλήσει με επιζώντες από Γερμανικό. στρατόπεδο συγκέντρωσης.
    Ακόμα θυμάμαι την συγκλονιστική συζήτηση που είχα με μια ηλικιωμένη Εβραία που είχε στο χέρι της τατουάζ με τον αριθμό της από το στρατόπεδο συγκέντρωσης.
    Ίσως δε κάποτε να δημοσιεύσω μια ιατρική γνωμάτευση του πατέρα μου για τις φοβερές σωματικές βλάβες που είχε υποστεί άλλη Εβραία που είχε υποβληθεί σε απάνθρωπα πειράματα στο στρατόπεδο συγκέντρωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ελπίζω το τέταρτο σχόλιο στην ανάρτηση που βρίσκεται στο λινκ http://side21.blogspot.com/2008/12/blog-post_29.html να βοηθά την MARIANAONICE να θυμηθεί τι έγραψε -μια και στο παραπάνω σχόλιό της αρνείται πως το έγραψε. Το ενδιαφέρον μάλιστα είναι ότι στο παραπάνω σχόλιό της θυμάται ότι έγραψε μέχρι και την λέξη "φρίκη" αλλά όχι το υπόλοιπο.

    Μια που όπως λέει η ίδια στο παραπάνω σχόλιο είναι ευγνώμων στον οικοδεσπότη μας για την "θέση" του, αν και αδυνατώ να καταλάβω πια "θέση" εννοεί η MARIANAONICE, ίσως να μας κάνει την τιμή να σχολιάσει και πάλι για να μας πληροφορήσει, τώρα που η μνήμη της επανήλθε, ποιά είναι η γνώμη της για ένα πολίτη που γράφει αυτά που αναμφισβήτητα πλέον έγραψε η ίδια.

    Τουλάχιστον η MARIANAONICE έχει την πλήρη και συντροφική υποστήριξη της Γλυκο-Κερασό-Ζουζούνας, απ' ότι βλέπω στο παραπάνω της σχόλιο... αυτό είναι καλό. Χρειάζεται ένα άτομο σε μια δημοκρατία να αισθάνεται ότι δεν είναι εντελώς απομονωμένο.

    Το λινκ του Αθεόφοβου στο σχόλιό του παραπάνω, οδηγεί στην ανάρτηση αλλά πρέπει κανείς να κάνει κλικ στο "31 σχόλια" για να τα δεί. Αυτό εδώ το λινκ οδηγεί κατ' ευθείαν στην πλήρη σελίδα με ανάρτηση και σχόλια.

    Έχω  πει και στο παραπάνω μου σχόλιο και στο δικό μου μπλογκ ότι: το άτομο που έγραψε το σχόλιο που παραθέτει ολόκληρο πιο πάνω ο Αθεόφοβος και που έγραψε το σχόλιο που δημοσίευσε η Enet είναι, κατά την γνώμη μου, ένα άτομο απλοϊκό, μειωμένης μόρφωσης, ελλιπούς γνώσης ιστορίας και κρίσης. Ένας ρατσιστής.

    Η ερώτηση τώρα είναι η εξής: Πόση ικανότητα λογικής σκέψης έχει ένα άτομο που πιστεύει ότι τα γεγραμμένα μας στο διαδίκτυο δεν είναι κοινή περιουσία, ότι δεν φυλάσσονται σε αρχεία πέρα από αυτά που φαίνονται; Πόση ικανότητα λογικής σκέψης έχει ένα άτομο που σχολιάζει "Η φράση (...) δεν είναι δική μου (...) έχει μονταριστεί", και ελπίζει ότι η πραγματικότητα θα κάνει "πουφ" και θα εξαφανιστεί.

    Θα περιμένω με ενδιαφέρον, όχι την επόμενη ρήση της MARIANAONICE, η οποία είναι δεδομένη και προβλέψιμη, αλλά, θα περιμένω με ενδιαφέρον την αντίδραση μιας κοινωνίας την οποία ο υπόλοιπος κόσμος την έχει για γελωτοποιό. Μιας κοινωνίας που δεν βλέπει την διαφορά μεταξύ των Γερμανών πολιτών Εβραϊκής καταγωγής και των μελλών μιας ομάδας δημιουργημένης μεταξύ 1917 και 1947 από το Βρετανικό Φόρεην Όφις, η οποία αρνείται το δικαίωμα του Ισραήλ να υπάρχει και έχουν ορκιστεί την εξόντωσή του. Πως θα αντιδράσει αυτή εδώ η κοινωνία που τα ξέρει όλα, περιμένω εγώ να δω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. thinks ενταξει ρε διανοουμενε το εγραψε . το γιατι το εγραψε και κατω απο ποιες συνθηκες το εγραψε και που το εγραψε δεν το λαμβανεις υπ' οψιν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Aθεόφοβε, συγγνώμη και πάλι για την κατάχρηση χώρου. Άφησα σχόλιο κατ' ευθείαν στην marianaonice και μόλις έκανα άλλη μία δική μου ανάρτηση.

    Αν θέλει κανένας ανώνυμος να μου πει τίποτα ας έρθει να μου το πει στο "σπίτι" μου. Μπορεί να διατηρήσει την κουκούλα του αν αισθάνεται πιο ασφαλής έτσι.

    Και οι επώνυμοι είναι βέβαια ευπρόσδεκτοι με χαρά, όπως πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δυστυχώς marianaonice,παρότι ως bloggers η πρώτη συναισθηματ.αντίδραση θα ήταν να ταχθούμε στο πλευρό σου,το΄σχόλιο σου επιβεβαιώνει την απλοική σου άποψη οτι ενα ψευδώνυμο σχόλιο που αρνείται την υπαρκτή πραγματικότητα ειναι αρκετό για να τη σβήσει...
    Εφόσον μάλιστα είστε όντως δικαστικός,η υποκρισία επιπέδου Β Δημοτικού("δεν το έκανα εγώ") σε συνδυασμό με την εντυπωσιακή έλλειψη κρίσης που δείξατε(παρότι εξ επαγγέλματος θα έπρεπε να σας είναι δευτέρα φυσις) εγείρει μείζονες προβληματισμούς για την δική σας επάρκεια στην υπηρεσία τέτοιων θεσμών.
    Κι αυτά εντελώς καλοπροαίρετα,από κάποιον που ούτε θαυμαστής του κ.Κωνσταντόπουλου τυγχάνει,ούτε και των Εβραίων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αθεό, παρ' ότι μικρότερη σου (λέμε τώρα), θυμάμαι πολύ καλά, το χέρι, πατέρα συμμαθητή μου, πέθανε το 2004, με τον αριθμό, απο το στρατόπεδο και του θείου του επίσης, ο οποίος ζει ακόμη. Ποτέ δεν το έκρυψαν.
    Και επίσης, διηγηματικές ιστορίες απο κάποιον άλλον γνωστό μας που επέστρεψε απο στρατόπεδο.

    Ομοίως ο Ζακ Μεναχέμ, που είχα την τύχη να συναντήσω αρκετές φορές στον 9.84, δεν το έκρυβε.
    Θέλουν και δεν το πιστεύουν όσοι, ή δεν ξέρουν ιστορία...! Μην τα ισοπεδώνουμε όλα!

    Παρακολουθώ μ' ενδιαφέρον όσο κι αν διακρίνω μια μικρή δόση ειρωνίας στον things, που αγαπητέ μου σέβομαι ότι γράφεις, δεν σε γνωρίζω, ούτε εσένα, παρά απο τα σχόλια σου εδώ. Ομως στον καθ΄ένα που βαλλεται, θα ευχηθώ τα καλύτερα.
    Δεν θα κρίνω κανέναν. Δεν ειμαι ειδική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Παρακαλώ, Γλυκο-Κερασο-Ζουζούνα, μην διακρίνεις δόση, μικρή ή μεγάλη από κάτι που δεν έχω καμία πρόθεση να υπάρχει όταν αναφέρομαι στην τοποθέτησή σου. Ζητώ συγγνώμη αν η φρασεολογία μου άφησε το σχόλιό μου ανοιχτό προς μια κατεύθυνση όπου δεν σκόπευα να πάω. Πραγματικά πιστεύω ότι ο κάθε ένας άνθρωπος που δέχεται οποιαδήποτε κατηγορία έχει κάθε δικαίωμα να έχει κάποιον στο τραπέζι του, και δεν εννοούσα τίποτα παραπάνω από αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον, η αν θέλετε διασκεδαστικό, είναι το γεγονός πως ενώ το μπλόγκ marianaonice δεν επιτρέπει ανώνυμα σχόλια, (η ένδειξη "Αυτό το ιστολόγιο δεν επιτρέπει ανώνυμα σχόλια" έρχεται απο τα settings του blog), ενας ανώνυμος/η δίνει και παίρνει στη συζήτηση σε πάμπολλα πόστς, με σχόλια γεμάτα σπιρτάδα και φιλοσοφική διάθεση.

    Φίλε thinks, προσλαμβάνεσαι. Γάτα με πέταλα ο ελληνοαμερικανός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αγαπητέ μου Locus, όλα μου τα σχόλια τα έχω αφήσει επώνυμα, παντού! Μ' αρέσει η συζήτηση: γιατί να την στερηθώ; Το κομπλιμάν σου δυστυχώς δεν μου ανήκει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το ίδιο σχόλιο κι εδώ Αθεόφοβε, που άφησα και σε ανάλογα θέματα.
    Τη θέση μου δηλαδή.

    Δεν το είχα διαβάσει, διότι δεν είχα blog τότε που δημοσιεύθηκε η ανάρτηση και το σχόλιο.

    Το ότι δεν συμφωνώ με τον χαρακτηρισμό αυτό, δεν σημαίνει ότι καταδικάζω την Μαριάνα (όπως την λέω).

    Το γεγονός ότι δεν είμαι φίλη των Ισραηλινών, προφανώς με καθιστά και μένα ρατσίστρια. Όσο για τους Εβραίους, δεν διαφέρουν σε τίποτα από τους οποιουσδήποτε εκπροσώπους θρησκειών.

    Για τα θύματα όμως του ναζισμού, όχι μόνο των εβραίων, αλλά και των νοητικά υστερημένων, των gay, των αθίγγανων, δεν πρόκειται ποτέ να σκεφτώ καν να συναινέσω στην εξόντωσή τους. Ούτε για το τότε, ούτε για το ποτέ.

    Το αν είναι ή δεν είναι η δικαστικός - το γεγονός ότι γράφει συχνά για δικαστικά θέματα και δικαιοσύνη- μπορεί να είναι ένδειξη ή απόδειξη; Δεν ξέρω, δεν είμαι δικαστής.

    Προσωπικά, και το έγραψα και στο blog της, μένω σ' αυτά που μου αρέσουν σε εκείνη- ως blogger- γιατί προσωπικά δεν την γνωρίζω. Έχω διαβάσει και χειρότερα σε blogs (μπορεί να έχω γράψει επίσης κάτι κατακριτέο), κατανοώ όμως ότι κάποιοι άνθρωποι έχουν ίσως πιο ακραίες απόψεις, πιο δογματικές , άλλοι πιο ελαστικές.

    Με το ίδιο μένος μπορεί κάποιος να καταφέρετε ενάντια σε ένα κόμμα ή σε κάποια οργάνωση ή σε κάποια "φατρία" ή σε κάποιον blogger ή σε οτιδήποτε.

    Τι να γράψει τότε η κάθε εφημερίδα;
    Να μας ταξινομήσει όλους σε υποστηρικτές ή εχθρούς;

    Το διαδίκτυο προσφέρει χώρο για όλους, γίνεται και πεδίο εκτόνωσης, εκδίκησης, φθόνου με την ίδια ευκολία που γίνεται και τόπος "λατρείας".

    Επιλέγω να συνεχίσω να διαβάζω την Μαριάνα και κάθε Μαριάνα και να κρίνω εγώ πότε και γιατί θα σταματήσω να το κάνω.

    Καλησπέρα
    και να πω επίσης ότι μου άρεσε η ανάρτηση και η παράθεση των κειμένων και θέσεων, σε άλλη περίπτωση θα σχολίαζα και άλλα θέματα, όμως, εστίασα σε ότι έγραψα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Να ασκηθεί από μπλόγκερς αγωγή κατά παντός υπευθύνου για δόλια απόπειρα αποκάλυψης ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων με απώτερο στόχο την παρεμπόδιση της ελεύθερης έκφρασης των ενεργών πολιτών στο χώρο του διαδικτύου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Δύο πολύ ενδιαφέροντα κείμενα σχετικά με το θέμα έχουν δημοσιευθεί από τον elawyer .
    Το πρώτο είναι Και οι δικαστές έχουν ιδιωτική ζωή και το δεύτερο H ευθύνη για τα "σχόλια" χρηστών σε διαδικτυακούς τόπους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @προς όλους
    Επειδή τελικά βρέθηκε το σχόλιό μου αυτό, (κι ευχαριστώ το σχολιαστή που μας το υπέδειξε) οφείλω να ανακαλέσω και να απολογηθώ γι' αυτό!
    Όντως έγινε σε ποστ του φίλου side21 στην όψη εικόνων σφαγιασμένων παιδιών στην Παλαιστίνη!! Είναι αλήθεια, δεν είναι του χαρακτήρα μου τέτοιες εκφράσεις, όμως φαίνεται ότι εκεί έχασα ...τον εαυτό μου και το χαρακτήρα μου μαζί και έγινα κι εγώ θηρίο ανήμερο!
    Το παθαίνω αυτό κάποιες φορές στη θέα τέτοιας αιμοβόρας αδικίας ακομη και ενός απροστάτευτου κακοποιημένου ζώου, πόσο μάλλον στη θέα μικρών αδικοσκοτωμένων παιδιών.
    Περιττεύει νομίζω να ξαναπώ αυτό που σωστά μου καταλογίζετε ότι άφησα ως μία "πισινή" δηλαδή ότι χρησιμοποίησα ακραία έκφραση που δεν την εννοούσα!

    Και ένα ακόμη για τους αντιρρησίες ... συνείδησης που ρωτάνε γιατί δεν κάνω μήνυση στην Εφημερίδα?
    Εγώ να κάνω μήνυση?? Με ποιό όνομα?
    με το marianaonice??
    Γιατί αυτή είμαι εγώ.

    Η δικαστής τι θα κάνει δεν ξέρω. Υποθέτω ότι θα κάνει τα νόμιμα.
    Και αν όντως είναι αντισημίτρια όπως την χαρακτήρισαν, ταυτίζοντάς την με μένα την ασυγκράτητη (και δεν το λέω ειρωνικά αυτό) που εκστομίζω τόσο ...βαριές κουβέντες κατά των Εβραίων σφαγέων των παιδιών της Παλαιστίνης, ας την καταδικάσουν!
    Απλά αναρωτιέμαι εγώ η αμόρφωτη και χαμηλού επιπέδου blogger όπως με χαρακτήρισαν, ξέρει κανείς μας άραγε οι δεξιόφρονες δικαστές δικάζουν αριστερούς πολίτες ή και το αντίστροφο ή ζητούν να αντικατασταθούν? Εκτός αν πιστεύετε ότι οι δικαστές δεν πιστεύουν σε κόμματα... Απλά εγώ νομίζω ότι οι δικαστές όταν δικάζουν αφήνουν πίσω τις δικές τους πεποιθήσεις και ενεργούν με βάση το νόμο και τη συνείδησή τους. Και ο ίδιος διαπιστώνεις ότι η απόφαση της δικαστή για τον Πλεύρη, τελικά δικαιώθηκε και παραπάνω.

    Σ' ευχαριστούμε αθεόφοβε για την "αμερόληπτη" ενημέρωσή σου και για το εξαχθέν μετά από επισταμένη ανακριτική έρευνα, πόρισμά σου, χωρίς καμία άρση απορρήτου ούτε της δικαστή ούτε της blogger, ότι τα πρόσωπα αυτά ταυτίζονται γιατί απλά η μπλόγκερ γράφει σε πρώτο πρόσωπο.
    Μα και οι συγγραφείς στα βιβλία τους, σε πρώτο πρόσωπο βάζουν να γράφουν και να μιλούν οι ήρωες τους...

    Αλλά βλέπεις στην Ελλάδα του 2010 η άρση του απορρήτου γίνεται από τις "ελεύθερες" τυπίες και τις δικηγόρους τους, με τσαμπουκά, μάλιστα κι όχι από τις δικαστικές αρχές!
    Μάλλον ...γραμμένες τις έχουν πια αυτές τις δικαστικές αρχές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Με συγχωρείς για τα πολλά σβησίματα όμως στην αρχή δεν το δημοσίευε όλο το σχόλιο λόγω της έκτασής του και το έκοψα σε κομμάτια για να διαπιστώσω στο τέλος ότι είχε δημοσιευτεί ολόκληρο.
    Συγνώμη και νάσαι καλά @φίλε!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ααα και κάτι άλλο ίσως σας ενδιαφέρει για να διαπιστώσετε πώς οι δικηγόροι κερδίζουν τις υποθέσεις τους με το ...κοντάρι της εφημερίδας τους!!

    Ευρωπαϊκά συστήματα είναι αυτά μάλλον... με τον τρόμο και τη διαπόμπευση των "δυνατών" δικαστών να αποδίδεται το δίκαιο των αδυνάτων!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αγαπητή μου MARIANAONICE επειδή διαβάζω τακτικά από καιρό τις αναρτήσεις σου και έχω διαπιστώσει τις ευαισθησίες σου για πολλά κοινωνικά θέματα, όπως και τις γνώσεις σου που άπτονται της δικαιοσύνης, και επειδή δεν ήσουν για μένα κάποιος άσχετος μπλογκερ, θεώρησα σκόπιμο να γράψω αυτό το ποστ για το θέμα που ανέκυψε δημοσιεύοντας όλα τα σχετικά στοιχεία ,γράφοντας και τις απόψεις μου αλλά και επιτρέποντας στον καθένα να σχηματίσει την προσωπική του γνώμη.
    Είχα διακρίνει από το σχόλιο σου στο ποστ μου ΟΤΑΝ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΕΙ, ότι μάλλον διακατέχεσαι από αντιεβραϊκά αισθήματα γράφοντας τις γνωστές ρατσιστικές απόψεις για τους Εβραίους, που όμως είχες φροντίσει να τις απαλύνεις με την φράση Μπορεί και να είναι ανακριβή αυτά που έμαθα
    Το απαράδεκτο όμως σχόλιο σου, που δημοσίευσε η Ε, είναι σαφώς ρατσιστικό και τουλάχιστον για μένα δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από την δικαιολογημένη αγανάκτηση σου για όσα γίνονταν τότε στην Γάζα.
    Την ίδια με σένα αγανάκτηση είχα και εγώ, και όταν δημοσίευσα τότε
    την φωτογραφία με το κεφάλι του νεκρού παιδιού
    όμως έγραψα ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΑΥΤΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΣΑΣ, γιατί η δολοφονία αυτή δεν είναι θέμα ΦΥΛΗΣ γιατί αντίστοιχες έχουν γίνει από πολλές φυλές και δυστυχώς ακόμα και από την δική μας.
    Γράφεις επίσης: Απλά εγώ νομίζω ότι οι δικαστές όταν δικάζουν αφήνουν πίσω τις δικές τους πεποιθήσεις και ενεργούν με βάση το νόμο και τη συνείδησή τους.
    Μακάρι να είναι έτσι τα πράγματα γιατί εγώ προσωπικά έχω αρχίσει να πιστεύω πως είχες δίκιο όταν έγραφες στο σβησμένο ποστ σου της 29/11/10:
    ...Δικαιοσύνη στην Ελλάδα...
    Είναι, είπαν, ο μεγάλος ασθενής!! Λες και εμείς δεν το ξέραμε!! Λες και δεν ξέραμε ποιοί την κατάντησαν έτσι!! Και ποιοί συνεχίζουν να την καταρρακώνουν ρίχνοντας κροκοδείλια δάκρυα για το χαμό της!!

    Επίσης σε σχέση με την πραγματική σου ταυτότητα βεβαίως και δεν μπορώ να αμφισβητήσω τα λεγόμενα σου, και πράγματι οι συγγραφείς γράφουν πολλές φορές σε πρώτο πρόσωπο, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχω διαβάσει σε μπλογκ το ποστ να είναι σε 3ο πρόσωπο και τα σχόλια σε πρώτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ισως γιατί το μπλογκ δεν είναι σύγγραμμα αλλά ιδιωτικός διαδικτυακός χώρος όπου ο καθένας μπορεί να υποδύεται το ρόλο του ήρωά του, με τον οποίο επιθυμεί να ταυτιστεί.
    Ας μη παίρνουμε στο λαιμό μας ανθρώπους που δεν μας έφταιξαν σε τίποτε επειδή εμείς εδώ μέσα υποδυόμαστε ο καθένας ότι θέλει, άλλος τον εαυτό του κι άλλος κάποιο υπαρκτό ή ανύπαρκτο πρόσωπο που πιθανόν θα θαύμαζε ή και θα μισούσε.
    Ξέρει κανείς πίσω από ένα ψευδώνυμο ποιός κρύβεται? Αποκλείεις το ενδεχόμενο ακόμη να είναι και άνδρας?
    Γι' αυτό ο νόμος για την ταυτοποίηση ενός μπλογκ προβλέπει άρση του απορρήτου του που γίνεται μόνο για σοβαρά κακουργήματα με βάση το σύνταγμα και τους νόμους αυτού του έρημου κράτους.
    Νομίζεις ότι το marianonice διέπραξε κανένα κακούργημα, για να αξίζει τόση σκύλευση και τόσο φασισμό, χωρίς να ζητηθεί καν η άρση του απορρήτου του??
    Όσο γι' αυτό που έγραψα:
    "Απλά εγώ νομίζω ότι οι δικαστές όταν δικάζουν αφήνουν πίσω τις δικές τους πεποιθήσεις και ενεργούν με βάση το νόμο και τη συνείδησή τους", έχεις δίκιο, πρέπει να το διορθώσω προσθέτοντας ένα "πρεπει όταν δικάζουν να αφήνουν πίσω τους...."
    Αυτό κάνουν οι σωστοί δικαστές ελπίζω, αν υπάρχουν ακόμη κάποιοι ανάμεσά τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Και κάτι άλλο.
    Νομίζεις αν πίσω από το ψευδώνυμο του μπλογκ μου, κρυβόταν όντως η δικαστής που αναφέρεται στο δημοσίευμα δεν θα είχε τη στοιχειώδη νομική κατάρτιση και λογική να κρύψει τα στοιχεία που αυτοί που την κατάγγειλαν νόμιζαν ότι τη φωτογράφιζαν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Τέλος συμφωνώ ότι το σχόλιό μου αυτό ήταν όντως ακραίο εως απαράδεκτο!
    Αλλά κάτω από μεγάλη αγανάκτηση ο καθένας ενεργεί διαφορετικά.
    Ξεκαθαρίζω και πάλι ότι δεν απομονώνουμε φράσεις για να χαρακτηρίσουμε κάποιον.
    Το μπλογκ marianaonice έχει δώσει νομίζω στο σύνολό του δείγμα κοινωνικής και πολιτικής γραφής.
    Έχει ξεκαθαρίσει ρητά ότι η εκφρασμένη οργή κάποιες φορές ακόμη και τα ερωτήματα που έθεσε κατά καιρούς, χωρίς βεβαίως να έχει ειδικές γνώσεις σε τίποτε από αυτά τα θέματα, δεν αφορά τον Εβραίο πολίτη ούτε τη φυλή του! Αφορα τους σιωνιστές Εβραίους. Στη δική μου ανάρτηση θα βρεις αποσπάσματα αυτών των ρητών και ξεκαθαρισμένων δηλώσεών μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Τέλος συμφωνώ ότι το σχόλιό μου αυτό ήταν όντως ακραίο εως απαράδεκτο!

    Χαίρομαι ιδιαίτερα για την παραδοχή εκ μέρους σου ότι το σχόλιο αυτό ήταν απαράδεκτο.
    Όσο για την αποκάλυψη του ονόματος ενός μπλόγκερ σαφώς και είμαι αντίθετος ,εφ΄όσον δεν έχει διαπράξει κάποιο αδίκημα.
    Αδίκως όμως τα βέλη στρέφονται κατά του δημοσιογράφου ως προς την αποκάλυψη του ονόματος, γιατί αυτή έγινε από την δικηγόρο.
    Άσχετα από τους προφανείς λόγους του δημοσιεύματος, θα μπορούσε να το έχει δημοσιεύσει οποιαδήποτε εφημερίδα είχε στα χέρια της το υπόμνημα.
    Γενικά πιστεύω ότι, ότι γράφουμε στα μπλόγκ μας και στα διάφορα σχόλια στα άλλα, πρέπει να μην έχουν πρόβλημα αν αύριο θελήσουμε οι ίδιοι να δημοσιοποιήσουμε το όνομα μας.
    Προσωπικά αυτόν τον κανόνα τον έχω τηρήσει με θρησκευτική ευλάβεια στα 4 1/2 χρόνια που έχω το μπλογκ μου.
    Εσύ όμως με τα ποστ σου "ζωγράφισες" την υπόθεση αυτής της αντιδικίας όποτε σε ένα σημαντικό βαθμό δεν είσαι άμοιρη της σημερινής κατάληξης.
    Τέλος εκεί που έχει φτάσει το θέμα δεν βλέπω παρά δύο πιθανές λύσεις, εφ΄όσον η MARIANAONICE δεν ταυτίζεται με την εφέτη:
    Δημοσιοποιείς την πραγματική σου ταυτότητα και τους καθίζεις στον πάγκο
    ή η εφέτης ζητά δικαστικώς την αποκάλυψη του ονόματος ώστε να απαλλαγεί από την κατηγορία ότι χρησιμοποιεί ένα μπλογκ για να υποστηρίξει μια προσωπική αντιδικία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Πριν κάμποσα χρόνια ο Καζαντζίδης είχε μια αντιδικία με το συνθέτη Χ. Νικολόπουλο και βρέθηκαν στα δικαστήρια-μάλλον ύστερα από μήνυση του Νικολόπουλου, δεν είμαι σίγουρος.
    Στη διάρκεια της δίκης ο λαοφιλής Στέλιος, νιώθοντας να τον πνίγει το δίκιο, άρχισε να ωρύεται και να καταφέρεται μεταξύ των άλλων και κατά των δολοφόνων και φραγκοφονιάδων Εβραίων, που στη συγκεκριμένη περίπτωση τους…εκπροσωπούσε ο Νικολόπουλος!
    Και βέβαια όλοι, οι έχοντες την κοινή λογική, κατάλαβαν ότι Καζαντζίδης βρίζοντας τους Εβραίους σε καμιά περίπτωση δεν εννοούσε το λαό του Ισραήλ αλλά εκείνους… που σταύρωσαν το Χριστό…
    Γιατί ο Στέλιος δεν είχε γνώσεις, παρά μόνο μια ανεπανάληπτη φωνή, δώρο της φύσης.
    Και αν μεν όλοι χαμογελάσαμε τότε για το ¨ρατσιστικό¨ ντελίριο του Στέλιου, ο οποίος σε ένα του τραγούδι ομολογεί πως ¨…από τραγούδια λαϊκά-έμαθα τα Ελληνικά…¨, κανένας δεν μπορεί να χαμογελάσει με το ξέσπασμα της Μαριάνας που και γράμματα ξέρει και γνώσεις έχει.
    Με λύπησε το γεγονός ότι ¨ξέχασε¨ το σχόλιο που είχε κάνει τότε και που για μένα ήταν η αιτία να πάψω να είμαι τακτικός της αναγνώστης και σχολιαστής των αναρτήσεών της.
    Τα υπόλοιπα τα λες καλύτερα εσύ αθεόφοβε ο thinks και ο
    Locus Publicus.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. … Παρακολούθησα με ενδιαφέρον τη συζήτηση παραπάνω, μιας και αφορά σχόλιο που γράφτηκε στο blog μου, καθώς και το κείμενο της κυρίως ανάρτησης με το οποίο σε γενικές γραμμές συμφωνώ …
    … Πέρα απ’ το γεγονός ότι το σχόλιο είναι κατακριτέο και απαράδεκτο, έστω και υπό το κράτος έκδηλης αγανάκτησης και οργής από τα γεγονότα που το προκάλεσαν (όπως άλλωστε κατόπιν εορτής παραδέχεται η ίδια συγγραφέας του) δεν είναι αρκετό νομίζω να κατακυρώσει τον χαρακτηρισμό «ρατσιστής» ή «φασίστας» σε κάποιον ….
    … Αυτό που θα ‘θελα να παρατηρήσω είναι ότι μεγαλύτερη έκταση και προσοχή δίνεται στο σχόλιο καθ’ εαυτό παρά στο κυρίαρχο ζήτημα που γεννάται που είναι η παραβίαση προσωπικών δεδομένων χωρίς αποδείξεις στο επίμαχο δημοσίευμα της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ το οποίο κατά τη γνώμη μου αποτελεί ιδανικό παράδειγμα αντιδεοντολογίας και κιτρινισμού για μαθήματα σε πρωτοετείς σχολών δημοσιογραφίας !!!
    … Άλλο ζήτημα η διαπλοκή και οι σχέσεις εξάρτησης που μπορούν να οδηγήσουν μέσα «ενημέρωσης…» σε κατευθυνόμενα δημοσιεύματα για εξυπηρέτηση σκοπών άσχετων με την λειτουργία και την αποστολή τους !!!
    … Τρίτο ζήτημα η παροχή λόγου και βήματος σε κάθε μορφής ακραία στοιχεία (και δεν διακρίνω ανάμεσα σε δεξιά ή αριστερά, αντισημιτικά ή σιωνιστικά) και η ευκαιρία να εκφέρουν και να περιφέρουν την προπαγάνδα τους !!!
    ... Τέταρτο και βασικότερο ζήτημα ο (υποκρυπτόμενος;;;) ζήλος των εκδοτών και ου μόνον μονοπωλητών της ενημέρωσης του πολίτη για τη δαιμονοποίηση της «ανωνυμίας» των bloggs !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. @Side21

    Δηλαδή, αν σας κατάλαβα καλά, λέτε ότι " το σχόλιο είναι κατακριτέο και απαράδεκτο, έστω και υπό το κράτος έκδηλης αγανάκτησης και οργής από τα γεγονότα που το προκάλεσαν δεν είναι αρκετό νομίζετε να κατακυρώσει τον χαρακτηρισμό «ρατσιστής» ή «φασίστας» σε κάποιον".

    Και αυτή είναι η γνώμη σας, Side21. Μήπως επίσης κατασταλάξατε από πιο σημείο και μετά μπορεί να αποδοθεί ο χαρακτηρισμός "ρατσιστής"; Πότε αρχίζει να πιάνει ο χαρακτηρισμός; στα 5 κιλά; 20 κιλά εκτυπωμένα σχόλια. Αυτά τα 2 που ξέρουμε δεν μπορεί να είναι πάνω από μερικά γραμμάρια και αν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. KOYKLITIS -
    Θυμάμαι αυτή την ιστορία με τον Καζαντζίδη και το ωραίο ήταν ότι ο Καζαντζίδης ήταν τότε πολύ δημοφιλής στο Ισραήλ!

    Side21 -
    ....στο κυρίαρχο ζήτημα που γεννάται που είναι η παραβίαση προσωπικών δεδομένων χωρίς αποδείξεις...

    Επειδή μου αρέσει να κάνω πάντα και τον δικηγόρο του διαβόλου (χωρίς βέβαια να είμαι δικηγόρος!), ποιά περισσότερη απόδειξη θα χρειαζόσουν εσύ όταν το όνομα έχει πλέον δημοσιοποιηθεί σε επίσημο έγγραφο από δικηγόρο;

    ... Τέταρτο και βασικότερο ζήτημα ο (υποκρυπτόμενος;;;) ζήλος των εκδοτών και ου μόνον μονοπωλητών της ενημέρωσης του πολίτη για τη δαιμονοποίηση της «ανωνυμίας» των bloggs !!!

    Προσωπικά δεν διαβλέπω ότι το δημοσίευμα έχει αυτό το σκοπό.
    Πιστεύω ότι η δημοσιοποίηση του ονόματος ήταν "παράπλευρη απώλεια" που εξυπηρετούσε τον ουσιαστικό στόχο του δημοσιογράφου στην επιχειρηματολογία του ότι οι δικαστές που αθώωσαν τον Πλεύρη εμφορούνται από αντισημιτικές πεποιθήσεις, εξ ου και η παράθεση των αντίστοιχων αναφορών από το μπλογκ.
    Ίσως δε και το δημοσίευμα να αποτελούσε και μια έμμεση προειδοποίηση προς τους δικαστές της δίκης της επόμενης μέρας γιατί γράφει:

    Κατά σύμπτωση, αύριο Δευτέρα κάθονται στο εδώλιο του Εφετείου Αθηνών τρεις από τους μάρτυρες κατηγορίας εκείνης της δίκης, η Αννα Στάη, η Ειρήνη Κούτελου και ο Χαράλαμπος Κατσιάπης. Ως μέλη της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας είχαν σχολιάσει τις δικαστικές αποφάσεις και είχαν κρίνει ως αντισημιτικές τις θέσεις που είχαν προβάλει ορισμένοι δικαστικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Αλίμονο αν αποτελούσε «απόδειξη» η αναφορά δικηγόρου σε δημόσια ή δικαστική αρχή κατά οιουδήποτε προσώπου που μάλιστα βρίσκεται σε προσωπική αντιδικία μαζί του !!!
    Δε νομίζω ότι χρειάζεται κάποιος νομικές γνώσεις για να το καταλάβει αυτό …
    Τέλος η υπόθεση αυτή έχει πολλές πλευρές που αποτελούν αντικείμενο έρευνας της δικαιοσύνης και όχι αποκλειστικά των μέσων ενημέρωσης και της διαδικτυακής συζήτησης, χωρίς βέβαια να αποκλείω τέτοια κουβέντα στο βαθμό που αφορά την ελευθερία έκφρασης μέσα απ’ το διαδίκτυο και την προστασία προσωπικών δεδομένων …

    Φίλε Thinks … συμφωνώ απόλυτα μαζί σας !!!
    Ακριβώς … είναι θέμα ζυγαριάς που κρατάει ο καθένας …
    και μονάδας μέτρησης βάρους !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. @side21

    φίλε side21, χαίρομαι που συμφωνούμε. Δηλαδή ότι στη ζυγαριά που κρατάω εγώ το ένα γραμμάριο δίνει ταυτότητα στο ποιόν της ύλης που αντιπροσωπεύεται με αυτή την τιμή του ενός γραμμαρίου, ενώ, στην δική σας ζυγαριά πρέπει να καταγραφεί περισσότερο βάρος για να ταυτολογήσετε το αντικείμενο που καταγράφεται.

    Αλλά, ακόμη είναι θολό το σύνορο μεταξύ του δικού μου επιλεγμένου βάρους, και του βάρους που επιλέγετε εσείς. Μια λοιπόν που "δεν αποκλείετε κουβέντα στο διαδίκτυο", κουβέντα να γίνεται, ποιό συγκεκριμένο βάρος λέτε εσείς; Εγώ, όπως και μόλις παραπάνω είπα, λέω ένα γραμμάριο.

    Ή, για νε θέσω την ερώτηση πιο κατανοητά, σε μια σκάλα που πάει από το έδαφος μέχρι την ταράτσα, σε πιο νούμερο σκαλί μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι η σκάλα οδηγεί στην ταράτσα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. @ thinks
    Και πάλι συμφωνούμε ...
    είναι προφανές πως κρατάμε διαφορετικού είδους ζυγαριές !!!
    Όσο για τις σκάλες τις αποφεύγω, με πιάνει υψοφοβία ...
    Προτιμώ να πατάω στο έδαφος !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Side21-
    Όταν ένας δικηγόρος, που είναι εκ των πραγμάτων γνώστης και των συνεπειών μιας καταγγελίας, ακόμα δε περισσότερο όταν αυτή αφορά δικαστικό, προφανώς αναλαμβάνει και την απόδειξη της όπως και τις πιθανές νομικές συνέπειες της αν αυτή αποδειχθεί ψευδής.
    Ο δημοσιογράφος που δημοσιοποιεί αυτή την καταγγελία δεν μπορεί να έχει την ευθύνη της απόδειξης της, η οποία μπορεί να μην αποδειχθεί ποτέ ή και μπορεί και να αποδειχθεί αν ακολουθηθεί κάποιος από τους τρόπους που έγραψα σε παραπάνω σχόλιο.
    Τα πυρά λοιπόν της δημοσιοποιήσεως του ονόματος της μπλόγκερ θα πρέπει να κατευθύνονται προς την δικηγόρο και όχι στον δημοσιογράφο στον οποίο μπορεί να κάνει κανείς κριτική ,αν θέλεις μόνο για το άρθρο που έχει γράψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Αθεόφοβε, έστω και καθυστερημένα έχω να πω τα εξής: που το πάνε-που το φέρνουνε, η ανωνυμία στο διαδίκτυο όλο και επανέρχεται στο προσκήνιο.

    Δεν θα διαφωνήσω ότι το θέμα είναι πολύπλοκο, λόγω της ιδιότητας της εν λόγω βλογέρισσας, όμως δεν πρέπει να παραβλέπουμε πως ό,τι κι αν είναι κάποιος πάντα θα διατηρεί το δικαίωμα να εκφράζει προσωπικές απόψεις. Το ερώτημα αν οι προσωπικές απόψεις εμπλέκονται με τις επαγγελματικές θέσεις του καθενός θα έπρεπε να αποτελεί ξεχωριστό ζήτημα.
    Οπότε κι εγώ θα συμφωνήσω ότι ήταν φάουλ της Ελευθεροτυπίας (το υπαριθμόν χ εις την ν για την ακρίβεια).
    Πέραν τούτου όμως, με τους επώνυμους που μας έχουν καταρημάξει και που προστατεύονται από χίλιες δυο διατάξεις και νόμους, θα ασχοληθείκανείς; Ή θα έχουμε πάλι τίποτε πρωτοσέλιδα αντιστοίχου πχιότητος με το Γιώργο χάσαμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Hades-
    Γράφοντας με ψευδώνυμο είναι νομίζω σαφές ότι σαφώς είμαι υπέρ της προάσπισης της ανωνυμίας στα μπλογκ.
    Όμως το άρθρο της Ε είχε αν θέλεις πολλούς άλλους λόγους για την δημοσίευση του, αλλά σαφώς δεν είχε σκοπό να πλήξει ανωνυμία των μπλογκερς, όπως εστιάζεται από τους περισσότερους.
    Το ερώτημα όμως που έθεσε η ιστορία αυτή, όπως πολύ σωστά επισημαίνεις, είναι τελείως διαφορετικό.
    Μπορεί κάποιος καλυπτόμενος από την ανωνυμία και το απυρόβλητο ενός ψευδωνύμου να γράφει και να δημιουργεί το ανάλογο κλίμα για μια εκκρεμή δικαστική διαμάχη είτε δικιά του είτε γνωστού του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Η σημερινή εξέλιξη της ιστορίας όπως δημοσιεύεται στην Ε:

    Αντεισαγγελέας για τη δικαστίνα-μπλόγκερ.

    Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου διερευνά την υπόθεση της δικαστίνας μπλόγκερ, η οποία, σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Κ.Ε.», ανεβάζει στο Διαδίκτυο υβριστικά σχόλια για τους Εβραίους και τη Δικαιοσύνη.
    Τη σχέση της εφέτη Αθηνών Μαριάνθης Παγουτέλη με το μπλογκ «marianaonice.blogspot.com» έχει καταγγείλει με αναφορά της στις εισαγγελικές αρχές η δικηγόρος Ζωή Κωνσταντοπούλου, στην οποία τονίζει μεταξύ άλλων ότι η δικαστής με το ψευδώνυμο «marianaonice» δημοσιεύει συκοφαντικά κείμενα σε βάρος της, ενώ συκοφαντεί και λοιδορεί δικαστές, εισαγγελείς και δικηγόρους.
    Με απόφαση του εισαγγελέα του ανώτατου δικαστηρίου, Ι. Τέντε, ανατέθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας στον αντεισαγγελέα Ν. Παντελή.

    Β. ΦΩΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Το νέο άρθρο του Δημ. Ψάρρα στην Ε σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης και με τίτλο Το κρυφτούλι της κυρίας On Ice

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. δεν καταλάβαμε?
    εχει στηθει εδω καποιο λαικο δικαστηριο και δεν το ξέραμε?
    και πως αφηνετε ανωνυμα υβριστικα σχολια?
    δεν το ειχαμε δει
    και συνεχιζετε να λετε εξελιξεις ανυποστατα αρθρα ενος δημοσιογραφου που εχει καταγγελθει απο ολη την bloggosfaira
    μαλλον θα επανερθουμε στο αρθρο σας μετα την πρωτοχρονια Αν θέλετε δείτε πόσοι κατάγγειλαν το δημοσιογράφο και πήραν θέση υπέρ του μπλογκ Ζητείται Ελπίδα. http://enomenoiblogers.blogspot.com/2010/12/blog-post_4706.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Γιατι δινεις βημα σε τετοιου ειδους υποκειμενα σαν την
    Μαριάνθη Παγουτέλη του Εφετείου Αθηνών δηλαδη MARIANAONICE
    ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Επειδή η ανοησία κάποτε πρέπει να σταματάει, δεν ξέρουμε για τη blogger marianaonice, αλλά η δικαστής Μαριάνθη Παγουτέλη, σαφώς και δεν έχει καμία θέση εδώ μέσα.
    Όποιος θέλει να μάθει γι' αυτήν ας ρίξει μια ματιά εδώ, και αν θέλει να μάθει για τη μειοψηφία της, υπέρ της αθώωσης του Πλεύρη, ας ρίξει μια ματιά εδώ και αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες, γιατί η δικαστής αναγκάστηκε να καταθέσει με έγγραφη ειδική αναφορά το σκεπτικό της μειοψηφίας της, αντί να το ενσωματώσει μέσα στην πρωτόδικη απόφαση, όπως οι νομοι και το Συνταγμα επιβάλλουν, διαβάστε εδώ.

    Αφού στήνεται μπλογκικά δικαστήρια τουλάχιστον διαβάστε να ενημερωθείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Επειδη καποια στιγμη τα πραγματα πρεπει να τα δουμε και σφαιρικα, και οχι μονο μονοπλευρα, παρακαλω δειτε το βιντεο αυτο......και μετα μιλαμε για ρατσισμο
    Ευχαριστω εκ των προτερων

    http://www.youtube.com/watch?v=chsnNcJ2Azk&feature=related

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Βρωμαει φασιστιλα εδω μεσα.
    Απο την Κρητη ερχεται ?
    Και η προηγουμενη θρασυδειλη ανωνυμια απο που ?
    Απο τους πτωχευμενους που ακομη δεν εβαλαν μυαλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Γιατι δινεις βημα σε τετοιου ειδους υποκειμενα σαν την
    Μαριάνθη Παγουτέλη του Εφετείου Αθηνών δηλαδη MARIANAONICE
    ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. YOSEF22ADAR


    Για κανε μια στροφη να δεις αν ερχομαι....που θα μου μιλησεις εμενα για φασιστιλα.....εχεις δει πολλους , ετσι οπως τους εννοεις φασιστες να βγαινουν με τα αληθινα τους στοιχεια και να μιλουν;
    Και την αλλη φορα που θα πιασεις την Κρητη στο στομα σου, φροντισε να το εχεις πλυνει πιο μπροστα....ξηγηθηκαμε;
    Απο ποτε το δίκαιο βρε ειναι φασισμός;
    Το βιντεο το ειδες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Ζητω συγνωμη για τον χαρακτηρισμο
    Ρικη Ματαλλιωτακη.
    Δεν ειχα δει αυτο εδω
    http://logo-texnia.blogspot.com/2010/02/blog-post_25.html
    Αλλα κι εσυ προσεχε λιγακι που "συχναζεις".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Κακως....λες να αρχίσουμε πρωτ να σκοτώνουμε και μετα να ψάχνουμε τον λόγο για τον οποίο σκοτωσαμε;
    Κι οσο για την συμβουλή σου, θα συχνάζω παντου....γιατι κρίνει η δημοκρατικη μου συνείδηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Κατά τύχη ψάχνοντας ένα σχόλιο διαπίστωσα ότι μετά τον Δεκέμβριο που έιχα αφήσει το τελευταίο σχόλιο μου συνεχίστηκε ο διάλογος και τον Γενάρη.
    Δυστυχώς υπήρχαν και δύο χυδαία ανώνυμα σχόλια τα οποία και διέγραψα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Χθες τυχαίως διάβασα εδώ ότι έγινε η δίκη η οποία κατάληξε στο ότι "η διαδικασία παραπομπής ήταν άκυρη και κατόπιν αυτού έπαυσε οριστικά την ποινική δίωξη κατά των κατηγορουμένων λόγω παραγραφής."
    Παρ΄ όλα αυτά στην Εφημερίδα των Συντακτών γράφει για Καταγγελίες Ζωής Κωνσταντοπούλου για δικαστίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή