Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

ΟΤΑΝ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΝΩΝΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ



Είμαι σίγουρος πως όλοι γνωρίζουν το τραγούδι "Stand by Me" που από την Recording Industry Association της Αμερικής έχει ψηφιστεί σαν ένα από τα σημαντικότερα τραγούδια του περασμένου αιώνα.
Το θαυμάσιο αυτό τραγούδι, με την μοναδική φωνή του Ben E. King ,που το έχει γράψει ο ίδιος μαζί με την συνθετική δυάδα των Jerry Leiber - Mike Stoller, έγινε επιτυχία δύο φορές ,το 1961 αρχικά και για δεύτερη φορά από την επόμενη γενιά,το 1987 μετά την προβολή της ομώνυμης ταινίας και μιας διαφήμισης τότε της Levi Jeans.
Υπάρχουν πάνω από 400 εκτελέσεις του τραγουδιού αλλά αυτή που σας έχω σήμερα είναι ένα μοναδικό βίντεο που είναι αποτέλεσμα αυτού που ονομάζεται sound engineering.
Το βίντεο παρουσιάζει διάφορους μη επαγγελματίες τραγουδιστές του δρόμου από διάφορα μέρη του κόσμου από την Νέα Ορλεάνη, την Βενεζουέλα, μέχρι την Ευρώπη ,την Μόσχα ή την Νότιο Αφρική, και το τελικό αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό γιατί πετυχαίνει να ακούγεται το τραγούδι σαν να βρίσκονται και να το τραγουδούν κάπου, όλοι μαζί !
Είναι απόλαυση τόσο να τους ακούς όσο και να τους βλέπεις!
Δεν είναι τυχαίο ότι το βίντεο αυτό το έχουν δει κοντά στα 27.000.000 άτομα!



Το βίντεο αυτό είναι το δεύτερο μιας εξαιρετικής σειράς που έχει τον τίτλο Playing For Change που έχει σκοπό να συνδέσει τον κόσμο μέσω της μουσικής.
Στο πρώτο ο Mark Johnson εξηγεί πως ξεκίνησε αυτή η ιστορία.



και στην συνέχεια ο Manu Chao μαζί με πολλούς άλλους τραγουδιστές από διάφορα μέρη του κόσμου τραγουδούν την μεγάλη επιτυχία του Bob Marley ,One love one heart, let's get together and feel alright.

4 σχόλια:

  1. Μιλάμε για street art. Οι μουσικοί, οι καλλιτέχνες του δρόμου (είτε με δικά τους είτε με διασκευές) είναι η σύγχρονη αντι-βιομηχανική Τέχνη, είναι μία γνήσια μορφή λαϊκής τέχνης. Εξάλλου, και τα κομμάτια που επιλέγουν συχνά είναι τόσο αγαπητά στο λαό/περαστικούς, επειδή ακριβώς μιλούν για θέματα που απασχολούν τον ίδιο λαό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέρ4οχο τραγούδι το Stand By Me, το ακούω συχνά! Μακάρι να μπορούσα να δω τα βίντεο με το μοντεμάκι που έχουμε στο χωριό... Γρήγορο ιντερνετ μάλλον του χρόνου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πραγματικά υπέροχα όλα: το τραγούδι (all time classic), η ιδέα του Playing for Change. Πραγματικά μου έφτιαξε την διάθεση όταν όλα τα άλλα που διαβάζω μου την χαλάνε. Σε ευχαριστώ
    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το δεύτερο δεν το είχα ακούσει και έχανα.

    Το τελευταίο του Marley- λόγω και αγάπης μου προς την ρέγκε ή μάλλον του Bob :-)- το θεωρώ από τις πιο όμορφες καλλιτεχνικά συνεργασίες!!

    Η μουσική αληθινά ενώνει και εξημερώνει.

    Καλή εβδομάδα
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή