Σάββατο 11 Ιουλίου 2009

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ



Πρίν δυο μέρες γύρισα ξεπατωμένος από το ενδιαφέρον αλλά και περιπετειώδες ταξίδι στις ΗΠΑ .Για ένα 24ωρο βρισκόμουν 14 ώρες σε αεροπλάνα και τις υπόλοιπες σε αεροδρόμια όπου για περάσει η ώρα ενημερώθηκα πλήρως για τα ρούχα, τις τσάντες, τα βαλιτσάκια, τα ρολόγια, τα ηλεκτρονικά, τα αρώματα κτλ όλων των γνωστών οίκων, με αποτέλεσμα να καταλήξω στο εμβριθές συμπέρασμα ότι πχ τα Prada και τα Dolce Cabana που πουλάνε οι μαύροι στους σταθμούς του μετρό είναι μάλλον φθηνότερα και δεν ξεχωρίζουν σημαντικά από τα πραγματικά .
Το χειρότερο που μας έτυχε ήταν ότι στα μισά του ταξιδιού η κ. Αθεόφοβου μαζί με την αδελφή της πήγαν σε ένα μεγάλο κατάστημα στο Τορόντο για να πάρει ένα ρούχο για το ΠΑΙΔΙ, και αφού έβγαλε τα γυαλιά της από την κρεμασμένη στον ώμο τσάντα της για να δει τα νούμερα και την τιμή, όταν πήγε να τα ξαναβάλει πίσω στην τσάντα, αυτή είχε κάνει φτερά μαζί με το διαβατήριο, το κινητό και το πορτοφόλι της.
Προφανώς με τέχνη της είχαν κόψει το λουρί και την είχαν βουτήξει χωρίς να πάρει χαμπάρι τίποτα.
Αναγκαστικά λοιπόν κάναμε δήλωση της κλοπής στην αστυνομία όπου βρήκαμε ένα συμπαθέστατο νεαρό Έλληνα αστυνομικό που η οικογένεια του είχε μεταναστεύσει εκεί όταν ήταν 3 ετών, ο οποίος μας εξυπηρέτησε πλήρως . Παρά την ζοχάδα που είχα για αυτό που μας είχε συμβεί, μηχανικά έκανα την σκέψη ότι αντίστοιχα μάλλον χλωμή θα ήταν η πιθανότητα να δούμε σε λίγα χρόνια Αλβανικής καταγωγής αστυνομικό στην ΕΛΑΣ.
Τελικά μετά την σχετική ελληνική γραφειοκρατία στο προξενείο, με ένα lessez passez η κ Αθεόφοβου αποχαιρέτησε τους υπόλοιπους και τον τεθλιμμένο βαθύτατα σύζυγό της και επέστρεψε, γιατί δεν μπορούσε χωρίς διαβατήριο να ξαναμπεί στις ΗΠΑ, πάραυτα στην Αθήνα από όπου καθημερινά ρωτούσε με σπαραγμό στο τηλέφωνο, άξιζε εκεί που πήγατε; ήταν ωραία;Η μικρότερη περιπέτεια ήταν ότι επιστρέφοντας ταλαιπωρημένος στις 2 1/2 την νύχτα στην Αθήνα, παρακολούθησα για μια ώρα την παραλαβή από όλους τους επιβάτες των βαλιτσών τους, πλην της δικιάς μου , ενός άλλου Έλληνα που ερχόταν και αυτός από το Λος Άντζελες και ενός ζεύγους ταλαίπωρων Ελληνοαμερικανών από ένα άλλο μέρος των ΗΠΑ .
Η British Airways είχε φροντίσει να τις αφήσει στο Heathrow, φαίνεται για να αποκτήσουν λίγο Λονδρέζικο αέρα. Αντιμετώπισα το θέμα εξωτερικά με αγγλικό φλέγμα και εσωτερικά περνώντας γενεές 14 όλους τους υπεύθυνους εγγλέζους κερατάδες της εταιρείας, οι οποίοι πηγαίνοντας είχαν καταφέρει να μου διαλύσουν την καινούργια μου βαλίτσα , με αποτέλεσμα να την πετάξω και να αναγκαστώ στην Νέα Υόρκη να τρέχω στην 7η Λεωφόρο να πάρω νέα, την απολεσθείσα, κόκκινη και λαμπερή.
Τελικά ευτυχώς την επομένη ήρθε η βαλίτσα μου και μόλις την είδα σαν την «απολεσθείς κόρη» που λέει και ο Μπόστ, με λαχτάρα την αγκάλιασα και την χάιδεψα, δεν την φίλησα όμως γιατί τώρα ήταν πλέον μαύρη και μέσα στην βρώμα από τις φορές που μπήκε και βγήκε στα αεροπλάνα.
Αρκετά όμως με αυτά.
Ας ασχοληθούμε πλέον με αρκετά σοβαρότερα θέματα που αφορούν τον Αμερικανικό τρόπο ζωής και κάνουν εντύπωση σε ένα Ευρωπαίο.
Όλες τις μέρες που βρισκόμουν εκεί σε διάφορα ξενοδοχεία έβγαλα ένα εμβριθές συμπέρασμα.
Οι Αμερικανοί είναι δυσκοίλιοι με κόπρανα σκληρά και στεγνά και δεν παθαίνουν ποτέ διάρροια !
Το βαθυστόχαστο αυτό συμπέρασμα το έβγαλα γιατί σε όλα τα ξενοδοχεία στις μπανιέρες τους έχουν ένα ντούς σταθερό, ψηλά στον τοίχο πάνω από το κεφάλι σου και μια βρύση χαμηλά για να γεμίζει η μπανιέρα.
Σε καμιά μπανιέρα δεν υπήρχε κάτι αντίστοιχο με το δικό μας τηλέφωνο!
Έτσι λοιπόν ένα χέσιμο μετά το πρωινό σου μπάνιο για να πλύνεις τον κώλο σου σε αναγκάζει να ξανακάνεις μπάνιο από την κορφή μέχρι τα νύχια!
Η διεστραμμένη φαντασία μου σκέφτηκε τι σκηνές απείρου κάλλους θα έχουν γίνει με Αμερικανίδες που μόλις επέστρεψαν από το κομμωτήριο έτοιμες να ντυθούν για έξοδο και ξαφνικά τις πιάνει κόψιμο!
Στις ΗΠΑ επίσης αποφάσισα να μην ξαναπώ κακιά κουβέντα για τα μονοθεματικά Ελληνικά δελτία της τηλεόρασης. Από την μέρα που πέθανε ο Μάικλ Τζάκσον ειδήσεις άλλες δεν υπήρχαν. Έχω μάθει απέξω και ετοιμάζομαι να χορέψω με την ίδια χάρη σαν τον μακαρίτη, μετά από τις συνεχείς επαναλήψεις που το είδα, το χορευτικό από την τελευταία πρόβα που έκανε.
Η νοσοκόμα του, που έδινε συνεντεύξεις συνεχώς ,μου έχει γίνει πιο οικεία από τον περιπτερά μου , όπως επίσης κατασυγκινήθηκα με τον προβληματισμό πολλών τι θα γίνει με την κηδεμονία των παιδιών του. Μετά από όλα αυτά τα βαρυσήμαντα κάπου προς το τέλος του δελτίου εμφανιζόταν η Πέιλιν να παραιτείται και κάποιοι G8 κάπου να συναντιόνται, αν και ένας σήριαλ κίλερ που σκότωσε μόνο 5 ήταν σε καλύτερη σειρά.
Βέβαια ο Αθεόφοβος που βρισκόταν στο Λος Άντζελες την μέρα της κηδείας του, πριν να ξεκινήσει για πίσω, δεν μπορούσε παρά να πάει να δει τι γίνεται έξω από το Staples stadium που γινόταν η τελετή προς τιμή του, μιας και το ξενοδοχείο του ήταν εκεί κοντά .

Κλειστοί δρόμοι, ένα τετράγωνο πριν το στάδιο, πολλοί αστυνομικοί, λίγοι θαυμαστές του μαζεμένοι και περισσότεροι περίεργοι με φωτογραφικές μηχανές και αρκετοί πλανόδιοι με μπλουζάκια και κονκάρδες με τον Τζάκσον .
Ακόμα και μερικοί διαμαρτυρόμενοι για πού παν οι φόροι τους!





Όμως εκεί κοντά είχαν μεταφερθεί πάνω από 10-12 χημικές τουαλέτες για τον κόσμο που πιθανόν να μαζευόταν.
Αρκετοί ήσαν επίσης την προηγούμενη μέρα στο Χόλυγουντ στο πεζοδρόμιο της Sunset Blvd, που υπάρχει το αστέρι με το όνομα του και έβαζαν λουλούδια.

Αν έγραψα προηγουμένως για τις χημικές τουαλέτες για τον κόσμο που μπορεί να μαζευόταν γύρω από το στάδιο, είναι γιατί ένα πράγμα είναι απολύτως εμφανές στις 9 μεγάλες πόλεις που πέρασα.
Άσχετα με τις δικαιολογημένες αντιρρήσεις που μπορεί να έχουμε οι υπόλοιποι λαοί με την αμερικανική πολιτική και την συμπεριφορά τους στους άλλους ως επικυρίαρχοι του κόσμου, αυτό που διαπιστώνει κανείς μέσα στην Αμερική είναι πως η πολιτεία σέβεται τον πολίτη ,τα δικαιώματα του και τις υποχρεώσεις της απέναντι του αλλά αντίστοιχα και οι πολίτες σέβονται το κράτος τους.
Η εικόνα που αποκόμισα από όσα βέβαια μπορεί να δει ένας τουρίστας που κυκλοφορεί κυρίως στα αξιοθέατα μέρη αυτών των πόλεων, είναι ότι ΟΛΕΣ οι πόλεις είναι καθαρές και οι πολίτες της φροντίζουν για αυτό. Μπροστά μου στο Σικάγο σήκωσε ένας ένα πεταμένο διαφημιστικό από το δρόμο και το πέταξε στο καλάθι των σκουπιδιών.
Επίσης πουθενά δεν είδα τοίχο γραμμένο με συνθήματα, ενώ στην Venice του Λος Άντζελες είχε ειδικούς τοίχους για τους οπαδούς των γραφίτι.
Σε πολλά δε παρτέρια των δρόμων υπάρχουν φυτεμένα και περιποιημένα λουλούδια.
Δεν συζητάω δε ότι για τους ανάπηρους πολίτες με καροτσάκι δεν υπάρχει μέρος που να μην μπορούν να επισκεφτούν χωρίς να αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα .
Ακόμα και για τους τυφλούς στο Art Institute του Σικάγου υπήρχε ειδικό τμήμα για να μπορούν να ψηλαφίσουν έργα τέχνης για να μπορέσουν έτσι να αποκτήσουν μια εικόνα για αυτά.

Το δικαίωμα στην διαμαρτυρία είναι σεβαστό από την πολιτεία με ακραίο παράδειγμα την παρακάτω εικόνα στο απέναντι ακριβώς πεζοδρόμιο από τον Λευκό Οίκο.(Φανταστείτε τι θα γινόταν αν κάποιος πήγαινε να εγκατασταθεί απέναντι από του Μαξίμου!)
Σε συναυλία ισραηλιτικού συγκροτήματος στο Central Park της Νέας Υόρκης οι αντιτιθέμενοι διαδήλωναν λίγο μακρύτερα από τον χώρο της συναυλίας με 3-4 έφιππους αστυνομικούς ανάμεσα.
Στο κέντρο του Σικάγου ,άλλη ηχηρότατη διαδήλωση γινόταν στο πεζοδρόμιο γύρω από ένα τετράγωνο ,χωρίς να θίγεται η λειτουργία και η κυκλοφορία της πόλης.

Οι δημόσιοι χώροι και τα πάρκα φροντίζουν ώστε να μπορεί ο πολίτης να περάσει ευχάριστα εκεί.
Στην Βοστόνη, το Σικάγο και το Beverly Hills έχει επίπεδα σιντριβάνια που πετάνε νερό σε άτακτα διαστήματα και έτσι αποτελούν την χαρά της πιτσιρικάδας που προσπαθεί να τα αποφύγει, αλλά τελικά γίνεται μούσκεμα, προς μεγάλη της απόλαυση και δυστυχία των μανάδων τους.
Στην Times Square της Νέας Υόρκης υπάρχουν μέχρι ξαπλώστρες που μπορεί να την αράξει κανείς να κάνει χάζι όλο το τζέρτζελο που γίνεται στο Broadway.
Στο Millenium Park του Σικάγου η τέχνη καταφέρνει να προσφέρει χαρά στους πολίτες με το απίθανο Cloud Gate, έργο του Άγγλου Anish Kapoor ,ένα τεράστιο γυαλιστερό έργο ,το φασόλι όπως το λένε οι κάτοικοι , 110 κιλών, με επιφάνεια που καθρεπτίζεται επάνω της ο κόσμος και τα γύρω κτήρια .



Αντίθετα με την ευρύτατα διαδεδομένη φοβία στην Ελλάδα, ότι κυκλοφορώντας στους δρόμους στην Αμερική κινδυνεύεις ανά πάσα στιγμή να σε ληστέψουν σε καμία πόλη ,εκτός ίσως του Λος Άντζελες, δεν αισθάνεσαι ανασφαλής ακόμα και το βράδυ.
Σήμερα πλέον και το κάποτε επικίνδυνο Harlem είναι πια μια μποέμ συνοικία.
Σχετικά δε με την νέα γρίπη, ούτε άκουσα ούτε είδα στην τηλεόραση να απασχολούνται με αυτήν ούτε να υπάρχει καμία σχετική φοβία.
Εκτός από δύο Ελληνίδες του γκρούπ και 3 Γιαπωνέζους σε αεροδρόμιο, κανένας άλλος δεν κυκλοφορούσε με μάσκες στην μύτη. Φαίνεται ότι και στην Ιαπωνία θα έχουν κάποιο αντίστοιχο Αβραμόπουλο που θα βρήκε την ευκαιρία να προβάλλεται ανέξοδα στην τηλεόραση κάνοντας δηλώσεις.
Βέβαια ούτε επιστρέφοντας είδα στο ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ να υπάρχει.κάποια θερμική κάμερα
Τέλος οι καπνιστές είναι υπό διωγμό σε όλες τις πόλεις.
Ακόμα και έξω από τα ξενοδοχεία υπάρχουν ταμπέλες που τους υποχρεώνουν να καπνίζουν 9-25 !! μέτρα μακριά από την είσοδο!
Και όμως υπάρχουν κλειστοί χώροι στις ΗΠΑ που ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ελεύθερα το κάπνισμα !
Έτσι και αλλιώς μόνο ασθενείς κυκλοφορούν εκεί.
Είναι στις αίθουσες των καζίνων του Λας Βέγκας!

23 σχόλια:

  1. Καλώς ωρίσατε.
    Χωρίς γρίππη των χοίρων ελπίζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλώς ήρθατε! καλώς σας ξαναβρίσκουμε! Ανανεωμένος, επιφωτισμένος, και κουρασμένος βλέπω! Πολύ, πολύ λυπάμαι για την εμπειρία με τον τσαντάκια, και που έκοψε το ταξίδι στη μέση! Την δική μου τσαντα τηυν πήρανε στα μεγαλομαγαζιά στα Σπάτα δίπλα στο αεροδρόμιο παραμονή πρωτοχρονιάς 07-08, με δύ διαβατήρια, ταυτότητες δύο χωρών άδεια οδήγησης, βιβλιαριο ΙΚΑ της μητέρας μου, ψηφιακη, χρήματα και άλλα πολλά. Η πρεσβεία των ΗΠΑ μετά την αναφορά μου απο τηλεφώνου, με ξαναπήρε παραμονή πρωτοχρονιάς 10 το βράδυ να βεβαιωθεί ότι είμαι καλά και δεν χρειάζομαι άλλη βοήθεια -μου έδωσαν καινούργιο διαβατήριο 4 μέρες μετά. Η Ελλαδίτσα μας όμως ήταν πιο καχύποπτη... Η τοιμωρία μου που μου έκλεψαν το διαβατήριο ήταν να μην εκδοθεί για 15 μηνες και να πρέπει να κάνω και κατάθεση και στον εισαγγελέα στον 11ο μήνα, αφού τις πρώτες μέρες μετά την κλοπή έκανα πινγκ-πονγκ ανάμεσα Σπατα και Παληό Φάληρο μεχρι να αποφασίσουν ποιά ασφάλεια θα διακόψει τον καφέ τους για να μου πάρη κατάθεση. Ετσι, ήμουν αναγκαστικά μόνο Αμερικανός στα ταξιδια μου 15 μήνες, και παντρεύτηκα και σαν Αμερικανός. Αμα δεν σε θέλει η χώρα σου τι να κάνεις... Ελπίζω η εμπειρία της κας Αθεοφόβου να ήταν λιγο πιό ήπια. Και τώρα πρέπει να οργανώσετε δεύτερο ταξείδι για όλα αυτά που έχασε! Ετσι δεν είναι; Βλέπω όμως από την πρώτη ανάστηση ότι σε όλα το μάτι έπεσε διάνα, και περιμένω τα επόμενα! Welcome home!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟΤΑΤΟ για άλλη μια φορά το κείμενο σου! Καταρχάς λυπάμαι για την ταλαιπωρία σου με τις βαλίτσες αλλά κυρίως για το ότι η κ. Αθεόφοβου έχασε το μισό ταξίδι με αυτό τον τρόπο. Μάλλον θα πρέπει να την ξαναπάς να δει και αυτή αυτά που είδες!!

    Για τα υπόλοιπα που γράφεις έχεις χτυπήσει διάνα: Για τις σταθερές ντουζιέρες, για τα κανάλια και το θάνατο του Michael Jackson, το πόσο προσεγμένες κρατάνε τις πόλεις, το κάπνισμα, την ασφάλεια που νιώθεις κλπ.

    Ελπίζω αυτό να ήταν μονάχα το εισαγωγικό ποστ και να ακολουθήσουν και άλλα σχετικά με το ταξίδι αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλώς μας ήρθες!!!!
    Πολύ ενδιαφέρουσα η ταξιδιωτική σου περιήγηση-εμπειρία (εντυπώσεις).
    Λυπήθηκα με το ατυχές συμβάν της συζύγου.
    Διερωτώμαι τώρα, αν συνέβαινε κάτι ανάλογο εδώ στην Ελλάδα με κάποιον επισκέπτη-τουρίστα, έτσι θα τον "άδειαζαν" και οι δικοί μας;

    Σχετικά με τη γρίπη και την κινδυνολογία περί πανδημίας στην Ελλάδα, δε σου κρύβω (μπορεί και να κάνω λάθος) πως τα βρίσκω υπερβολικά.

    Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλώς τόνε.
    Φαντάζομαι, θα είναι σύμπτωση η είδηση που κυκλοφόρησε, ότι συνελήφθη κλέφτης τσαντών που δούλευε κατά παραγγελία συζύγων , προκειμένου να "ξεφορτωθούν", με αυτόν τον τρόπο, την σύζυγο :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. βαρδακας-
    Πως να το ξέρω αυτό,σάμπως και υπάρχουν στην πραγματικότητα οι θερμικές κάμερες στα αεροδρόμια που έχει διαφημίσει ο κ. Τίποτα;

    thinks-
    Την τσάντα της γυναίκας μου την έκλεψαν Σάββατο απόγευμα και στο προξενείο την Δευτέρα το πρωί της ζητάγανε αρχικά πιστοποιητικό γέννησης !! ενώ η κόρη μου μας είχε στείλει με φαξ από την Αθήνα φωτοτυπία του διαβατηρίου που γράφει και την ημερομηνία γέννησης!

    φυρδην μίγδην-
    Ο thinks έγραψε ακριβώς τι γίνεται εδώ από την προσωπική του εμπειρία.
    Σαφώς και είναι υπερβολικά όσα ακούγονται για την γρίππη.
    Όμως προσωπικά πιστεύω ότι ο Αβραμόπουλος μπορεί να μην κάνει απολύτως τίποτα για την υγεία αλλά με την γρίππη βρήκε πρόσφορο τρόπο που δεν του κοστίζει και τίποτα να εμφανίζεται συχνά στην τηλεόραση γιατί ξέρει πόσο σημαντικό είναι να ακούγεται συχνά το όνομα σου ακόμα και αρνητικά.
    Είναι γνωστό ότι παλιά ο Μαρκεζίνης όταν είχαν καιρό να ασχοληθούν μαζί του οι γελοιογράφοι τους πήρε τηλέφωνο και διαμαρτυρήθηκε γιατί τον ξέχασαν!

    greek traveler-
    Να ξαναπάω το βλέπω λίγο χλωμό,όταν υπάρχουν τόσα άλλα μέρη που δεν έχω δεί,αλλά κάποιο ακόμα ποστ οπωσδήποτε θα γράψω.

    glam-
    Δηλαδή μας πήρανε χαμπάρι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στό προξενείο της Βοστώνης μια κυρία ζήτησε ορισμένα χαρτιά απο τον γιό μου για τη στρατολογία τα οποία κατέθεσε παίρνοντας απόδειξη. Πέντε μήνες μετά η ίδια κυρία του ξαναζήτησε τα ίδια χαρτιά. Στο θυρωρείο του ζήτησαν 50 δολλάρια για χαρτόσημα και στον πεζοδρόμιο που πήγαινε στο μηχάνημα να τα πάρει τον πρόλαβαν τρέχοντας και του είπαν ότι τα λεφτά τα ζήτησαν για καλαμπούρι και ότι δεν χρειάζονται. Οταν ξαναμπήκε στο Προξενείο γέλαγαν μαζί του που το έχαψε...

    Είναι κρίμα που δεν το βλέπουμε στην Ελλάδα αυτό το πολύ ακριβές: «αυτό που διαπιστώνει κανείς μέσα στην Αμερική είναι πως η πολιτεία σέβεται τον πολίτη ,τα δικαιώματα του και τις υποχρεώσεις της απέναντι του αλλά αντίστοιχα και οι πολίτες σέβονται το κράτος τους». Μου έδωσε ιδιαίτερη χαρά που τόσο εύκολα ξεχώρισε η μέσα απο την απ'έξω Αμερική, και η διορατοκότητά της παραπάνω φράσης.

    Για ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ, αν μπορώ, μιά διευκρίνηση: Την τσάντα την κλέψαν στο ΤΟΡΟΝΤΟ, αν διάβασα σωστά. Εφ 'οσον το Τορόντο τυγχάνει στον Καναδά, που είναι διαφορετική χώρα απο τις ΗΠΑ, η κα Αθεόφοβου για να συνεχίσει το ταξείδι θα έπρεπε να ξαναμπεί στις ΗΠΑ στα σύνορα με τον Καναδά, όπυ και θα χρειαζόταν διαβατήριο... Αρα, δεν «άδειασε» η Αμερική κανέναν, όπως γράφει... Οσο για το τι θα γινόταν στην Ελλάδα, ούτε η Ελλαδα πιστεύω πως αδειάζει κανέναν: Ολη η υποδομή, εργάτες, χτίστες, αποκλιστικές κλπ, κλπ, απο ότι είδα δεν είναι Ελληνες πολίτες και οι περισσότεροι ούτε κάν νόμιμοι... Τι θά'λεγε άραγε περί αυτού ο Σέργιος στο Βάκχο σε μία από τις πολιτιστικές τους συζητήσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. `Οι αμερικανοι δεν χεζουνε καθε μερα,ουτε πλενουνε τον κωλο τους μετα το χεσιμο!τα σπιτια εδω δεν εχουνε μπιντε στο μπανιο,μονο τα πολυ ακριβα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όσον αφορά στο σχόλιο για τον σεβασμό του κράτους στον πολίτη, να θυμίσω πως εκεί και μάλλον σ΄όλες τις χώρες του κόσμου, πλήν της Ελλάδας, οι κάτοικοι είναι πολίτες. Αμερικανοί πολίτες, βρετανοί πολίτες, Τζαμαικανοί πολίτες κλπ.
    Στην πανέμορφη με τον καταγάλανο ουρανό και τη βαθειά μπλέ θάλασσα και τα δαντελωτά ακρογυάλια χώρα μας, οι κάτοικοι είναι υπήκοι.
    Εκ του υπακούω.
    Προφανώς, σκέφτηκαν πως μας αρκούν τα όσα καλά προανέφερα και που απλόχερα μας δίνει η χώρα μας, ώστε δεν είναι απαραίτητα πολιτικά, συνταγματικά και άλλα δικαιώματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Things-
    Είναι γεγονός ότι το διαβατήριο κλάπηκε στο Τορόντο οπότε δεν μπορούσε να ξαναμπεί στις ΗΠΑ γιατί εκτός από το ισχύον διαβατήριο κλάπηκε και το παλιότερο που είχε και την βίζα.
    Αλλά και στις ΗΠΑ να είχε κλαπεί δεν θα ήταν μάλλον εφικτό να συνεχίσει το ταξίδι γιατί στα αεροδρόμια ζητούν ταυτότητα οπότε δεν ξέρω αν θα έφτανε το χαρτί του προξενείου.

    ανώνυμο-
    Δεν ξέρω κάθε πότε χέζουν οι Αμερικανοί και ούτε και με ενδιαφέρει τι κάνουν στα σπίτια τους.
    Όμως στα ξενοδοχεία που πηγαίνουν και ξένοι είναι απαράδεκτο να μην έχουν,όχι μπιντέ που σιγά σιγά τείνει λόγω έλλειψης χώρου να καταργηθεί και στα σπίτια της Ελλάδας,αλλά το σύνηθες τουλάχιστο τηλέφωνο στην μπανιέρα που έχουν σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο.
    Άσε δε που τόσοι Αμερικανοί πέρασαν από το Βιετνάμ δεν μπόρεσαν να μάθουν τα καταπληκτικά συστήματα που έχουν οι Βιετναμέζοι στις τουαλέτες τους που μπορείς πριν να σηκωθείς από την λεκάνη να πλυθείς αμέσως εκεί.
    Ή ακόμα το μικρό ντουσάκι που έχουν όλες οι μουσουλμανικές χώρες και οι χώρες της Ανατολής.
    Όσο για το σχόλιο για τους πολίτες δεν θα διαφωνήσω αλλά δεν μπορεί να τα περιμένει κανείς όλα από την πολιτεία,γιυτό και πάντα θυμάμαι την φράση που είχε πεί ο Κένεντυ:
    And so, my fellow Americans: ask not what your country can do for you - ask what you can do for your country.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Tην έφαγες την καημένη την κυρία αθεοόφοβου με διάφορα που έχω δει να λες κατά καιρούς και να τι της έτυχε της γυναίκας. Προτείνω να επαναλάβετε το ταξίδι τα δυο σας για να την αποζημιώσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Kαλώς τον, καλώς ήρθες ταξιδευτή!
    τι μένει? Μια Ανταρκτική και η Αστραλία?

    Χαίρομαι πες, στην κυρία Αθεόφοβου, γιατί τουλάχιστον είδε τους καταρράκτες, την Αμερική στο επόμενο ταξίδι!

    Εντύπωση μου κάνει, όμως, το γεγονός ότι δεν της έβγαλαν χαρτιά να μπορεί να μπει στην Αμερική. Και πως γύρισε πίσω χωρίς διαβατήριο? εδώ την δέχτηκαν, "περάστε, καθίστε"?
    Εχασα κάτι?
    Ονειρο μου η Ν. Υόρκη, ομολογώ, όμως αν δεν καταργήσουν την visa (100 ευρώ- ξέρεις), δεν τους πληρώνω τους κερατάδες!

    Πάει πέρασε η ταλαιπωρία, μένουν οι ωραίες εικόνες (!!??!!).
    Ωραία "σουκατσε" και το show της κηδείας του ΜJ, ποιός να στο έλεγε!

    Grand Canyon, Las Vegas και τα λοιπά, αναμένονται φαντάζομαι..

    τα φιλιά μου, στα ταξιδιάρικα πουλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ένα θερμό χαιρετισμό από την Κύπρο Αθεόφοβε μου.
    Διαπιστώνω ακόμα μια φορά ότι ταξίδια χωρίς απρόοπτα και ταλαιπωρίες δεν γίνεται, όσα μέτρα και αν πάρεις. Αυτό με την τσάντα το έπαθα κι εγώ στην Κύπρο στο τελευταίο μου ταξίδι και ξέρω τι ταλαιπωρία είναι. Πόσω μάλλον να το πάθει κανείς στον Καναδά!!! Τη συμπάθεια μου στην κα Αθεόφοβου!!!
    Απολαυστικό όπως πάντα το κείμενο σου! Περιμένουμε και άλλα κείμενα εννοείται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. «Έτσι λοιπόν ένα χέσιμο μετά το πρωινό σου μπάνιο για να πλύνεις τον κώλο σου σε αναγκάζει να ξανακάνεις μπάνιο από την κορφή μέχρι τα νύχια!»

    αχαχαχαχαχαχα

    το χαρτί υγείας το έχεις σκεφτεί;;

    Πάντως γενικά αυτό το ντους στον ουρανό δεν βοηθά στην περιποίηση των απόκρυφών μας, ούτε καν στον δροσισμό τους, που όλοι ξέρουμε πόσο σημαντικός είναι μετά από μια ημέρα σάιτ-σιινγκ~!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλώς επέστρεψες Αθεόφοβε,

    Πολύ κρίμα για την κα Αθεόφοβου που έχασε το ταξίδι. Τέτοια γκαντεμιά δηλαδή...

    Στην Αμερική πήγα πριν από περίπου 10 χρόνια και μόνο στην Ν.Υ. αλλά έμεινα 25 μέρες. Επιβεβαιώνω την λέπρα των καπνιστών στα περισσότερα εστιατορια, μπαράκια, ξενοδοχεία κτλ. Επίσης δεν μου είχε φανεί καθόλου επικίνδυνη και την είχα περπατήσει αρκετά.

    Περιμένουμε και τα επομένα ποστ αναλυτικά για κάθε μέρος, με φωτογραφίες κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. gerasimos-
    Μετά τις 14ωρες που έμεινε στο αεροπλάνο από το Τορόντο,γιατί έκανε και στάση στο Μόντρεαλ, δεν έχει καμιά όρεξη για νέο ταξίδι εκεί.
    Άλλωστε τα είδε όλα στα εξαιρετικής αισθητικής και κινηματογραφικής τέχνης βίντεο που έχω τραβήξει σε όλο το ταξίδι, βάσει της ιδιαίτερης τεχνικής που έχω αναπτύξει που προκαλεί τον θαυμασμό όλων ώστε να ρωτούν -γιατί κουνάει έτσι; .

    ζουζούνα-
    Η Ανταρκτική και η Αυστραλία
    δεν αποτελούν άμεσο στόχο ταξιδιού πρίν να δω την Κίνα,την Νότιο Ινδία, την Λιβύη,την Πολωνία και την Σκαδιναβία.
    Όσο για την βίζα των ΗΠΑ ήμουνα τελείως αρνητικός όχι τόσο για τα ευρώ, όσο λόγω των στοιχείων σαν σε ανάκριση που ζητούν, λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων κτλ και είχα αποφασίσει ότι μέχρι να καταργηθεί, δεν θα πάω εκεί.
    Έλα όμως που αμάρτησα για το παιδί μου!
    Η κόρη μου που έκανε μετεκπαίδευση στο Μαιάμι μας έφαγε όταν ήταν να επιστρέψει πίσω,να πάμε εκεί με μία βαλίτσα για να μπορέσουμε να πάρουμε μαζί μας από μία δεύτερη ακόμα με πράγματα της.
    Φρόντισε δε να με δελεάσει να πάμε στην Νέα Ορλέάνη όταν είχε και φεστιβάλ η Γαλλική συνοικία. Σχετικά έχω γράψει στο παρελθόν εδώ:
    http://atheofobos.blogspot.com/2006/11/im-walking-to-new-orleans.html

    meropi-
    Άμα είναι να σε κλέψουν παντού μπορούν.Τον κουμπάρο μου τον έκλεψαν στο Μοναστηράκι κόβοντας με ξυράφι την τσάντα που είχε κρεμασμένη στον ώμο του.

    YO!rika's-
    Έχεις σκουπίσει ποτέ με χαρτί κωλοτρυπίδα με αιμορροϊδες να δείς τι θα γίνει; :))

    NdN-
    Πράγματι περπατώντας νύχτα στην Νέα Υόρκη δεν αισθάνεσαι ότι κινδυνεύεις γιατί τουλάχιστον νωρίς το βράδυ κυκλοφορεί κόσμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. χαιρομαι που το ίντερνετ φέρνει τόσο κοντά τους ανθρώπους

    thanks for sharing

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. καλημέρα σας
    καικαλώς ορίσατε μπάκ χόουμ.
    Αυτό με την κυρία Αθεοφόβου μέ μαχαίρωσε.
    Μα είναι δυνατόν να μην ξαναφήσανε να μπει από κει που βγήκε επειδή της κλέψανε την τσάντα; τα γομάρια;α ρε ελληνάρες!!
    Η περιγραφή υ-πέ-ρο-χη.
    Αν ήταν μέσα στα σχέδιά μου ένα ταξίδι προς τα κει,σίγουρα θα μου το είχες δώσει το τελικό σπρώξιμο.
    προς το παρόν,έχω μία απορία:
    γιατί κατά τη γνώμη σου ,οι αμερικάνοι είναι εντελώς ανημέρωτοι γιά το τι συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο;
    επειδη έχουν ελλειπή ενημέρωση ή επειδή τον έχουν χεσμένο πατόκορφα;
    υ.γ
    λές να αγοράσουμε στην ομόνοια ό,τι απόμεινε γιά να γίνουμε μιά μέρα μποεμ;
    δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. demetrat-
    Οι Αμερικανοί, που σχεδόν η κάθε μία πολιτεία τους είναι μεγαλύτερη από την Ελλάδα,ενδιαφέρονται για το τι γίνεται πιο έξω από την περιοχή τους όσο πχ οι κάτοικοι της Πρέβεζας για το τι γίνεται στην Εύβοια ή ακόμα μακρύτερα στην Μαλαισία.
    Κάτι αντίστοιχο δυστυχώς γίνεται παντού.
    Όταν βρίσκομαι στα Χανιά τα 3 τουλάχιστον τοπικά κανάλια γεμίζουν ένα δελτίο ειδήσεων ακόμα για το άν έκλασε ο νομάρχης και ελάχιστα ασχολούνται με το τί έγινε στην υπόλοιπη Ελλάδα ή τον έξω κόσμο εκτός αν υπάρχει κάτι συγκλονιστικό και πιασάρικο σαν τον θάνατο του Μάικλ Τζάκσον!
    Όσοι Αμερικανοί διαβάζουν εφημερίδες,που αποτελούν και τα πιο μορφωμένα στρώματα, έχουν σαφώς καλύτερη ενημέρωση έστω και με μια μικρή καθυστέρηση.
    Πχ.η είδηση και ο σχολιασμός για το μουσείο της Ακρόπολης κατέλαβε μισή σελίδα μετά 3-4 μέρες από τα εγκαίνια.
    Όσο για την Ομόνοια που δεν έχει μείνει πια τίποτα από παλιά της εικόνα όπως την ήξερα γιατί έχω γεννηθεί και ζήσει μέχρι τα 16 εκεί κοντά , δεν ξέρω αν θα έρθει η ώρα της κάποτε αλλά αν είχες αγοράσει ένα σαράβαλο στο Γκάζι πριν από μερικά χρόνια σήμερα θα τα είχες οικονομήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. μας αδικείς, τους Πρεβεζάνους.
    Μπορεί να μη ξέρουμε τι γίνεται στην Έυβοια, αλλά στην Γουατεμάλα ξέρουμε σίγουρα.
    Μή σου πω και στη Σρι-Λάνκα
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ωραιότατο το φωτορεπορτάζ, Αθεόφοβε, καλή και η κειμενογραφία.

    Το ερευνητικό μου όμως δαιμόνιο επιστρατεύοντας την τελευταία-τελευταία-τελευταία τεχνολογία GgPpRrSsKkAaSsMmOoSs εντόπισε τον κλέφτη της τσάντας!

    Βάλε σε παρακαλώ στο λογαριασμό μου 10.000 ευρά για να μην αποκαλύψω ότι ΕΣΥ τον έβαλες να την κλέψει για να μείνεις μόνος με την κουνιάδα στας Αμερικάς.

    Κ.κ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Σε βρήκα τυχαία και εύχομαι με το καλό να ξαναπάς και γιατί όχι; Να μείνεις και μόνιμα (γιατί εδώ δεν είναι κατάσταση αυτή!)

    Τις καλημέρες μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Εξερευνητής-
    Την πάτησες!
    Αν είχα βάλει να κλέψουν τα διαβατήρια θα το έκανα εδώ πρίν να πληρώσω το ταξίδι και να πάνε χαμένα τα λεφτά μου!

    Μάγισσα Κίρκη-
    Η τύχη σου σε οδήγησε στο καλύτερο μπλογκ της μπλογκόσφαιρας οπότε πάρε και κανένα λαχείο μπας και η τύχη σου συνεχιστεί!
    Προς τα εκεί δεν με βλέπω να ξαναπηγαίνω και βέβαια με κανένα τρόπο δεν θα ζούσα εκτός Ελλάδος παρά όλα τα στραβά που υπάρχουν εδώ.
    Είμαι φαίνεται λίγο μαζοχιστής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή