Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

ΤΟ ΓΙΛΕΚΟ ΤΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ.




Στις διακοπές με ρώτησε φίλος μου νευρολόγος αν έχω ακούσει για το γιλέκο του Τριανταφυλλόπουλου, γιατί μερικοί ασθενείς του τον ρωτήσανε αν πρέπει να το πάρουν και αυτός δεν ήξερε να τους απαντήσει γιατί δεν είχε ιδέα για αυτό.
Δυστυχώς ούτε και εγώ είχα ακούσει τίποτα, γιατί δεν είχα παρακολουθήσει τις εκπομπές του, αλλά μου κινήθηκε η περιέργεια να ερευνήσω το θέμα.
Για τον Τριανταφυλλόπουλο μπορεί κανείς να διαβάσει για τις ταρζανικές "επιτυχίες" του μέχρι το 2005, σε μία συνοπτική συλλογή τους από την ομάδα του Ιού της Ελευθεροτυπίας με τίτλο Κύριε Μ. κοίτα τι έκανες...
Πηγαίνοντας λοιπόν στην ιντερνετική http://www.zougla.gr/ διαπιστώνουμε ότι διαθέτει και εμπορικό τμήμα το Ζούγκλα Shop, από όπου έναντι του ευτελούς ποσού των 298 € μπορεί κανείς να αποκτήσει το Νανοβιονικό T-shirt για καλύτερη απόδοση, extra ενέργεια, αποθεραπεία, ανακούφιση από πόνο. Κατασκευασμένο από ελαφρύ ελαστικό κεραμικό υλικό, κατάλληλο για καθημερινή χρήση. Ενδείκνυται και για ασθενείς με χρόνιες παθήσεις.
Πιο φτηνή είναι η Νανοβιονική ορθοπεδική ζώνη γιατί στοιχίζει μόνο 149 € Στη ζώνη είναι προσαρμοσμένο ύφασμα υψηλής τεχνολογίας κατασκευασμένο από βιοκεραμικα υλικά, όπου αντανακλά τις υπέρυθρες (Far Infrared Rays) που εκπέμπει το σώμα μας πίσω σε αυτό. Το αποτέλεσμα αυτής της αντανάκλασης είναι, σε τοπικό επίπεδο, η βελτίωση χρόνιων μυοσκελετικών πόνων (πόνοι στη μέση), λόγω της καλύτερης μικροκυκλοφορίας του αίματος.
Εάν δε δεν έχετε τόσα χρήματα αλλά έχετε ημικρανίες ,μπορείτε να προμηθευτείτε την Nanobionic Bandana για ημικρανίες με μόνο 90 €
Επειδή, όπως οι περισσότεροι, δεν ξέρουμε τι είναι τα νανοβιονικά προϊόντα καταφεύγουμε στο ειδικό site http://www.nano.gr/ όπου και διαβάζουμε ότι η Επιτροπή Των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων αναφέρει τις εφαρμογές της νανοτεχνολογίας.
ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ.
Σχετικά δε με τα υφάσματα αναφέρει απλά ότι κατασκευάζονται υφάσµατα που δεν τσαλακώνουν και δεν λεκιάζουν,
Στο ερώτημα δε αν το «νανοβιονικό γιλέκο» είναι ένα προϊόν νανοτεχνολογίας ο υπεύθυνος του site Ηλίας Καπετανάκης απαντά με σαφήνεια πως: Στο επίσημο site της εταιρίες fir-tex.com δεν γίνεται κανένας λόγος για χρήση νανοτεχνολογίας –nanotechnology. Άρα δεν είναι προϊόντα νανοτεχνολογίας.
Επίσης: Τα κύματα FIR είναι μήκους 7 έως 11 micron (όπως αναφέρεται στο επίσημο site της εταιρίας fir-tex.com). Τα 11 micron είναι 11.000 νανόμετρα (nm) 1000nm= 1micron. Η νανοτεχνολογία ασχολείται με εφαρμογές, reaction και συσκευές σε μια κλίμακα νανόμετρου (μεταξύ 1 έως και 100 νανομέτρων). Άρα ούτε τα κύματα της τεχνολογία FIR δεν ανήκουν στο φάσμα της νανοτεχνολογίας – nanotechnology.
Παραπέμποντας δε στο επίσημο site της κατασκευάστριας εταιρείας η οποία για να προφυλαχτεί από πιθανές μηνύσεις, δημοσιεύει δήλωση παραίτησης από ευθύνη πριν την αγορά των προϊόντων της, στην οποία αναφέρει πως : ..το FIR-TEX είναι ΜΟΝΑΔΙΚΟ και αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να υπερβάλλουν ως προς τα δυνατά οφέλη που το FIR-TEX μπορεί να προσφέρει και να προβούν σε αβάσιμους ή ψευδείς ισχυρισμούς τους οποίους η FIR-TEX απορρίπτει κατηγορηματικά.
Επίσης πως: το FIR-TEX δεν έχει σχεδιαστεί και δεν παρουσιάζεται σε καμία περίπτωση ως ιατρική θεραπεία. Επειδή δεν είναι!
Τονίζει δε :αλλά από τη στιγμή που δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία, εάν έχετε οποιαδήποτε αμφιβολία για πιθανές παρενέργειες από τη χρήση των προϊόντων μας, επειδή πάντα μπορεί να υπάρξουν, θα πρέπει να αποφύγετε τη χρήση τους ή/και να ζητήσετε πρώτα ιατρική συμβουλή. Παραδείγματος χάρη ασθενείς με υψηλή αρτηριακή πίεση ή άλλες επικίνδυνες ασθένειες/ανωμαλίες θα πρέπει να αποφύγουν τη χρήση του FIR-TEX ή θα πρέπει οπωσδήποτε να συμβουλευτούν πρώτα το γιατρό τους……
Μετά λοιπόν αυτή την ενημέρωση ξαναγυρνάμε στο Ζούγκλα.gr και μπαίνουμε στο http://www.nanobionic.gr/ και πατάμε το τμήμα που γράφει Υγεία όπου και διαβάζουμε πως το προϊόν μέσω μελετών σε Κίνα, Ιαπωνία και NASA αποδείχθηκε πως συμβάλλει στη βελτίωση των προβλημάτων υγείας.
Βέβαια πουθενά δεν διαβάζουμε ούτε μια από αυτές τις μελέτες, αλλά αντί αυτών βλέπουμε ένα βίντεο στο οποίο μας αναπτύσσει τα πλεονεκτήματα ένας Συμεών Κουμπάνης Ορθοπαιδικός Χειρουργός που προβάλλεται ως ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ NANOBIONIC (δηλαδή της εταιρείας που το πουλάει) ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ «ΔΙΟΡΘΩΣΙΣ» Παραβλέποντας το ότι η ιατρική ειδικότητα είναι επισήμως Ορθοπεδική χωρίς το Χειρουργός, δεν αναφέρεται πουθενά πια είναι τα μέλη της επιστημονικής ομάδας της NANOBIONIC, αλλά και ούτε από ποιούς αποτελείται η Ορθοπαιδική ομάδα «ΔΙΟΡΘΩΣΙΣ». Γουγκλίζοντας δε το όνομα του Ορθοπεδικού για να δούμε ποιό είναι το επιστημονικό του έργο και η εξειδίκευση του στην νανοτεχνολογία ,το μόνο που βρίσκουμε είναι πως υπάρχει ένας ορθοπεδικός με αυτό το όνομα στην Καστοριά χωρίς να αναγράφεται ούτε διεύθυνση ούτε τηλέφωνο.
Ας πάμε λοιπόν τώρα να δούμε την παρουσίαση του γιλέκου στην εκπομπή του Τριανταφυλλόπουλου . Για να πειστούμε για την εντός δευτερολέπτων αποτελεσματικότητα του γιλέκου χρησιμοποιούνται διάφορες δοκιμασίες σε γνωστό τακτικό φιλοξενούμενο της εκπομπής. Όμως όλες αυτές οι δοκιμασίες δεν είναι τίποτα άλλο από παλιά τρικ που ήσαν ήδη γνωστά από εκπομπή του Richard Shaunders που έχει αποκαλύψει με απλότητα ποιό είναι το κόλπο της ιστορίας. Παρ΄όλα αυτά δεν ντράπηκαν να κοπιάρουν ακριβώς τα ίδια για να πουλήσουν το γιλέκο!
Εν τω μεταξύ η εταιρεία FIR-TEX που παράγει το γιλέκο έχει εκδώσει πρόσφατα δημόσια προειδοποίηση, μετά τις τηλεοπτικές παρουσιάσεις, για το ότι ο πρώην αποκλειστικός της αντιπρόσωπος κυκλοφορεί το προϊόν της εδώ με άλλα ονόματα και πως έχει συστήσει στους αντιπροσώπους της να μην χρησιμοποιούν παραπλανητικά "κόλπα" και οι δοκιμές ευελιξίας θα πρέπει να γίνονται μόνο από γιατρό.
Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε την παρουσίαση του "θαυματουργού" γιλέκου που με θαυμασμό παρακολουθεί ο Τριανταφυλλόπουλος και οι καλεσμένοι του. Στην συνέχεια του βίντεο υπάρχουν οι επεξηγήσεις των τρικ από τον Richard Shaunders .
Ένθερμος διαφημιστής του γιλέκου εμφανίζεται και ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος τακτικός καλεσμένος της πραγματικής αυτής Ζούγκλας.
Στο 30:06 του παρακάτω βίντεο εμφανίζεται ο Βελόπουλος, υπό το βλέμμα θαυμασμού του άλλου μόνιμου καλεσμένου της εκπομπής Γιάννη Μανώλη, να κρατάει την ισορροπία του απλά και μόνο γιατί του έριξαν το γιλέκο στον ώμο!
Υπάρχουν επίσης και μερικά ακόμα βιντεάκια στο You Tube με διάφορα άτομα που έχουν κινητικά προβλήματα, και τα οποία θεωρούν ότι βελτιώθηκαν με το γιλέκο χωρίς βέβαια, όπως και είναι αναμενόμενο να υπάρχει κάποια ιατρική επιβεβαίωση ή αξιολόγηση διαφοράς στην κινητικότητα τους.
Δυστυχώς είναι δύσκολο σε πολλά άτομα με αθεράπευτες ασθένειες ή και με προοδευτικώς επιδεινούμενα νοσήματα να αποδεχτούν ότι δεν υπάρχει δυνατότητα θεραπείας ή κάποιας βελτίωσης και έτσι είναι ικανά να δοκιμάσουν οτιδήποτε τους το υπόσχεται και να προβαίνουν καλή τη πίστη σε αβάσιμους ή ψευδείς ισχυρισμούς, όπως ακριβώς αναφέρει και η κατασκευάστρια εταιρεία.
Η ελπίδα, ως γνωστόν, πεθαίνει πάντα τελευταία.
Θυμάμαι μια απαράδεκτη τηλεοπτική εκπομπή που η παρουσιάστρια είχε καλέσει και προέβαλλε σκανδαλωδώς, ένα γνωστό χειρουργό περιστοιχιζόμενο από μερικούς ασθενείς του που τον εκθείαζαν για την θεραπεία που τους είχε κάνει, ενώ όλοι οι άλλοι γιατροί τους είχαν απογοητεύσει μέχρι να καταφύγουν σε αυτόν, λόγω της βαρύτητας της κατάστασης τους. Σκεπτόμουν βλέποντας την, πως αν η ίδια εκπομπή γινόταν ξανά μετά 5-6 μήνες το πιθανότερο θα ήταν να εμφανίζονταν πλέον σε αυτήν μόνο η παρουσιάστρια και ο γιατρός. Μεταξύ των ασθενών ήταν και ο μακαρίτης Αλκης Στέας, γεμάτος ενθουσιασμό για τα αποτελέσματα της θεραπείας που είχε υποβληθεί. Δυστυχώς πέθανε πολύ σύντομα μετά την εκπομπή .
Εκτός όμως από την ελπίδα υπάρχει και ένας σημαντικός αριθμός ανθρώπων που είναι επιρρεπείς στο να πιστέψουν, χωρίς καμία κριτική σκέψη, ότι τους προβάλλεται σαν μέσον που θα τους λύσει διάφορα προβλήματα, και έτσι διάφοροι επιτήδειοι θησαυρίζουν είτε με μαγικά βραχιόλια, θαυματουργές συσκευές ,η τις διάφορες εναλλακτικές θεραπείες είτε ακόμα και με την αστρολογία.
Γι αυτό και δεν προκαλεί εντύπωση η πρόσφατη είδηση ότι το ΣΔΟΕ εντόπισε ένα αστρολόγο με καταθέσεις 4,2 εκατ. ευρώ που δεν είχε δηλώσει ούτε ένα ευρώ στην Εφορία!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ  12-9-11
Αν το γιλέκο σας φαίνεται ακριβό ίσως  το ενεργειακό βραχιολάκι  με τις ίδιες ακριβώς δοκιμασίες  από την εκπομπή του Τριανταφυλλόπουλου να είναι φθηνότερο!
Άσε που το διαφημίσουν και Ολυμπιονίκες εδώ !


ΠΡΟΣΘΗΚΗ 1-7-2012
Στην εκπομπή με θέμα  Κακή Επιστήμη στην υπηρεσία της διαφήμισης στο Κουτί της Πανδώρας ο Κ.Μπαξεβάνης αποκαλύπτει την απάτη.


Ο Κώστας Βαξεβάνης επίσης με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο γράφει σχετικά με το όλο στήσιμο από τον Τριανταφυλλόπουλο της επιχείρησης "NANOBIONIC γιλέκο" με τίτλο «Μάκη άλλο η νανοτεχνολογία, άλλο η νανοδημοσιογραφία»

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

Πρόστιμο 150.000 ευρώ επιβλήθηκε στην τηλεοπτική εκπομπή Zougla του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου από την Γενική Γραμματεία Προστασίας Καταναλωτή για τα γνωστά νανοβιονικά γιλέκα στα οποία είχαν προσδώσει ευεργετικές ιδιότητες για πάσχοντες από κάποιες ασθένειες.

8 σχόλια:

  1. Ο Μάκης ( ο ενικός γιατί είναι δικό μας παιδί ) είναι απατεώνας ? αρπάζει λεφτά απ τον απλό κοσμάκι ?

    Είσαι εγκάθετος , ζηλεύεις , αμφιβάλω για την επιστημονική σου κατάρτιση , ρίχνεις λάσπη κτλ κτλ

    Εγώ περιμένω να βγει το νανοβιονικό -προφυλακτικό , που όταν το φοράς , όχι μόνο θα σου σηκώνεται , αλλά θα βάζεις και τη σύζυγο ( μέχρι 65 κιλά μην το ξεφτιλίσουμε ) να κάνει δοκό πάνω στο πέος .

    Την καλημέρα μου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην του βάζεις ιδέες, είναι ικανός να το κάνει!
    Όλοι δε αυτοί που είναι μονίμως προσκεκλημένοι στις εκπομπές του μπορεί και να μαλλιοτραβηχτούν ποιος θα κάνει την επίδειξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ορθοπΑΙδική του ΑΠΘ ισχυρίζεται ότι η λέξη προέρχεται από το ορθός+παιδίον(παιδί), κ όχι από το ορθός+πέδημι(=στηρίζω, εξ ου πέδιλο κτλ)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος-
    Η ειδικότητα στο ΦΕΚ των ειδικοτήτων αναγράφεται ως ορθοπεδική.
    Πριν 10 περίπου χρόνια οι ορθοπεδικοί θεώρησαν πως ποιο σωστός είναι ο όρος ορθοπαιδική που έπλασε το 1741 ο Γάλλος γιατρός Nicolas Andry (1658-1742), καθηγητής στο Πανεπιστήμιο των Παρισίων, στο έργο του Traité d'orthopédie ou l'art de prévenir et corriger dans les enfants les difformités du corps (Πραγματεία περί ορθοπαιδίας ή προλήψεως και θεραπείας των σωματικών δυσπλασιών στα παιδιά) και έτσι από τότε χρησιμοποιούν αυτόν τον όρο.
    Ας σημειωθεί ότι το γαλλικό é αποδίδει το ελληνικό αι: pédagogie = παιδαγωγική, pédiatrique = παιδιατρική, péderastie = παιδεραστία κ.ά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. H FIR-TEX έχει και νέα προειδοποίηση για ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο ιντερνετ τονίζοντας πως:

    Το άτομο στο βίντεο αυτό φοράει ενα FIR-VEST απο την FIR-TEX και όχι ενα Nanobionic γιλέκο!! Στο αριστερό μέρος του στήθους φαίνεται καθαρά μια μαύρη/μπλέ λωρίδα ταινίας όπου είναι το λογότυπο της FIR-VEST! Υπάρχει μία στιγμή στο βίντεο στην οποία το άτομο κάνει στροφή και μπορείται να δείτε το λογότυπο της FIR-TEX επάνω στο κολλάρο!

    το βίντεο εδώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. φίλε μπορείς να μου παραθέσεις την παράγραφο που λέει ότι με την νανοτεχνολογία τα υφάσματα δεν τσαλακώνουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο κείμενο παραθέτω το site που το γράφει:
      http://www.nano.gr/
      στην παράγραφο που αναφέρει πως:
      Στην αγορά κυκλοφορούν ήδη αρκετά προϊόντα βασισµένα στη νανοτεχνολογία: ιατρικά προϊόντα (π.χ. επίδεσµοι, καρδιακές βαλβίδες κ.ά.), ηλεκτρονικά εξαρτήµατα, βαφές που δεν χαράσσονται, αθλητικά είδη, υφάσµατα που δεν τσαλακώνουν και δεν λεκιάζουν, αντιηλιακές κρέµες.

      Διαγραφή
  7. "Ενδιαφέρον" τρόπος να χρησιμοποιήσει κανείς την επιστήμη της νανοτεχνολογίας όπως ο κ. Τρ... Πάντα μαθαίνουμε κάτι καινούργιο, ουδεμία αμφιβολία περί τούτου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή