Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

ΗΡΘΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΑΦΙΠΠΕΥΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ!





Ήδη άτυπα από το 1875,ο Γεώργιος ο Α' δεσμεύτηκε, στον λόγο του Θρόνου ενώπιον του Κοινοβουλίου, ότι θα διόριζε στο εξής μόνο πρωθυπουργούς που θα απολάμβαναν την εμπιστοσύνη της Βουλής και έτσι στην συνέχεια από το 1927 με αντίστοιχο άρθρο σε όλα τα συντάγματα της χώρας, έπαψε να ισχύει η "θεωρία του κηπουρού" και ισχύει η αρχή της δεδηλωμένης, η οποία ορίζει ότι η κυβέρνηση οφείλει να έχει τη «δεδηλωμένη» εμπιστοσύνη της απόλυτης πλειοψηφίας των Βουλευτών.


Είναι ευτύχημα δε ότι 2 από τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι συνταγματολόγοι, οπότε αυτή την βασική αρχή που διδάσκεται ακόμα και στα σχολεία, προφανώς την διδάσκουν και στους φοιτητές τους.
Είναι ευκαιρία λοιπόν να την διδάξουν και στον αρχηγό τους, γιατί φαίνεται ότι οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις της νεότητας του, με τις καταλήψεις των σχολείων, δεν του άφησαν χρόνο να την πληροφορηθεί.


Αλλιώς δεν εξηγείται πως βγαίνοντας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είπε εκείνο το αδιανόητο "να μην διανοηθεί " η κυβέρνηση να κυβερνήσει!
Ακολούθησε δε καπάκι και ο  εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ που δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει μετά τις ευρωεκλογές νομιμοποίηση να παίρνει κρίσιμες αποφάσεις!
Και όλα αυτά όταν τον ΣΥΡΙΖΑ τον ψήφισαν 98.323 λιγότεροι από τις βουλευτικές εκλογές του 2012 και το ποσοστό του από 26,89% μειώθηκε στο 26,58%! (βουλευτικές 1.615.022, ευρωεκλογές 1.516.699)
Βεβαίως και τα ποσοστά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ μειώθηκαν στις ευρωεκλογές αλλά και πάλι το αθροιστικό ποσοστό τους είναι μεγαλύτερο του ΣΥΡΙΖΑ, 30,73% (1.753.592)


Είναι πρόδηλο πως το αποτέλεσμα αυτό πόρρω απέχει από τις μεγαλοστομίες του Τσίπρα που έλεγε ότι "οι ευρωεκλογές θα είναι ένα «ιστορικό δημοψήφισμα, που όπως 40 χρόνια πριν έδιωξε το παλάτι των βασιλιάδων, τώρα θα διώξει το παλάτι της διαπλοκής του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου, που οδήγησε στην καταστροφή των Μνημονίων της πατρίδας μας".
Προφανώς η διάψευση του "δημοψηφίσματος", παρά την πρωτιά στα αποτελέσματα, δεν παύει να θυμίζει την φράση, από τον  Κήπο χαρίτων του Καισάριου Δαπόντε «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνην» και γι΄αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε το άκρως αντικοινοβουλευτικό "να μην διανοηθεί " η κυβέρνηση να κυβερνήσει!
Είναι απόλυτα θεμιτό κάθε αντιπολιτευόμενο κόμμα να ζητά εκλογές. επειδή προφανώς ελπίζει ότι έτσι θα αυξήσει την δύναμη του ,αλλά δεν μπορεί να επιβάλλει την θέληση του παρά μόνο με ένα τρόπο :να κάνει πρόταση μομφής και η κυβέρνηση να καταψηφιστεί στην βουλή και  να χάσει την πλειοψηφία.


Έτσι λοιπόν οι ηγεσίες των Ευρωπαϊκών χωρών χωρίς κανένα ενδοιασμό, "διανοήθηκαν" να πάρουν σοβαρές αποφάσεις  στις Βρυξέλλες, χωρίς να σκεφτεί κανείς να τους πει  ότι δεν αντιπροσωπεύουν τις χώρες τους επειδή πχ το κυβερνών  κόμμα στην Γαλλία με 14% ήρθε 3ο στις ευρωεκλογές, όπως επίσης 3ο ήρθε και στην Βρετανία με 23% ,ενώ αντίστοιχα εκεί θριάμβευσαν τα ακροδεξιά κόμματα.
Γι` αυτό λοιπόν και ο τίτλος της σημερινής ανάρτησης έχει το νόημα πως ήρθε πλέον η ώρα, για ένα κόμμα που έχει σημαντικές πιθανότητες να κυβερνήσει την χώρα, ότι πρέπει να εγκαταλείψει τις μεγαλοστομίες και το όχι σε όλα, γιατί θα πρέπει πλέον να αποκτήσει υπευθυνότητα και αρκετές φορές να πάρει θέσεις που είναι μεν αναγκαίες, αλλά δεν είναι καθόλου δημοφιλείς.



Ως εκ τούτου  θεωρώ  ευτύχημα  την εκλογή της Δούρου στην περιφέρεια όπου θα πρέπει να αντιμετωπίσει ταχύτατα το οξύτατο πρόβλημα των σκουπιδιών με πράξεις άμεσα,πέρα από τις έως σήμερα αοριστολογίες και το χάϊδεμα των αυτιών των τοπικών κοινωνιών.
Η επιτυχία της θα είναι και επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί θα έχει αποδείξει έμπρακτα πως αυτός ωρίμασε, ενηλικιώθηκε και κατέβηκε από το καλάμι!


5 σχόλια:

  1. Μάλλον πρέπει να ξεκαθαρίσεις στο μυαλό σου, Αθεόφοβε, τι ήταν οι πρόσατες εκλογές, Αν θεωρείς ότι ήταν Ευρωεκλογές, τότε δεν πρέπει να αθροίζεις τα ποσοστά Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ μια και κατέβηκαν με διαφορετικά ψηφοδέλτια, διαφορετικές θέσεις και σε διαφορετικά ευρωπαϊκά κόμματα. Αν επιμένεις να τα αθροίζεις σημαίνει πως οι πρόσφατες εκλογές είχαν χαρακτήρα εθνικών εκλογών. Διάλεξε τι από τα δυο ήταν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς και οι πρόσφατες εκλογές δεν είχαν χαρακτήρα εθνικών εκλογών.
      Μάλλον ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ξεκαθαρίσει και δεν θέλει, ή κάνει πως δεν καταλαβαίνει, ότι η πρωτιά στις Ευρωεκλογές δεν σημαίνει πως η κυβέρνηση έχει χάσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία ώστε να της λέει "να μην διανοηθεί" να κυβερνήσει!
      Απλά ακόμα και τα νούμερα δεν του βγαίνουν ώστε να τα επικαλεστεί!

      Διαγραφή
  2. Με το γνωστό του εύστοχο χιούμορ σχολίασε ο Σταμάτης Φασουλής τις δηλώσεις Τσίπρα :

    Αυτό το σηκωμένο δάχτυλο και «Μην τολμήσει ο κύριος Σαμαράς ετούτο» και «Μην τολμήσει ο κύριος Σαμαράς το άλλο». Πάρα πολύ με προβλημάτισε.
    Γιατί τον θέλω υπάκουο τον Πρωθυπουργό στο κέλευσμα του κυρίου Τσίπρα.
    Ωραία, μην τα τολμήσει όλα αυτά. Τι να τολμήσει όμως;
    Κάν' του έναν κατάλογο του ανθρώπου να ξέρει πού να πορευτεί.
    Που μου τον έχεις στο Μέγαρο Μαξίμου αμήχανο περί του πρακτέου.
    Πάρ' τον ένα τηλέφωνο και πες του ν' ανοίξει τα παράθυρα ή να ανάψει το αιρκοντίσιον που είναι και ελεγχόμενη η θερμοκρασία; Να τολμήσει μια παλ γραβάτα ή να μείνει στο σκούρο μπλε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάντως αξιοσημείωτο των ευρωεκλογών είναι νομίζω το γεγονός πως για την άνοδο των αντιευρωπαϊκών δυνάμεων σε όλη την Ευρώπη χαίρονται (ή έστω την κατανοούν) ακόμη και όσοι ψηφίζουν τις φιλοευρωπαϊκές - μνημονιακές δυνάμεις. Το ότι η πολιτική αυτή οδηγεί σε αδιέξοδα είναι ηλίου φαεινότερον. Το θέμα είναι αν υπάρχει πανευρωπαϊκά μια σοβαρή αντιπρόταση πέρα από ατάκτως ερριμμένες κραυγές λαϊκισμού ή εθνικισμού, που δυστυχώς δεν υπάρχει, γι' αυτό και προσυπογράφω το συμπέρασμα της προτελευταίας παραγράφου σου όπως βέβαια και την ειρωνεία της τελευταίας παραγράφου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. Η μόνη σοβαρή αντιπρόταση είναι αυτή που λέει ότι πρέπει να αλλάξει η πολιτική λιτότητας που έχει επιβάλλει η Γερμανία στην Ευρώπη.
      Ο οικονομικός στραγγαλισμός που είχαν επιβάλλει στην Γερμανία οι τότε μεγάλες δυνάμεις είχε σαν επακόλουθο τον ναζισμό στην χώρα αυτή.
      Η ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά σαν τραγωδία και τη δεύτερη σαν φάρσα.
      Ελπίζω ότι η ρήση αυτή του Κάρλ Μαρξ να μην βρει την επιβεβαίωση της στα χρόνια μας.

      Διαγραφή