Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ





Η τελευταία κωλοτούμπα του Τσίπρα ήταν επιτυχής, πηγαίνοντας και δίνοντας την γνωστή συνέντευξη χθες στον ΣΚΑΙ.
Με τον τρόπο αυτό κατάφερε να τον παρακολουθήσουν ένα μεγάλο μέρος  από αυτούς που δεν είναι ψηφοφόροι του, οι οποίοι ούτε με σφαίρες δεν θα παρακολουθούσαν μια ομιλία του για να ακούσουν τις απόψεις του.
Επιτυχία όμως ήταν επίσης και για τους δημοσιογράφους και η συνέντευξη, γιατί για πρώτη φορά ακούσαμε επιθετικές ερωτήσεις που συνήθως οι άλλοι δημοσιογράφοι αποφεύγουν να υποβάλλουν στον ομιλητή τους. Εικόνα συνήθης όμως σε όλες τις δυτικές τηλεοράσεις.
Ο Τσίπρας κράτησε την ψυχραιμία του σε όλη την διάρκεια της πάνω από 2 ώρες συνέντευξης, αποφεύγοντας να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις εκεί που δεν ήθελε ενώ μετέθετε την συζήτηση σε θέματα που επιθυμούσε να πει.
Εξωράισε όσο μπορούσε την τραγωδία στο Μάτι με καταφανές ψεύδος ότι δεν γνώριζε ότι η σύσκεψη στο Επιχειρησιακό της Πυροσβεστικής μεταδίδεται σε ζωντανή σύνδεση και ότι ήδη υπήρχαν νεκροί.
Προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα των αρχικών διαπραγματεύσεων με τους Ευρωπαίους λέγοντας το αμίμητο  «Ήμασταν προετοιμασμένοι, αλλά οι άλλοι είχαν προετοιμαστεί καλύτερα» λέγοντας επίσης  «Είχαμε την αφέλεια ότι οι εταίροι μας θα σέβονταν τη λαϊκή ετυμηγορία» « αφέλεια» που βασιζόταν στην απλοϊκή άποψη Βαρουφάκη ότι θα εκβίαζε τους Ευρωπαίους με την έξοδο της χώρα από την ΕΕ, αυτό δηλαδή που ετοίμαζε ο Σόιμπλε!
Όταν του θύμισαν την απαράδεκτη δήλωση του τότε συνέταιρου του Καμμένου ότι δεν έχουν ανατιναχτεί κάποια κανάλια στον Πειραιά, αρκέστηκε να πει «ο κ. Καμμένος είναι ο κ. Καμμένος» συμπληρώνοντας ότι δεν θυμάται την συγκεκριμένη δήλωση αλλά οπωσδήποτε, αν ειπώθηκε, είναι κατακριτέα.
Η καλύτερη στιγμή του πάντως ήταν όταν αναφέρθηκε στο Μακεδονικό, γιατί αυτό ήταν και από τις επιτυχέστερες αποφάσεις της διακυβέρνησης του, όπως έχω γράψει και στο παρελθόν.
Τελικά με την τελευταία κωλοτούμπα της πρωθυπουργίας του απέδειξε μόνος του και έμπρακτα πόσο ανόητη ήταν η απόφαση για το εμπάργκο στον σταθμό.


2 σχόλια:

  1. Εξι νέα ψέματα για το Μάτι, του Αλέκου Παπαναστασίου στο Protagon.gr

    Ο ποιητής λέει ότι αν αποσυνθέσεις την Ελλάδα θα σου μείνει μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι. Ωραίο. Κατ’ αναλογία, μετά και τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον ΣΚΑΪ, αν αποσυνθέσεις την τραγωδία στο Μάτι θα σου μείνει μια ανοιχτή κάμερα της ΕΡΤ. Αυτή η χυδαία τηλεσκηνοθεσία στο Συντονιστικό τη νύχτα της τραγωδίας δεν οφειλόταν στην τραγική ανικανότητα ή στην ογκώδη άγνοια των πρωταγωνιστών, αλλά στο ότι η κάμερα ήταν ανοιχτή –το μόνο που δεν μας είπε ο Πρωθυπουργός είναι ότι ο Σκουρλέτης, η Δούρου, ο Πολάκης, ο Φάμελος, οι αρχηγοί της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής και οι άλλοι εκείνης της σύσκεψης είχαν «άγχος σκηνής» και γι’ αυτό δεν του είπαν τίποτα για τους νεκρούς. Η ανοιχτή κάμερα της ΕΡΤ και η ζωντανή σύνδεση είναι η τελευταία επικοινωνιακή ασπίδα με την οποία επιχειρείται να προστατευθεί ο κ. Τσίπρας από τα όσα έγιναν εκείνο το βράδυ με τον ίδιο πρωταγωνιστή. Μας είπε ότι «δεν ήξερε» ότι η σύσκεψη ήταν σε ζωντανή σύνδεση –και τι διάολο έκανε η κάμερα εκεί και τι σημασία έχει εν τέλει; Και έπειτα ότι οι άλλοι «δεν του είπαν» για τους νεκρούς επειδή ντρέπονταν μπροστά στην κάμερα επειδή αυτοί ήξεραν ότι ήταν σε ζωντανή σύνδεση. Δεν ήξερα, δεν μου είπαν, φταίει ο εικονολήπτης.
    Ακόμα όμως και αυτό το γελοίο επιχείρημα –γελοίο και ως προς την εικόνα του Πρωθυπουργού της χώρας που δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει, που δεν τον ενημερώνουν, που δεν μαθαίνει– δεν μπορεί να προστατεύσει τον κ. Τσίπρα από το πολιτικό ερώτημα που ακόμα μένει αναπάντητο από εκείνη τη νύχτα: είτε ήξερε για νεκρούς και μας κορόιδευε, τόσο με όσα έλεγε στο Συντονιστικό, όσο κυρίως με όσα έλεγε on camera μετά τη σύσκεψη, είτε δεν ήξερε και άρα είναι ένας ανεπαρκής Πρωθυπουργός που δεν έχει γνώση για το τι έχει συμβεί ώρες πριν στη χώρα του. Διότι αυτά που είπε ο κ. Τσίπρας στη Σία Κοσιώνη και στον Αλέξη Παπαχελά –και μέσω αυτών σε όλους εμάς– για την τραγωδία στο Μάτι ήταν και πάλι μια διαφωνία με την κοινή λογική. Ας τα πάρουμε με τη σειρά. Στο 2ο σχόλιο η συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνέχεια από το 1ο σχόλιο.
    Ακόμα όμως και αυτό το γελοίο επιχείρημα –γελοίο και ως προς την εικόνα του Πρωθυπουργού της χώρας που δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει, που δεν τον ενημερώνουν, που δεν μαθαίνει– δεν μπορεί να προστατεύσει τον κ. Τσίπρα από το πολιτικό ερώτημα που ακόμα μένει αναπάντητο από εκείνη τη νύχτα: είτε ήξερε για νεκρούς και μας κορόιδευε, τόσο με όσα έλεγε στο Συντονιστικό, όσο κυρίως με όσα έλεγε on camera μετά τη σύσκεψη, είτε δεν ήξερε και άρα είναι ένας ανεπαρκής Πρωθυπουργός που δεν έχει γνώση για το τι έχει συμβεί ώρες πριν στη χώρα του. Διότι αυτά που είπε ο κ. Τσίπρας στη Σία Κοσιώνη και στον Αλέξη Παπαχελά –και μέσω αυτών σε όλους εμάς– για την τραγωδία στο Μάτι ήταν και πάλι μια διαφωνία με την κοινή λογική. Ας τα πάρουμε με τη σειρά.
    Και για να μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Σε κανένα σημείο εκείνης της δήλωσης, στις 00:28 της 24ης Ιουλίου, δεν υπάρχει αναφορά από τον Πρωθυπουργό για νεκρούς. Προφανώς θα το ξέχασε. 5. Μας είπε ότι η συνέντευξη Τύπου που διοργανώθηκε μετά από τρεις ημέρες, 26 Ιουλίου, και στην οποία οι υπεύθυνοι επιχειρηματολόγησαν ότι δεν έγιναν λάθη –«προσπαθώ και για λόγους συνειδησιακούς να βρω τα λάθη, αλλά επιχειρησιακά δεν βρίσκω μεγάλα λάθη» είχε πει επί λέξει ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας– δεν ήταν προβληματική. Ο κ. Τσίπρας εξήγησε ότι απλώς οι υπεύθυνοι ήθελαν να δείξουν ότι είχαν κάνει μεγάλη προσπάθεια. Δεν θυμάται τον κ. Τόσκα να μιλά για ενδείξεις σχεδίου εμπρησμού κάτι που φυσικά δεν αποδείχτηκε; Δεν θυμάται τον υπεύθυνο του ΕΛΔΟ (του Νίκου Παππά που γυρνούσε να επιπλήξει τους δημοσιογράφους που έκαναν «ενοχλητικές» ερωτήσεις) να περιγράφει το σχέδιο σε κάτι αστείους δορυφορικούς πίνακες με εστίες φωτιάς; Δεν θυμάται ότι –κατά δήλωση Δημήτρη Τζανακόπουλου– είχε ο ίδιος δώσει εντολή στον τότε υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο να επικοινωνήσει με συμμαχικές χώρες και να ζητήσει σχετικά στοιχεία «τόσο από δορυφόρους όσο και από drones»; Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας επέμενε τότε εμμέσως πλην σαφώς στα συνωμοσιολογικά περί σχεδίου εμπρησμών. Τα ξέχασε; 6. Μας είπε ότι ο επιχειρησιακός υπεύθυνος της Πυροσβεστικής για την τραγωδία στο Μάτι, υπαρχηγός του Σώματος τότε, αναβαθμίστηκε έπειτα από λίγες ημέρες σε αρχηγό όχι με κομματικά κριτήρια αλλά με αξιοκρατικά! Ποια ήταν ακριβώς τα αξιοκρατικά κριτήρια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή