Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΕΞ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΤΙΣ ΗΠΑ.




Στην Ευρώπη η σεξουαλική ζωή των πολιτικών, από παράδοση, ήταν εκτός των πολιτικών αντιθέσεων. Είναι χαρακτηριστικό το πότε μάθαμε για τα εξώγαμα παιδιά του Μιτεράν και του Ανδρέα Παπανδρέου.
Ουσιαστικά η πιο γνωστή στην Ευρωπαϊκή σεξουαλική ιστορία με πολιτικό είναι με τον 6ο Πρόεδρο της Γ΄ Γαλλικής Δημοκρατίας Félix Faure η οποία έγινε και αυτή γνωστή λόγω του θανάτου του, θάνατο που πολλοί άνδρες θα επιθυμούσαν για τον εαυτό τους! (Γράφω σχετικά στο ΠΕΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΣΙΜΠΟΥΚΙ )



Αντίθετα στην Αμερική η σεξουαλική ζωή των πολιτικών παίζει ουσιαστικό ρόλο στην σταδιοδρομία τους και η περίπτωση του Κλίντον είναι αρκετά πρόσφατη. Δεν ξέρω επίσης αν ο Κένεντι δεν είχε δολοφονηθεί αν θα είχαν έρθει στην δημοσιότητα όλες οι εξωσυζυγικές του σχέσεις.
Αυτή η καθαρά προτεσταντική αντιμετώπιση υπάρχει από την τα πρώτα χρόνια της δημιουργίας των ΗΠΑ και ο πρώτος που η σεξουαλική του ζωή έγινε γνωστή ήταν ένας από αυτούς που πρωταγωνίστησαν στην ίδρυση αυτού του κράτους.

Πρόκειται για τον Alexander Hamilton (1755-1804) πολιτικό, μελετητή της νομοθεσίας, στρατιωτικό διοικητή, δικηγόρο, τραπεζίτη και οικονομολόγο (στις εικόνες σε διαφορετικές ηλικίες). Ήταν ένας από τους θεωρούμενους 7 Ιδρυτές Πατέρες των Ηνωμένων Πολιτειών. Έτσι  χαρακτηρίστηκαν ο Τζον Άνταμς, ο Βενιαμίν Φραγκλίνος, ο Αλεξάντερ Χάμιλτον, ο Τζον Τζέι, ο Τόμας Τζέφερσον, ο Τζέιμς Μάντισον  και ο Τζορτζ Ουάσινγκτον, προσωπικότητες από τις  Δεκατρείς Αποικίες  της Βόρειας Αμερικής, και οι οποίοι ηγήθηκαν με λόγια και με πράξεις στην Αμερικανική Επανάσταση ενάντια των δυνάμεων του Βρετανικού Στέμματος, και συνεισέφεραν στην ίδρυση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Οι Χάμιλτον, Μάντισον και Τζέι ήταν οι συγγραφείς της συλλογής άρθρων και δοκιμίων με τίτλο The Federalist Papers, που υποστήριζαν την επικύρωση του Συντάγματος. 
Ο Χάμιλτον γνώρισε την γυναίκα του Ελίζα το 1780, όταν ήταν στρατηγός του Ουάσιγκτον, παντρεύτηκαν τον ίδιο χρόνο και απέκτησαν 8 παιδιά.



Το καλοκαίρι του 1791, ο 34χρονος τότε Χάμιλτον ξεκίνησε μια σχέση με την 23χρονη Μαρία Ρέινολντς. Αυτή πήγε στο σπίτι του στη Φιλαδέλφεια, ισχυριζόμενη  ότι ο σύζυγός της, Τζέιμς Ρέινολντς, την είχε εγκαταλείψει και ήθελε να επιστρέψει στους συγγενείς της στη Νέα Υόρκη, αλλά δεν είχε τα μέσα. Ο Χάμιλτον πήγε στο σπίτι της και της έδωσε 30 $ αλλά τελικά φαίνεται πως η Μαρία διέθετε πολλά προσόντα και έτσι κατέληξαν και στην κρεβατοκάμαρα της. 
Η σχέση τους κράτησε για ένα περίπου χρόνο. Ο σύζυγος της Μαρίας Τζέιμς Ρέινολντς γνώριζε για την σχέση αυτή της γυναίκας του και εκβίασε τον Χάμιλτον για να μην μιλήσει έναντι 1.000 $ τα οποία και του τα έδωσε. Τελικά το ζεύγος του απέσπασε 1.300 $ συμπεριλαμβανομένων και των αρχικών. Το ποσό αντιστοιχούσε στο 1/3 των ετήσιων εσόδων του.
Τον Νοέμβριο του 1792, ο Τζέιμς Ρέινολντς και ο συνεργάτης του Τζέικομπ Κλίνγκμαν συνελήφθησαν για παραχάραξη και κερδοσκοπία με  απλήρωτους μισθούς των βετεράνων του Επαναστατικού Πολέμου. Ο Κλίνγκμαν αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση και είπε, στον μετέπειτα πρόεδρο των ΗΠΑ,  James Monroe ότι ο Ρέινολτς  είχε ενοχοποιητικά στοιχεία για τον Χάμιλτον.


Ο Monroe διαβουλεύτηκε με τους βουλευτές Muhlenberg και Venable σχετικά με τις ενέργειες που πρέπει να αναλάβουν και οι τρείς τους αντιμετώπισαν τον Χάμιλτον στις 15 Δεκεμβρίου 1792. Ο Χάμιλτον αντέκρουσε τις υποψίες της κερδοσκοπίας, αποκαλύπτοντας αναγκαστικά την υπόθεσή του με τη Μαρία και δείχνοντας τους ως αποδεικτικά στοιχεία τις επιστολές του ζεύγους  Ρέυνολντς, που αποδείκνυαν  ότι οι πληρωμές του στον Τζέιμς Ρέινολντς αφορούσαν εκβιασμό για τη μοιχεία του και όχι κερδοσκοπία με το δημόσιο ταμείο που διαχειριζόταν ως Υπουργός Οικονομικών.
Υποτίθεται πως μετά τις δοθείσες εξηγήσεις τα έγγραφα που τους έδωσε θα παρέμεναν μυστικά.
Το 1797 όμως ένας δημοσιογράφος βασιζόμενος σε αυτά τα έγγραφα έγραψε ότι ο Τζέιμς Ρέινολντς ήταν  πράκτορας του Χάμιλτον.
Αμέσως ο  Χάμιλτον έγραψε στους Monroe, Muhlenberg και Venable ζητώντας τους να επιβεβαιώσουν ότι δεν υπήρχε τίποτα που θα μπορούσε να σπιλώσει την  ακεραιότητά του.
Οι δύο άλλοι, εκτός του Monroe, συμμορφώθηκαν με το αίτημα του.
Τότε ο Χάμιλτον σε μια κίνηση πολιτικής μεν αυτοκτονίας για την ανοδική του εξέλιξη  που θα μπορούσε να φτάσει ως και την προεδρεία , αλλά αποδεικτική της εντιμότητας του στην διαχείριση του δημοσίου χρήματος, δημοσίευσε ένα φυλλάδιο 100 σελίδων, που αργότερα αναφέρεται ως το φυλλάδιο Ρέινολντς  στο οποίο εξέθετε πλήρως την όλη υπόθεση.

Έτσι ξέσπασε το πρώτο σκάνδαλο σεξ με πολιτικό πρόσωπο στις ΗΠΑ.
Η Ελίζα όταν ξέσπασε το σκάνδαλο ήταν έγκυος στο 6ο παιδί της, έφυγε από την Νέα Υόρκη και πήγε πίσω στο πατρικό της σπίτι. Με την πάροδο του χρόνου συμφιλιώθηκε με τον άνδρα της  και απέκτησαν αλλά 2 παιδιά.


Το 1804 ο Χάμιλτον θεωρώντας ανάξιο τον αντιπρόεδρο Burr έκανε πολιτική εκστρατεία εναντίον του. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο Burr να τον καλέσει σε μονομαχία στις 11 Ιουλίου 1804 στην οποία τον τραυμάτισε θανάσιμα με αποτέλεσμα ο Χάμιλτον να πεθάνει την άλλη μέρα.
Ο Χάμιλτον απεικονίζεται στο χαρτονόμισμα των 10 δολαρίων.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου