Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

ΜΕΡΙΚΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΚΟΠΟΙΩΝ



 Το παρακάτω κείμενο μου ήρθε με e-mail.
Είναι εμφανής η αμερικανική του προέλευση και ότι είναι γραμμένο από γυναίκα, γιατί αναφέρεται σε γεγονότα γνωστά εκεί.
 Δυστυχώς και στην χώρα μας έχουν αρχίσει να εμφανίζονται περιπτώσεις απαγωγών συνήθως για ομηρία, όπως πχ πρόσφατα του οδοντιάτρου στην ληστεία στην Βελβεντό, επιθέσεων σε απροστάτευτες γυναίκες στο δρόμο και σε αυτοκίνητα αλλά και εισόδου κακοποιών σε σπίτια για ληστεία.
 Γι΄αυτό και είναι  χρήσιμο  να διαβάσει κάποιος   αυτές τις απλές οδηγίες γιατί ποτέ δεν ξέρει κανείς αν και πότε  μπορεί να του φανούν χρήσιμες.
Πριν λίγο καιρό σε ζευγάρι φίλων μου εμφανίστηκαν 2-3 άνθρωποι Κυριακή πρωί με γλάστρες με χώμα και τους είπαν πως είναι δωρεάν προσφορά από τον Δήμο για την διακόσμηση των σπιτιών της περιοχής ώστε αυτή να ομορφύνει, με αποτέλεσμα την ώρα που έψαχναν για να τους δώσουν κάποιο φιλοδώρημα με ανοικτή την εξώπορτα αυτοί να τους κλέψουν τα σπίτι!  
 Εξαιτίας των πρόσφατων απαγωγών
Δεν είναι κακό να είσαι προσεκτικός σε αυτό τον τρελό κόσμο που ζούμε.

1.  Συμβουλή από το Tae Kwon Do  :
Ο αγκώνας είναι το πιο δυνατό σημείο στο σώμα σου.
Αν είσαι αρκετά κοντά, χρησιμοποίησέ τον!


2.  Αυτό το έμαθα από έναν τουριστικό οδηγό  στη Νέα Ορλεάνη
Αν ένας ληστής σου ζητήσει το πορτοφόλι και/ή την τσάντα,
ΜΗΝ ΤΟΥ ΤΟ ΔΩΣΕΙΣ .
Πέταξέ το μακριά από εσένα....

το πιο πιθανό είναι να ενδιαφέρεται περισσότερο για το πορτοφόλι σου
και/ή την τσάντα σου παρά για σένα, και θα πάει να το πιάσει.
ΤΡΕΞΕ ΣΑΝ ΤΡΕΛΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ!


3.  Αν σε πετάξουν ποτέ στο πορτπαγκάζ ενός αυτοκινήτουκλώτσα έξω τα καλύμματα από τα φώτα  και βγάλε το χέρι σου από την τρύπα και κούνα το πολύ.
Ο οδηγός δε θα σε δει,  αλλά θα σε δουν όλοι οι υπόλοιποι.
Αυτό έχει σώσει ζωές.


4.  Οι γυναίκες έχουν τη συνήθεια  να μπαίνουν στα αυτοκίνητά τους μετά από ψώνια, φαγητό, δουλειά, κλπ.,  και απλά κάθονται (ελέγχοντας κάτι, κάνοντας μια λίστα κλπ.
ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ!
Το «αρπακτικό»   θα σε παρακολουθεί,  και αυτή είναι η τέλεια ευκαιρία να κάτσει στη θέση του συνοδηγού,  να βάλει ένα όπλο στο κεφάλι σου,  και να σου πει που να πας.
ΑΜΕΣΩΣ ΜΟΛΙΣ ΜΠΕΙΣ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ , ΚΛΕΙΔΩΣΕ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΦΥΓΕ.
(Αυτό έχει συμβεί στην κουμπάρα μου καθώς ήταν μόνη της σταματημένη σε φανάρι σε δρόμο προς το Πέραμα. Σε άλλη φίλη μας της άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού και της άρπαξε την τσάντα. Έκτοτε μπαίνοντας στο αυτοκίνητο κλειδώνει τις πόρτες )

Αν κάποιος είναι μέσα στο αυτοκίνητο με ένα όπλο στο κεφάλι σου
ΜΗΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΥΓΕΙΣ,
επαναλαμβάνω:
ΜΗΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΥΓΕΙΣ!
Αντίθετα γκάζωσέ το  και ρίχτο πάνω σε οτιδήποτε,  διαλύοντας το αυτοκίνητο.
Ο αερόσακός σου θα σε σώσει.

Αν ο άλλος είναι στο πίσω κάθισμα θα πάθει πολύ χειρότερα.
Αμέσως μόλις τρακάρει το αυτοκίνητο βγες έξω και τρέχα.


5 .  Μερικές σημειώσεις για το πως να μπεις στο αυτοκίνητό σου σε ένα πάρκινγκ:
A.)  Να είσαι σε εγρήγορση:
κοίτα τριγύρω σου,
κοίτα μέσα στο αυτοκίνητό σου,
στο πάτωμα του συνοδηγού  ,
και στο πίσω κάθισμα

B)  Εάν έχεις παρκάρει δίπλα σε ένα μεγάλο βαν,
μπες στο αυτοκίνητο από την πόρτα του συνοδηγού.
Οι περισσότεροι μανιακοί δολοφόνοι επιτίθενται στα θύματά τους
τραβώντας τα μέσα στα βαν τους  ενώ οι γυναίκες προσπαθούν να μπουν στα αυτοκίνητά τους.

Γ)  Κοίτα το αυτοκίνητο που είναι παρκαρισμένο δίπλα σου από την πλευρά του οδηγού , και του συνοδηγού.
 Αν ένας άντρας κάθεται μόνος στη θέση κοντά στο αυτοκίνητό σου ,  καλό θα ήταν να γυρίσεις πίσω στο μαγαζί ή στη δουλειά και να πάρεις ένα αστυνομικό ή σεκιουριτά να σε συνοδεύσει στο αυτοκίνητο.
ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΕΤΑΝΙΩΜΕΝΟΣ.
(Και καλύτερα παρανοϊκός από ότι νεκρός.)


6.  ΠΑΝΤΑ  να παίρνεις το ασανσέρ αντί για τις σκάλες.
Οι σκάλες είναι φοβερά μέρη να είσαι μόνη και το τέλειο σημείο για εγκλήματα.
Αυτό είναι ιδιαίτερα αληθινό τη ΝΥΧΤΑ!


7.  Αν το «αρπακτικό»  έχει όπλο και είσαι υπό τον έλεγχό του,
ΠΑΝΤΑ ΤΡΕΞΕ!
Το «αρπακτικό» θα σε πετύχει  (έναν κινούμενο στόχο) μόνο 4 στις 100 φορές.
 Και ακόμα και τότε, είναι πιο πιθανό  ότι ΔΕ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙ  ένα ζωτικό όργανο.
ΤΡΕΧΑ,  καλύτερα  σε ζιγκ ζαγκ!


8.  Καθώς οι γυναίκες,  προσπαθούμε πάντα να είμαστε καλές: ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ
Μπορεί να οδηγήσει στο βιασμό σας ,  ή στο θάνατό σας.
Ο Ted Bundy,  ο μανιακός δολοφόνος,  ήταν ένας εμφανίσιμος, μορφωμένος άντρας,  που ΠΑΝΤΑ ποντάριζε στην καλοσύνη των ανυποψίαστων γυναικών.
Περπατούσε με ένα μπαστούνι,  ή κούτσαινε,  και συχνά ζητούσε «βοήθεια»  μέσα στο αυτοκίνητό του  ή με το αυτοκίνητό του, με το οποίο απήγαγε το επόμενο θύμα του. 
 (Καλοντυμένος ήταν επίσης ο κύριος που συνάντησε ένα μεσημέρι στην είσοδο της πολυκατοικίας μας  η κυρία που μένει σε παραπάνω διαμέρισμα ο οποίος με μια γροθιά της έσπασε τα μπροστινά δόντια και της έκλεψε την τσάντα.
Για κλοπές τσαντών γυναικών στον δρόμο προσωπικά ξέρω τουλάχιστον 3 περιπτώσεις συγγενών και φίλων και μάλιστα την μία την έσερνε στο πεζοδρόμιο γιατί είχε περασμένη την τσάντα στο λαιμό της.
Επίσης στοιχειώδης προφύλαξη είναι  περπατώντας στο πεζοδρόμιο η τσάντα δεν πρέπει να είναι ποτέ από την μεριά του δρόμου )
 9. Μία ακόμα συμβουλή για ασφάλεια:
Κάποιος μόλις μου είπε  ότι μία φίλη του άκουσε ένα μωρό να κλαίει έξω από την πόρτα της  την περασμένη νύχτα, και κάλεσε την αστυνομία  επειδή ήταν αργά
και της φάνηκε περίεργο.  Η αστυνομία της είπε:
«Ό,τι και να κάνετε,  ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ.»
Η κυρία τότε είπε ότι ακουγόταν σαν να μπουσουλούσε το μωρό δίπλα στο παράθυρο,  και ανησυχούσε  μήπως μπουσουλούσε κι έβγαινε στο δρόμο.
Ο αστυνομικός της είπε,  «Έχουμε ήδη μία μονάδα καθ`οδόν,  ό,τι κι αν κάνετε,  
ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ.»
Της είπε ότι πίστευε ότι ένας μανιακός δολοφόνος έχει ηχογραφήσει το κλάμα μωρού και το χρησιμοποιεί για να βγάζει γυναίκες από τα σπίτια τους επειδή πιστεύουν ότι κάποιος έχει εγκαταλείψει ένα μωρό. Της είπε ότι δεν το έχουν επιβεβαιώσει ακόμα,
αλλά έχουν λάβει αρκετές κλήσεις από γυναίκες  που έλεγαν ότι άκουγαν κλάμα μωρού έξω από τις πόρτες τους όταν ήταν μόνες την νύχτα.

Η ιστορία του μωρού που κλαίει  αναφέρθηκε στο America  's Most Wanted  όταν έφτιαχναν το προφίλ ενός μανιακού δολοφόνου στη Λουιζιάνα. 
(Τίποτα δεν εμποδίζει να χρησιμοποιήσουν και εδώ το ίδιο κόλπο για να μπουκάρουν σε ένα σπίτι )


8 σχόλια:

  1. Στο εξοχικό σπίτι μου (σε απόσταση 25χλμ από το Σύνταγμα) από τότε που το απέκτησα (1977) έχω υποστεί πλέον των 10 διαρρήξεων ! Τις δύο μέχρι το 1990 (την μία από Ρομά και την άλλη από παιδιά της περιοχής!.
    Τις υπόλοιπες μετά όταν η δυστυχία του Μαρξισμού έστειλε στην Χώρα μας τα θύματά της. Ξεκολλούσαν ακόμη και τις πρίζες από τον τοίχο. Αφαίρεσαν το θερμοσίφωνο!! Και επειδή δεν εγνώριζαν πώς να το αδειάσουν από το νερό το πέταξαν σε μια κοντινή ρεματιά! Έκλεψαν και ένα θεώρατο παλιό πλυντήριο ρούχων Hoover που κάθε δύο πλυσίματα χρειαζόταν σέρβις.. Καθώς θα πουλήθηκε υποθέτω σε ομοεθνείς ο πωλητής θα είχε άσχημα ξεμπερδέματα από τον αγοραστή!
    Τελικώς γέμισα τα ανοίγματα του σπιτιού με κάγκελα και σιδεριές και το κακό φαίνεται ότι διορθώθηκε! Κλέβουν πλέον τους άλλους που δεν το έκαναν!
    Επίσης δεν κρατώ μέσα πράγματα αξίας.
    Αν μάλιστα χρησιμοποιώ για πρώτη φορά κάποιον αλλοδαπό εργάτη που δεν γνωρίζω έχω του κάνω περιήγηση στο σπίτι και του εξηγώ ότι ότι ήταν να κλεφτεί ήδη το έχουν κλέψει..
    Η γυναίκα μου στο σπίτι μας στην Αθήνα έχει πέσει δύο φορές θύμα κλεφτοτσαντάκηδων (Ελλήνων). Την μία φορά στο πεζοδρόμιο έξω από το σπίτι μας με παρουσία του αρκετά σωματώδους γιου μας ηλικίας τότε 30 ετών!!
    Αστυνομικοί μου έχουν πει ότι δεν θα πρέπει εξωτερικά από το σπίτι να υπάρχουν πρίζες ώστε να μπορούν οι κακοποιοί να χρησιμοποιήσουν ηλεκτρικά εργαλεία.
    Και ότι για τα αυτοκίνητα το ασφαλέστερο αντίμετρο είναι η χρήση του αντικλεπτικού μοχλού που συνδέει συνήθως το τιμόνι ή το χειρόφρενο και τ α πετάλια.
    Σε φίλους μου Αρχιτέκτονες υποστηρίζω ότι η Αρχιτεκτονική του μέλλοντος στην Χώρα μας θα είναι εκείνη που θωρακίζει τα σπίτια κατά των διαρρηκτών!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχώς κανένας μας στην οικογένεια δεν έχει υποστεί προσωπική επίθεση για κλοπή. Κάτι παιδιά, πριν από χρόνια, προσπάθησαν με κόλπο στο κέντρο της Ρώμης να μου κλέψουν το βίντεο που κρατούσα, αλλά η αγριοφωνάρα μου τα έκανε να φύγουν τρέχοντας.
      Βέβαια μου έχουν κλέψει σπάζοντας το τζάμι ραδιοκασετόφωνο από το αυτοκίνητο απόγευμα Κυριακής κάτω από το σπίτι μου και άλλη φορά προσπάθησαν να κλέψουν βενζίνη!
      Η πιο θεαματική κλοπή όμως που έχω υποστεί ήταν την εποχή που προσπαθούσα να κόψω το κάπνισμα και για τον λόγο αυτό άφηνα τα τσιγάρα μου στο αυτοκίνητο στην θέση του συνοδηγού.
      Κατεβαίνοντας ένα κυριακάτικο πρωί για να πάρω ένα τσιγάρο δεν έβλεπα το άσπρο πακέτο με KENT εκεί που το είχα αφήσει επάνω στο κάθισμα .
      Και αυτό γιατί ο εγκέφαλος αρνιόταν να καταγράψει ότι μου είχαν κλέψει όλα τα καθίσματα!
      Πάντως και τα κάγκελα δεν εμποδίζουν τους οργανωμένους.
      Στο εξοχικό φίλου μου στην αρχαία Κόρινθο έδεσαν τα κάγκελα με συρματόσχοινο και με το αγροτικό τα ξήλωσαν και μπήκαν μέσα.

      Διαγραφή
  2. Πώς φαίνεται ότι μένεις Αθήνα... Εδώ αυτά είναι όχι σπάνια απλά, αλλά ούτε καν καταγράφονται ειδησεογραφικά...
    Ορισμένες συμβουλές πάντως είναι αληθινές και με βέβαιο θετικό αποτέλεσμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί εδώ νομίζεις πως καταγράφονται ειδησεογραφικά;
      Εδώ ούτε στην αστυνομία δεν καταφεύγεις τις περισσότερες φορές γιατί συνήθως ενοχλούνται από την γραφειοκρατία που θα έχουν από μια καταγγελία!

      Διαγραφή
  3. Όταν πήγαινα (την δεκαετία του 1990) μετα τις αλλεπάλληλες διαρήξεις στο τοπικό Α/Τ να τις καταγγείλλω οι αρμόδιοι με ερωτούσαν προηγουμένως εάν τα κλαπέντα είχαν αξία κάτω από 2.000.000 δρχ. Επειδή πράγματι είχαν μικρότερη με διάφορες προσπάθειες επιχειρούσαν να με αποτρέψουν από την καταγγελία. Πχ ότι λείπει ο αρμόδιος, ή ότι ο αρμόδιος είχε πολύ δουλιά ή ότι έπρεπε να φύγει και θα μου τηλεφωνούσαν αυτοί πότε να πάω και διάφορες άλλες βλακείες. Εγώ επειδή είχα ασφάλεια κατά της κλοπής επέμενα και θέλοντας ο βλάχος (εγώ!) και μη θέλοντας ο ζωγράφος (η αστυνομία) φορούσε -κατά την παροιμία- ο Χριστός κόκκινα τσαρούχια, δηλ. τους υπεχρέωνα να δεχτούν την καταγγελία μου. Κάποτε κάποιος από τους Διοικητές που με έσκασε και τον έσκασα από την γαϊδουρινή επιμονή και των δύο στην στάση μας μού εξολογήθηκε το μυστικό. Είχαν εντολή από την ηγεσία να μην καταγράφουν καταγγελίες για διαρρήξεις και κλοπές κάτω από 2.000.000 δρχ για να μην αυξάνεται η στατιστική και ανησυχεί η κοινή γνώμη!!
    Και το δικό μου αυτοκίνητο έχουν σπάσει μέρα μεσημέρι έξω από το Α! Νεκροταφείο όταν είχα πάει μάλιστα σε κηδεία συγγενούς ανωτάτου εισαγγελικού λειτουργού!
    Με τα κάγκελα δεν σημαίνει ότι το σπίτι σου είναι αδιαρρηκτο! Απλώς επειδή δυσκολεύονται και τους παίρνει χρόνον προτιμούν να διαρρήξουν εκείνα που δεν έχουν κάγκελα!!
    Η παραγωγικότης της εργασίας αφορά και στους διαρρήκτες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχουμε αγριέψει όλοι!
    Βασική αρχή μου ήταν πάντα ότι, κάθε άνθρωπος , ιδιαίτερα νέος, πρέπει να γνωρίζει βασικά στοιχεία αυτοάμυνας, ή έστω να μπορεί , αν χρειαστεί, να ρίξει μια καλή γροθιά.
    Ίσως να μην τα χρησιμοποιήσει ποτέ αλλά θα του δώσουν αυτοπεποίθηση και σιγουριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Glam
    Αυτό δυστυχώς δεν είναι πάντοτε εφικτό.
    Η σκέψη σου σου όμως συμβαδίζει με την παροιμία "καλλίτερα να σε πάρουν οι χωροφύλακες παρά οι παπάδες!!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή