Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΛΑΒΡΟΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΤΟΥΣ





Ένα μεγάλο πλήγμα κατά της ιδιοκτησίας ήταν η χθεσινή αστυνομική επέμβαση στο Πολυτεχνείο.
Δεν ξέρουν ότι μετά από 20 χρόνια νομής αποκτά κανείς ιδιοκτησία δια της χρησικτησίας;
Οι πανέμορφα διακοσμημένοι και τακτοποιημένοι χώροι του Πολυτεχνείου που εισέβαλε η αστυνομία είχαν καταληφθεί κοντά 30 χρόνια και οι αρχές του Πολυτεχνείου το θεωρούσαν ως κάτι το δεδομένο και αυτονόητο και το αποδεχόντουσαν εξασφαλίζοντας έτσι την ακεραιότητα των αυτοκινήτων τους και το μη κτίσιμο των γραφείων τους.

Άλλωστε σε ποιο πνευματικό ίδρυμα του κόσμου δεν υπάρχουν τουλάχιστον 160 αποθηκευμένα κοντάρια,  βαριοπούλες, εύφλεκτα υγρά, αντιασφυξιογόνες μάσκες, κλεμμένες ταυτότητες κτλ για μια περίπτωση πρώτης ανάγκης;


Ευτυχώς όμως που στο κοινοβούλιο υπάρχει ένας πολιτικός ογκόλιθος
ονόματι Παναγιώτης Λαφαζάνης που με την διορατικότητα που τον διακρίνει μίλησε για "πρωτοφανή" αστυνομική επιχείρηση που προκαλεί "πελώρια" ερωτήματα στα οποία θα πρέπει να απαντήσει ο αρμόδιος υπουργός Δημόσιας Τάξης.
"Αν νομίζετε ότι με τέτοιες επιχειρήσεις αυταρχισμού και σκούπας μπορείτε να διαμορφώνετε αποπροσανατολιστικά την κοινή γνώμη (...) είστε μακριά νυχτωμένοι, ο ελληνικός λαός σας έχει καταλάβει"
προσθέτοντας βεβαίως επί τη ευκαιρία και την κλασσική επωδό:
"Είστε κυβέρνηση αυταρχισμού, που καταπατά κάθε έννοια δημοκρατίας, κουρελιάζει το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής και λεηλατεί την οικονομία και την κοινωνία".
Δυστυχώς την βαθυστόχαστη πολιτική σκέψη του Λαφαζάνη  δεν μπορούν να την καταλάβουν όλοι όπως πχ ο Κώστας Ρεσβάνης που γράφει:

Δεν πέρασε πολλή ώρα από την είσοδο των αστυνομικών και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης ξεσπάθωσε: «Η Αστυνομία μπήκε σαν τον κλέφτη…». Δεν συμπλήρωσε τη φράση «Μπήκε σαν τον κλέφτη για να διώξει τους νοικοκυραίους του σπιτιού…», την άφησε να εννοηθεί.
Αναρωτιέμαι, αλήθεια, τι υπερασπίζεται ο Λαφαζάνης; Πανεπιστημιακούς χώρους όπου κάθε καρυδιάς καρύδι θα μπορεί να αποθηκεύει όπλα, μολότωφ, εργαλεία καταστροφής, να «χτίζει» καθηγητές και να πυρπολεί την πόλη; Και οι χιλιάδες φοιτητές και καθηγητές που θέλουν να σπουδάσουν, να δημιουργήσουν, να οραματισθούν το μέλλον το δικό τους και της χώρας σε ένα campus με στοιχειώδεις κανόνες αλληλοσεβασμού, δεν υπάρχουν για τον Λαφαζάνη και όσους σκέπτονται σαν κι αυτόν; Αν θέλουν έστω για μια στιγμή να μιλήσουν ειλικρινά οι λαφαζάνηδες (δεν βάζω στον ίδιο τορβά όλο τον ΣΥΡΙΖΑ και όλους τους οπαδούς του), ας απαντήσουν στην απλή ερώτηση: Πότε παρεμποδίστηκε ειρηνική διαδήλωση από την Αστυνομία για οποιοδήποτε ζήτημα τα τελευταία χρόνια, έστω κι αν 50-100 άτομα παρέλυαν τη ζωή σε μια πόλη 4 εκατομμυρίων πολιτών; Όμως αυτή η ελευθερία έκφρασης και διαμαρτυρίας σημαίνει και συγχωροχάρτι για εγκληματικές πράξεις;

Όμως για να μην θεωρηθεί πως ο Λαφαζάνης εκφράζει προσωπικές απόψεις από κοντά βγήκε και το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:
«Οι τελευταίοι που μπορούν να μιλάνε για νομιμότητα είναι εκείνοι που εισβάλλουν στα πανεπιστημιακά ιδρύματα εν πλήρη αγνοία των πανεπιστημιακών αρχών, παραβιάζοντας ακόμα και το νόμο που οι ίδιοι έχουν ψηφίσει. Η προσπάθειά της κυβέρνησης να καλλιεργήσει ένα γενικευμένο κλίμα τρομοκρατίας και να αποπροσανατολίσει τους πολίτες από τα νέα της μνημονιακά σχέδια, θα πέσει στο κενό»

Και μετά απορούν γιατί δεν ανεβαίνουν τα ποσοστά τους!



3 σχόλια:

  1. Έχω την εντύπωση ότι με το άρθρο 3 του νόμου 4009/2011 ορίζεται ότι σε αξιόποινες πράξεις που τελούνται εντός του χώρου των Α.Ε.Ι. εφαρμόζεται πια η κοινή νομοθεσία που εφαρμόζεται για όλη τη χώρα. Και στην προκειμένη περίπτωση αυτό ακριβώς έγινε. Ας σημειωθεί ότι οι αστυνομικοί συνοδεύονταν από εισαγγελικούς λειτουργούς. Για αυτεπαγγέλτως διωκόμενα εγκλήματα δεν απαιτείται να ειδοποιηθούν οι πρυτανικές αρχές, όπως ισχυρίζεται το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
    Υ.Γ. Σε δημόσια περιουσία δεν χωρεί χρησικτησία, όσα χρόνια και νέμεται αυτήν ο καταληψίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς έτσι όπως τα λές είναι τα πράγματα.
      Απλά επιτέλους η πολιτεία αποφάσισε να κάνει αυτό που από χρόνια θα έπρεπε να έχουν κάνει οι πρυτάνεις και δεν το έκαναν για ψηφοθηρικούς λόγους.
      Και βέβαια δεν υπάρχει χρησικτησία στην δημόσια περιουσία αλλά, το τραγικό είναι να ακούγονται στην Βουλή τα παραπάνω από τον εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

      Διαγραφή
  2. Φιλτατε Αthe!

    Πολλες φορες σ αυτη την εποχη ,δεν μπορω να εξηγησω πραγματα πολιτικα με τη λογικη !
    Αν το δει κανεις πιο βαθεια , σιγουρα το ολον πολιτικο συστημα αμυνεται και δεν θελει τιποτα ν αλλαξει!!!Ολα λειτουργουν υπερ των κεκτημενων τους.Στην μεγαλη πολιτικη οπερα , Boris
    Godunov , o Mussorgsky ειχε γραψει το μεγαλο λιμπρετο το παντοτινο , πριν 150 χρονια ,που τελειωνει με το Αυτο αισθανομαι κι εγω τωρα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή