Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

ΠΟΙΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ COJONES ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ !





Αυτή την ισπανική λέξη χρησιμοποίησε η κ. Μίριαμ Γκονθάλεθ Ντουράντεθ λέγοντας χαρακτηριστικά :
Πρέπει τόσο εσύ όσο και άλλοι σύγχρονοι εργαζόμενοι πατεράδες να αρχίσετε να λέτε, όχι μόνο δυνατά αλλά και με υπερηφάνεια, πως το να φροντίζεις τα παιδιά σου δεν επηρεάζει τα επίπεδα της τεστοστερόνης σου-και πως οι άνδρες που αντιμετωπίζουν τις γυναίκες ως ίσες είναι εκείνοι που έχουν τα μεγαλύτερα cojones!
Συνέχισε δε λέγοντας:
Αυτή η ιδέα ότι δεν είναι αντρίκειο να νοιάζεσαι, είναι εξ ίσου παράλογη με το να λές ότι δεν είναι γυναικείο το να εργάζεσαι.
H κυρία, Miriam González Durántez είναι διακεκριμένη δικηγόρος εξειδικευμένη στους νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γεννήθηκε στην Ισπανία και ζεί στην Αγγλία, γιατί δεν είναι άλλη από την σύζυγο του αντιπροέδρου της Βρετανικής κυβέρνησης Νίκ Κλεγκ με τον οποίο έχει και 3 παιδιά.




Στο βίντεο μπορεί να δει κανείς την παραπάνω παρέμβαση της κ. Ντουράντεθ στην εναρκτήρια  συγκέντρωση των Cityfathers, ενός δικτύου εργαζομένων πατεράδων στο Σίτι του Λονδίνου, στο οποίο ο Κλέγκ μίλησε για ένα νέο νόμο που προωθεί η κυβέρνηση συνασπισμού Τόρις και Φιλελευθέρων ώστε από τον Απρίλιο 2015 η γονική άδεια (του ενός έτους) να μπορεί να μοιράζεται ισότιμα ανάμεσα στον πατέρα και την μητέρα.
Τα λεχθέντα από την κ. Ντουράντεθ, που δεν είναι τίποτα άλλο από αυτονόητες αλήθειες για κάθε πολιτισμένο άνθρωπο, προκάλεσαν πολλές συζητήσεις στην Βρετανία, οι περισσότερες θετικές, όπως πχ τα 3 ζήτω για την Μίραμ της Ντίνα Ρίκμαν στην Τέλεγκραφ, αλλά επίσης και  το δηλητηριώδες σχόλιο του Ουίλιαμ Τάγκλεϊ, πάλι στην Τέλεγκραφ : 
Αυτή η περφόρμανς σίγουρα δεν θα διαψεύσει τις φήμες που θέλουν τον ηγέτη των Φιλελευθέρων να χοροπηδάει σαν ζωντανή γαρίδα  σε καυτό πιάτο κάθε φορά που η λαμπερή ισπανίδα σύζυγος του δίνει μια εντολή.
Διαβάζοντας τα παραπάνω σκέφτηκα το πόσο πριν από την εποχή τους ήσαν οι γονείς μου, που εργαζόμενοι επιστήμονες και οι δύο, δεν περίμεναν καμία κ. Ντουράντεθ για να εφαρμόζουν έμπρακτα στην ζωή τους την ισότητα των δύο φύλων.
Όπως είναι ευνόητο όταν μεγαλώνεις σε ένα τέτοιο περιβάλλον είναι επόμενο πως αυτές τις αρχές εφαρμόζεις και στην ζωή σου.
Έτσι με την κ. Αθεόφοβου εφαρμόζουμε πλήρη καταμερισμό εργασιών στο σπίτι ανάλογα με την ψυχοσύνθεση του καθενός μας. Πχ εκείνη, που δεν την διακρίνει η υπομονή και επιμονή, έχει αναλάβει το πλυντήριο των ρούχων που απλά το ανοίγεις και το στουμπώνεις με ρούχα του ιδίου χρώματος.
Αντίθετα εγώ διαθέτω τεράστια υπομονή στο να τοποθετήσω με τάξη και πλήρη εκμετάλλευση του χώρου, τα πιάτα και όλα τα σχετικά τουμπερλέκια της κουζίνας στο πλυντήριο των πιάτων.
Το ίδιο εφαρμόσαμε και στο μεγάλωμα της κόρης μας.
Εγώ είχα αναλάβει όλα τα σχετικά με την ψυχαγωγία του παιδιού από πάρκα, παιδικές χαρές, λούνα παρκ κτλ μέχρι ροκ  συναυλίες που καθόταν, όταν ήταν μικρή,πανευτυχής στους ώμους μου.
Η μόνη περίσταση που η ισότητα πήγαινε περίπατο ήταν όταν μικρή ξύπναγε την νύκτα και έκλαιγε και η βαθύτατα κοιμώμενη κ. Αθεόφοβου μου έλεγε -πήγαινε να δείς τι θέλει,  και της έλεγα την ακαταμάχητη φράση που την ανάγκαζε να σηκωθεί ενώ εγώ συνέχιζα ατάραχος τον ύπνο μου: 
Το παιδί φωνάζει μαμά και όχι μπαμπά, θέλεις να του δημιουργήσεις το αίσθημα ότι το απορρίπτει η μάνα του;  
Δεν είχα όμως κανένα πρόβλημα στο να την ξεσκατίσω και να αλλάξω τις πάνες, αν και σε αυτή την τόσο ευχάριστη εργασία οφείλω να ομολογήσω πως ένας κουμπάρος μου ήταν αξεπέραστος και άκρως εφευρετικός!
Είχε μια καταπλήσσουσα σύνδεση  της μύτης του με τον κώλο της κόρης του. Προτού να καταλάβει κάποιος τρίτος  ότι το παιδί τα είχε κάνει, πεταγόταν επάνω, το άρπαζε, του έβγαζε τις πάνες και διπλώνοντας το στα δύο, έτσι ώστε τα ποδαράκια του να είναι πλάι από τα αυτιά του, το κράταγε κάτω από την μασχάλη του, με προέχων το χεσμένο κωλαράκι του και έτρεχε στον νεροχύτη του μπάνιου και σε χρόνο dt το μωρό ήταν πάλι πεντακάθαρο και μοσχομυρισμένο!
Το ωραίο είναι πως πριν να αποκτήσει παιδί τα αντιπαθούσε γενικά και έτσι όταν ένα παιδάκι τον είχε ρωτήσει πως τον λένε, με σαρδόνειο χαμόγελο του απάντησε: Ηρώδης!
Σήμερα ο Ηρώδης, που χρειάζεται πλέον ο ίδιος πάνες όταν παίζει με τα εγγόνια του, δηλώνει με θυμοσοφία :  Από Ηρώδης έγινα Μαίρη Πόπινς!
Από όσα έγραψα παραπάνω νομίζω ότι είναι απόλυτα σαφές, χωρίς την επιβεβαίωση των εχουσών άμεση γνώση συζύγων μας, το ότι δικαιωματικά λοιπόν ανήκουμε σε αυτούς που διαθέτουν μεγάλα cojones!


8 σχόλια:

  1. Aκόμα καμαρωνω για το ρεκόρ καθαριότητας και αλλαγής χεσμενου πάμπερ,25 δευτερολεπτα,ο φιλος μου,νεογονιός κι εκεινος τότε,ακομα δεν το παρηγοριέται,ειχε πιάσει μόνο 28 δευτερα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με ιδιαίτερη χαρά διαπιστώνω πως η τέχνη της αλλαγής πάνας είχε φτάσει να προκαλέσει και άμιλλα μεταξύ ανδρών με μεγάλα cojones!
      Εμείς πάντως τις πάνες τις αλλάζαμε τραγουδώντας στο μωρό την μεγάλη λαϊκή επιτυχία :

      Άλλαξε την πάνα
      κι`ας μην είσαι μάνα!

      Διαγραφή
  2. Αν και συνέδραμα στο μεγάλωμα τριών παιδιών, με δυο διαφορετικές μαμάδες, παραδόξως διαπιστώνω πως τα cojones μου είναι μικρά.
    Τί να φταίει γιατρέ μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαίνεται πως και οι δύο σύζυγοι δεν είχαν εμπιστοσύνη ότι θα εκτελέσεις με την δεουσα προσοχή το θεάρεστον έργον της αλλαγής της χεσμένης πάνας!

      Διαγραφή
  3. Ιδιαίτερα χαριτωμένο κείμενο και σχόλια, μέχρι και που γέλασα με την ψυχή μου....Η ξαδέρφη (μία εκ των 5....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kαλημέρα!! Ωραίο ξεκίνημα ημέρας.... Γέλασα πολύ. Ευχαριστώ. Να είσαι καλά.
    Γιάννης Στουπής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. σκατολιο ο κυριος οσμηγονος παραγοντας των κοπρανων

    ΑπάντησηΔιαγραφή