Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Ο ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ!




















Γνήσιοι ναοί της Ελευθερίας είναι σήμερα στην Ελλάδα μόνο τα Πανεπιστήμια.
Ο καθένας είναι εκεί ελεύθερος να εκφράσει τις προσωπικές του απόψεις τόσο λεκτικά, όσο και εικαστικά, είτε γράφοντας τες στους τοίχους, είτε δημιουργώντας πανέμορφα εικαστικά δρώμενα με τα έπιπλα και τα όργανα που υπάρχουν εκεί, όπως μπορεί να δει κανείς στις παραπάνω φωτογραφίες.
Ποιος μπορεί δε να αμφισβητήσει πως δεν υπάρχει μεγαλύτερη δημοκρατική κατάκτηση από το να μπορείς να κτίζεις τον πρύτανη στο γραφείου του, ή να αναρτάς πανώ από πίσω του με τα δίκαια αιτήματα σου, για να καταλάβουν όλοι πως ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ Ή ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ( ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΙΚΑΙΟΤΕΡΟΙ ΜΕ ΤΟ ΜΥΣΤΡΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ!)
Διαπρύσιοι  δε υπερασπιστές της ελευθερίας αυτής είναι γνήσιοι αγωνιστές, σαν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγητή Πανεπιστημίου Τάσο Κουράκη ,που ως άλλος Σαμψών στο δικαστήριο ανεμίζοντας την πλούσια χαίτη του, επαίνεσε τη στάση των φοιτητών οι οποίοι υπερασπίστηκαν το δημόσιο χαρακτήρα του πανεπιστημίου σέρνοντας σηκωτό έξω από το γραφείο του τον αντιπρύτανη και κτίζοντας την πόρτα του!
Άλλωστε ο πρόεδρος Μάο το είχε πει : «Μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση», τσιτάτο που και ο πρόεδρος Τσίπρας απευθυνόμενος στην Αλέκα της το είχε υπενθυμίσει, μιας και θεωρεί πως η σκέψη του Μάο είναι  πολύ πιο διαχρονική από εκείνη του Μαρξ και του Λένιν.
Βέβαια ο πρόεδρος Μάο είχε πεί για τον εαυτό του: «Κακός στη δημιουργία, εξαιρετικός στην καταστροφή» και θα χαιρόταν αν  ήξερε πως  θα εύρισκε  και αρκετούς μιμητές στην Ελλάδα .
Και εκεί που οι αγωνιστές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών είχαν κατακτήσει την Ελευθερία τους στον χώρο του, το Ψωμί από τους γονείς τους και την Παιδεία τους από τις παραστάσεις του Πρύτανη τους Πελεγρίνη, δηλαδή είχαν πετύχει πλήρως στο αγωνιστικό σύνθημα Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία, τους προέκυψε ο Φορτσάκης και άρχισε να ζητά έλεγχο για το ποιος μπαίνει στο πανεπιστήμιο!


Στο σημείο αυτό θα παρεμβάλλω  μια νεανική μου εμπειρία.
Στα 16 χρόνια μου, με την προτροπή ενός συμμαθητή μου που είχε έρθει ξεσκολισμένος από την Αίγυπτο, επήγαμε  3 στενοί φίλοι, την πρώτη από τις  δύο και μοναδικές φορές στην ζωή μας, σε μπουρδέλο.
Στην πόρτα όταν η τσατσά είδε το νεαρής ηλικίας  μπουλούκι των υποψήφιων  επιβητόρων δεν μας άφηνε να μπούμε, αλλά οι αντιρρήσεις της καμφθήκαν όταν ο ξεσκολισμένος της είπε:
-Ερχόμαστε από τον Γιάννη!
Έτσι μπήκαμε μέσα, καθίσαμε φρόνιμοι και συνεσταλμένοι στο σαλονάκι ως παιδιά και γινήκαμε με την σειρά, πλην του ήδη έμπειρου συμμαθητή μας, υπερήφανοι πλέον άνδρες.
Εκείνο που μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση και στις δύο βραχύχρονες παραμονές μας στον οίκο ανοχής, ήταν η απόλυτη τάξη, ησυχία  και καθαριότητα που επικρατούσε εκεί.
Ο ήδη πεπειραμένος εξ Αιγύπτου συμμαθητής μας, είχε με άνεση πιάσει κουβέντα με την τσατσά και αφού της έδωσε συγχαρητήρια για την άψογη εμφάνιση του ευαγούς ιδρύματος, έφτασε ο αθεόφοβος(όνομα και πράγμα!) να την ρωτήσει χιουμοριστικά  αν έχει αντιρρήσεις ο άνδρας της που εργάζεται εκεί!
Την απάντηση δεν την άκουσα γιατί είχε έρθει η σειρά μου να αποκτήσω  και εγώ την καθοριστική για κάθε αγόρι εμπειρία της ζωής .
Μετά την αναχώρηση μας και το λεπτομερή σχολιασμό της πρωτόγνωρης εμπειρίας ήρθε και η αναπόφευκτη ερώτηση στον φίλο μας ποιος είναι ο Γιάννης χάρις εις τον οποίο μας επέτρεψαν την είσοδο .
Η απάντηση ήταν αποστομωτική και ήταν πραγματικά ιδιαιτέρα ευφυής!
Δεν ξέρω κανένα Γιάννη, είναι όμως δυνατόν μια πουτάνα να μην ξέρει κάποιον Γιάννη; 
Όμως τώρα πια στο Πανεπιστήμιο μετά την απόφαση του Φορτσάκη δεν θα φτάνει να λες : -Ερχόμαστε από τον Γιάννη! για να μπεις, γιατί προφανώς έχει αποφασίσει να επιβάλλει και εκεί την τάξη, την καθαριότητα και την ηρεμία ενός μπουρδέλου.
Με αυτή την απόφαση οι απανταχού αγωνιστές που μέχρι σήμερα αλώνιζαν παντοδύναμοι σαν τον Υπεράνθρωπο μέσα στο Πανεπιστήμιο , σαν να αισθανθήκαν ξανά τον Πρόεδρο Μάο να τους λέει στο αυτί:
Αν κάποια στιγμή νιώσεις 4 αρχίδια ανάμεσα στα πόδια σου μην νομίζεις ότι είσαι Υπεράνθρωπος. Απλά σε γαμούνε εκείνη την ώρα! .
Είναι λοιπόν ή όχι δικαιολογημένος ο τίτλος της σημερινής ανάρτησης; 


6 σχόλια:

  1. Παραξενεύτηκα βλέποντας τον τίτλο και είπα ότι πέρασες στην απέναντι όχθη ξεπερνώντας και μένα,που αν και συριζαίος,ποτέ δεν μπόρεσα να ταχτώ με τους μπαχαλάκηδες και τις ακραίες τους πρακτικές.
    Τελικά είδα ότι ο τίτλος δεν θα μπορούσε να είναι πιο ταιριαστός με το περιεχόμενο.
    Βέβαια ο Φορτσάκης σαν πρύτανης δεν είναι κι ο,τι το καλύτερο αλλά θα συμφωνήσω πως μια τάξη στα πανεπιστήμια χρειάζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλοι οι φίλοι μου μου που ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ σαφώς και είναι αντίθετοι με όσα γίνονται στα πανεπιστήμια. Προφανώς όμως η ηγεσία του κρατάει λίγο πολύ μεσοβέζικη στάση για να μην δυσαρεστήσει το προς τα αριστερά ακραίο ακροατήριο της.

      Διαγραφή
  2. στην ιατρικη σχολη στο γουδι τα αμφιθεατρα το1985 ηταν σε αθλια κατασταση ακομα θυμαμαι αφισες με τον θεοδωρακη υποψηφιο δημαρχο και το συνθημα καβλιαρες φοιτητριες ανοιξτε τα μπουτια σας να τα δροσιση ο ζεφυρος λυπαμαι γιατι δεν κρατησα μια πεταμενη καδραρισμενη φωτογραφια του λαμπρακη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην ιατρική στην μεταπολίτευση μόνο ένας καθηγητής υπήρχε, ο Σκαρπαλέζος, εκλεγμένος πριν από την χούντα. Έτσι όλοι οι εκλεγέντες κατα την διάρκεια της 7ετιας, χουντικοί και μη, δεν αντιδρούσαν, για να μην κατηγορηθούν ως μη δημοκρατικοί, σε όλες τις ακρότητες που γινόντουσαν στα αμφιθέατρα όπως επίσης στην επικρατούσα τότε αντίληψη ότι όλοι δικαιούνται "το δημοκρατικό 5"

      Διαγραφή
  3. αθεε μηπως γνωριζεις πως μεταβληθηκε μεσα στον χρονο το προγραμμα σπουδων στην ιατρικη καθως εχεις προσλαμβανουσες και απο τον πατερα σου ακομα ποια πιστευεις οτι ηταν η καλυτερη εποχη στην σχολη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην ζωή τίποτα δεν μένει στατικό.
      Τα προγράμματα σπουδών βελτιώνονται συνεχώς αναγκαστικά καθώς οι ιατρικές γνώσεις σχεδόν κάθε 6-7 χρόνια διπλασιάζονται.
      Στην εποχή του πατέρα μου διεθνώς γνωστοί γιατροί ήσαν μετρημένοι στα δάκτυλα ενός χεριού όπως ο Παπανικολάου, ο Λούρος, ή ο Λογοθετόπουλος.
      Σήμερα υπάρχει μια πληθώρα Ελλήνων γιατρών που διαπρέπουν διεθνώς και οι περισσότεροι έχουν σπουδάσει στην Ελλάδα.
      Έτσι λοιπόν παρ΄όλα τα προβλήματα που υπάρχουν πιστεύω πως σήμερα η Ιατρική στην Ελλάδα συνεχώς βελτιώνεται και κάθε νέα γενιά ιατρών είναι καλύτερη από την προηγούμενη.
      Υπάρχει δε και αντικειμενική τεκμηρίωση του γεγονότος αυτού.
      Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, βρίσκεται σήμερα στην καλύτερη στιγμή της, γιατί στην πρόσφατη διεθνή κατάταξη «Αcademic Ranking of the World Universities» για το 2014, για τον τομέα της Ιατρικής, για πρώτη φορά καταλαμβάνει την 109η θέση παγκοσμίως. Πέρυσι η Ιατρική Σχολή Αθηνών ήταν στη θέση 162. Την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Ιατρική του Πανεπιστημίου Harvard, ενώ μετά από την Ιατρική Αθηνών έρχονται πολλές της Ευρώπης και των ΗΠΑ.
      Το Πανεπιστήμιο Αθηνών καταλαμβάνει περίπου την 300η θέση ανάμεσα σε όλα τα πανεπιστήμια παγκοσμίως που είναι χιλιάδες.

      Διαγραφή