Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

ΜΙΑ ΚΑΛΑ ΣΤΗΜΕΝΗ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ




Πως μπορείτε να εξαπατήσετε το κοινό για να το πείσετε να αγοράσει ένα  προϊόν που θέλετε να πουλήσετε;
Αν γράψετε πως είναι θαυματουργό, αποτελεσματικό, μοναδικό  κτλ ίσως να πείσετε μερικούς αφελείς αλλά επειδή πολλοί σήμερα την έχουν πατήσει η επιτυχία της διαφήμισης σας δεν θα είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική.
Για να πειστεί ο αγοραστής θα πρέπει ή να το έχει αγοράσει κάποιος γνωστός του ή να διαβάσει ότι αυτό ήταν αποτελεσματικό σε κάποιον ή κάποιους διάσημους οπότε αυταπόδεικτα πλέον αυτό θα είναι καλό. 



Γι΄αυτό και βλέπετε διάσημους ηθοποιούς να διαφημίζουν αρώματα, ποτά, ρούχα κτλ και θυμηθείτε ότι ακόμα και ο Γκορμπατσώφ εισπράττοντας ένα αξιοσέβαστο ποσό, έφτασε να διαφημίζει την πίτσα  Pizza Hut και τις τσάντες Luis Vuitton!
Όταν  όμως δεν έχεις τα λεφτά για να πληρώσεις μια διασημότητα για να διαφημίσει το προϊόν σου τι κάνεις;
Είναι απλό και δεν ξέρω αν είναι μόνο ελληνική πατέντα.
Φτιάχνεις μόνος σου μια είδηση ότι κάποια διασημότητα σώθηκε χρησιμοποιώντας το μαντζούνι που θέλεις να πουλήσεις και την δημοσιεύεις στο facebook .
Άλλωστε η αλήθεια είναι μια μικροαστική εμμονή όπως έχει πει και ο Βλαδίμηρος  Ίλιτς Λένιν.
Το πρόβλημα όμως είναι ποιό ΜΜΕ θα την δημοσιεύσει.
Και αυτό όμως δεν αποτελεί πλέον σήμερα πρόβλημα με την εξάπλωση που έχει το ιντερνέτ.
Φτιάχνεις μια εφημερίδα που υποτίθεται ότι είναι του εξωτερικού και για να φαίνεται και έγκυρη και της δίνεις ένα όνομα που να θυμίζει σε πολλούς κάποια αξιόπιστη ξένη εφημερίδα.


Έτσι λοιπόν κατασκευάζεις την εφημερίδα The Herald όπου και διαβάζει κανείς  το περισπούδακτο άρθρο:Catherine Zeta -Jones: Ο  Michael Douglas σταμάτησε να ροχαλίζει σε μια μέρα Τον βασάνιζε σε όλη του την ζωή.
Μιας και είναι γνωστό ότι ο Ντάγκλας είχε κάνει θεραπεία για καρκίνο του λάρυγγα, όπως γράφω στο ποστ μου  Ο ΜΑΙΚΛ ΝΤΑΓΚΛΑΣ, Η ΑΙΔΟΙΟΛΕΙΞΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ. ήταν αναπόφευκτο να διαβάσω αυτή την είδηση.
Βέβαια όντας πάντα καχύποπτος για όλες αυτές αυτές τις ειδήσεις, όπως  και για το αν έχουν μεταφραστεί σωστά, ψάχνω για να δω την αρχική είδηση στην ξένη εφημερίδα.
Αμ δέ!
ΟΛΑ τα λινκ που έχει η εφημερίδα σε μεταφέρουν στην διαφημιστική σελίδα του προϊόντος που διαφημίζει η μούφα είδηση!
Τελικά δεν μπορείς να αποφύγεις την περιέργεια τι είναι αυτό το θαυματουργό φάρμακο που δεν έδιωξε από το συζυγικό κρεβάτι την Catherine Zeta -Jones.
Αφού διαβάσεις για τα διάφορα φυτικά εκχυλίσματα που περιέχει και τις εγκωμιαστικές απόψεις όσων το πήραν, βλέπεις και μια στήλη που έχει και την γνώμη ειδικού ΩΡΛ που όταν όμως γουγκλίσεις το όνομα του για να δεις ποιος, και που εργάζεται, διαπιστώνεις ότι στο ιντερνέτ υπάρχει μόνο ένας συνονόματος του που είναι όμως ορθοπεδικός! 
Μιας όμως και το μαντζούνι, όπως γράφει σε περίοπτη θέση, είναι made in USA γουγκλίζεις το όνομα του για να δεις τον κατασκευαστή του και την γνώμη χρηστών του στις ΗΠΑ, αλλά με έκπληξη τότε διαπιστώνεις ότι δεν υπάρχει άλλη διεθνής αναφορά με το ίδιο όνομα πλην της ελληνικής!
Όλα αυτά όμως τα κάνεις αν δεν σε έχει πιάσει η κωλοπηλάλα  να προλάβεις να το αγοράσεις με την έκπτωση από 42 ευρώ σε 32 γιατί συνεχώς βλέπεις στο δεξιό κάτω άκρο να γίνονται συνεχείς παραγγελίες από όλη Ελλάδα και ο αριθμός των πακέτων με έκπτωση συνεχώς να μειώνεται ταχύτατα και  το τέλος της προσφοράς να πλησιάζει.
Όμως αν κλείσεις την ιστοσελίδα και την ξανανοίξεις σε λίγο θα διαπιστώσεις με έκπληξη ότι τα προς διάθεση με έκπτωση πακέτα ξαναυξήθηκαν αστραπιαία  μέσα σε ένα λεπτό και ο χρόνος με θαυματουργό τρόπο γύρισε πίσω, όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς βλέποντας των ώρα που έχει το screenshot στις φωτογραφίες !





Βέβαια δεν υπάρχει καμία διεύθυνση του κατασκευαστή αλλά και αν ψάξεις στο http://www.white-pages.gr/ σε ποιον ανήκει ο αριθμός τηλεφώνου για τις παραγγελίες σου απαντά : άγνωστος αριθμός!
Το κείμενο αυτό το έγραψα επειδή,μια ιντερνετική φίλη από το Facebook, απογοητευμένη από την διάψευση με στοιχεία που είχα κάνει σε ένα  κείμενο που είχε αναδημοσιεύσει για τον καρκίνο, έγραψε:
 πως τα καταφερνεις και με προσγειωνεις παντα ετσι ανωμαλα.....υπαρχει ομως η ελπιδα η αρχη που εγινε να εχει καποιο αποτελεσμα.
Της είχα απαντήσει πως:
Απλά δεν εντυπωσιάζομαι από ότι διαβάζω στο ιντερνέτ και το τσεκάρω πάντα για να δω ποια είναι η αλήθεια ιδίως όταν αφορούν τον καρκίνο που πολλοί τον έχουν θεραπεύσει από την εποχή της πικραγγουριάς και του νερού του Καματερού!.
Και αυτό ακριβώς έκανα και για την σημερινή διαφήμιση.
Αναρτήσεις με αντίστοιχες παραπλανητικές διαφημίσεις έχω δημοσιεύσει και παλιότερα για ΤΟ ΓΙΛΕΚΟ ΤΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ. και ΤΟ ΟΖΟΝ ΤΟΥ ΦΙΚΙΩΡΗ
Συνιστώ δε να παρακολουθεί κανείς τον εξαιρετικό ιστότοπο http://ellinikahoaxes.gr/ που συνεχώς καταρρίπτει τις διάφορες ανοησίες που δημοσιεύονται στο ιντερνέτ.


5 σχόλια:

  1. Λες "Άλλωστε η αλήθεια είναι μια μικροαστική εμμονή όπως έχει πει και ο Βλαδίμηρος Ίλιτς Λένιν". Ο Λένιν δεν το είπε ποτέ. Μην ασχολείσαι με θέματα που δεν καταλαβαίνεις...
    Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υποκλίνομαι μπροστά στην ανωτερότητα της δικής σου νοημοσύνης μιας και αποφαίνεσαι ότι δεν πρέπει να ασχολούμαι με θέματα που δεν καταλαβαίνω.
    Το απόφθεγμα λοιπόν αυτό από χρόνια μου είναι γνωστό και υπάρχει σε πλήθος από σχετικά sites με γνωμικά.
    Μου το θύμισε δε το Σάββατο το άρθρο στα ΝΕΑ του Δημοσθένη Κούρτοβικ Καημένε Γκράμσι! και στο οποίο απ΄ότι φαίνεται από χρόνια η ρήση αυτή είχε γίνει αποδεκτή και από την αριστερή διανόηση.
    Στο άρθρο αυτό περιγράφει την συνάντηση που είχε πριν 10ετιες με ένα συνθέτη που θα μελοποιούσε κάποια ποιήματα που είχε μεταφράσει.
    Στο δωμάτιο ήταν και ένας φίλος του συνθέτη και όπως γράφει και οι δύο ανήκαν σε μια αριστερίστικη οργάνωση της εποχής που σήμερα συμπλέει με τον ΣΥΡΙΖΑ.
    Ο Κούρτοβικ διαπίστωσε ότι μερικοί στίχοι ήταν "πειραγμένοι" οπότε του είπε ότι έτσι απαλείφονται κάποιες ιδεολογικές αμφισημίες και διαστρέφεται η αλήθεια του ποιητή.
    Και συνεχίζει:
    Τότε επενέβη ο φίλος του από δίπλα (ξαπλωμένος σταυροπόδι στο κρεβάτι με τα άρβυλα) και με κατακεραύνωσε:
    "Σύντροφε, εμείς δεν έχουμε την αστική αντίληψη για την αλήθεια"

    Βεβαίως και δεν αποκλείω η φράση να μην έχει γραφτεί ή ειπωθεί από τον Λένιν, αλλά εκτός από τον Κούρτοβικ και αρκετοί άλλοι την έχουν χρησιμοποιήσει όπως πχ ενδεικτικά οι παρακάτω:
    http://www.naftemporiki.gr/story/1032520/mikroastikes-emmones
    http://www.athensmagazine.gr/bestofathens/articles/75880
    http://www.huffingtonpost.gr/iakovosantonios-armaos/-_4869_b_9570756.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τότε διάβασε αυτό: http://apelatis.blogspot.gr/2014/09/blog-post.html
    Ανεξάρτητα όμως από το γεγονός ότι όσο και να ψάξεις στα βιβλία του Λένιν δεν θα βρεις αυτή τη φράση, στοιχειώδης γνώση του Μαρξισμού (τον οποίο σίγουρα δεν θα τον μάθεις από τη Ναυτεμπορική) δεν θα επέτρεπε αυτή την τοποθέτηση.
    Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως έγραψα και στο προηγούμενο σχόλιο "Βεβαίως και δεν αποκλείω η φράση να μην έχει γραφτεί ή ειπωθεί από τον Λένιν"
      Δεν σου κάνει όμως εντύπωση ότι το μπλογκ που παραπέμπεις είναι το ΜΟΝΟ που δεν θεωρεί την φράση αληθινή, ενώ σε ένα τεράστιο αριθμό από άλλά άρθρα αναγράφεται ακριβώς έτσι, χωρίς κανένας από τους τόσους αναλυτές των γραπτών του Λένιν να την αμφισβητεί;

      Διαγραφή
  4. Η αλήθεια είναι υποκειμενική ή αντικειμενική; Μαλακίες.
    Θα έλεγα με δόση κυνισμού: κανείς δε νοιάζεται για την αλήθεια όταν δε νοιάζεται για αυτό που μιλάς. Αυτό μου φαίνεται σχετικό με τη συζήτησή σας, 9 μήνες μετά...

    Αν πάντως ο Λένιν το είπε αυτό ποτέ, και πιστεύω πως δεν θα το είπε αφού κι ότι πολυλέγεται είναι συνήθως μαλακία, ίσως να εννοούσε ότι είναι ανούσιο να ερευνάς αλήθειες που δεν σου χρειάζονται. κι ακόμη βαθύτερα ότι ο άνθρωπος μπορεί να προσεγγίσει την αλήθεια εύκολα χωρίς να τη φοβάται. κι ακόμη ότι οι μικροαστοί βλέπουν την αλήθεια ως αντικατοπτρισμό των φόβων και των αδυναμιών τους (συνεπώς και την τρέμουν) - προβλήματα που ένας κομμουνιστής θα αντιμετώπιζε με ριζικά διαφορετικό τρόπο αφού βλέπει τον κόσμο αλλιώς και τον απασχολούν άλλες αλήθειες.

    Και να που εσύ Αθεόφοβε ερεύνησες την αλήθεια που πωλείται στους μικροαστούς χωρίς φόβο και πάθος, πριν αγοράσεις το ψεύτικο φάρμακο...

    Χαιρετώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή