..................................................... Από τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ
Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας ,συνεπικουρούμενος και από τον τύπο, καυτηρίασε την αγωγή του Βγενόπουλου στον Γιώργο Παπανδρέου .
Ότι θα έφτανα λοιπόν κάποτε στην ζωή μου να συμφωνήσω και με τον Εβερτ είναι κάτι που ποτέ μου δεν το είχα φανταστεί!
Και όμως ο Εβερτ είναι ο μόνος από τους πολιτικούς που είπε στον ρ/ς Αθήνα 9,84 το αυτονόητο:έχει ( ο κ. Βγενόπουλος) δικαίωμα να την κάνει την αγωγή. Το δικαστήριο θα κρίνει εάν δικαίως έγινε η αγωγή ή όχι, αλλά έχει δικαίωμα να κάνει αγωγή εκ των πραγμάτων. Οποιοσδήποτε πολίτης αισθάνεται ότι τον έθιξε ένας πολιτικός έχει τη δυνατότητα από το Σύνταγμα να ασκήσει ένδικα μέσα.
Την δήλωση την διάβασα και δεν την άκουσα, γιατί αν την άκουγα πιθανόν να μην καταλάβαινα τι λέει έτσι που μιλάει τώρα τελευταία με μασέλα, που προφανώς δεν του εφαρμόζει καλά !
Είναι δε απόλυτα σωστό αυτό που λέει ο γενικότερα αντιπαθής Βγενόπουλος ότι: η συντεχνιακή άποψη ορισμένων πολιτικών ότι ο πολιτικός λόγος δεν έχει όρια και δεν χρειάζεται τεκμηρίωση είναι λανθασμένη. Ο πολιτικός λόγος έχει όρια και δεν μπορεί να καταπατεί τα δικαιώματα των πολιτών που κατοχυρώνονται από το Σύνταγμα.
Είναι δικαίωμα κάποιων πολιτικών να αλληλοϋβρίζονται και να αλληλοδυσφημούνται, εάν πιστεύουν ότι έτσι πρέπει να ασκούν το λειτούργημά τους, αλλά είναι και αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών να προσφεύγουν στην Δικαιοσύνη όταν θίγεται η τιμή και η αξιοπρέπειά τους από οποιονδήποτε.
Οι πολιτικοί θεωρούν σαν αυτονόητο δικαίωμα τους χωρίς στοιχεία να κατηγορούν τον οποιονδήποτε, ανεξέλεγκτα και αδιαμαρτύρητα από τον θιγόμενο. Δεν θυμάμαι δε καμιά περίπτωση που να έχει κατηγορηθεί κάποιος λανθασμένα και όταν διαπιστώθηκε το άδικο της κατηγορίας να βγήκε ο πολιτικός και να παραδέχτηκε το σφάλμα του.
Το ίδιο δε δικαίωμα επιφυλάσσουν και για τον εαυτό τους και οι δημοσιογράφοι και γι΄ αυτό και επιτίθενται κατά του νόμου περί τύπου και συμπαρίστανται ενθέρμως στους πολιτικούς . Θέλουν να γράφουν ανεξέλεγκτα ότι γουστάρουν και αν τελικά αναγκαστούν να παραδεχτούν ότι αυτά που έγραψαν με μεγάλα γράμματα στην πρώτη σελίδα ήσαν αναληθή, η επανόρθωση που δημοσιεύουν είναι με μικρά γράμματα δίπλα στα φαρμακεία και με ένα σχόλιο δικό τους κάτω από την διάψευση που περιτέχνως την αναιρεί.
Στην συγκεκριμένη τώρα περίπτωση έχει να παρατηρήσει κανείς τα εξής:
1-Η συναλλαγή που έκανε ο Βγενόπουλος ήταν απόλυτα θεμιτή στα πλαίσια μιας ελεύθερης καπιταλιστικής οικονομίας όπως έχω εξηγήσει και σε προηγούμενο ποστ.
2-Αν οι πολιτικοί θεωρούν ότι έχουν δίκιο σε όσα λένε πρέπει να εμπιστεύονται την δικαστική εξουσία και τους νόμους που οι ίδιοι έχουν νομοθετήσει και να μην θεωρούν απειλή τα δικαστήρια
3-Όταν ο Γιώργος έκανε τον καμπόσο και έλεγε ας μου κάνει αγωγή και εγώ θα αποποιηθώ της βουλευτικής μου ασυλίας, για να μην υπάρχει άλλοθι και έτσι να αξιολογηθούν δικαστικά οι ισχυρισμοί μου δεν μπορεί να διαμαρτύρεται όταν η επιθυμία του έγινε πραγματικότητα.
4-Στην ουσία τα όσα λέει ο Βγενόπουλος στην αγωγή του που θεωρεί ότι τον θίγουν δηλαδή ότι ο Παπανδρέου μίλησε για :αδιαφανή συναλλαγή, εκκολαπτόμενο σκάνδαλο, υποκρυπτόμενη παράνομη χρηματική συναλλαγή κάτω από το τραπέζι, μάθημα κλεπτοκρατικού καπιταλισμού και έκφραση διαπλοκής και διαφθοράς δεν θεωρώ ότι μπορούν να σταθούν σε κανένα δικαστήριο.
Απλά η αγωγή έχει πιστεύω στην πραγματικότητα το μήνυμα πως: μάγκες προσέχετε τι λέτε για μένα στο μέλλον.
Θα έλεγα δε ότι τελικά σε ένα βαθμό το πέτυχε γιατί λίγο πολύ όλοι είναι προσεκτικότεροι όταν αναφέρονται σε αυτόν και επίσης ανάγκασε τους πολιτικούς να αποφασίσουν να χτυπήσουν πιο ουσιαστικά το γαϊδούρι και όχι το σαμάρι.
Και το γαϊδούρι στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι η κυβέρνηση και οι πράξεις της.
Έτσι ο Αλαβάνος κατήγγειλε ότι ένα χρόνο τώρα έχει βγάλει το πόρισμα του ο αντιεισαγγελέας Εφετών κ Πεπονής που ζητάει την ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τα ομόλογα του ΤΑΞΥ του Βγενόπουλου, αλλά μιλάει επίσης για πολιτικές ευθύνες του υπουργείου Απασχόλησης και προφανώς γι΄ αυτό το πόρισμα έχει μείνει μέχρι σήμερα σε κάποιο συρτάρι.
Επίσης το ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε ότι ψεύδεται ο Αλογοσκούφης πως το 2002 είχε πουληθεί το 66% των μετοχών του ΟΤΕ όταν τον Αύγουστο του 2005 το Δημόσιο είχε στα χέρια του το 48,6%, αλλά πούλησε μετά από ένα 10% την 9 Σεπτεμβρίου 2005 και την 29 Ιουνίου 2007.
Στις 14 δε Δεκεμβρίου 2006 ο Αλογοσκούφης κατήργησε την νομοθεσία που έλεγε ότι το Δημόσιο δεν πρέπει να έχει ποσοστό κάτω από 33% οπότε άνοιξε η όρεξη του Βγενόπουλου για αγορά του ΟΤΕ.
Τελικά η αντιπολίτευση αντί να ασχολείται με ένα καπιταλιστή ,όπως είπε και η Αλέκα, που κοιτάει πως θα κερδίσει, θα έπρεπε να επικεντρώνεται σε ένα και μόνο βασικό και αναπάντητο ερώτημα:
ΓΙΑΤΙ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ Ο ΟΤΕ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΕΡΔΟΦΟΡΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΟΣΑ ;
Επειδή δε η κυβέρνηση δεν θέλει ή δεν μπορεί να δώσει απάντηση σε αυτό το εύλογο ερώτημα και η λαϊκή δυσαρέσκεια για την πώληση είναι έντονη, φροντίζει να μεταφέρει την επικαιρότητα αλλού ώστε να πάψουν να ασχολούνται με τον ΟΤΕ.
Έτσι βάζει τον Στυλιανίδη χωρίς λόγο στα ξεκούδουνα ,να κάνει δηλώσεις για ιδιωτικά πανεπιστήμια σε μια εποχή που αρχίζει μια νέα αναταραχή στα Πανεπιστήμια της χώρας.
Βρίσκει δε συμπαραστάτες όλους τους φοιτητοπατέρες (που μόλις αποφοιτήσουν, θα γίνουν οι μελλοντικοί εργατοπατέρες) που αντιδρούν άκουσον- άκουσον στην καθολική ψηφοφορία για την εκλογή πρύτανη!
Ακολουθώντας δε το παράδειγμα του γραφικού εκείνου νεοδημοκράτη, που έμεινε στην ιστορία ως Καλπογιάννης, πηγαίνουν και με τσαμπουκά βουτάνε τις κάλπες προστατεύοντας έτσι με άκρως ιδιόρρυθμο τρόπο τις ακαδημαϊκές ελευθερίες και το Πανεπιστημιακό Άσυλο!
Αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία της Ελληνικής σχιζοφρένειας!
Νομίζω ότι εν προκειμένω κάποιοι πολιτικοί εκμεταλλεύονται με λαϊκίστικο τρόπο τα στερεότυπα πολλών νεοελλήνων γύρω από την επιχειρηματικότητα. Όπως έλεγες κι εσύ σε προηγούμενο ποστ, στην Ελλάδα όποιος επιχειρηματίας κάνει λεφτά, αν δεν είναι πατέρας μας ή αδερφός μας θεωρούμε ότι θα 'ναι απατεώνας. Προκειμένου λοιπόν να στρέψουν την προσοχή μακριά από τους ίδιους, λένε - οι της κυβέρνησης - ότι δε φταίνε αυτοί σε τίποτα που πουλιέται ο ΟΤΕ αλλά να, μήπως φταίει ο Βγενόπουλος που αγοράζει; Ή κατά τον Γιωργάκη δε φταίει ο ίδιος που ασκεί ανύπαρκτη αντιπολίτευση, αλλά και πάλι ο Βγενόπουλος που εξακολουθεί να αγοράζει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπίσης, δε μου φάνηκε άστοχη και η άποψη του πιτσιρίκου ότι δεν πρόκειται για αντιπαράθεση πολιτικών μ' έναν επιχειρηματία, αλλά μεταξύ επιχειρηματιών.
Αδιαφόρως εάν ο κ. Βγενόπουλος έχει δίκαιο ή όχι στην αγωγή του (μου είναι εντελώς αδιάφορο!!) το Σύνταγμα και η Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του χορηγούν το αναφαίρετο δικαίωμα της αιτήσεως δικαστικής προστασίας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιατί το δικαίωμα αυτό (βασικός πυλώνας, ο βασικότερος ίσως του Ευρωπαϊκού νομικού Πολιτισμού) στην Ελλάδα να μην μπορεί να ασκηθεί όταν οι φερόμενοι ως αδικούντες είναι πολιτικοί και μάλιστα (αυτοχαρακτηριζόμενοι ως) Δημοκράτες και προοδευτικοί δεν μπορώ να αντιληφθώ...
Υπενθυμίζω ότι, υπό το απολυταρχικό καθεστώς του Αυτοκράτορος Φρειδερίκου του Μεγάλου τον 18ο αιώνα στην Πρωσία, κάποιος φτωχός μυλωνάς (του οποίου ο Φρειδερίκος προσπαθούσε να πάρει την ιδιοκτησία) τον προειδοποίησε (απείλησε;) ότι "Μεγαλειότατε. Υπάρχουν δικαστές στο Βερολίνο.."
Υπήρχαν λοιπόν Δικαστές στο Βερολίνο τον 18ο αιώνα για να δικάσουν τον Φρειδερίκο τον Μεγάλο με προσφυγή του μυλωνά και δεν υπάρχουν στην Αθήνα για να δικάσουν τον κ. Γ. Παπανδρέου και τον κ. Α. Τσίπρα;;
Αντιθέτως πιστεύω ότι οι πολιτικοί με χαρά πρέπει να υποδέχονται τις ευκαιρίες που τους δίνονται να αποδείξουν στα Δικαστήρια την ακρίβεια των θέσεών τους..
gerasimos-
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο σφαλμα της αντιπολίτευσης είναι αυτό ακριβώς.Μόνο η Αλεκα το τοποθέτησε σωστά,δεν ασχολείται με τον καπιταλιστή που κερδίζει αλλά με την κυβέρνηση που είναι υπεύθυνη για την πώληση και χάνει.
βαρδακας-
Στο Βερολίνο μπορεί να υπάρχουν,εδώ υπάρχουν;
«ΓΙΑΤΙ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ Ο ΟΤΕ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΕΡΔΟΦΟΡΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΟΣΑ ;»
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο γεγονός ότι ο ΟΤΕ είναι κερδοφόρος τι σημαίνει; Και η Ιντρακόμ μπορεί να είναι κερδοφόρα ή ο Κωτσόβολος;
Νομίζω μας προκαλεί σύγχυση το γεγονός ότι ο ΟΤΕ είναι δημόσιος. Ο ΟΤΕ είναι επιχείρηση, το αν είναι δημόσιος ή ιδιωτικός για όσους δεν εργάζονται σε αυτόν είναι χωρίς σημασία.
΄Η νομίζει κανείς ότι τα κέρδη του δημόσιου ΟΤΕ μοιράζονται στο λαό; Δε θα έπρεπε αφού είναι δημόσιος, δηλαδή είναι περιουσία του ελληνικού λαού; Εγώ πάντως δεν θυμάμαι καμία τέτοια μοιρασιά να έγινε ποτέ.
Το θέμα της αγωγής είναι αρκετά διασκεδαστικό. Δεν γνωρίζω πως έκανε τα λεφτά του ο κ. Βγενόπουλος, αλλά σίγουρα αγόρασε τις μετοχές του ΟΤΕ νόμιμα. Είναι Κοσκωτάς? Ας το ψάξουν, ας το βρούν. Αλλο θέμα αυτό. Για ανάμειξη με την Αλβανική μαφία τον κατηγόρησε ο Τσίπρας, και άλλα συναφή ο Γιωργάκης. Φυσικά το όλο θέμα γίνεται για το μήνυμα πως δεν φοβούνται όλοι την φοβερή σοσιαλιστική παράταξη. Ο κ. Βγενόπουλος νομίζω πως το απολαμβάνει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι ας βάλουμε ενα πράγμα στη θέση του. Απο τη στιγμή που μια εταιρεία μετοχοποιείται, παύει εξ ορισμού να είναι κρατική. Υποχρέωση της διοίκησης μιας μετοχοποιημένης εταιρείας, είναι να κοιτάξει το συμφέρον των μετόχων της και μόνον. Μάλλον δεν καταλάβαμε τι εστί μετοχοποίηση. Για μας (την κυβέρνηση), μάλλον σημαίνει μαζεύουμε μερικά λεφτά, αλλά το μαγαζί είναι ακόμα κρατικό και λαικίζει. Μαθαίνουμε σιγά σιγά.
Ο ΟΤΕ και οι παρεμφερείς δημόσιες υπηρεσίες όπως νερό-φως-και αποχ/ση δεν είναι απλά "επιχειρήσεις".
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαράγουν κοινωνικό αγαθό και πρέπει αυτό να προσφέρεται στην κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς και με χαμηλές τιμές, ακόμη και στα όρια του κόστους!
Δεν πρέπει να ξεχνάτε όλοι σας οτι υπάρχουν και άνθρωποι που ζουν στην απομακρυσμενη από τα κέντρα επαρχία που η σύνδεσή τους με αυτές τις κοινωνικές αλλά απαραίτητες για την πολιτισμένη ζωή, "ανέσεις" ΔΕΝ είναι κερδοφόρα για τις επιχειρήσεις. Τι πρέπει να γίνει λοιπόν; Να πάμε όλοι στις πολιτείες;
Μια τέτοια ιδιωτικοποιημένη τελείως και χωρίς κρατικό έλεγχο επιχείρηση που σκοπό έχει (και δικαίως) ΜΟΝΟ το κέρδος, θα άφηνε απ'έξω χιλιάδες συμπολίτες μας.. Ή όχι;
Στο Βερολίνο υπήρχαν τον 18ο αιώνα. Υπάρχουν και σήμερα. Και εδώ (συνήθως!!, όχι πάντοτε!!) υπάρχουν.. Τώρα αν θα υπάρξουν σε διαφορές ιδιώτη με πολιτικό ή δημοσιογράφο ή εκδότη (εν μέσω δυσμενούς κλίματος των Μ.Μ.Ε; Δεν αποκλείεται πάντως...
ΑπάντησηΔιαγραφήVery beatiful Eurovision song, good lack Greece. i love bouzouki
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου φαίνεται ο προηγούμενος σχολιαστής (έμβιος ή μη) έβαλε τα πράγματα στη θέση τους....... :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο γεγονός της νόμιμης αγοράς των μετοχών από τον Βγενόπουλο δεν αμφισβητείται.
Το ότι η εκάστοτε κυβέρνηση γνώριζε ότι οι μετοχές του ΟΤΕ - και όποιων άλλων ήταν προς πώληση, πήγαιναν σε κάποιων τα χέρια, κι αυτό δεν αμφισβητείται.
Για ποιο θέμα τελικά τσακώνονται;
Γιατί δεν καταλαβαίνω.
Φαντάζομαι αθεόφοβε πως το κείμενο είναι δικό σου και όχι από τον ¨ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ¨, από τον οποίο μάλλον είναι μόνο η γελοιογραφία…
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι ενώ εσύ λες όλα αυτά, εγώ γιατί έχω την εντύπωση πως ο Βγενόπουλος με αυτό το σίριαλ των αγωγών που ξεκίνησε φτύνει τους πολιτικούς, το συγκεκριμένο πολίτευμα, και όλους εμάς που πιστεύουμε σε αυτό;
Τα περί ¨δικαστών στο Βερολίνο¨, για τον καιρό και το πολίτευμα που ειπώθηκαν,καλώς ειπώθηκαν. Σήμερα,εδώ στον τόπο αυτό, οι πολιτικοί είναι εκλεγμένοι από το λαό και δεν μπορεί να βγαίνει ο καθένας (όσα λεφτά και αν έχει και με όποιο τρόπο τα απόκτησε) να προσπαθεί μέσω των αγωγών, να φέρει τη δημοκρατία στα δικά του μέτρα!
Για το θέμα των ¨καλποκλεφτών¨ νομίζω πως χρειάζεται να μπουν μπροστά οι φοιτητές και στους ¨επαναστάτες του γλυκού νερού¨ να τους φορέσουν στα κεφάλια τις κάπες καπέλο!
Και το λέω αυτό επειδή διαβάζω και ακούω ότι αυτοί οι τύποι που εμποδίζουν τις εκλογικές διαδικασίες είναι μερικές δεκάδες.
Αν είναι η πλειοψηφία καλώς το κάνουν, και με το pardon δηλαδή…
@Syneas
ΑπάντησηΔιαγραφήΈστω και αν (καθ' υπόθεση εργασίας προσωρινώς δεχτούμε ότι) οι πολιτικοί στην Ελλάδα εκλέγονται,δήθεν, από τον λαό, πράγμα για το οποίο σφοδρώς αμφιβάλλω, (νομίζω ότι μόνοι τους μάλλον αυτοεκλέγονται!!) αυτό τους καθιστά υπεράνω του Συντάγματος και των Δικαστηρίων, μη λογοδοτούντες και ανευθύνους;;
πάρης-
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν έχω την πρόθεση να μπώ τώρα στην συζήτηση αν θα πρέπει ή όχι να είναι δημόσιος ο ΟΤΕ ούτε ήταν αυτή η πρόθεση αυτού του ποστ.
Απλά όταν δίνεις το μάνατζμεντ ενός οργανισμού δεν είναι λογικό να εισπράττεις αυτά που ο ίδιος οργανισμός σου αποδίδει σε 8 μήνες.
locuspublicus-
Η διαφορά εδώ είναι ότι η μετοχοποίηση ήταν για μέρος του συνόλου οπότε το κράτος μπορούσε να κρατήσει το μάνατζμέντ ή όπως γράφω παραπάνω να το πουλήσει σε τιμή που να αξίζει το κόπο.
zepos-
Σαφώς και έχεις δίκιο αλλά μπορείς να ιδιωτικοποιήσεις και ένα οργανισμό κοινωνικής ωφελείας με την προβλεψη στην συμφωνία που έκανες των περιπτώσεων που αναφέρεις.
βαρδάκας-
Με αυτή την ελπίδα ζούμε.
Προσωπικά πιό πολύ φοβάμαι την προχειρότητα στις αποφάσεις των δικαστηρίων με τον φόρτο που έχουν οι δικαστές,χωρίς βέβαια να παραβλέπω ότι η εξουσία πάντα έχει την δυνατότητα να «διευθετεί» τις υποθέσεις που την αφορούν.
vassia-
Ξέρεις αυτόματα τι μου ήρθε σαν απάντηση στο σχόλιο σου;
Αυτο που λέει ο Σαββόπουλος στο Μακρύ ζεϊμπέκικο για τον Νίκο (Κοεμτζή)
«Το 'παν επίσης λαϊκοί ένα σωρό, στον συνεργάτη ενός εντύπου,
μα ο Μπιθικώτσης τον διώχνει και του λέει: «Πού να σου εξηγώ…» :))
syneas-
Σαφώς και είναι δικό μου.
Γράφεις:
Σήμερα,εδώ στον τόπο αυτό, οι πολιτικοί είναι εκλεγμένοι από το λαό και δεν μπορεί να βγαίνει ο καθένας (όσα λεφτά και αν έχει και με όποιο τρόπο τα απόκτησε) να προσπαθεί μέσω των αγωγών, να φέρει τη δημοκρατία στα δικά του μέτρα!
Χωρίς να υιοθετώ την παρακάτω άποψη του κ.Βαρδάκα, δεν μπορώ να καταλάβω πως με μια αγωγή μπορείς να φέρεις τη δημοκρατία στα μέτρα σου όταν μάλιστα την νομοθεσία την έχουν ψηφίσει πολιτικοί!
Άσε δε που δυστυχώς στην δικαστική εξουσία πάλι οι ίδιοι καθορίζουν και την ηγεσία της.
Οταν με το καλό ξεμπερδέψετε με τις αγωγές, θυμηθείτε πως κερνώ κερασοφιλιά γιατί έχω επέτειο. !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήαφού στα δικαστήρια μπορεί και να απαλλαγείς των κατηγοριών λόγω βλακείας ε, δε ρίσκαρε και τίποτα ο Γιωργάκης όταν έλεγε πως θα αποποιηθεί της βουλευτικής του ασυλίας για να δικαστεί....
ΑπάντησηΔιαγραφήνες πα??
Ο Βγενό κερδοσκοπεί αγοράζοντας και πουλώντας μετοχές επιχειρήσεων. Μια καθ' όλα νόμιμη απασχόληση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι αρχηγοί των [υποτίθεται] προοδευτικών κομμάτων τι περιμέναμε να πουν; "Εύγε τέκνο μου καλά κάνεις"?
Όταν παίζονται στην ρουλέτα οι δουλειές κάμποσων χιλιάδων νοματέων; Σοβαροί να είμαστε.
Όταν ο Αλογομούρης πέρασε εν μία νυχτί το νομοσχέδιο για το ποσοστό των ιδιωτών στις ΔΕΚΟ, δεν τον είδα να έχει τόση ευαισθησία, που αν το σκεφτεί κάποιος, θιγόταν πραγματικά αφού πήγαινε να πάρει το management του ΟΤΕ και να επενδύσει και τα λοιπά και τα ρέστα.
Ξέρουν τι λένε. Δεν τα λένε στον αέρα.
ζουζουνα-
ΑπάντησηΔιαγραφήΠέρασα ήδη.
maika-
Με άφησες άφωνο!
chris-
Η όλη ιστορία έχει παιχτεί από τον Αλογοσκούφη με την έγκριση του Κωστάκη.
Kati analogo eixa skeftei otan akusa na zitoun apo to Rousopulo na katadikasei thn kinhsh vgenopulu... Den thelo na parastiso ton apologith tu ekprosopu, alla, pos mporei na katadikasei kaneis mia sintagmatikos katoxiromenh kinhsh enos polith? Na diafonisei nai, na thn katadikasei omos, oxi. Etsi pistevo tulaxiston.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌταν τον τόνο δίνουν λαϊκιστές διασκεδαστές τύπου Λαζόπουλου, που επικρίνουν το ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος 'έμεινε' στο ' δεν συμμεριζόμαστε' την κίνηση Βγενόπουλου, τι να περιμένει κανείς...
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα συμφωνήσω απόλυτα με το ποστ !
ΑπάντησηΔιαγραφήΌσο αφορά τον manager:
Πιστεύω ότι το managmen θα το χάριζε , εντελώς δωρεάν, οποιαδήποτε σοβαρή κυβέρνηση, αν δεν φοβόταν τις αντιδράσεις! το ότι οι Γερμανοί πληρώσανε και από πάνω, είναι περίεργο!!
Eίτε δεν εκτιμήσανε σωστά τον κίνδυνο, πράγμα χλωμό, αλλά όχι σπάνιο...., είτε ποντάρουν αλλού!
Εκτός και αν πιστεύει κάποιος ότι οι: υπουργοί, βουλευτές, κουμπάροι, φίλοι, πολιτευτές, συνδικαλιστές , εργαζόμενοι, προμηθευτές, και κάμποσοι ακόμη!
ουσιαστικά, συν διοικητές των δημοσίων οργανισμών , είναι αποτελεσματικότερη ομάδα, από την ομάδα που θα διορίσει η D.T.
Άρα ως μέτοχοι, έτσι και αλλιώς λόγου συμμετοχής του δημοσίου, μας συμφέρει μια τέτοια εξέλιξη ,
( To 80% ,τουλάχιστον!, του χρόνου ενός διοικητής παρόμοιου κρατικού οργανισμού δαπανάτε στο να εξυπηρετεί - ισορροπεί ανάμεσα στα συμφέροντα των προαναφερθέντων)
θα συφωνήσω και γω με το ποστ,αλλά και τα σχόλια Γεράσιμου και Glam προσθέτοντας οτι το νομικό πλαίσιο με τις αγωγές το ψήφισαν στα μέτρα τους οι πολιτικοί,για να μπορουν να λένε οτι θέλουν χωρίς να υφίστανται τις συνέπειες που θα υφίστατο οποιοσδηποτε άλλος.Συνεπώς καλά κάνει ο Βγενόπουλος και σήκωσε το γάντι που του πέταξε ο Γιωργάκης.Όσο για τον Τσίπρα,τόσο ατεκμηρίωτες βαριές κατηγορίες απο το στόμα πολιτικού αρχηγού(και δη νεόκοπου) δε νομίζω να έχω ακούσει,οπότε καλό θα του κάνει να πάρει ενα μαθημα ώστε να σκέφτεται προτου το ανοίξει.
ΑπάντησηΔιαγραφήόσο για όσους λένε για την κοινωνική διάσταση των ΔΕΚΟ,να συμφωνήσω καταρχήν,αλλά ακούστε και αυτην την ιστορία:περσι,καποιοι φίλοι που ζουν μονιμα στο εξωτερικο αγόρασαν ενα σπιτι σ'εναν οικισμό της Αίγινας,ισως τον πιο γραφικο.Νόμιμος οικισμος,ανάμεσα σε Μαραθώνα και Περδικα.Απευθυνθηκαν στον ΟΤΕ για τηλεφων.συνδεση και τους είπαν οτι θα έπρεπε να πληρώσουν τελη σύνδεσης 1500-2000 ευρω για να ερθει γραμμή,και θα τους επιστρέφονταν καποια χρήματα καθε φορά που καποιος νεος κατοικος θα εγκαθιστουσε συνδεση που θα τροφοδοτειτο απ την γραμμη τους.
Φυσικα έμειναν στα κινητά τους!
mhxeirotera-
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ σωστή η άποψη σου.Και εγώ προσωπικά δεν υποστηρίζω τις αγωγές αλλά δεν μπορώ να πώ ότι δεν είναι δικαιωμα του.
gerasimos-
Η σάτιρα που κάνει ο Λαζόπουλος στην κυβέρνηση είναι πάντως με τό γάντι.
glam-
Πάντως μέχρι στιγμής το μάνατζμέντ του ΟΤΕ ήταν κερδοφόρο με όλα όσα σωστά αναφέρεις.
Υστερα αυτό που είχε να πουλήσει η κυβέρνηση ήταν στην ουσία το μάνατζμεντ και αυτό από ότι φαίνεται το πούλησε φτηνά.
Ύστερα μια κυβέρνηση όταν πουλάει μια δημόσια επιχείρηση πρέπει να βάζει και κάποιους όρους για το προσωπικό που υπηρετεί σε αυτήν.
Οι Γερμανοί έχουν προβεί σε μεγάλες απολύσεις όπου έχουν αγοράσει για να αυξήσουν τα κέρδη τους.
Δυστυχώς οι ιδιωτικές εταιρείες κοιτάνε να ξεζουμίζουν το προσωπικό τους και πολλές φορές αδιαφορούν πλήρως για τον πελατη τους.
Πρόσφατο παράδειγμα όταν τηλεφώνησα στην HOL.Μετά από 15 λεπτά που μου έσπασαν τα νέυρα να ακούω χαζοτράγουδα περιμένοντας έκλεισα το τηλέφωνο και πήγα στα γραφεία.Έφαγα πάνω από 3 ώρες για να κάνω την δουλειά μου και να μπορέσω να φύγω.
squarelogic-
Δεν είναι παρόλογο ένας που έχει κτίσει ένα σπίτι σε μια απομακρυσμένη τοποθεσία να πληρώσει και το κόστος για τις κολόνες και τα σύρματα που θα του φέρουν τηλέφωνο ή ρεύμα εκεί.
Γιατί θα πρέπει να επιβαρυνθούν οι άλλοι το κόστος αυτό;
Μην νομίζεις δε ότι μια ιδιωτική εταιρεία δεν θα έκανε το ίδιο.
Νόμιζα πως είχα αφήσει ένα σχόλιο εδώ χθες, αλλά δεν το βρίσκω- φαίνεται ότι από την ταραχή μου, που βρέθηκα να συμφωνώ ταυτόχρονα με τον ΄Εβερτ ΚΑΙ με την Αλέκα, πάτησα λάθος κουμπί... :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΑθεόφοβε μου,
ΑπάντησηΔιαγραφήσου είπα και μια άλλη φορά που δημοσίευσες παρόμοια ανάρτηση, ότι δεν συμφωνώ με τις αγωγές του Βγενόπουλου. Πολιτικές θέσεις εκφράζουν οι Πολιτικοί, έστω και υπερβολικές.
Ο λόγος που σε επισκέφθηκα σήμερα είναι να σε προσκαλέσω να δεις την νέα μου ανάρτηση. Γιατί;; Μα γιατί σε μνημονεύω. Με έχεις εμπνεύσει. Χα χα χα!
Αθεόφοβε ΠΟΙΑ σάτιρα στην κυβέρνηση κάνει ο Λαζόπουλος; Όπως είχε πει παλιότερα κι ο πιτσιρίκος, πρόκειται ίσως για τη μόνη παγκοσμίως 'σατιρική' εκπομπή που 'σατιρίζει' περισσότερο την αντιπολίτευση παρά την κυβέρνηση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕντάξει, το έπιασα το υπονούμενο.
ΑπάντησηΔιαγραφή:-)
I love bouzouki.
Να έχουμε ΟΤΕδες να πουλάμε.
Καλημέρα
:-)
dodos-
ΑπάντησηΔιαγραφήΕδώ που τα λέμε δεν είχες και άδικο!
meropi-
Παρά την μεγάλη μετριοφροσύνη που με διακρίνει αισθάνομαι υπερήφανος που αποτελώ πηγή εμπνέυσεως!
vassia-
Να έχουμε ΟΤΕδες να πουλάμε.
Και μείς λεφτά να αγοράζουμε μπας και στην άλλη ζωή γίνουμε Βγενόπουλοι και να μπορούμε να κάνουμε αγωγές σε όλους όσους μας κάθονται στο στομάχι!
gerassimos-
Εμ βλέπεις πρέπει να πουλήσουμε και τα DVD και το κοινό που παίρνει την εφημερίδα από την τριάδα Καραμανλής, κανένας, Παπανδρέου προτιμάει τον πρώτο!