Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΛΗΨΕΩΣ ΚΑΙ Ο ΙΟΣ ΤΗΣ ΓΡΙΠΠΗΣ



Για τον Η1Ν1, ακόμα ένας ιεράρχης, ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος , μετά τον Μεσογαίας , αποφαίνεται για το ενδεχόμενο μετάδοσής του μέσω της Θείας Κοινωνίας: «Κι αν ο Θεός, για να μας δοκιμάσει, επιτρέψει να προσβληθούμε από τον ιό της γρίπης μέσω της λαβίδος της Θείας Κοινωνίας, τότε τι; Θα μειωθεί η εμπιστοσύνη μας σε Αυτόν;»
Αλίμονο!
Ως βαπτισμένοι δούλοι του θεού θα πρέπει μάλλον να αινούμεν, ευλογούμεν και προσκυνούμεν τον Κύριον για την γρίπη που κολλήσαμε !
.Άλλωστε:
Η ασθένεια και η θλίψη είναι το κατ' εξοχήν φάρμακο της πρόνοιας του Θεού να φέρει τον άνθρωπο κοντά Του και να αυξήσει την αρετή του.
Όμως το φάρμακο για κάθε νόσο βρέθηκε :
Tο Σώμα και το Αίμα του Κυρίου είναι το μόνο αντίδοτο για πάσα νόσο και πάσα ασθένεια (Ματθ. 4, 23).*
Γιατί:
Η Θεία Μετάληψη θωρακίζει τον άνθρωπο και αποτελεί το πιο καλό φάρμακο σωτηρίας. Είναι το καλύτερο «εμβόλιο» έναντι των δαιμονικών ιώσεων και επιδημιών που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα εξ αιτίας των άνομων ερευνών επιστημόνων αλλά και της απομάκρυνσης του ανθρώπου από τον τριαδικό Θεό.
Εκτός των άλλων , κατά τον μητροπολίτη Πειραιώς: ακυρώνεται και διαγράφεται δια της Θείας Μεταλήψεως το έργο του μιαρού Σατάν.
Ο ίδιος μάλιστα τα χώνει του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου για τις δηλώσεις του για τα κουταλάκια από ασήμι γιατί θεωρεί «εντελώς αδόκιμον και εσφαλμένη και ατυχή δήλωσιν που συνάπτει το γεγονός της Θείας Ευχαριστίας με την χρήσιν συγκεκριμένου μετάλλου σκευών».
Oπότε τώρα πια μετά τις γνωματεύσεις τόσων μητροπολιτών, νομίζω ότι η παραγγελία εκατομμυρίων εμβολίων είναι παντελώς άχρηστη και πολυέξοδη σε σύγκριση με την μετάληψη που είναι και τσάμπα. (Ε, καλά το τσάμπα είναι σχήμα λόγου, κάτι πρέπει να ρίξετε στο παγκάρι και τον δίσκο με τον προσήκοντα σεβασμό και διακριτικότητα που μόνο με την χαρτούρα επιτυγχάνεται, τα κέρματα ηχούν άσχημα )
Τώρα αν κολλήσετε γρίπη από μετάληψη που δεν θα έχει δράσει σαν εμβόλιο ,και τα τινάξετε ,μην στεναχωρείστε ,θα σας θάψουν με παπά ,ίσως και μητροπολίτη, αν οι συγγενείς σας δεν είναι τσιγκούνηδες.
Επίσης διάφοροι γνωστοί και φίλοι θα εκφωνήσουν και επικήδειο πάνω από τον τάφο σας .
Ελπίζω να ευχαριστηθείτε την σεμνή τελετή, βλέποντας την κηδεία σας από ψηλά, γιατί αφού την πάθατε από την μετάληψη προφανώς πιστεύετε στην μετά θάνατον ζωή, οπότε δεν θα πείτε σαν εκείνο τον άπιστο Σκαρίμπα που έγραφε για την κηδεία του:
Σαν θάρθει η ώρα να ,ανεπιστρεπτί ,επιστρέψω στην μάνα γή ,δύο πράγματα θα ναι της ταπεινότητας μου η κορυφαία ταπείνωση: που από την μία μεριά θε να με βάλουνε μ΄εκείνο το «συγχώρεσον τον ανάξιον δούλον σου»,εμ δούλος εμ και ανάξιος!
Κι απ΄ την άλλη οι στην κοινωνία του κατεστημένου τα πρώτα φέροντες ,έχουνε να κάνουνε καραγκιοζομπερτελίκια αυτοί.
Και εγώ τι να σου κάνω, πεθαμένος άνθρωπος;

.
*Προσέξτε την σεμνή μετάφραση του Ευαγγελικού …θεραπεύων πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν.

Στο Άγιο Όρος η μαλακία είναι μια ασθένεια που δεν την γνωρίζουν οι μοναχοί και γι΄ αυτό η λέξη είναι εξοβελισταία τόσο με την ευαγγελική της όσο και με την σημερινή της έννοια !

7 σχόλια:

  1. Καλά τα λέει ο Μεσογαίας! Ακου εκεί "το ασήμι προστατεύει...". Αν είναι να λέμε χαζομάρες να τις λέμε με στυλ! Επεσε στην εκτίμηση μου ο Ανθιμος...μάλλον γέρασε και έβαλε νερό στο κρασί του. Πρέπει να μας στείλουν άλλο παπά στη Σαλονίκη. Θα το εισηγηθώ στον Πανίκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ, αυτοί οι παλιοδαίμονες...

    Κομπογιαννίτες γιατροί, ετοιμαστείτε να εξαφανιστείτε από το ιστορικό προτσές!

    Η Θεία Κοινωνία θα δείξει την ανεπάρκεια των μαντζουνιών σας!

    +Evlogisson+

    ΥΓ.

    Κίνα. ση-μαί-νει, ορθό-δο-ξία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. NdN-
    Όσα είπε Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης σχετικά με το ασημένιο κουταλάκι της μεταλήψεως βασίζονται στην από την αρχαιότητα χρήση του αργύρου ως μικροβιοκτόνου και στην τοποθέτηση παλιότερα από τους ναυτικούς αργυρών νομισμάτων στο νερό και το κρασί του πλοίου για να διατηρείται καθαρό.
    Σήμερα στα πλοία γίνεται ειδική εγκατάσταση απολύμανσης νερού μέσω φίλτρων αργύρου.
    Ο νιτρικός άργυρος ήταν μέχρι πρόσφατα σε χρήση για μικροκαυτηριάσεις τραυμάτων .
    Ο κολλοειδής άργυρος έχει μακράς διαρκείας μικροβιοκτόνο δράση και υπάρχει σήμερα σε απορροφήσιμο σπόγγο ζελατίνης με κολλοειδή άργυρο για αιμόσταση και πρόσληψη της μόλυνσης .
    Βέβαια δεν υπάρχουν μελέτες σχετικά με το εάν το μέταλλο ενός κοχλιαρίου μπορεί να έχει ιοκτόνο δράση όπως επίσης ποια είναι η παραμονή ιών και μικροβίων στην επιφάνεια ενός κοχλιαρίου που εμβαπτίζεται σε κρασί ελάχιστο χρόνο από το ένα στόμα στο άλλο.
    Γι΄αυτό τον λόγο όλοι οι άλλοι αποφεύγουν ή και όπως βλέπεις κατηγορούν τον Άνθιμο και θέτουν το θέμα σε καθαρά θεολογική βάση(Σώμα και αίμα)

    Polsemannen-
    Ήδη από μακρού χρόνου την ιατρική την έχουν αναλάβει τόσοι άγιοι και αγίες.
    Πως πχ θα κανεις παιδί αν δεν φας το μήλο της Χρυσοβαλάντου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μπρός, όλοι τη Κυριακή για τη Θεία μετάλειψη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. angeta-
    Kαι την επομένη Κυριακή για την επαναληπτική δόση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και μου αρεσει που αυτοί οι άνθρωποι διεκδικούνε λέει πνευματικό ρόλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή