Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

ΕΥΧΕΣ ΜΕ ΞΕΝΑ ΚΟΛΛΥΒΑ !



Από την αρχή του χρόνου όλοι οι Έλληνες έχουν πάρει χαμπάρι ότι αν δεν σφίξουν το ζωνάρι δεν πρόκειται να την βγάλουν καθαρή.

Βέβαια το όλοι τελικά φαίνεται ότι είναι σχήμα λόγου γιατί οι ΝΔκράτες στο Δήμο Αθηναίων θεωρούν ότι μπορούν να ξοδεύουν το χρήμα του Δήμου για την προσωπική τους προβολή και μετά να ζητιανεύουν από το χρεοκοπημένο κράτος να τους ενισχύσει οικονομικά.

Πρόσφατα είχα γράψει για το πολυτελές και παντελώς άχρηστο φυλλάδιο που είχε βγάλει ο Δήμος με την φωτογραφία του Δημάρχου και της συμβούλου του, και το είχε αποστείλει σε άγνωστο σε μένα αριθμό δημοτών με έξοδα προφανώς του Δήμου, για να ευχαριστήσει την εργαζόμενη γυναίκα για την καθημερινή συνεισφορά της στον τουρισμό !! (sic).

Το αν το ποσό που διατέθηκε μπορεί να είναι μικρό δεν έχει καμία σημασία γιατί τα πολλά μικρά ποσά κάνουν ένα μεγάλο και καλλιεργούν την αντίστοιχη νοοτροπία του δικά μας είναι; ξόδεψε τα!

Είχα φανταστεί ότι με την επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης κάπου θα είχε μπεί φραγμός στις σπατάλες για την προσωπική προβολή των διαφόρων συμβούλων.

Αμ δέ!

Πριν από κανένα μήνα μου ήρθε από τον Δήμο άλλη επιστολή σε πολυτελή φάκελο με αποστολέα την Εποπτεία Σχολικής Μέριμνας γράφοντας από πάνω -Σχολεία Πάμε Αθήνα 2008-2009.


Να σημειώσω εδώ ότι δεν έχω καμία σχέση με σχολεία, ούτε με εκπαίδευση και για να πάω στην Αθήνα που έχω γεννηθεί δεν χρειάζομαι καμία παρότρυνση από κανένα!

Ανοίγοντας τον φάκελο με περίμενε άλλη μια έκπληξη.

Κάποιος παντελώς άγνωστος σε μένα δημοτικός σύμβουλος ονόματι Τεντόμας ,που ούτε καν είχα ακούσει ποτέ το όνομα του, μου έστελνε τις πιο θερμές του ευχές για την ονομαστική μου εορτή!


Κάτω από το όνομα του παραθέτει και τις αρμοδιότητες που έχει στον Δήμο.

Αρχικά λοιπόν γράφει- Εποπτεία Δ/σης Σχολικής Μέριμνας.

Μπαίνοντας λοιπόν στο site του Δήμου Αθηναίων διαπιστώνω ότι διαθέτει 14 διοικητικές και κοινωνικές υπηρεσίες μεταξύ των οποίων και η παραπάνω.

Περίεργος λοιπόν για το έργο που επιτελεί η Σχολική Μέριμνα διαπιστώνω ότι αυτό είναι βαρύτατο και γι΄ αυτό χρειάζεται να διαθέτει και αυτή 5 τμήματα !! τα οποία είναι τα εξής:

α. Τμήμα Διοίκησης Εποπτείας και Υποστήριξης Σχολικών Επιτροπών

β. Τμήμα Ελέγχου και Οικονομικής Διαχείρισης

γ. Τμήμα Προγράμματος και Σχέσεων με Κρατικούς Φορείς και την Ευρωπαϊκή Ένωση

δ. Τμήμα Κοινωνικής Υποστήριξης των Σχολείων

ε. Τμήμα Γραμματείας και Αρχείου

Εδώ που τα λέμε αν δεν υπήρχε πχ ξεχωριστό τμήμα που να "παρακολουθεί τις εξελίξεις στον χώρο της παιδείας, της εκπαίδευσης και να προωθεί καινοτόμες προτάσεις στα σχολεία του Δήμου Αθηναίων" θα μπορούσαμε να έχουμε τα τόσο καταπληκτικά αποτελέσματα στην παιδεία μας ; (και αντίστοιχο αριθμό απασχολουμένων υπαλλήλων με την διχοτόμηση της τρίχας;)

Όμως ο κ Τεντόμας ,όπως αναφέρει στην συνέχεια είναι και Γενικός Γραμματέας του Κέντρου Πρόληψης και Αγωγής Υγείας.

Εδώ μας περιμένει μια δεύτερη δυσάρεστη έκπληξη.

Ο Γενικός Γραμματέας του Κέντρου ή δεν έχει πατήσει ποτέ το πόδι του εκεί ή δεν θεωρεί πολύ σικ τον κανονικό τίτλο του Κέντρου που η λειτουργία του έχει να κάνει με την πρόληψη της ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ στα ναρκωτικά και γι΄ αυτό ονομάζεται κανονικά

Κέντρο Πρόληψης της Εξάρτησης και Αγωγής Υγείας "Αθηνά Υγεία"



Μετά από αυτή την έρευνα δεν μου έμενε παρά να δώ και ποιός είναι αυτός ο δημοτικός σύμβουλος και τα προσόντα του.

Είναι λοιπόν τοπογράφος στην ΔΕΗ, παραθέτει όλη την κομματική του δραστηριότητα από την ΜΑΚΙ ,στην ΟΝΝΕΔ και στην ΝΔ και έχει αξιοσημείωτη κοινωνική δραστηριότητα η οποία είναι η εξής όπως την παραθέτει:

-Πρόεδρος του Συλλόγου «Φροντίδα Για την Τρίτη Ηλικία» με πλούσια φιλανθρωπική δραστηριότητα.
- Διαιτητής Ποδοσφαίρου της Α’ Εθνικής.
- Πρόσκοπος στο 24ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Ακαδημίας Πλάτωνος.

Ε, με όλα αυτά τα προσόντα μπορούσε ο Καραμανλής ο Β΄(δια να μην παρεξηγηθώ ο δεύτερος, όχι εκ του Βούς) να μην τον διορίσει τον Μάιο του 2009 Υποδιοικητή του ΙΚΑ;

Τα Χριστούγεννα πάντως θα του στείλω και εγώ Χρόνια Πολλά και θα του εύχομαι να προαχθεί και να γίνει διαιτητής FIFA ή έστω Πρόσκοπος του Βασιλέως, λάθος, τώρα πλέον του Έθνους, μιας και στο ΙΚΑ δεν πρόλαβε να μεγαλουργήσει !




15 σχόλια:

  1. Πραγματι,αυτός ο Τεντόμας εδώ και χρόνια το έχει παραχέσει με την μανία αυτοπροβολής του δημοσία δαπάνη...σου λέι,που θα πάει,νεος είμαι,ευειδής είμαι,την φάτσα μου βλέπουν συνέχεια,θα μου κάτσει κάποια στιγμ'η ενα υπουργείο!
    Βέβαια αντίστοιχα έπραξε απ'οτι επληροφορήθην και η ευρωπαία κ.Διαμαντοπούλου αποστέλλοντας 150χιλ.προσωπικές επιστολές για "καλή επιτυχία" στους τελειοφοίτους Λυκείου(πολλοί εκ των οποίων ούτε προσπάθησαν γι'αυτή,ούτε την δικαιούνται..).Κατά τα άλλα,η πατρίς χάνεται και ο Πρόεδρος της Βουλής παίρνει 10ευρα από παιδικούς κουμπαράδες για την σωτηρία της!
    Αλήθεια,εκείνο το Ελεγκτικό συνέδριο,τι πράττει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι να πούμε στο Δήμο Αθηναίων; "Κι εις ανώτερα", ή "Και μή χειρότερα". Υποθέτω ότι ο περισσότερος κόσμος καταλαβαίνει πόσο γελοία, ηλίθια, άχρηστα, σπάταλα, και υποτιμητικά για την νοημοσύνη είναι αυτά που στέλνουν δεξιά και αριστερά... Η ερώτηση είναι πως και κανένας δεν τους τα σούρνει επισήμως... κανένα κανάλι θά 'πρεπε να κάνει ένα ρεπορτάζ σαν τις αναρτήσεις σου, Αθεόφοβε, και από κανάλια άλλο καλό, άρα, πούντα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. επίσης βγάζει τα φρύδια του, κάνει μπότοξ,έχει καβαλλήσει το καλάμι, και είμαι σίγουρη πως κάνει και αποτρίχωση στη γάμπα.
    τςχ φάτσα από μαλάκα.
    δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. pølsemannen-
    Πάντα διακρίνεσαι από το φίλαθλον πνεύμα!

    squarelogic-
    Δεν έχω διαβάσει τίποτα σχετικά για επιστολές της Διαμαντοπούλου που γράφεις΄ούτε βρήκα κάτι σχετικό από ένα πρόχειρο ψάξιμο στο διαδίκτυο.
    Εάν βέβαια το έχει κάνει τότε φαίνεται ότι ακολούθησε το σύνθημα -Εμπρός στον δρόμο που άνοιξε ο Τεντόμας!

    thinks-
    Φαίνεται ότι τα βρίσκουν φυσιολογικά!

    demetrat-
    Πάντως από την φωτογραφία του τα φρύδια δεν τα βγάζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όπως μου τηλεφώνησε ένας από τους σιωπηλούς αναγνώστες μου πρέπει να έχει τελειώσει την σχολή τοπογράφων ΤΕΙ Αθήνας και όχι του Μετσόβιου γιατί δεν υπάρχει το όνομα του στα μητρώα του ΤΕΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό γίνονται "κατά κόρον" σχεδόν σε όλους τους δήμους χωρίς, μέχρι χθες, να πολυστενοχωριέται κανένας. "Και τι μας νοιάζει; Δικά μας λεφτά είναι ...."
    Τώρα που "έσφιξαν τα γάλατα" άρχισαν οι γκρίνιες.
    Γι' αυτό τον λόγο καμία κυβέρνηση δεν δίωκε την φοροδιαφυγή, με κορυφαία την τελευταία του "ανικανότερου".

    (Νομίζω έχεις ξανά ασχοληθεί με παρόμοιο ζήτημα αλλά ήσουν η εξαίρεση που επιβεβαίωνε τον κανόνα...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. άϊ άϊ άϊ , είσαι της παλιάς σχολής αγαπητέ.
    κοιτα απόσταση τα φρύδια μεταξύ τους.
    δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όταν κάποια στιγμή έλαβα φυλλάδιο αυτοπροβολής, το επέστρεψα με την ένδειξη ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. glam-
    Εμ γι΄αυτό και το γράφω,γιατί τελικά είναι δικά μας λεφτά.

    demetrat-
    άϊ άϊ άϊ τι μάτι είναι αυτό!
    Παραδίδομαι!

    ESKARINA-
    Το να αυτοπροβάλεται κάποιος δεν με ενοχλεί.
    Με ενοχλεί όταν το κανει με τα λεφτά μου και τα λεφτά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θυμήθηκα και μια άλλη ιστορία, σχετική-άσχετη: λίγες μέρες πριν τις δημοτικές εκλογές, κι ενώ την Αθήνα τη διεκδικούσαν οι Αβραμόπουλος-Πάγκαλος, ο τότε πρωθυπουργός Αντρέας Παπαντρέου συναντά τον Πάγκαλο και του υπόσχεται να δώσει απ' τον κρατικό προϋπολογισμό στο Δήμο ένα μεγάλο ποσό, που δεν το θυμάμαι.
    Τελικά, βγήκε ο Αβραμόπολος κι ο Αντρέας ξέχασε την υπόχεση.
    Η μεγάλη πλάκα, όμως, είναι η εξής: ο Αβραμόπουλος ενέγραψε το ποσό που υποσχέθηκε ο Αντρέας στον προϋπολογισμό του Δήμου ως "ανείσπραχτη απαίτηση"!
    Ζντόιγκ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οπότε έχοντας βάλει το ποσό σαν ανείσπρακτη απαίτηση στα έσοδα μπορούσε να χρεώνει τον δήμο με καγγελάκια και συντιβάνια και μετά να λέει ότι του λείπουν τα λεφτά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Για τα Ελληνικά δεδομένα ο Κακλαμάνης μου φαίνεται σωστός παρόλο που ανήκει στο κόμμα της χειρότερης κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος.

    Οσον αφορά τον διαιτητή και για να γίνω κυνικός: τουλάχιστον έχει και ένα χόμπυ δεν είναι απλώς κομματόσυλο :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Ασκαρδαμυκτί
    Να μην σχολιάσω τον λαϊκισμό του Παπανδρέου Β'...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΙωάννηςΚ-
    Περίμενε το επόμενο ποστ για να διαβάσεις για το πόσο σωστός είναι ο Κακλαμάνης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή