Κυριακή 23 Μαΐου 2010

ΝΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ !



Χάρις στην μοναδική σούμα από διάφορα ιστολόγια που έχει κάνει ο Zaphod βρέθηκα στο ιστολόγιο του Έρμιππου όπου υπάρχει μια καταπληκτική σειρά από ποστ που μπορεί κανείς να διαπιστώσει που πήγαν τα λεφτά του κράτους και φτάσαμε στην σημερινή κατάσταση.

Στην σειρά αυτή των ποστ αναγράφονται αναλυτικά με καταπληκτικό χιούμορ, αλλά και με αδιάσειστα στοιχεία, το πως διαχρονικά όλοι οι υπουργοί Υγείας, πλην της υφυπουργού κ.Τσουρή, από όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών ευνόησαν κατά σκανδαλώδη τρόπο τους προμηθευτές ιατρικών υλικών και καταχρέωσαν το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Την έρευνα που έχει κάνει ο Έρμιππος θα την ζήλευε οποιοσδήποτε σοβαρός δημοσιογράφος και αν δημοσιευόταν σε καμιά εφημερίδα πιθανόν το θέμα να αποκτούσε δημοσιότητα και να κατέληγε σε κάποια νέα εξεταστική.

Διαβάζοντας τα κείμενα του Έρμιππου με την σειρά, σε καταλαμβάνει κλαυσίγελος, γιατί από την μία γελάς από τον σκωπτικό τρόπο που είναι γραμμένα και από την άλλη σου έρχεται να κλαίς για το πως κατάφεραν όλοι τους να μας καταντήσουν στην σημερινή κατάσταση και να καταλήξεις πάλι στον Zaphod που ονόμασε εύλογα και δικαιολογημένα το μπλογκ του Άι σιχτήρ!

Σας παραθέτω τα λινκ από τα ποστ του Έρμιππου με την σειρά που δημοσιεύτηκαν.

17-5-10 Για όποιον θέλει να ξέρει που πήγαν τα λεφτά

18-5-10 Που πήγαν τα λεφτά; Επεισόδιο 2ο

19-5-10 Που πήγαν τα λεφτά ; Επεισόδιο 3ο

.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ 1

Ένα σχετικό με τα παραπάνω άρθρο με τον τίτλο Τα «πιράνχας» δαγκώνουν ακόμη... δημοσιεύτηκε στο ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ 23-5-10

.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ 2

Το τελευταίο μέρος της έρευνας του Έρμιππου, που σχολιάζει και το παραπάνω δημοσίευμα του ΒΗΜΑΤΟΣ,με τίτλο:

24-5-10-Τα χρυσοπληρωμένα φίλτρα και τα απόκρυφα (ΦΕΚ) των πιράνχας της Σιών

.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ 3

Ακόμα ένα σχετικό με το θέμα ποστ του Έρμιππου είναι το :

25-5-10-Το έγκλημα θα το βρείτε στα δημόσια έγγραφα. Μην ψάχνετε αλλού.

.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ 4

Ο Έρμιππος συνεχίζει ακάθεκτος τις αποκαλύψεις του με στοιχεία, εστιάζοντας τώρα στα γενόμενα, κατά την υπουργική θητεία του εξ ίσου ανεκδιήγητου , μετά τον Κακλαμάνη κ. Τίποτα.

26-5-10 Που πήγαν τα λεφτά. Η χρυσή τριετία του πρέσβεως.

.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ 5

Επιτέλους το θέμα αρχίζει να προκαλεί το ενδιαφέρον του τύπου, και πρωτοεμφανίστηκε στις εφημερίδες με άρθρο του Στέφανου Κασιμάτη στην σημερινή (26-5-10), ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ με τίτλο:

Η μαύρη τρύπα των ιατρικών υλικών

Πιστεύω πως σύντομα θα γίνει πρωτοσέλιδο.

Άλλη μια φορά τα μπλογκ που αναπαρήγαν το θέμα και το διέδωσαν, κατάφεραν τελικά να προκαλέσουν το ενδιαφέρον των δημοσιογράφων που στην δεδομένη περίπτωση τους προσφέρεται μασημένη τροφή.

Και αν με την υπόθεση της Αμαλίας το ενδιαφέρον προκλήθηκε γιατί οι καταγγελίες της είχαν έντονη την συναισθηματική φόρτιση, στην περίπτωση των κειμένων του Έρμιππου το ενδιαφέρον που αρχίζει να κινείται είναι γιατί προσκομίζει αδιάσειστα στοιχεία μιας απαράδεκτης κατάστασης.

14 σχόλια:

  1. Σε ευχαριστώ πολύ αθεόφοβε. Εφημερίδα πάντως μην περιμένεις να τα δημοσιεύσει. Ότι δεν προέρχεται από τις ιερές πένες τους είναι αυτονοήτως και αυταπόδεικτα γραφικό και άνευ αξίας. Η μετριοκρατία και η άνευ όρων προστασία της δεν απαντάται μόνον στην πολιτική. Ευδοκιμεί στο σύνολο των θεσμικών εκφράσεων αυτής της χώρας. Άλλωστε αν δεν ευδοκιμούσε παντού δεν θα μπορούσε να μακροημερεύει στην πολιτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μου φαίνεται ότι όλοι αυτοί οι "κύριοι" θέλουν ένα καντάρι (=40 οκάδες) ξύλο εάν είναι βλάκες μήπως και συνέλθουν και πολλά καντάρια εάν δεν είναι βλάκες προς σωφρονισμό. Μην περιμένετε από τα Δικαστήρια ποινές..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κοντα στο νου κι η γνωση....με ακριβεια μπορει να μην ξεραμε που πηγαν υα λεφτα, ολοι ομως ξερουμε μετα βεβαιότητας οτι πηγαν στη τσεπη τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εξαιρετική η δουλειά που έχει κάνει ο Ερμιππος. Βοηθάει να καταλάβουμε και όλοι εμείς που δεν ξέρουμε τον τρόπο που λειτουργούν τα πράγματα στην Υγεία, το πόσο εύκολο ήταν να φαγωθούν τα χρήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΡΜΙΠΠΟΣ-
    Εμείς σε ευχαριστούμε για τον κόπο που έκανες να μαζέψεις και να μας δώσεις όλα αυτά τα στοιχεία.

    ΒΑΡΔΑΚΑΣ-
    Μήπως τους πέσει και λίγο; :))

    Ρίκη Ματαλλιωτάκη-
    Το θέμα είναι πως τα ξαναπέρνουμε από αυτές τις τσέπες!

    NdN-
    Αυτά δεν γίνονται μόνο στην υγεία αλλά δυστυχώς και σε πολλούς άλλους τομείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να συμπληρώσω ότι τα σχετικά δημοσιεύματα του ΒΗΜΑΤΟΣ και του ΕΘΝΟΥΣ είναι βαθύτατα υποκριτικά και αποπροσανατολιστικά. Προσπαθούν για μια ακόμη φορά να δαιμονοποιήσουν άγνωστες και μυστικές δυνάμεις για να απομακρύνουν τα βλέμματα από τους πολιτικούς. Όλες αυτές οι υπερβολικές και εμφανέστατα ληστρικές τιμές έχουν καθοριστεί με υπουργικές αποφάσεις από το 2001 μέχρι και σήμερα. Έχουν όλες από κάτω υπογραφές υπουργών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, η ιατρική της Αμερικής διαφέρει από αυτή της Ελλάδας στο ότι στην Αμερική τα πληρώνουνε οι άνθρωποι κατ' ευθείαν στο "σύστημα" (κάπου 10.000 Ευρώ τον χρόνο ασφάλεια πριν αρρωστήσει κανείς) ενώ στην Ελλάδα οι το "σύστημα" των γιατρών τα παίρνει κατ' ευθείαν από το κράτος... Σοβαρά, και για να είμαι δίκαιος, πράγματι υπάρχουν οι γιατροί που δεν πρέπει να τους παίρνει κι αυτούς η μπάλα που έπρεπε να παίρνει τους ασύδοτους... αλλά, από την άλλη μεριά, αυτό δεν καλύπτει και πλήρως ως δικαιολογία, νομίζω, γιατί το να μην παίρνουν θα έπρεπε να συνοδεύεται από το να πράττουν κάτι για να καθαρίζουν τον κόπρο του Αυγείου από το επάγγελμά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Ερμιππος αναφέρεται σε αυτό το δημοσίευμα του ΕΘΝΟΥΣ.
    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11379&subid=2&pubid=12926946">
    Για να ακριβολογήσουμε δε, δεν καθόρισαν αυτές τις τιμές οι υπουργικές αποφάσεις αλλά επέτρεψαν στις εταιρείες να τις καθορίσουν.

    thinks-
    Κάνεις λάθος ότι το "σύστημα" των γιατρών τα παίρνει κατ' ευθείαν από το κράτος ενώ αντιθέτως το σύστημα του κράτους επιτρέπει στις εταιρείες να τα παίρνουν χοντρά από αυτό και ένα μέρος να το δίνουν στους γιατρούς με την μορφή συνεδρίων, διαφόρων δώρων και σε ορισμένους ως γνήσιο και αφορολόγητο χρήμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεκτό, και κατανοητό. Το ότι κάτι πρέπει να αλλάξει λίαν ριζικά με το κράτος δεν αντικρούεται πλέον από κανέναν, πιστεύω. Αλλά, έστω και αν αυτό με κάνει απλοϊκό, εμένα δεν μου φεύγει η ιδέα ότι μια και το κράτος είναι ή οι πολίτες ή ο καθρέπτης των πολιτών, την τελική ευθύνη την έχουν όχι μόνο οι ασύδοτοι ή οι ασυνείδητοι, αλλά οι πολίτες στο σύνολό τους που τους επιτρέπουν να υπάρχουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αθεόφοβε δεν ξέρω πως να σε ευχαριστήσω. Πιθανόν αυτό θα μπορούσε να γίνει αν από αυτήν την ιστορία βγεί κάτι καλό.

    Και παρεμπιπτόντως, αυτό που λέει ο Thinks είναι απόλυτα σωστό. Όλοι αυτοί υπάρχουν επειδή δεν υπάρχουν πολίτες. Αν υπήρχαν και εάν η επόμενη συγκέντρωση της κάθε ΓΣΣΕ, αντί να γίνει γενικά και αόριστα στο Σύνταγμα, με αίτημα αυξήσεις από λεφτά που δεν υπάρχουν, γινόταν έξω από το Υπουργείο Υγείας με αίτημα την άμεση και αποδείξιμη με αριθμούς εξυγίανση του συστήματος τα πράγματα θα αλλάζανε δραστικά και κυρίως γρήγορα. Στο χέρι μας είναι να αρχίσουμε να θυμώνουμε για τα συγκεκριμένα και να το δείχνουμε. Μην γελιέστε. Οι πολιτικοί ξέρουν ποιος είναι το πραγματικό αφεντικό. Απλά ξέρουν επίσης ότι το αφεντικό αυτό κοιμάται ανυποψίαστο στον καναπέ όσο το υπηρετικό προσωπικό αλωνίζει.

    Και πάλι ευχαριστώ και μείνετε για την συνέχεια. Ποτέ δεν ξέρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν έκανα τίποτα για να με ευχαριστείς.
    Απλά όταν διαβάζω κάτι που πολύ θα ήθελα να το έχω γράψει ο ίδιος αισθάνομαι την ανάγκη να το μοιραστώ με όσους παρακολουθούν αυτό το ιστολόγιο.
    Βεβαίως και συμφωνώ με τον Thinks και με αυτό που προτείνεις, αν και δεν τρέφω πολλές ελπίδες ότι πρόκειται ποτέ να πραγματοποιηθεί, όταν βλέπεις να γίνονται δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τα ίδια προβλήματα τήν ίδια ώρα και σε δύο ξεχωριστά μέρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Νεες εξελιξεις. Αρθρο στην Καθημερινη που ειναι "πιστο" στο πνευμα του Ερμιππου

    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_26/05/2010_402234

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αθεόφοβε
    Πράγματι εν σχέσει με τα ποσά που φαγώθηκαν ένα καντάρι ξ΄τυλο ίσως να είναι και λίγο!
    Αλλά δυστυχώς είμαι ηπίου χαρακτήρος για να ζητήσω περισσότερο!!
    Αν όμως πούμε ένα καντάρι ξύλο ημερησίως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή