Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

ΟΙ ΛΑΙΚΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΠΡΟΤΑΣΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΘΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΤΗΘΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΖΕΛΙΝΑΣ ΤΖΟΛΙ!





Ετοιμαζόμουνα να γράψω ένα ποστ σχετικά με την θαρραλέα απόφαση της  Αντζελίνας Τζολί  να δημοσιοποιήσει  την άκρως επώδυνη, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά, απόφαση της να υποβληθεί σε αμφοτερόπλευρη προληπτική μαστεκτομή και να εξάρω αυτή την απόφαση που ενδυναμώνει όσους αγωνίζονται  για την πρόληψη και την θεραπεία του καρκίνου.
Και πριν να προλάβω να γράψω τις πρώτες σειρές άκουσα από το ραδιόφωνο την  παρακάτω ανακοίνωση του  γραφείου Τύπου του ΠΑΜΕ :

Αν οι αστοί δημοσιογράφοι, και όχι μόνο, θέλουν να προβάλουν καρκινοπαθείς αγωνίστριες και αγωνίστριες με μαστεκτομή που συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη, ας έρθουν σε εμάς.
Έχουμε να τους δείξουμε εκατοντάδες εργάτριες, άλλες λαϊκές γυναίκες που εξακολουθούν, παρά την αρρώστια, να δίνουν τη μάχη του μεροκάματου, τη μάχη του μεγαλώματος και της ανατροφής των παιδιών χωρίς νταντάδες, τη μάχη συμμετοχής στους καθημερινούς κοινωνικούς αγώνες.
Αυτές οι γυναίκες, για τις οποίες όλοι εσείς, αστική τάξη και κολαούζοι, νιώθετε μίσος, είναι τα αληθινά πρότυπα, άξια θαυμασμού και είναι χιλιάδες τέτοιες ανώνυμες γυναίκες στη χώρα μας και διεθνώς.

Στην αρχή σκέφτηκα πως απλά ο συντάκτης είναι απλά ανεγκέφαλος!
Μετά όμως σκέφτηκα πως απλά αθέλητα του ήθελε να επιβεβαιώσει το παλαιό σύνθημα:
Το πολύ το κάπα κάπα
κάνει το παιδί μαλάκα!
Τελικά όμως κατέληξα πως απλώς έχει στόκο στο κρανίο και το μυαλό του είναι κολλημένο στην ταξική πάλη στην οποία όποιος δεν είναι προλετάριος είναι εχθρός ότι και να κάνει, και πρέπει να εξοντωθεί όπως οι πραγματικοί και φανταστικοί αντίπαλοι στην πάλαι ποτέ ΕΣΣΔ.
Ο προλετάριος ή ο καπιταλιστής έχουν ένα κοινό εχθρό και αυτός είναι η οποιαδήποτε ασθένεια μπορεί να τους τύχει.
 Η ανακοίνωση αυτή θυμίζει ανατριχιαστικά την προσπάθεια της Χρυσής Αυγής που  ήθελε να κάνει αιμοδοσίες μόνο για τους Έλληνες
Εκτός των άλλων ο συντάκτης της, στην βιασύνη του να γράψει το ανεπανάληπτο αυτό κείμενο δεν πήρε χαμπάρι πως  οι "αστοί δημοσιογράφοι" προέβαλαν την απόφαση της Αντζελίνας Τζολί να κάνει προληπτική μαστεκτομή χωρίς να είναι καρκινοπαθής αλλά λόγω γονιδιακής της επιβάρυνσης.
Είμαι σίγουρος δε πως αν, ό μη γένοιτο, η σύντροφος Αλέκα είχε ανάγκη μια τέτοιας εγχείρησης αμέσως θα το κοινοποιούσε στον λαό, όπως, ως γνωστόν,  έχουν κάνει στο παρελθόν όλοι οι κομμουνιστές ηγέτες σε όλο τον κόσμο!
Σε αντίθεση υπάρχει για το θέμα μια άλλη αναφορά στο facebook από την Νατάσα Καραμανλή.
Για την Νατάσα έχω γράψει στο παρελθόν το άκρως καυστικό κείμενο ΠΟΙΟΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ  που είναι ίσως το ποιό διαβασμένο κείμενο μου γιατί εκτός των επισκέψεων στο μπλογκ μου είχε και πάνω από 100 αναδημοσιεύσεις.
Όμως όσα έχει γράψει τα προσυπογράφω πλήρως μέχρι την τελευταία λέξη και δεν έχω να προσθέσω τίποτα άλλο .

«Η Αντζελίνα Τζολί, μία από τις ωραιότερες γυναίκες στον κόσμο, υποβλήθηκε σε διπλή μαστεκτομή. Η επέμβαση αυτή είχε προληπτικό χαρακτήρα και επιλέχθηκε μετά την υποβολή της διάσημης ηθοποιού σε γονιδιακό έλεγχο για μετάλλαξη του γονιδίου BRCA1. Γυναίκες οι οποίες κρίνονται θετικές ως φορείς αυτού του γονιδίου διατρέχουν κίνδυνο σε ποσοστό μεγαλύτερο του 85% να νοσήσουν από καρκίνο του μαστού στη διάρκεια της ζωής τους. Επίσης στις γυναίκες αυτές, ο κίνδυνος για εμφάνιση καρκίνου στις ωοθήκες είναι μεγαλύτερος από 40%. Η μόνη σίγουρη θεραπεία στις περιπτώσεις αυτές είναι η πρόληψη: τακτικός μαστολογικός έλεγχος από την ηλικία των 25 ετών και προληπτική μαστεκτομή και ωοθηκεκτομή μετά την τεκνοποίηση.
Η Αντζελίνα, με βεβαρημένο οικογενειακό ιστορικό, κρίθηκε θετική στη μετάλλαξη του γονιδίου. Πήρε τη γενναία αλλά σωστή απόφαση να προχωρήσει σε προληπτική μαστεκτομή. Θωράκισε την υγεία της, προστάτευσε τον εαυτό της και την οικογένειά της. Και συνεπής με τη δημόσια στάση που έχει επιλέξει εδώ και χρόνια μέσα από το κοινωνικό και το ανθρωπιστικό της έργο, δημοσίευσε την περιπέτειά της με άρθρο της στον Τύπο. Με την ενέργεια της αυτή έστειλε ένα μήνυμα σε όλες τις γυναίκες: Ομορφιά είναι κάτι περισσότερο από το τέλειο κορμί. Ομορφιά είναι η δύναμη και η θέληση για ζωή. Ομορφιά είναι η αυτοπεποίθηση που μας δίνουν οι επιλογές μας.
Ομορφιά είναι να μην διστάζεις να μοιράζεσαι τις εμπειρίες σου για να βοηθήσεις τους άλλους. Η Αντζελίνα Τζολί, στα μάτια όλων μας, είναι τώρα πιο όμορφη από ποτέ. Ας γίνει το πρότυπό μας»


ΠΡΟΣΘΗΚΗ 19-5-2013
Το ΠΑΜΕ  μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε από την ανακοίνωση του, την επόμενη μέρα, έβγαλε την παρακάτω ανακοίνωση προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα:
«Ορισμένοι ενοχλήθηκαν από το σχόλιο τύπου του ΠΑΜΕ για τον τρόπο της παρουσίασης της περίπτωσης της ηθοποιού Αντζελίνα Τζολί από τα ΜΜΕ. Για κάποιους καλοπροαίρετους σημειώνουμε :
Σε κανένα σημείο του σχολιασμού δεν γίνεται υποβάθμιση του προβλήματος που αντιμετωπίζει η γνωστή ηθοποιός και του τρόπου που η ίδια το αντιμετωπίζει.
Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ είχε στόχο να αναδείξει το πώς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης των αστών προσεγγίζουν τέτοια ζητήματα αποκόβοντας τα από τις πολιτικές και κοινωνικές προϋποθέσεις που είναι αναγκαίες για την αντιμετώπισή τους.
Η υποβάθμιση έως απόκρυψη των ελλείψεων στα νοσοκομεία και ιδιαίτερα τα αντικαρκινικά, των τεράστιων δυσκολιών της εργατικής οικογένειας στην πρόληψη και θεραπεία τέτοιων καταστάσεων – καθώς και η υποστήριξη από μέρους τους των πολιτικών που οδηγούν σε αυτές τις θανατηφόρες ελλείψεις απαντούν από μόνα τους στην υποκρισία των μέσων μαζικής ενημέρωσης των αστών».

22 σχόλια:

  1. αθεοφοβε δεν ειναι η πρωτη φορα που ασχολησαι με τον μαστο καθως στο παρελθον ειχες γραψει ενα αρθρο για τον halsteed για την παζαιτη που ηγειται ιατρικης ομαδας που προσφερει εκπτωσεις απαξιω να σχολιασω φαινεται πως στα γεραματα 67+- αλλαξες ροτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θεωρώ πως χρειάζεται και τόσο υψηλό δείκτη νοημοσύνης για να καταλάβει κανείς πως επειδή έχει κριτικάρει κανείς κάποιον στο παρελθόν μπορεί να τον επικροτήσει εκ των υστέρων όταν αυτός λέει κάτι που είναι απόλυτα σωστό.
      Φαίνεται δε πως για να ασχολείσαι με την ηλικία μου φοβάσαι τα γεράματα.
      Μην φοβάσαι να γεράσεις!
      Είναι ένα προνόμιο που αποκτούν όλο και λιγότεροι!

      Διαγραφή
  2. Αγαπητέ Αθεόφοβε,
    λυπάμαι που θα σε στενοχωρήσω, αλλά δεν κάνει μόνο η χρυσοί αβγοί αιμοδοσία για συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων, αλλά και το ΠΑΜΕ. Για δεύτερη χρονιά μάλιστα. Για ρίξε μια ματιά εδώ και πες μου σε τι διαφέρει ο ένας ρατσισμός από τον άλλο, με δεδομένο ότι το αίμα είναι ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ και η πλουτοκρατία δεν έχει απολύτως καμία σχέση!

    http://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/17382/aima-gia-tis-anagkes-tis-taxis-mas-kai-ohi-gia-ta-kerdi-tis-ploytokratias

    http://www.lifo.gr/uploads/image/456022/Screenshot_9_98.jpg

    Όσο γι' αυτά που γράφεις πιο πάνω, ν' αγιάσει το στόμα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είχα δει πως ήδη από τον Νοέμβριο του 2012 το ΠΑΜΕ διοργανώνει αιμοδοσίες με το παροιμιώδους αρλουμπολογίας σύνθημα: «Αίμα για τις ανάγκες της τάξης μας και όχι για τα κέρδη της πλουτοκρατίας»
      Έχεις δίκιο, δεν διαφέρει σε τίποτα !
      Είναι δε τόσο ανόητοι και οι δύο που δεν μπορούν να κάνουν την απλούστατη σκέψη ότι όποιος έχει ανάγκη μετάγγισης το αίμα που παίρνει, αν είναι χρυσαυγίτης μπορεί να είναι είτε από μαύρο, είτε από κίτρινο, είτε από εβραίο ή και από κομμουνιστή!
      Αντίστοιχα αν είναι του ΠΑΜΕ μπορεί να είναι από χρυσαυγίτη, καπιταλιστή ή ακόμα χειρότερα από τροτσκιστή!
      Τουλάχιστον οι Ιεχωβάδες αρνούνται τις μεταγγίσεις και έτσι μπορούν να πάνε στον παράδεισο αμόλυντοι από όλους !

      Διαγραφή
  3. αναλογη περιπτωση με την τζολι ηταν η λαμπετη τοτε βεβαια τα γονιδια ηταν αγνωστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Λαμπέτη πράγματι πέθανε από καρκίνο του μαστού τον οποίο εμφάνισαν και οι δύο αδελφές της.
      Μετά την μαστεκτομή που είχε υποβληθεί επέζησε για 13 χρόνια και πέθανε από τις υποτροπές που εμφάνισε.
      Πάλεψε ηρωικά με την νόσο παίζοντας και όταν ακόμα είχε χάσει την φωνή της στο θέατρο.
      Η διαφορά είναι είναι ότι η Τζολί ΔΕΝ έχει καρκίνο αλλά έχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να αναπτύξει.
      Και γι΄ αυτό τον λόγο είναι αξιοθαύμαστη γιατί αφ΄ ενός δεν περίμενε ΑΝ θα αναπτύξει καρκίνο για να λάβει αυτή την σωστή απόφαση πρόληψης με το συγκεκριμένο ιστορικό αλλά και στο ότι δημοσιοποίησε την πράξη της και με αυτό τον τρόπο έδωσε το παράδειγμα σε πολλές γυναίκες με το αντίστοιχο ιστορικό να μην διστάσουν να κάνουν το ίδιο παραμένοντας όμορφες και επιθυμητές γυναίκες.
      Όσοι δε πάσχουν από καρκίνο ας έχουν υπ΄όψη τους αυτό που είχε πει η Λαμπέτη: Θυμάμαι πολλούς που με έβλεπαν και με είχαν για μελλοθάνατη, και αυτοί μεν έχουν ήδη πεθάνει ενώ εγώ είμαι ακόμα ζωντανή!.

      Διαγραφή
  4. Με τα λεφτά της Τζολί, οι περισσότερες λαϊκές εργάτριες το ίδιο θα έκαναν. Έλα όμως που δεν τα έχουν τα λεφτά της. Κάνατε ηρωίδα την Τζολί επειδή έκανε ή πιθανόν ΠΡΟΩΘΗΣΕ μια εγχείρηση. Το ΠΡΟΩΘΗΣΕ ξέρεις τι σημαίνει: εγχειρήσεις, γιατροί, λεφτά, φάρμακα, συμφέροντα. Ναι, η πραγματική ηρωίδα είναι η αφανής εργάτρια που δεν μπορεί να κάνει αυτή και πολλές άλλες εγχειρήσεις, όπως γράφει η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ. Τα αστικά ΜΜΕ δεν ασχοληθήκατε τόσα χρόνια με τον καρκίνο και τις εξετάσεις, ελέγχους, εγχειρήσεις που πρέπει να κάνει ο λαός, πάρα μόνο όταν μια διάσημη το έκανε. Αυτό δείχνει πως τα νέα που αναμασάτε σαν κάνουν πρόβατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον τα πρόβατα από ότι φαίνεται βόσκουν στο μαντρί του ΠΑΜΕ!
      Αν στοιχειωδώς γνώριζες τα πράγματα θα ήξερες ότι στα αντικαρκινικά νοσοκομεία περιπτώσεις όπως της Τζολί με ΒΕΒΑΡΥΜΈΝΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΌ ΙΣΤΟΡΙΚΌ ελέγχονται για γονιδιακή επιβάρυνση και εφ΄ όσον είναι υψηλού κινδύνου τους υποδεικνύεται εγχείρηση η οποία καλύπτεται πλήρως από το δημόσιο.
      Στην Ελλάδα ήδη στην ίδια προληπτική εγχείρηση έχουν υποβληθεί 20 γυναίκες που το επιθυμούσαν.
      O καρκίνος του μαστού προσβάλει 12% των γυναικών στον γενικό πληθυσμό και μόνο 5-10% από αυτούς οφείλονται σε μεταλλάξεις των BRCA1-BRCA2 γονιδίων.
      Όσο δε για τα αστικά ΜΜΕ, που σημειωτέον δεν έχω καμία σχέση,έχουν επανειλημμένα μιλήσει για την πρόληψη του καρκίνου.
      Επειδή όμως οι λαϊκές εργάτριες του ΠΑΜΕ προφανώς δεν ενημερώνονται από τα αστικά ΜΜΕ ποιος εμπόδισε τα κομμουνιστικά ΜΜΕ να τις ενημερώσει, όπως έκανε με την αιμοδοσία με το σύνθημα «Αίμα για τις ανάγκες της τάξης μας και όχι για τα κέρδη της πλουτοκρατίας» !

      Διαγραφή
  5. ποια ειναι τα βηματα που οδηγουν απο τα γονιδια στον καρκινο μπορει αραγε ενα γονιδιο και η αντιστοιχη τεχνολογια που το ανιχνευει να αποτελουν πνευματικη ιδιοκτησια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα γονίδια BRCA1 και BRCA2 προστατεύουν τομ μαστο από την εμφάνιση του καρκίνου ο κίνδυνος του οποίου αυξανει όταν τα γονίδια αυτά έχουν υποστεί μετάλλαξη.
      Τα γονίδια δεν αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία αλλά η τεχνική ανίχνευσης τους ναι.
      Ήδη στο Ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ υπάρχει προσφυγή εναντίον αυτής της πατέντας.

      Διαγραφή
  6. Το ΠΑΜΕ εννοεί οτι οι λαϊκές (!) γυναίκες δεν έχουν τα λεφτά να κάνουν το τεστ. Σχεδόν όλες οι αντιδράσεις, θετικές ή αρνητικές, περιστράφηκαν γύρω από αυτή τη παράμετρο.

    Ερώτηση: Ποιο είναι το ποσοστό των γνωστών μας που κάνουν Παπ τεστ; Έλεγχο χοληστερίνης, πραγματικό όμως, όχι με φάρμακα; Κολο(νο)σκόπηση; Απλές εξετάσεις, φτηνές και ίσως περισσότερο αποτελεσματικές από τις προληπτικές χειρουργικές επεμβάσεις, σαν σχέση κόστους/αποτελσματικότητας..Εντάξει, τα τεστ γονιδίων είναι ακριβά! Το παπ είναι τζάμπα!

    Καλά έκανε η Αντζελίνα και δημοσιοποίησε το πρόβλημά της. Έστω και έτσι οι λαϊκές (!) γυναίκες, ίσως κάνουν μερικά φτηνά τεστ. Εκτός αν το ξεχάσουμε και αυτό, όπως τότε με τον Χριστόδουλο που έτρεξαν όλοι για ενδοσκοπήσεις και με τον Κακαουνάκη, φοβήθηκαν και δεν βαριέσαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το τεστ αυτό δεν είναι για πληθυσμιακό έλεγχο, όπως το Παπ τεστ, αλλά αφορά συγκεκριμένη και μικρή ομάδα γυναικών με βεβαρυμένο κληρονομικό ιστορικό.
      Το ΠΑΜΕ άραγε πληροφόρησε τις λαϊκές γυναίκες για την ανάγκη της πρόληψης με μια απλή μαστογραφία που καλύπτεται απο τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και οι άπορες μπορούν να την κάνουν δωρεάν εδώ όπως επίσης και στην κινητή μονάδα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας που επισκέπτεται διαφορα μέρη της Ελλάδας. Ήδη από το 2010 έχουν γίνει δωρεάν από την Εταιρεία περίπου 15.000 ψηφιακές μαστογραφίες.
      Τακτικά δε υπάρχουν και ανακοινώσεις για δωρεάν εξετάσεις μαστών και για μαστογραφίες από Ιατρικές Εταιρείες και Ιατρικά κέντρα.

      Διαγραφή
  7. απο την στιγμη που η δανδουλακη διαφημιζει καρτα υγειας που εχει στη ιδια καταχωρηση με το παπ την ιριδοσκοπηση και την αλατοθεραπεια τι περιμενεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ιριδοσκόπηση και η αλατοθεραπεία δεν έχουν καμία επιστημονική αξία και βέβαια η Δανδουλάκη προφανώς πληρώνεται για να τα διαφημίζει σε όλο αυτό τον κόσμο που είναι διατεθειμένος να χάψει, χωρίς καμία σκέψη, όλες αυτές τις εναλλακτικές διαγνώσεις και θεραπείες .

      Διαγραφή
  8. Sky is the limit...
    Αναφέρομαι στην βλακεία του ΠΑΜΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Από ένα κόμμα σε κατάρευση και από το οποίο έχει φύγει ότι αξιόλογο υπήρχε μην έχετε και μεγάλες απαιτήσεις.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την μόνη απαίτηση που έχω είναι να υπάρχει η κοινή λογική!

      Διαγραφή
  10. αραγε αθεοφοβε τα ταξιδια σου στον κοσμο εγιναν με δικα σου μεσα η ως ιατρος ειχες χορηγους αλλα ξεχασα εισαι καλουλης αριστερουλης οπως ο φιλος σου ο παρασκευας αυγερινος που πριν απο τον ταφο θυμηθηκε τα πεπραγμενα του πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βεβαίως και είχα ένα σωρό χορηγούς!
      Με έστειλαν στα πιο διαφορετικά μέρη του κόσμου με την ελπίδα να βρω το φάρμακο για την ανοησία.
      Δυστυχώς δεν το βρήκα και έτσι δεν μπορώ να σε βοηθήσω!

      Διαγραφή
  11. εισαι εφυης και ετοιμολογος αλλα στην ουσια υπεκφευγεις δεν θα επρεπε τα ταξιδια να αποτελουν τεκμηριο για την εφορια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θα είχα καμία αντίρρηση να αποτελούσαν τεκμήριο για εκείνους που τα εισοδήματα τους δεν μπορούν να τα καλύψουν!
      Επειδή λοιπόν εμένα τα καλύπτουν στις αποδείξεις που ζητά η εφορία βάζω και τις αποδείξεις από τα ταξιδιωτικά γραφεία που έχω πληρώσει.
      Βέβαια έτσι θα έβγαιναν κερδισμένοι εκείνοι που αντί να πάνε ένα ταξίδι και να ανοίξουν τα μάτια τους τρώνε αφανώς τα λεφτά τους στα μπουζούκια, τα καζίνα, σε γκόμενες κτλ που δυστυχώς δεν αποτελούν τεκμήρια.

      Διαγραφή