Τρίτη 21 Μαΐου 2013

ΤΑ ΘΛΙΒΕΡΑ ΧΑΪΛ ΧΊΤΛΕΡ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΔΥΛΛΙΑΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ !





 Είναι πρόσφατη η ιστορία με το επεισόδιο που έγινε στην Βουλή με τον βουλευτή της ΧΑ Ηλιόπουλο, αυτόν που στο χέρι του έχει τατουάζ με το Sieg Heil ,το γνωστό ναζιστικό χαιρετισμό, που σαν αθώο και αδέσποτο από τους γονείς του παιδάκι το έκανε 15 ετών γιατί του άρεσε η γραμματοσειρά, !! χωρίς να ξέρει τότε τίποτα για τον Χίτλερ! (Φαίνεται πως δεν διάβαζε τότε τα εγκωμιαστικά άρθρα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος του  Παππά, για τον Φύρερ)
Μπορείτε να τον απολαύσετε να τα λέει αυτά εδώ
Στην βαβούρα που επακολούθησε ο βετεράνος ηθοποιός Γιώργος Πάντζας,  και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, θεώρησε σκόπιμο να αποχαιρετίσει θεατρικά τον αποχωρούντα Ηλιόπουλο (ελπίζω να μην τον μπέρδεψε με τον μακαρίτη τον Ντίνο Ηλιόπουλο)  με τους υπόλοιπους Χρυσαυγίτες  με την κραυγή  «άντε πηγαίνετε τώρα και Χάιλ Χίτλερ»
Σημειωτέον δε ότι ο Ηλιόπουλος είναι και ο τομεάρχης Παιδείας των Χρυσών Αυγών!
Έγινε πάντως αρκετή συζήτηση  σχετικά με το Χάιλ Χίτλερ αλλά δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγεται στην Ελληνική Βουλή.
Ακούστηκε ξανά στις 13 Μαρτίου 1963 όταν ο Ηλίας Ηλιού προσπαθούσε να εξηγήσει πως εξαφανίστηκαν με την βία και την νοθεία 164 ψήφοι της Αριστεράς από ένα χωριό του Κιλκίς και τον διέκοπτε συνεχώς  ο τοπικός βουλευτής της ΕΡΕ , Κώστας Παπαδόπουλος, γνωστός οπλοφόρος αρχηγός της δεξιάς  παρακρατικής οργάνωσης Εθνικός Ελληνικός Στρατός (ΕΕΣ), που συνεργάστηκε με τους Γερμανούς την περίοδο της Κατοχής.
Σχετικά με τον Παπαδόπουλο έχω δημοσιεύσει στο ποστ μου ΕΙΧΕ ΛΑΪΚΗ ΒΑΣΗ Η ΧΟΥΝΤΑ;  σχετικό έγγραφο του που είναι εμφανής η συνεργασία του με τους Γερμανούς.
Την περιγραφή του αιματηρού επεισοδίου στην τότε  Βουλή  που έφτασε στην επίθεση του Παπαδόπουλου με γρονθοκοπήματα στον βουλευτή της ΕΔΑ Μπριλλάκη και την εμπλοκή του Λαμπράκη προς υπεράσπιση του, μπορείτε να την διαβάσετε στο κείμενο του The Insider Ντοκουμέντο: Οταν ακούστηκε για πρώτη φορά το «Χάιλ Χίτλερ» στη Βουλή το 1963.
Η ειδησεογραφία της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ της επομένης μέρας, 14-3-1967, εκθέτει εκτενώς και με γλαφυρό τρόπο τα επεισόδια.
Όπως βλέπει κανείς ουδέν  καινόν υπό τον ήλιον!






 Η μόνη διαφορά που μπορεί να διαπιστώσει κανείς από το παρελθόν είναι ότι η ακροδεξιά, που πάντα υπήρχε στο Ελληνικό κοινοβούλιο όπως γράφω στο παραπάνω ποστ μου, τις περισσότερες φορές ήταν κρυμμένη στο εκάστοτε κόμμα της δεξιάς και ακόμα και αυτοί που είχαν στην εποχή τους συνεργαστεί με τους Γερμανούς κατακτητές δεν  προέβαλαν τον θαυμασμό τους στον ναζισμό καλυπτόμενοι με τον μανδύα της εθνικοφροσύνης.
Σήμερα οι ναζιστές δεν έχουν πια καμία ανάγκη να κρύβονται καθώς η λήθη καλύπτει τα πάντα.
 Γι΄ αυτό και δεν προκαλεί σε μένα καμία εντύπωση πως σε μαρτυρικούς τόπους όπως μέσα στο Δίστομο και τα Καλάβρυτα την ΧΑ την ψήφισαν μεν 8 και 36 αντίστοιχα αλλά στους Καλλικρατικούς δήμους που υπάγονται, δηλαδή στα χωριά δίπλα τους, την  ψήφισαν   350 και 700 αντίστοιχα!

Αλλά για να ξεφύγουμε από την ζοφερή αυτή ατμόσφαιρα από την ναζιστική παρουσία ας πετάξουμε στην Ευρώπη για να δούμε την εικόνα που παρουσιάζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Σε αντίθεση με την τεταμένη ατμόσφαιρα που επικρατεί στο ελληνικό κοινοβούλιο μία τελείως διαφορετική εικόνα διακρίνει κανείς στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο μιας και την λειτουργία του δεν την διακόπτει κανένας Κασιδιάρης ή Ηλιόπουλος!
Εκεί επικρατούν τελείως διαφορετικοί ρυθμοί όπως μπορείτε να δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες!













14 σχόλια:

  1. τουλαχιστον η χρυση αυγη εχει λαικο ερισμα και ειναι αυθεντικη σε αντικρισμα με τους ανεξαρτητους ελληνες για τον παπαδοπουλο και τις λοιπες εθνικιστικες οργανωσεις στην βορειο ελλαδα το βιβλιο οι αλλοι καπετανιοι εινα κατατοπιστικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάθε κόμμα που βρίσκεται στην Βουλή έχει και το αντίστιχο ποσοστό ψηφοφόρων που το ψήφισαν. Δεν καταλαβαίνω γιατί θεωρείς πως η ΧΑ έχει λαϊκό έρεισμα ενώ οι ανεξάρτητοι Έλληνες που πήραν περισσότερους ψήφους από αυτήν δεν έχουν!
      Δεν έχω διαβάσει τουε Άλλους Καπετάνιους αλλά όσοι φόρεσαν γερμανικές στολές όταν η χώρα βρισκλοταν υπο γερμανική κατοχή είναι επόμενο να θεωρούνται σημερα προδότες και δοσίλογοι.

      Διαγραφή
  2. διαβασε και το βιβλιο κιτσος μαλτεζος ο αγαπημενος των θεων αναφερεται σε μια γενια ανθρωπων κοντινη στην ηλικια του πατερα σου ειναι κατατοπιστικο για το ηθος της αριστερας ενα ακομα βιβλιο ειναι το χρονικο της σκλαβιας του ζαλοκωστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα εγκλήματα της αριστεράς στην κατοχή, με κορυφαία αν θέλεις του Ψαρρού και της Παπαδάκη, δεν δικσιολογούν με τίποτα την συνεργασία των δοσιλόγων με τα στρατεύματα κατοχής, όπως επίσης δεν δικαιολογείται με τίποτα και η άφεση των αμαρτιών τους που έγινε μετά τον εμφύλιο.

      Διαγραφή
  3. αφεοφοβε οι φιλοι σου στο μπλογκ σε εχουν εγκαταληψει οπως φαινεται απο τα σχολια γιατι δεν δοκιμαζεις το φασεβοοκ οπως εκανε ο νεοτερος διαδικτυακος φιλος σου squarelogic κατα κοσμον γι----- ντ----- οφθαλμιατρος στην ειδικοτητα οπως και ο πολυβιος μαρσαν που εγραψε αναλυτικα για την παπαδακη βεβαια την παπαδακη την προγραψε το εαμ ηθοποιων για λογους αντιζηλιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βλέπω πως εκτός από τους δεξιούς που σκότωσαν οι αριστεροί στην κατοχή, σε ενδιαφέρουν επίσης και τα σχόλια που γίνονται στο μπλόγκ μου!
      Μάθε λοιπόν πως ουδόλως με απασχολεί ο αριθμός των σχολίων, και γι΄αυτό τον λόγο δεν έχω ανοίξει λογαρισμό και στο φέισμπουκ για να αποκτήσω υποθετικούς "φίλους".
      Γι΄αυτό και θα δείς και δικά μου σχόλια σε λίγα επιλεγμένα για το επίπεδο τους ιστολόγια.
      Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η επισκεψιμότητα του μπλογκ μου το οποίο πχ χθες είχε 320 επισκέπτες οι οποίοι διάβασαν 525 αναρτήσεις.

      Διαγραφή
  4. εισαι ο μεγιστος μπολγγερ μονο ο σαραντακος ο γιος του δηλωσια σε ξεπερνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που ακόμα και συ μπόρεσες να το καταλάβεις!
      Μπράβο!
      Και αυτό παρά το ότι βλέπω η ακροδεξιά σου αντίληψη ακόμα και σήμερα δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει πως οι άνθρωποι δεν αλλάζουν ιδεολογία όταν τους εκβιάζεις ή βασανίζεις για να υπογράψουν δηλώσεις εθνικοφροσύνης.
      Οι ελεύθεροι άνθρωποι όταν αλλάζουν ιδεολογία δεν έχουν κανένα λόγο να το δηλώσουν πουθενά.

      Διαγραφή
  5. Πολύ καλή ανάρτηση Αθεόφοβε.

    Η πικρή αλήθεια είναι πως οι δωσίλογοι, οι ρουφιάνοι, και γενικότερα οι συνεργάτες των κατακτητών, δεν τιμωρήθηκαν μεταπολεμικά επειδή ξεπλύθηκαν στην μεγάλη αντικομμουνιστική κολυμβήθρα, η οποία χωρούσε από φιλελεύθερους μετριοπαθείς σοσιαλιστές και απλούς δημοκράτες που δεν πίστευαν στον κομμουνισμό εως και πατενταρισμένους φασίστες και συνεργάτες των κατακτητών. Υπεύθυνος για αυτή την αντικομμουνιστική υστερία από την δεκαετιά του '50 και μέχρι την πτώση της δικτατορίας υπήρξε φυσικά ο Εμφύλιος.
    Θεωρώ θετικό το ότι δεν επικράτησαν οι κομμουνιστές στον Εμφύλιο, από την άλλη μεριά όμως ο Εμφύλιος είχε πολλά άκρως αρνητικά αποτελέσματα τα οποία τυράννησαν - και εξακολουθούν να τυραννούν - την χώρα.

    Το κύριο όμως κατά την γνώμη μου αρνητικό αποτέλεσμα της μετεμφυλιακής περιόδου ήταν πως οι νικητές του Εμφυλίου (Δεξιά, Κέντρο - το Κέντρο μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του '60) επέλεξαν αντί της (επαν)αφομοίωσης των ηττημένων (Αριστερά) στον κοινωνικό ιστό, την διαρκή καταστολή τους. Με αυτή όμως την διαρκή καταστολή διαιώνιζαν και το τραύμα του Εμφυλίου χωρίς να το αφήνουν να κλείσει, καθιστώντας έτσι εκ των πραγμάτων αδύνατη και την όποια προοπτική επαναπροσέγγισης και, το κυριότερ, επανασυμφιλίωσης, των δύο πολιτικών αντιπάλων. Αυτή η συνεχής καταστολή κρατούσε ζωντανό το μίσος και τον φόβο τόσο των ηττημένων οσο και των νικητών. Και στο τέλος, τραγική κατάληξη όλης αυτής της κατάστασης της συντηρούμενης πολιτικής ανωμαλίας, ήταν η στρατιωτική δικτατορία.

    Δύστροπη Πραγματικότητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχω να προσθέσω ούτε λέξη στα όσα απολύτως σωστά γράφεις παραπάνω.

      Διαγραφή
  6. αχ αφεοφοβε με εχεις παρεξηγησει απλως φροντιζω να εξασκεις τα δακτυλα σου για να μην παθουν αγγυλωση οσο για τον δηλωσια σαραντακο το αναφερε ο κιτσικης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην φοβάσαι καθόλου ότι τα δάκτυλα μου θα πάθουν ακαμψία!
      Συνέχεια τα γυμνάζω, και των δύο χεριών, για να τα προτείνω αυθωρεί και παραχρήμα σε όσους μου μπαίνουν σε τρεις χαρακτηριστικές κινήσεις.
      Με τα δάκτυλα ανοικτά και τεντωμένα, με τα δάκτυλα τεντωμένα πλην του μεσαίου ο οποίος βρίσκεται κεκαμμένος σε ορθή γωνία με την παλάμη ή τέλος ο μέσος τεντωμένος ενώ τα άλλα δάκτυλα είναι σε κάμψη συγκρατούμενα από τον αντίχειρα!

      Διαγραφή
  7. Επέρασεν η εποχή της κονσέρβας. Συνέλθετε.

    Τι έχει ζήσει πάντως αυτό το Κοινοβούλιο όλα αυτά τα χρόνια. Στόμα να'χε μόνο.. .Που να τους πάρει ο ύπνος μετά; Δεν θα γίνουμε Ευρωπαίοι, κρίμα... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βλέπεις πως υπάρχουν ακόμα νοσταλγοί της, μιας και σε αυτήν είχε στηριχτεί ολόκληρη πολιτική.

      Διαγραφή