Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

ΦΟΒΟΥ ΤΑΣ ΜΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΣΑΣ !













 Στις φωτογραφίες βλέπετε μια χειμερινή εικόνα από τον πεζόδρομο στην οδό Καλλισπέρη, που είναι η πρώτη παράλληλος της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, δίπλα από το Μουσείο της Ακρόπολης.
Στην  μία πλευρά του δρόμου είναι το 70ο Δημοτικό Σχολείο και στην άλλη κατοικίες.
Το κτίριο του 70ου Δημοτικού Σχολείου  οικοδομήθηκε το έτος 1932 βάσει σχεδίων του αρχιτέκτονα Πάτροκλου Καραντινού (1903-1976), ενός σημαντικού εκπρόσωπου του μοντερνισμού και της αρχιτεκτονικής ανανέωσης της περιόδου του 1930, εξειδικευμένου σε μεγάλο βαθμό στο σχεδιασμό σχολικών μονάδων και μουσείων με έμφαση στη εξορθολογισμένη λειτουργικότητα.
Προσέξτε στις φωτογραφίες
  το όμορφο πλακόστρωτο του πεζόδρομου,τους ελεύθερους χώρους που τα παιδιά μπορούν να παίξουν να τρέξουν να κάνουν πατίνια κτλ, τα απλά  παγκάκια του ,τον ελεύθερο με χώμα χώρο γύρω από τα δέντρα ,την κατάφυτη είσοδο του σχολείου  και τα ψηλά δέντρα που  καλύπτουν τον δρόμο, δημιουργώντας  μια όαση πρασίνου, όπως φαίνονται  στην φωτογραφία από το Google της 23/6/2012, εποχή που τα δέντρα είναι καταπράσινα.
Στην μεριά προς την οδό Καρυάτιδων υπάρχει παιδική χαρά με σκάμμα ,κούνιες και τραμπάλα και γι’ αυτό δεν υπάρχει εκεί δενδροκάλυψη.
Ο δρόμος έχει χαρακτηριστεί ως πεζόδρομος με παιδική γωνιά και στην ίδια περιοχή, την ίδια προφανώς εποχή, έχουν κατασκευαστεί δύο ακριβώς ίδιοι πεζόδρομοι χωρίς παιδική χαρά αυτοί, στην Δράκου και την Γ.Ολυμπίου, που αποτελούν ευχάριστους τόπους αναψυχής και πρασίνου για τους κατοίκους του Κουκακίου με τα μεγάλα δέντρα που έχουν και αυτοί.
Όμως αυτή η εικόνα που βλέπετε στις φωτογραφίες , δεν υπάρχει πλέον, γιατί κάποιοι αποφάσισαν, αυτόκλητοι, πως αυτή η παιδική χαρά και ο πεζόδρομος χρειάζονται ανάπλαση.
Θα μου πείτε, καλά ο Δήμος, που είναι υπεύθυνος για τις παιδικές χαρές, δεν πάει να αναπλάσει τόσες ξεχαρβαλωμένες παιδικές χαρές που έχει, όπως πχ αυτήν που βρίσκεται απέναντι την ΓΑΔΑ, τούτη βρήκε να ανακατασκευάσει ενώ σαφώς υπάρχουν πολύ μεγαλύτερες προτεραιότητες στην πόλη;   


 Η πινακίδα όμως του έργου μας δίνει την απάντηση αλλά αντίστοιχα μας δημιουργεί και ένα σωρό απορίες.
Τι είναι αυτή η Μη Κυβερνητική Οργάνωση  Παραδείγματος Χάριν, που πιστεύω πως οι περισσότεροι δεν την έχουν ξανακούσει μέχρι σήμερα, πόση είναι η χρηματοδότηση του έργου και πως αυτή κατανέμεται στους διάφορους που αναφέρονται ως εκτελεστές του ;
Με την βοήθεια του Γούγλη βρίσκουμε την απάντηση στην πρώτη ερώτηση αλλά δυστυχώς όχι στις επόμενες.
Καθώς λοιπόν βρισκόμαστε στην καλοφτιαγμένη ιστοσελίδα της Παραδείγματος Χάριν διαπιστώνουμε, πως αυτή ιδρύθηκε και διοικείται από μια μικρή ομάδα ατόμων, που σχετίζονται άμεσα με την ΝΔ .

Πρόεδρος είναι ο Δημήτρης Κουρκουμέλης  απόφοιτος του Κολεγίου, δικηγόρος .Μετά την λήψη του πτυχίου του από την Νομική Αθηνών (1990) εργάστηκε κατευθείαν τον επόμενο χρόνο, από το 1991-1993, στο γραφείο του τότε πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, διετέλεσε δε από το 2001 μέλος της Κ.Ε. της ΝΔ, γραμματέας του ιδρύματος «Κ. Μητσοτάκης» και γενικός γραμματέας στο υπουργείο Αιγαίου επί υπουργίας Παυλίδη . (Να δεις τώρα αυτό το όνομα γιατί άραγε μου θύμισε το ποστ μου ΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ;)
Τα υπόλοιπα μέλη είναι:

1-Θωμάς Βαρβιτσιώτης, ιδιοκτήτης εταιρείας δημοσίων σχέσεων, αδελφός του  νυν υπουργού  Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη και γιος του πρώην υπουργού Ιωάννη Βαρβιτσιώτη.
 Υπήρξε συντάκτης στον Ελεύθερο Τύπο από το 1993 έως το 1995 και εκδότης του μηνιαίου περιοδικού διεθνών σχέσεων ‘Έμφαση’
Σχετικά δημοσιεύματα για  την εταιρεία του εδώ και εδώ

2-Δήμητρα Κατσώτα, αρχιτέκτων, κόρη της Έλσας Παπαδημητρίου πρώην βουλευτού της ΝΔ και προσωπικής  φίλης της Ντόρας , και του  υφυπουργού επί χούντας Σπύρου Κατσώτα.
Έχει με τον Stephan Buerger,  σύζυγό της, το γραφείο   buerger katsota architects .
Η αρχαιολογική υπηρεσία, προφανώς κατόπιν επεμβάσεως και διασυνδέσεων της μητρός της, έδωσε την άδεια να τελεστεί ο γάμος της στο εκκλησάκι μέσα στο Παλαμήδι, παρά το ότι  τέλεση γάμων μέσα σε αυτό ήταν   απαγορευμένη  από την αρχαιολογική υπηρεσία από χρόνια.
Και όπως έχει γράψει το ΕΘΝΟΣ:
Έγραψε ιστορία το γλέντι για τον γάμο της κόρης της βουλευτή της Ν.Δ. Ελσας Παπαδημητρίου. Όσοι θυμούνται τα σχετικά event, ακόμη ακούνε στα αυτιά τους τα μπουζούκια που άφησαν άυπνο όλο το Ναύπλιο...

3-Γεράσιμος Γιαννόπουλος Δικηγόρος– φορολογικός σύμβουλος. Διαχειριστής – εταίρος της δικηγορικής εταιρείας Ζέπος-Γιαννόπουλος.
Παράλληλα ΚΑΙ σύμβουλος στο Ίδρυμα Νιάρχος.
Στο ίδιο κτήριο στεγάζεται και η ΜΚΟ.

4- Άμπης Λεβής 
Σύμβουλος διαχείρισης επενδύσεων, Διευθύνων Σύμβουλος της VAL Advisors. Υπήρξε από τους ιδρυτές μετόχους της Telesis Group of Companies και στη συνέχεια Γενικός Διευθυντής της Eurobank Χρηματιστηριακή.

Μετά λοιπόν την παρουσίαση των μελών της ΜΚΟ Παραδείγματος Χάριν δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα να αντιληφθεί κανείς, πως εξασφαλίστηκε, η αγνώστου ποσού, χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και πως  ανατέθηκε πάραυτα η μελέτη κατευθείαν στο γραφείο  buerger katsota architects .
 Το υπουργείο Πολιτισμού αλλά και ο Δήμος Αθηναίων, μιας και δεν θα βάλουν χρήματα από την τσέπη τους, απ’ ότι φαίνεται αντιμετώπισαν το θέμα βάσει της αρχής, ότι δεν κοιτάς στα δόντια τον γάιδαρο που σου χαρίζουν, και  προφανώς χωρίς να  το διερευνήσουν και ιδιαίτερα,λόγω των σχετικών διασυνδέσεων που διαθέτει η ΜΚΟ με την εξουσία!
Ας δούμε όμως τι έχει γίνει μέχρι σήμερα για την ανακατασκευή ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ και όχι μόνο της Παιδικής Χαράς, όπως τελείως παραπλανητικά γράφει η αναρτημένη πινακίδα. Αυτό είναι εμφανές από τις παρακάτω φωτογραφίες που εμφανίζεται η περίφραξη του πεζόδρομου σε όλο του το μήκος και πέραν της παιδικής χαράς.



 Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, κόπηκαν 13 μεγάλα δέντρα, επί συνόλου 30, ενώ πολλά από τα εναπομείναντα τραυματίστηκαν κατά την εκτέλεση των έργων.
 Από την δορυφορική φωτογραφία του Google με τον καταπράσινο δρόμο πριν ένα χρόνο, μπορεί να καταλάβει κανείς ποια είναι η σημερινή εικόνα, όταν σχεδόν το 50% των δέντρων που υπήρχαν  έχουν κοπεί για να αντικατασταθούν με μικρά πνιγμένα, κατά βάρβαρο τρόπο, στο τσιμέντο δεντράκια. 
 Επίσης κόπηκαν όλοι οι ψηλοί θάμνοι που υπήρχαν, καταστράφηκαν τα καθιστικά γύρω από τα δέντρα, ξηλώθηκε το ακριβό και περίτεχνο λιθόστρωτο το οποίο προβλέπεται να  αντικατασταθεί με  τεχνητό χλοοτάπητα, Tartan, άσφαλτο και ποταμίσια βότσαλα!







 Οι άσπρες στρογγυλές ογκώδεις κατασκευές  που πνίγουν τους κορμούς των δέντρων, είναι από τσιμέντο και βέβαια δεν χρειάζεται πολλή σοφία ούτε αρχιτεκτονικές γνώσεις για να διαπιστώσει κανείς, πόσο πιο λειτουργικά, τόσο για τα  δέντρα αλλά και για όσους ήθελαν να αναπαυτούν κάτω από αυτά, ήσαν τα προηγούμενα καθιστικά  που καταστράφηκαν.
Κάντε δε σύγκριση της πνιγμένης στο πράσινο εισόδου του σχολείου πριν και σήμερα.


Κάτοικοι και περίοικοι αφού πρώτα κατέφυγαν στους αρμοδίους του Δήμου και δεν βρήκαν ανταπόκριση  έχουν προσφύγει τελικά στο Συμβούλιο Επικρατείας για  να αποτρέψουν την "ανάπλαση" ,αλλά μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση, το πιθανότερο είναι τα έργα να έχουν τελειώσει.

Από όλα τα παραπάνω προκύπτουν μερικά εύλογα ερωτήματα:
α-Αν το Συμβούλιο Επικρατείας δεχτεί την προσφυγή των κατοίκων ποιος θα πληρώσει για την αποκατάσταση; Τα μέλη της ΜΚΟ ή το Ίδρυμα Νιάρχου;
β-Το έργο πέρασε από κάποια αρχιτεκτονική επιτροπή του Δήμου, για να εγκριθεί;
γ-Βάσει ποιας λογικής εντάχτηκε  το συγκεκριμένο έργο   στους σκοπούς του Ιδρύματος Νιάρχου που προβλέπουν ότι: «Οι παραπάνω δωρεές εκφράζουν την πεποίθηση του Ιδρύματος ότι η κρίση απαιτεί σαφή στρατηγική και μακροχρόνια αντιμετώπιση, ενώ έχουν ως απώτερο σκοπό, αφενός, να προσφέρουν άμεση ανακούφιση σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και, αφετέρου, να δημιουργήσουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για ένα καλύτερο μέλλον»
Άραγε το Ίδρυμα θεωρεί πως στην περιοχή κοντά στο διαμέρισμα του Τζοχατζόπουλου διαμένουν ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, που χρειάζονται άμεση ανακούφιση;  !!!
δ-Γιατί άραγε , όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, να ξεκινήσει το έργο χωρίς να έχει υπογραφεί από τον Υπουργό Πολιτισμού ή καταρχήν θετική έγκριση από την Εφορεία Νεότερων Μνημείων, στη οποία υπάγεται αυτή η περιοχή;
 Πως συμβαίνει με την παύση των εργασιών –λόγω αυτοφώρου- να υπογράφεται η έγκριση αυθημερόν χωρίς να έχουν προσκομισθεί  στο αρμόδιο υπουργείο τα σχέδια και η μελέτη;
ε-Από πότε για ένα έργο, επειδή δεν το πληρώνει ο Δήμος, δεν χρειάζεται να γίνει αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για να προκριθεί η καλύτερη μελέτη, αλλά γίνεται δεκτή αυτή που προτείνει το γραφείο μέλους μιας ΜΚΟ, η οποία έχει εξασφαλίσει από κάπου την χρηματοδότηση;

Να διευκρινίσω πως το σπίτι μου είναι χιλιόμετρα μακριά από την περιοχή και δεν θίγομαι προσωπικά από αυτή την "ανάπλαση" αλλά όταν περίοικοι μου διηγήθηκαν τα σχετικά με αυτή, μου έδειξαν τις φωτογραφίες της προ και μετά κατάστασης και μου έδωσαν τις καταγγελίες που έχουν κάνει, η ιστορία  μου κίνησε το ενδιαφέρον γιατί μου φάνηκε εξόχως περίεργη.
Θα μπορούσα να καταλάβω την πρόθεση  μερικών  αφιλοκερδών  και φιλοπρόοδων συμπολιτών μας να διαθέσουν χρόνο και χρήμα για να βελτιώσουν υποβαθμισμένες παιδικές χαρές της Αθήνας σε πολλές συνοικίες αυτής γιατί  δυστυχώς υπάρχουν αρκετές.
Αλλά  γιατί επελέγη η συγκεκριμένη που είναι  εμφανές πως δεν χρειαζόταν "ανάπλαση", άντε το πολύ να ήθελε άλλαγμα η κούνια της παιδικής χαράς , και μάλιστα με ταυτόχρονη καταστροφή ενός όμορφου καταπράσινου και λειτουργικού πεζόδρομου και χωρίς την ενημέρωση καν ή και την συγκατάθεση των περιοίκων; 
Η άνευ λόγου αυτή "ανάπλαση" μου δημιουργεί το λιγότερο πολλά ερωτηματικά για την σκοπιμότητα της επιλογής αυτού του έργου.
Ευτυχώς που οι άλλοι δύο παρόμοιοι πεζόδρομοι της Δράκου και της Γ.Ολυμπίου δεν διαθέτουν παιδική χαρά και έτσι θα γλυτώσουν την "ανάπλαση", από την “Παραδείγματος Χάριν”, που σαν την παλιά διαφήμιση των Αφων Λαμπρόπουλου αποφασίζουν και διαλέγουν ¨αναπλάσεις" πριν από σας για σας !
Επειδή δε είμαι και εγώ άτομο με κοινωνικές ευαισθησίες, άρχισα σοβαρά να σκέφτομαι να φτιάξω με μερικούς κολλητούς μου μια ΜΚΟ στα πρότυπα της "Αλληλεγγύης" της Αρχιεπισκοπής και να μοιράζουμε κοτόπουλα στους φτωχούς Αθηναίους, για να την σπάσουμε στην Χρυσή Αυγή που μόνο κάτι μακαρόνια τους δίνει . Πιστεύω πως έτσι μετά από ένα καλό γεύμα με ένα  κοτόπουλο, τα παιδιά τους θα μπορούν να παίζουν χαρούμενα και χορτάτα στις αναπλασμένες από την “Παραδείγματος Χάριν” παιδικές χαρές!





33 σχόλια:

  1. Αύτά θά σταματήσουν ΜΟΝΟ όταν ή Ελλάδα πάψει νά κυβερνιέται άπό έλληνες .
    Γιώργος-λευκάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτά θα σταματήσουν μόνο όταν σταματήσουν οι προδότες να κυβερνούν με εκβιασμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον περιγράφεις ένα κόσμο σαν αυτόν του Σολομού στο ποίημα «Εις Φραγκίσκα Φραίζερ» :
      Όµορφος κόσµος, ηθικός, αγγελικά πλασµένος.
      Δυστυχώς μόνο στην ποίηση υπάρχει αυτός.

      Διαγραφή
  3. Τό πρόβλημα είναι ίστορικό καί έχει νά κάνει μέ τόν τρόπο πού δημιουργήθηκε αυτό τό έκτρωμα καί τίποτα άλλο... κι' ίδιος ό Θεός νά κατέβει ή Ελλάδα είναι τελειωμένη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς δεν σε εμπνέει το εμβατήριο- Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει!

      Διαγραφή
  4. εκτος απο τις δεξιες μκο υπαρχουν και αλλες που προβαλουν εναν ουμανιστικο χαρακτηρα οπως η κλιμακα οι γιατροι του κοσμου οι γιατροι χωρις συνορα η ασαντε κτλπ βεβαια ο αθεοφοβος αλλοιθωριζει επιλεκτικα ευτυχως η γενια του μπαινει στο παρασκηνιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το να είναι κανείς δεξιός είναι αναφαίρετο δικαίωμα του. Όποιος νοήμων διαβάσει το κείμενο μου θα διαπιστώσει ότι δεν γράφω κανένα χαρακτηρισμό για την πολιτική τοποθέτηση των μελών της ΜΚΟ αλλά απλά δίνω την βιογραφία του καθενός που άλλωστε την βρήκα στο διαδίκτυο για να καταλάβουν οι αναγνώστες ποιοί είναι.
      Το ίδιο θα έκανα αν μέλη ήσαν ο Λαφαζάνης, ο Παπαδημούλης ή ο Κουτσούμπας.
      Όσο για το παρασκήνιο δεν έχεις καταλάβει ότι από χρόνια οι ισχυροί κινούνται στο παρασκήνιο γι΄αυτό και λέμε πολιτικά παρασκήνια, διπλωματικα παρασκήνια κτλ
      Η γενιά μου λοιπόν είναι εδώ και χρόνια στο παρασκήνιο!

      Διαγραφή
  5. Ναί τρόικα γιατί όχι? Αλλά νά κυβερνάνε αύτοί άπευθείας καί όχι οί βαρβιτσιώτηδες καί οί μητσοτάκηδες !
    Φαντάσου πώς θά ήταν ή Ελλάδα μέ Γερμανούς ή Γάλλους ύπουργούς , πολεοδόμους ,διευθυντές ύπηρεσιών , κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή να φανταστώ μια κυβέρνηση με υπουργό τον Σόιμπλε,τον υπουργό Προϋπολογισμού της Γαλλίας Ζερόμ Καϊζάκ που κατηγορείται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, τον Ισπανό Ραχόι με τα μαύρα ταμεία και πρωθυπουργό τον Μπούγκα μπούγκα Μπερλουσκόνι!

      Διαγραφή
  6. Παραδείγματος ή..πορδή-γματος χάριν; :) Πολλή καραμανλίλα και μητσοτα(γ)κίλια βρωμάει,βρε αδερφέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένα άρωμα από την μεριά του επίτημου υπάρχει από την άλλη δεν ξέρω.

      Διαγραφή
    2. O υιός Βαρβιτσιώτης "όζει" καραμανλίλα....

      Διαγραφή
  7. Καλημέρα , ναί προτιμώ αύτούς γιατί αύτοί είναι φορείς ύψηλού πολιτισμού καί όχι κατσαπλιάδες καί άπόγονοι κοτζαμπάσιδων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς ξεχνάς ότι την εποχή των κατσαπλιάδων και των κοτζαμπάσηδων οι αντίστοιχοι πρόγονοι των "φορέων υψηλού πολιτισμού" καταλήστευαν την Αφρική και ασχολιόντουσαν με το δουλεμπόριο, εξόντωναν τους ιθαγενείς στην Αμερική, ξεζούμιζαν τους Ινδούς και μετέτρεπαν τους Κινέζους σε οπιομανείς για να μπορούν να τους εκμεταλλευτούν.

      Διαγραφή
  8. ναί άλλά αύτοί άφησαν πίσω τους καί ένα πολιτισμό ! έξόντωσαν κόσμο ,έκμεταλεύτηκαν λαούς άλλά ...κάτι φτιάξανε τέλος πάντων ,δέν τά σπάγανε στά μπουζούκια ούτε καταστρέψανε τό περιβάλον μέ αύθαίρετα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την ιστορία πρέπει να την βλέπεις σε βάθος χρόνου.
      Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείς, δυστυχώς, να περιμένεις να έχεις σήμερα το ίδιο επίπεδο πολιτισμού με αυτούς που η διεργασία του πολιτισμού εκεί είχε ήδη ξεκινήσει από την αναγέννηση.
      Σκέψου απλά και μόνο μόνο ότι όταν η Ελλάδα το 1821 αγωνιζόταν να γίνει ελεύθερο κράτος στην υπόλοιπη Ευρώπη είχαν όπερες!

      Διαγραφή
  9. Βασικά έπιστήμη είχαν κάτι πού σέ μάς έδώ άνακόπηκε μέ τήν περίφημη γενιά τού '30 , έμείς παίρνουμε βραβεία Νόμπελ καί βραβεία Λενιν στή ποίηση κι΄αύτοί τά παίρνουν στίς έπιστήμες ! Νά ή διαφορά μας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι επιστήμες αναπτύσσονται εκεί που υπάρχει οικονομική ανάπτυξη και ομαλή εξέλιξη της κοινωνίας.
      Στην Ελλάδα από το 1921 η μόνη γενιά που δεν έζησε πόλεμο είναι η δική μου.
      Παρ΄όλα αυτά έζησε όμως μια δικτατορία και την κατάληψη της Κύπρου.
      Παρ΄όλα αυτά όμως η χώρα κατάφερε να είναι μέσα στις 30 πιο ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου.
      Δεν υστερούμε δε σε επιστημονικό δυναμικό που όταν βρεί τις κατάλληλες συνθήκες, δυστυχώς συνήθως στο εξωτερικό, μεγαλουργεί.
      Εκεί που υστερούμε είναι στην κοινωνική αγωγή τόσο στις μεταξύ μας σχέσεις όσο και με το κράτος.
      Πάρε παράδειγμα ένα ΑΜΕΑ με καροτσάκι αν μπορεί να κινηθεί στους δρόμους της πόλης ή να πάει σε μια δημόσια υπηρεσία.
      Εκεί ακριβώς είναι και η υστέρηση σε πολιτισμό που έχουμε, γιατί τόσο εμέις όσο και το κράτος αδιαφορούμε πλήρως.
      Θα περάσουν τουλάχιστον 1-2 γενιές ακόμα μέχρι που αυτή η απαράδεκτη κατάσταση, όπως και ένας σωρός από άλλες, να θεωρούνται απ΄όλους μας απαράδεκτες.
      Τότε αυτή η χώρα θα αποκτήσει και τους αντίστοιχους πολιτικούς γιατί οι σημερινοί βέβαια δεν έχουν έρθει από τον Αρη, αλλά είναι μια πλήρης αντανάκλαση των πολιτών αυτής της χώρας.
      Τέλος για τα βραβεία της ποίησης που γράφεις οι ξένοι τους βράβευσαν. Στον κόσμο είναι γνωστοί λόγω της μελοποίησης των στίχων τους και όχι γιατί διάβάζουν ποίηση οι νεοέλληνες.
      Ρώτα τον περίγυρο σου αν ξέρει κανένας, εκτός αν είναι φιλόλογοι, να σου πεί ένα έστω στίχο του Παλαμά ή του Σικελιανού.

      Διαγραφή
  10. η μκο ασαντε υλοποιησε δυο διαδοχικα προγραμματα σε νοσοκομεια που αφορουσαν την παρουσια διαπολιτισμικων μεσολαβητων και μεταφραστων για την εξυπηρετηση αλλοεθνων μεταναστων η ιδεα ειναι ελκυστικη αλλα στην πραξη ατελεσφορη τα κονδυλια ηταν μικτα και τουλαχιστον στο νοσοκομειο της νικαιας μερος των μεσολαβητων ηταν στελεχη της ανταρσυας του σκοτεινου πετρου κωνσταντνινου τα λεφτα λοιπον μεσα απο ενα ουμανιστικο προσχημα καταληγουν σε επαγγελματιες αλληλεγγυους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα προγράμματα που αναφέρεις είναι σωστά και αναγκαία .
      Προφσνώς οι ασχολούμενοι με αυτά δεν πρόκειται να είναι μέλη της Χρυσής Αυγής και δεν με απασχολεί άν είναι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή άλλου αριστερού γκρουπούσκουλου.
      Το αποτέλεσμα μετράει και το θέμα είναι αν είχαν τελικά αποτέλεσμα.
      Τους κατηγορεί κανείς ότι έφαγαν λεφτά;

      Διαγραφή
  11. Μά πώς είναι δυνατόν νά μήν ύστερούμε σέ έπιστημονικό δυναμικό όταν άκόμα καί στήν Ανώτατη Παιδεία ύπάρχει τό οίκογενειακό σύστημα , όταν ή έδρα μεταβιβάζεται άπό πατέρα σέ παιδί ! Καί πώς νά βγούν έπιστήμονες μέσα απ' αύτά τά άθλια κτίρια καί μέσα απ' αύτό τό άθλιο εκπαιδευτικό σύστημα ? Οχι Επιστήμη δέν παράγουμε .
    Οί νεοέλληνες δέν διαβάζουμε ποίηση καί καλά κάνουμε -κατά τή γνώμη μου - όμως άκούμε καί διαβάζουμε συνεχώς τίς μ@@@@@@ς πού λένε καί κάνουνε όλοι αύτοί οί "καλλιτεχνοδιανοούμενοι" Θωδοράκηδες , Σαββοπουλοι , Κραουνάκηδες κλπ , διότι δυστυχώς όταν στήν Ελλάδα λέμε πνευματική ζωή αύτούς έννοούμε , έγω έφτασα σχεδόν 50 χρονών γιά νά μάθω ότι στήν Ελλάδα ύπάρχει ό καθηγητής Τασιος κι' αύτό συνέβη ΤΥΧΑΙΑ! ένα βράδυ πού άνοιξα τήν τηλεόραση γιά νά περάση ή ώρα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα όσον άφορά τά βραβεία πού δίνουν οί ξένοι καί είδικά τά Νόμπελ θά σάς πώ μόνο ότι πολλά Νόμπελ έχουν πάρει Λατινοαμερικανοί συγγραφείς καί ποιητές , όμως στήν Λατινική Αμερική έχουν καί τά μεγαλύτερα ποσοστά άναλφαβητισμού .
      γιώργος-λευκαδα

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος 5:28
      Παρ΄ όλα τα προβλήματα που έχουν τα ελληνικά πανεπιστήμια έχουν πετύχει να έχουν μια καλή θέση διεθνώς στην επιστημονική κοινότητα.
      Στην ιστοσελίδα TopUniversities.com παρουσιάζονται τα 200 κορυφαία πανεπιστήμια στον κόσμο για 30 κλάδους, συμπεριλαμβανομένων και ειδικοτήτων, όπως η Οικονομία, τα Μαθηματικά, η Φυσική, το Δίκαιο, η Ιστορία και άλλες 25 ειδικότητες.
      Πέντε ελληνικά ιδρύματα εμφανίζονται σε αυτούς τους πίνακες κατάταξης, με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης να καταλαμβάνει την περίοπτη θέση στις κατατάξεις ανάμεσα στα κορυφαία 200 σε 10 ειδικότητες.
      Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο κατέχει την υψηλότερη κατάταξη στην ειδικότητα της Μηχανολογίας βρισκόμενο στην 25η θέση.
      Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών αναδεικνύονται επίσης σε τουλάχιστον μία από τις ειδικότητες που διαθέτουν. Για τους Διεθνείς Πίνακες Κατάταξης Πανεπιστημίων της QS 2013 αξιολογήθηκαν 2.858 πανεπιστήμια και κατατάχθηκαν 678 στο σύνολο. Η πλήρης μεθοδολογία με τη συνολική επίδοση όλων των ελληνικών πανεπιστημίων στους Διεθνείς Πίνακες Κατάταξης Πανεπιστημίων ανά Ειδικότητα 2013 της QS (QS World University Rankings by Subject) δημοσιεύεται στο TopUniversities.com.
      Όσο για το ότι Οί νεοέλληνες δέν διαβάζουμε ποίηση και καλά κάνουμε -κατά τη γνώμη μου προφανώς αποδεικνύει ότι είσαι οπαδός του αξέχαστου Κούβελα που είχε πει το αμίμητο: Οι ποιητές είναι λαπάδες!
      Τέλος αν παρακολουθούσες ανελλιπώς αυτό το μπλογκ θα είχες ανακαλύψει τον καθηγητή Τάσιο νωρίτερα από το ποστ μου ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΡΑΓΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΛΛΑΔΑ;

      Διαγραφή
  12. Κύριε Αθεόφοβε καλημέρα , έχω διαβάσει σχεδόν όλα τά άρθρα πού έχεις γράψει ,΄( μού διέφυγε αύτό μέ τόν καθηγητή Τάσιο ), καί ξέρω ότι είσαι καί καλός έπιστήμονας καί πολυταξιδεμένος , καί καλλιεργημένος άνθρωπος , όμως νά μού έπιτρέψεις νά σού πώ ότι είσαι λιγάκι ίσχυρογνώμων , τή μιά μού λές ότι ή έπιστήμη γιά νά άναπτυχθή χρειάζεται χρήμα καί συνθήκες κατάληλες , καί τήν άλλη μού λές ότι παρ' όλα αύτά οί δικές μας οί σχολές είναι μέσα στίς καλύτερες ! καί μού φέρνεις γιά παράδειγμα τό Ε.Μ.Π. τό Καποδιστριακό κλπ καί ρωτάω έγώ άφού τό Πολυτεχνείο βγάζει τόσο καλούς έπιστήμονες γιατί όλα τά μεγάλα έργα τά άναλαμβάνουν ξένες έταιρείες?
    Τό Πολυτεχνείο κύριε Αφεόφοβε είναι καλό γιά νά βγάζει ήρωες , βουλευτές καί ύπουργούς άλλά όχι γιά έπιστήμονες τά διπλώματα του στό έξωτερικό δέν έχουν καμία άξία .


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχθές είδα τον Πλούτο του Αριστοφάνη όπου ο Χρεμύλος λέει την παροιμιώδη πλέον φράση -ου με πείσεις καν με πείσης- ,κλασσικό μότο όλων των ισχυρογνωμόνων που αντιπαραθέτουν σε στοιχεία απλά την προσωπική τους άποψη.
      Για να δούμε λοιπόν ποιος είναι ο ισχυρογνώμων.
      Εκεί που γράφω ότι: Οι επιστήμες αναπτύσσονται εκεί που υπάρχει οικονομική ανάπτυξη και ομαλή εξέλιξη της κοινωνίας επισημαίνοντας ενδιαμέσως ότι η Ελλάδα ΔΕΝ είχε δυστυχώς ομαλή εξέλιξη της κοινωνίας της ,καταλήγω τελικά στο ουσιαστικό ότι : Παρ΄όλα αυτά όμως η χώρα κατάφερε να είναι μέσα στις 30 πιο ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου. .
      Για την ακρίβεια είναι στην 29η θέση από τις 47 χώρες που ανήκουν στην top κατηγορία των χωρών με -Πολύ υψηλή ανθρώπινη ανάπτυξη.
      Επίσης δεν είναι δική μου άποψη ότι τα πανεπιστήμια μας, παρ΄ όλα τα προβλήματα που έχουν, καταφέρνουν να έχουν καλή αξιολόγηση διεθνώς.
      Η αξιολόγηση δε των Πανεπιστημίων δεν είναι ελληνική αλλά από την QS η οποία θεωρείται ως μία από τις τρεις πιο σημαντικές παγκόσμιες αξιολογήσεις των Πανεπιστημίων, τις οποίες λαμβάνουν υπ΄όψιν τους όσοι προσλαμβάνουν στελέχη για επιχειρήσεις και για εκπαίδευση, οπότε είναι τελείως ανυπόστατο αυτό που γράφεις πως τα ελληνικά διπλώματα δεν έχουν καμιά αξία στο εξωτερικό.
      Όσο δε για τα μεγάλα έργα θα έπρεπε νομίζω να γνωρίζεις πως η ανάθεση τους γίνεται αναγκαστικά βάσει της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού που μετέχουν αναπόφευκτα και ξένες εταιρείες ,αλλά και πολλές σε συνεργασία με ελληνικές όπως πχ στην Ολυμπία οδό με πάνω του 50% συμμετοχή ελληνικών εταιρειών.
      Με την στοιχειώδη λοιπόν γνώση των πραγμάτων, αποφεύγει κανείς την παραπληροφόρηση και τα στερεότυπα και έτσι αποφεύγει να θεωρεί τους άλλους ισχυρογνώμονες σε θέματα που προφανώς δεν τα γνωρίζει.

      Διαγραφή
  13. Δεν ξέρω αν σκοπίμως ή όχι μερικοί σχολιογράφοι έχουν ξεστρατίσει τελείως την συζήτηση από το θέμα του ποστ που είναι πράγματι συγκλονιστικό.
    Το θέμα λοιπόν είναι αν ο οποιοσδήποτε που έχει λεφτά, ή μπορεί να βρει από κάπου λεφτά,μπορεί να αναπλάσει ότι γουστάρει σε αυτή την πόλη επειδή προφανώς έχει τις κατάλληλες διασυνδέσεις.
    Εάν δεν μπορεί, όπως πιστεύω εγώ, τότε ποιος μπορεί και σε τελική ανάλυση τι θα πρέπει να κάνουμε εμείς.
    Επ΄αυτών δεν βλέπω να εκφράζει κανείς μια ουσιαστική άποψη πέραν των γνωστών αφορισμών περί προδοτών, Ελλάδας τελειωμένης κτλ
    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Είναι ίσως το πιο χρήσιμο σχόλιο για το σκάνδαλο αυτό. Από τη σκοπιά των κατοίκων/ περιοίκων αυτό που συμβαίνει είναι αδιανόητο. Και γιατί η "μεθοδολογία" των εμπνευστών/κατασκευαστών είναι τουλάχιστον "επιτήδεια": να κινητοποήσουν το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, να αποσπάσουν τις υπογραφές τους ώστε να στηρίζονται σε βάση συνάινεσης για το έργο. Το σχολείο, ειρρήσθω εν παρόδω, έχει άπλετο προαύλιο χώρο για τους μαθητές. Δεν τους έλειπε δηλ. χώρος για τους μαθητές, η δε παιδική χαρά του πεζόδρομου, αν και ήθελε επισκευές, χρησιμοποιούνταν κανονικά από τα μικρότερα παιδάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι προφανές πως το ερώτημα προς τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου θα ήταν:
      -Θέλετε να σας φτιάξουμε την παιδική χαρά έξω από το σχολείου χωρίς να δώσετε φράγκο ;
      Και η αναπόφευκτη και αναμενόμενη απάντηση θα ήταν -ΝΑΙ!

      Διαγραφή
  15. Η παιδική χαρά τελείωσε και μόνο παιδική χαρά δεν θυμίζει.Οι κούνιες και η τραμπάλα αντικαταστάθηκαν απο ας το πούμε "μοντέρνα" παιχνίδια τα οποία γυρνούν τα παιδιά γύρω γύρω,μία μεγάλη ρόδα που επίσης γυρίζει γύρω γύρω και μία κατασκευή που μεταφέρει τις φωνές των παιδιων απο την μία άκρη ενος σωλήνα στην άλλη.Αυτή είναι βάσει των λεγομένων τους σουηδικού τύπου όμως ξέχασαν το βασικότερο...Εδώ είναι ΕΛΛΑΔΑ και παρόλα τα προβλήματα της,έχουμε μάθει η παιδική χαρά να είναι χώρος παιχνιδιού για τα παιδιά με τις κούνιες,τις τσουλήθρες,τις τραμπάλες και όλα αυτά που την καθιστούν αυτο που λέμε ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ. Απαράδεκτη η "μοντέρνα" εκδοχή απο έναν απαράδεκτο "φωστήρα" που κοίταξε απλώς πως θα χαζέψει κι άλλο τα παιδιά μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σχετικά με το θέμα είναι το άρθρο της Χριστίνας Πουλίδου Τουρ στα Μνημεία Διαφθοράς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Προφανώς δεν έχετε παιδιά.Η παιδική χαρά που αναφέρεστε έδωσε χαρά σε πολλά παιδάκια που καλώς ή κακώς δεν ενδιαφέρονται για όλα τα υπόλοιπα. Θα σας έλεγα να περάσετε να το διαπιστώσετε αλλά δυστυχώς έχει κλείσει εδώ και 2 εβδομάδες.Μήπως θα ήταν σκόπιμο να σκεφτόμαστε και λίγο τα παιδιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πουθενά δεν γράφω να καταργηθεί η παιδική χαρά και επίσης έχοντας παιδί ξέρω πολύ καλά πόσο χαίρονται αυτά εκεί.
      Άλλο όμως η ανάπλαση της παιδικής χαράς και η πιθανή αντικατάσταση φθαρμένων οργάνων της και άλλο πράγμα το ξήλωμα ολόκληρου του πεζόδρομου, των θάμνων του και της πλακόστρωσης του που ήταν σε άριστη κατάσταση και δεν είχαν καμία σχέση με την παιδική χαρά.

      Διαγραφή