Τρίτη 1 Απριλίου 2014

ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΤΟ "ΠΟΤΑΜΙ"..






Την Κυριακή που  μας πέρασε βρέθηκα με ένα παλιό φίλο και καθώς πίναμε μερικά τσίπουρα μου είπε κάτι που με άφησε ξερό, παρά το γεγονός ότι είχε σχέση με το "Ποτάμι"!
Συζητούσαμε για τα κόμματα και τις ευρωεκλογές και τα πιθανά αποτελέσματα που θα έχουν αυτές.
Ο φίλος μου σχετίζεται λόγω της δουλειάς του με ανθρώπους που ασχολούνται με την δημοσιογραφία και την τηλεόραση και είναι πολύ καλά ενημερωμένος για το τι κυκλοφορεί στους πολιτικούς κύκλους.
Σύμφωνα λοιπόν με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες του, από πολύ θετική πηγή, ο Θεοδωράκης θα προτείνει επικεφαλής για το ευρωψηφοδέλτιο του Ποταμιού τον Γιώργο Βυθούλκα ενώ τους υπόλοιπους υποψήφιους θα τους προτείνουν μέσω ιντερνετ  όσοι επιθυμούν από τους υποστηρικτές του Ποταμιού!
Για τον "γκουρού" της Ομοιοπαθητικής έχω γράψει στο παρελθόν σχετικά στα ποστ μου:
Όταν του είπα πως μου φαίνεται απίθανο να προτείνει ένα ομοιοπαθητικό για την Ευρωβουλή, μου απάντησε πως έχουν κάνει έρευνες και ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού πιστεύει σε αυτές τις θεραπείες και το ποσοστό αυτό είναι αντίστοιχο με αυτό που πιστεύει πως μας ψεκάζουν, οπότε μπορούν να βασίζονται σε αυτόν τον κόσμο!
Με παρέπεμψε δε στην μέτρηση που είχε γίνει πρόσφατα από την Metron analysis που διαπιστώθηκε πως το 33% του πληθυσμού πιστεύει όντως πως μας ψεκάζουν και μάλιστα το 19,2% είναι και ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ που αποτελεί και μια πιθανή δεξαμενή ψηφοφόρων του Ποταμιού. 
Προσέθεσε δε ότι στους κύκλους που κυκλοφορεί αρκετοί πιστεύουν στις εναλλακτικές θεραπείες και την Αστρολογία.
Δεν σου έχει κάνει εντύπωση μου επεσήμανε, πως σοβαρά υποτίθεται κανάλια και εφημερίδες  έχουν καθημερινά αστρολογικές προβλέψεις και δεν δημοσιεύονται  άρθρα στις εφημερίδες ούτε γίνονται  εκπομπές στη τηλεόραση, που να αναφέρουν την αναποτελεσματικότητα των εναλλακτικών θεραπειών, την κοροϊδία των ζωδίων ή ακόμα και την απάτη των θαυμάτων και των δακρύων από εικόνες;
Αφ΄ ενός αυτό θεωρεί ότι γίνεται γιατί αρκετοί τα πιστεύουν, αλλά και όσοι δεν τα πιστεύουν στα ΜΜΕ δεν θέλουν να έρθουν σε αντίθεση με αναγνώστες και θεατές που χωρίς ίχνος κριτικής σκέψης είναι ικανοί να πιστέψουν ακόμα και στα νεφελίμ, ΤΟ ΓΙΛΕΚΟ ΤΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ. ή ΤΟ ΟΖΟΝ ΤΟΥ ΦΙΚΙΩΡΗ!
Επειδή παρέμενα αρκετά επιφυλακτικός σε αυτά που μου έλεγε, με ενημέρωσε ότι ή σχέση του Θεοδωράκη με τον Βυθούλκα δεν είναι πρόσφατη και αν ψάξω στο διαδίκτυο θα βρω μάλιστα ότι ο Θεοδωράκης είχε παρουσιάσει και το βιβλίο του Βυθούλκα.
Δυστυχώς είχε δίκιο!
Βρήκα στο YouTube την παρουσίαση αυτή του 2009  η οποία είχε γίνει στην Παλαιά Βουλή και στην οποία μάλιστα συμμετείχε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η  Ελισάβετ Παπαζώη , ο δε εκπρόσωπος του εκδοτικού οίκου τον βάφτισε και γιατρό! (στο 5:53¨) ενώ βέβαια ο άνθρωπος μόνο υπομηχανικός έχει σπουδάσει!


Όταν λοιπόν εκτός από τον Θεοδωράκη βλέπει ο κόσμος και δύο υπουργούς να συμμετέχουν σε μια τέτοια παρουσίαση η εντύπωση που του δημιουργείται είναι πως  το θέμα  που ασχολούνται είναι πράγματι σοβαρό. και αξιόπιστο
Τελικά με όλα αυτά που μου είπε πείστηκα ότι σε αυτή την χώρα όλα είναι δυνατά και δεν αποκλείεται σε αυτές τις εκλογές να δούμε και υποψήφια για την Ευρωβουλή ακόμα και την Βίκυ Παγιατάκη ή την Λίτσα Πατέρα


2-4-2014  Η ΑΛΗΘΕΙΑ
Τηρώντας το κλασσικό έθιμο της πρωταπριλιάς επινόησα  και εγώ την πληροφορία  αυτή, που παρά το γεγονός ότι όπως γράφει και ο Νίκος Σαραντάκος  στις μέρες μας δυσκολεύεται κανείς να βρει ένα πρωταπριλιάτικο που να μην υπάρχει κίνδυνος να γίνει πραγματικότητα.

Ελπίζω πάντως η φανταστική αυτή είδηση να μην δούμε με έκπληξη να γίνεται πραγματικότητα.

6 σχόλια:

  1. Ετσι που φτάσανε τα πράματα,μου φαινεται πως άμα μαζεψουμε μια εικοσάδα παλιών και νεων μπλογκεραιων και κατεβασουμε εναν συνδυασμο,θα τους πάρουμε παραμάζωμα!Άι σιχτιρ με τα καραγκοζλικια τους όλοι οι σωτηρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή ιδέα!
      Μπορεί δε το Ποτάμι να έχει αρκετό νερό αλλά εμείς επειδή θα έχουμε περισσότερο μιας και η θάλασσα είναι μεγαλύτερη θα το ονομάσουμε Κ.Υ.Μ.Α (Κίνημα Υπεύθυνων Μπλόγκερ Αρθογράφων) !

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Θυμάμαι αμυδρά την υπόθεση, κάτι σαν σέχτα μου φαίνεται, αλλά δεν ξέρω την εξέλιξη της υπόθεσης.

      Διαγραφή