Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΙΔΟΥ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ!





Στις προηγούμενες εκλογές το 2012, ο ΣΥΡΙΖΑ παρά το ότι προσκλήθηκε δεν θέλησε να αναλάβει, σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, τις ευθύνες που του αναλογούσαν στην διακυβέρνηση της χώρας.
Τώρα όμως τελείωσαν τα ψέματα και οι αυταπάτες και μιας και φτάσαμε στην Ρόδο μένει να δούμε ποιος θα υποστεί το πήδημα.
Εύχομαι με όλη μου την καρδιά, αν και τρέφω πολλές αμφιβολίες αν θα το πετύχει, ο ΣΥΡΙΖΑ να πηδήξει,βαρώντας ζουρνάδες και νταούλια, όλους όσους στην Ευρώπη μας έχουν κάνει την ζωή πατίνι και όχι να τον πηδήξουν, γιατί τότε θα πηδήξουν, άνευ σιέλου και όλους εμάς.
Τελικά η ψήφος του λαού έδωσε ένα αποτέλεσμα που επιδέχεται πολλές ερμηνείες.
Έδωσε την νίκη στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι βέβαια τον θρίαμβο που περίμενε.
Υποχρεωτικά  τώρα πλέον θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας και  δεν του μένει παρά να συνεργαστεί με τους ΑΝΕΛ που δεν θεωρώ ότι αποτελούν και ότι καλύτερο διαθέτει η σημερινή Βουλή.


                                      2012                                            2015
                     ΜΑΪΟΣ                        ΙΟΥΝΙΟΣ
ΝΔ                  18,5                            29,66                         27,80  
ΣΥΡΙΖΑ            16,18                          26,89                         36,35
Δικομματισμός          34,68                             56,55                         64,15
ΠΑΣΟΚ            13,18                          12,28                           4,68
ΑΝΕΛ              10,60                            7,51                           4,74
ΚΚΕ                  8,48                            4,5                             5,47
ΧΑ                    6,97                            6,92                           6,28
ΔΗΜΑΡ              6,11                            6,26                           0,49
ΠΟΤΑΜΙ            --                                --                               6,05

Ας δούμε λοιπόν μερικά από τα πρώτα συμπεράσματα που μπορεί να βγάλει κανείς από τα χθεσινά αποτελέσματα.
1- Η ψήφος των Ελλήνων εξαφάνισε την ΔΗΜΑΡ και τον άβουλο και μοιραίο Κουβέλη, που ήταν και ο ουσιαστικός υπαίτιος των 2 από τις 3 παραπάνω εκλογικές αναμετρήσεις μέσα σε 2 χρόνια.
2-Την ίδια τύχη επιφύλαξε και στο Κίνημα του  Παπανδρέου που διέσπασε το ΠΑΣΟΚ την τελευταία στιγμή και του στέρησε την τρίτη θέση (4,68+2,46=7,14%)
3-Στην τρίτη θέση, με μικρή διαφορά από το ΠΟΤΑΜΙ, βρέθηκε η ΧΑ η οποία διατήρησε την εκλογική της βάση παρά το ότι η ηγεσία της είναι έγκλειστοι στις φυλακές και παρά το ότι δεν έτυχαν καμιάς προβολής από τα ΜΜΕ. 
Βέβαια ίσως αυτή η τακτική να τους ωφέλησε γιατί έτσι δεν έγινε αντιληπτό σε αρκετούς από τους ψηφοφόρους τους η κενότητα των θέσεων τους αλλά και η χαμηλή ποιότητα του στελεχιακού δυναμικού της.
Πάντως τώρα πια είναι σαφές το θλιβερό γεγονός ότι, μετά τα όσα έχουν δημοσιοποιηθεί για την εγκληματική της δράση, 385.000 Έλληνες γνωρίζουν και υποστηρίζουν ένα  σαφώς ναζιστικό κόμμα.


4- Παρά το ότι η νέα Βουλή είναι επτακομματική, είναι σαφής πλέον η δημιουργία ενός νέου  δικκοματισμού μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.
5-Το ΚΚΕ, εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι το μόνο κόμμα που αύξησε την δύναμη του πετυχαίνοντας να μην έχει διαρροές προς αυτόν, όπως πιθανολογούσαν οι δημοσκοπήσεις.
6-Οι ΑΝΕΛ, παρά τις αρχικές δημοσκοπήσεις, πέτυχαν όχι μόνο να εισέλθουν στην Βουλή αλλά και να ξεπεράσουν το ΠΑΣΟΚ σε ποσοστό.
Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι είχαν την πιο πετυχημένη διαφημιστική εκστρατεία από όλα τα κόμματα.  
5-Το ΠΟΤΑΜΙ είναι η νέα πολιτική δύναμη που εμφανίστηκε στην πολιτική ζωή της χώρας, συγκεντρώνοντας ένα αξιοπρεπές ποσοστό για πρωτοεμφανιζόμενο κόμμα και μένει να αποδειχθεί  στην πράξη κατά το πόσο είχαν δίκιο όσοι το ψήφισαν.
6- Η ΝΔ παρά την φθορά της διακυβέρνησης των τελευταίων ετών και το καθοριστικό φιάσκο του ΕΜΦΙΑ, διατήρησε ουσιαστικά την δύναμη της και σημείωσε μια οριακή  απώλεια 1,86% των ψηφοφόρων της.  
7-Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα βρίσκεται πλέον προ των ευθυνών του για την πραγματοποίηση όσων έχει εξαγγείλει και υποσχεθεί όλο αυτό το διάστημα στους πάντες και για τα πάντα.
Ήδη μετά τα χθεσινά αποτελέσματα βρίσκεται αντιμέτωπος με μια ουσιώδη αντίφαση των όσων έλεγε μέχρι πρότινος, δηλαδή ότι η ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν έχουν την πολιτική νομιμοποίηση να κυβερνούν γιατί δεν εκπροσωπούν την πλειοψηφία του ελληνικού λαού.
Μετά τα χθεσινά αποτελέσματα καλείται να κυβερνήσει εκπροσωπώντας  μικρότερο ποσοστό του λαού από ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις, όπως είναι εμφανές από τα παρακάτω ποσοστά!

2012: ΝΔ+ΠΑΣΟΚ+ΔΗΜΑΡ= 48.20% (179 έδρες)
2013: ΝΔ+ΠΑΣΟΚ= 41,94% (162 έδρες)
2015: ΣΥΡΙΖΑ+ΑΝΕΛ= 41,09% (162 έδρες) 


Ήρθε η ώρα πλέον και στον ΣΥΡΙΖΑ να διαπιστώσει στην πράξη ότι το ευκταίο και επιθυμητό δεν είναι πάντα και επιτευκτό.
Ο Σαμαράς μετά τα ηρωικά Ζάππεια και ο Αναστασιάδης που δεν θα υπέγραφε κανένα μνημόνιο για κούρεμα καταθέσεων, πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις αναγκάστηκαν με μία μεγαλειώδη κωλοτούμπα να τα υπογράψουν.
Ασχέτως λοιπόν με το τι ψήφισε ο καθένας μας ας ελπίσουμε ότι δεν θα τριτώσει το κακό και ο Τσίπρας θα πετύχει να μην αναγκαστεί σε κωλοτούμπα γιατί όταν φτάνεις στην Ρόδο εκεί σε περιμένει  και το πήδημα!



20 σχόλια:

  1. 1-7-2014 -Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει πολιτικά τη δυνατότητα μιας κυβέρνησης μειοψηφίας να λαμβάνει αποφάσεις που υποθηκεύουν το ενεργειακό μέλλον της χώρας μας, δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλώντας στην κλειστή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

    21-6-2014 Τσίπρας (Ομιλία στην Κεντρική Επιτροπή)
    – Είναι η κυβέρνηση του δεύτερου και του τέταρτου κόμματος.
    Δεν δικαιούται μια κυβέρνηση μειοψηφίας να διαπραγματευτεί τη νέα συμφωνία.
    Είναι κακό, επιζήμιο για τη χώρα να διαπραγματευθεί μια αδύναμη κυβέρνηση.
    Καλό σίγουρα για τους δανειστές, αλλά κακό κάκιστο για τη χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επίσης έγινε φανερό ότι ο λαός δεν επιθυμεί συνεργασίες αλλά κάποιον που να κάνει δουλειά και τον αναζητά από "σωτήρα" σε "σωτήρα", από τον γαπ με τα λεφτά που υπάρχουν, τον Σαμαρά με τα Ζ'αππεια και τώρα με τον Τσίπρα και την Ελπίδα.
    Ένας φιλέλληνας πρωθυπουργός, τόσο δύσκολο είναι να βρεθεί;
    Και στην Ευρώπη θα είμαστε, και ότι μας λε΄νε θα κάνουμε, αλλά, βρε παιδί μου, ας βρθεί κάποιος με μυαλό να πεί δυο πράγματα σωστά, να βάλει τις εξελίξεις στη σωστή τους βάση.
    Ο Σαμαράς δεν ήταν.
    Θα είναι ο Τσίπρας;
    Θα εκπλαγώ αν τόσοι παλιοί και "καλοί" από την πολιτική μας ελίτ φανούν σα νάνοι μπροστά σε έναν επιπόλαιο, λαϊκό, πρωτάρη, όπως ο Αλέξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατά κανόνα βαριέμαι αφόρητα να παρακολουθώ τις προεκλογικές ομιλίες. Όμως η γυναίκα μου είχε ανοικτή την τηλεόραση και αναγκαστικά άκουγα από το διπλανό δωμάτιο την διακαναλιακή του Θεοδωράκη, που προσωπικά δεν ήσαν του γούστου μου από παλιά οι εκπομπές του στην τηλεόραση.
      Σηκώθηκα και την παρακολούθησα μέχρι τέλους γιατί μου έκανε εντύπωση ότι οι απαντήσεις που έδινε βασίζονταν στην κοινή λογική ενώ ταυτόχρονα ο λόγος του δεν είχε κανένα από τα συνήθη ξύλινα στοιχεία των περισσότερων πολιτικών, που εκ των προτέρων ξέρεις τι λίγο πολύ θα ακούσεις σαν να έχει μπει μπροστά μια γνωστή σου κασέτα.
      Δεν μπορώ να προβλέψω τι και αν θα συνεισφέρει στην πολιτική ζωή της χώρας αλλά φύσει αισιόδοξος πιστεύω πως μπορεί.
      Αισιόδοξος όμως είμαι και για τον Τσίπρα γιατί πιστεύω ότι η επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό σε αυτόν.
      Τώρα όμως που τελείωσε η εποχή του θα και των υποσχέσεων και με την προϋπόθεση ότι θα καταφέρει να επιβληθεί στο συνονθύλευμα των τάσεων και απόψεων στο κόμμα του ώστε ο κάθε πικραμένος να μην λέει το κοντό του και το μακρύ του , αν και ο ίδιος προσγειωθεί στην πραγματικότητα, μπορεί να αναδειχθεί σε πραγματικό ηγέτη και να προσφέρει στην χώρα.

      Διαγραφή
  3. Το μήνυμα που κράτησα εγώ από αυτές τις εκλογές ήταν ότι ο λαός ξέρει και τιμωρεί:
    1) Τον Παπανδρέου που μας έβαλε στα μνημόνια και είχε το θράσος να ξαναζητήσει την ψήφο μας.
    2) Τον αποκλεισμό της Γκερέκου απο την πολιτική ζωή.

    Εδώ θα'μαστε και θα επικρίνουμε τα έργα της νέας κυβέρνησης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο η Γκερέκου; Ένα σωρό "ηχηρά" ονόματα έμειναν εκτός.
      Βεβαίως και θα επικρίνουμε όσα έργα της νέας κυβέρνησης είναι απαράδεκτα αλλά επίσης και θα επικροτήσουμε και όσα είναι σωστά.
      Όπως επιτέλους πχ η ορκωμοσία χωρίς παπάδες .

      Διαγραφή
  4. Ξέρεις γιατρέ πόσες φορές έχω αναρωτηθεί πόσο αντίδραση και πόσο πρόοδος είσαι; Αν μου έλεγες πόσο κεφάλαιο έχεις καβάτζα και πόσο εισόδημα ίσως να σε γραδάριζα. Έξυπνος είσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωχ! μου την έπεσε το ΣΔΟΕ χωρίς καν να είμαι στην λίστα Λαγκαρντ!

      Διαγραφή
    2. Τι φοβάσαι, έντιμος Έλλην φορολογούμενος δεν είσαι;

      Διαγραφή
    3. Βεβαίως και είμαι έντιμος Έλλην φορολογούμενος και μιας και θέλεις να γραδάρεις πόσο αντίδραση και πόσο πρόοδος είμαι βάσει του εισοδήματος θα χρησιμοποιήσω ως μέτρο σύγκρισης το δηλωθέν εισόδημα μερικών προοδευτικών ανθρώπων για να με εκτιμήσεις.
      Μακάρι να είχα κεφάλαιο και το 1/10 των όσων δήλωσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τσουκαλάς, Αλέξης Μητρόπουλος,Νάντια Βαλαβάνη, Γιώργος Σταθάκης και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

      Διαγραφή
    4. Σοφιστείες και υπεκφυγές.. Δηλαδή μπορεί να έχεις το 1/11 όλων, συναθροιζόμενο;

      Διαγραφή
    5. Όχι, ούτε το 1/10 του ενός!
      Θα ήμουν πανευτυχής δε αν τα είχα τοποθετημένα σε ξένους επενδυτικούς οίκους, όπως πχ ο Σταθάκης ή ο Τσακαλώτος και ας αποτελούν αυτοί οι οίκοι σύμβολα του πιο ακραίου και αρπακτικού καπιταλιστικού μοντέλου.
      Θα ήμουνα δε τότε ακόμα πιο προοδευτικός και από τον ΣΥΡΙΖΑ συμπλέοντας με τον Αλαβάνο στην επιστροφή στην δραχμή.
      Ξέρεις τι θα μπορείς να αγοράσεις τότε στην Ελλάδα έχοντας ξένο συνάλλαγμα αν ο Βαρουφάκης πετύχει να γυρίσουμε στην δραχμή;

      Διαγραφή
    6. Μπακαλική.. Γιατρός συνταξιούχος μονογαμικός. Εκρηκτικό μείγμα! Σε ασπάζομαι.

      Διαγραφή
    7. Νέα, ζωγράφος, ωραία και ΑΝΤΑΡΣΥΑ (που της τελείωσαν τα επιχειρήματα)!
      Ουάου! Αυτό αν είναι εκρηκτικό μίγμα!
      Σε ασπάζομαι και στις δύο παρειές.

      Διαγραφή
  5. Σου την πέσανε,δόκτορ;:) Αντε,να ζωντανεψει λιγο η παλιά καλη εποχή του σαματατζιδικου μπλόγκινγκ!Βουρ!!! :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λες να βαρεθήκανε το φατσοβιβλίο και να ξαναγυρίζουν στα μπλογκ;
      Μακάρι!

      Διαγραφή
  6. αθεοφοβε δεν γνωριζω ποσοι σε διαβαζουν αλλα αυτοι που σχολιαζουν στο μλογκ σου ειναι ελαχιστοι μπροστα σε αυτους που γραφουν σεντονια στο μπλογκ του σαραντακου οπου υπαρχει ενας σκληρος πυρηνας σχολιαστων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πόσοι με διαβάζουν μπορείς να το διαπιστώσεις από τους μετρητές που έχω στο πλάι.Πχ την Δευτέρα 418 άτομα διαβασαν 600 ποστ, ενώ χθες 341 διάβασαν 480 ποστ.
      Το μπλογκ του Σαραντάκου είναι από τα πιο αξιόλογα της μπλογκόσφαριας και βέβαια δεν μπορεί κανείς να το συναγωνιστεί δημοσιεύοντας κάθε μέρα ένα μεγάλο ποστ με ενδιαφέροντα θέματα και ασχολούμενος με αυτό για ώρες..

      Διαγραφή
  7. αθεε ασχετο μηπως γνωριζεις τι ηταν η αστυκλινικη του πανεπιστημιου αθηνων και ποτε λειτουρησε
    bestderma@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Αστυκλινική Αθηνών ιδρύθηκε το 1857 από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και πρόσφερε τις υπηρεσίες της κυρίως στον άπορο πληθυσμό, αρχικά σε 4000-5000 ενώ μετά το 1900 έφτασε τις 120.000 επισκέψεις. Σε αυτήν από την πρώτη μέρα της ίδρυσής της ξεκίνησε η άσκηση των φοιτητών της Ιατρικής. Ουσιαστικά ήταν εξωτερικά ιατρεία.
      Φαίνεται ότι λειτούργησε σε διάφορα κτήρια, στην Αριστείδου, στην Σίνα και στην Πειραιώς όπως φαίνεται και στην φωτογραφία

      Διαγραφή
  8. σε ευχαριστω για την πληροφορια

    ΑπάντησηΔιαγραφή