Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!






Όταν  έγραφα το προηγούμενο ποστ μου ΑΝΙΚΑΝΟΙ Ή ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ; διατηρούσα  ακόμα την αμυδρή εντύπωση ότι φτάσαμε στην σημερινή άθλια κατάσταση γιατί η ανικανότητα της κυβέρνησης προέρχονταν από απειρία στους χειρισμούς που ήσαν αναγκαίοι για να έρθουν σε μια "έντιμη συμφωνία", όπως για 5 μήνες μας διακήρυσσαν και ότι επίσης στην ανάγκη υπάρχουν και εναλλακτικές λύσεις εκτός ΕΕ.


Όπως γράφει ο Κώστας Γιαννακίδης μας έλεγαν:

«θα παρακαλούν να μας δανείσουν αφού εκείνοι έχουν να χάσουν περισσότερα από μας». Μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνεται κάτι τέτοιο. Ούτε μας παρακαλούν, ούτε δείχνουν να ανησυχούν τόσο. Το είπε και ο Ομπάμα: «η ελληνική κρίση δεν επηρεάζει τις ΗΠΑ». Αλλά και οι Ρώσοι μας πρότειναν να τα βρούμε με τους «κακούς». Το ίδιο και οι Κινέζοι. Μείναμε μόνοι χωρίς λεφτά και χωρίς δόντια.
... Η κυβέρνηση, λοιπόν, έχει κάνει μία τεράστια τρύπα στο νερό στην οποία κινδυνεύει να μας πνίξει. Χρησιμοποίησε το χαρτί του δημοψηφίσματος για να απαλλαγεί από τους «ακραίους» του ΣΥΡΙΖΑ και να πάρει μία καλύτερη συμφωνία. Δεν πήρε τίποτα, έκλεισε μόνο τις τράπεζες. Έχασε, επίσης, χρηματοδοτικά κονδύλια. Δεν πήρε καν τα κέρδη από τα ομόλογα, ποσό που αντιστοιχούσε στη δόση του ΔΝΤ. Αν δεν είναι αφελείς είναι δόλιοι


Σήμερα πλέον έχω σχεδόν πειστεί πως όλα έγιναν κατόπιν σχεδίου.


Όπως πολύ σωστά γράφει και ο Μπάμπης Παπαδημητρίου:

Η απάτη με το δημοψήφισμα μου άνοιξε τα μάτια. Υπάρχουν δύο λόγοι που με κάνουν να μιλώ για απάτη.
Πρώτον, η κυβέρνηση διαθέτει όλη την ισχύ που της παρέχει το δημοκρατικό καθεστώς για να απορρίψει την πρόταση όπως είχε διαμορφωθεί στις 27 του μηνός και δόθηκε χθες στη δημοσιότητα από τον Γιουνκέρ.
Αφού μπορεί η ίδια να χειριστεί τα πράγματα, κανείς λόγος δεν υπάρχει να εμπλέξει τον λαό. Το μόνο που μπορεί κανείς να σκεφτεί είναι ότι θα μπορεί, αύριο, όταν η ζωή όπως τη γνωρίζουμε θα έχει αλλάξει, να ρίξει ο κ. Τσίπρας το φταίξιμο πάνω μας: «Εγώ σας ρώτησα τι πρέπει να κάνω κι εσείς συμφωνήσατε» θα απολογηθούν, όταν θα προσπαθούν να αποφύγουν τη λαιμητόμο της Ιστορίας. Ο δεύτερος λόγος που με κάνει να πιστεύω ότι όλον αυτόν τον καιρό γίναμε θύματα μιας καλοστημένης απάτης, είναι η άρνηση των κυβερνητικών να εκθέσουν όσα σχεδιάζουν όταν θα έχει, μετά την εισήγησή τους, αν κερδίσει το «Οχι», όπως, αυτή τη στιγμή μοιάζει πιθανόν.
Αυτό που λογικά καταλαβαίνει κανείς είναι ότι μια νίκη της κυβέρνησης θα της επιτρέψει να εφαρμόσει τις δικές της προτάσεις, αντί όσων ζητούν εταίροι και δανειστές.
Δεύτερον, το ερώτημα επί του οποίου ζήτησε από τη Βουλή τη γνώμη των ψηφοφόρων, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Πρόκειται για απάτη. Μιλώ για απάτη επειδή κάθε σοβαρή και φιλαλήθης κυβέρνηση θα έθετε τη δική της πρόταση στην κρίση του λαού, αντί κάποιου «προσωρινού σχεδίου» αγνώστου πατρότητας.
Αν η κυβέρνηση δεν θέτει στο τραπέζι του δημοψηφίσματος τη δική της πρόταση, είναι γιατί δεν θέλει να δεσμευτεί σε οποιοδήποτε σχέδιο θα μπορούσε να κρατήσει, με όποιον τρόπο, την Ελλάδα μέσα στο ευρώ.(οι υπογραμμίσεις δικές μου)
Είναι λοιπόν σκόπιμο να εστιάσουμε την προσοχή μας σε όσα θα συμβούν από την επόμενη Δευτέρα.
Το δίδυμο Τσίπρα-Καμμένου έσβησε την αχτίδα φωτός και κατασπατάλησε τις οικονομίες που είχε κάνει το κράτος. Είμαι βέβαιος ότι η νέα εξουσία θα χρησιμοποιήσει το λαϊκό «Οχι» για να σπρώξει τη χώρα στο επόμενο βήμα: τη δραχμή!



Για να καταλάβει δε κανείς που κατάντησαν την Ελλάδα πρώτη και μοναδική , από τις χώρες που ανήκουν στις ανεπτυγμένες,  που δεν έχει πληρώσει μια δόση του δανείου της στο ΔΝΤ σας παραθέτω το πίνακα με την  λίστα των χωρών που έχουν ιστορικό παρατεταμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών, δηλαδή τουλάχιστον έξι μηνών, προς το ΔΝΤ.

Κούβα (1959-64)
Αίγυπτος (1966-68)
Καμπότζη (1975-92), 36.9 εκ. SDR
Νικαράγουα (1983-85), 14.4 εκ.
Γουιάνα (1983-90), 107.7 εκ.
Τσαντ (1984-94), 4.1 εκ.
Βιετνάμ (1984-93), 100.2 εκ.
Σιέρα Λεόνε (1984-86), 25.1 εκ.
Σουδάν (1984-σήμερα), 979.8
Λιβερία (1984-2008), 543 εκ.
Τανζανία (1985-86), 22.9 εκ.
Ζάμπια (1985-86), 115.1 εκ.
Γκάμπια (1985-86), 10.6 εκ.
Περού (1985-93), 621 εκ.
Τζαμάικα (1986-87), 50 εκ.
Ζάμπια (1986-95), 830.2 εκ.
Σιέρα Λεόνε (1987-94), 85.5 εκ.
Σομαλία (1987-σήμερα), 234.6 εκ.
Ονδούρα (1987-88), 3.3 εκ.
Παναμάς (1987-92), 180.9
Δημοκρατία Κονγκό (1988-89), 115.4 εκ.
Αϊτή (1988-89), 9.2 εκ.
Ονδούρα (1988-90), 27.5 εκ.
Ιράκ (1990-2004), 55.3 εκ.
Δομινικανή Δημοκρατία (1990-91), 24.3 εκ.
Δημοκρατία του Κονγκό (1990-2002), 403.6 εκ.
Αϊτή (1991-94), 24.8 εκ.
Βοσνία/Ερζεγοβίνη (1992-95), 25.1 εκ.
Γιουγκοσλαβία (1992-2000), 101.1 εκ.
Κεντροαφρικανική Δημοκρατία (1994-94), 1.6 εκ.
Αφγανιστάν (1995-2003), 8.1 εκ.
Ζιμπάμπουε (2001-σήμερα), 81.1 εκ.



Για όλους τους παραπάνω λόγους,50 πανεπιστημιακοί καθηγητές διεθνών και ευρωπαϊκών σπουδών με Κείμενο τους -παρέμβαση τάσσονται  υπέρ της επιλογής του ΝΑΙ στην Ευρώπη, αποτρέποντας την εθνική ήττα της εξόδου από το ευρώ και ανοίγοντας ξανά το δρόμο σε περαιτέρω διαπραγμάτευση
Το κείμενο εδώ

Επίσης 236 καθηγητές οικονομικών σχολών και πανεπιστημίων της χώρας μας, έχουν υπογράψει κείμενο παρέμβασης υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη και στο ευρώ ,εκφράζοντας την έντονη ανησυχία τους για τις επιπτώσεις μιας ενδεχόμενης εξόδου από την ευρωζώνη και την ΕΕ.
Το κείμενο εδώ



Τρεις κορυφαίοι οικονομολόγοι που ανήκουν στην κεντροαριστερά και έχουν στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ, οι κ.κ. Μελάς, Ρομπόλης και Βεργόπουλος, ζητούν με επιστολή τους στον Αλέξη Τσίπρα να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους μας και να επανεξετάσει το δημοψήφισμα γιατί οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα. 
Το κείμενο εδώ.


Τέλος στα σχόλια του ποστ μου ΑΝΙΚΑΝΟΙ Ή ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ; μπορεί κανείς να διαβάσει τι γράφουν από την Ευρώπη οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παπαδημούλης και Κούλουγλου, όπως και το κείμενο που έστειλε πριν 3 μήνες  στον Τσίπρα , χωρίς όμως να λάβει απάντηση,  ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της ΚΕ Κώστας Χρυσόγονος   στο οποίο τα λέει έξω από τα δόντια!

Επίσης το συγκλονιστικό  κείμενο που δημοσίευσε στο facebook  ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Γιώργος Παπαδόπουλος Τετράδης (ο πρώην Καιρός της Ελευθεροτυπίας), ο οποίος στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ, πριν και μετά τις εκλογές και με το οποίο ζητάει συγνώμη που εξαπάτησαν τελικά τον λαό.
ΠΡΟΣΘΗΚΗ  1-7-2015
Με μια απόφαση-«βόμβα» το Συμβούλιο της Ευρώπης, το οποίο την Τετάρτη, όπως πρώτο μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press, εκτιμά πως «οι συνθήκες διεξαγωγής του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, δεν πληρούν τις διεθνείς προδιαγραφές».
Ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου Thorbjorn Jagland δήλωσε πως οι διεθνείς προδιαγραφές συστήνουν το δημοψήφισμα να γίνεται τουλάχιστον δύο εβδομάδες μετά την προκήρυξή του, ώστε να υπάρχει επαρκής χρόνος συζήτησης, με ένα ξεκάθαρο ερώτημα το οποίο να τίθεται στο λαό και με διεθνείς παρατηρητές που θα παρακολουθούν την διαδικασία.
Το δημοψήφισμα για την αποδοχή ή όχι των προτάσεων των πιστωτών σε αντάλλαγμα για νέα χρηματοδότηση ανακοινώθηκε το Σάββατο και υπάρχει σύγχυση για το αν το «όχι» όπως προτείνει η κυβέρνηση θα οδηγήσει τη χώρα έκτος ευρώ, παρατηρεί το Associated Press.
H ψηφοφορία «ανακοινώθηκε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και αυτό από μόνο του αποτελεί μεγάλο πρόβλημα είπε την Τετάρτη ο Γιάγκλαντ σε τηλεφωνική επικοινωνία με το ΑΡ. «Και επίσης το γεγονός ότι η ερώτηση που τέθηκε στον κόσμο... δεν είναι πολύ ξεκάθαρο».
Το Συμβούλιο της Ευρώπης είναι διεθνής, ανεξάρτητος οργανισμός, που σε νομικό επίπεδο ασχολείται με τα ανθρώπινα δικαιώματα, την δημοκρατική ανάπτυξη, την επιβολή των νόμων και την πολιτιστική συνεργασία. 
Σε αυτό συμμετέχουν 47 χώρες. 
Η Ελλάδα είχε αποχωρήσει από το Συμβούλιο Ευρώπης επί χούντας, τον Δεκέμβριο 1969, για να προλάβει καταδίκη της για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Και μετά όλα τα παραπάνω ο ανεκδιήγητος Βαρουφάκης έχει διάθεση και για χιούμορ!


ΠΡΟΣΘΗΚΗ  1-7-2015
ΔΙΕΘΝΕΊΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ
Μπορεί να μην υπάρχει κανένας στην Ευρώπη που να μας συμπαρίσταται αλλά ο Τσίπρας έχει διεθνείς συμπαραστάτες!
Εκτός των ελληνικών "δημοκρατικών" κομμάτων ΑΝΕΛ και Χρυσή Αυγή στον Τσίπρα συμπαρίσταται και η Λεπέν  που τον έχει χαρακτηρίσει  «Ένας φρέσκος άνεμος αλλαγής φυσάει στην Ελλάδα»
Του συμπαρίσταται  επίσης ο  αυτοχαρακτηριζόμενος  ως φιλελεύθερος και συντηρητικός, ο ηγέτης του αντιευρωπαϊκού UKIP (Κόμμα Ανεξαρτησίας) Nάιτζελ Φάρατζ, αλλά και ο Μπέπε Γκρίλο!
Δεν θα μπορούσε να λείπει ο Μαδούρο για τον οποίο έχω γράψει το ποστ  Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ο οποίος μας ενθαρρύνει για το ΟΧΙ λέγοντας  ότι: Ο λαός μας έτρωγε ζωοτροφές αλλά διώξαμε το ΔΝΤ!


ΠΡΟΣΘΗΚΗ 2-7-2015
Προηγείται το «ναι» σε δημοσκόπηση GPO
Στο 43,3% το ποσοστό όσων θα πουν σίγουρα «ναι», στο 39,9% αυτοί που επιλέγουν μετά βεβαιότητας το «όχι». Η δημοσκόπηση έγινε την Τρίτη σε δείγμα 1000 ατόμων επιλεγμένων με όρους περιοχής, ηλικίας και φύλου.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το ποσοστό όσων είναι βέβαιοι ή θεωρούν πιθανότερο να κάνουν αυτή την επιλογή φτάνει το 47,1%. Αντίθετα, οι πιθανοί και σίγουροι ψηφοφόροι του «όχι» αντιστοιχούν σε 43,2%.
Το στατιστικό λάθος είναι 3,1%, κάτι που σημαίνει ότι το αποτέλεσμα κρίνεται στατιστικά σημαντικό,

Με διακήρυξή τους 85 πολίτες, άνθρωποι που ο καθένας έχει διακριθεί στο χώρο του, στηρίζουν την Επιτροπή του «Ναι», «ΝΑΙ στην Ελλάδα, ΝΑΙ στο Ευρώ».

Η Διακήρυξη τους εδώ

12 σχόλια:

  1. Εχουμε όλα τα κανάλια να προπαγανδίζουν για το Ναι δεν το'ξερα ότι τάσεσε
    μαζί τους!
    Εγώ όπως και χιλιάδες άνεργοι δεν έχουμε κανένα χρηματοοικονομικό συμφέρον να ψηφίσω υπέρ
    της Ευρώπης που μου στέρησε τη δουλειά μου κουστούρεψε την σύνταξη και με άφησε στη γωνία άπραγη να μη μπορώ
    να βοηθήσω ούτε τ'ανεργα παιδιά μου.
    Να την χαίρονται αυτήν την Ευρωπαική Ενωση
    με συγχωρείς δεν θα πάρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα ήμουνα μαζί σου στο "να την χαίρονται την ΕΕ" αλλά το συναίσθημα δεν μπορεί να επικρατήσει της λογικής και της πραγματικότητας.
      Το 2014 λοιπόν το 48% των εισαγωγών και το 48% των εξαγωγών ήσαν από την ΕΕ. Η διαφορά όμως είναι ότι σε εκατομ. ευρώ οι εξαγωγές είναι 27.188 και οι εισαγωγές 47,734 .
      Αυτό σημαίνει ότι το ισοζύγιο σου είναι ελλειμματικό κατά 43% και αυτή την διαφορά θα πρέπει να την πληρώσεις σε ευρώ.
      Αν όμως καταλήξουμε στην δραχμή όλα τα εισαγόμενα θα αυξηθούν σε απλησίαστες τιμές ότι δηλαδή συμβαίνει σήμερα. στις τριτοκοσμικές χώρες ή ότι γινόταν στην Ελλάδα την 10ετία του 50.
      Αυτό λοιπόν σημαίνει ότι ένας ολόκληρος ιδιωτικός τομέας που σχετίζεται άμεσα με το εμπόριο ή την χρήση εισαγόμενων προϊόντων , οι μεταφορές, τα φάρμακα ο τουρισμός κτλ θα καταρρεύσει και μια μεγαλύτερη από την σημερινή στρατιά ανέργων θα προστεθεί στους σημερινούς.
      Οπότε τότε θα δούμε να αντιστρέφεται το ρεύμα μετανάστευσης για ανεύρεση εργασίας με 500-600 ευρώ με Έλληνες και Ελληνίδες στην Ρουμανία ή την Βουλγαρία.
      Και αν δεν σε πείθουν αυτά που γράφω εγώ διάβασε τι λένε οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ , ο Τσίπρας το 2011, 236 καθηγητές οικονομικών σχολών και πανεπιστημίων της χώρας μας ,οι 50 καθηγητές διεθνών και ευρωπαϊκών σπουδών, οι 3 οικονομολόγοι της κεντροαριστεράς, ο Καιρός κτλ

      Διαγραφή
    2. Μα 5χρόνια με σχέδια και προγράμματα οικονομολόγων τεχνοκρατών βαδίζαμε για ανάκαμψη και όλο πιο βαθειά πέφταμε.Τι μας πρόσφεραν όλοι αυτοί?? Ακόμα χειρότερη κατάσταση.
      Για πες μου εσύ ένα θετικό όλα αυτά τα χρόνια.
      Δεν έχει να κάνει με συναίσθημα είναι αγανάκτηση και οκονομική εξαθλίωση όλόκληρου λαού.
      Φαίνεται οι υπερασπιστές του Ναι δεν σας άγγιξε η κρίση και αντέχετε και άλλα οικονομικά μέτρα
      εμείς δεν αντέχουμε άλλο ! Καλά είναι!
      Ας αρχίσουμε απ'το 0 η Ευρώπη μας εξόντωσε σαν κράτος!

      Διαγραφή
    3. Με πρωτογενές πλεόνασμα 0,4% του ΑΕΠ έκλεισε το 2014, σύμφωνα με τα δημοσιονομικά στοιχεία για την περίοδο 2011-2014 που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).
      Τον Νοέμβριο 2014 δεν υπήρχαν κλειστές τράπεζες, οι μισθοδοσίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα γίνονταν κανονικά και η πρόβλεψη ήταν σαφής για ανάκαμψη της οικονομίας. Το γ΄ τρίμηνο είχε αρχίσει να μειώνεται η ανεργία στο 25,5%, έναντι 26,6% του β΄ τριμήνου και 27,2% του αντίστοιχου τριμήνου του 2013 και θα τελειώναμε με το μνημόνιο αν δεν προέκυπτε η εκλογή προέδρου .
      Εκεί έγινε σαφές ότι με τον μετασχηματισμό που έκανε ο Σαμαράς οι λαίκιστές υπουργοί που έβαλε δεν εφάρμοζαν όσα είχαμε αποδεχτεί να εφαρμόσουμε και ότι ο ανερχόμενος ΣΥΡΙΖΑ θα έριχνε τελικά με την προεδρική εκλογή την κυβέρνηση οπότε και οι δανειστές σκλήραναν την στάση τους προ της επερχόμενης αλλαγής.
      Είναι γνωστό πλέον ότι το μαίηλ Χαρδούβελη που δεν έγινε δεκτό προέβλεπε το 1/8 των όσων αποδέχτηκε ο ίδιος ο Τσίπρας μετά 5 μήνες τυχοδιωκτικής πολιτικής.
      Αποδείχτηκε λοιπόν ότι εκεί που θα έκανε καλύτερες διαπραγματεύσεις μας έφερε στην σημερινή τραγική κατάσταση λέγοντας μάλιστα ψευδώς ότι η Ευρώπη μας έκλεισε τις τράπεζες!

      Διαγραφή
    4. Η ΕΕ έχει τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση που είμαστε σήμερα. Πράξεις και κυρίως παραλήψεις δεν επιτρέπουν την αθώωσή της. Ωστόσο επειδή η μνήμη είναι επιλεκτική και επηρρεάζεται απο την άγνοια ή και παραμόρφωση των γεγονότων, πρέπει να σημειώσω, προς υπεράσπιση της Ευρώπης (λες και μεις είμαστε στην Ασία - αλλά πάντα έτσι ήταν) ότι τα πράγματα δεν είναι όπως το βολικό αφήγημα των νυν και πρωην κρατούντων παρουσιάζει.
      Το ευρώ είναι ένα νόμισμα με σημαντικές ατέλειες που όμως έδωσε μια εκπληκτική και πρωτοφανή ευκαιρία, σ' εκείνους που ήθελαν να την εκμεταλλευτούν. Τα πρωτόγνωρα χαμηλά επιτόκια και το άνοιγμα μιας τεράστιας αγοράς με ελάχιστους περιορισμούς.
      Μια περιφερειακή οικονομία σαν την Ελλάδα, θα έπρεπε να επωφεληθεί τα μεγιστα απο το δώρο αυτό και να μην επαναλάβει τα λάθη της δεκαετίας του '80. Το έκανε; Οχι βέβαια. Δανείστηκε ασύστολα και ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕ τα δανεικά, δεν τα επένδυσε. Αυτό είναι το κακό πάντα με τα δανεικά. Αν δεν γεννήσουν (δλδ να αποδώσει η επένδυση) δεν μπορείς να τα επιστρέψεις. Το να κατηγορείς εκείνον που σου τα έδωσε είναι βλακώδες και άσκοπο.
      Ηρθε η ώρα να πληρωθεί ο λογαριασμός. Εσείς λοιπόν κατηγορείτε την Ευρώπη ότι σας κατέστρεψε. Δεν γνωρίζω που εργαζόσασταν και συμπάσχω μαζί σας γιατί είμασε στην ίδια μοίρα. Στη περίπτωσή μου, πιθανολογώ και στη δική σας, η ευκαιρία εργασίας προήλθε απο την ακατάσχετη κατανάλωση της δεκαετίας του 2000. Στέρεψε η πηγή των χρημάτων, τελείωσε και η δουλειά μου. Δεν μου φταίει η Ευρώπη, γιαυτό κοιτώ να δώ τι θα κάνω.
      Πιθανολογώ όμως, ότι οι δυνατότητες που έχω σε ένα σταθερό περιβάλλον, που οι πρώην και οι νυν ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ να προσφέρουν γιατί θίγει τα ιδιοτελή συμφέροντά τους, είναι σημαντικά καλύτερες απο εκείνες σε ένα ασταθές. Ο προβληματισμός μου δεν είναι τόσο για το ασταθές αλλά στο γεγονός ότι στην αναμπουμπούλα χαίρεται ο λύκος, και δεν έχω καμια όρεξη να βρεθώ αντιμέτωπος με μεγάλα σαρκοβόρα.
      Αντί να ψεγετε, λοιπόν, την Ευρώπη, καλό είναι ν' αναρωτηθείτε τι έκαναν για σας και το μέλλον σας οι πρώην και οι νύν και να λάβετε τα μέτρα σας, μήπως και τυχόν οι επόμενοι το σκεφτούν καλύτερα πριν κάνουν τα ίδια.

      Διαγραφή
  2. «Η Ελλάδα ήρθε ξανά αντιμέτωπη με το Συμβούλιο της Ευρώπης μόνο επί χούντας» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο Πέτρος Τατσόπουλος με αφορμή τις επικρίσεις του Συμβουλίου για τον τρόπο διεξαγωγής του δημοψηφίσματος.
    Είπε ότι το δημοψήφισμα της κυβέρνησης όπως διεξάγεται, είναι παρωδία και ότι ο ίδιος θα ψηφίσει ‘ναι’».
    Όσον αφορά την ασάφεια του ερωτήματος στη δημοψήφισμα και το γεγονός ότι το «Όχι» προηγείται του «Ναι», έκανε λόγο για «εγκληματική αμέλεια της κυβέρνησης που υπάρχει και το ‘ναι’ στο ψηφοδέλτιο».
    «Αυτό το κόσμημα να το χάσουμε δεν το αντέχω» δήλωσε μάλιστα για τον Πάνο Καμμένο ο συγγραφέας, όταν άκουσε ότι ο υπουργός Άμυνας απείλησε με παραίτηση σε περίπτωση περικοπών στις αμυντικές δαπάνες.
    Ο συγγραφέας δήλωσε δε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας έχει χαρακτηριστικά πολιτικού απατεώνα» αναφερόμενος στην στάση που έχει επιδείξει όλο το προηγούμενο διάστημα.
    Για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Λαπαβίτσα, που είπε ότι ο κόσμος συνηθίζει σταδιακά στις ουρές, δήλωσε ότι «θα συνηθίσουμε στα 50, στα 30 στα 0 ευρώ και κάποιοι έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό».
    «Γιατί αποφυλακίστηκε πριν την παρέλευση του 18μηνου ο Κασιδιάρης;» διερωτήθηκε ακόμη ο κ. Τατσόπουλος, απαντώντας ότι πρώτα ο ΣΥΡΙΖΑ συνεργάστηκε με τους ΑΝΕΛ και τώρα με τη ΧΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ένα κείμενο που τα λέει έξω από τα δόντια είναι του Τάκη Μίχα στους Protagon με τίτλο Η τελευταία ευκαιρία;

    Την Κυριακή οι Έλληνες πολίτες καλούνται να λάβουν την πιο κρίσιμη απόφαση της νεότερης ιστορίας τους:
    Αν η χώρα θα μεταβληθεί σε ένα Χομπσιανό «κράτος-παρία» (failed state) όπου θα κυριαρχεί το πλιάτσικο, η αρπαγή και ο «πόλεμος όλων εναντίον όλων» ή αν αντίθετα θα συνεχίσει την πορεία της στα πλαίσια του ευρωπαϊκού εκσυγχρονισμού. Πορεία δύσκολη όχι δίχως πισωγυρίσματα και πολλά λάθη.
    Την πρώτη λύση προωθούν οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής, οι νεοσταλινικοί του ΣΥΡΙΖΑ και οι νεοεθνικιστές των ΑΝΕΛ.
    Την δεύτερη λύση υποστηρίζουν όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου.
    Ευθύς εξ αρχής η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επεδίωξε την ρήξη με τους Ευρωπαίους εταίρους και τους πιστωτές. Να δώσω ορισμένα παραδείγματα επί τροχάδην:
    Κορυφαία κυβερνητικά στελέχη ταύτιζαν τη σημερινή Γερμανία με τους «Ναζί», αποκαλούσαν «εγκληματίες» το ΔΝΤ, καλούσαν σε «σκίσιμο» των συμφωνιών, απειλούσαν με γενικευμένο Ολοκαύτωμα («Κούγκι») σε περίπτωση που οι εταίροι δεν ικανοποιούσαν τις επιθυμίες τους, καλούσαν ιδεολογικά συγγενείς ομαδες στην Ευρώπη σε «εξέγερση» εναντίον των εκλεγμένων κυβερνήσεων, έστηναν Λαϊκά Δικαστήρια στη Βουλή για να «δικάσουν» πιστωτές και «συνοδοιπόρους», καθύβριζαν με ρατσιστικές αναφορές αξιωματούχους άλλων χωρών («ο σακάτης Σόιμπλε»), ψεύδονταν συνεχώς σχετικά με τις προτάσεις των εταίρων, απειλούσαν να στείλουν τζιχαντιστές στη Δύση, υμνούσαν αυταρχικά καθεστώτα (Βενεζουέλα, Ρωσία) κ.λπ., κ.λπ. Μπορεί κανείς να πιστεύει οτι μία ομάδα που χρησιμοποιεί τέτοιες τακτικές ενδιαφέρεται να διαπραγματευτεί;
    Όχι, φυσικά. Απώτερος στόχος της τακτικής της ηγετικής κλίκας του ΣΥΡΙΖΑ (και όχι κατ' ανάγκη των οπαδών του) δεν ήταν ποτέ η διαπραγμάτευση με τους «εκμεταλλευτές του ελληνικού λαού» όπως τους αποκαλούσε, αλλά το εσωτερικό regime change: Η μετατροπή της Ελλάδας σε μία ημιολοκληρωτική κοινωνία με τους πολίτες ομήρους σε ένα καθεστώς συνεχούς φόβου και ανασφάλειας και με την κομματική νομενκλατούρα να διαιωνίζει αδίστακτα τα προνόμια που της παρέχει η κατάληψη του κρατικού μηχανισμού (δες για παράδειγμα τον πρόσφατο διορισμό συντρόφου της κ. Δούρου).
    Η πιο απτή απόδειξη του ολοκληρωτικού τρόπου σκέψης των κρατούντων είναι η θεώρηση όλων όσων έχουν διαφορετικές απόψεις, όχι απλά ως πολιτικών αντιπάλων αλλά ως «εχθρών του λαού», ως «πέμπτη φάλαγγα» και «γερμανοτσολιάδων» ενταγμένων σε «κρυφά σχέδια που εξυφαίνονται στο εξωτερικό» (Κορωνάκης), για να πλήξουν τη λαοπρόβλητη κυβέρνηση. Η χρήση αυτής της βαθιά παραληρηματικής γλώσσας χαρακτηρίζει κάθε ολοκληρωτικό καθεστώς και αποτελεί τον προθάλαμο της Μακράς Νύχτας που συνήθως ακολουθεί.
    Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να ενεργοποιήσουν τους παρακρατικούς του κυβερνοχώρου προκειμένου να φιμώσουν τον μεγαλύτερο Έλληνα σκιτσογράφο επειδή το χιούμορ του δεν ήταν αρεστό στους «αντισυστημικούς» κομισάριους και γκαουλάιτερ του Φαιοκόκκινου Μετώπου.
    Ακόμα έχουμε τη δυνατότητα με την ψήφο μας να επηρεάσουμε τη ροή της Ιστορίας.
    Μετά την Κυριακή, ίσως δεν θα την έχουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η απάντησή μου είναι αυτό το βίντεο
    αφιερώστε λίγο χρόνο πριν το εξαφανίσουν
    μήπως και ξυπνήσετε λίγο
    γιατί κοιμάστε τον ύπνο του δικαίου ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον εσύ πρέπει να ξυπνήσεις και να βάλεις το λινκ του βίντεο!

      Διαγραφή
    2. Εχεις δίκιο,χρησιμοποίησες το λάθος μου για να διαγράψεις το λινκ που σου'στειλα καθυστερημένα.



      ελπίζω να το δεις και να μη το διαγράψεις πάλι!

      Διαγραφή
  5. https://www.youtube.com/watch?t=1110&v=TwKGqhterVs
    Σόρυ εδώ το καλό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρώτον γιατί να διαγράψω ένα βίντεο που είναι ΥΠΕΡ του ΝΑΙ και μέχρι στιγμής το έχουν δεί 1.600.000 άνθρωποι:
      Δεύτερον Το παραπάνω λινκ σου είχε πάει στην σπαμοπαγίδα και έτσι δεν το είχα δεί .
      Μόνο υβριστικά και χυδαία σχόλια διαγράφω ,αλλά ευτυχώς δεν υπάρχουν και γι΄αυτό έχω μήνες να διαγράψω σχόλιο.
      Τρίτον Χαίρομαι που ξύπνησες και υποστηρίζεις το ΝΑΙ ! Μπράβο σου !

      Διαγραφή