Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

ΕΠΤΑ ΜΗΝΕΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ





Μπορεί να μην εκπληρώθηκαν οι  προεκλογικές  αλλά και οι μετεκλογικές  εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει όμως μια που εκπληρώθηκε!
 Δέκα μέρες μετά τις εκλογές ο Τσίπρας είχε δηλώσει στο γερμανικό περιοδικό Stern, : 
«Η Ελλάδα σε έξι μήνες θα είναι μια άλλη χώρα»
Πράγματι κατάφερε μέσα σε έξη μήνες να πραγματοποιήσει και τις πιο δυσοίωνες προβλέψεις των αντιπάλων του και να καταντήσει την χώρα πραγματικά αγνώριστη, με αρνητική ανάπτυξη,  με κλειστές τράπεζες στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, με  capital controls, νεκρωμένη αγορά και παγωμένες εισαγωγές, χρηματιστήριο σε κατάρρευση,  ουσιαστικά δε  με όλους τους δείκτες της οικονομίας σε πτώση που επιστρέφουν  την χώρα σε επίπεδο που βρισκόταν αρκετά χρόνια πίσω.


Με την χθεσινή δε ψηφοφορία ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε αυτό που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην ιστορία της χώρας, να διασπαστεί ενώ βρίσκεται στην εξουσία και να χάσει την δεδηλωμένη!
Οι διασπάσεις των κομμάτων γίνονται πάντα όταν χάνουν την εξουσία και όχι όταν έχουν τον συνεκτικό της κρίκο .
Μόνο η αριστερά στην Ελλάδα έχει το προνόμιο να μην καταφέρνει να βρει ένα κοινό λόγο συνύπαρξης και κοινού πολιτικού λόγου των μελών της και διασπάται σε μεγάλες ομάδες όπως το ΚΚΕ σε Εσ και Εξ ή σε γκρουπούσκουλα όπως στην  σουρεαλιστική διάσπαση  σε Μ-Λ ΚΚΕ και ΚΚΕ Μ-Λ!


Και η διάσπαση έγινε  γιατί ο Τσίπρας και το συνονθύλευμα των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ βάσισαν όλη την προεκλογική τους ρητορεία σε  μια πολιτική που μπορεί να αποδίδει σε κόμματα του 3-4%, ενώ σε κόμματα που διεκδικούν την εξουσία η πραγματικότητα πρέπει να υπερισχύει των φαντασιώσεων.
Γιατί, όπως αποδείχτηκε και στην  πράξη, φαντασίωση ήταν να πιστεύουν πως στέλνοντας την επηρμένη κεφαλή με τα παρδαλά πουκάμισα, που βλέποντας τον μου έρχεται αυτόματα στην σκέψη ο στίχος του Σαββόπουλου , "ένας φαλάκρας απέξω κι΄από μέσα", αμέσως οι Ευρωπαίοι θα αρχίσουν να χορεύουν στους ρυθμούς από νταούλια και ζουρνάδες που θα τους έπαιζαν οι κλαρινογαμπροί  του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι είχαν την απαίτηση  να ρίξουν οι Ευρωπαίοι χωρίς μνημόνια τα λεφτά τους στον δίσκο που θα τους περίφεραν.


Μέχρι τώρα βαυκάλιζαν με ψέματα τον ελληνικό λαό και τον δίχαζαν λέγοντας ότι όλοι οι άλλοι που είχαν ψηφίσει τα μνημόνια ήσαν προδότες, πουλημένοι, Γερμανοτσολιάδες κτλ λες και αυτοί δεν θα ήθελαν αντί να υπογράφουν μνημόνια κα να κάνουν περικοπές να δίνουν αυξήσεις και προνόμια σε όλους τους ψηφοφόρους τους.
Έλεγαν πχ  "Είμαστε κυρίαρχη χώρα, θα βάλουμε τέλος στην τρόικα "(Τσίπρας 5-2-2015), "Δεν δεχόμαστε καμιά συμφωνία που κρατά σε ισχύ το μνημόνιο" (Τσίπρας 6-2-2015), "Το μνημόνιο και η έννοια της τρόικας δεν υπάρχουν!" (Τσίπρας 13-2-3015),"Δεν υπάρχει περίπτωση να συνεχίσουμε την πολιτική του μνημονίου" ( Σακελλαρίδης 13-2-2015), Μπορούμε να τα καταφέρουμε και μόνοι μας! (Σπίρτζης 5-2-2015)  "Καμία κωλοτούμπα για το χρέος!"(Σακελλαρίδης 3-2-2015) και σωρεία ποικίλων  μετεκλογικών απραγματοποίητων υποσχέσεων, που κάθε νοήμων μπορούσε εύκολα να καταλάβει ότι είναι λόγια του αέρα προερχόμενα από άτομα που μέχρι τότε, πλην της ενασχόλησης στα κομματικά γραφεία και στις συνδικαλιστικές συγκεντρώσεις,δεν διέθεταν την παραμικρή γνώση από την πραγματική οικονομία και την λειτουργία της στις υπάρχουσες οικονομικές δυνατότητες της χώρας.
Έτσι άκουγες πχ για κατάργηση των αντεργατικών μνημονιακών ρυθμίσεων (Σκουρλέτης 10-2-2015), Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης θα εφαρμοστεί κατά την διάρκεια της θητείας μας (Στρατούλης 8-2-2015), "Τέρμα στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΣΠΑ" (Λαφαζάνης  30-1-2015), "Αυξάνονται οι μισθοί (Βαλαβάνη 28-1-2015), "Στα πρώτα νομοσχέδια η επαναφορά του κατώτατου μισθού"(Σκουρλέτης 28-1-2015), "Επαναφέρω την 13η σύνταξη" (Στρατούλης 28-1-2015), "Θα κάνουμε 15.000 προσλήψεις!" (Κατρούγκαλος 3-2-2015)   


Τέλος, όπως γράφει στα ΝΕΑ(14-8-2015) ο Δημοσθένης Κούρτοβικ :
Δεν αναφέρομαι στην πανωλεθρία που γνώρισε η διαπραγματευτική τακτική του με τους δανειστές, γιατί αυτή ήταν προδιαγεγραμμένη. Εκείνο που μας αφήνει άναυδους είναι η απερίγραπτη ανικανότητα του να χειριστεί ακόμα και ζητήματα από τα πρώτα στην κλίμακα οξύτητας των ευαισθησιών του, όπως το Μεταναστευτικό για το οποίο θα νόμιζε κανείς ότι είχε κάποιο σχέδιο.
Σε αυτό κάνει λάθος! 
Προφανώς έχει ξεχάσει ότι η κ Χριστοδουλοπούλου που δεν γνωρίζει που πάνε μετά την ηλιοθεραπεία οι πρόσφυγες, στις 4-2-2015 θεωρούσε ως μία από τις άμεσες πρωτοβουλίες της νέας κυβέρνησης,  την κατεδάφιση του φράχτη στον Έβρο κάνοντας λόγο για την ανάγκη ανοιχτών συνόρων ώστε να εισέρχονται οι πρόσφυγες.
Σύμφωνα δε την ίδια  πρέπει σε όλα τα σύνορα να υπάρχει ένας ανοικτός δρόμος για να μπαίνουν όλοι οι πρόσφυγες και να ζητάνε άσυλο» 
Και προσθέτει επίσης ο Κούρτοβικ, που προφανώς έχει μείνει κατάπληκτος από την ταχύτατη στο εξάμηνο, αποκατάσταση συζύγων, γκόμενων, ξαδελφιών και παντός συγγενούς προέχοντος Συριζαίου:
Ή πάλι η ακαριαία άμα τη αναλήψει της εξουσίας, απεμπόληση του "αριστερού ήθους "το οποίο και επικαλούνταν και η άσμενη  εγκόλπωση των πελατειακών πρακτικών του παλαιοκομματισμού.  


Σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, οι μόνοι που απέδειξαν πάντως πως διαθέτουν κομματική συνοχή είναι οι συνεργοί τους στην κυβέρνηση.
Έχουν καταλάβει πως αν θέλεις να παραμείνεις στην εξουσία είναι προτιμότερο από περήφανος και καμαρωτός αντιμνημονιακός να πέσεις στα 4 και να γίνεις χωρίς πολλές κουβέντες μνημονιακός.
Τους έχει γίνει μάθημα το τι έγινε με το ΛΑΟΣ και την ΔΗΜΑΡ όταν αποχώρησαν από την κυβέρνηση.


Προσπαθώντας να βρω κάτι θετικό από την διακυβέρνηση της χώρας από την για "πρώτη φορά Αριστερά με ακροδεξιά"  κυβέρνηση  το μόνο που μπορώ πω είναι πως οι προσωπικές επιλογές του Τσίπρα συνεργατών ήταν άκρως επιτυχείς.

Βαρουφάκης, Κωνσταντοπούλου και Ραχήλ μας προσέφεραν συνεχώς όλους αυτούς τους μήνες ψυχαγωγικές στιγμές απείρου κάλλους με  δηλώσεις, καμώματα και ενδυμασίες δικαιώνοντας την επιλογή τους από τον Τσίπρα.


Βέβαια ή χθεσινή Βουλή ήταν η μέρα της ακατάβλητης Ζωής. Κατάφερε μιλώντας ατέλειωτες ώρες και παρεμβαίνοντας συνεχώς, με την ιδιαζόντως διαπεραστική φωνή της ,να κρατήσει την πλειονότητα των βουλευτών ξύπνιους παρά το ότι οι περισσότεροι βλαστημούσαν μέσα τους την ώρα και την στιγμή που την είχαν ψηφίσει για ΠτΒ.
Έφτασε ακόμα να ενοχλήσει  και τον συνήθως αφοσιωμένο στην φραπεδιά του  Φλαμπουράρη που δήλωσε με νόημα  "ο Φρόιντ και ο Μαρξ έπρεπε να είχαν ουσιαστικό ρόλο για σοβαρότερη ανάλυση της ανθρώπινης υπόστασης "

Πάντως μια μεγάλη μορφή του γυναικείου πολιτικού δυναμικού του ΣΥΡΙΖΑ εζήλωσε την προβολή που έχουν οι ενδυματικές προτιμήσεις του Βαρουφάκη και τελικά κατάφερε χθες να τον ξεπεράσει με την ασύλληπτης αισθητικής αναρχική  μπλούζα που φόρεσε με την γυναίκα που ανάβει τσιγάρο με μια μολότοφ!


ΠΡΟΣΘΗΚΗ 18-8-2015
Ένα καταπληκτικό βίντεο από ομιλία του Τσίπρα στην Λαμία στις 29 Νοέμβρη του 2014 στο οποίο κατηγορούσε την τότε κυβέρνηση για όσα κάνει αυτός σήμερα και περιγράφοντας  με σαφήνεια πως η μπλόφα του grexit δε θα πιάσει στους Ευρωπαίους!


11 σχόλια:

  1. Καλημερα.Πολυ ωραια τα γραφομενα.Τυχαια επεσα σε σενα γραφοντας τη λεξη αθεοφοβος.Περιμενω να διαβασω ,αν βεβαια γραψεις,σχολια και για οτι συμβαινει σημερα ειδικα στην Τηνο , για να καταλαβω αν οντως εισαι πραγματι ...αθεοφοβος. φιλικα ΜΧΛΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σχεδον ολες τις φορες οταν ζουμε σε ενα στενο περιβαλλον, μαθαινουμε την ιστορια οπως μας την παρουσιαζουν ,κλπ , μας παυουμε να εχουμε οποιαδηποτε απορια.Τα σχολια μας περιοριζονται σε οτι αφορουν κοσμικες στηλες, παραπολιτικα, και ενιοτε μερικα ασχολουνται με την ουσια αλλα και παλι αναφερονται σε λογια - διαπιστωσεις αλλων σε παλαιοτερα χρονια.Ετσι για να μην ενοχληθει κανενας δεν αναρωτιωμαστε γιατι αραγε α] ενας αρχηγος κρατους παριστανει εν ετει2015 το Μακαριο β]ενας υπουργος παρακαλει το θεο του -αντιλαμβανομενος προφανως τη ανικανοτητα του γ]οι ενοπλες δυναμεις της χωρας - υπηρετες μιας θρησκειας δ] το φετινο παραδοξο - ακομη και ο σκαι στην υπηρεσια του σκοταδισμου κλπ αυτες οι εικονες δυστυχως αντιπροσωπευουν την χωρα μας σημερα ; Καμια σχεση με την ελλαδα των αθεοφοβων.

      Διαγραφή
  2. ειναι αποριας αξιο πως νοημονες και μορφωμενοι ανθρωποι οπως ο νικος σαραντακος εξακολουθουν να στηριζουν τομ συριζα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλές φορές οι άνθρωποι συνδέονται με τα κόμματα με συναισθηματικούς δεσμούς όπως με τους συγγενείς τους.

      Διαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Το κείμενο που παραπέπεις δεν έχει καμία σχέση με το ποστ μου το οποίο απαοφεύγεις να σχολιάσεις γιατί περιέχει μόνο αλήθειες που προφανώς δεν σου αρέσουν και δεν μπορείς να τις αντικρούσεις.
      Το άσχετο δε κείμενο που παραπέμπεις είναι από τα συνήθη απλουστευτικά κείμενα τα οποια χωρίς να προτείνουν πραγματοποιήσιμες εναλλάκτικές λύσεις, καταγγέλουν για τα πάντα τους κεφαλαιούχους παραβλέποντας ότι για τα μεγάλα έργα όπως Μετρό, Αττική Οδός, αεροδρόμια, γέφυρα του Ριο το κράτος από την εποχή του Τρικούπη, δεν έιχε ποτέ την δυνατότητα να τα κατασκευάσει μόνο του, αλλά και ότι σε όλο τον κόσμο εταιρείες αναλαμβάνουν την εκτέλεση τους προφανώς για να κερδίσουν και όχι για την ψυχή της μάνας τους.
      Δεν είναι κανείς μας τόσο αφελής να πιστεύει ότι όπου διακινείται πολύ χρήμα δεν θα γίνουν κομπίνες, ρεμούλες και λαδώματα αλλά είναι μεγάλη ανοησία να λες ότι πχ η Αττική Οδός που έχει διευκολύνει όχι μόνο την δική μου ζωή, αλλά και όλων των Αθηναίων,έγινε με σκοπό να φτιαχτούν μαγαζιά που πουλάνε εισαγόμενα "Ευρωπαϊκά" προϊόντα κλείνοντας τα μίζερα Ελληνικά εμπορικά !!
      Δυστυχώς στην Ελλάδα έχει περάσει η αντίληψη ότι επιχειρηματικότητα σημαίνει κερδοσκόποι και γι΄αυτό πολυ σωστά ο Βγενόπουλος είχε πεί:
      -Ξέρετε να υπάρχουν χασοσκόποι;

      Διαγραφή
    2. Αν και με τον συγκεκριμενο μπλογκερ εχω διαφωνησει πανω απο μια φορά σε πανω απο ένα θεματα, στο συγκεκριμενο θεμα εχει δικιο. Εχει μαλιστα δωσει τις δικες του " πραγματοποιήσιμες εναλλάκτικές λύσεις" που αναζητας τοσο πολυ.
      Το λινκ εδω (θα νομιζεις ισως πως εχουμε βαλθει να του κανουμε διαφημιση η καζανιασμενη Αθηνα κι εγω ;-) )
      http://archaeopteryxgr.blogspot.gr/2015/07/blog-post_13.html

      Εγω ειμαι αναρχο-τοιουτος και οι αποψεις του δεν ειναι αρκετα ριζοσπαστικες στα δικα μου ματια. Αλλα ταιριαζουν μαλλον στην δικη σου πολιτικη οπτικη γωνια, δηλαδη αυτην του "φωτισμενου δεξιου" (το τελευταιο γραφεται χωρις διαθεση προσβολης).

      Στα οσα λες για τον τσιπρα εχεις απολυτο δικιο φυσικα. Αλλά με το να επαναλαμβανουμε το ποσο απατεωνες ειναι οι απατεωνες, δεν κερδιζουμε τιποτα.

      Διαγραφή
    3. Ξεκινώντας από το τέλος διαφωνώ με το ότι αν επαναλαμβάνουμε το πόσο απατεώνες είναι οι απατεώνες δεν κερδίζουμε τίποτα.
      Είναι πολλοί που δεν παρακολουθούν την επικαιρότητα και όλα αυτά που γράφω δεν τα έχουν διαβάσει ή ακούσει ποτέ, ή τα ξέχασαν από τότε που στον πρώτο ενθουσιασμό τους από την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ δεν τους έδωσαν σημασία .
      Μετά δεν θεωρώ προσβλητικό το φωτισμένος δεξιός, αλλά ποτέ στην ζωή μου δεν στήριξα την δεξιά, ακόμα και από την εποχή της αλήστου μνήμης ΕΡΕ!
      Τέλος προσωπικά και στο λινκ που έβαλες εκτός από αοριστολογίες δεν βλέπω να προτείνεται κάτι ουσιαστικό, συγκεκριμένο και εφαρμόσιμο.
      Είναι δε ανόητο να προτείνεις, όπως γράφει "Ελεύθερο, διασφαλισμένο, κεφάλαιο -- για να έχουμε κεφάλαιο" σε μια χώρα που προφανώς δεν θα ανήκει στην ΕΕ μιας και αμέσως παραπάνω η πρόταση είναι "Φορολογία της εισαγόμενης κατανάλωσης. Όχι της παραγωγής."
      Μια αντίστοιχη μπαρούφα ήταν η ελπίδα του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα βρούν κεφάλαια από την Ρωσία , την Κίνα, την Βενεζουέλα κτλ και τελικά είναι γνωστό ότι πήραν το μακρύτερο!
      Όπως καταλαβαίνεις τα κεφάλαια όπου επενδύονται έχουν σκοπό, και αύτός δεν έιναι αθέμιτος, να κερδίσουν.
      Όπως γράφω και στο παραπάνω σχόλιο χασοσκόποι δεν υπάρχουν.
      Διάβασε λοπόν την τελευταία παράγραφο από το λινκ για να καταλάβεις ποιά είναι η αντίληψη του για τα κεφάλαια.
      Είναι η γνωστή διαστρεβλωμένη πίστη ενός μεγάλου τμήματος της αριστεράς στην Ελλάδα ότι η επιχειρηματικότητα είναι κερδοσκοπία και ότι μπορούν να βρεθούν κεφάλαια τα οποία θα επενδύουν για να κερδίζουμε εμείς και να χάνουν αυτοί!

      Διαγραφή
  4. Καλησπερα, δεν θελω να τον υπερασπιστω, δεν τον ξερω καν τον ανθρωπο.
    Αμφιβαλλω οτι οι σημερινοι ελληνες δεν ασχολουνται με τα κοινα, ιδιως την πολιτικη. Η δικη μου εντυπωση ειναι οτι ολοι πλεον παιζουν τα γιουρογκρουπ, τον ESM, ELA κλπ. στα δαχτυλα. Τεσπα, δεν ειναι αυτο το θεμα.

    Σαν μη αριστερος, μπορω να δωσω μια δικια μου αποψη για το κεφαλαιο. Δεν εχω λοιπον απολυτως καμμια αντιρρηση στο να κερδιζει καποιος που κανει μια _δημιουργικη_ επενδυση. Αλλά το να παιρνει καποιος κρατικο χρημα χαριστικα, πουλώντας μεσιτειες, προμηθειες και "αερα" το θεωρω καταστροφικο για ολους μας.

    Το Μαλλ οπως σιγουρα ξερεις χαριστηκε στον λατση. Αν εμενα μου χαριζε το κρατος τετοιο φιλετο θα ηξερα να κανω πολυ καλυτερα πραγματα απο 50 μοδατα μαγαζια.
    Μπορεις να μου δωσεις ενα παραδειγμα οποιουδηποτε καπιταλιστη που εχει κανει μια δημιουργικη επενδυση στην Ελλαδα; Ισως ειμαι προκατειλημμενος αλλά οπου και να στριψω το κεφαλι μου βλεπω κρατικοδιαιτους αεριτζηδες.
    Καμμια ελληνικη επιχειρηση δεν θα μπορουσε να σταθει στα ισα στον ευρωπαικο ανταγωνισμο. Αν δεν τις επιδοτουσε το κρατος με δικα μας λεφτα, θα ηταν ολες φαλιρισμενες.

    Δεν με ενοχλει να κερδιζει ο καπιταλιστης. Με ενοχλει να κερδιζει ο αεριτζης και το λαμογιο. Απλα πραγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχω κανένα λόγο να υπερασπιστώ το Μαλλ και κανένα άλλο Μαλλ μιας και ούτε έχω επισκευτεί κανένα, μιας και δεν καλύπτουν ούτε τις κινηματογραφικές ανάγκες μου, γιατί απεχθάνομαι τα σούπερ μάρκετ των πολυκινηματογράφων που στεγάζουν, πηγαίνοντας μόνο σε ανεξάρτητες αίθουσες όπως ο Δαναός, η Νιρβάνα, το Ιντεάλ, το Αστυ κτλ.
      Καλύπτουν όμως ανάγκες κάποιων άλλων και γι΄αυτό κτίζονται και έχουν επιτυχία στον κόσμο και φέρνουν κέρδη σε όσους έχουν επενδύσει σε αυτά οπότε σαν επένδυση είναι δημιουργική γιατί το εμπόριο είναι ουσιαστικός παράγοντας στην οικονομία..
      Το αν έχουν γίνει παραβάσεις στο κτίσιμο ή λαδώματα σαφώς και είναι απαράδεκτα αλλά για να γίνουν την ευθύνη την έχουν οι πολιτικοί που συνήργησαν.
      Μήπως αυτοί επίσης θα πρέπει να προτείνουν στους κεφαλαιούχους τις οι δημιουργικές επενδύσεις που γράφεις;
      Ποιοί όμως ψήφισαν τους πολιτικούς;
      Μάλλον όλοι αυτοί που όπως γράφεις παιζουν τα γιουρογκρουπ, τον ESM, ELA κλπ. στα δαχτυλα!
      Έτσι τελικά κλείνει ο φαύλος κύκλος και έτσι μένουμε εμείς οι απέξω να συζητάμε τι θα έπρεπε να γίνεται κατά την σωστή και αλάνθαστη πάντα κρίση μας!

      Διαγραφή