Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΥ ΤΡΩΓΕΤΑΙ ΚΡΥΟ!





Πριν λίγες μέρες διάβασα για αυτό που έκαναν οι Streetpanthers, οι οποίοι είναι γνωστοί για το αυτοκόλλητο σήμα με τον γάιδαρο που κολλούν σε αυτοκίνητα που ήταν παράνομα σταθμευμένα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, εμποδίζοντας την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία αλλά και των πεζών. 
Αυτή την φορά τα τύλιξαν ολόκληρα  με σελοφάν !
Ήταν μια πολύ ήπια αντίδραση σε όλα αυτά τα γαϊδούρια που παρκάρουν όπου βρουν, αδιαφορώντας για το αν εμποδίζουν πεζούς ή άλλα αυτοκίνητα να κινηθούν.




 Προχθές περίμενα ένα γαϊδούρι,για πάνω από μισή ώρα,να τελειώσει τα ψώνια του στο σουπερμάρκετ γιατί είχε κλείσει το αυτοκίνητο μου, με το δικό του. 
Το γαϊδούρι μάλιστα μετά το χέσιμο που του έριξα, είχε σαν μόνη δικαιολογία ότι δεν άκουσε από τα μεγάφωνα του σουπερμάρκετ ότι το αυτοκίνητο του εμποδίζει κάποιο άλλο για να φύγει!
Πριν από μερικούς μήνες ένα άλλο γαϊδούρι είχε παρκάρει στην έξοδο των πάρκινγκ της πολυκατοικίας μας κάπου μία ώρα και δεν μπορούσε να βγει ή να μπει κανένα αυτοκίνητο.
Πήρα τηλέφωνο την τροχαία, ήρθαν του έκοψαν κλήση, αλλά μου είπαν ότι δεν έχουν γερανό για να το σηκώσει από εκεί.
Ταυτόχρονα όταν ρώτησα να μου πουν τον ιδιοκτήτη του, μου είπαν ότι ανήκει σε τράπεζα οπότε κατάλαβα  ότι το γαϊδούρι αυτό ούτε που θα ασχοληθεί με την κλίση.
 Πήρα  λοιπόν  την τράπεζα για να μου πουν ποιο γαϊδούρι   από τα διευθυντικά τους στελέχη το οδηγεί , γιατί Lexus αποκλείεται να οδηγούσε κάποιος κατώτερος υπάλληλος , και  με ρώτησαν αρχικά αν είμαι πελάτης της τράπεζας!
Μετά βέβαια από τα ανάλογα "γαλλικά" που άκουσαν μου είπαν ότι θα το κοιτάξουν και θα με πάρουν τηλέφωνο.
Ακόμα το περιμένω.
Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν σε αυτές τις περιπτώσεις το τύλιγμα με σελοφάν λίγο θα ενοχλήσει το γαϊδούρι και αυτό που θα κάνει συνήθως, αφού σκίσει το σελοφάν, θα είναι να το πετάξει στον δρόμο με κίνδυνο να προκαλέσει μάλιστα και κανένα δυστύχημα καθώς θα το πάρει ο αέρας.


Χρειάζεται λοιπόν σε αυτές τις περιπτώσεις μαι πιο δραστική λύση και την ιδέα για αυτήν μου την έδωσε η κουμπάρα μου η οποία αντιμετώπιζε καθημερινά το ίδιο πρόβλημα.
Στην εταιρεία που δούλευε είχε συγκεκριμένη και οριοθετημένη θέση  για να παρκάρει το αυτοκίνητο της.
Παρ΄όλα αυτά ένας συνάδελφός της όταν δεν εύρισκε να παρκάρει κάπου αλλού, πήγαινε και παρκάριζε στην θέση της.
Του έκανε παρατήρηση μία, του έκανε δύο, του έκανε τρεις αλλά αυτός τον χαβά του συνέχιζε τα ίδια.
Οπότε και αυτή μια Παρασκευή πήρε μια κόλλα χαρτί και μια  UHU που την άπλωσε σε όλη την έκταση του χαρτιού και του την κόλλησε στο τζάμι μπροστά από την θέση του οδηγού!
Το γαϊδούρι της διαμαρτυρήθηκε μετά ότι έφαγε μια ολόκληρη Κυριακή για καθαρίσει το τζάμι αλλά έκτοτε βέβαια δεν τόλμησε να το   ξανακάνει.


Η ιστορία αυτή ήρθε στην μνήμη μου ξαφνικά και αμέσως η ζοχάδα που είχα βλέποντας το παρκαρισμένο στην είσοδο των γκαράζ μετατράπηκε σε ευθυμία!
Η εκδίκηση είναι ένα φαγητό που τρώγεται κρύο!
Αυτό λοιπόν ακριβώς το φαγητό σέρβιρα  στο γαϊδούρι που είχε κλείσει το πάρκινγκ και από την βεράντα έκατσα με χαιρεκακία και απόλαυσα τον κόλπο που του ήρθε και την ώρα που έφαγε για να ξεκολλήσει,πρόχειρα βέβαια όσο για να βλέπει να φύγει, το χαρτί που είχα γράψει  επάνω

                             ΕΙΜΑΙ ΓΑΪΔΟΥΡΙ ΚΑΙ ΠΑΡΚΑΡΩ ΟΠΟΥ ΜΕ ΒΟΛΕΎΕΙ 
                                     ΓΙΑΤΙ  ΣΑΣ ΕΧΩ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΟΛΟΥΣ .


6 σχόλια:

  1. Καλή χρονιά και πάντα άξιος, σε ένα από τα καλύτερα ιστολόγια!!!

    (κλίση, ξεκωλήσει...Λίγο βιαστικά, έ; Δε βαριέσαι, ουδείς άσφαλτος!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για τα καλά λόγια και τις διορθώσεις.
      "Φυσικά και κάνω λάθη. Κανείς δεν είναι άσφαλτος" όπως είπε και η μεγάλη αΗδός Άντζελα .
      Ίσως αυτό να οφείλεται στο ότι και εγώ, όπως και αυτή,
      "Τελευταία κάνω υγιεινή διατροφή: Τρώω μόνον είδη υγιεινής" !

      Διαγραφή
  2. Αγαπητε αθεοφοβε...καλη χρονια!!Γερος ,δυνατος φωτεινος...και κυριως ..παντα αθεοφοβος!!Οχι τιποτα αλλο...τους θεοφοβουμενους ,τους φοβαμαι πολυ εγω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές.
      Οι θεοφοβούμενοι μου θυμίζουν αυτό που είχε πει ο Γκάντι:
      Μου αρέσει ο Χριστός σας. Δεν μου αρέσουν οι χριστιανοί σας. Δεν μοιάζουν καθόλου με τον Χριστό σας!

      Διαγραφή
  3. Αν κ δεν ειμαι "υπερ" της εκδικησης , ΥΠΟΓΡΑΦΩ !!!! Κ ποσο μαλλον οταν προκειται για σημεια που ειναι για ΑΜΕΑ !! Καλη μας χρονια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή