Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

ΠΡΩΤΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ




Μερικές, πολύ πρόχειρες, εκτιμήσεις αμέσως μετά τα πρώτα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών την ώρα που μεταδίδονταν αυτά.
1-Η στρουθοκάμηλος  όταν φοβάται αντί να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο κρύβει το κεφάλι της στο χώμα και έτσι δεν τον βλέπει.Πιστεύω πως ακριβώς αυτό έκανε και ο Τσίπρας τους τελευταίους μήνες.
Με τον γνωστό αλαζονικό τρόπο που διαχειρίζεται τα πράγματα, δεν ήθελε να δει πως αντιμετωπίζει τις πράξεις και τα έργα της κυβέρνησης ο κόσμος.
 Νομίζοντας ότι μοιράζοντας μερικά χρήματα προεκλογικά, από τα πολλά που έχει αφαιμάξει από τον λαό, μπορεί να τον εξαγοράσει. Ανιστόρητος και σε αυτό, δεν έλαβε καθόλου υπ΄όψη του το αντίστοιχο παράδειγμα του Ράλλη που μοιράζοντας επιταγές στους αγρότες δεν απέτρεψε την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία.
Ακόμα αντί να φροντίσει να συνεννοηθεί με τα υπόλοιπα κόμματα για να υπάρξει μια κοινώς αποδεκτή λύση στο χρονίζον θέμα της Βόρειας Μακεδονίας,  φρόντισε αντίθετα να τους συσπειρώσει όλους απέναντι του, με αποτέλεσμα να καταλήξουν να  αντιτεθούν σε μία συμφωνία που έπρεπε να γίνει.


Το Ποτάμι που έντιμα δεν ακολούθησε τους άλλους, θέλοντας να παραμείνει συνεπές στις θέσεις του,  κατέληξε τελικά και αυτό  σαν το ναυάγιο της Ζακύνθου.


Αναπόφευκτα και ο ΣΥΡΙΖΑ υπέστη πανωλεθρία τόσο στις  ευρωεκλογές, όσο και στις περιφέρειες και στους δήμους κάτι ανάλογο δηλαδή με την καταστροφή του αμερικανικού στόλου στο Περλ Χάρμπορ!


2-Βεβαίως είναι ευχάριστο να βλέπουμε  την Χρυσή Αυγή  στην 5η θέση. Το θέμα είναι όμως πως  στην ουσία δεν μειώθηκαν με μαγικό τρόπο οι φασίστες στην Ελλάδα, αλλά απλά πολλοί από αυτούς χρησιμοποιώντας τον ιδιοφυή εγκέφαλο τους προτίμησαν τον μοναδικό στον κόσμο που διαθέτει γνήσιες επιστολές του Χριστού και για τον οποίο έχω γράψει το ποστ ΤΙ IQ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΊΣ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ;

 Θλιβερό πάντως είναι ότι στους νέους που πρωτοψήφισαν, η Χρυσή Αυγή εμφανίζει σημαντικό ποσοστό. Πολύ φοβάμαι πως το σκίτσο αποκαλύπτει τον τρόπο που σκέπτονται μερικοί νεαροί από τους ψηφοφόρους του ναζιστικού  κόμματος.


3- Τι τρέχει;
Έγινε κατολίσθηση κι έπεσε κάνας βράχος; λέει ο Σαββόπουλος στον Μπάλο.
Κάτι τέτοιο θα αναρωτούνται ο Καμμένος και ο Λεβέντης μετά τις χθεσινές εκλογές. Δυστυχώς γι΄ αυτούς δεν έπεσαν οι αντίστοιχοι ψήφοι που χρειάζονταν, και το μέλλον τους διαγράφεται δυσοίωνο. 



4-Ο Τσίπρας μετά το 9,5% διαφορά από την ΝΔ, ορθά αναγκάστηκε να προκηρύξει εκλογές μιας και δεν μπορούσε πλέον να περιμένει άλλους 5 μήνες έχοντας και την πιθανότητα να τύχει «κάτι στραβό στην βάρδια του», όπως έλεγε και η Δούρου.
Αυτό που μπορεί κανείς να παρατηρήσει από την ομιλία του είναι ότι δεν είχε τον στοιχειώδη πολιτισμό να συγχαρεί τον αντίπαλο του, δεν είπε ούτε κουβέντα σε τι οφείλεται κατά την άποψη του ο καταποντισμός του, και υπονόησε ότι αν δεν ξαναβγεί η χώρα, χωρίς την δική του πολιτική, λίγο πολύ θα καταστραφεί.


1 σχόλιο:

  1. Αιφνιδιαστηκα. Κακως βεβαιως ο αφελής, λησμονώντας ότι ο ελληνικός λαός ψηφίζει ιδιοτελώς και είναι μάλλον δεξιός.Και ημι-διαταραγμενος.

    Νομίζω ότι πολύς κόσμος πήγε να ψηφίσει για να αντικαταστησει τους ΑΝΕΛ και την Ένωση Κεντρώων με την Ελληνική Λύση-Κ.Βελοπουλος (ειδικά στην Β. Ελλάδα) . Μερικοί από την ΧΑ και τους ΑΝΕΛ μετακινηθηκαν στην ΝΔ και στον Κ. Βελοπουλο, ενώ το Ποτάμι ...ξεράθηκε και το νερό του το πήρε η ΜεΡΑ 25 που οριακά μάλλον δεν εκλέγει ευρωβουλευτη , βάζοντας στοίχημα για το πλαγιοκόπημα του ΣΥΡΙΖΑ, και άλλων αριστεριστικων ομάδων στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.


    7 κόμματα συγκεντρωνουν περίπου 82% και θα αντιπροσωπευθουν στην επόμενη Βουλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή