Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

ΤΟ ΧΟΝΔΡΟΕΙΔΕΣ ΨΕΜΑ ΤΗΣ «BARBIE» ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ




Όταν ο Τζαβάλας Καρούσος έλεγε, αυτό που το έκανε μετά γνωστό ο Τσαρούχης, πως στην Ελλάδα ότι δηλώσεις είσαι, δεν θα είχε φανταστεί από πόσους, πόσες και πόσες φορές θα επαληθευόταν η ρήση αυτή.
Η τελευταία περίπτωση είναι η αμφιλεγόμενη τις τελευταίες μέρες Ελένη Αντωνιάδου.
Η Αντωνιάδου από τα φοιτητικά της χρόνια είχε έντονη φιλοδοξία για την ανάδειξη της και έτσι έγινε πρόεδρος της ΠΑΣΠ στο Πανεπιστήμιο της.
Με την αποφοίτηση της φεύγει για το εξωτερικό και εργάζεται στην Αγγλία και τις ΗΠΑ.
Δεν θα ασχοληθώ με το συζητήσιμη και αμφισβητούμενη επιστημονική της σταδιοδρομία, την οποία όμως μέσω ιντερνέτ η ίδια έχει προβάλει έντονα, με αποτέλεσμα να φτάσει να προβληθεί ως ειδήμων ακόμα και από την ΑΥΓΗ καθώς επαίνεσε το 2017 την  ίδρυσης της Ελληνικής Διαστημικής Υπηρεσίας από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.
Ούτε πως  έφτασε να προβάλλεται ότι εκπαιδεύει αστροναύτες!
Ούτε όμως για το πως  επελέγη για την δημιουργία με την μορφή της, της  ελληνικής Μπάρμπι!



Για όλα αυτά έχουν γράψει εκτενώς, μεταξύ άλλων, τα Ellinika Hoaxes
To Σκρα Punk
Η Lifo
Και ο Νίκος Σαραντάκος




Παραθέτω τα λεγόμενα της από την παραπάνω εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου (από το  12:30΄)
ΤΑΤΙΑΝΑ-..όπως στο Περού που είχες πάει και έσωσες ένα παιδάκι που είχε πέσει θύμα εμπορίας οργάνων. Πως το έσωσες, τι είχε συμβεί σε αυτό το μικρό παιδί;
ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ-Ε, είμαι επικεφαλής μιας αποστολής σε συνεργασία με τον διεθνή Οργανισμό για την ανακούφιση του πόνου των παιδιών, δηλαδή εμείς κάνουμε γενικότερα εθελοντικά ταξίδια, οι ασθενείς που κυρίως εμείς προσπαθούσε να σώσουμε είναι παιδιά, ε, η δική μου ομάδα στηρίχτηκε κυρίως σε παιδιά που βρίσκονται εγκαταλελειμμένα και είναι,  έχουνε για κάποιο , με κάποιο τρόπο υπάρξει θύματα εμπορίας οργάνων, ε, δυστυχώς σε μέρη της Λατινικής Αμερικής αυτό είναι αρκετά σύνηθες, ε, η πιο τραγική ιστορία νομίζω σας την μετέφερε η δημοσιογράφος σας, είναι μια ιστορία με ένα παιδί το οποίο είχε εγκαταλειφθεί στα ορεινά μέρη του Περού, για να καταλάβει κανείς όταν εμείς πηγαίνουμε στο Περού ή στην Κόστα Ρίκα ή στην Ουγκάντα ,ε βρισκόμαστε στα μέρη που είναι πολύ απομακρυσμένα δεν έχουν πόσιμο νερό δεν έχουν ηλεκτρισμό δεν έχουν καμία, ε  πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και οι άνθρωποι ζουν σε πολύ ακραία άσχημες συνθήκες. Ε, το συγκεκριμένο  παιδί είχε εγκαταλειφθεί από κάποια συμμορία, δυστυχώς στην μέση του πουθενά, ε και ένας βοσκός το βρήκε, ε και μας το μετέφερε, ήξεραν ότι θα έρθει η ομάδα μας γιατί προσπαθούμε να δημιουργήσουμε, ε και κάποιες ανακοινώσεις στον κόσμο ώστε να ξέρει ότι θα τους παράσχουμε τις πρώτες βοήθειες και..
ΤΑΤΙΑΝΑ-Δηλαδή το παιδί το είχαν κλέψει και του είχαν πάρει το νεφρό..
ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ-και  για να μας προλάβει επειδή ήξερε ότι θα ρθούμε εκείνη την βδομάδα, ε μετάφερε αυτό το παιδάκι μέσα σε δύο βουνά, κάλυψε την διαδρομή δύο βουνών με τα πόδια στην πλάτη του, το είχε φέρει και φυσικά όταν ήρθε σε μας είχαμε πάθει σοκ γιατί ήταν σε πάρα πολύ άσχημη κατάσταση ,του είχε αφαιρεθεί μέρος από το δέρμα της πλάτης του, του είχε αφαιρεθεί το ένα νεφρό, και φυσικά ο βοσκός αυτός δεν γνώριζε πόσο άσχημα είναι αλλά είχε καταλάβει ότι ζει και το παιδί καταλαβαίνετε πως ήταν σε πολύ κρίσιμη προσπάθεια αλλά αυτή την στιγμή είναι καλά στη υγεία του, το παρακολουθούμε ακόμα φυσικά, και νομίζω ότι είναι αυτό σημαντικό να δίνουμε και όσο μπορούμε ένα μικρό μέρος από το εισόδημα μας σε ομάδες που είναι εθελοντικές, ιατρικές, και φεύγουν σε μέρη που ίσως εμείς στην καθημερινότητα μας να μην τα έχουμε πολύ στο μυαλό μας αλλά δυστυχώς οι συνάνθρωποι μας υποφέρουν.
ΤΑΤΙΑΝΑ-Μάλιστα, αχ Ελένη τι να πούμε εδώ για σένα
Χειροκροτήματα
ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ-Ευχαριστώ πολύ.  



Η ιστορία αυτή είναι ένα κατάλληλα κατασκευασμένο ψέμα, με σκοπό να προκαλέσει την συναισθηματική φόρτιση, όπως και έγινε, όποιου την άκουσε.
Ήδη από το 2006 έχω γράψει στο ποστ μου  ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ ΑΕ και στην συνέχεια το 2011 στο ποστ Ο ΑΣΤΙΚΟΣ ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ το γιατί δεν μπορεί να γίνει εγκληματική αφαίρεση οργάνων και εμπορία τους, πλην της περίπτωσης συναινετικής πώλησης νεφρού με πληρωμή του δότη.
Αν η  ιστορία που λέει η Αντωνιάδου ήταν αληθινή, θα είχε γίνει παγκοσμίως γνωστή. Μέσα στο πλήθος των φωτογραφιών της στο ιντερνετ δεν θα έπρεπε να υπάρχει έστω μία φωτογραφία της με αυτό το παιδί κατάκοιτο ή έστω την πλατη του που του είχε αφαιρεθεί δέρμα; Αντίθετα ενώ ακούμε τα παραπάνω  βλέπουμε 2 φωτογραφίες της από επίσκεψη σε κάποιο χωριό του Περού(;) με ένα γελαστό κοριτσάκι και μια μητέρα με ένα μωρό και παιδιά γύρω.
 Με απλή έρευνα στο διαδίκτυο διαπιστώνει κανείς ότι δεν υπάρχει κανένα σχετικό δημοσίευμα που να αναφέρεται σε αυτό το περιστατικό.  
Λέγοντας μάλιστα: δυστυχώς σε μέρη της Λατινικής Αμερικής αυτό είναι αρκετά σύνηθες, προσπαθεί τεχνηέντως να το παρουσιάσει στο κοινό, που είναι έτοιμο να χάψει κάθε ανοησία, σαν μια καθημερινότητα εκεί.  
Για να αποκτήσει δε η ιστορία και μεγαλύτερο σασπένς, η συμμορία, που  πήρε το νεφρό και το δέρμα του παιδιού, έκανε τον κόπο να πάει και να το αφήσει στου διόλου την μάνα, τόσο μακριά που ο χωρικός χρειάστηκε να περάσει δύο βουνά για να το φέρει πίσω και να το σώσει η Αντωνιάδου!
Όλα αυτά φροντίζει να τα πει σε μια εκπομπή που γνωρίζει πως σε μεγάλο ποσοστό την βλέπουν άτομα που επηρεάζονται περισσότερο από το συναίσθημα, αντί να καταφεύγουν στην κοινή λογική.
Ο σκεπτόμενος άνθρωπος κάνει τους απλούς συλλογισμούς που αναφέρω στο ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ ΑΕ
Για τους λόγους που γράφω εκεί,δεν έχω διαβάσει μέχρι τώρα ότι κάπου στον κόσμο βρέθηκε πτώμα στο οποίο έχουν αφαιρεθεί όργανα.
Δυστυχώς όμως είναι πολλοί αυτοί που είναι ευκολόπιστοι σε κάθε είδους βλακεία που δημοσιεύεται και αναπαράγεται στο ιντερνέτ ή στην τηλεόραση και τελικά οδηγούν την κοινή γνώμη σε μια ευρύτερη αντικοινωνική συμπεριφορά.
Έτσι η  μυθολογία  της ανύπαρκτης εγκληματικής αφαίρεσης οργάνων οδηγεί στην μείωση των εθελοντών μετά θάνατο δωρητών οργάνων, όπως επίσης η  μυθολογία του αντιεμβολιαστικού κινήματος περί αυτισμού,στην εμφάνιση νοσημάτων που είχαν εξαφανιστεί από χρόνια,με αποτέλεσμα πχ θάνατο παιδιών από ιλαρά τα τελευταία χρόνια.

2 σχόλια:

  1. Πολύ σωστό. Τα όργανα δεν αποθηκεύονται. Χρειάζεται πολύ εμπεριστατωμένη συντηρηση. Αν η πίεση του δότη (από τροχαίο) πέσει κάτω του 40mmHg, το μόσχευμα δεν λαμβάνεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Αθεόφοβε, ως γυναίκα σας δηλώνω πως είσαστε μισογύνης. Επιτίθεστε σε ένα κορίτσι, μόνο και μόνο επειδή είναι πανέμορφο. Και ξέρετε πολύ καλά ότι ποτέ δεν θα μπορέσετε να την κάνετε δικιά σας ούτε στη έβδομη μετενσάρκωσή σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή