Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021

Α.ΜΟΥΣΙΩΝΗΣ-Η ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΔΕΞΙΑ



Μόλις διάβασα στα  Ellinika Ηoaxes για τις ανακριβείς δηλώσεις πρώην διοικητή υγειονομικής περιφέρειας ότι τα εμβόλια κατά της COVID-19 είναι πειραματικά και μπορεί να προκαλέσουν και καρκίνο και επειδή δεν είχα ξανακούσει το όνομα Άρης Μουσιώνης, έκανα ένα μικρό ψάξιμο στο ιντερνετ για να δω ποιος είναι και σε ποιες  ερευνητικές  ιατρικές μελέτες έχει συμμετάσχει.
 Ο Άρης Μουσιώνης (Σέρρες, 1958) λοιπόν είναι γιατρός ορθοπεδικός και το 2004 εκλέχτηκε ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στις Σέρρες.  Δυστυχώς έκτοτε, από όσα στοιχεία βρήκα γι αυτόν, διαπίστωσα πως η ιατρική έχασε ένα θεράποντα της γιατί τον κέρδισε από νεαράς ηλικίας η πολιτική.
Η σύζυγος του Βέσνα είναι σερβικής καταγωγής και προφανώς  γι΄αυτό έγινε και πρόεδρος της Εταιρείας Ελληνοσερβικής Φιλίας. 
 

Σε άρθρο, από όπου και η φωτογραφία,  σχετικά με την γενοκτονία στην Σρεμπρένιτσα, διαβάζουμε γι αυτήν: 
Μάιος 1993, όταν η εθνική Ομοψυχία τιμούσε στην Αθήνα τον ‘άγγελο της ειρήνης’, τον ‘σύγχρονο Ρήγα Φεραίο’ και τον ‘Στρατιώτη του Χριστού’ σφαγέα. Ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο πρόεδρος της Εταιρείας Ελληνοσερβικής Φιλίας και αργότερα βουλευτής και πρόεδρος οργανισμών Αρης Μουσιώνης (αυτός που μάζεψε το 1995 δύο εκατομμύρια υπογραφές για να τις στείλει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης  να σταματήσουν τη δίωξη ενάντια σε Κάρατζιτς και Μλάντιτς) και ο αντίστοιχος πρόεδρος της Εταιρείας Σερβοελληνικής Φιλίας, ο Ράντοβαν Κάρατζιτς. Η Εταιρεία Ελληνοσερβικής Φιλίας χρηματοδοτούνταν από το Υπουργείο Εξωτερικών σαν ΜΚΟ με πολλά εκατομμύρια, όπως μάθαμε το 2001. Η εθνική Ομοψυχία που λέγαμε δεν γίνεται να λειτουργεί χωρίς υλικές προεκτάσεις. Για να ‘χουμε μέτρο σύγκρισης, η καμπάνια για συλλογή υπογραφών υποστήριξης λιποτακτών και ανυπότακτων, κατ’ επιταγή των ψηφισμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για «προστασία, παροχή ασύλου και επιβράβευση» των 100.000 λιποτακτών και φυγόστρατων των Δημοκρατιών της πρώην Γιουγκοσλαβίας, συγκέντρωσε στη χώρα μας μόνο 2.000 υπογραφές.
(Στις  24-3-2016 ο Κάρατζιτς  κρίθηκε ένοχος για τις 10 από τις 11 κατηγορίες που αντιμετώπιζε σχετικά με εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 40 ετών. Κρίθηκε ένοχος γενοκτονίας για τη σφαγή στην Σρεμπένιτσα  το 1995, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 8.000 μουσουλμάνοι.
Ήδη στις αρχές του πολέμου της Βοσνίας, το 1992, ο Κάρατζιτς αντιμετωπιζόταν ως εγκληματίας πολέμου σε όλον τον κόσμο, όχι όμως στη Σερβία και την Ελλάδα, όπου τον θεωρούσαν ήρωα. Το 1993 ο πολέμαρχος επισκέφθηκε την Αθήνα ως προσκεκλημένος της Ορθόδοξης Εκκλησίας και άλλων θεσμών. Ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης  και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Ανδρέας Παπανδρέου τον υποδέχτηκαν με ύψιστες τιμές.)




Όπως γράφει ο Στέφανος Κασιμάτης (15-12-11) ο Α. Μουσιώνης με σπουδές στη Γιουγκοσλαβία, προέρχεται πολιτικά από το βαθύτερο -το εαμογενές- ΠΑΣΟΚ και ομνύει πάντα στην αρχή της αλληλεγγύης των λαών, όπως δείχνει η στήριξη που παρέσχε στον υπό τον Κάρατζιτς απελευθερωτικό αγώνα των ομοδόξων μας Σερβοβοσνίων, αλλά και στην (κατά πολλούς υποστηριζόμενη από την Τεχεράνη) εκστρατεία ακτιβιστών για τη διάρρηξη του αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας (Free Gaza).
Παρ’ ολίγο, όμως, να ξεχνούσα να σας πω ότι ο Α. Μουσιώνης είναι, επίσης, ένας άνθρωπος ελεύθερος! Αυτή την ελευθερία που πραγματώνει στην καθημερινότητά του με το παράδειγμά του, το οποίο αποτελεί, ουσιαστικά, διδασκαλία άσκησης των ατομικών δικαιωμάτων και των προσωπικών ελευθεριών. Έτσι, ενώ οι μίζεροι προτεστάντες θα έλεγαν ότι εκ της θέσεώς του -ακριβέστερα: εκ των θέσεών του- θα όφειλε να στηρίζει με τη συμπεριφορά του την αντικαπνιστική εκστρατεία του υπουργείου Υγείας, εκείνος στις συσκέψεις ανάβει το τσιγαράκι του κανονικά. Τον διαβάλλουν γι’ αυτό οι ζηλόφθονες αντίπαλοί του, αλλά εγώ δεν τα χάφτω κάτι τέτοια και υμνώ τη στάση του υπέρ της ελευθερίας του ατόμου!
(Όπως βλέπετε  ο Πολάκης δεν είναι πρωτοπόρος!)
Ως βουλευτής ο Α.Μουσιώνης διαφώνησε για την αναθεώρηση του Άρθρου 16 του Συντάγματος  και διαβάζουμε στην τότε ειδησεογραφία:
 Ο κ. Μουσιώνης είναι μέλος της Επιτροπής Ελληνοσερβικής Φιλίας (η σύζυγός του είναι σερβικής καταγωγής). Δηλώνει ότι ήταν γραμματέας και γιατρός του Μιχάλη Ράπτη («Πάμπλο») και ότι γι’ αυτό τον επέλεξε ο Α. Παπανδρέου ως σύνδεσμο με τον Ράντοβαν Κάρατζιτς, ο οποίος σήμερα καταζητείται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας από το Δικαστήριο της Χάγης. Λέγεται ότι στο ψηφοδέλτιο των Σερρών μπήκε έπειτα από αίτημα της κυρίας Μαργαρίτας Παπανδρέου. Παρά τους δεσμούς με την οικογένεια Παπανδρέου, στο θέμα του άρθρου 16 επέλεξε διαφορετική πορεία.
Μετά την αποτυχία του να επανεκλεγεί για δεύτερη φορά βουλευτής, επί υπουργίας Ανδρέα Λοβέρδου, ο Α. Μουσιώνης δεν μπορούσε να μείνει αναξιοποίητος με τόσα προσόντα που είχε και όπως γράφει ο Κασιμάτης,  : έχει διορισθεί επικεφαλής της 1ης Διοικητικής Περιφέρειας Υγείας (ΔΥΠΕ) Αττικής. Του έχει ανατεθεί επιπλέον η αρμοδιότητα για τα τέσσερα ογκολογικά νοσοκομεία της επικρατείας (δύο στην Αθήνα, από ένα σε Θεσσαλονίκη και Πειραιά), ενώ την επόμενη εβδομάδα αναλαμβάνει και τη διοίκηση της 4ης ΔΥΠΕ Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας. Εν ολίγοις, έχει τη διοικητική ευθύνη για το μεγαλύτερο τμήμα του συστήματος παροχής υπηρεσιών Υγείας της χώρας.
Όμως ο Α.Μουσιώνης προφανώς δεν χώραγε στα στενά πλαίσια του ΠΑΣΟΚ και έτσι  φημολογείται πως αφού πέρασε πιθανώς από τον ΣΥΡΙΖΑ και εμφανίστηκε και σε συγκεντρώσεις του κόμματος του Αλαβάνου, το 2014 κατέληξε στο ευρωψηφοδέλτιο του «Σοσιαλιστικού Κόμματος» του Στέφανου Τζουμάκα!
Τελικά χωρίς κανένα πρόβλημα,από μνημονικός όταν διοικούσε νοσοκομεία, προσχώρησε τελικά στο αντιμνημονιακό στρατόπεδο .
Έτσι λοιπόν διαβάζουμε ότι: κ.Μουσιώνης το συνηθίζει μάλλον να αλλάζει «στρατόπεδα» και είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ για πολλά χρόνια μέχρι και το 1999 εμφανιζόταν ως ένθερμος φιλοσέρβος και φέρεται να είχε ρόλο μεσολαβητή μεταξύ ελλήνων πολιτικών με τη Σερβική ηγεσία, μετά το 2000 πέρασε απέναντι και όπως ισχυρίζεται ο Τάκης Μίχας (φανατικά εναντίον των Σέρβων) του έχει δώσει στοιχεία που καίνε τόσο τους Σέρβους όσο και την ελληνική φιλοσερβική πολιτική ηγεσία και τον Ανδρέα .
Ο Τάκης Μίχας έχει γράψει πως ο Μουσιώνης του έχει πει πως στα τέλη του  Αυγούστου 1995 έμενε σε μια βίλα στη Βοσνία κοντά στα σερβικά σύνορα η οποία ανήκε στον πρώην πρωθυπουργό Μπιέντιτς. :Με φύλαγαν κάπου εξήντα στρατιώτες, ακόμα και ο γραμματέας και ο μάγειράς μου ήταν στρατιωτικοί. Στη διάρκεια εκείνης της περιόδου λάμβανα μηνύματα από το ελληνικό αρχηγείο στην Αθήνα τα οποία προωθούσα στο στρατηγό Μλάντιτς.
Η ελληνική πολιτική ηγεσία δηλαδή ο πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου διέρρεε ΝΑΤΟϊκά στρατιωτικά μυστικά σχέδια σχετικά με τις  αεροπορικές επιδρομές που είχε ξεκινήσει το ΝΑΤΟ στις 30 Αυγούστου 1995 στην σερβοβοσνιακή ηγεσία και συγκεκριμένα στον στρατηγό Μλάντιτς.
Τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται συχνά σε διάφορα περιθωριακά τηλεοπτικά κανάλια, υπερασπιζόμενος τον γνωστό καθηγητή Κούβελα (ΝΑΙ, οι καρκίνοι είναι από τις πιθανές παρενέργειες αυτών των εμβολίων) αλλά και επαινώντας και τον Βελόπουλο γιατί παραβρέθηκε στην γιορτή του Αγίου Δημητρίου! Όταν ήταν διοικητής στο Θεαγένειο οι διάφοροι θρησκευόμενοι τον είχαν κατηγορήσει γιατί είχε αφαιρέσει τις εικόνες από τους θαλάμους και τους διαδρόμους του νοσοκομείου.
Τελικά ο Μουσιώνης αντί να κάνει στροφή κατά 360° σαν τον Τσίπρα, έκανε μόνο 180° και από την αριστερά που ανήκε στα νιάτα του, βρέθηκε στην άκρα δεξιά και έτσι αποδέχτηκε την πρόταση του Προέδρου του Κ.ΕΛ.ΑΝ, όσοι δεν το γνωρίζετε είναι το Κίνημα Ελεύθεροι Άνθρωποι του Γιώργου Τράγκα, να είναι ο σύμβουλος του σε θέματα υγείας, οργάνωσης και λειτουργίας νοσοκομείων.
Ήδη από τον Ιούλιο στο κόμμα αυτό ανέλαβε ως Αναπληρωτής Γραμματέας και εκπρόσωπος ο πασίγνωστος για τις επιστημονικές του γνώσεις για τα εμβόλια, τραγουδιστής Γρηγόρης Πετράκος.
 
Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση.


1 σχόλιο:

  1. 1982
    το σώμα μας έχει δεξί χέρι και αριστερό χέρι

    δε βλέπω κάποιο λόγο
    να θεωρείται η δεξιά κακό πράγμα
    .......
    Η αριστερά
    είναι για μένα
    κουφοντινας
    βόρεια Κορέα
    τσε Γκεβάρα
    Φιντέλ κάστρο
    Μαρξ ο εβραίος

    ο Αβραάμ Λίνκολν ανακάλυψα ήταν Republican φοβερή ειρωνεία

    όλος ο πολιτισμός φτιάχτηκε από τη δεξιά
    στη δεξιά κάνεις κριτική
    αν ζκυσρε σε αριστερό κράτος
    στη βόρεια Κορέα
    κανε εκεί κριτική να δεις

    ποιοι είναι οι καλοι
    η δεξιά
    είναι τραγκας....κασιδιαρης
    χρυσή Αυγή...Βελόπουλος
    ΝΔ 5 κόμματα
    η αριστερά
    ΚΚΕ .σύριζα. Μέρα 25 .κιναλ.ανταρσυα .
    Και καποια αλλά μικρά κόμματα

    υπάρχει ισορροπία δηλαδή

    ο Γρηγόρης Πετράκος είναι μορφή ήρωα
    πες ο τι θες
    αν και γέλασα με το ράδιο αρβύλα
    στο παγκάκι
    Εγώ γελάω με τη σάτιρα
    δε θα δεις ποτέ σάτιρα στον κουτσουμπα..μάλλον δε χρειάζεται είναι σοβαρός

    ΑπάντησηΔιαγραφή