Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022

ΟΙ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ, ΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ α΄Μέρος.




Θα κάνω μια μικρή προσπάθεια να διαπιστώσουμε βάσει των μέχρι στιγμής στοιχείων ποια είναι η αλήθεια για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.
Είμαι σίγουρος πως κανείς δεν αμφιβάλλει  πως παρακολουθήσεις γίνονταν, γίνονται και θα γίνονται.
Όλοι θυμούνται τον Τόμπρα και τον Μαυρίκη στο παρελθόν, αλλά και πιο πρόσφατα την παρακολούθηση του πρώην πρόεδρου του ΤΑΙΠΕΔ και αναπληρωτή  υπουργού  Οικονομίας και ανάπτυξης επί ΣΥΡΙΖΑ Στέργιου Πιτσιόρλα την οποία ο Δημήτρης Τζανακόπουλος δικαιολόγησε  ότι η εντολή για την παρακολούθηση του κ. Πιτσιόρλα αφορούσε ένα οικονομικό ζήτημα και είχε δοθεί από την κυβέρνηση Σαμαρά και ότι συνεχίστηκε γιατί δεν υπήρχε υπηρεσιακή εισήγηση για να διακοπεί, διότι σε αντίθετη περίπτωση «θα υπήρχε εύλογη υποψία ότι δήθεν ο Αλέξης Τσίπρας ως πρωθυπουργός της χώρας θα ήθελε να διασώσει δικούς του ανθρώπους».
Όταν ρωτήθηκε ο Τσίπρας για το εάν ήταν ενήμερος για τυχόν χρήση του παράνομου λογισμικού παρακολούθησης  PEGASUS, επί των ημερών του, είπε «όχι δεν έτυχε να ενημερωθώ, αλλά δεν αποκλείω την πιθανότητα να υπήρχε».
Αντίστοιχη  ήταν και η εξήγηση του Μητσοτάκη για την παρακολούθηση  του τηλεφώνου του Ανδρουλάκη η οποία  ήταν μεν νόμιμη αλλά λάθος, και όπως είπε: αν το γνώριζα δεν θα το επέτρεπα. Πριν από λίγες μέρες, ενημερώθηκα.



Αμέσως τότε καρατομήθηκαν ο Γραμματέας του γραφείου του και ανιψιός του, Δημητριάδης και ο αρχηγός της ΕΥΠ Κοντολέων.
Πριν να κοπάσει  η  ιστορία της παρακολούθησης Ανδρουλάκη εμφανίστηκαν οι δύο λίστες  του Βαξεβάνη  ο οποίος και θεωρεί πως οι παρακολουθήσεις ενός πλήθους ατόμων γίνονται από το Μαξίμου.

«Οι κοριοί κρυφάκουγαν από το Μαξίμου και το Προεδρικό Μέγαρο έως στελέχη της ΕΥΠ και φίλες της Μαρέβας», αναγράφεται στο φύλλο της εφημερίδας.
Αμέσως όλοι οι φίλα προσκείμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ και τα κόμματα της αντιπολίτευσης στοχοποίησαν τον πρωθυπουργό ως αυτόν που παρακολουθεί τους πάντες από την Πατούλαινα και την γυναίκα του Άδωνη μέχρι τον Λαζόπουλο
Σύμφωνα δε και με  την λίστα  παρακολουθούσε, προφανώς μέσω της ΕΥΠ, και τον υποδιοικητή της Βασίλη Γκρίζη, δηλαδή η ΕΥΠ παρακολουθούσε την ΕΥΠ!
Εξερχόμενος από τον εισαγγελέα Ντογιάκο ο Βαξεβάνης δηλώνει: Όπως καταλαβαίνετε, όλοι, γιατί είστε έμπειροι, φυσικά και υπάρχουν αποδείξεις.
Στις 10 Νοεμβρίου ο δικηγόρος του και μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Μαντζουράνης, στο Star ζητεί από τον πρωθυπουργό να αποδείξει την αθωότητα του και να μην κρύβεται, γιατί οι ένοχοι κρύβονται! (αυτό ακριβώς έλεγε και ο Βισίνσκι ο εισαγγελέας στις δίκες της Μόσχας επί σταλινισμού)
Στην συνέχεια διαβεβαίωσε πως «υπάρχουν στοιχεία»
Όταν όμως του ζητήθηκαν οι αποδείξεις  ο Γιάννης Μαντζουράνης, είπε ότι δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για τις παρακολουθήσεις, παρά μόνο μαρτυρίες κι έκανε κάλεσμα στους γνωρίζοντες να καταθέσουν ενώπιον των Αρχών!


Επανήλθε δε ο ίδιος στο θέμα των αποδείξεων αναφέροντας πως δεν βλέπει μεγάλες δυνατότητες αποδεικτικών στοιχείων παρά μόνο αν υπάρξουν προστατευόμενοι μάρτυρες. «άρα υπάρχει πλέον μια νομική ασπίδα προστασίας αυτών των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος ή προστατευόμενων μαρτύρων, όπως λέγονται, οι οποίοι, αν θελήσουν και αν προχωρήσει η έρευνα, θα έχουν την κατάλληλη προστασία.»


Όπως όλοι θυμόμαστε, χάρις στους προστατευόμενους μάρτυρες της  υπόθεσης Νοβάρτις, είχαν κατηγορηθεί 10 πολιτικά πρόσωπα με καταθέσεις του τύπου «μου είπαν», «άκουσα» κτλ,η οποία χαρακτηρίστηκε ως σκευωρία, γιατί  όλοι κρίθηκαν τελικά αθώοι!
Σχετικά μάλιστα με αυτήν την υπόθεση και  ο Μαντζουράνης έχει πει στον ραδιοφωνικό σταθμό Status 107,7, ότι  οι κατηγορίες και για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα τέθηκαν στο αρχείο, «που σημαίνει ότι οι άνθρωποι αυτοί ήταν εξαρχής αθώοι».
Ήδη πριν να καταπέσουν οι κατηγορίες των κουκουλοφόρων για τα 10 πολιτικά πρόσωπα, είχα γράψει σχετικά τα παρακάτω άρθρα που αποδείκνυαν του πως είχε κατασκευαστεί η σκευωρία της Νοβάρτις.  
Α΄ΜΕΡΟΣ –ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ NOVARTIS.
Β΄ΜΕΡΟΣ- ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ NOVARTIS ΚΑΙ ΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΡΩΗΝ ΚΑΙ ΝΥΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ
Γ΄ΜΕΡΟΣ- ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ NOVARTIS ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΙΚΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ
Εάν δε υπάρχουν μάρτυρες που έχουν άμεση γνώση των παρακολουθήσεων φυσικά και μπορούν να καταθέσουν τα στοιχεία που διαθέτουν, αλλά βέβαια όχι σαν προστατευόμενοι μάρτυρες γιατί σύμφωνα με τον νόμο εφ΄όσον έχουν εμπλοκή για προφανέστατους λόγους δεν μπορούν να χαρακτηριστούν έτσι.
(η συνέχεια σύντομα)
 
Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου