Στις διάφορες εκκλησίες του κόσμου υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός κειμηλίων του Χριστού. Από την Ιερά Λόγχη (του εκατόνταρχου Λογγίνου) μέχρι το Ακάνθινο Στεφάνι, τα Ιερά Καρφιά της Σταύρωσης και το Τίμιο Ξύλο (καλά από αυτό υπάρχουν δάση ολόκληρα!), η ζώνη, τα σανδάλια και ο χιτώνας του Χριστού, ακόμα και τμήματα από τα σπάργανα του Θείου Βρέφους, το αλφαβητάριο του Ιησού, τα Τίμια Δώρα των Μάγων στην Μονή Αγίου Παύλου στο Άγιο Όρος, σπάργανα του Θείου Βρέφους, τα «Άχραντα Πάθη», τμήμα δηλαδή από τη χλαμύδα του Ιησού στην Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Αίγιο Αχαΐας. Δεν θα μπορούσε βέβαια να λείπει από αυτά το αίμα του Χριστού, γίνεται δε λιτάνευση του Αγίου Αίματος στη βελγική Μπριζ, αλλά επίσης το Άχραντο Αίμα του Ιησού βρίσκεται στην Εκκλησία Santa Maria Gloriosa dei Frari της Βενετίας, ανακατεμένο με το μύρο που τον μύρωσε η Μαρία η Μαγδαληνή, στον δε Άγιο Μάρκο υπάρχει επίσης αίμα του σε Τίμιο Ξύλο όπως επίσης και στην Γαλλία στην εκκλησία Neuvy-Saint-Sépulchre. (λεπτομερέστερα εδώ)
Βέβαια δεν θα μπορούσε να υστερεί σε σχέση με τους καθολικούς η Μονή Βατοπεδίου και έτσι στο μεγάλο τμήμα του τιμίου ξύλου που φυλάσσεται στη Σταυροθήκη Τιμίου Ξύλου, (στην φωτογραφία) περιγράφεται σε παλαιότερους καταλόγους πως μέσα στα φατνώματα της σταυροθήκης υπάρχουν λείψανα από τα μαλλιά αλλά και τα σπάργανα (φασκιές) του Χριστού, καθώς και το αίμα του!
Η παλαιότερη αναφορά στην Ιερή Ακροποσθία χρονολογείται από την εποχή του Καρλομάγνου, γύρω στο 800 μ.Χ. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ιερή Ακροποσθία παραδόθηκε στον Καρλομάγνο από έναν άγγελο, ο οποίος κατόπιν την εμπιστεύτηκε στον πάπα Λέοντα Γ’, όταν εκείνος έχρισε τον Καρλομάγνο αυτοκράτορα. (Ίσως ο μοναδικός θρόνος που αποκτήθηκε με μια τόσο απλή συναλλαγή!)
Επειδή όμως πολλοί έχουν την περιέργεια τι έγινε τελικά η ακροβυστία του Χριστού ο Αναστάσιος ο Σιναΐτης και ο Θεοφύλακτος Βουλγαρίας έδωσαν μια απόλυτα λογική και βασισμένη σε όλη την θρησκευτική θαυματοποιία απάντηση :