Τρίτη 30 Μαΐου 2006

ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΤΑΞΙ!



Βρίσκομαι στην Κηφισίας και ψάχνω για ταξί.
Στο σήμα μου σταματάει ένα ολοκάθαρο ταξί και ένας άψογος οδηγός βγαίνει και έρχεται και μου ανοίγει την πόρτα να μπω.
Με ιδιαίτερη ευγένεια με ρωτά που πάμε. Του λέω Χαλάνδρι.
Ξεκινάει απαλά βγάζοντας φλας και με ομαλή ταχύτητα κατηφορίζει την Κηφισίας.
Σταματώντας σε φανάρι μια κυρία ζητάει να την πάρουμε μαζί μέχρι το ΥΓΕΙΑ. Με εξαιρετική λεπτότητα της απαντά ότι έχει ήδη πελάτη και λυπάται πολύ που δεν θα μπορέσει να την εξυπηρετήσει.
Περιμένει με μεγάλη υπομονή μια γριούλα να περάσει ενώ ήδη έχει ανάψει πράσινο και ενώ μόλις έχει ξεκινήσει παραχωρεί αμέσως προτεραιότητα σε μια νεαρή που την τελευταία στιγμή της ήρθε να στρίψει από την δεξιά λουρίδα που ήταν αριστερά.
Προχωρώντας προς τα κάτω βλέπουμε την Weirdo που μόλις έχει στουκάρει και ετοιμάζεται να σταματήσει να την βοηθήσει αλλά όταν την βλέπει να βγαίνει από το αμάξι και να του ρίχνει 2 μούντζες καταλαβαίνει ότι δεν έχει πάθει τίποτα και λέει ήρεμα –Το καημένο το κορίτσι !
Έχω μείνει κατάπληκτος από τον οδηγό, την οδήγηση του, την ευγένεια του και τον ρωτάω.
Είστε πολλά χρόνια οδηγός γιατί με έχετε καταπλήξει;
Οδηγώ 30 χρόνια κύριε μου και δεν είχα ποτέ μου ατύχημα.
Φθάνοντας στο στρογγυλό της Αττικής οδού επειδή βλέπω ότι πάει να μπει σε λάθος λωρίδα σκύβω τον ακουμπώ στον ώμο και ετοιμάζομαι να του πω να στρίψει αριστερά
…και εκεί γίνεται η συμφορά
του φεύγει το τιμόνι από τα χέρια ,πέφτουμε στις μπάρες, παίρνουμε δύο τούμπες και βρισκόμαστε στο The Mall.
Ευτυχώς χάρις στο Τίμιο Ξύλο που έχω στον κόρφο μου την έχουμε γλιτώσει και οι δύο με μικρογρατσουνιές.
Κατάπληκτος για ότι έγινε τον ρωτάω:
Τι έπαθες άνθρωπε μου και έγιναν όλα αυτά μόλις σε ακούμπησα στον ώμο;
Ξέρετε κύριε μου τι οδηγούσα μέχρι χθες; Νεκροφόρα!
.

4 σχόλια:

  1. Γλυκιέ μου, σκηνοθέτα (και πρωταγωνιστή, βεβαίως-βεβαίως), σ'ευχαριστώ πολύ γι'αυτό το (μικρό έστω) ρολάκι.., με συγκίνησες, άτιμο. Ελα να γυρίσουμε κι άλλες ταινίες.. -μόνο πες το νωρίτερα να'χω προλάβει coiffure/manicopenticure και botox-. (έχομεν και μία μούρη σ'αυτήν την κοινωνία)

    Να σου πω, ξέχνα το ταξί. Σε πάω ΕΓΩ όπου θες. (Ασφάλεια ζωής έχεις, έτσι;;)χιχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαχαχαχααααααα

    καλημερα και προσοχη στα ΤΑΞΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. AN και είμαι κατά των στεεοτύπων, έχω αρχίσιει να πιστεύω ότι οι ταξιτζήδες ανήκουν σε μια άλλη κατηγορία ανθρώπων, μια άλλη εθνότητα. Το φαινόμενο είναι παγκόσμιο, αλλά οι έλληνες ταξιτζήδες μπορείς να πεις ότι προέρχονται από άλλο πλανήτη. Από το Σειριο, απογονοι των ΕΛ, που λέει και ο Λιακόπουλος!

    Η κατάσταση έξω από τα ΚΤΕΛ αθήνας και Θεσσαλονίκης δε, είναι κωμικοτραγική... Δυσκολέυομαι να καλήξω, ποίοι είναι η χειρότεροι ταξιτζήδες!

    Πιθανότατα οι σαλονικείς διοτι είναι πολύ φαφλατάδες. Είναι ικανοί μεσα σε ελαχιστα λεπτά διαδρομής να σου αναπτύξουν όλες τις θεωρίες συνομωσίας που κρύβονται πίσω από τον παραγκωνισμό της Σαλλλονίκης και μάλιστα με τη συνοδεία αθλητικού ραδιοφώνου που μονότοτνα επαναλαμβάνει "για όλα φταίει η αθήνα..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Weirdo-Μετά το στουκάρισμα να μπω στο αμάξι σου; Εγώ θα σε πάρω στο δικό μου που είναι 4Χ4Χ4,με PPD, XTR ,TTJ ,KLM ,XXS, ERH, και τιμόνι.
    Eparxiakosaloni-Προσχώρησα πλέον στην αΤΑΞΙκή κοινωνία.
    Badlydrownboy-Πράγματι στους Σαλονικιούς τους φταίει πάντα η Αθήνα γιαυτό και το έχουν ρίξει στο φαί,αλλά έχουν και κάτι ταβέρνες οι άτιμοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή