Πέμπτη 8 Ιουνίου 2006

ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΕ ΠΑΙΔΙ



Μια από τις εικόνες που μου προκαλεί ιδιαίτερη αίσθηση όταν την βλέπω στον δρόμο είναι η εικόνα νέος πατέρας-παιδί.
Είναι γιατί βλέπεις μια μεταμόρφωση αυτού του τέως γκόμενου σε πατέρα, με μία τρυφερότητα στα μάτια, να κρατάει με τόση προσοχή κάτι τόσο πολύτιμο που ποτέ μέχρι τότε δεν είχε φανταστεί ότι θα αλλάξει τόσο ριζικά την ζωή του.
Αυτός που μέχρι τότε δεν επέτρεπε σε κανένα να τον καβαλήσει σε τίποτα, έχει τώρα ένα παιδί καβαλημένο στο σβέρκο ,να του τραβάει τα αυτιά ,να του ανακατεύει τα μαλλιά ,να τον τσιμπάει,να καλπάζει και αυτός κρατώντας δύο ποδαράκια σφιχτά, να αισθάνεται τόσο ευτυχισμένος που να μην μπορεί να κρυφτεί από κανένα.
Και όταν αυτό κουραστεί να το κρατά τρυφερά στα χέρια του και αυτό να κοιμάται με το κεφαλάκι ακουμπισμένο στον ώμο του η να έχει κάνει τα χέρια του κρεβάτι προσέχοντας να μην κτυπήσει πουθενά.
Οι εικόνες αυτές μου ήρθαν προχθές στο μυαλό παρατηρώντας ένα νεαρό ζευγάρι στο μετρό με ένα νεογέννητο στα χέρια του πατέρα υπό το άγρυπνο βλέμμα της μάνας .
Το κράταγε σαν να του είχαν εμπιστευτεί ένα πανάκριβο εύθραυστο θησαυρό με μάτια γεμάτα υπερηφάνεια
Κρατούσε τον κόσμο όλο στα χέρια του.
Χαρακτηριστική ήταν και η εικόνα της μητέρας.
Θύμιζε την γάτα που αφήνει για πρώτη φορά να πιάσουν στα χέρια τους τα αφεντικά της τα νεογέννητα της ,χωρίς ακόμη να είναι σίγουρη αν αυτά είναι ασφαλή .
Γύρισα σπίτι έχοντας φτιάξει η διάθεση μου.

6 σχόλια:

  1. Υπέροχο θέαμα, αθεόφοβε, πραγματικά..!
    (Μπορώ να σου πω μάλιστα ότι οι νεαροί μπαμπάδες είναι πολύ πιο γοητευτικοί από τους ελεύθερους άρρενες! χιχι)

    Επίσης, το παραμύθι με την 'μαμά κουκουβάγια', θα μπορούσε άνετα να βγει στη version του 'μπαμπά κουκουβάγιου'!
    (Χαζομαμάδες και χαζομπαμπάδες, ένα και το αυτό!)

    Καλησπέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι γυναίκες που μόλις γέννησαν το πρώτο παιδί τους στην αρχή δεν μπορούν να καταλάβουν πώς μπορεί να θέλει και ο σύζυγος να του δώσουν στα χέρια του ένα τόσο δικό τους απόκτημα σαν το παιδί τους.
    Όταν διαπιστώσουν ότι δεν διακινδυνεύει στα χέρια του το παιδί ΤΟΥΣ εύκολα του αναθέτουν,διάφορες φροντίδες του παιδιού.
    Ενας φίλος μου ιδιαίτερα σιχασιάρης είχε κατευθείαν επικοινωνία της μύτης του με τον πισινό της κόρης του και πρίν να προλάβεις να μυρίσεις εσύ τίποτα το μωρό είχε ξεβρακωθεί είχε διπλωθεί κάτω από την μασχάλη του στα δύο και με ενα προέχοντα και σκατωμένο κόλο γινόταν πάραυτα ένα εξαιρετικό πλύσιμο στον νεροχύτη.
    Εκτός από χαζομαμάδες και χαζομπαμπάδες να δείς τι γίνεται με τους χαζοπαπούδες.
    Να παίρνει ο παπούς τον εγγονό 13 μηνών για βόλτα και να λέει σοβαρά :Εμείς πάμε να κουβεντιάσουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ..χιχι! Τα ξέρω, αθεόφοβε, δεν θα μπορούσες να γίνεις περισσότερο παραστατικός...!

    Καλημέρα

    (Το κορυφαίο είναι εκεί μετά τα 2-3, που τα παιδιά -πάντα με την εξαιρετική συμβουλευτική των παππούδων- κατασταλάζουν επί της επαγγ. τους σταδιοδρομίας :
    'τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις;'

    'μηχανολόγοχ-μηχανικόχ', 'ιατόχ-παθολόγοχ', 'δικηγόοχ'.. άντε ακούς και κανένα 'θα πάω χτο fame χtoy να γίνω ταγουδιχτήχ'.. (βοήθειά μας!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αθεόφοβε καλησπερα..Μήπως θα μπορούσες σε παρακαλώ να μου πεις πώς θα βρώ το blog του kokorman knigh?

    ΑπάντησηΔιαγραφή