Πέμπτη 13 Ιουλίου 2006

SOLOMON BURKE-BLUES BROTHERS- ΘΡΙΑΜΒΟΣ !!



Μία μεγάλη συναυλία σε λάθος χώρο.
Μιλάω για την συναυλία των Blues Brothers και του Solomon Burke στο Ηρώδειο. Ο σωστός χώρος θα ήταν ο Λυκαβηττός αλλά παρ ’όλα αυτά και οι δύο κατάφεραν να μετατρέψουν μια συναυλία που γινόταν σε ένα χώρο ασυνήθη για τέτοιες μουσικές σε χορευτική πίστα με τον κόσμο να χορεύει κάτω από την εξέδρα η και πάνω σ’ αυτήν και τους υπόλοιπους να τραγουδούν και να συνοδεύουν με παλαμάκια την ορχήστρα.
Στην αρχή οι Blues Brothers έπαιξαν και τραγούδησαν με πολυμελή μπάντα κλασσικά κομμάτια του blues-rock και στα μισά κατέβασαν τον κόσμο κάτω να χορέψει. Από την αρχή και την 1 ½ ώρα που εμφανίστηκαν το κοινό συμμετείχε συνεχώς χορεύοντας ,τραγουδώντας και κρατώντας τον ρυθμό με παλαμάκια.
Η σοβαροφάνεια του Ηρωδείου από την αρχή πήγε περίπατο.
Αφού ο κόσμος είχε ζεσταθεί για άλλη 1 ½ ώρα εμφανίστηκε καθισμένος στο θρόνο του ο μεγάλος της Soul ,Solomon Burke. Τεραστίων διαστάσεων και καθιστός σε όλη τη συναυλία με πολυμελή μπάντα και αυτός, τραγούδησε, αστειεύτηκε, πέταξε λουλούδια στο κοινό, χόρεψε καθιστός , κατέβασε τον κόσμο και αυτός μπροστά στην εξέδρα ,ανέβασε αρκετούς να χορέψουν επάνω σ’ αυτήν με ένα ακατάβλητο κέφι και μια αναλλοίωτη φωνή περνώντας με ευκολία από τα blues τα gospel και τα soul τραγούδια στα κλασσικά κομμάτια της rock.
Ήταν μια από τις καλύτερες ζωντανές εμφανίσεις των τελευταίων ετών γιατί είναι από τους ελάχιστους πλέον καλλιτέχνες που έχουν ανέβει μόνοι τους και όχι από τις εταιρείες.
Όσοι ήσαν εκεί κέρδισαν μια αξέχαστη 3ωρη εμπειρία ,οι άλλοι έχασαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου