Πέμπτη 19 Απριλίου 2007

ΝΕΚΤΑΡΙΑ Η΄ (ΠΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΟ)




Επειδή μόλις γύρισα, θα τελειώσω πρώτα με την ιστορία της Νεκταρίας που είναι ήδη γραμμένη και μετά μόλις βρω καιρό θα σας γράψω μερικά από το ταξίδι.
Απλά πάρτε μια γεύση από το πέρασμα των συνόρων από Γουτεμάλα στο Μεξικό με πιρόγα !



ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΕΔΩ

Η επιτυχής θητεία της Νεκταρίας ως αντιδημάρχου είχε ως αποτέλεσμα στις επόμενες δημαρχιακές εκλογές και την συνταξιοδότηση του παλαιού δημάρχου να προτείνουν αυτήν για Δήμαρχο ακόμα και αυτοί που αρχικά την υπέβλεπαν.
Η εκλογή της ήταν ένας θρίαμβος της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Αντίστοιχα ο γιατρός έχοντας πλέον την δυνατότητα να επιλέξει με ποίο κόμμα θα κατέβαινε ως υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές, ως γνήσιος ιδεολόγος με αρχές, επέλεξε αυτό που όλες οι σφυγμομετρήσεις το έφερναν πρώτο.
Ο γιατρός ανέπτυσσε με πειθώ στις προεκλογικές του συγκεντρώσεις τα ιδανικά του κόμματος τα όποία ήταν τελείως διαφορετικά από αυτά που πρέσβευε στο παρελθόν ,αλλά δεν έφταιγε αυτός που το κόμμα που μέχρι τότε ανήκε φυτοζωούσε γύρω από το 3%
Και δικαιώθηκε.
Εξελέγη πανηγυρικά έχοντας την υποστήριξη των ευσεβών και συνειδητοποιημένων χριστιανών που ψήφιζαν ότι τους έλεγε ο μητροπολίτης τους, του αστυνομικού και παρακρατικού κυκλώματος που ή επιρροή του αστυνόμου ήταν μεγάλη, και όλου του γυναικείου πληθυσμού που στο πρόσωπο της Νεκταρίας έβλεπε ένα ζεύγος Κλίντον από την ανάποδη.
Έτσι η Νεκταρία γνώρισε τον αρχηγό του κόμματος υπό την σημαία του οποίου εξελέγη ο σύζυγος της .
Ο αρχηγός του κόμματος ,πρωθυπουργός πλέον ,ήταν ένας εργένης που οι κακές γλώσσες έλεγαν ότι δεν άφηνε ούτε θηλυκή γάτα παραπονεμένη.
Στην μεγάλη δεξίωση που έκανε για να υποδεχτεί και να συγχαρεί τους εκλεγέντες βουλευτές του κόμματος του, πολλούς από τους οποίους δεν ήξερε καν όπως πχ τον άνδρα της Νεκταρίας ,το έμπειρο μάτι του σταμπάρισε αμέσως εν μέσω τόσων κακάσχημων, χονδρών και γηραλέων συζύγων που είχαν επιπέσει σαν ακρίδες στον μπουφέ ,την Νεκταρία ή οποία ξεχώριζε σαν την μύγα μέσα στο γάλα.
Ήταν τότε κοντά στα 38 , γυναίκα πλέον με τα όλα της ,που μπορεί να μην έχει πλέον την φρεσκάδα ενός κοριτσόπουλου αλλά έχει αποκτήσει την γοητεία και την χάρη της γυναίκας που σε αυτή την ηλικία έχει πλέον επίγνωση της ομορφιάς της και της έλξης που προκαλεί στους άνδρες.
Η Νεκταρία επίσης είχε και ένα άλλο προσόν.
Μπορεί να μην είχε την παιδεία μιας Γιαννάκου πχ ,είχε όμως ένα υψηλό αισθητήριο στο ντύσιμο.
Αφότου είχε δει στον κινηματογράφο την ταινία pretty woman είχε καταλάβει πως το ντύσιμο μια πουτάνα μπορεί να την κάνει κυρία και το αντίστροφο.
Με το έμφυτο λοιπόν αυτό ταλέντο φρόντιζε το περιτύλιγμα να είναι εξ ίσου ωραίο με το περιεχόμενο με αποτέλεσμα όλοι να προσέχουν περισσότερο αυτό που βλέπουν και λιγότερο αυτό που ακούν.
Ο πρωθυπουργός λοιπόν πλησίασε το ζεύγος για να το γνωρίσει ,μίλησε μαζί του και χάρηκε ιδιαίτερα σε μια στιγμή που βρέθηκαν μόνοι τους που η Νεκταρία έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον να δει την συλλογή των γραμματοσήμων του.
Το ζεύγος έφυγε κατενθουσιασμένο από την γνωριμία με τον πρωθυπουργό και από τα καλά λόγια που άκουσε απ΄ αυτόν για το νέο αίμα, που μπήκε στην παράταξη του και τις ελπίδες που στηρίζει σ΄ αυτό.
Η Νεκταρία βάσει της αρχής στην βράση κολλάει το σίδερο, την επομένη χωρίς να πει τίποτα στον γιατρό, πήγε να δει την συλλογή των γραμματοσήμων του πρωθυπουργού.
Όταν τον ειδοποίησαν ότι τον περιμένει η σύζυγος ενός βουλευτού του ιατρού ,ο πρωθυπουργός τελείωσε όσο το δυνατόν ταχύτερα μια βαρετή σύσκεψη που είχε για το πώς θα ρίξουν τις ευθύνες στους προηγούμενους για την μη αύξηση των συντάξεων που είχαν υποσχεθεί προεκλογικά, και δέχτηκε χαμογελαστός την Νεκταρία δίνοντας την εντολή να μην τον ενοχλήσει κανείς εκτός και αν είναι ο Μπους η έστω ο Μπλέρ στο τηλέφωνο.
Η Νεκταρία πριν ακόμα να καθίσουν εφάρμοσε μια δοκιμασμένης επιτυχίας από άλλες ,συνταγή.
Αισθάνθηκε αδιαθεσία και πριν να πέσει στο πάτωμα προτίμησε να πέσει στην αγκαλιά του πρωθυπουργού.
Αυτή η αδιαθεσία με την επακόλουθη οριζοντίωση στον καναπέ έπεισε την Νεκταρία ότι η χώρα βρίσκεται σε στιβαρά χέρια και ο νέος πρωθυπουργός είναι ένας ηγέτης με αρχίδια τα οποία γνωρίζει να τα χρησιμοποιεί κατά τον καλύτερο τρόπο.
Ήταν επίσης καθοριστική για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης.
Ο πρωθυπουργός, ανακοινώνοντας τους νέους υπουργούς, δήλωσε ότι είναι υπέρ της ανανέωσης των πολιτικών δυνάμεων και για τον λόγο αυτό θα δώσει την δυνατότητα σε ένα νέο πολιτικό να αποδείξει ότι το καινούργιο αίμα του κόμματος του επάξια μπορεί να διαδεχτεί τους δοκιμασμένους από το παρελθόν σε υπουργικές θέσεις βουλευτές του.
Έτσι ο ιατρός έγινε πάραυτα υφυπουργός!
Η Νεκταρία που αποτελούσε το μεγάλο πρόβλημα των θεολόγων γονέων της με την παντελή έλλειψη διάθεσης για να σπουδάσει οτιδήποτε, απέδειξε ότι αυτό που ήθελε ή ίδια να σπουδάσει , δηλαδή τους άνδρες, το σπούδασε εις βάθος και σε όλες τις στάσεις και με μεγάλη επιτυχία .
Ούτε στα πιο τρελά της όνειρα δεν θα μπορούσε να φανταστεί τον εαυτό της Δήμαρχο και τον άνδρα της Υπουργό.
Το μόνο που δεν είχε συνειδητοποιήσει είναι αυτό που λέει η παροιμία –όσο ψιλότερα ανεβαίνει η μαϊμού τόσο φαίνεται πιο κόκκινος ο κώλος της.
Και ο δικός της κώλος εξακολουθούσε να παραμένει άσπρος και τροφαντός όμως το δημαρχιλίκι είχε πολλές παγίδες και τρικλοποδιές.
Η βοήθεια του γιατρού μέχρι τώρα κατά το αντιδημαρχιλίκι της, είχε αποδειχθεί πολύτιμη και την είχε γλιτώσει από πολλά ανεπιθύμητα παλούκια, γιατί τα επιθυμητά δεν τα γνώριζε ο σύζυγος.
Όμως τώρα λόγω της παραμονής του τον περισσότερο χρόνο στην πρωτεύουσα ουσιαστική βοήθεια δεν είχε.
Έτσι χωρίς να το καταλάβει ,και με υπονόμευση από όσους την υπέβλεπαν από την δική της παράταξη, βρέθηκε να την κατηγορούν για κατάχρηση ενός μεγάλου ποσού από μία σύμβαση για ένα μεγάλο κατασκευαστικό έργο του δήμου με αποτέλεσμα να την καλούν να απολογηθεί στην δικαιοσύνη.
Η Νεκταρία κατά βάσιν αισιόδοξος χαρακτήρας ντύθηκε ,παρφουμαρίστηκε και στολίστηκε και σίγουρη για την γοητεία της επήγε να απολογηθεί με την βεβαιότητα ότι δεν είναι εύκολο να μην ρίξει τον οποιοδήποτε άνδρα όταν θα δει να του προβάλει μπροστά του,
Όμως με κατάπληξη βρέθηκε μπροστά σε μία απιθάνου ασχήμιας γυναίκα με μουστάκι ,με ένα τεράστιο κότσο στην κορυφή της κεφαλής της που συνειρμικά της δημιούργησε την εντύπωση καλοσχηματισμένης τούρλας μετά από μία άκρως παραγωγική κένωση.
Η αντιπάθεια μεταξύ των δύο γυναικών ήταν αμοιβαία με αποτέλεσμα να παραπεμφθεί η Νεκταρία σε δίκη.
Το κατηγορητήριο ήταν βαρύ και η απαλλαγή της Νεκταρίας σύμφωνα με τους δικηγόρους της ήταν προβληματική.
Η καταδίκη της θα ήταν βέβαιη οπουδήποτε αλλού αλλά η Νεκταρία ζούσε στην Ελλάδα.
Στην Ελλάδα δεν έχει σημασία τι έχεις κάνει αλλά ποιους έχεις από πίσω για να σε γλιτώσουν.
Στην συγκεκριμένη λοιπόν περίπτωση η Νεκταρία είχε άμεση πρόσβαση στο εκκλησιαστικό κύκλωμα το οποίο διέθετε ισχυρούς δεσμούς με το δικαστικό.
Έτσι με αλλαγή ορισμένων μη πειθήνιων δικαστών με άλλους που έλεγχαν οι εκκλησιαστικές και παραεκκλησιαστικές οργανώσεις η Νεκταρία αποδόθηκε από το δικαστήριο λευκή και αμόλυντος στην κοινωνία
Είχε γλιτώσει από άλλο ένα απρόβλεπτο παλούκι ώστε να μπορεί απερίσπαστη να ασχολείται με τα προβλέψιμα και επιθυμητά.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ (ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ)

14 σχόλια:

  1. Δεν το διάβασα (το βράδυ με την ησυχία μου). Αλλά σε καλωσορίζω. Ελπίζω να πέρασες καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πειράζει που θα περιμένω το ταξιδιωτικό ποστ????

    Καλως μας ήρθες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Mα τι αναποδιά είναι αυτή!
    Αντί η πρώτη (επιτέλους) επαφή και με την δικαστική εξουσία να είναι λαμπρή και δοξασμένη, της έτυχε η απιθάνου ασχήμιας γυναίκα με μουστάκι, και τον τεράστιο κότσο στην κορυφή της κεφαλής ως καλοσχηματισμένη τούρλα μετά από μία άκρως παραγωγική κένωση!

    Τέλος καλό όλα καλά ομως.

    Ειχες πει ότι το τελευταίο επισόδειο της Νεκταρίας είναι ήδη γραμμένο αρα μπορώ χωρίς ενοχές να παραθέσω το τέλος που θα έδινα εγώ.
    Επιθυμώ να δω την Νεκταρία να μονάζει.
    Και όχι για να κλείσει το κεφάλαιο ΣΕΞ στην ζωή της αλλά για να βρει νέο πεδιο δόξης λαμπρό ανάμεσα στις νεαρές θεοσεβούμενες μοναχές και τις έμπειρες ηγουμένες, τωρα που είναι πάνω στην ακμη της!
    Ναι, έτσι το βλεπω.
    Η ιστορία της Νεκταρίας τελειώνει.
    Ζήτω η ιστορία της αδελφής Πουλχερίας κατα κόσμο Νεκταρίας...

    Καλως μας ήλθες ξανά Αθεόφοβε!
    Το ταξιδιωτικό το περιμένω και εγώ με ανυπομονησία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "είναι ένας ηγέτης με αρχίδια τα οποία γνωρίζει να τα χρησιμοποιεί κατά τον καλύτερο τρόπο."

    Το αισθητήριον της +Νεκταρίας+ είναι αλάνθαστον.

    Αμέσως στάμπαρε τον Μεγάλον Ηγέτην.

    Φόοοοοορτσα Νεκταρίιιιιιααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Aptoith h Nektaria sinexizei thn aneliksh ths... ke Agios o Theos, Agios Isxiros, Agios Athanatos elehson hmas (Amhn).

    Epishs, auth h ekousia lipothimia kati mu exei thimisei emena... alla ekusies lipothimies me dramatikes anelikseis simvenun polles.

    Kalosorises agaphte Atheofove!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είδες τη Νεκταρία . Όταν μια γυναίκα θέλει ...

    Μια απορία. Τώρα που ο γιατρός είναι απασχολημένος στην πρωτεύουσα με τις σοβαρές υπουργικές του υποθέσεις δε θα παραμελά την καημένη (και πάντοτε πιστή εννοείτε) Νεκταρία; Και αν την αφήσει κι αυτός όπως ο άλλος ο ανεπρόκοπος ο "πώς τον λένε" πρώην της ποιος θα την στηρίξει; ... Αααα, τώρα που το ξανασκέφτομαι, ο νέος υπουργός είναι εργένης είπαμε;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλώς τον πολυταξιδεμένο!
    Τι να τα κάνεις τα λεφτά σου λέει μετά ο άλλος.:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. δειμος του πολιτη-
    debby-΄
    Πέρασα καλύτερα από ότι περίμενα.
    Το ταξειδιωτικό πόστ από βδομάδα γιατί ακόμη δεν έχω καταφέρει να ταξινομήσω τις 700 περίπου φωτογραφίες που τράβηξα ούτε και να δώ το βίντεο.

    ralou-
    Το τέλος δεν το φαντάζεται κανείς!

    polsemannen-
    Βλέπεις πόσο βασισμένη στη ζωή είναι η ιστορία της Νεκταρίας;
    Δεν είχαμε ηγέτη που δεν άφηνε μήτε αεροσυνοδό παραπονεμένη;

    mhxeirotera-
    Για σκέψου σύμπτωση απόψεων,και σε μένα εκεί πήγε ο νούς μου!

    iris-
    Υπομονή λίγο ακόμα και για τα πάντα θα υπάρξει απάντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καπετάνιο μου είναι πολλοί που δεν έχουν καταλάβει ότι τα σάβανα δεν έχουν τσέπες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλως μας ηρθες!
    Τελικα απο μια λιποθυμια ξεκινουν παντα "μεγαλες καριερες"....
    Γ.... την ατυχια μου,
    μονο εγω οταν λιποθυμησα τσακιστικα σε σκαλια??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η συνέχεια της ιστορίας ήταν εξίσου διασκεδαστική με τα προηγούμενα, σίγουρα έτσι θα είναι και το τέλος :-)

    Ανυπομονούμε για τις ταξιδιωτικές φωτογραφίες και τις εντυπώσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. anna maria-
    Γιατί εσύ λιποθύμισες και δεν «λιποθύμισες»!

    γιώργος μανουσάκης-
    Τα ταξιδιωτικά από βδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οιαδήποτε ομοιότης με πραγματικά πρόσωπα ή περιστατικά δέον όπως θεωρηθεί απολύτως συμπτωματική. ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή