Τετάρτη 15 Αυγούστου 2007

ΠΟΙΟΥΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΤΕ ΜΩΡΕ;



O υπουργός Οικονομικών από παιδικής ηλικίας είχε επιδείξει υψηλό βαθμό ευφυΐας και από αυτή την ηλικία είχε αποδείξει την ικανότητα του στο να καλύπτει με κάθε τρόπο και αυτοθυσία τα κενά της οικονομίας.



Όταν ήρθε στην εξουσία η κυβέρνηση της δεξιάς του Κυρίου ,κατά Χριστόδουλον, και απέκτησε τον με εύηχο όνομα υπουργό των Οικονομικών, ένα από τα πρώτα μελήματα της εμπνευσμένης υπουργίας του ήταν να καταργήσει την έκπτωση από τις φορολογικές δηλώσεις με αποδείξεις.
Μετά το σοφόν αυτό μέτρο που έλαβε ,διαπίστωσε ότι η φοροδιαφυγή περιέργως πως αυξήθηκε στα ουράνια και μόνο κάτι ηλίθιοι ρομαντικοί ζητούσαν πλέον αποδείξεις.
Συγκέντρωσε λοιπόν τους επίλεκτους εγκεφάλους του υπουργικού του επιτελείου και αφού τους έστυψε μέχρι την τελευταία ρανίδα σοφίας που είχαν κατέληξαν τελικά σε αυτό που είχε καταργήσει ο ίδιος προηγουμένως.
Να έχουν έκπτωση οι φορολογούμενοι που θα συνυποβάλλουν στην φορολογική τους δήλωση αποδείξεις από διάφορες αγορές και υπηρεσίες.
Βέβαια μπορεί το όνομα του να έχει σχέση με τα άλογα όμως ο ίδιος δεν τρώει σανό.
Αρχικά σου λέει, θα σφίξει ο κώλος στα λαμόγια που δεν κόβουν αποδείξεις και θα αρχίσουν να κόβουν η τουλάχιστον μερικοί θα τους την ζητάνε.
Είναι σίγουρο όμως ότι μόνο όποιος δεν ξέρει στοιχειώδη πρόσθεση και αφαίρεση θα προτιμήσει να πάρει απόδειξη από όσους παρέχουν υπηρεσίες όπως πχ ο υδραυλικός που θα λέει 100 χωρίς απόδειξη ,η119 με απόδειξη και ΦΠΑ.
Αλλά ας πούμε ότι τους πιάνει όλους κρίση τιμιότητας και κόβουν αποδείξεις αβέρτα.
Αμ΄ έτσι αν αρχίσουν όλοι να εκπίπτουν από την φορολογία τους τότε χάνουμε από τα σίγουρα έσοδα .
Ο υπουργός όμως διαθέτει ένα εγκέφαλο που μοιάζει με εκείνη την μηχανή που κληρώνει τους αριθμούς των λαχείων.
Πολλές ιδέες σαν τις μπάλες γυρίζουν μέσα στο κεφάλι του και κάθε τόσο μία εκτινάσσεται με ορμή προς τα έξω.
Έτσι λοιπόν μετά τη σύσκεψη στο υπουργείο του ήρθε η σοφή ιδέα που τον έκανε να πετάξει από ενθουσιασμό τον πίλο του υπουργού και να μείνει με το σκουφάκι που φοράει το βράδυ όταν ξαπλώνει στο κρεβάτι, οπότε η σύζυγος του είπε χαϊδεύοντας τον στο κεφάλι του που της θύμιζε το αγαπημένο της άλογο : τι έπαθες Αλογοσκούφη ,αγάπη μου;
Της εξήγησε λοιπόν με ενθουσιασμό την ιδέα του.
Για να ισχύουν οι αποδείξεις πρέπει να έχουν σφραγίδα του καταστηματάρχη και να γράφουν και το όνομα του πελάτη.
Σκέψου χρυσή μου τι έχει να γίνει όταν πχ θα ζητάει κανείς απόδειξη από τον κοντινό του σουβλατζή . Θα πρέπει αυτός να σκουπίζει τον πάγκο από τα τζατζίκια να παίρνει την απόδειξη να την σφραγίζει με την σφραγίδα που θα έχει πίσω από τα κρεμμύδια, αφού πρώτα πατήσει το ταμπόν που θα είναι πίσω από τις κομμένες ντομάτες και να ρωτάει ευγενικά τον πελάτη ,πως σας λένε.
Και επειδή βέβαια ο πελάτης μπορεί να μην κάνει φορολογική δήλωση και να μην λέει το πραγματικό του όνομα αλλά να μαζεύει αποδείξεις για ένα φίλο του, τι θα πρέπει να κάνει;
Προφανώς να του ζητήσει την ταυτότητα του για να ελέγξει αν είναι αυτό το πραγματικό του όνομα.
Σκέψου όμως να έχει πάει ο ανόητος στο σουβλατζίδικο χωρίς ταυτότητα, οπότε ο σουβλατζής που θέλει να είναι συνεπής με τις υπουργικές εγκυκλίους τι θα κάνει το έτοιμο σουβλάκι που δεν θα μπορεί να το δώσει στον άνευ ταυτότητος πελάτη αφού δεν θα μπορεί να του κόψει απόδειξη ;
Ύστερα σκέψου την περίπτωση ,απολύτως υποθετική τονίζω, γιατί ο άνθρωπος είναι βράχος ηθικής και γι΄αυτό διαδέχτηκε τον αείμνηστο Αυλωνίτη στον σύλλογο Πνεύμα και Ηθική, να έχει πάει ο κύριος Αθεόφοβος με μία γκόμενα σε ένα μπαράκι και να έρθει ή ώρα να πληρώσει, οπότε το γκαρσόνι θα τον ρωτήσει το όνομα του για να το γράψει στην απόδειξη.
Υπάρχει μια πιθανότητα αυτός ο αλητήριος να μην έχει πει το πραγματικό του όνομα στην γκόμενα οπότε τι να την κάνει την απόδειξη με ψεύτικο όνομα ;
Υπάρχει όμως και η πιθανότητα να έχει πει το πραγματικό του όνομα αλλά να μην θέλει να βγάλει την ταυτότητα του και να δει η γκόμενα την πραγματική του ηλικία και την αρχαιολογική του φωτογραφία σε αυτήν όταν ακόμα είχε πλούσια κόμη .(το παίζει τζόβενο ο κερατάς, άσε που δεν με ψηφίζει!)
Ύστερα το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα μπορεί να εμφανίσει στο σπίτι απόδειξη από μπαράκι η από στριπτιτζίδικο όταν έχει πει στην γυναίκα του ότι εκείνη την ώρα είχε επείγουσα σύσκεψη στον σύλλογο Πνεύμα και Ηθική.
Στο όλο μπάχαλο που θα γίνει με τις αποδείξεις , σίγουρα σε λίγο θα μπλέξει και η Αρχή με τα προσωπικά δεδομένα που θα κρίνει ασφαλώς ότι δεν μπορεί ο περιπτεράς να ζητάει το όνομα πχ σε ένα που θέλει απόδειξη για τα προφυλακτικά που αγόρασε.
Μέχρι να καταλάβουν οι περισσότεροι ότι όλα αυτά είναι ανεφάρμοστα και φούμαρα , με όλα αυτά τα αναγκαία που έχουμε βάλει για να ισχύουν οι αποδείξεις, θα έχουν μείνει αρκετοί ευχαριστημένοι στο μυαλό τους που θα τους δίνουν οι υδραυλικοί αποδείξεις γιατί όλοι τους έχουν άχτι για τα λεφτά που ζητάνε για 10 λεπτά δουλειά με τελικό αποτέλεσμα να μας ξαναψηφίσουν .
Πόσοι θα χρειαστούν υδραυλικό μέχρι τις εκλογές για να αντιληφθούν τι θα γίνεται στη πραγματικότητα;
Έτσι τελικά θα πετύχουμε κάποιοι να κόψουν και καμιά απόδειξη παραπάνω και οι περισσότεροι να μην καταφέρουν να γλιτώσουν τίποτα ουσιαστικό από την εφορία.
Με ένα σμπάρο λοιπόν θα έχουμε πετύχει δύο τρυγόνια!
-Αγάπη μου είσαι μεγαλοφυΐα είπε με θαυμασμό η σύζυγος ,σε παρακαλώ πριν να κλείσεις το φως δώσε μου εκείνα τα χαπάκια από το κομοδίνο.
-Από τις προηγούμενες εκλογές είχες να πάρεις υπνωτικά χρυσή μου, γιατί πάλι ξανά;
-Να τώρα τελευταία βλέπω καθημερινά ένα μόνιμο εφιάλτη.
Ενώ είσαι όμορφος και ωραίος σαν λευκό άτι ,μικραίνεις και μπαίνεις σε ένα φάκελο και σε χώνουν από μια σχισμή σε ένα ξύλινο κουτί.

Κάτι άνθρωποι ανοίγουν το κουτί και βγαίνεις από το φάκελο κατάμαυρος και εκεί που προσπαθείς να πλυθείς και να ασπρίσεις ξανά σούρχεται κατακέφαλα ένα πράγμα που γράφει ομόλογο και σε αφήνει ξερό.
Πώς να κοιμηθώ μετά;


16 σχόλια:

  1. Exoun ke ta mh efarmosima metra th xarh tous. An mh ti allo mas psixagogun (meso ths grafhs su diladi dioti apo mona tus mallon katathlipsh prokalun).

    Kalhmera :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυσκολεύεσαι να πιστέψεις ότι τόσο ηλίθιοι άνθρωποι κυβερνούν αυτόν τον τόπο!Και το κακό είναι πως οι ίδιοι και οι προηγούμενοι,ψηφίζονται από το περίπου 90% του λαού.
    Λέτε να γίνει κάτι και αυτή τη φορά,να αλλάξει κατεύθυνση ο λαός ψηφίζοντας διαφορετικά;Δεν το βλέπω...
    Αν γίνει και πάλι έτσι,τότε το μόνο που μπερείς να πεις είναι πως κυβερνιόμαστε από ανθρώπους αντάξιούς μας!Αν μας άξιζαν καλύτεροι,θα τους βρίσκαμε και θα τους ψηφίζαμε,γιατί οι καλύτεροι υπάρχουν.Εμείς δεν τους θέλουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι να κάνει και αυτός με τέτοιο όνομα που του λαχε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. mhxeirotera-
    Αν αυτά τα μέτρα τα πάρεις σοβαρά θα πρέπει να τσακώνεσαι καθημερινά σε καθε συναλλαγή σου.

    syneas-
    Κάνεις λάθος να πιστεύεις να πιστεύεις ότι είναι ηλίθιοι.
    Απλά νομίζουν ότι απευθύνονται σε ηλίθιους.

    ange-ta-
    Μωρέ και αλλιώς να τον έλεγαν τα ίδια θα έκανε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι ποιους κοροιδευουν??

    Είδες κανένα να φέρει αντίσταση??
    Είδες κανένα να τους πει κατάμουτρα ότι είναι ηλιθιότητες όλες αυτές??

    Ξέρεις πόση εξυπνάδα πρέπει να έχεις για να μπορείς να ελέγξεις αν φοροδιαφευγει ο εστιάτορας ή ο ιδιοκτήτης του μπαρ??? Λίγη παραπάνω από αυτήν που έχουν που νομίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα πατάξουν την φοροδιαφυγή. Σιγά μην βγω έξω να μπεκρουλιάσω και θυμάμαι να ζητάω απόδειξη για τα ποτά που παίρνω!
    Δεν θα κάνω ΕΓΩ τον "αστυνόμο" όλο το χρόνο ζητώντας απόδειξη για να έχω έκπτωση 100€ (αν έχω τόσα φυσικά!)! Να τον κάνουν μόνοι τους. Και αν είναι ανίκανοι να το παραδεχτούν. Θα μας απαλλάξουν από το να αναρωτιόμαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι ιδέες σαν μπάλες αλλά μου φαίνονται ότι δεν πετάγονται από το κεφάλι του, αλλά από το κώλο του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καιρό είχα να δω να γράφεις άμεσα πλιτικό κείμενο. Πέρα από το ότι έχεις δίκιο και το έθεσες το γλυκά -με το χιούμορ εννοώ- πιάνεις ένα θέμα που απλά επιβεβαιώνει ότι όσοι το έκαναν νωρίτερα είχαν περισσότερο μυαλό, ή το επιτελείο τους εμπειρία.

    Έξυπνος είναι, έφαγαν λεφτά οι δικοί του και τάχα έδωσε ώθηση στην αγορά και χρήματα στους εμπόρους κτλ (μέσα από τη φοροδιαφυγή που επέτρεψε συνειδητά) και τώρα αναζητώντας να βρει τρόπους να επιστρέψει χρήματα -ενόψει εκλογών- επανέφερε το ζήτημα.

    Μακάρι να ήταν μόνο ζήτημα βλακείας και ασχετοσύνης των συμβούλων του. Το θέμα είναι μία απατεωνιά για να ανέλθουν τα έσοδα από την αγορά και φαίνεται ότι τάχα τόσο ο πληθωρισμός όσο και η κίνηση είναι καλύτερη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. debby-
    Δεν θυμάμαι που, άλλα εκεί έχουν βρεί ένα απλό και αποτελεσματικό τρόπο για την παταξη της φοροδιαφυγής που δεν θέλει κανένα ελεγκτικό μηχανισμό.
    Οι αριθμοί των αποδείξεων είναι και λαχνοί που κερδίζουν!

    spirosvii-
    Δεν έχουν τόση βαρύτητα για να φτάσουν μέχρι εκεί κάτω !

    δείμος-
    Αυτό που γράφεις είναι προφανές.
    Αν ήθελε να πατάξει την φοροδιαφυγή δεν είχε λόγο να καταργήσει το προηγούμενο σύστημα.
    Αν θέλεις να κόβουν αποδείξεις δεν σου χρειάζεται όλο αυτό το ανεφάρμοστο σύστημα,απλά αυξάνεις το κέρδος για τον φορολογούμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ε μα πιά! Αυτοί οι σουβλατζήδες οι φοροφυγάδες φταίνε! Και οι άλλοι, οι υδραυλικοί τι σου λένε;
    Μόλις τους πιάσει η τσιμπίδα του ..σκούφη, λύθηκε το οικονομικό!
    Και όμως! Τους πιστεύουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και δυστυχώς όλες αυτές οι παιδιάστικες ηλιθιότητες υποστηρίζονται από το 90% των ψηφοφόρων μας. Αχ αυτ'η η δημοκρατία! Μας κατέστρεψε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τα πατατάκια; Τα πατατάκια που τρώει τώρα ο απέναντί μου στο γραφείο- και είναι και ο οικονομικός συντάκτης- εκπίπτουν; Και αν ναι, τι θα πει στο παιδί του όταν δει τις αποδείξεις, που εκείνος (ο οικονομικός συντάκτης) του λέει να μην τρώει πατατάκια γιατί είναι ανθυγιεινά και του κόβουν την όρεξη; Ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Βασικά έγραψα το σχόλιο, γιατί στο χώρο του ΠΑΣΟΚ και όσων παρακολουθούν τα κοινά κυκλοφορεί η εντύπωση ότι απλά είναι χαζοί. Δεν θέμα βλακείας, είναι θέμα ότι ήθελαν να ανεβάσουν τα νούμερα τη ανάπτυξης (μπουαχαχαχα) και να μειώσουν εκείνα του πληθωρισμού (χιχιχιχι) μέσα από τη φοροδιαφυγή που επέτρεψαν.

    Έχει σημασία οι λίγοι που διαβάζουν να ξέρουν ότι ουσιαστικά μιλάμε για κλεπταποδόχους του κράτους (αφού καλύπτουν τον κλέφτη για να καρπωθούν ψήφους).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. anadelfos-
    Το ωραίο είναι ότι δεν θα τους πιάσει!
    Άντε να σου έχει βουλώσει η χέστρα και να πείς στον υδραυλικό έλα να την ξεβουλώσεις και κρατά μαζί σου και το μπλόκ των αποδείξεων!

    xaris-
    Δυστυχώς είναι χειρότερα από παιδιάστικες ηλιθιότητες.

    εαρινή συμφωνία-
    Τώρα πιά θα δίνει και στο παιδί του πατατάκια γιατί στα 100 θα εκπίπτει και θα τρώει τσάμπα με την απόδειξη τα 2!

    δείμος-
    Μου άρεσε πολύ αυτό το κλεπταποδόχοι του κράτους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γιατι ρε αθεό, δεν είναι; Τώρα μαθαίνω ότι θέλουν να κλέψουν και την ψήφο μας. Με τις υποκλοπές τι έγινε; Με τις υποσχέσεις για τους συμβασιου΄χους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. σε δουλεια να βρισκομαστε , παλι μετα τις εκλογες οι γνωστοι θα την πληρωσουν τη νυφη , οι ιδιωτες , ειναι ασχημο το κρατος να σε θεωρει και να σου συμπεριφερεται σαν κλεφτη , στην εφορια δεν ισχυει το τεκμηριο της αθωοτητας , ολοι κλεβουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. δειμος-
    Διάβασε το επόμενο ποστ.

    eparxiakosaloni-
    Και να θέλεις να μην είσαι φοροφυγάς στο ελεύθερο επάγγελμα δεν γίνεται γιατί εκ προοιμίου είσαι κλέφτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή