Τετάρτη 2 Ιουλίου 2008

ΔΩΣ΄ ΜΟΥ ΧΛΙΔΗ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΧΑΜΠΑΡΙ!




Το τεράστιο αυτό σιδερένιο κατασκεύασμα εκφράζει καλύτερα από τα λεξικά την έννοια της λέξης χλιδή.
Το γιατί στο τέλος του ποστ.
(για να καταλάβετε το μέγεθος του δέστε το σε σύγκριση με τους φοίνικες από κάτω)

.
.
Μερικές φορές οι ειδήσεις που διαβάζουμε ή ακούμε περνάνε χωρίς τις περισσότερες φορές να δημιουργήσουν στον εγκέφαλο μας κάποιο ερέθισμα για να τις αναλύσει.
Η είδηση ήταν απλή.
Το 23ο Συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς γίνεται στην Αθήνα στο Λαγονήσι στο Grand Resort Lagonissi σε ένα από τα πολυτελέστερα ξενοδοχεία της χώρας.
Για την διοργάνωση του συνεδρίου θα διατεθούν πάνω από τρία εκατομμύρια ευρώ.
Δεν θα καταφύγω στον απλοϊκό λαϊκισμό ότι με αυτά τα λεφτά θα μπορούσαμε να ταΐσουμε ή να εμβολιάσουμε χιλιάδες παιδιά στην Αφρική. Με αυτή την λογική τίποτα δεν θα έπρεπε να γίνεται ποτέ γιατί πάντα κάπου ,κάποιοι θα έχουν κάποιες ανάγκες.
Στο παρελθόν ο Ζαν Ζωρές είχε δώσει αποστομωτική απάντηση σε κάποιον που τον ειρωνεύτηκε όταν τον είδε σε ένα τραίνο λέγοντας του:
-Μα καλά εσείς κ. Πρόεδρε σοσιαλιστής ταξιδεύετε Α΄ θέση;
-Αγαπητέ μου του απάντησε εγώ δεν αγωνίζομαι για να ταξιδεύει όλος ο κόσμος Γ΄ θέση, αγωνίζομαι για να ταξιδεύουν όλοι Α΄ θέση!
Δεν θα έλεγα λοιπόν ένα παγκόσμιο συνέδριο να γίνει σε κανένα Γ΄ κατηγορίας ξενοδοχείο αλλά από την άλλη γιατί πρέπει να γίνει σε υπερπολυτελές ξενοδοχείο που το φτηνότερο δωμάτιο του κοστίζει πάνω από 500 ευρώ την ημέρα;
Μπορώ σαφώς να καταλάβω την ανάγκη πολλών ανθρώπων για πολυτέλεια και άνεση.
Αρκετά άτομα, ιδίως αν πέρασαν στερημένα χρόνια, όσο ανέρχονται σε αξιώματα τους ανοίγονται πλέον ευκολότερα πόρτες που στο παρελθόν δεν είχαν φανταστεί ποτέ τους ότι θα τις περάσουν και γι΄αυτό υποκύπτουν στην έμφυτη ανάγκη τους να απολαύσουν όλα αυτά που είχαν στερηθεί, δηλαδή πολυτέλεια και φιγούρα .
Μαζί αρχίζουν και αναπτύσσουν την πίστη ότι όλα όσα τους προσφέρονται είναι λίγο πολύ αυτά που πάντα κανονικά θα έπρεπε να έχουν γιατί στο κάτω κάτω της γραφής είναι και επιβράβευση της αξίας τους.
Έτσι αρχίζει και η αποδοχή απο μέρους τους προσφορών από κουζίνες και πλυντήρια μέχρι ηλεκτρονικό εξοπλισμό για το γραφείο ή τσάμπα ταξιδάκια με κότερα και αεροπλάνα από διάφορους πολύ πρόθυμους επιχειρηματίες που προφανώς τις κάνουν οι άνθρωποι για την ψυχή της μάνας τους.
Τώρα άν ρίξουν και κανένα ρευστό ,μπορείς να πείς όχι;τόσες ανάγκες υπάρχουν.
Πάσα προσφορά δεκτή!
Μπορεί την αφορμή να μου την έδωσε το συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς αλλά λίγο πολύ το φαινόμενο αυτό ξεπερνάει την συγκεκριμένη πολιτική ομάδα και εμφανίζεται σε όλο το πολιτικό φάσμα και σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής.
Η εξουσία όμως δυστυχώς διαφθείρει και αυτό είναι γνωστό από την αρχαιότητα.
Aπλά σε εποχές που η παγκόσμια οικονομική συγκυρία υποχρεώνει όλο και ευρύτερα στρώματα του πληθυσμού να ζουν σε συνθήκες οικονομικής ανέχειας είναι προκλητικό άτομα που είναι στον πυρήνα ή στα πέριξ της εξουσίας να επαγγέλλονται μια δικαιότερη κοινωνία για το πόπολο ενώ συγχρόνως επιφυλάσσουν προκλητικά για τον εαυτό τους πολυτέλειες και συνθήκες ζωής πολύ πάνω από τις αναγκαίες για μια άνετη διαβίωση.
Βέβαια υπάρχουν και μερικοί που προτιμούν να κάνουν το σκατό τους παξιμάδι προκειμένου προς τα έξω να δείχνουν άρχοντες.
Έτσι με τα 6000 περίπου ευρώ που είναι περίπου η βουλευτική αποζημίωση και με όλα τα έξοδα που προβλέπει το αξίωμα τους, είναι αξιοθαύμαστο πως τα καταφέρνουν πχ το Μητσοτακέικο να κάνει με πλήθη κόσμου δεξιώσεις και βαφτίσια ή ο Τσοχατζόπουλος γαμήλιες δεξιώσεις στο Παρίσι.
Θα έλεγα όμως ότι καλό είναι να αποφεύγει κανείς τα παξιμάδια που μπορεί να προσφέρουν στο σπίτι τους!
Η σύγχρονη ιστορία με τα λαδώματα της SIEMENS φοβάμαι ότι θα σφίξει αρκετούς κώλους ώστε δυστυχώς να μην μπορούμε να απολαύσουμε αντίστοιχες εκδηλώσεις στο άμεσο μέλλον.
Αυτό που μέχρι τώρα ήταν μεν σε όλους γνωστό δηλαδή ότι όλη αυτή η πολυδάπανη διαφήμιση των κομμάτων και πολλών υποψηφίων δεν πληρώνεται από την τσέπη τους ούτε από την κρατική χορηγία αν δεν μας είχε έρθει σαν εισαγόμενο σκάνδαλο από την Γερμανία (θυμάστε εκείνη την διαφήμιση με τον εισαγόμενο ;) πιθανώς δεν θα είχε γίνει πρωτοσέλιδο.
Εδώ ολόκληρη ομολογία του Αλαφούζου ότι είχε δώσει λεφτά στον Μητσοτάκη είχε πέσει στα μαλακά και γρήγορα καλύφτηκε και ξεχάστηκε.
Όμως εκείνοι οι Γερμανοί και οι δίκες τους χάλασαν την σούπα.
Οπότε το Πανελλήνιο παρακολουθεί με σαδιστική ικανοποίηση αυτό που έβλεπε μεν αλλά δεν ήθελε να παραδεχτεί ,ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός!
Θέλετε δε να κάνω μια πρόβλεψη για τις επόμενες εκλογές όποτε γίνουν;
Ξεχάστε τα συνεχή διαφημιστικά σπότ που προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο ένας ή ο άλλος είναι καλύτερος από τον κανένα.
Επιτέλους «το σεμνά και ταπεινά» που απέτυχε ο Κωστάκης να εφαρμόσει στην κυβέρνηση του θα γίνει πραγματικότητα στην προεκλογική εκστρατεία των κομμάτων.
Ξεχάστε επίσης τα πολυδάπανα εκλογικά κέντρα των υποψηφίων και την έντονη προβολή τους.
Το μήνυμα ήδη έχει έρθει από το εξωτερικό.
Αρκετοί ψηφοφόροι πλέον ψηφίζουν πλέον ένα υποψήφιο που δεν έχουν ακούσει τίποτα γι΄ αυτόν ούτε τον έχουν δει ποτέ σε προεκλογικό φυλλάδιο με την νεανική φωτογραφία του από τα φοιτητικά του χρόνια!
Δυστυχώς προβλέπω ότι τελικά σε αυτές τις εκλογές δεν θα μπορέσω να γράψω, όπως στις προηγούμενες , ένα νέο ποστ για την ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΦΥΛΛΑΔΙΩΝ Το εσωτερικό του.
Πίστα σκι στα εμιράτα !
.Άραγε έστειλε η SIEMENS κανένα υπουργό εδώ για σκι αντί να τον στείλει στην μπανάλ πλέον Ελβετία;
Πιστεύω ότι μπορείτε βλέποντας αυτή την φωτογραφία να καταλάβετε γιατί ανεβαίνει κάθε μέρα το πετρέλαιο.

15 σχόλια:

  1. Από το «Έθνος» σήμερα:
    Yπό τον φόβο νέων αποκαλύψεων, δύο μέρες μετά τη δημοσιοποίηση ανακριτικού υλικού, που εμπλέκει υπουργό της κυβέρνησης στην υπόθεση της Siemens και ενώ εκκρεμούν σωρεία αιτημάτων του εισαγγελέα Παν. Αθανασίου για το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, ολοκληρώθηκε άρον άρον η δικαστική έρευνα για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens χωρίς ίχνος εμπλοκής πολιτικών προσώπων και πολιτικής ευθύνης.

    Τα λόγια είναι περιττά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. i xlidi den einai kaki
    panta se olous tous aiwnes kai se ola ta koinonikopolitika sistimata, itan deigma oikonomikis evmarias!
    i diaploki, o neoploutismos, to kamarwste mas geitonises kai oi apotiximenoi politikoi me enoxloun..
    piga sto Dubai kai episkeftika to anaferomeno kentro
    pou itan pio ftino apo to EuroDisney, to legoland, to Gardaland kai to Alton towers

    kairos na papsoume na asxoloumaste me tin politiki kai tous politikous

    me tin apaxia isws katalavoun

    sorry gia ta frangolevantinika alla to pda den exei ellinika

    dimitris

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. chris-
    Απλά το θέμα θα σέρνεται σε όλη την διάρκεια της τακτικής ανάκρισης με αποτέλεσμα να μειωθεί τελικά το ενδιαφέρον του κόσμου για την υπόθεση αυτή.

    Δημήτριος ο Ταξιδευτής-
    Το ποστ μου δεν είναι κατά της χλιδής όταν είναι να την πληρώσεις από την τσέπη σου.
    Οι μίζες όμως είναι απο την δική μου και την δική σου τσέπη και σε αυτό έχω μια μικρή διαφωνία!
    Χλιδή με ξένα κόλλυβα πάει πολύ.
    Βεβαίως και θα ασχολούμαστε με την πολιτική γιατί ΄και η παραμικρή πράξη στην ζωή μας είναι πολιτική.
    Ως εκ τούτου δε θα ασχολούμαστε και με την πολιτική και ,με τους πολιτικούς και θα ξεχωρίζουμε από αυτούς αυτούς που αξίζουν την ψήφο μας.
    Δεν αποδέχομαι ποτέ αφοριστικές και απλοποιημένες απόψεις όπως όλοι οι εφοριακοί τα πιάνουν,όλοι οι παπάδες είναι πούστηδες,όλοι οι πολιτικοί είναι πουλημένοι κτλ.
    Όσο για το χιονοδρομικό κέντρο στο Ντουμπάι αυτό είναι ακραία εκφραση χλιδής άσκοπης και επιδεικτικής.
    Λέει ότι έχουμε λεφτά με την σέσουλα και έτσι κάνουμε σκί και στην έρημο!
    Το σκί δεν είναι μόνο ότι τσουλάω σε δύο ξύλα,είναι η αίσθηση της βουνήσιας υπαίθρου,η διαδρομή μέχρι εκεί,οι καιρικές μεταβολές,το τζάκι μετά και όλα αυτά που δίνουν σε αυτό το σπόρ την ομορφιά του.
    Η όλη κατασκευή μου θυμίζει εκείνες τις πλαστικές κούκλες με μουνί που αγοράζουν μερικοί και τις πηδάνε!
    Μπορεί να εκσπερματίζουν σε αυτές αλλά γυναίκες δεν θα γίνουν ποτέ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θέλω χλίδα Χριστιανοί!

    Βοηθείστε τον άχλιδο!

    (Είμαι και φάν του Λεηγκονάηζι ρηζόρτ και της σοσιαλιστικής τριεθνούς).

    ΥΓ.

    Γιατί τι εχουν οι πλαστικές φουσκωτές σακούλες με μουνί;

    ΚΑΙ εκσπερματίζεις ΚΑΙ βγάζεις και τα σκουπίδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ομολογώ ότι οι απόψεις μου περί πολιτικής και πολιτικών είναι απλοικές και γενικευμένες

    όμως δεν έχω καμμία ένδειξη(πόσο μάλλον απόδειξη) ότι οι πολιτικοί είναι όλοι διεφθαρμένοι, άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο.
    (ενώ και παπάδες και έναν εφοριακό ξέρω που δεν κατατάσσονται στις κατηγορίες που αναφέρεις)

    θέλω όμως να παρατηρ'ησω ότι όλο και συχνότερα ακούγεται η έκφραση "στις επόμενες εκλογές"


    για τις μίζες έχω να πω αυτό που είχε πει ο μητσοτάκης για την ονομασία της fyrom πριν από πολλά χρόνια : "κάποτε θα το θυμόμαστε και θα γελάμε"

    και τώρα η κόρη του κάνει τις διαπραγματεύσεις......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αθεόφοβε μου,
    αυτό που δεν κατάλαβα ποτέ είναι αν απ' αυτά τα χλιδάτα Συνέδρια βγαίνει κάτι θετικό για τους πεινασμένους και αδικημένους του πλανήτη. Εσύ έχεις καταλάβει?
    Τώρα γι' αυτή την πίστα του σκι στα Εμιράτα τι να πω!!! Ήθελα να ξερα όταν τελειώσει το πετρέλαιο σ' αυτές τις χώρες τι θα κάνουνε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα,

    Ακριβώς όπως το είπες στο σχόλιο σου στον «Ταξιδευτή». Δεν με πειράζει καθόλου η χλιδή όταν προέρχεται από την δουλειά κάποιου και γι αυτό δενμιλάω απαξιωτικά πχ για ους εργαζόμενους στον χρηματιπιστωτικό τομέα και τα bonus που παίρνουν(αναφέρομαι βέβαι σε traders). Τουλάχιστον αυτοί δουλεύουν οποτε καταλαβαίνω και το να τρώνε σολωμό στο μεσημριανό διάλλειμμα και να οδηγάνε την Aston Martin και να έχουν σπίτι στο Chelsea. Από που και ως που όμως κάποιοι πολιτικοί που δεν έχουν πλύνει ούτε ποτήρι απολαμβάνουν τα ίδια και ακόμα περισσότερα;

    Οσο για το χιονοδρομικό κέντρο στο Ντουμπάι, δεν θέλω να δικαιολογήσω τίποτα και επί της ουσιας δεν με απασχολεί το θέμα και το βρίσκω και λίγο γελοίο και συνάμα κιτς ως θέαμα, αλλά αν η κυβέρνηση της χώρας θέλει να προσφέρει μία τέτοια άνεση-πολυτέλεια στους κατοίκους της χώρας ας το κάνει. Θα το δεχτώ από τη στιγμή που δεν υπάρχουν φτωχοι, ζητιάνοι, άρρωστοι κτλ. Το να ξοδεύονται τα χρήματα ενός κράτους, που στην ουσία είναι δικά μας, σε ανούσιες απολαύσεις μία πολύ περιορισμένης κάστας ανθρώπως είναι προκλητικό. Οχι, δεν είναι όλοι ίδιοι, και είναι δική μας δουλειά ως πολίτες να τους ξεχωρίσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. polsemannen-
    Βλέπω ότι εκεί στις Σουηδίες αναπτύσσεται πολύ η πρακτική και οικολογική σκέψη !

    athinovio-
    Όταν θα τις θυμόμαστε στο μέλλον θα λέμε τότε:
    Θυμάσαι,πάλι τα ίδια όπως και τότε!

    meropi-
    Το μόνο θετικό που μπορώ να δώ είναι η γνωριμία μεταξύ ηγετών που μπορεί να φανεί χρήσιμη στο μέλλον.
    Είναι αυτό που έλεγα πάντα στους συνεργάτες μου:αφήστε το τηλέφωνο και πηγαίνετε να συζητήσετε το θέμα με προσωπική επαφή.Είναι πάντα πιο αποτελεσματικό.

    ndn-
    Όλοι οι άνθρωποι είναι φυσιολογικό να θέλουν το καλύτερο ακόμα και την χλιδή.Μόνο που για πολλούς γίνεται αυτοσκοπός και επιδιώκουν να την αποκτήσουν με κάθε μέσον θεμιτό ή αθέμιτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. οι περισσότεροι πολιτικοί ανήκουν στην κατηγορία των μπαστουνόβλαχων (με όλη την κακή σημασία της λέξης!) που ταυτίζεται και με την άλλη κατηγορία τη γνωστή και ως...έκανε η μύγα κώλο κι έχεσε τον κόσμο όλο!!! και που μου θυμίζουν τους τύπους στα εξώφυλλα προηγούμενου ποστ σου!!!
    ;0)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Την αρχίζω να την συμπαθώ!! Την ξεσκίσαμε στο άρμεγμα!! Με τους πολιτικούς μας εννοώ!! Όχι παίζουμε..
    Αν σ' αρέσει Μπάρμπα Λάμπρο ξαναπέρνα από την Άνδρο!!
    Και τα διάφορα ότι, δήθεν, ο Χριστοφοράκος επισκέφτηκε στο γραφείο του τον κ. Τσουκάτο και τον επίεσε να δεχθεί τον παρά κλπ κλπ είναι για πολύ αφελείς.. (Δηλαδή για τον Ελληνικό Λαό!!). Σε προεκλογικές περιόδους οι επιχειρηματίες κρύβονται, δεν βγαίνουν ούτε καν στα τηλέφωνα, όταν τους ζητούν πολιτικοί. Για να γλυτώσουν βεβαίως τις αρπαχτές..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. maika-
    Σε παρακαλώ πολύ,οι φάτσες στο προηγούμενο ποστ είναι καλλιτέχνες με αισθητικές αναζητήσεις που κατέληξαν ότι το ωραιότερο πράγμα για το εξώφυλλο του δίσκου τους είναι οι ευγενικές και χαριτωμένες φάτσες τους !

    βαρδακας-
    Ο Χριστοφοράκος ότι έκανε το έκανε για την σωτηρία της ψυχής της μάνας του γι΄ αυτό και η Ζήμενς, εταιρεία που σέβεται τις οικογενειακές παραδόσεις, του επέτρεπε να δίνει έτσι απλόχερα τα λεφτά της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα;
    Τους υπεχρέωσε η Ζήμενς με χρήση βίας ή με απειλή χρήσης βίας να τα πάρουν;
    Η μήπως αυτοί απείλησαν την Ζήμενς ότι αν δεν τα πάρουν δεν θα τα πάρει..
    Στον δικό μου Κώδικα Αξιών και ο δωροδοκών και ο δωροδοκούμενος είναι κακοποιοί. Μεγαλίτερο κακοποιό όμως θεωρώ τον δωροδοκούμενο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. portokalis-
    Αυτή είναι η καλύτερη ευχή!

    βαρδακας-
    Δεν θυμάμαι ποιός πρωθυπουργός ήταν που παραγγέλλοντας ένα πολεμικό του είπαν τόσο είναι και η προμήθεια σας.
    Όποτε τους απάντησε να την εκπέσετε από την τιμή αγοράς!
    Δυστυχώς σήμερα μία ατακα του Χαρύ Κλίν τα έχει πεί όλα:
    -Λάβετε ημέτερε τα δέοντα προς διεκπεραίωσιν της υποθέσεως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. "Δεν θυμάμαι ποιός πρωθυπουργός ήταν που παραγγέλλοντας ένα πολεμικό του είπαν τόσο είναι και η προμήθεια σας.
    Όποτε τους απάντησε να την εκπέσετε από την τιμή αγοράς!".
    Δεν ξέρω ποιός Πρωθυπουργός το είπε. (Ελπίζω να το είπε κάποιος). Ξέρω όμως πολλούς που δεν θα το έλεγαν..
    Άκουσα και μια Κρητική μαντινάδα (προφανώς φτιαγμένη προσφάτως για ην περίπτωση) "Λιόφυτο δεν αγόρασες. Μαζώχτρα δεν επήγες. Πες μου σε παρακαλώ το λάδι που το βρήκες!".

    ΑπάντησηΔιαγραφή