Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ




Είχα σκοπό να μην ασχοληθώ άλλο με το εμβόλιο και ιδίως με την εκτεταμένη παραπληροφόρηση που προέρχεται από δημοσιογράφους οι οποίοι θεωρούν ότι τα γραφόμενα τους είναι κάτι το αντίστοιχο με το αλάθητο σαν του Πάπα.
Το λέω αυτό γιατί έστειλα e-mail στην δημοσιογράφο που είχε δημοσιεύσει το κείμενο για το οποίο έγραψα το ποστ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ –ΜΙΑ ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ και στο οποίο έγραφα:
πως η εφημερίδα θα πρέπει να προβεί σε ανασκευή των ανακριβειών που δημοσιεύτηκαν ,πιστεύω καλή τη πίστη.
Μου απάντησε :
αυτό που έκανα ήταν να παρουσιάσω την άλλη άποψη. Τι κυκλοφορεί στον Ιστό, τι κυκλοφορεί στα mail, όλα μαζεμένα με αφορμή τον πανικό της γρίπης.
Πουθενά δεν γράφω ότι οι απόψεις αυτές ισχύουν. Πουθενά δεν υιοθετώ κάποια από αυτές τις γνώμες και επιπλέον γράφω ξεκάθαρα "τα σχόλια δικά σας".
Και της ανταπάντησα πως :
στο κείμενο υπάρχουν όχι μόνο γνώμες αλλά και ψευδείς ειδήσεις όπως πχ :
1-οι κόρες του Ομπάμα δεν θα εμβολιαστούν
όταν ήδη έχουν εμβολιαστεί.
2-5 γυναίκες, όλες νοσοκόμες και άρα ομάδα υψηλού κινδύνου, που είχαν εμβολιαστεί, πέθαναν,
όταν δεν πέθανε καμία.
3-Ηδη η Πολωνία και η Τσεχία απαγόρευσαν τον εμβολιασμό στις χώρες τους,
όταν δεν υπάρχει τέτοια απαγόρευση και στην Τσεχία αρχίζουν μέσα στην εβδομάδα
4-Καταγγελίες λένε πως η συντριπτική πλειονότητα των θανάτων από την «πανδημία» γρίπης σημειώθηκαν στο Μεξικό, όπου ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ δωρεάν εμβολιασμός στους κατοίκους, όταν τώρα ζητούν να πάρουν τα εμβόλια.
5-η πρώην υπουργός Υγείας της Φινλανδίας,
όπως βέβαια μόνη της αυτοαποκαλείται !
Όλα τα παραπάνω δεν είναι γνώμες αλλά ψευδείς ειδήσεις που ο κόσμος που τις διαβάζει σε μια σοβαρή εφημερίδα (σαφώς είναι σοβαρή αφού την διαβάζω από το πρώτο της φύλο!) τις θεωρεί δεδομένες.
Δεν θα είχα ποτέ αντίρρηση να εμφανίζονται οι διάφορες απόψεις με την διαφορά όμως ότι θα πρέπει να τονίζεται και το τι είναι και το πόσο σοβαρός είναι αυτός που το λέει.
Γράψε τι λέει η Jane Burgermeister αλλά γράψε ότι πιστεύει πως υπάρχει διεθνής συνομωσία από τους Illuminati!
Γράψε τι λέει η Rauni-Leena Luukanen-Kilde, η αυτοαποκαλούμενη υπουργός της Φιλανδίας , αλλά γράψε ότι επίσης λέει πως της έσωσαν την ζωή 3 φορές οι εξωγήινοι !
Έτσι πληροφορείται ο αναγνώστης και τι λέγεται από διαφόρους αλλά και το πόσο σοβαροί είναι αυτοί που τα λένε.
Ελπίζω ότι σε προσεχές κείμενο σου θα ξεκαθαρίσεις ότι πολλά από τα σενάρια αυτά δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα δημοσιεύοντας τα παραπάνω που την αποκαθιστούν.
Όπως καταλαβαίνετε δεν υπήρξε ούτε απάντηση ούτε επανόρθωση για τα παραπάνω και αρκεί να βάλετε στον Γούγλη τις λέξεις πχ Υπουργός Φιλανδίας ,ζητώντας να σας βγάλει μόνο τα site από την Ελλάδα, για να δείτε την αναπαραγωγή ως σοβαρής είδησης των λεγομένων της, όπως αντίστοιχα και για τις κόρες του Ομπάμα κτλ.
Όπως είπα στην αρχή δεν θα είχα ξανασχοληθεί με το θέμα αν στην ίδια εφημερίδα της 28-11-09 δεν εμφανιζόταν ένα άρθρο με τίτλο:
Οικονομικά παιχνίδια με το εμβόλιο... πίσω από τις πλάτες μας αυτό με την βαρύτητα ενός πανεπιστημιακού ,από τον Καθηγητή Βιοχημείας στο Τμήμα Βιολογίας, στο Πανεπιστήμιο Πατρών, ΧΡΗΣΤΟ ΓΕΩΡΓΙΟΥ.
Βέβαια στο άρθρο το μόνο που δεν μας αναλύεται είναι τα οικονομικά παιχνίδια που γίνονται πίσω από τις πλάτες μας !.
Το άρθρο αρχίζει με την κινδυνολογία για το εμβόλιο λόγω της απόσυρσης μιας παρτίδας εμβολίων στον Καναδά επειδή εμφανίστηκαν σε αυτήν μερικές αναφυλακτικές αντιδράσεις σε ποσοστό 500% πάνω από το αναμενόμενο!
Διαβάζουμε λοιπόν στα λινκ που μας παραπέμπει :This is five times the expected number. None of the patients reportedly suffered long-term ill-effects. (1)
(Τα νούμερα στις παρενθέσεις είναι τα νούμερα από τις ίδιες τις παραπομπές του άρθρου).
Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία (25-11-09) στον Καναδά έχουν σταλεί 7.500.000 εμβόλια και το ποσοστό παρενεργειών που έχουν παρατηρήσει από όλες τις παρτίδες του εμβολίου είναι 0.32 ανά 100.000 άτομα.
Από την παρτίδα των 172.000 εμβολίων που παρατηρήθηκαν τα περιστατικά αναφυλαξίας, το ποσοστό αυτό ήταν 4/100.0000, έχουν επιστραφεί για έλεγχο 15.000 που δεν πρόλαβαν να χρησιμοποιηθούν, ο έλεγχος συνεχίζεται αλλά δεν έχουν παρατηρήσει μέχρι στιγμής κάποιο εμφανές πρόβλημα στην παρασκευή του και γι΄ αυτό και πιθανολογούν στατιστική ανωμαλία.
Η ΠΟΥ ανακοίνωσε ότι έχουν εμβολιαστεί σε όλο τον κόσμο 65.000.000 άτομα, μέχρι την περασμένη εβδομάδα, και έχει διαπιστωθεί ότι το πανδημικό εμβόλιο είναι το ίδιο ασφαλές με το εποχικό.
Στην συνέχεια γράφει για 3 θανάτους : που επήλθαν εντός μιας εβδομάδας από τη λήψη του εμβολίου, και μας παραπέμπει σε άρθρο από ένα site κατά των εμβολιασμών που έχει τον καθοριστικό τίτλο:. Canada: The Killer H1N1 Vaccine. Manitoba and Quebec : Three deaths resulting from the H1N1 Vaccine.(2)
Βέβαια στο ίδιο το άρθρο διαβάζουμε ότι :The news reports have highlighted deaths resulting from the H1N1 flu (often unconfirmed)….
Οι 2 που αναφέρονται σχετικά στην είδηση ήσαν μια διαβητική γυναίκα και ο άλλος ένας 80 χρονος.
Στην συνέχεια στα πλαίσια της κινδυνολογίας μας ενημερώνει πως η κυβέρνηση αλλά και τα ΜΜΕ μας έχουν αποκρύψει ότι το εμβόλιο που γίνεται στον Καναδά είναι το ίδιο με αυτό που γίνεται στην χώρα μας γεγονός που ο δαιμόνιος ερευνητής το ανακάλυψε διαβάζοντας απλώς τις δημοσιευμένες στο ιντερνετ και προσιτές στον καθένα πατέντες!
Στο κείμενο αυτό δεν θα μπορούσε να λείπει και ο κλασσικός εκφοβισμός του κόσμου για :τα επικίνδυνα συστατικά του εμβολίου της (του Pandemrix), όπως το ανοσοενισχυτικό σκουαλένιο (σελίδα 44) και η τοξική υδραργυρούχος θειομερσάλη (σελίδα 12) [6].
Το σκουαλένιο λοιπόν είναι ένα ακόρεστο έλαιο που συμμετέχει στην βιοσύνθεση της χοληστερίνης στο σώμα μας.(σελ 13 της παραπομπής 6)
Δηλαδή για να κάτσει στα αγγεία σας η χοληστερίνη από τα χάμπουργκερ που καταβροχθίζετε έχει συμμετάσχει το σκουαλένιο στην συνθεση της, που παρεμπιπτόντως πιθανολογείται ότι έχει και αντικαρκινογόνο δράση.
Ας δούμε τώρα το άλλο επικίνδυνο συστατικό την θειομερσάλη για την οποία έχω ήδη γράψει ότι η ΠΟΥ θεωρεί την χρήση της στα εμβόλια ασφαλή.
Στο Pandemrix της GSK, μια δόση των 0,5 mL περιέχει 2,5 μg υδραργύρου καθώς ο υδράργυρος είναι το 50% της μάζας της θειομερσάλης και η μάζα της σε μια δόση είναι 5 μικρογραμμάρια.
Ένα μικρογραμμάριο (μg) είναι ένα εκατομμυριοστό του γραμμαρίου!
To αστείο είναι ότι σύμφωνα με την EFSA (Εuropean Food Safety Authority, δεδομένα του 2004) ένας ενήλικος Έλληνας 80 Kg εκτίθεται τη βδομάδα σε 40- 160 μικρογραμμάρια υδραργύρου, λόγω της κατανάλωσης θαλασσινών.
Και τα θαλασσινά δυστυχώς δεν περιέχουν αιθυλικό υδράργυρο αλλά μεθυλικό υδράργυρο, που βιοσυσσωρεύεται και έχει χρόνο ημιζωής (χρόνος για να μειωθεί η δραστικότητα στο 50% της αρχικής) 1,5-2 μήνες.(Τα στοιχεία από το μπλογκ BioLogos)
Όμως παραπληροφόρηση χωρίς και ολίγο αντιαμερικανισμό δεν γίνεται!
Γράφει:Το ίδιο είχε κάνει και η αμερικανική εταιρεία Baxter (μεγάλο μέρος των μετοχών της οποίας κατέχει ο περιβόητος υπουργός Άμυνας της πρώην κυβέρνησης Μπους, Ντόναλντ Ράμσφελντ)
Εδώ πετυχαίνει διάνα!
Γιατί και μόνο η φάτσα του Ράμσφελντ προκαλεί στους περισσότερους από μας αναφυλαξία σημαντικότερη από ότι μπορεί να προκαλέσει το εμβόλιο!
Μόνο που ο Ράμσφελντ δεν έχει σχέση με την Baxter αλλά με την εταιρεία Gilead Sciences Inc. που κατασκεύασε το Tamiflu και της οποίας ήταν πρόεδρος από το 1997 έως τον Ιανουάριο 2001.
Διαβάζουμε επίσης παρακάτω:
Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα που έχει τεθεί είναι αν η Glaxo και η Baxter (που φτιάχνει το αμερικανικό εμβόλιο Celvapan για τον ιό Η1Ν1) ήταν προετοιμασμένες χρόνια πριν για μια πανδημία της γρίπης των χοίρων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Σε αυτό συνηγορεί το γεγονός ότι και οι δύο αυτές εταιρείες είχαν καταθέσει πατέντες για τέτοιου είδους εμβόλια πολύ πριν εντοπιστεί αυτός ο ιός στον άνθρωπο για πρώτη φορά τον Μάρτιο-Απρίλιο 2009 στο Μεξικό. ….Έτσι, όταν ξέσπασε η γρίπη των χοίρων το 2009, οι δύο εταιρείες ήταν έτοιμες από το 2006.
Μας παραπέμπει δε στα σχετικά λινκ για εδραίωση των λεγομένων του.
Ας δούμε λοιπόν τα πράγματα με την σειρά.
Σε συνάντηση του ΠΟΥ στη Γενεύη (στις 2-3 Νοεμβρίου 2005) έγινε σύσκεψη για την «αξιολόγηση και ανάπτυξη πανδημικών εμβολίων γρίπης» [10]
Σε αυτήν είχε κληθεί ο συν-εφευρέτης του εμβολίου της Baxter, δρ Kistner Otfried μαζί με άλλους εκπροσώπους από τα ερευνητικά εργαστήρια των φαρμακευτικών εταιρειών, μεταξύ των οποίων και ο δρ Norbet Hehme της Glaxo.
Αυτό το γεγονός είναι, κατά τον αρθρογράφο, ενδεικτικό του τρόπου με τον οποίο ο ΠΟΥ και οι φαρμακευτικές εταιρείες λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία!
Εδώ που τα λέμε αφού θα μιλάγανε για εμβόλια για μια πιθανή πανδημία θα έπρεπε να έχουν φωνάξει ως ειδικούς μερικούς αστρολόγους ή έστω στην ανάγκη τον αρθρογραφούντα καθηγητή ή τουλάχιστον εμένα!
Βέβαια για να γίνει καλύτερα κατανοητή η λειτουργία ως συγκοινωνούντων δοχείων της ΠΟΥ και των φαρμακοβιομηχάνων, παραλείπεται να ειπωθεί ότι στην σύσκεψη μετείχαν 29 ειδικοί από διάφορα κράτη του κόσμου, 17 επιστήμονες εκπρόσωποι της βιομηχανίας και 16 της γραμματείας της ΠΟΥ.
Βέβαια αν η ΠΟΥ δεν είχε ασχοληθεί με το εμβόλιο για την γρίπη ,οι ίδιοι που σήμερα θεωρούν ότι 62 άτομα, από όλα τα μέρη του κόσμου συνωμότησαν για να μας πουλήσουν εμβόλια ,θα ήταν οι λάβροι κατήγοροι της ΠΟΥ για την αδιαφορία που δείχνει απέναντι στην υγεία των λαών!
Το 2005 υπήρχε ως γνωστόν, ο φόβος μιας πανδημίας από μετάλλαξη του στελέχους του ιού της γρίπης των πτηνών Η5Ν1, που η θνησιμότητα από αυτόν έφτανε τότε στο 60% των ασθενών.
Τα εμβόλια λοιπόν που επρόκειτο να κατασκευαστούν θα πρέπει να είχαν τα στελέχη που συνιστά η ΠΟΥ και είναι αυτά που δυνητικά μπορούν να προκαλέσουν μια επιδημία.
A preferred composition contains three inactivated split virion antigens from the WHO recommended strains of the appropriate influenza season.(σελ12 του 6)
Στο τι λοιπόν ήσαν έτοιμες οι εταιρείες αναγράφεται επακριβώς στην σελ 23 (6) της πατέντας του Pandemrix .
In a preferred embodiment, the influenza strain may be associated with a pandemic outbreak or have the potential to be associated with a pandemic outbreak. In particular, when the vaccine is a multivalent vaccine such as a bivalent or a trivalent vaccine, at least one strain is associated with a pandemic outbreak or has the potential to be associated with a pandemic outbreak. Suitable strains are, but not limited to: H5N1,H9N2, H7N7,H2N2,H1N1.
Ο φόβος λοιπόν τότε ήταν μια επιδημία με τον Η5Ν1 και γι΄ αυτό αρχικά τα εμβόλια ήσαν προσανατολισμένα σε αυτόν, ενώ βέβαια ο Η1Ν1 ήταν γνωστός από το 1918 ότι μπορεί να προκαλέσει πανδημία! (σελ 26 του 6)
If such viruses have the potential to spread from person to person, they may spread worldwide within a few months to a year, resulting in a pandemic. For example, in 1957(Asian Flu pandemic),viruses of the H2N2 subtype replaced H1N1 viruses that had been circulating in the human population since at least 1918 when the virus was first isolated.
Η δε Baxter στην αίτηση για την πατέντα της παραγωγής ιικών εμβολίων (9)
γράφει:In particular preferred embodiments the composition or comprises more than one antigen,e.g. 2,3,4,5,6,7,or 8,in particular of different virus strains, subtypes or types such as influenza A and influenza B, in particular selected from one or more of human H1N1,H2N2, H3N3, H5N2, H5N1, H7N7, H1N2, H9N2, H7N2, H7N3, H10N7 subtypes, of the pig flu H1N1,H2N2,H3N1 and H3N2 subtypes, of the dog or horse flu H7N7,H3N8 subtypes or of the avian H5N1, H7N2, H1N7, H7N3, H13N6, H5N9, H11N6, H3N8, H9N2, H5N2, H4N8, H10N7, H2N2, H8N4, H14N5, H6N5, H12N5 sybtypes.
Παρ΄ όλα αυτά εμείς τι διαβάζουμε ;
Έτσι, όταν ξέσπασε η γρίπη των χοίρων το 2009, οι δύο εταιρείες ήταν έτοιμες από το 2006. Απλά άλλαξαν το εμβόλιο-καλούπι με τον ιό Η1Ν1 και παρασκεύασαν το εμβόλιό τους με έγκριση του ΠΟΥ σε χρόνο ρεκόρ! Είναι πράγματι αξιοπερίεργο πώς ο συγχρονισμός αυτών των εταιρειών με την έλευση της γρίπης των χοίρων ήταν τόσο... τέλειος!
Δηλαδή ακολούθησαν την κλασσική διαδικασία που γίνεται κάθε χρόνο με το εποχιακό εμβόλιο και βέβαια επειδή δεν μπορείς να προβλέψεις τι στέλεχος θα προκαλέσει μια πανδημία δεν πρόλαβαν να ενσωματώσουν το επιδημικό στέλεχος στο εποχιακό εμβόλιο!
Έτσι λοιπόν η άδεια κυκλοφορίας για το εμβόλιο κατά του H1N1 χορηγήθηκε τελικά στις 29 Σεπτεμβρίου 2009.
Γιατί έγινε αυτό μπορείτε να διαβάσετε εδώ* .
Προέρχεται από το γραφείο της Δημόσιας Υγείας του Καναδά που δίνει επίσης και όλες οι πιθανές απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν τον ιό Η1Ν1.
Τέλος στην διάσκεψη της Στοκχόλμης το 2007 που οργανώθηκε από το European Centre for Disease Prevention and Control ασχολήθηκαν με την έκδοση μιας τεχνικής έκθεσης των ομάδων των ειδικών στα εμβόλια για τους ανθρώπους για τον Η5Ν1 με 9 επιστήμονες σχετιζόμενους με την έρευνα εμβολίων σε φαρμακευτικές εταιρείες και 13 ανεξάρτητους από διάφορες χώρες της Ευρώπης.(11)
Βάσει λοιπόν όλων αυτών που αναλύθηκαν παραπάνω το άρθρο τελειώνει με το περισπούδαστο συμπέρασμα:
Και οι δικές μας υπηρεσίες δημόσιας υγείας εξακολουθούν να μας καθησυχάζουν, χωρίς να... «ιδρώνει το αυτί» τους περί τα διαπλεκόμενα οικονομικο-πολιτικά συμφέροντα!
Τα συμπεράσματα και τα σχόλια δικά σας!


* The production of a pandemic vaccine cannot begin until the pandemic strain has been identified and candidate vaccine viruses are developed and tested by WHO certified laboratories. Candidate vaccine viruses are the starting material for vaccine development. The candidate vaccine viruses are then distributed to vaccine manufacturers for use in vaccine production.
The WHO asked all countries to finish producing their seasonal influenza vaccines before starting production of their H1N1 flu vaccine.
Since influenza viruses undergo continuous mutation and evolution, the influenza vaccine must be re-made each year. Each year, based on global surveillance data, the WHO observes what strains of influenza virus are circulation in the world and then recommends the strains that should be included in that year’s vaccine.
Development of a pandemic vaccine could not begin until the pandemic strain had been identified and vaccine may be needed almost immediately after it has been manufactured in order to be useful. Unlike the situation with the seasonal influenza vaccine, influenza pandemics are caused by completely novel strains of virus that have not previously circulated in humans; therefore, the human population does not have any immunity against the virus, and there are no historical data that vaccines against the strain are effective. As a result, standard vaccine development and regulatory processes cannot be used in a pandemic situation.

Σχετικά με την φαρμακοβιομηχανία έχω γράψει πρόσφατα.

34 σχόλια:

  1. Αθεόφοβε καταλαβαίνω την αντίδρασή σου σε όλα όσα λέγονται και ακούγονται σχετικά με το εμβόλιο.
    Όμως εντάξει, δεν υπάρχει παγκόσμια συνομωσία, δεν είμαστε πειραματόζωα, δεν, δεν, Ιλουμινατι κλπ όλα είναι βλακείες, συμφωνώ... από που όμως αντλείς τόση εμπιστοσύνη σχετικά με το ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και δεν είναι επικίνδυνο? Να σου πω πως κάποτε ο άντρας έπαιρνε το Vioxx, ένα σούπερ φάρμακο το οποίο είχε βγει ως θαυματουργό αντφλεγμονώδες για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα και άλλα, νεα γενιά φαρμάκων, FDA approved, κλπ κλπ, ο γιατρος του ενθουσιασμένος, ομως ο άντρας μου το σταμάτησε γιατί του πρήζονταν τα πόδια. Όχι, όχι πάρτο έλεγε ο γιατρος, ευτυχώς δεν το πήρε παρά τους φριχτούς πόνους του. Και λίγα χρόνια αργότερα το απαγόρευσαν λόγω πάμπολλων θανάτων από καρδιά. Γιατί λοιπόν να μην σκεφτώ ότι το εμβόλιο δεν είναι ασφαλές, και πειραματίζονται επάνω μου? Και τι έχει αυτή η γρίππη το τόσο κακό που πρέπει να εμβολιαστούμε επειγόντως? Σ'ευχαριστώ για το χώρο και το χρόνου σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από όσο καταλαβαίνω, ανησυχούν οι αρχές ότι θα αρρωστήσουμε όλοι μαζί και ότι θα παραλύσουν οι δομές, αν όλοι μαζί πάμε στο νοσοκομείο ή όλοι μαζί πάρουμε αναρρωτικές κτλ.

    Το οποίο αν το σκεφτείς δεν θα είχε συμβεί αν δεν το είχανε κάνει θέμα τα μήντια, μιας και οι περισσότεροι από εμάς στο πόδι τις περνάμε τις ιώσεις. Στα σχολεία της περιοχής μας που έκλεισαν τα πραγματικά κρούσματα είναι λίγα και πολύ ελαφρά, ενώ υπάρχουν γονείς που πάνε τα παiδιά στα νοσοκομεία με 37 πυρετό, τη στιγμή που ο παιδίατρος λέει πως μέχρι 38,5 δεν δίνουμε καν ντεπόν και ότι δεν ανησυχούμε αν δεν περάσουν οι τρείς ημέρες αkατέβατου πυρετού...Να πως καταρρέει το σύστημα λοιπόοοοον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμο-
    Το ίδιο εμβόλιο με τα κυκλοφορούντα στελέχη του ιού της κάθε χρονιάς, κάνουν κάθε χρόνο εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο οπότε εδω και πολλά χρόνια έχει αποδειχτεί και στην πράξη ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές.
    Ήδη φέτος και με την φοβία που έχει δημιουργηθεί παγκοσμίως έχουν όπως αναφέρω μόνο στις ΗΠΑ εμβολιαστεί 65.000.000 άτομα, χωρίς να παρατηρηθούν ουσιαστικές παρενέργειες.
    Πιστεύεις ότι σε ένα τόσο μεγάλο αριθμό ατόμων εάν υπήρχαν σημαντικές παρενέργειες ιδίως σε μία Αμερική που οι δικηγόροι καραδοκούν να στήσουν στον τοίχο στην πρώτη ευκαιρία από φαρμακοβιομηχανία έως γιατρούς θα μπορούσαν να αποκρυβούν;
    Για το Vioxx πχ που αναφέρεις, η Merck συμφώνησε να πληρώσει $4.85 δισεκατομμύρια! σε 27,000 μηνυτές της !
    Τέλος όπως μπορείς να διαπιστώσεις σε όλα τα σχετικά μου ποστ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΛΕΩ -ΠΑΤΕ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙΤΕ απλά έχω απαντήσει σε ερώτηση αν εγώ θα εμβολιαστώ, ναι, και έχω εξηγήσει το γιατί.
    Τα ποστ που έγραψα τα έγραψα γιατί με παρακίνησαν τα τερατώδη μυθεύματα, ψεύδη και διαστρεβλώσεις που αναγράφονται και αναπαράγονται καθημερινά στο διαδίκτυο και τις εφημερίδες οπότε και ο κόσμος που δεν έχει την ανάλογη γνώση δικαιολογημένα να φοβάται και να αμφιβάλλει.

    athinovio-
    Αυτός που λές είναι ένας υπαρκτός κίνδυνος σε περίπτωση πανδημίας.
    Πολλές φορές το κλείσιμο μιας τάξης σχολείου σημαίνει και μερικούς γονείς που θα καθίσουν στο σπίτι γιατί δεν θα έχουν που να αφήσουν το παιδί τους, οι υπηρεσίες τους που δεν μπορούν να λειτουργήσουν, κόσμος που δεν θα εξυπηρετηθεί, χαμένες δηλαδή εργατοώρες που σημαίνει χαμένα λεφτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ηταν πολύ χρήσημη η συζήτηση περί συνομοσιών, κλπ., γιατί η ανταλλαγή απόψεων περί αυτού μπορούσε να πείσει ένα συνομιλητή να αλλάξη γνώμη ή όχι, να πιστέψη "Α", ή "Β", και προσωπικά χαίρωμαι που φαίνεται ότι οι περισσόιτεροι πιστεύουμε ότι τα περί συνομοσιών είναι μπούρδες.

    Τώρα πέρα από αυτά φαίνεται η συζήτηση να γυρνάει στο άν είναι ασφαλές το εμβόλιο ή όχι, και εστιάζει στην επιμονή του Αθεόφοβου να παρουσιάζει πραγματικά ακράδαντα, λογικά και επιστημονικά αποδεικτικά στοιχεία, με πάθος, για το ότι το εμβόλιο είναι όσο ασφαλές όσο και το εποχιακό. Και εδώ μπερδεύονται λίγο τα πράγματα γιατί αυτό παρεξηγείται ώς επιμονή να εμβολιασθούν όλοι και οι θείες τους, ενώ δεν νομίζω ότι ζητά ο άνθρωπος κάτι τέτοιο -όπως και ο ίδιος έχει διευκρυνήσει μερικές φορές σε απαντήσεις.

    Μα το αν θα εμβολιασθεί κανείς ή όχι δεν εξαρτάται κατά την προσωπική μου γνώμη απο το να σε πείσει μιά συζήτηση, ούτως ή αλλως:

    Σε τέτοια θέματα εγώ έχω δυό απλούς κανόνες:
    1) Αν υπάρχει ένα εμβόλιο ή καινούργιο φάρμακο που με αφορά, θέλω να το πάρω όπως μου λέν οι υγειονομικές υπηρεσίες και δεν δείνω ποτέ οποιαδήποτε βαρύτητα σε συνομοσιολογίες.
    2) Διαλέγω με προσοχή και σπουδή τον γιατρό μου, και αφού τον διαλέξω κάνω πάντα ότι μου πεί.
    Ο δεύτερος κανόνας υπερσκελίζει φυσικά τον πρώτο.

    Και να τώρα που το εμβόλιο θέλω να το κάνω αλλά η γιατρός μου δεν θέλει να μου το δώσει γιατί κατά την γνώμη της δεν το χρειάζομαι εγώ συγκεκριμένα λόγω του πού/πώς ζώ. Και θα ακολουθήσω απλά τον δεύτερο κανόνα μου.

    Αναρωτιέμαι άν σε αυτό το σημείο θα ήταν πιό χρήσιμο να συζητήσουμε άν πρέπει τετοιες αποφάσεις να τις αφήνουμε ο καθένας στο γιατρό μας, και άν πρέπει να ακούμε τον γιατρό μας πάντα, ή μόνο όταν μας αρέσει -ξέροντας ότι οι γνώμες μεταξύ και άριστων γιατρών για το ίδιο θέμα μπορούν να διαφέρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οσο για την παραπληροφόρηση, μέχρι και τις ψευδείς ειδήσεις... Εδώ μπαίνουμε σε άλλο λειβάδι με πολλές αγελάδες. Θα ήταν εύκολο να πούμε ότι οφείλονται σε τάσεις εντυπωσιασμού για να πουληθούν φύλλα, με γενναία δόση ανευθυνότητας. Λυπάμαι όμως από την καρδιά μου που πιστεύω ότι ο κυρίως ένοχος δεν είναι η ανευθυνότητα, αλλά η γεννικά αυξανόμενη αγραμματοσύνη που φαίρνει την ανικανότητα όσον αφορά την μεθοδική σπουδή και επαγγελματισμό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βήχω σαν γαϊδούρι,
    φτερνίζομαι συχνά,
    τρέχουν μυξούλες!
    Κοιμάμαι μ' ανοιχτό παράθυρο και φορώ καλοκαιρινά!

    εχω γρίπη γιατρέ μου? θα πεθάνω? αν είναι να πεθάνω έτσι ηρωϊκά, να με γράψουν οι εφημερίδες χαλάλι!!!

    βαρέθηκα την πληροφόρηση και την παρα-αδελφή της!
    κουράστηκα να βλέπω τα νειάτα να σερνονται στις καφετεέρειες 9-11 γιατί τα σχολεία κλείνουν το ένα μετά το άλλο! Εκεί δεν θα κολλήσουν!!!

    ο θεός με φύλαξε και δεν έχω παιδιά να ανησυχώ. Για τον εαυτό μου, ποιός θα νοιαστεί, μ' ένα πακέτο χαρτομάντηλα αγκαλιά!!! πφφφφφ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Από την μία, πολύ κατατοπιστικά, για μία ακόμη φορά, τα όσα έγραψες Αθεόφοβε.

    Από την άλλη, κ α θ η μ ε ρ ι ν ά, όλες οι εφημερίδες έχουν κι από ένα άρθρο για το εμβόλιο και τον Η1Ν1..

    Διάβασα την ανακοίνωση της GLAXO...etc για την παρτίδα εμβολιών στον Καναδά.
    Διάβασα για το ίδιο θέμα σε άλλη, άλλα εντελώς-όσον αφορά στο ποσοστό των ανθρώπων που παρουσίασαν παρενέργειες και ποιες.....

    Διαβάζω κι ακούω γιατρούς και επιστήμονες και , και.. απ' όλο τον κόσμο, κι ο καθένας - τεκμηριωμένα- παραθέτει την άποψή του- που είναι διαφορετική.......

    Και σκέφτομαι...... είτε εμβολιαστώ είτε όχι- γλιτώνω εάν προσβληθώ κι από τι;

    Ακόμη δεν έχω απαντήσει.
    (παρά του ότι έχω πει ότι δεν θέλω να εμβολιαστώ)

    Αθεόφοβε (δεν ξέρω εάν έχεις ήδη απαντήσει) αλλά εσύ τι πιστεύεις;
    Ποιο συμπέρασμα έχεις βγάλει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η παραπληροφόρηση καλά κρατεί και όσο το θέμα πουλάει τόσο πιο πολλά στραβά θα διαβάζεις και από αυτούς που είναι υπέρ του εμβολίου και από τους κατά.

    Λοιπόν, να σου πω κάτι; ειλικρινά σιχάθηκα να ακούω και να διαβάζω για τον ιό, όποτε τους συμφέρει και όταν το θέλουν. Όταν έχουν κάποιο άλλο επίκαιρο θέμα κανένας δεν είναι άρρωστος όταν δεν έχουν τίποτα τσουπ εμφανίζεται ο ιός. Τρομολαγνία και ξερό ψωμί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. αθεόφοβε, χαρά στο κουράγιο σου .
    Σε θιαμαίνομαι που λέει κι η μάννα μου.
    Είναι δυνατόν να πείσεις έλληνα ο οποίος έχει αποφασίσει πως τον έχει πείσει η πρώην υπουργος της φιλανδίας; ε;
    και καλησπέρα .
    δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. υπάρχουν πολλά πράγματ που σκοτώνουν τους ανθρώπους πιο συστματικά και αποτελεσματικά από τη νέα γρίππη αλλά επειδή είναι κερδοφόρα κανείς δεν κάνει τίποτα για αυτό.

    Δεν εννοώ το κάπνισμα.
    Εννοώ τους πολέμους που υποκινούνται για λόγους εμπορικούς, εννοώ την απόθεση χημικών ή πυρηνικών απόβλητων σε φτωχές χώρες όπως η ελλάδα, τα συνθετικά τρόφιμα μεγάλων αλυσίδων φαστφούντ που προξενούν ένα σωρό χρόνιες παθήσεις, κτλ κτλ.

    Η γρίππη τους πείραξε και ξαφνου νοιάστηκαν για το καλό μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. thinks-
    Έθεσες το θέμα στην σωστή του βάση.
    Πιστεύω και εγώ ότι η γιατρός σου σε συμβουλεύει σωστά βάσει του που ζεις και προφανώς με την διάδοση της γρίππης στην συγκεκριμένη κοινότητα.

    Γλυκό - Κερασο - Ζουζούνα-
    Μια Ζουζούνα δεν παθαίνει τίποτα !
    Θα φτιάξει ένα Κερασο-Γλυκό για θεραπεία της γρίπης και το πολύ πολύ να πάρει και κανενα κιλό βασική επιπλοκή της νόσου λόγω της παραμονής στο σπίτι!

    Βάσσια-
    Με δύο λόγια το συμπέρασμα που έχω βγάλει είναι το εξής:
    1-Το εμβόλιο είναι ασφαλές και γι΄αυτό και τα ποστ μου σχετίζονται με την αποκάλυψη των ψευδών και μυθοπλασιών σχετικά με αυτό που έχουν δημιουργήσει τεράστια φοβία στον κόσμο.
    2-Το πρόβλημα δε δεν είναι αν θα εμβολιαστεί ο κόσμος με αυτό το εμβόλιο αλλά η γενικότερη φοβία που δημιουργείται για τους εμβολιασμούς με ήδη εμφανείς επιπτώσεις στον υφήλιο.
    3-Εφ΄όσον γίνεται γενικός εμβολιασμός καλό θα ήταν να ανοσοποιηθεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού ώστε να αποφευχθεί η περίπτωση των μιας γενικώτερης παράλυσης της λειτουργίας της κοινωνική ζωής με τις αντίστοιχες οικονομικές επιπτώσεις.
    4-Διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για το αν ήταν αναγκαία η απόφαση του γενικότερου εμβολιασμού λόγω της ηπιότητας της νόσου.

    Newton-
    Έχεις δίκιο σε αυτό που λές αλλά το πρόβλημα είναι ότι η πλειονότητα του κόσμου αρκείται στην επιφανειακή πληροφόρηση η οποία και συνήθως δεν αποσκοπεί στην ενημέρωση αλλά στον εντυπωσιασμό

    demetrat-
    Δεν τα γράφω γι αυτούς που έχουν πειστεί από αυτά που λέει η αυτοαποκαλούμενη υπουργός της Φιλανδίας γιατί αυτοί είναι έτοιμοι να πάνε σε αυτήν για να τους θεραπεύσει !
    Ευτυχώς υπάρχουν και όλοι οι άλλοι που δεν καταφεύγουν σε αυτήν ή στο νερό του Καματερού.


    athinovio-
    Βεβαίως και υπάρχουν όλα όσα γράφεις.
    Βέβαια δεν κατάλαβα γιατί δεν εννοείς το κάπνισμα, μήπως το έγραψες με το τσιγαράκι στο χέρι; :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ευτυχώς που εκτός από την παραπληροφόρηση υπάρχουν και άρθρα που με επιστημονική γνώση περιγράφουν την πραγματικότητα απλά και αντικειμενικά .
    Ένα τέτοιο άρθρο είναι αυτό που δημοσιεύτηκε στην ΑΥΓΗ με τίτλο -Η συζήτηση για το εμβόλιο της νέας γρίπης,
    http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=508476
    γραμμένο από ένα κατεξοχήν ειδικό, τον κ. Τάκη Παναγιωτόπουλο, Καθηγητή υγείας του παιδιού στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, επιδημιολόγο στο ΚΕΕΛΠΝΟ που ευτυχώς το είχε επισημάνει ο ANemos.
    Αξίζει να το διαβάσετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τι μου θύμησες τώρα με την απάντηση σε demetrat... Νέος και φέρελπις να τρέχω περήφανα να φέρνω νερό του Καματερού στη γιαγιά μου! Περήφανος όχι βέβαια γιά το ότι κουβάλαγα το νερό του απατεονάκου, αλλά επειδή είχα καταφέρει να μή σκάσω στα γέλια οταν με παρακάλεσε η γιαγιά... Από τρυφερής υλικίας βλέπεις είχα πάρει χαμπάρι ότι η ελπίδα είναι η μισή θεραπεία (το άλλο μισό είναι εκεί που τα βρίσκουμε μπαστούνια...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δυστυχώς οι θεωρίες συννομοσίας κρατούν πολύ καλά, σε αυτό συμβάλει και το κράτος αν κρίνω από τα κοινωνία πανικού που δίνουν στον ΗΣΑΠ στην Αθήνα. Μέρα με τη μέρα η Ελληνική κοινωνία γίνεται μία κοινωνία του φόβου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. thinks-
    Και για να μην ξεχνάμε τότε ακόμα και ΝΕΑ πατρονάριζαν το νερό του Καματερού!

    ΙωάννηςΚ-
    Δεν καταλαβαίνω τι θες να πείς για τον ΗΣΑΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτό που μου κάνει περισσότερο εντύπωση σε σχέση με τη γρίπη, είναι η αντίδραση των ανθρώπων στο φτάρνισμα ! Έχετε παρατηρήσει πως γυρίζουν όλοι σε μια αίθουσα, μετρό, τέλος πάντων σε κλειστό χώρο, όταν κάποιος φτερνίζεται ;;; Αν έβλεπαν το τέρας της Αποκαλύψεως, είμαι σίγουρη ότι δεν θα κοίταζαν με τόσο τρόμο ! Την τελευταία φορά που συνέβη αυτό, ήμουν εγώ το τέρας της Αποκαλύψεως και μπορώ να σας πω ότι κατάλαβα πλήρως το εννοιολογικό περιεχόμενο της λέξεως ανεπιθύμητος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Προχθές μία επιστήμονας (έτσι τουλάχιστον νομίζει επειδή είναι πτυχιούχος ΑΕΙ) μου έστειλε ένα e-mail που κάνει λόγο για "σκοτεινές δυνάμεις", "ιλουμινάτους" (βέβαια δεν τους ήξερα, αλλά τες πα) κι Εβραίους. Και μου λες μετά για παραπληροφόρηση; Ζήτω η συνομωσία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. To ίδιο που αναφέρει ο Δείμος αποπάνω μου συνέβη σήμερα...Συνάδελφος, με μεταπτυχιακά στα ξένα και προς το παρόν εργαζόμενη στην εκπαίδευση στην Ελλάδα, μου προώθησε μέηλ που περιείχε την τρελή φινλανδή-ουφολόγο, τον Σιμίτη (?!?),θάνατο που μας ποτίζουν με τα εμβόλια και άλλα τρελά.

    Της έστειλα σε αυτήν, όπως και στους υπόλοιπους του μαζικού της forward, μια σειρά από λινκς και ένα προσωπικό τηλεφωνικό ξεχέσιμο για να σταματάει να κυκλόφορεί η σαβούρα...ήμαρτον πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ESKARINA-
    Δεν είχα σκεφτεί το φτάρνισμα σαν μέσον απομάκρυνσης όλων των ανεπιθυμητων!

    ο δείμος του πολίτη-
    BioLogos-
    Προφανώς και οι δύο θα μελετούν επίσης εμβριθώς και τα ωροσκόπια τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κι'εκεί που τρώγαμε το πατροπαράδωτο σουβλάκι στην Κόρινθο μου λέει απ'το τηλέφωνο η ξαδέλφη μου ότι και τα δύο σχολεία των άνηψιών μου κλείσανε στην Αθήνα για τη γρίππη! Λές να μας κολλήσετε τίποτα μέρες πού'ρχωνται; :)

    Α! και μέχρι τώρα λέγαμε για συνομοσίες, απλώς. Τώρα μπαίνουν και οι απόγονοι του Αβραάμ στο μίξερ; Αμάν... έλεος! Σίγουρα: πρίν από 35-40 χρόνια θά'γταιγε και ο Αντωνιάδης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Επιχειρήματα αγραμματοσύνης. Συνεχίστε το χαβά σας κύριοι. Άλλα λένε όμως οι γιατροί στα φιλαράκια τους, για το εμβόλιο. Θα'ναι κι αυτοί αγράμματοι φαίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. H επιστημονική θεώρηση, μπλέκεται με έξοχο τρόπο με τις γνωστές αρλουμπολογίες της επενδυτικής συνωμοσίας. Στην Glaxo επενδύει και ο θεός ο ίδιος. Ειναι απο τις μεγαλύτερες πολυεθνικές στον κόσμο. Μόλις αγόρασε και ο Ράμσφελντ, πάει το εμβόλιο. Που να αγόραζε και ο Κίσσινγκερ!

    Με την εμβολιακη τριλογία σου, όχι μόνον με έχει πείσει και με έχεις μορφώσει απι του θέματος, αλλα θέτεις (το προηγούμενο πόστ περί έρευνας), και τις δυναμικές μέσα απο τις οποίες παράγονται τα φάρμακα. Ναί, υπάρχουν περιστασιακά λάθη και αναθεωρήσεις όπως το vioxx, γιατί ίσως η κλινική έρευνα να βιάστηκε (ή νά έκανε λάθος). Αλλά όπως σε όλα στη ζωή, τις αποφάσεις μας τις παίρνουμε πάνω σε κάποια βάση. Και πέραν απο την επιστημονική, δεν αναγνωρίζω καμμία. Το άρθρο της Ε που ανέφερες στην αρχή, ειλικρινά με ενόχλησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ούτε και εγώ ομολογουμένως, αλλά μ' αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κατά τη διάρκεια των δρομολογίων ακούγονται συνέχεια από τα μεγάφωνα κλείσεις που ζητάνε από τους επιβάτες να ανοίγουν τα παράθυρα λόγο του ιού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τώρα διάβασα και τα άλλα σχόλια που αναφέρουν διάφορες Θεωρίες. Η μόνη αντίσταση που έχω ενάντια στην επιδημία ηλιθιότητας που μαίνεται Ελλάδα είναι να γράψω ένα ποστ στο οποίο θα υμνώ τον Ορθολογισμό, ο οποίος παρεμπιπτόντως εφευρέθηκε από τους Αρχαίους Έλληνες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. thinks-
    Είπαμε να μην κάνεις το εμβόλιο όσο εισαι στο χωριό όχι όταν μου τρως σουβλάκια στον Ιαθμό!

    Ανώνυμος-
    Φέρε μας λοιπόν εσύ που είσαι εγγράματος επιχειρήματα να μας πείσεις!

    Locus Publicus-
    Οι σπάνιες αλλά βαρειές παρενέργειες του vioxx φάνηκαν μετα την ευρεία και μακροχρόνιο χρήση του.Κανένας ευκαιριακός χρήστης του,όπως είμουνα κατά τύχην και εγώ ακριβώς την εβδομάδα που καταργηθηκε. δεν έπαθε τίποτα.

    ESKARINA-
    Εσύ μου εδωσες την ιδέα!

    ΙωάννηςΚ-
    Δυστυχώς όπως βλέπεις στους Νέο -Ελληνες ο ορθολογισμός δεν επικρατεί σε σημαντικό βαθμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Οπως είπε και η γιατρός μας προχθές: "Βάστα! (Ιταλιστί "Basta!") Δέν μού'πατε ότι θα πάτε στην Αθήνα!". Τέλος Πάντων... τώρα τουλάχιστον θα δούμε την Ψυχή Βαθειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ενώ σε σας τους παλαιοέλληνες ξεχειλίζει από τα αυτιά ο ορθολογισμός. (ΑΝΤ1)5 τοις εκατό του Γερμανικού πληθυσμού εμβολιάστηκε ως τώρα ενώ ήδη η Γερμανία ψάχνει να βρει τρόπο να μεταπωλήσει τα αχρησιμοποιητα εμβόλια. Μήπως το 95 τοις εκατό είναι κι αυτοί Νεοέλληνες; Τι ωραία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @Ανώνυμος
    Τουλάχιστον οι "παλαιοέλληνες" εμείς είμαστε επώνυμοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Μωρέ που να χτυπιούντε κάτω δεν το κάνω το ρημάδι.16 εκατομύρια εμβόλια πήρε ο Αβραμό γιά να μας σώσει λέει.
    Εγω λεω γιά να τα κονομήσει.
    Και θες να πιστέψω ότι δεν υπάρχουν συμφέροντα.Εδω είμαστε όλοι και θα το δείτε, κάθε χρόνο θα μας βάζουν στο λούκι να κάνουμε και κάποιο εμβόλιο για κάποια καινούρια γρίπη η' ότι άλλο τους κατέβει.Ξεχάσαμε τον πανικό με τη γρίπη των πτηνών;Μια υστερία επικρατεί απο το καλοκαίρι.Μας έλεγαν το Σεπτέμβριο-Οκτώβριο θα εχει γίνει μπλοκάρισμα στις εντατικές αν δεν κάνουμε το εμβόλιο.Μετά είπαν το Νοέμβριο.Κάτι σαν την Συντέλεια των Ιεχωβάδων... από βδομάδα. Κάθε μέρα μας βομβαρδίζουν τα ΜΜΕ με ανακοινώσεις πόσοι πέθαναν ως τώρα απο τη γρίπη.Για πές μας κι εσυ που είσαι γιατρός πόσοι πεθαίνουν κάθε χειμώνα από γρίπη στην Ελλάδα;
    Μπας και μου λύσεις την απορία δηλαδή γιατί πουθενά δεν το έχω δεί γραμμένο(περίεργο εε; δεν νομίζεις).Στην πλειονότητά τους και οι γιατροί πιστεύω (απο συζητήσεις με κάποιους γιατρούς το λέω κι όχι στην τύχη) είναι σε άγνοια κι αυτοί.Για illuminati και ufo δεν ξέρω αλλά
    γιά άρρωστους με το χρήμα που κινούν τα νήματα στον πλανήτη είμαι σίγουρος
    και γι'αυτό είμαι πάντα επιφυλακτικός με όσα μου σερβίρουν (εμβόλια,ειδήσεις,δάνεια,ψήφος,μόδα, life style,πράσινη ανάπτυξη και πράσινα άλογα).
    Αυτά και συγνώμη αν σας ζάλισα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. "Για πές μας κι εσυ που είσαι γιατρός πόσοι πεθαίνουν κάθε χειμώνα από γρίπη στην Ελλάδα;"
    Για όσους χρησιμοποιούν αυτό το "συντριπτικό" επιχείρημα, θα ήθελα να τους πω κάτι που ίσως τους διαφεύγει : αυτοί που πέθαιναν από την κοινή γρίπη είχαν "υποκείμενο νόσημα". Στη νέα γρίπη δεν απαιτείται κάτι τέτοιο, πεθαίνουν και άνθρωποι απόλυτα υγιείς. Νομίζω, αυτή είναι η "ειδοποιός διαφορά" μεταξύ των δύο τύπων γρίπης όσον αφορά τον κίνδυνο θανάτου.
    Υπάρχει, βέβαια, και η άποψη ότι και από την κοινή γρίπη πέθαιναν άτομα απολύτως υγιή, αλλά οι θάνατοι αυτοί αποκρύβονταν. Αυτό εκτός από βλακώδες (γιατί δεν μπορείς δεκαετίες ολόκληρες να κρύβεις θανάτους) ξεπέφτει και στην κοινή συνωμοσιολογία, που παραδέχεται ότι όλες αυτές τις δεκαετίες αποκρυβόταν αυτό το γεγονός για να πουληθούν τα εμβόλια της νέας γρίπης που έχει το πρωτοφανές χαρακτηριστικό να εξοντώνει και απολύτως υγιή άτομα.
    Μια άλλη "λεπτομέρεια" τραγική, όμως, είναι ότι η κοινή γρίπη θανάτωνε ηλικιωμένα άτομα, ενώ η νέα γρίπη φαίνεται να έχει προτίμηση στη νεολαία. Και επειδή η νεολαία, λόγω της αφροντισιάς της ηλικίας και της αυθόρμητης εναντίωσης σε ότι εκπορεύεται από την "εξουσία", είναι πιο πιθανό να μην έχει ροπή προς τον εμβολιασμό, ο κίνδυνος είναι ακόμα μεγαλύτερος να επηρεαστεί από τους κακούς συμβούλους που με εγκληματική αδιαφορία συνιστούν την αποφυγή του εμβολιασμού. Κρίμα και πάλι κρίμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Συγχαρητήρια για τη δουλειά σας και την προσπάθειά σας να διώξετε το σκότος και τις μεσαιωνικές δεισιδαιμονίες και αντιλήψεις των ημιμαθών και άσχετων.

    Συνεχίστε να μας φωτίζετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Μόλις σήμερα είδα ότι υπαρχουν και νεα σχόλια στο ποστ.

    denmasao-
    Νομίζω ότι ο αμέσως επόμενος ανώνυμος σου έχει απαντήσει δεόντως.
    Αν έχεις διαβάσει τα σχετικά μου ποστ μπορείς να δείς ότι δεν γράφω πουθενά πως πρέπει να εμβολιαστεί ο κόσμος,ασχετα αν εγώ έχω εμβολιαστεί γιατί το θεωρώ λογικότερο όταν έχουμε μια πανδημία και έχω εξηγήσει προηγουμένως τους λόγους.
    Είναι τελέιως διαφορετική η συζήτηση αν είναι αναγκαίο ή όχι να γίνεται γενικός εμβολιασμός από το να υπάρχει όλη αυτή η τραγική παραπληροφόρηση εναντίον του εμβολίου ως επικίνδυνου κτλ αλλά και γενικότερα κατά των εμβολιασμών που μέχρι στιγμής έχουν σώσει εκατομμύρια κόσμου.

    DCH-
    Ευχαριστώ για τα καλά λόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή