Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010
ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗ
Το τι φάσκελα και κρητικά μπινελίκια θα ρίχνει από ψηλά
βλέποντας όσα λέγονται και ακούγονται στην τηλεόραση
τις τελευταίες ημέρες από άσχετους και ορκισμένους
εχθρούς δεν περιγράφεται...
.
Μ.Πετ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 8-1-10
Όλες αυτές τις μέρες βρισκόμαστε μάρτυρες μιας διαμάχης της οικογενείας και των γιατρών που χειρούργησαν τον Κακαουνάκη αλλά και μιας απίθανης μπουρδολογίας από διάφορους άσχετους αλλά παντογνώστες δημοσιογράφους.
Να ξεκαθαρίσω εξ αρχής ότι δεν γνωρίζω ούτε εξ όψεως κανένα από τους γιατρούς ή από την οικογένεια και δεν είχα ποτέ μου καμία σχέση με τον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ η το ΙΑΣΩ General, ούτε και έχω και κάποια από αλλού πληροφόρηση εκτός αυτών που έχουν ειπωθεί δημοσίως .
Αρχικά λοιπόν θα έλεγα ότι αυτές τις ιστορίες είναι απαράδεκτο να γίνονται αντικείμενο τηλεοπτικών συζητήσεων ,και οι γιατροί, ή καλύτερα το νοσοκομείο, θα έπρεπε να έχει εκδώσει ένα σύντομο ενημερωτικό δελτίο για το κοινό, αλλά και οι συγγενείς πριν να μιλούν για ιατρικά λάθη να έχουν ζητήσει την διενέργεια νεκροτομής η οποία κακώς από ότι φαίνεται ότι δεν ζητήθηκε από αυτούς.
Τα όσα ειπώθηκαν, ότι δεν τον πρόσεξαν κτλ, τα θεωρώ τελείως ανόητα γιατί, σαν γνωστός δημοσιογράφος που ήταν, αυτό αποκλείεται, και μερικές φορές μάλιστα το υπερβολικό ενδιαφέρον που συγκεντρώνουν οι επώνυμοι αποβαίνει σε βάρος τους.
Είναι γνωστή η ιστορία γάλλου διακεκριμένου χειρουργού, που πήγε και χειρουργήθηκε σε ένα νοσοκομείο της Γαλλίας που δεν τον ήξεραν, ακριβώς για να αποφύγει τις επιπλοκές από το ενδιαφέρον που θα έδειχναν γι΄ αυτόν οι γνωστοί του γιατροί!
Ο Κακαουνάκης ,72 ετών, με σακχαρώδη διαβήτη, αντιπηκτική αγωγή (γιατί άραγε; μάλλον για καρδιοαγγειολογικά προβλήματα) και τουλάχιστον από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του με εμφανώς κακή λειτουργία του αναπνευστικού , προφανώς θα είχε κάποια συμπτωματολογία που τον οδήγησε στο να υποβληθεί σε κολοσκόπηση στην οποία διαπιστώθηκε ένας λαχνωτός πολύποδας με ευρεία βάση.
Οι πολύποδες του εντέρου μπορούν να αφαιρεθούν ενδοσκοπικά, αλλά μάλλον σωστά κατά την γνώμη μου, προτιμήθηκε η χειρουργική αφαίρεση της περιοχής του πολύποδα, γιατί σε αυτές τις ηλικίες υφίσταται σημαντική πιθανότητα να πρόκειται για κακοήθεια οπότε η περιοχή του πολύποδα πρέπει να αφαιρεθεί με υγιή ιστό γύρω, και η ευρεία βάση δεν επιτρέπει την ενδοσκοπική του αφαίρεση σε υγιές έδαφος. Ταυτόχρονα υπάρχει ο κίνδυνος να γίνει διάνοιξη του εντέρου ή/και αιμορραγία λόγω της αντιπηκτικής αγωγής που λάμβανε, με αποτέλεσμα ένα επείγον χειρουργείο με όλα τα προβλήματα που έχει αυτό.
Έτσι έγινε δεξιά ημικολεκτομή (αφαίρεση τμήματος του παχέως εντέρου με τον πολύποδα ), τα ιστολογικά αποτελέσματα της οποίας δεν τα ξέρουμε, και την δεύτερη μετεγχειρητική ημέρα έκανε κολπική μαρμαρυγή που μπορεί να προήλθε από την χειρουργική επέμβαση, αλλά και από την γενικότερη κατάσταση της υγείας του, η οποία όμως ανατάχτηκε μετά από ένα 24ωρο που πέρασε σε μονάδα, και η οποία δεν επηρέασε την ομαλή μετεγχειρητική του πορεία, με αποτέλεσμα να εξέλθει από το νοσοκομείο την 7η μέρα προφανώς σε καλή κατάσταση, όπως συνηθίζεται και στις ΗΠΑ, ενώ συνήθως στην Ευρώπη εξέρχονται την 12-13 ημέρα .
Βέβαια και η μητέρα μου 84 ετών καλής γενικής κατάστασης , που είχε υποβληθεί σε δύο συγχρόνως ημικολεκτομές, εξήλθε την 8η μέρα από το νοσοκομείο.
Δώδεκα μέρες μετά το χειρουργείο όμως ,ο Κακαουνάκης ξαναγύρισε με συμπτωματολογία οξείας χειρουργικής κοιλίας και λογικώς η πιθανή διάγνωση που τέθηκε ήταν να έχει γίνει ρήξη της αναστόμωσης σε κάποιο σημείο με αποτέλεσμα εκροή περιεχομένου του εντέρου στην κοιλιά ή εμβολή θρόμβου στο μεσεντέριο, από εκεί δηλαδή που αγγειούται το έντερο, το δε έμβολο να έχει δημιουργηθεί από την κολπική μαρμαρυγή που είχε κάνει.
H συρραφή των κολοβωμάτων του εντέρου, η αναστόμωση δηλαδή που επαναφέρει την συνέχεια του εντέρου, παλιότερα γινόταν με το χέρι αλλά τώρα πια σχεδόν κατ΄ αποκλειστικότητα χρησιμοποιείται ένα ειδικό συρραπτικό που κάνει αυτόματη συρραφή με δύο σειρές από απορροφήσιμους συνδετήρες και η ρήξη της αναστόμωσης είναι σπάνια χωρίς βέβαια ποτέ να μπορεί να αποκλειστεί.
Το πρόβλημα συνήθως με την ταχεία έξοδο μετά από ένα χειρουργείο έγκειται στο ότι ο ασθενής με μεγάλη απροθυμία, όπως είναι και φυσιολογικό, εάν εμφανίσει κάποια επιπλοκή ξαναεπιστρέφει στο νοσοκομείο , και συνήθως αναγκάζεται να το κάνει όταν τα πράγματα φτάσουν στο απροχώρητο, γεγονός που είναι και πολύ πιθανό να έγινε και στην συγκεκριμένη περίπτωση.
Ορθώς λοιπόν ξανανοίχτηκε οπότε και διαπιστώθηκε η ύπαρξη παραλυτικού ειλεού με πεπαχυσμένο μεσόκολο και μεσεντέριο (από όπου τρέφεται και νευρούται το έντερο) , που οφειλόταν σε μια πράγματι τελείως σπάνια κατάσταση για την οποία διεθνώς δεν υπάρχει καμία ουσιαστική εμπειρία λόγω του ελάχιστου και διάσπαρτου αριθμού των περιστατικών που έχουν αναφερθεί, την οστεοποιό μεσεντερίτιδα ή Mesenteritis ossificans ή ΗΜΟ (Heterogenic Mesenteric Officiation),διάγνωση που επιβεβαιώθηκε ιστολογικώς και από το νοσοκομείο Johns Hopkins, ενώ αντίστοιχα η αναστόμωση δεν είχε πρόβλημα.
Ο ειλεός, δηλαδή η παράλυση του εντέρου, προφανώς οφειλόταν σε όλη αυτή την διόγκωση του μεσοκόλου και του μεσεντερίου με σκλήρυνση των μαλακών ιστών της περιοχής με άμεσο αποτέλεσμα πρόβλημα στην νεύρωση αλλά και την αγγείωση του εντέρου.
Από εδώ και πέρα τα πράγματα παίρνουν την κάτω βόλτα γιατί 4-5 μέρες μετά, φαίνεται ότι από την αναστόμωση, λόγω της πάρεσης, υπήρχε διαφυγή μικρής ποσότητας εντερικού περιεχομένου οπότε ανοίγεται για 3η φορά γιατί θα είχε κάνει πλέον από ότι είναι πολύ πιθανό περιτονίτιδα, αφαιρείται η παλιά και γίνεται νέα αναστόμωση ,τον διασωληνώνουν ξανά και προφανώς σε βαρειά κατάσταση η οικογένεια ζητάει και άλλη μια γνώμη χειρουργού εκτός νοσοκομείου.
Στο σημείο αυτό οι ιατρικές απόψεις περί του πρακτέου διίστανται πλήρως.
Οι ως τώρα χειρουργοί πιστεύουν ότι χειρουργικώς πλεον δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα ουσιαστικό, γιατί φαίνεται ότι κάπως είχε αρχίσει να κινητοποιείται το έντερο, οπότε ο χρόνος πιθανώς να βελτιώσει την κατάσταση, ενώ ο άλλος χειρουργός πίστευε ότι η βαρεία πλέον εμπύρετη κατάσταση οφείλεται σε απόστημα το οποίο όμως δεν είχε διαπιστωθεί στον έλεγχο με αξονική.
Εάν αληθεύει ο ισχυρισμός της οικογένειας ότι οι χειρουργοί του δεν προσήλθαν στο ιατρικό συμβούλιο που συγκλήθηκε, αυτό είναι απαράδεκτο από μέρους τους, γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις όταν πρόκειται για την ζωή ενός ασθενούς ποτέ δεν είναι άχρηστη και μια άλλη γνώμη και τις όποιες διαφωνίες έχεις με αυτήν τις διατυπώνεις και τις υποστηρίζεις με τα δεδομένα που θεωρείς ουσιαστικά.
Επίσης παραβλέπεις ακόμα και τις τυχόν κακόβουλες επιθέσεις των συγγενών που μπορεί να έχεις υποστεί ,γιατί δικαιολογημένα έχουν την αγωνία τους για τον άνθρωπό τους που τον βλέπουν να χειροτερεύει.
Τελικά οι συγγενείς τον μεταφέρουν στο ΙΑΣΩ όπου και χειρουργείται 4η φορά με ερευνητική λαπαρατομία, μάλλον έχοντας εμφανίσει την ίδια μέρα και πνευμονία ,χωρίς από ότι φαίνεται να έχει αναπτύξει εμφανές απόστημα, και τελικά καταλήγει μετά από μικρό διάστημα.
Στις καλλιέργειες είχαν απομονωθεί διάφορα μικρόβια που δυστυχώς αποτελούν το μεγάλο πρόβλημα στους μετεγχειρητικούς ασθενείς με τέτοια εξέλιξη, αλλά και από την μακρά παραμονή αυτών των ασθενών σε μονάδες εντατικής θεραπείας και εμφανίζονται σε άτομα με μειωμένη αντίσταση , δυστυχώς δε δεν αντιμετωπίζονται ακόμα και με την χορήγηση κοκτέιλ πανίσχυρων αντιβιοτικών .
Δεν είναι εύκολο να πεί κανείς, ακόμα και εκ των υστέρων, αν το 4ο χειρουργείο οδήγησε στον θάνατο και τι θα είχε γίνει αν το είχε αποφύγει.
Προφανώς η γενική του κατάσταση ήταν κακή ήδη μετά το 3ο χειρουργείο με αυτή την τελείως ασυνήθη και σπάνια επιπλοκή που επιβάρυνε την κατάσταση και πιθανώς η κατάληξη τελικά να ήταν η ίδια .
Απλά οι συγγενείς ,όπως και πολύς κόσμος δεν μπορεί να καταλάβει ότι η ιατρική έχει όρια και οι αποφάσεις που παίρνονται σε τέτοιες καταστάσεις δεν βασίζονται δυστυχώς, τόσο για τους γιατρούς όσο και για τους ασθενείς, σε μαθηματικούς κανόνες.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση μια βαρειά μεν αλλά συνήθης πλέον εγχείρηση όπως η κολεκτομή δημιούργησε μια τελείως απίθανη και μη αντιμετωπίσιμη αντίδραση στο μεσεντέριο οπότε οι περαιτέρω χειρισμοί βασίστηκαν στην αντιμετώπιση των επακόλουθων επιπλοκών δυστυχώς χωρίς την αναμενόμενη από όλες τις πλευρές επιτυχία και με την αναπόφευκτη σε αυτές τις περιπτώσεις συνεχή επιβάρυνση του ασθενούς ,με αποτέλεσμα την πλήρη αποδιοργάνωση όλων των ζωτικών του λειτουργιών με κατάληξη τον θάνατο, ιδίως σε άτομα με σακχαρώδη διαβήτη και με όχι πολύ καλή γενική κατάσταση .
Ετικέτες
Επικαιρότητα,
Ιατρικά,
προβληματισμοί
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Πολύ αναλυτική η παρουσίαση του ιατρικού περιστατικού. Κάπως έτσι μου τα είπε και ο άντρας μου. Είναι θλιβερό που το θέμα έγινε αντικείμενο τηλεοπτικής αντιπαράθεσης.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο θέμα σε μια εποχή που η κυβέρνηση προσπαθεί να ορθοποδήσει (ακολουθώντας τη δική της βέβαια πολιτική) και όταν όλα συμβαίνουν μέσα σε γιορτές με μηδενική ειδησεογραφία, ο θάνατος ενός δημοφιλούς και προβεβλημένου ατομου, θα γινόταν βορά κάθε λογής αρπακτικού. Το κακό δεν είναι τα δημοσιογραφικά αρπακτικά της τηλεπτικής ζούγκλας και των άγριων δασών του Τύπου, αλλά η συμμετοχή της οικογένειας και άλλων στο όλο σκηνικό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠροσωπικά δε δεδικαίωκα ποτέ κανένα νεκρό. Ο Κακαουνάκης μου ήταν αντιπαθής και πριν και μετά το χαμό του. Τέτοιοι θάνατοι είναι σύνηθεις και όχι λίγοι. Γιατί λοιπόν να μην το κάνουμε θέμα για τον απλό πολίτη; Η Αμαλία ξεχάστηκε. Οι Αμαλίες που υποφέρουν; Οι μέλλοντες κακαουνάκηδες;
Συγχαρητήρια για την ψύχραιμη θεώρηση του θέματος
ΑπάντησηΔιαγραφήMeropi-
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο πρόβλημα δε είναι ότι ακούγονται τόσες ανοησίες που και να θέλεις δεν προλαβαίνεις να τις σχολιάσεις.
Χαρακτηριστικά αναφέρω την βλακώδη παρατήρηση κάποιου :
μα καλά να μην ξέρουν οι γιατροί του την έστω σπάνια αυτή κατάσταση;
Περίπου 80 διασπαρτα σε όλο τον κόσμο περιστατικά έχουν αναφερθεί, με διαφορετική έκβαση το καθένα και όφειλαν να τα ξέρουν!
Μόνο ένας άσχετος που δεν γνωρίζει ότι η γνώση στην ιατρική διπλασιάζεται περίπου καθε 6 χρόνια μπορεί να κάνει αυτή την παρατήρηση που όμως την ακούνε και διαμορφώνουν γνώμη χιλιάδες άνθρωποι.
ο δείμος του πολίτη-
Πάντοτε ο θάνατος ενός επώνυμου αν δεν είναι από φυσικά αίτια προκαλεί το ενδιαφέρον της κοινης γνώμης και την ανάλογη εκμεταλλευση από την τηλεόραση ιδίως αν ο εκλιπών ήταν και τηλεοπτικός αστέρας.
Θυμίσου τι έγινε με τον Σεργουλόπουλο.
Univers-
Ευχαριστώ.
Να πω την αλήθεια, δεν έχω παρακολουθήσει καμία συζήτηση περί του θέματος.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν γνωρίζω και ιατρικά, οπότε δεν έχω άποψη.
Άποψη έχω για το ότι "έπαιζε" στην τηλεόραση το θέμα κανιβαλιστικά, κι άλλαζα κανάλι.
Πάντως Αθεόφοβε, μπράβο για την ανάρτησή σου, με τα τόσα στοιχεία.
Την καλημέρα μου
:-)
Η "φύση εκδικείται", με την έννοια ότι "ο παραθυράκιας" Κακαουνάκης, στα παράθυρα ήταν φυσικό, να "καταλήξει" ....
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν θα στενοχωριέται εκεί που βρίσκετε, λέμε τώρα..., θα είναι μάλλον επειδή έχασε το ποιο αποκλειστικό ρεπορτάζ της ζωή του, από ένα κωλοέντερο....
Πέραν των άλλων-όλων, να υπογραμμίσω εδώ σαν απλή παρατήρηση τις παρακάτω αναφορές:
ΑπάντησηΔιαγραφή- Γνώμη δευτερου γιατρού (προφανώς ιδιωτη), πιθανόν μη προσέλευση των χειρουργών του ΚΡΑΤΙΚΟΥ νοσοκομείου στην ιατρική σύσκεψη (γιατί;;;;) και μεταφορά του ασθενή σε Ιδιωτική Κλινική, αμέσως μετά.
Με (πιθανότατα) σχέση του ιδιώτη γιατρού με την ιδιωτική κλινική.
Μήπως εδώ υποκρύπτεται μια αντιπαλότητα μεταξύ γιατρών ΕΣΥ - Ιδιωτών γιατρών και αντίστοιχων κλινικών;
Αθεόφοβε δεν παρακολούθησα καμία συζήτηση για το θέμα καθότι τετοιες "κατινιές" μου προκαλούν αλλεργία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό την ανάρτηση σου κατάλαβα πολλά όμως. Οπως και να έχει θεωρώ ότι η οικογένειατου Κακαουνάκη ότι και αν ήθελε να κάνει έπρεπε να το διατηρήσει κρυφό και όχι να αφήσει ο άνθρωπος τους να γίνει αντικείμενο τηλεπαραθύρων.
Βάσσια-
ΑπάντησηΔιαγραφήΤουλάχιστον τώρα ελπίζω να έχεις μια εικόνα από αυτή την ιστορία.
glam-
Γι΄ αυτό και έβαλα στην αρχή αυτό που είχε γράψει η Μ Πετ.
Χαιρε Εδω-
Η πιθανή αντιπαλότητα δεν είναι μεταξύ ιατρών ΕΣΥ και ιδιωτών αλλά στην διαφορετική αποψη για την αντιμετώπιση του περιστατικού.
NdN-
Ακριβώς αυτό έγραψα και εγώ.
αυτό που ξέρω είναι πως γιά μιά ακόμα φορά,οι βρωμιάρηδες(μηδενός εξαιρουμένου )δημοσιογράφοι που ασχολήθηκαν με το θέμα,τσαλαβουτάνε χωρίς αιδώ σε θέματα που αδυνατούν ακόμα και να τα προφέρουν σωστά,χωρίς να τους βάζει χέρι κανένας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτή η εξουσία που έχουν χρηστεί οι άχρηστοι λόγω της εμβέλειας του τηλεοπτικού μέσου,με θυμώνει τόσο πολύ που ευχαρίστως θα έχωνα μερικες μπάτσες σε κάτι μούτρα.
δ
demetrat-
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν συμφωνώ με την γενίκευση που κάνεις για τους δημοσιογράφους άσχετα αν και εγώ με ευχαρίστηση θα έριχνα καμιά μπάτσα σε μερικούς!
Σκατά γιατί ξέρω και τους 4. Στο 2ο ή 3ο χειρουργείο έπρεπε νάχε γίνει κολοστομία, έστω προσωρυνή.Καλή η παρουσίαση Αθεόφοβε..
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλληλογλειψίματα, χωρίς να ξέρουμε τι ιδιότητα έχετε εσεις που γράφετε! Τους βγάζεε όλους λάδι αφελείς! Δεν περιμένετε ούτε τη δικαιοσύνη και κάνετε αυτό που κατηγορείτε τους υπόλοιπους δημοσιογράφους δήθεν!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟσα έχω γράψει είναι απλά ΑΠΟΨΕΙΣ,βάσει των όσων είχαν δημοσιευτεί τότε, βασισμένες στην κοινή ιατρική γνώση. Ποιόν λοιπόν γλύφω και ποιόν βγάζω λάδι;Μετά από 6 χρόνια τι διαφορετικό έβγαλε η δικαιοσύνη;
ΔιαγραφήΑπλά μάλλον κάποιος/κάποιοι εδώ κάποια άκρη ή γλείψιμο έχουν με το Ευαγγελισμό! Αλλά ξεχνάτε πως ο Στυλογιάννης είχε ήδη καταδικαστεί ποινικά για κάποια παπάντζα που προφανώς έκανε! Αυτό όμς το καταπίνετε! Απλά, τώρα έτυχε να διαβάσω τα σχόλια σας, έστω κι αν πέρασαν 6+ χρόια, η νοοτροπία η άρρωστη δεν πέρασε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα αλληλογλειψίματα τα 'γραψα για τους υπόλοιπους που έσπευσαν να σε επιβραβεύσουν σαν παπαγαλάκια! Μάλιστα κάποιοι άθλιοι και ελεηνοί έβγαλαν τα εσώψυχα τους σχολιάζοντας ακόμη και το νεκρό με απάνθρωπο τρόπο! Η δικαιοσύνη λοιπόν αποφάνθηκε πως, οι δύο γιατροί που χειρούργησαν τον Κακαουνάκη δεν κατέβαλαν την προσοχή που όφειλαν και μπορούσαν να καταβάλλουν, αγνόησαν το βεβαρυμένο ιστορικό της υγείας του και, αντί να επέμβουν ενδοσκοπικά τον άνοιξαν και τον χειρούργησαν, στέλνοντας τον έτσι στο θάνατο! Θα τους δίκαζαν στις 27 Σεπτεμβρίου του 2012. Εσείς, κάνατε τους δικαστές, προτρέξατε να βγάλετε συμπεράσματα και, χωρίς να περιμένετε τη δικαιοσύνη βγάλατε λάδι τους ιατρούς! Μάλιστα ο ένας από τους ιατρούς αυτούς, έδωσε στη δημοσιότητα ιατρικά δεδομένα του Κακαουνάκη, κάτι που ξέρεις φαντάζομαι πως είναι ποινικόα αδίκημα! Μόκο κάνατε όμως γι' αυτό! Τα δδημόσια νοσοκομεία δυστυχώς πάσχουν από καλούς ιατρούς, αν και τα κεφάλια που είναι στα καλά ιδιωτικά θεραπευτήρια από το δημόσιο ξεκίνησαν! Όμως στο δημόσιο πια, έμεινε η ιατρική σαβούρα και, όσοι καλοί ιατροί απέμειναν στο ΕΣΥ χρηματίζονται (αρκετοί από αυτους), ενώ σαν να μην φτάνουν αυτά, το δημόσιο σύστημα υγείας το διέλυσαν οι "καλοί πολιτικοί μας!".
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτον Ευαγγελισμό δεν ήταν προ καιρού που συνελλήφθη ιατρός που ζητούσε φακελάκι, δεν το πήρε και ο ασθενής πέθανε τελικά;
Εγώ δεν είμαι υπερ του ιδιώτη, εκ πεποιθήσεως, αυτά που γίνονται κάθε μέρα με έκαναν να χάχω όμως την εμπιστοσύνη μου στο δημόσιο! Διαβάζεις κκι εσύ τα τόσα λάθη που γίνονται και που σακατεύουν ή πεθαίνουν ασθενείς!
Εάν διάβαζες προσεκτικά το κείμενο μου θα διαπίστωνες ότι δεν προσπαθώ να βγάλω λάδι κανένα, σε μια μάλιστα υπόθεση που δεν έχω στοιχεία από πρώτο χέρι, αλλά μόνο από όσα έχουν δημοσιευθεί.
ΔιαγραφήΗ λογική δε σειρά από ιατρικής πλευράς της μετεγχειρητικής εξέλιξης του Κακαουνάκη όπως την περιγράφω αποδείχτηκε και δικαστικά ότι είναι σωστή γιατί τον Μάιο του 2015 οι κατηγορούμενοι ιατροί ΑΘΩΩΘΗΚΑΝ!
Όσο για αυτά που γράφεις για τους γιατρούς και τα νοσοκομεία γενικεύοντας από μεμονωμένα περιστατικά, μπορείς να διαβάσεις όσα έχω γράψει σε ανύποπτο χρόνο στο ποστ μου τόσο για τους γιατρούς όσο και για τα φακελάκια εδώ
Μην ξεχνάς δε ότι τα σοβαρά προβληματικά και βαριά περιστατικά, τα περισσότερα ,αντιμετωπίζονται από τα δημόσια νοσοκομεία.
Όση εμπάθεια λοιπόν κι αν έχουμε για κάποιον, όση προκατάληψη για τον ιδιωτικό τομέα της νοσοκομειακής περίθαλψης και αν μας διατρέχει, ειδικά όταν δεν είμαστε ιατροί δεν κάνουμε τους ξύπνιους και δεν το παίζουμε ούτε ιατροί, ούτε σεισμολόγοι, ούτε πιλότοι, ούτε δικηγόροι, όπως συχνά όλοι οι έλληνες κάνουν όταν τους ρωτάς για κάποιο θέμα και, παίρνουν ύφος 100 Καρδιναλίων, αρεσκόμενοι μάλιστα να κατηγορούν και αυτούς που παραδέχονται πως δεν γνωρίζουν!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΆρα, τι κατηγορείτε τους δηνοσιογράφους κομμάτι τους είστε και τους μοιάζετε κι εσείς, απλά δεν έχετε το τηλεοπτικό βήμα!
Το ότι αθωώθηκαν οι δύο γιατροί, ενώ είχε συνταχθεί εις βάρος τους και έκθεση από το διευθυντή της Β' χειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου Αγ. Όλγα για την περίπτωση Κακαουνάκη και ασκήθηκε ποινική δίωξη, δεν είναι κάτι που πρέπει να μας κάνει να ευησυχάζουμε, αφού είναι γνωστό πως, ενώ μεταξύ τους οι γιατροί μαλώνουν και ο ένας βγάζει ευχαρίστως το μάτι του άλλου, όταν γίνεται δικαστήριο, δουλεύει το συντεχνιακό και, αφού και οι δικαστές δεν έχουν ιατρικές γνώσεις, πέφτει ο ιατρικός σύλλογος πάνω τους και τους υποστηρίζει! Μακάρι να μην είχαν φτέξει και, όντως ο θάνατος Κακαουνάκη να επίλθε συνεπεία των όσων αναφέρεις φίλε Αθεόφοβε, μακάρι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε όλες αυτές τις δίκες όμως και αυτοί που έκαναν μήνυση την βασίζουν στην γνωμάτευση άλλων γιατρών που έχουν διαφορετική άποψη από τους κατηγορούμενους.
ΔιαγραφήΤο δικαστήριο λοιπόν έχει να αποφασίσει μεταξύ δύο διαφορετικών απόψεων και τελικά βασίζει την απόφαση του σε αυτήν που επιστημονικά είναι πιο κοντά στην λογική.
Μην ξεχνάς βέβαια ότι η ιατρική δεν είναι μαθηματικά όπου 2+2=4 και για την ίδια περίπτωση μπορεί να υπάρχουν δύο διαφορετικές αντιμετωπίσεις εξίσου σωστές.
Όταν γράφω "Τους βγάλατε λάδι", εννοώ ότι, χωρίς ακόμη να έχει ασκηθεί δίωξη και να έχει επομένως ερευνηθεί η υπόθεση σε βάθος, εξαγάγατε συμπεράσματα βασιζόμενοι σε δημοσιεύματα που, ίσως και να προήλθαν από γιατρούς συντεχνειακώς δράσαντες, οι οποίοι μπορεί και να παρουσίασαν τα γεγονότα όπως εκείνοι ήθελαν, προκειμένου να υπερασπιστούν τους δύο χειρουργούς! Αν όντως έγινε έτσι, οι γιατροί που έγραψαν τα όσα εσείς διαβάσατε, επόμενο ήταν και να παρουσιάσουν τα γεγονότα σύμφωνα με μια λογικοφανή σειρά, που ικανοποιούσε την ιατρική δεοντολογία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι αποκλείει κάποιοι από αυτούς τους καλοθελητές ιατρούς, να ήσαν εκείνοι που, έσπευσαν στο δικασ΄τηριο και, ως μάρτυρες υπερασπίσεως, αθώωσαν τελικά και τους δύο αυτούς χειρουργους;
Αυτήν λοιπόν την αρθρογραφία, που κανείς δεν ξέρει αν και κατά πόσον ανταποκρίνεται στην αλήθεια (μακάρι να συμβαίνει αυτό), ακολουθήσατε κι εσείς που γράψατε τα όσα γράψατε στο site!
Εξάλλου μην ξεχνάς πως, γιατρός δημοσίου ήταν κι αυτός που συνέταξε το πόρισμα βάσει του οποίου έγινε η μήνυση στους δύο! Λες λοιπόν να ήταν άσχετος κι αυτός; άρα το γεγονός της αθώωσης μάλλον πρέπει να προβληματίζει παρά να χαροποιεί!
Μακάρι -ξαναγράφω- μακάρι οι γιατροί που χειρούργησαν τον Κακαουνάκη να ήσαν σωστοί, ποιος δεν θα το 'θελε;
Σου τονίζω πως, σκοπός μου δεν είναι να προκαλέσω κάποιον, μου αρέσει να ανταλλάσω απόψεις και, μια και διάκειμαι επιφυλακτικά προς τους ιδιότες μεγαλοκλινικάρχες, εύχομαι σε όσα γράφεις να έχεις δίκαιο.
Από την άλλη όμως ρωτάω, πως είναι δυνατόν σύμφωνα με τα όσα γράφεις, μεγάλες ιδιοτικές κλινικές ("υγεία, Ιατρικό κέντρο, Metropolitan, Ιασώ General κλπ"), να μην μπορούν να αντιμετωπίσουν σοβαρά και βαριά περιστατικά στέλνοντας τα στο δημόσιο, αφού, αν δεις τα βιογραφικά των ιατρών που προσλαμβάνονται στις σοβαρές αυτές κλινικές, πραγματικά θα εντυπωσιαστείς με την επιστημοσύνη και την ιατρική παιδεία που έχουν! Ο ιδιότης που τους προσλαμβάνει δεν θέλει να έχει ένα καλό όνομα για να επιβιώσει στον ανταγωνισμό των υπολοίπων; Δεν μιλάω για τα μικροχασάπικα του ιδιωτικού τομέα που, εκεί χειρουργεί κάθε καρυδιάς καρύδι, ούτε για το γεγονος πως, τις εφημερίες, ακόμα και στα μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία τις κάνουν ειδικευόμενοι γιατροί!
Απλά νομίζω πως, οι ιδιότες ιατροί δεν έχουβ πάντα την εμπειρία που χρειάζεται και, ίσως να διώχνουν καμιά φορά κάποια περιπεπλεγμένα περιστατικά προς τα δημόσια νοσοκομεία, αλλά πιστεύω πως, αυτό μάλλον είναι η εξαιρεση παρά ο κανόνας.
Όταν βλέπεις τεχνολογίες όπως η ρομποτική να ξεκινάνε πρώτα από μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια, επεμβάσεις σπάνιες και περίπλοκες να γίνονται σε μεγάλα ιδιωτικά νοσοκοαμεία, όταν βλέπεις πιστοποιήσεις να απονέμονται σε ιδιωτικές κλινικές από ξένους ιατρικούς οίκους κλπ, αυτό δεν μπορεί να μην λέει κάτι!!
Το δημόσιο σίγουρα έχει και καλλούς ιατρούς, αλλά πόσοι από αυτούς έχουν παραμείνει εκεί με τα χάλια που υπάρχουν στα δημόσια νοσοκομεία και τις μικρές αμοιβές που τους δίνονται εκεί;
Θα διαβάσω τα άρθρα που με παραπέμπεις και θα επανέλθω!
Σε ευχαριστώ!
Φιλικά!
Έχοντας διαβάσει τις παραπομπές σου -αν και δεν μπαίνουν στην "ταμπακέρα εν πολλοίς-, θα ήθελα να συμπληρώσω τα εξής:
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα δημόσια νοσοκομεία που, επί το πλείστον διοικούνται από κομματόσκυλα άσχετα προς το ιατρικο επάγγελμα ως μη έδη (ξενοδόχους, πολιτικούς μηχανικούς κλπ), πως ελέγχουν τους γιατρούς μαϊμούδες που, διορίζονται με ρουσφέτια έχοντας οι περισσότεροι κάποιν μπάρμπα στην Κορώνη;
Αν λοιπόν πέσεις στα χέρια τους χειρουργούμενος από έναν τέτοιο γιατρό, ποια θα είναι η μοίρα σου;
Στον ιδιώτη, υπάρχουν και κάποιες επιτροπές αξιολόγησης που, επειδή δεν υπάρχει η ασυδοσία και η άνεση της μονιμότητας του δημοσίου, κάνουν κατά τεκμήριο καλύτερα τη δουλειά τους από ότι οι αντίστοιχες του δημοσίου!
Αν σε σφάξει ή σου πάρει φακελάκι κάποιος γιατρός στο δημόσιο, ποιος θα τον κατηγορήσει αφού, τόσο ο ιατρικός σύλλογος, όσο και τα πειθαρχικά συμβούλια τον ρίχνουν στα μαλακά, αν δεν τον βγάλουν και λάδι;
Αν ακόμη σκεφθείς πως, στις ιδιωτικές κλινικές, δεν επιτρέπεται να κάνεις ειδικότητα δηλαδή, να μπαίνεις στο χειρουργείο με τον υπεύθυνο επιμελητή/διευθυντή-καθηγητή σου κρατώντας νυστέρι, αυτό είναι επίσης κάτι που σίγουρα μπορεί να προλάβει ένα ολέθριο ιατρικό λάθος!
Πόσα και πόσα δεν ακούμε για ασθενείς που σφαγιάσθηκαν στα χειρουργεία από ειδικευόμενους που, κατά λάθος έκοψαν μια αορτή ή μια τραχεία;
Αν λάβεις υπόψη και το επίπεδο των γνώσεων ενός αποφοίτου της ελληνικής ιατρικής σχολής, κρίνε τα μερικά και βάλε!...
Μόνο τα λάθη στα αγροτικά ιατρεία, στις εφημερίες των δημοσίων νοσοκομείων και στα κέντρα υγείας να υπολογίσεις, αφού οι υπηρεσίες παρέχονται από ειδικευόμενους ανεπίβλεπτους ιατρούς, δεν χρειάζεται να σπας το κεφάλι σου για τίποτε άλλο!
Ένας λόγος λοιπόν που, το ΕΣΥ είναι ανασφαλές εκ του αποτελέσματος, είναι πως, μπορεί να πέσεις στα χέρια κάποιου άσχετου ιατρού, μαϊμουδιάρη ή ημιμαθούς ειδικευόμενουή κάποιου που μπήκε στο ΕΣΥ απ' τοπαράθυρο!
Ο ιδιώτης, λογικά επειδή θέλει να έχει όνομα και, βάσει αυτού του ονόματος να πουλάει ακριβά ιατρικές και ξενοδοχειακές υπηρεσίες, ακόμη και αν πάρει κάποιν ιατρό λόγω γνωριμιών του με κάποιον μέτοχο της κλινικης, αν γίνει κάποια στραβή, θα τον πετάξει από την κλινική του!
Ακόμη και αν κάποιος ιατρός συνεργάζεται με κάποια ιδιωτικη κλινική νοικιάζοντας χειροργείο για να κάνει τις επεμβάσεις του εκεί, σφάξει κάποιον, έχει κάπου να δώσει λόγο!
Βέβαια, για να τα γράφουμε όλα, ο ιδιώτης χρεώνει τρελά, προβαίνοντας μάλιστα σε ιατρικές πράξεις, εξετάσεις και χειρουργεία που μπορεί κάποιες φορές και να μην χρειάζονται, αλλά, των δύο κακών το μη χείρων βέλτιστον προκειμένου να μην πεθάνει κάποιος σαν το σκυλί στο αμπέλι, πάνω στα ράντζα του ΕΣΥ!
Μακάρι με τα επιχειρήματα σου να με βγάλεις λάθος!
Σε ευχαριστώ!
Η εικόνα που έχεις για τα νοσοκομεία και τις ιδιωτικές κλινικές είναι από τα δημοσιεύματα των εφημερίδων και τις εκπομπές της τηλεόρασης και όχι από την πραγματικότητα.
ΔιαγραφήΓι΄αυτό και γράφεις για "ασθενείς που σφαγιάστηκαν στα χειρουργεία", (που και πότε;), για λάθη στα αγροτικά ιατρεία, στις εφημερίες κτλ
Βεβαίως και γίνονται λάθη από γιατρούς γιατί σε αυτή την ζωή μόνο ο Πάπας είναι αλάθητος και γι΄αυτό και ο ορισμός του καλού γιατρού είναι αυτός που κάνει τα λιγότερα λάθη!
Οι ιδιωτικές κλινικές είναι γενικά στο απυρόβλητο των ΜΜΕ για τους απλούς λόγους ότι αποτελούν προσωπική επιλογή των ασθενών να νοσηλευτούν σε αυτές, η καλή ή κακή λειτουργία τους δεν αφορά πολιτικά πρόσωπα ώστε να χρησιμοποιούνται στις πολιτικές αντιπαραθέσεις και τέλος γιατί οι δημοσιογραφικές ενώσεις έχουν υπογράψει συμβάσεις με τις περισσότερες για νοσηλεία των μελών τους.
Βεβαίως και υπάρχουν προβλήματα στα δημόσια νοσοκομεία αλλά μόνο σε αυτά μπορεί να πάρει, και πολύ σωστά, ειδικότητα ένας γιατρός γιατί μόνο σε αυτά υπάρχει ο αριθμός και η ποικιλία των περιστατικών που χρειάζεται γι΄αυτήν σε αντίθεση με τα επιλεγμένα των ιδιωτικών κλινικών που αποφεύγουν τόσο τα βαριά περιστατικά όσο και αυτά που απαιτούν μακρό χρόνο νοσηλείας. .
Γι αυτό και οι ιδιωτικές κλινικές δεν μπορούν να ονομάζονται νοσοκομεία χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και εκεί οι παρεχόμενες ιατρικές υπηρεσίες δεν είναι σωστές.
Όσο για το επίπεδο των γνώσεων ενός αποφοίτου της ελληνικής ιατρικής σχολής η απάντηση είναι ότι ακριβώς γιατί είναι καλό. 7.500 Έλληνες γιατροί μέσα στα 6 χρόνια της κρίσης έγιναν δεκτοί σε νοσοκομεία του εξωτερικού.
Έχω δημοσιεύσει δύο άρθρα αλλά βλέπω μόνο το δεύτερο. Μήπως πρέπει να ξαναγράψω το πρώτο ή το λογόκρινες;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑφού ούτε εσύ είσαι ιατρός, από που έχεις εικόνα του τι γίνεται στα νοσοκομεία της Ελλάδας; άρα τις ίδιες πυγές πληροφόρησης έχουμε!
Ούτε λίγοούτε πολύ γράφεις πως, οι ειδικευόμενοι που κάνουν εφημερίες στα νοσοκομεία και στα αγροτικά ιατρεία είναι ασφαλείς, παρόλο που είναι άπειροι, καινούργιοι και, εν πολλοίς ανεπίβλεπτοι!
Όταν κάποιος ειδικευόμενος γιατρός κρατάει νυστέρι και έστω κάτω από το βλέμμα του επιβλέπωντος ιατρού εγχειρίζει, δεν υπάρχουν περιπτώσεις που, ο νέος, άπειρος ειδικευόμενος θα σφάξει κάποιον πριν ο επιβλέπων προλάβει να επέμβει;
Μήπως αυτό θα αποφεύγοταν σε κάποιο βαθμό αν η πρακτική εκπαίδευση των ιατρών ήταν πιο σωστή, ο έλεγχος πληρέστερος, η πανεπιστημιακή κατάρτιση συνδυαζόταν περισσότερο με πρακτική των ιατρών στο πανεπιστήμιο και λιγότερο με θεωρία και, αν στο δημόσιο δεν υπήρχε η ασφάλεια της ασυδοσίας (έλα μορέ, πιος θα βρει ακρη και τι θα μου κανουν;).;
Μα, έτσι κι αλλιώς, το που θα νοσηλευθθεί κάποιος ασθενής,στον ιδιώτη ή στο δημόσιο είναι προσωπική επιλογή του!
Γιατί οι ιδιωτικές κλινικές αποφεύγουν τα βαριά περιστατικά δεν μου απάντησες! Αυτό είναι μια εποδός των υποστηρικτών του δημοσίου τομέα, χωρίς όμως να έχουν και επιχειρήματα, ειδικά εαν -όπως κι εσύ-, είναι κι εκείνοι εκτός του ιατρονοσηλευτικού χώρου!
Ισα ίσα, τα βαριά και μακκρόχρόνου νοσηλείας χρείζοντα περιστατικά δίνουν κέρδη στον ιδιώτη και, βελτιώνουν την εμπειρία του ιατρικού προσωπικού! Εξάλλου, μόνος σου έγραψες πως, οι παρεχόμενες υπηρεσίες στα ιδιωτικά θεραπευτήρια είναι σωστές. Άρα είναι φύσει αδύνατον, μεγάλα τουλάχιστον ιδιωτικά νοσοκομεία που, έχουν κάποιο δυνατό brand name, που έχουν την εργαστηριακή και τεχνική υποδομή, που διαθέτουν ιατρούς με περγαμηνές και δυνατούς τίτλους σπουδών και πτυχία εξωτερικού πολλές φορές, να διώχνουν βαριά και μακροχρονίου νοσηλείας χρείζοντα περιστατικά, στέλνοντας τα στο δημόσιο!!
Εκτός αν έχεις κατά νου τα ιδιωτικά μικρά νοσοκομμεία-σφαγία που, το καλύτερο από αυτά είναι το μετριότερο δημόσιο!
Η ρομποτική, η μικροχειρουργική κλπ, από τον ιδιώτη ξεκίνησαν!
Υπάρχουν ακόμη περιπτώσεις θεραπειών που, γίνονται μόνο σε 1-2 ιδιωτικά νοσοκομεία και μόνο!
Τα μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία για να προσλ΄άβουν ιατρούς, θα τους ζητήσουν συστάσεις, βαρβάτα βιογραφικά, εμπειρία, μεταπτυχιακά κλπ. Μπες στο site κάποιου μεγάλου ιδιωτικού νοσοκομείου και θα τα δεις!
Έτσι δεν γίνεται συνήθως και στις περισσότερες μεγάλες εταιρείες εξάλλου;
Στο δημόσιο ποιος και γιατί να ζητήσει τέτοια προσόντα;
Σου ξαναλέω πως, ξέρω ότι οι καλοί γιατροί γίνονται στο δημόσιο λόγω των πολυποίκιλων περιστατικών που βλέπουν εκεί.
Πόσοι όμως από αυτούς έμειναν εκεί και δεν πήγαν στον ιδιώτη ή, και αυτοί που έμεινα στο ΕΣΥ δεν χρηματίζονται για να σε αναλάβουν; Τι κάνεις λοιπόν, κ΄΄ανεις το σταυρό σου και, παρακαλάς το Θεούλη να μην πέσεις σε κάποιον ιατρό με βαθμό πτυχίου -5 που, ενώ στον ιδιώτη ούτε απ' έξω θα πέρναγε, στο ΕΣΥ μπαίνει με λίγο σπρώξιμο!
Πως άραγε αλλιώς γίνονται προσλήψεις ιατρών στο ΕΣΥ πες μου αν ξέρεις.
Μην ξεχνάς κι όλας πως χάλασε η δημόσια τηλεόραση, επειδή ο ιδιώτης καναλάρχης πήγαινε στα καλά μυαλά της ΕΡΤ ή της ΝΕΤ, τους έδινε καλύτερους μισθούς και τους έπαιρνε. Τι έμενε λοιπόν στις δημόσιες ραδιοτηλεοράσεις; Οι μετριότητες!!
Συνεχίζεται!
Ξεχνάς μάλλον πως, η ελληνική παιδεία -άρα και οι πανεπιστημιακές ιατρικές σχολές- έχουν τα χάλια τους!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ έρευνα πάσχει αφού το ταμείόν είναι μείον, ασθένειες που έξω αντιμετωπίζονται εδώ είναι άγνωστες (έχω προσωπική πείρα), οι καθηγητές κάθε τόσο απεργούν και φωνάζουν πως δεν πληρώνονται, οι καταλήψεις διαδέχονται η μία την άλλη, τα εργαστήρια χαροπαλεύουν κλπ!
Ίσως η ιατρική του πανεπιστημίου Αθηνών και η αντίστοιχη της Πάτρας είναι όντως καλές σχολές, όμως οι 7500 γιατροί που πήγαν έξω, πιθανότατα πέρασαν από κνισάρισμα, αφού οι έξω ιθύνοντες ξέρου τι γίνεται εδώ! Έτσι λοιπόν, πέρασαν μάλλον τους έλληνες ιατρούς από κάποιου είδους επανεκπαίδευση και, ποντάροντας στο πράγματι ασυναγώνιστο, έξυπνο και εφευρετικό ελληνικό μυαλό, κράτησαν όσους άξιζαν και μόνο αυτούς!
Εξάλλου, πολλοί από αυτούς τους ιατρούς πήγαν έξω να κάνουν ειδικότητα και να ξανάρθουν, αφού, ειδικά στην ευρώπη που υπάρχει ελευθερία κίνησης προσώπων και υπερπροσφορά ιατρών, πόσοι έλληνες πια θα απορροφηθούν ακόμη στα ευρωπαϊκά νοσοκομεία;
Πρώτον δεν λογοκρίνω κανένα σχόλιο εκτός από τα υβριστικά και τα χυδαία και ευτυχώς αυτά που έχω αναγκαστεί να διαγράψω μέχρι στιγμής τα 10 χρόνια που υπάρχει αυτό το μπλογκ δεν είναι πάνω από 10.
ΔιαγραφήΠράγματι 2 σχόλια σου είχαν πιαστεί στα σπαμ και ήδη τα έχω δημοσιεύσει.
Δεύτερον αν είχες παρακολουθήσεις όλα αυτά τα χρόνια το μπλόγκ μου θα ήξερες ότι είμαι γιατρός όποτε ότι γράφω βασίζεται σε πολυετή και προσωπική γνώση του θέματος.
Τρίτον, έχω δουλέψει τόσο σε ιδιωτικές κλινικές όσο και σε δημόσια νοσοκομεία και έτσι έχω πλήρη εκ των έσω άμεση και προσωπική γνώση τόσο για τα καλά τους όσο και για προβλήματα τους.
Τέταρτον Παρά τα προβλήματα που έχουν τα Πανεπιστήμια μας, παρ΄όλα αυτά και παρά την εικόνα που έχουν πολλοί από τις εφημερίδες και τα ΜΜΕ, αυτά κατέχουν περίοπτη θέση όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και παγκοσμίως. Πχ η Ιατρική Σχολή Αθηνών σύμφωνα με την έγκυρη διεθνή κατάταξη "Academic Ranking of World Universities", κατατάσσεται στις θέσεις 101-150 παγκοσμίως , δηλαδή είναι καλύτερη από χιλιάδες άλλων πανεπιστημίων. Για να καταλάβεις τι σημαίνει αυτό είναι καλύτερη από τις ιατρικές σχολές μεγάλων Πανεπιστημίων όπως του George Washington στις ΗΠΑ, του Duesseldorf, της Φλωρεντίας, του Κάνσας, της Οττάβα, της Γένοβα κτλ
Γι΄αυτό τον λόγο και οι γιατροί μας στο εξωτερικό είναι πάντα ευπρόσδεκτοι και βέβαια δεν τους επανεκπαιδεύει κανείς όταν τους προσλαμβάνουν.
Τέλος δεν έχει νόημα μετά από 9 σχόλια να συνεχίσουμε τη συζήτηση γιατί ως γνωστόν στο τέλος θα καταλήξουμε στον νόμο του Γκόντγουιν!
Η επίκληση του νόμου του Godwin βολεύει ΚΑΙ όταν δεν υπάρχει αντίθετη επιχειρηματολογία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚολλάμε δηλαδή στο αν τα σχόλια είναι 9 ή 11; Θα μπορούσες να απαντήσεις επιχειρηματολογώντας φυσικά με ένα τελευταίο σχόλιο και μετά να επικαλεστείς το Godwin ή, απλά να σταματήσεις τη συζήτηση! Θα βοηθούσες τόσο εμένα, όσο και τους τυχερούς-άτυχους που διάβασαν τα σχόλια μας! Αντ' αυτού, συ επέλεξες ένα μόνο σηνείο των σχολίων μου, παρακάμπτοντας ΟΛΑ τα υπόλοιπα, δικαίωμά σου!...
Σε κανένα σοβαρό site δδεν υπάρχει περιορισμός και, μπορεί πολλά θέματα να πάρουν πολλές σελίδες, με σχόλια, γνώμες, επιχειρήματα κ.α.!
Δεν λέω, πολλές φορές τα ΜΜΕ τα παραλένε αλλα, ο θυμόσοφος λαός λέει "χωρίς φωτιά καπνός δεν βγαίνει!...".
Ας φρόντιζε ο ιατρικός σύλλογος να διαφωτίσει τους αναγνώστες-θεατές με ενημερωτικές δημοσιεύσεις και/ή, να ακολουθήσει τη δικαστική οδο όταν βέβαια τα ΜΜΕ διαβάλλουν συναδέλφους σας!
Το να ενοχοποιείς τα ΜΜΕ επειδή γράφουν πράγματα που δεν συμφέρουν έστω και υπερβολικά, μάλλον τα επιβεβαιώνεις αφού, πέραν των άλλων, η στάση αυτή θυμίζει αυταρχικά καθεστώτα που, όταν μια εφημερίδα έγραφε κάτι που δεν τα βόλευε, οι ιδιοκτήτες και οι δημοσιογράφοι έκαναν "διακοπές" στη Γυάρο, ενώ η εφημερίδα έκλεινε!
Ρητορικά ρωτώ, ποια ιατρική ιδιότητα έχεις και, αν εισαι ιατρός του ΕΣΥ;
Χαμογελάς με την επιφανειακά αφελή ερώτηση μου αλλά, ίσως εγώ σπεύσω να το κάνω λίγο βραδύτερα!...
Αν οιέλληνες ιατροί άξιζαν τόσο πολύ όσο υποστηρίζεις, θα το εισέπρατε και ο ασθενής πολίτης καθημερινά!
Σήμερα συζητούσα με έναν θείο μου που, ε΄δω και χρόνια αιμορραγεί από το λεπτό έντερο και, ούτε στο νομαρχειακό νοσοκομείο του Ρεθύμνου, ούτε στο ΠΑΓΝΗ (Πανεπιστημιακό κι όλας) κατάφεραν να του βρουν τι φταίει!
Μάλιστα ένας εκεί του ζήτησε όπως μου είπε και 30.000,00 ευρώ -μακάρι να έγινε παρεξήγηση- για να τον χειρουργήσει!
Μόλις χθες στο Ωνάσιο, κάποιος ιατρός του είπε πως υπάρχει λύση, πως μπορεί να αντιμετωπιστεί η αιμορραγία του λεπτού εντέρου και επομένως μπορεί να προχωρήσει σε εγχείριση ανοιχτής καρδιάς για αντικατάσταση βαλβίδας.
Επίσης, άλλη συγγενής μου, επισκέφτηκε τον Ιούλιο-άυγουστο του 2014 στη σειρά 12 ιατρούς και, ο καθένας της έλεγε το μακρύ κκαι το κοντό του, ενώ η κοπέλα στο μεταξύ κόντευε να τυφλωθεί, από το δεξί της μάτι, μέχρι που κάποιος, καλή του η ώρα, της είπε "όσο είναι καιρός φύγε για έξω!".!
Μπορώ, για να μην θεωρηθεί διαφημιστική προπαγάντα σε Π.Μ. να σου γράψω το όνομα, τη διεύθυνση του αλλά και την ιδιότητα του ιατρού αυτού.
Η κοπέλα τελικά πήγε στην πανεπιστημιακή οφθαλμολογική κλινική του Freiburg της Γερμανίας, εγχειρίστηκε και έσωσε το μάτι της χωρίς να τρέχει εδώ κι εκεί!!
Αν η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών κατατάσσεται κάπου μέσα στην τελευταία 50άνδα, που κατατάσσεται η χειρότερη σχολή, Μηπως στη θέση 165;
Καλό θα ήταν η Ιατρική Σχολή της Αθήνας να κατετάσσετο μεταξύ των πρώτων καλυτέρων και όχι μεταξύ των λιγότερο καλών Ιατρικών πανεπιστημιακών Σχολών παγκοσμίως!
Άλλωστε, όπως ίσως κατάλαβες, εκ του αποτελέσματος κρίνονται όλοι, αλλά και όλα!...
Δεν υποχρεούσαι να απαντήσεις, περιμένω όμως να δω το σχόλιο μου αναρτημένο, ώστε να εξασφαλιστεί η ισότητα των όπλων!
Σε ευχαριστώ!