Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΛΛΑ ΣΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ



 Μετά το χθεσινό  φιάσκο στο Προεδρικό Μέγαρο οδηγούμαστε ολοταχώς προς νέες εκλογές μιας και με τις προηγούμενες ο ΣΥΡΙΖΑ  δεν θέλησε να αναλάβει  τις ευθύνες που του αναλογούν  στην διακυβέρνηση της χώρας,  ανάλογα με το  ποσοστό που του έδωσε η ψήφος του λαού.
 Πιστεύει  πως σε μία νέα εκλογική αναμέτρηση μπορεί να αυξήσει το ποσοστό του,  εκμεταλλευόμενος το γενικότερο αντιμνημονιακό κλίμα  μαζί με τις ανεδαφικές εξαγγελίες του  περί νέων προσλήψεων κρατικοποιήσεων των τραπεζών, αυξήσεων των μισθών και συντάξεων κτλ
Το ίδιο βέβαια πίστευε κι ο Σαμαράς προεκλογικά και μιλούσε για επανάληψη των εκλογών έως ότου  εκλεγεί, μέχρι που καταποντίστηκε και ησύχασε.
Η ευθύνη για την εκ νέου καταφυγή στις κάλπες ανήκει καθ΄ ολοκληρία στον ΣΥΡΙΖΑ που ήρθε δεύτερο κόμμα έχοντας βέβαια την ατυχία το πρώτο και το τρίτο να εκλέξουν συνολικά μόνο 149 βουλευτές, οπότε θα τον έβγαζαν από την δύσκολη σημερινή θέση, σχηματίζοντας κυβέρνηση και θα μπορούσε τότε ελεύθερος από την πίεση που υπέστη να αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες, να βρίσκεται καθημερινά στα πεζοδρόμια καταγγέλλοντας τους πάντες και τα πάντα από τον άνετο ρόλο της  αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Είναι εύλογο λοιπόν τα υπόλοιπα κόμματα να μην δέχονται να μετέχουν σε κυβέρνηση  συνεργασίας με την αναπόφευκτη  φθορά από τις κυβερνητικές ευθύνες και αποφάσεις, χωρίς την συμμετοχή του. 

Όμως ένα φάντασμα από το παρελθόν ,ο τέως πρόεδρος  του συνονθυλεύματος από ρετάλια του ΔΙΚΚΥ μέχρι ex μαοϊκούς και τροτσκιστές  που συναποτελούν τον  ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέκος Αλαβάνος, υπέρμαχος της δραχμής, είπε τα πράγματα έξω από τα δόντια χωρίς καμία ωραιοποίηση : 

 Υπάρχει η άποψη ότι αν η αριστερά πει στον κόσμο όλη την αλήθεια (ότι η έξοδος από το μνημόνιο οδηγεί στην έξοδο από το ευρώ) θα χάσει την επαφή της με την κοινωνία. Εδώ όμως διαχωρίζεται η αριστερά από τις άλλες δυνάμεις. Εκείνες παρασκήνια και κόλπα, αυτή αλήθεια και όλη την αλήθεια. Η αριστερά προειδοποιεί με ευθύνη τον λαό. Δεν του λέει μόνο ότι ο δρόμος έξω από το μνημόνιο είναι και δρόμος έξω από το ευρώ, αλλά ότι είναι και ιδιαίτερα επώδυνος, όμως με προοπτική. Του δίνει τη δυνατότητα να επεξεργασθεί την ανησυχία του, που δεν είναι αβάσιμη. Δεν τον αφήνει να βρεθεί σε άγνωστο λιμάνι, να αιφνιδιασθεί, να στραφεί τελικά με μένος ενάντια στους υπαιτίους.

Αν λοιπόν  στις εκλογές που έγιναν εκφράστηκε ο θυμός και η αγανάκτηση του κόσμου για την πολιτική του μνημονίου, οι νέες θα έχουν ένα τελείως διαφορετικό διακύβευμα.
Αυτό θα είναι αντίστοιχο  με το δημοψήφισμα που είχε εξαγγείλει ο Παπανδρέου για την κύρωση της δανειακής σύμβασης .
Ουσιαστικά στις εκλογές αυτές θα κριθεί αν η χώρα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη και στο Ευρώ, όπως σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση επιθυμεί το 78,1% των ερωτηθέντων, ή  θα επιλέξει την επιστροφή στην δραχμή όπως επιθυμεί το 12,9% .
Το διακύβευμα λοιπόν θα είναι αν θα υπάρξει μια, εκ των πραγμάτων,  κυβέρνηση συνεργασίας, που τηρώντας τις συμβάσεις που έχει υπογράψει η Ελλάδα θα προσπαθήσει να τις αναδιαπραγματευθεί για να ελαφρύνει τους επαχθείς όρους που περιέχουν, ή θα εκλέξει κόμματα που επαγγέλλονται, ανάλογα με ποιά συνιστώσα εκπροσωπούν, από  την  καταγγελία του μνημονίου μέχρι την άμεση διαγραφή μέρους του ή την περίοδο χάριτος, που θα  την κρίνουμε μόνοι μας, όταν και όποτε πετύχουμε ανάκαμψη, όπως έχουν δηλώσει  κατά καιρούς ο αρχηγός  και τα στελέχη  του ΣΥΡΙΖΑ .
Η δυνατότητα να  καταγγείλει κανείς  την δανειακή σύμβαση και να παραμείνει η χώρα  στο ευρώ είναι ανύπαρκτη ,όπως επισημαίνουν διαπρεπείς οικονομολόγοι.
Πιστεύω πως τώρα πια μετά από όσα έχουν ακουστεί αυτές τις μέρες και όσα θα ακουστούν μέχρι τις εκλογές,  θα επικρατήσει στους ψηφοφόρους μπροστά στην κάλπη  η λογική αντί του θυμικού, όπως έγινε στις  πρόσφατες.
Ελπίζω να φτάσουμε  σε αυτές τις  εκλογές χωρίς ο χαμένος αυτός χρόνος που παρεμβάλλεται μέχρι τον σχηματισμό εκλεγμένης κυβέρνησης να έχει αποβεί μοιραίος για την Ελλάδα, γιατί τότε ο λαός σίγουρα θα στραφεί με μένος ενάντια στους υπεύθυνους όπως εύστοχα τονίζει ο Αλαβάνος. 

30 σχόλια:

  1. Φοβάμαι ότι με το σύνδρομο της παιδικής βλακείας που χαρακτηρίζει μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας δυστυχώς το αποτέλεσμα των επομένων εκλογών θα είναι κάποια ενίσχυση της ΝΔ και μεγάλη ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ
    Δεν φαίνεται ως εκλογικό σώμα να βάζουμε μιαλό.
    Δυτυχώς όμως Facts are stuborn things..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσωπικά πιστεύω πως θα έχουμε μεγάλες εκπλήξεις σε αυτές τις εκλογές.

      Διαγραφή
  2. Δεν πιστεύω ότι στις προηγούμενες εκλογές επικράτησε τόσο το θυμικό (ειδικά όταν μιλάμε για τόσο πολύ κόσμο και για μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδο). Σαφώς και τώρα οι πολίτες θα είναι πιο ψύχραιμοι και οι προεκλογικές συζητήσεις θα επιμείνουν περισσότερο στην ανάλυση των οικονομικών προγραμμάτων εξόδου από την κρίση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εάν δεν επεκράτησε το θυμικό τότε φαίνεται πως πάνω από 12% του εκλογικού σώματος, σε σχέση με το παρελθόν, γοητεύτηκε ξαφνικά από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ,7% μαγεύτηκε από την ναζιστική γοητεία των λεβεντόπαιδων των Χρυσών αυγών και πάνω από 10% έμεινε έκθαμβη από τον μεστό ακροδεξιό λόγο των Καμμένων μυαλών!

      Διαγραφή
    2. Τι ονομάζεις θυμικό; Θυμικό για μένα είναι το συναίσθημα (γενικώς). Τη ΧΑ και το ΣΥΡΙΖα ή τα άλλα κόμματα τα επέλεξαν μετά από πολύ σκέψη (βλ. πόσοι αποφάσισαν την τελευταία στιγμή/βδομάδα) βάσει προγραμμάτων ή κάποιας ταύτισης σε κάποιες θέσεις των κομμάτων που εκτίμησε ο καθένας σημαντική. Αυτό όμως δεν είναι θυμικό. Ούτε είναι θυμικό η συνιστώσα (λέξη των ημερών) στη σκέψη της ατομικής χρεοκοπίας πχ.
      Βασικό στοιχείο, βλέπεις, των εκλογών που αποδεικνύει ότι δεν κυριάρχησε το θυμικό είναι ότι το 67% καταψήφισαν ΝΔΣΟΚ (άσχετα πού κατέληξαν, αλλά δεν ήθελαν για την οικονομική τους πολιτική ή την κυβέρνησή τους επί δεκαετίες και τα αποτελέσματα τους σήμερα τα δύο κόμματα). Θυμικό σε τέτοιο ποσοστό δεν υπάρχει. Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για ένα 7% με θυμικό ή για 10% κλπ, αλλά όχι για το 67%.
      Αν το ρίξουμε έτσι τότε όλοι οι Έλληνες ή είναι χαζοί και παρασύρονται από τα συναισθήματά τους ή μεταφράζουμε διαφορετικά το αποτέλεσμα των εκλογών (όπερ κάνουν τα κόμματα για το δικό τους συμφέρον, βέβαια).

      Διαγραφή
    3. Για να καταλάβεις τι εννοώ με την λέξη θυμικό σου μεταφέρω τι λέει ένας ειδικός ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΥΡΟΣ που είναι διευθύνων σύμβουλος της MRB Hellas:

      Το 2009 μόνο το 16,7% του εκλογικού σώματος δήλωνε ότι αποφάσισε τις τελευταίες 15 ημέρες και την ημέρα των εκλογών για το τι θα ψηφίσει. Μέρος αυτών των ψηφοφόρων (10,9%) είχε αποφασίσει ακριβώς την τελευταία ημέρα. Τα αντίστοιχα ποσοστά για τις εκλογές του 2012 δείχνουν ένα συντριπτικά διαφορετικό τοπίο, όπου το 40,3% (4 στους 10 ψηφοφόρους!) του εκλογικού σώματος αποφάσισε τις τελευταίες 15 ημέρες. Το εκπληκτικότερο δε είναι ότι περίπου το 20% (μέρος του 40,3%) αποφάσισε την τελευταία ημέρα. Η σύγκριση με το 2009 είναι τρομακτική και σκιαγραφεί την απόλυτη ανατροπή. Οι ψηφοφόροι των δύο πρώην μεγάλων κομμάτων Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, αλλά και του ΚΚΕ, είχαν αποφασίσει μάλλον καιρό πριν. Το ενδιαφέρον, όμως, είναι ο χρόνος απόφασης των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι φαίνεται ότι προσήλθαν στις κάλπες με μάλλον προαποφασισμένη την επιλογή τους αυτή. Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν χρονικά περίπου όπως ο μέσος Έλληνας (42,2%), ενώ οι ψηφοφόροι οι οποίοι έδωσαν το τελειωτικό χτύπημα στον δικομματισμό (του το φύλαξαν ως δυσάρεστη έκπληξη) αποφάσισαν έντονα την τελευταία στιγμή ΑΝ.ΕΛ. (54,6%) και ΔΗΜ.ΑΡ. (64,7%)! Η εγγύτητα που νιώθουν με την επιλογή ψήφου τους οι ψηφοφόροι δείχνει ότι ένα αμφιλεγόμενο και μάλλον αδύναμο 50,8% μόνο νιώθει κοντά στην κομματική του επιλογή.

      Διαγραφή
    4. Κι όμως υπάρχει εκτίμηση που σημειώνει ότι οι ψηφοφόροι αποφάσισαν την τελευταία στιγμή ποιον να στηρίξουν επειδή ακριβώς έκαναν υπέρβαση από το παραδοσιακό κόμμα και δεν το στήριξαν και για να βεβαιωθούν ότι πράττουν το σωστό. Δηλαδή είχαν μία συνεχή λογική διεργασία ποιον να ψηφίσουν. Αυτό ακριβώς αποδεικνύει ότι δεν είναι συναισθηματική η ψήφος, αλλά έπρεπε να προσπεράσουν τις συμπληγάδες της μιντιακής προπαγάνδας τόσων ετών.

      σ.σ. με εντυπωσιάζεις για΄τι αυτό το επιχείρημα επικαλούνται οι εκπρόσωποι της ΝΔΣΟΚ για να δικαιολογήσουν την πτώση τους. Το θυμικό φταίει κι όχι η αδιέξοδη πολιτική τους που μας χρεοκόπησε...

      Διαγραφή
    5. Το θυμικό φταίει κι όχι η αδιέξοδη πολιτική τους που μας χρεοκόπησε...

      Μα ο θυμός για αυτή την πολιτική οδήγησε το θυμικό των ψηφοφόρων τους να ψηφίζουν με κριτήρια τιμωρίας άσχετα από την ιδεολογία τους κόμματα κάνοντας την υπέρβαση όπως λες από την μη ψήφιση του παραδοσιακού τους κόμματος.
      Ο Μαύρος το αναφέρει χαρακτηριστικά:
      οι ψηφοφόροι οι οποίοι έδωσαν το τελειωτικό χτύπημα στον δικομματισμό (του το φύλαξαν ως δυσάρεστη έκπληξη) αποφάσισαν έντονα την τελευταία στιγμή ΑΝ.ΕΛ. (54,6%) και ΔΗΜ.ΑΡ. (64,7%)!

      Διαγραφή
  3. έθεσες το ζήτημα στην πραγματική του διάσταση. συγχαρητήρια :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κομματάρχες και όχι ηγέτες,κατώτεροι των περιστάσεων,άλλοι έκαναν την ανάγκη φιλοτιμία και άλλοι προσπαθούν να κρύψουν την πολιτική ανεπάρκεια και φοβία τους πίσω από επιθετικές ή στρογγυλεμένες λέξεις. Έπαιξαν σε μια ζαριά το μέλλον του τόπου,δεν ανέλαβαν τις ιστορικές τους ευθύνες.Αυτή τη φορά ας ψηφίσουμε όχι με συναίσθημα και θυμό αλλά με λογική και διορατικότητα δημοκρατικά,μεταρρυθμιστικά, φιλοευρωπαϊκά κόμματα ευθύνης .Τέλος με τους τζάμπα μάγκες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα έλεγα πως αυτή την φορά χάθηκε η ιστορική στιγμή που τα πολιτικά κόμματα θα μπορούσαν να κάνουν την υπέρβαση, όπως στο παρελθόν ο Μπερλίγκουερ στην Ιταλία,για να συνεργαστούν στον σχηματισμό μιας κυβέρνησης επάνω σε ένα κοινώς αποδεκτό πρόγραμμα.

      Διαγραφή
  5. Αν ο σύριζα συμμετείχε σε τέτοια κυβέρνηση θα είχαμε τεράστιες αντιδράσεις από τους πολίτες. Δεν είναι υπερβολή αν λέγαμε ότι θα έβγαινε ο κόσμος στους δρομους, και πολύ καλά θα έκανε, αν ένας αντιμνημονιακός συστοιχίζονταν με τους μνημονιακούς.

    Και ενώ φυσικά η πορεία της ελλάδας δεν μπορεί παρά να είναι ευρωπαική, οι ηγέτες που αντί για δομικές αλλαγές έμπηξαν φόρους, έπρεπε να τις περίμεναν τέτοιες αντιδράσεις.

    Έχεις (ας πούμε) τρία χρόνια που ανοίγεις δίχως άνοιγμα το επάγγελμα του συμβολαιογράφου, με αποτέλεσμα αυτή την υπηρεσία την πληρώνω πανάκριβα και χωρίς απόδειξη, αλλά εμένα με βάζεις να πληρώσω χαράτσια.

    Πως εγώ να τους πιστέψω όταν λές "όραμα-ανάπτυξη-αποδέσμευση από το μνημόνιο" όταν ξέρω καλά ότι πάλι θα την πληρώσω για να έχει να λέει ο Αντωνάκης και ο Βαγγελάκης ότι έγιναν πρωθυπουργοί;

    Εκτός από την αναπόφευκτη φορο-επιδρομή, άκουσες εσύ κανέναν άλλον να λέι τίποτα για δομικές αλλαγές; Για άρση προνομίων και τον δημόσιο τομέα;

    Όπως είπε και κάποιος φίλους , πρόγραμμα έχει μόνο ο... φούφουτος.


    Περιμένω να πεισθώ, αλλά δεν το βλέπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παραγνωρίζεις την ωμή πραγματικότητα ότι ο ελληνικός λαός ψήφισε για να αποκτήσει κυβέρνηση και αυτή, είτε μας αρέσει είτε όχι ήταν η ετυμηγορία του.
      Αυτή λοιπόν την κυβέρνηση ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ με την ψήφο του να μην την κάνει ένα κόμμα έχοντας αυτοδυναμία, αλλά περισσότερα, που αναγκαστικά θα πρέπει να συνεργαστούν μεταξύ τους παρά τις διαφορές τους στην βάση ενός κοινού προγράμματος.
      Προφανώς λοιπόν αυτή την κυβέρνηση θα έπρεπε να την φτιάξουν ΒΑΣΙΚΑ τα 3 πρώτα σε ψήφους κόμματα και από κει και πέρα αφού θα ήταν κυβέρνηση συνεργασίας και όποιος άλλος θα ήθελε να συμμετέχει και αποδεχόταν το κοινό πρόγραμμα.
      Δεν μπορεί να επικαλούμεθα την λαϊκή ετυμηγορία όταν μας συμφέρει και να την γράφουμε στα παλιά μας παπούτσια όταν δεν μας συμφέρεί.

      Διαγραφή
  6. Εννοείς ότι όσοι ψήφισαν συριζα θα δέχονταν τέτοια συνεργασία αδιαμαρτύρητα και χωρίς τον κίνδυνο ανατροπής αργότερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εννοώ ότι αγνοώντας την αντιμνημονιακή (και κατά τη γνώμη μου αντι-καθεστωτική) ψήφο, θα υπήρχε κίνδυνος αστάθειας και ότι η κυβέρνηση που θα σχηματίζονταν θα ήταν εκτεθειμένη και καθόλου ισορροπημένη, οπότε εκτός από την λαική απογοήτευση θα είχαμε και τις εσωτερικές διχόνοιες των κομμάτων.

    Θεωρώ ότι ο τσίπρας έπραξε σοφά και ότι αν είχε δεχτεί θα αναγκάζονταν να παίξει τον ρόλο του Σαμαρά, δλδ να αντιπολιτεύεται αλλά στο τέλος να υπογράφει υπό το βάρος των πίεσεων.

    Πάλι σε συνεργασία πάμε, αλλά με πρώτο τον τσίπρα θα είναι πιο ισορροπημένες οι δυνάμεις. Και μάλλον άλλος θα είναι πρωθυπουργός, ίσως ο βενιζέλος ή κάποιο άτομο κοινής αποδοχής, ωστόσο με πρώτο κόμμα αριστερό ίσως να μη μας "βιάσουν" πολύ σκληρά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μετά από πρόσφατες εκλογές με την δεδομένη ετυμηγορία του λαού και με την δυνατότητα πλέον του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετέχει στις διαβουλεύσεις στο εξωτερικό θα ήταν πολύ δύσκολο στο μεγάλο πλήθος που ψήφισε αυτό το κόμμα να θεωρεί πλέον προδότες και δοσίλογους όσους βρίσκονται στην κυβέρνηση.
      Τώρα αν θα έπαιζε τον ρόλο του Σαμαρά στην κυβέρνηση για να κρατήσει ενωμένο τον σκληρό πυρήνα των μαοτροτσκιστικών συνιστωσών τότε θα είχε την ίδια τύχη με τον Σαμαρά στα μάτια των υπόλοιπων ευκαιριακών ψηφοφόρων του κόμματος.
      Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κώλους και οι επιδέξιοι κώλοι αναδεικνύονται όταν αναλαμβάνουν ευθύνες και πείθουν και τον κόσμο που τους στήριξε πως ορθά τους ψήφισε.
      Τώρα βέβαια μπορεί μερικές συνιστώσες να είναι πιο ακραίες και να μην συμφωνούν με την συμμετοχή με αποτέλεσμα από 12 να διασπαστούν και να γίνουν 24!
      Αυτό βέβαια στον χώρο αυτό είναι παλιά μου τέχνη κόσκινο!
      Βέβαια αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να γίνει από κόμμα διαμαρτυρίας κόμμα με κυβερνητική προοπτική τότε πρέπει εκ των πραγμάτων να στραφεί προς τον χώρο της κεντροαριστεράς όπου και μπορεί να αντλήσει οπαδούς.
      Άσε δε που μετά τις νέες εκλογές θα αναγκαστεί πλέον εκ των πραγμάτων να αποδεχτεί την συνεργασία με πολύ πιο δυσμενείς γι΄αυτόν συνθήκες, ενώ τώρα του είχαν προσφερθεί πολύ περισσότερα από την εκλογική του δύναμη.

      Διαγραφή
  8. Το σκεπτικό σου βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση κατά τη γνώμη μου. Ο μεγάλος νικητής των εκλογών φοβήθηκε και υπαναχώρησε. Ζήτησε τη λαϊκή εντολή για να σχηματίσει κυβέρνηση αλλά μόλις αντίκρισε την ευθύνη έκανε στροφή. Η δεύτερη γελοιογραφία νομίζω ότι αντικατοπτρίζει την αλήθεια και αν υπήρχε η δυνατότητα θα την προσυπέγραφα κι εγώ. Συμφωνούμε επίσης πως θα υπάρξουν αρκετές εκπλήξεις στις επερχόμενες εκλογές και δε θα μου έκανε καμία εντύπωση αν ο δικομματισμός πάρει ξανά μεγάλα ποσοστά. Και θα είναι άλλωστε λογικό γιατί μετά από όλα όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες, ο κόσμος εύλογα μπορεί να ζητήσει κάτι πιο σταθερό και σίγουρο, όπως οι κυβερνήσεις του παρελθόντος.

    Την καλησπέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι και εγώ πιστεύω πως αυτές οι εκλογές θα κρύβουν πολλές εκπλήξεις για πολλούς.

      Διαγραφή
  9. Ένα ενδιαφέρον άρθρο του Νίκου Δήμου για το μνημόνιο με τίτλο Πεθαίνοντας από άρνηση-Η Ελλάδα σήμερα θυμίζει τη Μαίρη Παπαγιαννίδη δημοσιεύει σήμερα η Lifo.
    Σχετικά με τον θάνατο της Παπαγιαννίδου είχα γράψει το Η
    ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΜΑΙΡΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΙΔΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "βράβευση τσι μέρας" για την Τετάρτη σύμφωνα με την ομώνυμη ενότητα του yannidakis, η παρούσα καταχώρηση του ιστολογίου.
    Το ιστολόγιο είναι πλέον υποψήφιο για την μηνιαία βράβευση "ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΜΗΝΑ". Καληνωρίσματα :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ για την βράβευση της μέρας.
      Θα επαναλάβω κάτι που το έχω ξαναγράψει σε αντίστοιχες περιπτώσεις και που το είχε πει ο Μπραμς όταν είχε γεράσει και όλοι τον τιμούσαν:
      Δεν με ενδιαφέρουν τα παράσημα,αλλά μ΄αρέσει τόσο πολύ να μου τα δίνουν!

      Διαγραφή
  11. Όλοι μας καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει και ανάλογα
    με το χρώμα των γιαλιών που φοράμε υποστηρίζουμε και τις απόψεις μας.
    Η αλήθεια είναι όμως μία :
    Στις εκλογές της 6ης Μαίου ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε εντολή από το 8,4% του Ελληνικού λαού (επιτέλους κάποτε να διαχωριστεί η ψήφος από την εντολή) και εάν είναι κοντά στην πραγματικότητα το ποσοστό του 78,1% που επιθυμεί την παραμονή της χώρας στο Ευρώ και την Ευρωπαϊκή ένωση, τότε μία κυβέρνηση Εθνικής ενότητας είναι απολύτως ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ
    και όσο και να μοιάζει ουτοπιστικό σε αυτή την φάση, πιστεύω ότι αυτό γίνεται εάν όλοι μας σταματίσουμε την πολιτικολογία και προσπαθήσουμε να επιβάλουμε ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΟΓΕΣ στα κόμματα (το internet είναι ένα από τα μέσα)
    ότι το ΜΟΝΟ που επιθυμούμε είναι μία κυβέρνηση
    που θα σώσει την χώρα και να τελειώσουνε οι προσωπικές φιλοδοξίες του κάθε ηγετίσκου...

    Συνφαλακρός γείτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η εικόνα του σούρτα φέρτα των τελευταίων ημερών των πολιτικών αρχηγών μου θύμισε την φράση -Των οικιών ημών εμπιπραμένων υμείς άδετε.
      Κάναμε αυτές τις εκλογές γιατί ο Σαμαράς ήθελε να γίνει πρωθυπουργός και θα κάνουμε τώρα αυτές τις εκλογές γιατί ο Τσίπρας πιστεύει πως θα αυξήσει το ποσοστό του και θα βγει πρώτο κόμμα.
      Τελικά δε το αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι να αναγκαστεί να συνεργαστεί με τους ίδιους με τους οποίους δεν δέχτηκε σήμερα για να σχηματίσουν κυβέρνηση!

      Διαγραφή
  12. Τα όσα γράφω στο κείμενο έχουν αρχίσει να διαγράφονται και στις πρώτες δημοσκοπήσεις που γίνονται και διαπιστώνεται πως 7 στους 10 διαφωνούν με την προσφυγή στις κάλπες και θα προτιμούσαν να γίνει κυβέρνηση συνεργασίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Από το στόμα σου,και στου Θεού το ους!
    Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να.....ξεθυμώσουμε και να ψηφίσουμε με την λογική!
    Δεν μας παίρνει για άλλα πειράματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να ακριβολογούμε από το στόμα μου και στο αυτί του ψηφοφόρου!

      Διαγραφή
  14. Να ξεκαθαρισω 2 πραγματάκια που συσκοτίζουν τα κανάλια για το Σύριζα. Τα Μνημόνια θα καταγγελθούν, οι νόμοι τους σε κυβέρνηση με κορμό Σύριζα θα καταργηθούν και οι επιπτώσεις τους σταματούν. Το δημόσιο χρέος της Ελλάδος θα επαναδιαπραγματευτεί ωστε να μείνει χωρίς απεχθή σημεία γύρω στα 80-100 δις περι το 60% του ΑΕΠ.(Οπως περίπου ήθελε η Λαγκάρτ του ΔΝΤ για PSI 80%). Λογικά και όχι μπαταχτίδικα. Η ξένη επικυριαρχία της τρόικας εκδιώκεται. Φεύγοντας οι κλέφτες και απατεώνες από την κυβέρνηση αρχίζει ριζικό νοικοκύρεμα και ισοσκελισμός του δημοσιονομικού ελλείμματος. Αυξάνουμε τον πλουτο της χώρας. Χτυπάμε τα παράσιτα του δημοσίου και τους παρτάκηδες φοροφυγάδες. Νέα φορολογική πολιτική ,και ανακατανομή των βαρών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1-Τα Μνημόνια θα καταγγελθούν

      Το επιθυμητέο δεν έχει καμία σχέση με το πρακτέο.
      Για τον λόγο αυτό και στην επιστολή του Τσίπρα στους Ευρωπαίους μιλάει για επανεξέταση και όχι για ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ.

      Συνεπώς οφείλουμε να επανεξετάσουμε ολόκληρο το πλαίσιο της υπάρχουσας στρατηγικής, δεδομένου ότι δεν απειλεί μόνο την κοινωνική συνοχή και τη σταθερότητα στην Ελλάδα, αλλά αποτελεί και πηγή αστάθειας για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη.

      2- κυβέρνηση με κορμό Σύριζα

      Με ποιούς; το ΚΚΕ αρνείται,οι ακροδεξιές θέσεις του Καμμένου δεν συμβαδίζουν με κανένα τρόπο με τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κουβέλης δεν συνεργάζεται άρα κυβέρνηση με κορμό ΣΥΡΙΖΑ δεν γίνεται.
      Κυβέρνηση ΝΔ,ΠΑΣΟΚ και συμμετοχή ΣΥΡΙΖΑ και Κουβέλη γίνεται αλλά τότε δεν θα είναι ο κορμός.
      Άρα και εδώ το επιθυμητέο δεν έχει καμία σχέση με το πρακτέο.

      3-Όλα τα άλλα τα επαγγέλλονται όλοι ακόμα και τα χρυσά αυγά!

      Διαγραφή
  15. hello there and thank you for your info – I've definitely picked up something new from right here. I did however expertise some technical points using this site, since I experienced to reload the web site a lot of times previous to I could get it to load correctly. I had been wondering if your web host is OK? Not that I am complaining, but sluggish loading instances times will often affect your placement in google and could damage your high-quality score if ads and marketing with Adwords. Anyway I'm adding
    this RSS to my e-mail and could look out for a lot more of your
    respective fascinating content. Ensure that you update this again very soon.



    Here is my weblog; vakantiewoning frankrijk huren

    ΑπάντησηΔιαγραφή