Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ





Η επαπειλούμενη αμερικανική επίθεση στην Συρία με έχει οδηγήσει σε δύο διαφορετικούς προβληματισμούς.
Ο πρώτος είναι αν ο Ομπάμα θα αποδειχτεί τόσο ανόητος, όσο και ο προκάτοχος του, ξεκινώντας ένα πόλεμο με την Συρία από τον οποίο αποκλείεται σε τελική ανάλυση να βγει κερδισμένος. 
Η προσφυγή του στην έγκριση του Κογκρέσου δείχνει πάντως πως η άσκοπη  "κόκκινη γραμμή" που μόνος του έθεσε για την χρήση των χημικών αερίων, ίσως τελικά να αποτρέψει ένα  αεροπορικό βομβαρδισμό και ιδίως στις εγκαταστάσεις που βρίσκονται αποθηκευμένα τα αέρια , με πιθανό τραγικό αποτέλεσμα αν αυτά διαφύγουν στην ατμόσφαιρα να έχουμε  πλήθος νεκρών ,που θα τους χαρακτηρίζουν όμως τότε ως "παράπλευρες απώλειες" και όχι ως προερχόμενους από τα χημικά όπλα.


«Δεν υπάρχει κάποιο διαφορετικό μήνυμα αν σκοτωθείς από πύραυλο κρουζ ή από αέρια. Είσαι εξίσου νεκρός!» είπε προ ημερών  απαντώντας στον Κάμερον ο βουλευτής Alasdair McDonell, στη θυελλώδη συνεδρίαση του κοινοβουλίου.
Δεν ξέρω επίσης αν οι αποφάσεις της αμερικανικής ηγεσίας είναι αποτέλεσμα  του υπαρκτού  κινδύνου   που είχε επισημάνει ο Ντουάιτ Αϊζενχάουερ όταν παρέδιδε την εξουσία στον Κένεντυ και είχε πει την ιστορική φράση : Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στο στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα να αποκτήσει αθέμιτη επιρροή στην κυβέρνηση.
 Αυτό επίσης που δεν είναι εύκολο να  γίνει αποδεκτό από πολλούς είναι πως ηγέτες κρατών με μεγάλη δύναμη, και αυτό δεν αφορά μόνο τον Ομπάμα, που αποφασίζουν για την ζωή εκατομυρίων ανθρώπων μπορεί στην πραγματικότητα να είναι άβουλες ή ασήμαντες  προσωπικότητες.
Αρκεί όμως να σκεφτεί κανείς μόνο ποιόν πρόεδρο έχει διαδεχτεί ο Ομπάμα. ( ή στα καθ΄ημάς τον Καραμανλή τον μικρό και τον διάδοχο του)
Πάντα μου έρχεται στο μυαλό σε αυτές τις περιπτώσεις η ρήση του Κονδύλη  όταν έγινε πρωθυπουργός, που είναι διαχρονική και έχει απ΄ότι φαίνεται και διεθνική  επιβεβαίωση:«Αν ήξερα πόσο εύκολα κυβερνιέται ο ελληνικός λαός, θα τον κυβερνούσα ακόμα από λοχίας»!
Με την μέχρι σήμερα πολιτική του ο βραβευμένος με Νόμπελ Ομπάμα έδειχνε  πως είναι διαφορετικός από τον προκάτοχο του αν και όλα αυτά τα χρόνια  μελανό του σημείο  παραμένει   ότι δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει την αρχική του υπόσχεση πως θα καταργήσει το επονείδιστο Γκουνατάναμο.


 Ο δεύτερος προβληματισμός μου έχει να κάνει με το ότι μέχρι πριν λίγα χρόνια τα πράγματα ήσαν λίγο πολύ ξεκάθαρα και γνώριζες ποιοι είναι οι "καλοί" και ποιοι οι "κακοί".
Όλοι όσοι είχαν δημοκρατικά φρονήματα ήσαν αντίθετοι με το καθεστώς του Φράνκο στην Ισπανία ή του Σαλαζάρ στην Πορτογαλία ή το καθεστώς του απαρτχάιντ στην Νοτοαφρικανική Ένωση και ακόμα πιο πρόσφατα με τους διάφορους δικτάτορες της λατινικής  Αμερικής όπως πχ ο Πινοσέτ ή ο Βιντέλα (ίσως εκτός του ΚΚΕ που του είχε ιδιαίτερη συμπάθεια!)
Έτσι αισθανθήκαμε ιδιαίτερη ικανοποίηση με την κατάρρευση όλων αυτών των δικτατορικών καθεστώτων που για πολλά χρόνια είχαν κάτσει στον σβέρκο των πολιτών τους.
Με την ίδια ικανοποίηση υποδεχτήκαμε τα τελευταία χρόνια και την "Αραβική Άνοιξη" που έδειχνε πως ο αέρας της δημοκρατίας αρχίζει να φυσά και στις αραβικές χώρες της Μεσογείου στις οποίες διάφορες στρατιωτικές δικτατορίες  είχαν από ετών  καταλάβει την εξουσία.
Ο ενθουσιασμός μας άρχισε να μετριάζεται όμως όταν οι εξεγέρσεις αυτές κατέληξαν είτε σε εμφύλιες συρράξεις είτε σε  καθεστώτα που δεν διακρίνονται για τις δημοκρατικές τους αρχές.
Ταυτόχρονα όμως με την "Αραβική 'Ανοιξη" αρχίσαμε να αντιλαμβανόμαστε ότι έχει εξαφθεί στο έπακρο ο μουσουλμανικός φονταμενταλισμός σε αυτές τις χώρες,  με την επικράτηση ακραίων στοιχείων πολλά από τα οποία συνδέονται  με την Αλ Κάιντα.
Και έτσι φτάσαμε σήμερα να μην μπορείς πχ να αποφασίσεις  αν ήταν ορθή η ανατροπή του Μόρσι στην Αίγυπτο, που είχε εκλεγεί με δημοκρατικές εκλογές , αλλά ήθελε να την μετατρέψει σε ένα ισλαμικό κράτος στο οποίο η θρησκεία θα καθορίζει τις πολιτικές ελευθερίες των πολιτών και στο οποίο οι Αδελφοί μουσουλμάνοι θα είχαν πιθανώς την δυνατότητα να εξοντώσουν  το 10% του πληθυσμού που είναι χριστιανοί  ή έχουν δίκιο οι αντίπαλοι του που θέλουν ένα κράτος πλησιέστερα στις Ευρωπαϊκές αξιακές αρχές με συζητήσιμη όμως την δημοκρατική του διακυβέρνηση.
Ο ισλαμικός φονταμενταλισμός έχει ήδη αποδείξει  στο Ιράν ποιος είναι ο τελικός στόχος του και πως αυτός επιτυγχάνεται.
Εθνικιστές όσο και οι μαρξιστές συμμετείχαν με παραδοσιακούς ισλαμιστές στην εκθρόνιση του σάχη, αλλά αρκετές χιλιάδες σκοτώθηκαν ή εκτελέστηκαν από το ισλαμικό καθεστώς στη συνέχεια, καθώς η ισλαμική δημοκρατία εξελίχθηκε σε μία άτυπη μονοκρατορία του Χομεϊνί.


Ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα  στην Συρία, που  ένας αδίστακτος και ισχυρός δικτάτορας ανθίσταται σθεναρά και αρκετά αποτελεσματικά στην εξέγερση περισσότερο  από 2 χρόνια, με αποτέλεσμα πάνω από 110.000 νεκρούς, στην πλειονότητα αμάχους και με σχεδόν 2.000.000 πρόσφυγες στις γειτονικές χώρες, ενώ ο αριθμός των εσωτερικών προσφύγων έχει φτάσει τα 4 εκατομμύρια σε μια χώρα 22.500.000 κατοίκων!
Το καθεστώς Άσαντ αποτελείται από αλεβίτες μουσουλμάνους στις  κορυφαίες κρατικές θέσεις  και υποστηρίζεται από το  σιιτικό Ιράν, την Χεζμπολάχ, από ένοπλους ιρακινούς σιίτες και μέλη  του Λαίκού Μετώπου  για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης -Γενική Διοίκηση, ενώ οι αντάρτες αντίθετα είναι κυρίως σουνίτες, οπαδοί της Αλ Κάιντα και αντάρτες από την Λιβύη.


Όπως καταλαβαίνει κανείς αν και όταν πέσει η δικτατορία του Άσαντ η ποικιλόμορφη και με εσωτερικές έριδες αντιπολίτευση του δεν προαναγγέλει  ένα καλύτερο μέλλον για τον ταλαίπωρο λαό της Συρίας.
Είναι λογικό λοιπόν να υποστηρίζει κανείς ότι μια μονομερής επέμβαση σε αυτή την χώρα χωρίς την έγκριση από τον ΟΗΕ είναι απαράδεκτη και ιδίως με την δικαιολογία της χρήσης χημικών όπλων που είναι σχεδόν αδύνατο να αποδείξει κανείς ότι η χρήση τους έγινε από το καθεστώς και δεν ήταν προβοκάτσια ιδίως σήμερα που ακόμα είναι πρόσφατο το γεγονός των ψευδών στοιχείων που χρησιμοποιήθηκαν για να δικαιολογήσουν την επίθεση στο Ιράκ.
Η μόνη λύση σε αυτή την τραγωδία θα ήταν, με απόφαση του ΟΗΕ, μια πολυεθνική δύναμη να επέμβει στην Συρία αναγκάζοντας τους αντιμαχόμενους σε κατάπαυση των εχθροπραξιών και συμμετοχή τους σε διαπραγματεύσεις για την διακυβέρνηση της χώρας υπό διεθνή εποπτεία για ένα χρονικό διάστημα ικανό  ώστε να καταπαύσουν τα πάθη από τον εμφύλιο πόλεμο.



Έχοντας επισκεφτεί την Συρία, μια πανέμορφη χώρα με ιστορία και πλήθος από ιστορικά μνημεία, έχοντας περιπλανηθεί στα σοκάκια της Δαμασκού αλλά και των άλλων πόλεων όπως το Χαλέπι, η Χάμα, η Χόμς, η Λατάκια σφίγγεται η καρδιά μου όταν τις βλέπω να καταστρέφονται και αρκετοί από τους  κατοίκους τους να κείτονται νεκροί και ανώνυμοι σε μια σειρά από πτώματα, θύματα μιας εμφύλιας σύρραξης που το τέλος της δεν είναι ορατό.  


 Δύο αναρτήσεις μου για τον Ομπάμα όταν εκλέχτηκε.



43 σχόλια:

  1. Ο ομπαμα ειναι μια μαριονετα του πολιτικοστρατιωτικου κατεστημενου της αμερικης που ελεγχεται απο τους εβραιους μεγαλοτραπεζιτες, ροτσιλντ,ροκφελερ κλπ που θελουν ντε και καλα να ξεκινησουν τον 3ο παγκοσμιο πολεμο για να κατεβασουν τον πληθυσμο της γης στα 500 εκατομμυρια συμφωνα με τις νεες 10 εντολες που συνεταξαν οι εβραιοι καζαροι για την ανθρωποτητα.

    η fema εχει στιβαξει σε στρατοπεδα συγκεντρωσης 300 εκατομμυρια φερετρα των τριων ατομων και εχει ετοιμα κρεματορια οπου θα καταληγουν τα πτωματα του μεγαλου πολεμου για αποτεφρωση και αποφυγη μολυσματικων ασθενειων.

    http://www.spreaker.com/user/6029156/fema8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατευθυντήριοι Λίθοι της Γεωργίας

    http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B5%CF%85%CE%B8%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BF%CE%B9_%CE%9B%CE%AF%CE%B8%CE%BF%CE%B9_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%93%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1%CF%82

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νταλικα με τα μασονικα συμβολα των εβραιων κουβαλαει φερετρα της fema.

    http://www.youtube.com/watch?v=oXQTHAshTH0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης (FEMA) δεν είναι παρά μια υπηρεσία του αμερικανικού Υπουργείου Εσωτερικών, με σκοπό να διαχειρίζεται καταστάσεις έκτακτης ανάγκης από τρομοκρατικές επιθέσεις, από ευρείας κλίμακος ατυχήματα και από μεγάλες φυσικές καταστροφές.
    Σχετικά με αυτήν στο http://en.wikipedia.org/wiki/Federal_Emergency_Management_Agency

    Οι Κατευθυντήριοι Λίθοι της Γεωργίας είναι το κατασκεύασμα ενός αγνώστου παρανοϊκού ή κάποιου που ήθελε να γελάσει με τις διάφορες θεωρίες συνομωσίας που θα δημιουργούσε το κατασκεύασμα του και το πέτυχε!

    Ο δε Alex Jones, οπαδός διαφόρων θεωριών συνομωσίας, είναι ένα από τα πολλά νούμερα που εμφανίζονται στην αμερικανική τηλεόραση και μπροστά του ο Τριανταφυλλόπουλος φαντάζει σαν σοβαρός και αξιόπιστος δημοσιογράφος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μια σοβαρή και εμπεριστατωμένη ανάλυση για τον πόλεμο στην Συρία είναι το άρθρο του Αλομπέιντ Άρεφ ο οποίος είναι διδάκτωρ της Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας, και ειδικός σε θέματα Μέσης Ανατολής, H Συρία στη σκακιέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δυστυχως έχεις μαύρα μεσάνυχτα.Η αλήθεια είναι εκεί έξω. Αρκεί να θελήσεις να την αναζητήσεις.

    Ο Αaron Russo ήταν παραγωγός του Hollywood και σκηνοθέτης. Πέθανε το 2007. Σε μία συνέντευξη που έδωσε λίγο πριν πεθάνει περιέγραψε τα όσα του εκμυστηρεύτηκε το 2000 δηλαδή 13 χρόνια πρίν την σημερινή εποχή ένας απο τους rockefeller, για το ποιά είναι τα σχέδια της παγκόσμιας ελίτ του χρήματος για την ανθρωπότητα. Ενα απόσπασμα της συνέντευξης είναι στον παρακάτω σύνδεσμο. O aaron μιλάει για την απάτη των δίδυμων πύργων που οδήγησε σε επέμβαση στο Αφγανιστάν και αποκαλύπτει τα σχέδια των παγκόσμιων τραπεζιτών για την ανθρωπότητα.

    Ο τύποι αυτοί θέλουν βήμα βήμα να οδηγήσουν τα πράγματα σε ένα και μοναδικό κέντρο εξουσίας και όλοι οι υπόλοιποι να είναι σκλάβοι που θα τους φορέσουν ένα τσιπάκι και θα τους ελέγχουν απόλυτα.

    Δες το βιντεο με την συνεντευξη:

    http://www.youtube.com/watch?v=d_UfpAUgJCc

    Δες και ποσο χρησιμο ειναι το τσιπακι. Σωζει ζωες:

    http://www.youtube.com/watch?v=s7uinczvwMk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. για τις εβραικες οικογενειες που εχουν στα χέρια τους όλο τον πλουτο της γης δες και αυτό:

    http://www.spreaker.com/user/6029156/6_families

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δες και το ρεπορταζ απο την τελευταία συνέλευση της μπιλντερμπεργκ. Συνεδριασεις χωρις δημόσια κοινοποιηση των πρακτικων και λιμουζινες με μαυρα παραθυρα για να μην βλεπει ο κοσμος τις φατσες τους.

    http://www.dailymail.co.uk/news/article-2336847/Bilderberg-2013-Who-billionaires-politicians-arriving-secretive-conference-Watford-hotel.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μιας και είσαι φίλος των θεωριών συνομωσίας σου προτείνω μια πλήρη λίστα από αυτές γιατί μάλλον μερικές σου έχουν ξεφύγει!
    Πλήρης λίστα , H λίστα του TIME και μια σύντομη ελληνική
    Εδώ που τα λέμε οι θεωρίες συνομωσίας ξεκινούν από κάποιο γεγονός που οι πιστοί τους προσπαθούν να το ερμηνεύσουν σύμφωνα με τις δικές τους απόψεις .
    Πολλοί περισσότεροι όμως είναι αυτοί που πιστεύουν σε χαρτορίχτρες, μάγους, μέντιουμ και σε παπάδες με εικόνες που κλαίνε και στα θαύματα που κάνουν οι άγιοι ανάλογα με την ειδικότητα που έχει ο καθένας τους !
    O Alex Jones ,o David Icke και ένας σωρός από αντίστοιχους Χαρδαβέλες είναι από τους μόνιμους διακινητές των διάφορων θεωριών συνομωσίας που αναμεταδίδονται από site σε site χωρίς καμιά κριτική τους αντιμετώπιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ας ξεκινησουμε απο τα δικα μας. ειναι θεωρία συνομωσίας ότι η τραπεζα της ελλαδος δεν ειναι της ελλαδος αλλα ανηκει στην οικογενεια rothschild;

    και πως ειναι δυνατον η κεντρικη τραπεζα των ελληνων να μην ειναι των ελληνων;

    Και γιατι οι καζαροι εβραιοι rothschild εχουν στην κατοχη τους 192 κεντρικες τραπεζες σε όλο τον κόσμο;

    Αυτο ειναι θεωρία συνωμοσίας η απτή πραγματικοτητα;

    για την κατοχη της τραπεζας της ελλαδος απο τους εβραιους διεθνεις τοκογλυφους ριξε μια ματια στο συνδεσμο.

    http://knossopolis.com/2011-07-09-17-17-48.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλο αυτό το αλαλούμ που παραπέμπεις προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποδείξει ότι η τράπεζα της Ελλάδος ανήκει στην οικογένεια Rothschild επειδή το 1841 οι Rothschild είχαν μεταξύ πολλών άλλων μετοχές της Εθνικής!
      Όταν όμως δημιουργήθηκε η τράπεζα της Ελλάδος το 1927 οι μετοχές ήσαν πλέον ονομαστικές και βέβαια αυτός που έγραψε το κείμενο δεν βρήκε προφανώς να έχουν τότε μετοχές οι Rothschild!
      Εν μέσω των διαφόρων ανοησιών γράφει επίσης ότι το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο είναι ΝΠΔΔ.
      Βεβαίως και είναι όπως και η Μουφτεία γιατί στα καθήκοντα τους υπάρχουν και δικαιοδοσίες όπως οι γάμοι, οι βαπτίσεις κτλ.
      Εν μέσω δε του αντιεβραίκού παραληρήματος φέρνει και το παρακάτω παιδαριώδες παράδειγμα:
      Ο Ιακώβ έχει στην τσέπη του 20 ευρώ και έρχεται ο Γιάννης και του ζητάει να του δανείσει 20 ευρώ για να αγοράσει τροφή για τα παιδιά του. Ο Ιακώβ λέει στον Γιάννη ότι ότι θα του δώσει αντί το ίδιο το 20ρικο μια επιταγή ίσης αξίας για να κάνει την δουλειά του. Παίρνει λοιπόν ο Γιάννης την επιταγή των 20 ευρώ, πάει στον Κώστα που έχει μπακάλικο, αγοράζει τρόφιμα, δίνει την επιταγή και φεύγει. Ο Κώστας χρειάζεται κάποιο άλλο προϊόν το οποίο το έχει ο Ιακώβ, πάει σε αυτόν του δίνει την επιταγή και παίρνει το προϊόν του. Ποιο είναι το τελικό κέρδος του Ιακώβ;
      απάντηση: έχει το 20ρικο στην τσέπη του που ουδέποτε πείραξε, έχει την επιταγή η οποία έκανε κύκλο και ξαναγύρισε στα χέρια του, έχει και το χρέος του Γιάννη, άρα ο Ιακώβ έχει 60 ευρώ διαθέσιμα χωρίς ποτέ να πειράξει το 20ρικο στην τσέπη του!

      Βέβαια ο Ιακώβ στα χέρια του έχει την επιταγή που στην πραγματικότητα είναι το 20ρικο του, + το χρέος του Γιάννη αλλά - τα προϊόντα που έδωσε στον Κώστα.
      Ένα καλύτερο παράδειγμα για την σημασία της κυκλοφορίας του χρήματος είναι το εξής:
      Ένας επισκέπτης κλείνει ένα δωμάτιο σε ξενοδοχείο δίνοντας 50 Ε.
      Ο ξενοδόχος αγοράζει νέα σεντόνια από τον έμπορο δίνοντας 50 Ε.
      Ο έμπορος πηγαίνει στην πουτάνα και της δίνει τα 50 Ε που της χρώσταγε.
      Αυτή πάει στον ξενοδόχο και του δίνει τα 50 Ε που του χρώσταγε.
      Ο επισκέπτης επιστρέφει στο ξενοδοχείο και ζητά πίσω τα 50 Ε γιατί κάτι του έτυχε και δεν μπορεί να μείνει, οπότε ο ξενοδόχος τα επιστρέφει.
      Δεν είναι έτσι όλοι πληρωμένοι και ευχαριστημένοι και χωρίς να τους δανείσει ο Rothschild;

      Διαγραφή
    2. Οι μετοχές στην ΤτΕ είναι ονομαστικές είναι μόνο όταν ξεπερνάνε το 5% ενώ παραμένουν ανώνυμες όσες παραμένουν κάτω από 5%.

      Βάσει καταστατικού ακόμα και ο Πρωθυπουργός ΔΕΝ επιτρέπεται να κάνει έλεγχο στην ΤτΕ

      Δεν είναι δύσκολο το να σκεφτεί κανείς ότι οι Ρότσιλντ από ένα σημείο και έπειτα κρύφτηκαν πίσω από τις εταιρείες και των πάμπολων θυγατρικών τους οι οποίες κατείχαν μετοχές κάτω του 5%...

      όσον αφορά το παράδειγμα με τα 50 ευρώ:
      συγκρίνεις δυο εντελώς άσχετες περιπτώσεις, το παράδειγμα της ιστοσελίδος περιγράφει το χρηματοπιστωτικό σύστημα με το αποκλειστικό εκδοτικό προνόμιο ενώ στο παράδειγμα σου μια άτοκη συνδιαλλαγή σε μια γειτονιά...

      από τα λεγόμενα σου μάλλον αγνοείς τι είναι το Αποκλειστικό Εκδοτικό Προνόμιο.

      Μπορείς να μας δώσεις το ΦΕΚ με το οποίο η Μουφτεία είναι ΝΠΔΔ;

      Διαγραφή
    3. Εάν στοιχειωδώς έκανες ένα απλό έλεγχο στο διαδίκτυο αντί να πιστεύεις ότι ανοησία γράφει ο καθένας θα μπορούσες να πάρεις απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που θέτεις.
      Διαβάζοντας το καταστατικό της ΤτΕ θα διαπίστωνες ότι σαφώς γράφει:
      Αι µετοχαί της Τραπέζης είναι ονοµαστικαί.
      Δεν υπάρχει λοιπόν το 5% που γράφεις.
      Οι μετοχές της Τράπεζας της Ελλάδος είναι ονομαστικές και εισηγμένες στην Χρηματιστήριο Αθηνών Α.Ε.
      Η ΤτΕ είναι ανώνυμη Εταιρεία, εισηγμένη μάλιστα στο Χρηματιστήριο των Αθηνών από 12 Ιουνίου 1930. . Μαζί με την Κεντρική Τράπεζα του Βελγίου είναι οι μόνες εισηγμένες σε Χρηματιστήρια κεντρικές τράπεζες της Ευρώπης. Επίσης, ίσως είναι η μόνη Κεντρική Τράπεζα στην Ευρώπη η οποία ασκεί εμπορικές δραστηριότητες και μοιράζει κέρδη στους μετόχους της, εφ΄όσον υπάρχουν. Ανώτατο όργανο της Τραπέζης της Ελλάδος είναι η Γενική Συνέλευση των μετόχων της και το καταστατικό της.
      Ο πρωθυπουργός δεν έιναι ελεγκτικός μηχανισμός ή Βουλή όμως είναι και γι΄αυτό το καταστατικό της ΤτΕ προβλέπει:
      Η Τράπεζα της Ελλάδος υποβάλλει κάθε έτος Έκθεση στη Βουλή των Ελλήνων για την άσκηση της εποπτικής της αρµοδιότητας κατά το προηγούµενο έτος.
      Ο ∆ιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος καλούµενος εµφανίζεται ενώπιον αρµόδιας επιτροπής της Βουλής προκειµένου να ενηµερώσει επί θεµάτων αρµοδιότητας της Τράπεζας της Ελλάδος. Για τον ίδιο λόγο ο ∆ιοικητής µπορεί να ζητεί από τον Πρόεδρο της Βουλής να κληθεί για να εµφανισθεί ενώπιον της επιτροπής.

      Τώρα αν δεν καταλαβαίνεις το ότι η επιταγή που έχει στα χέρια του ο Ιακώβ είναι η αξία των προϊόντων που αγόρασε ο Κώστας και το χρέος είναι κάτι που όταν επιστραφεί πάλι ένα 20 ευρω θα έχει στην τσέπη του και όχι 60 πιο απλά δεν μπορώ να στο εξηγήσω. Αυτό πού έχει σημασία λοιπόν είναι η κυκλοφορία του χρήματος.
      Τέλος φαίνεται ότι δεν έχεις πάρει χαμπάρι ότι οι Μουφτείες αποτελούν δημόσιες υπηρεσίες. Σε αυτές προΐσταται ο Μουφτής, ο οποίος είναι ανώτατος δημόσιος λειτουργός που διορίζεται με ΠΔ, τη προτάσει του Υπουργού Παιδείας. Υπάρχει ολόκληρη ιστορία με τους μουσουλμάνους που θέλουν τον μουφτή να τον εκλέγουν αυτοί και όχι να διορίζεται από το κράτος. Η απάντηση σε αυτό το αίτημα είναι ότι και στην Τουρκία το κράτος τους διορίζει.
      Γι΄αυτό τον λόγο και το Υπουργείο Παιδείας προκηρύσσει την πρόσληψη των ιεροδιδασκάλων όπως μπορείς να διαβάσεις στην Διαύγεια.
      http://yperdiavgeia.gr/search/%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%83%CE%BB%CE%B7%CF%88%CE%B7/signer_id:26798

      Διαγραφή
  11. Αφιερωσε 2 ωρες απο τη ζωη σου και άκουσε την ομιλια του λαμπρακη στα χανια. Δεν εχεις να χασεις.

    http://www.youtube.com/watch?v=fBFnUaNDFWc&feature=youtu.be

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακούγοντας αυτή την ομιλία κινδυνεύει κανείς να πειστεί ότι πράγματι μας ψεκάζουνε!

      Διαγραφή
  12. καταλαβαινω ότι δεν είναι καθόλου ευκολο να τραβηξεις το πεπλο.θελει χρονο.

    για το εαν ψεκαζουν δες αυτο το βιντεο:

    https://www.youtube.com/watch?v=Af_y2LVDvuk

    ο κατσαρος βιογραφικο του εδω

    http://veriascience.blogspot.gr/2010/01/blog-post_18.html

    μιλαει για τους ψεκασμους εδω

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=YdxP-EVMwe8

    πρωην υπαξιωματικος της πολεμικης αεροποριας των ηπα μιλαει για το θεμα εδω

    http://www.youtube.com/watch?v=qEusA0GQSwE&list=UUFf3FngarhHbFo10apLZ41Q&index=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήμουνα σίγουρος πως θα ήταν αδύνατο να μην πιστεύεις ότι μας ψεκάζουν!
      Εκτός από τον Κατσαρό και ο Καμμένος το πιστεύει!
      Προφανώς ενημερώνονται από τα σχετικά πρωτοσέλιδα της εγκυρότατης ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΩΡΑΣ του μακαρίτη Μιχαλόπουλου,του καταδικασμένου σε 18 χρόνια φυλακή για εκβιασμούς επιχειρηματιών και ιεραρχών!
      Αν θέλεις να ενημερωθείς αντικειμενικά για αυτήν την μπούρδα μπορείς να διαβάσεις σχετικά
      <a href="http://en.wikipedia.org/wiki/Chemtrail_conspiracy_theory'>εδώ</a>
      Βέβαια αν βάλει κανείς το κεφάλι του να σκεφτεί είναι εύκολο στο να καταλήξει ότι όλοι αυτοί που υποτίθεται πως μας ψεκάζουν έχουν στην γή παιδιά, γυναίκες, μάνες πατεράδες κτλ .Κανένας από αυτούς τους πιλότους δεν προβληματίστηκε τι ψεκάζει ;
      Η δε σμηναγός (όχι ιπτάμενη) οπαδός του γνωστού συνομωσιολόγου Alex Jones μιλάει για επικίνδυνα υλικά σε αποθήκες εδάφους.

      Διαγραφή
  13. ακουσε την ομιλια του λαμπρακη προχθες

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=4h5zIrfBq3s

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το δίπτυχο Λαμπράκης-Σώρρας που θα μας σώσουν από το χρέος, με τα "δισεκατομμύρια" που απέκτησε ο Σώρρας πουλώντας στην αμερικανική κυβέρνηση τεχνολογία που του έδωσαν … εξωγήινοι(!!) μου θυμίζει την εποχή του Καματερού που πολλοί πίστευαν ότι είχε βρει το φάρμακο για τον καρκίνο.
      Αυτοί είναι σίγουρα ψεκασμένοι!

      Διαγραφή
  14. Φιλτατε Athe!
    Το ολοκαυτωμα της Συριας ειναι γεγονος .Τρεις χωρες διαφωνουν Κινα Ρωσια Ιραν . Οι εξοπλισμοι ατελειωτοι.Η βοηθεια στους ανθρωπους ελαχιστη . Δεν γνωριζω τι μπορει να φερει ενα τελος σ αυτη την κολαση . Τωρα τελευταια το Αμερικανικο πολιτικο οικονομικο περιοδικο Foreign Affairs εγραφε
    στην Αμερικη .-Αν θελουμε να εχουμε μια δικαιη και γενναια εξωτερικη πολιτικη , πρεπει ν αφαιρεσουμε τις εξουσιες απο το εβραικο συμβουλιο!- Αυτο δεν τα λεει ολα?Εχω την εντυπωση οτι θα παει μακρυα το ταξιδι.....Ο δε Ευρωπαικος πολιτισμος νομιζω εχει πολυ ελαχιστους ηγετες ετουτη τη στιγμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ότι η αμερικανική εξωτερική πολιτική θα πρέπει να απαλλαγεί από την ισχυρή επίδραση που έχει στην κυβέρνηση τους το εβραϊκό λόμπι είναι γεγονός.
      Το ότι επίσης το Ισραήλ δεν το συμφέρει η εμφύλια διαμάχη στην Συρία είναι επίσης γεγονός.

      Διαγραφή
  15. ROTHSCHILD CORRUPTION GOES MAINSTREAM

    Conspiracy theorists of the world, believers in the hidden hands of the Rothschilds and the Masons and the Illuminati, we skeptics owe you an apology. You were right. The players may be a little different, but your basic premise is correct: The world is a rigged game. We found this out in recent months, when a series of related corruption stories spilled out of the financial sector, suggesting the world’s largest banks may be fixing the prices of, well, just about everything.

    http://politicalvelcraft.org/2013/05/10/rolling-stone-rothschild-corruption-goes-mainstream/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το άρθρο είναι του εξ ίσου γνωστού με τον Alex Jones συνομωσιολόγου David Icke.
      Για να αντιληφθεί κανείς την σοβαρότητα του ατόμου στο επίκεντρο των θεωριών του βρίσκεται η ιδέα ότι μια μυστική ομάδα ανθρωποειδών ερπετών που ονομάζεται Βαβυλωνιακή Αδελφότητα ελέγχει την ανθρωπότητα και ότι πολλές εξέχουσες προσωπικότητες είναι ερπετά.

      Διαγραφή
  16. Η ουγγαρια διωχνει τους rothschild απο τη χωρα.

    http://politicalvelcraft.org/2013/08/28/hungary-orders-rothschilds-imf-to-vacate-the-country-now-issuing-debt-free-money/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσέξτε πως γίνεται η διαστρέβλωση μιας είδησης.
      The Hungarian Economic Ministry announced that it has, thanks to a “disciplined budget policy,” repaid on August 12, 2013, the remaining €2.2B owed to the IMF—well before the March 2014 due date. Orbán (ο πρωθυπουργόςτης χώρας)declared: “Hungary enjoys the trust of investors,”
      και ο συντάκτης του άρθρου συνεχίζει by which is not meant the IMF, the Fed or any other tentacle of the Rothschild financial empire.
      Οπότε βάσει της δικής του ερμηνείας το άρθρο φέρνει τον τίτλο:
      Η Ουγγαρία σκοτώνει τις τράπεζες των Rothschild: Τις διέταξαν να φύγουν από την χώρα!

      Διαγραφή
  17. Υψηλοβαθμο πρωην στελεχος της παγκοσμιας τραπεζας (ελεγχόμενη απο τους rothschild) αποκαλυπτει:

    http://www.youtube.com/watch?v=5naVn_4hmf4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Karen Hudes αφού εργάστηκε για 20 χρόνια στο νομικό τμήμα της Παγκόσμιας Τράπεζας, Hudes όταν απολύθηκε αποφάσισε να κάνει αποκαλύψεις και δια μέσου μερικών πραγματικών γεγονότων προσπαθεί να στηρίξει την άποψη της ότι οι Ιησουίτες και το Βατικανό(και όχι οι Ρότσιλντ, εκτός αν έχουν γίνει καθολικοί!) κρύβονται πίσω από το διεθνές κεφάλαιο με τελική κατάληξη τον 3ο Παγκόσμιο πόλεμο.

      Διαγραφή
  18. o george green δισεκατομμυριουχος και σύμβουλος τριων αμερικανων προεδρων σε συνεντευξη το 2009 αποκαλυψε τα σχεδια της ελιτ για την ανθρωποτητα.

    Θελουν απο την μέση ανατολή να ξεκινησουν τον γ παγκοσμιο πολεμο που θα αφανισει το 80% του πληθυσμου της γης.

    http://www.youtube.com/watch?v=DvS5lc_bN0A

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η σοβαρότητα στα λεγόμενα του George Green είναι γνωστή. Στη δεκαετία του 1980, είχε επαφές στην Ελβετία με εξωγήινους με ανθρώπινη όψη!

      Διαγραφή
  19. οι 10 τραπεζες που εχουν στα χερια τους ολο το παγκοσμιο χρεος:

    http://www.spreaker.com/user/6029156/10_banks_2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το παιγνιδι με τα κρατικα χρεη:

    http://www.spreaker.com/user/6029156/s6cjv

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ανώνυμο 11:33 και 11:36
    Σταμάτα να με βομβαρδίζεις με τις διάφορες ανοησίες που κυκλοφορούν στο ιντερνέτ από αγνώστους ή αναξιόπιστους ομιλητές.
    Ο καθένας μπορεί να έχει μια γνώμη για τα πάντα.
    Άλλωστε όπως έχω ξαναγράψει ο Κλιντ Ιστγουντ έχει πεί πολύ σωστά:
    Η γνώμη του καθενός είναι σαν την κωλοτρυπίδα!
    Όλοι έχουν από μία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να ονομαζεις κατι ανοησια πρεπει να γνωριζεις οτι δεν είναι ετσι. Εσυ όμως είσαι άσχετος και απλά το βαφτίζεις ανοησία γιατί στην πραγματικότητα εσύ είσαι ο ψεκασμένος και το ψέκασμα προέρχεται απο τον ωκεανό προπαγάνδας που δέχεσαι για να πιστεύεις ότι οι άλλοι είναι ψεκασμένοι.

      Λίγο λιγώτερο ψεκασμό απο μεγα και πρετεντερη και ισως αρχισεις να αντιλαμβανεσαι.

      Διαγραφή
    2. Δεν είδα να αντικρούεις απολύτως τίποτα σε όσα έχω απαντήσει.
      Χαίρομαι πάντως που εσύ γλύτωσες το ψέκασμα και έτσι διατηρείς ένα καθαρό μυαλό που διακρίνει αμέσως όλες τις συνομωσίες που μας κατακλύζουν!

      Διαγραφή
    3. Ελπιζω να το κρατησεις το post και να μην το σβυσεις για να θυμασαι τι υποστηριζες. Το ποιος εχει δικιο θα το δειξει συντομα ο χρονος.

      Διαγραφή
  22. Το ιντερνέτ εκτός από μια χρήσιμη πηγή πληροφόρησης έχει γίνει δυστυχώς και μια πηγή παραπληροφόρησης όπου πολλοί αναπαράγουν ανεξέλεγκτα και χωρίς καμία κριτική σκέψη πλήθος από ανοησίες όπως όλες αυτές οι θεωρίες συνομωσίας.
    Δυστυχώς δε υπάρχει ένα κοινό πρόθυμο να αποδεχτεί ότι διαβάζει ,ότι βλέπει ή ότι ακούει, χωρίς να ελέγχει ποιος και τι είναι αυτός που το λέει και έτσι αποκτούν θαυμαστές και πιστούς άτομα σαν τον Λιακόπουλο, τον Λαμπράκη ή τον Τσάτσαρη ή ακόμα και μετά θάνατον σαν τον Παίσιο που έχει προφητεύσει για τα πάντα!
    Σε συγχαίρω πάντως που αντί να αγνοείς τους διάφορους υποστηρικτές των ποικίλων θεωριών συνομωσίας κάθεσαι και τους δίνεις την κατάλληλη απάντηση.
    Αλέξανδρος Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω δεν μπορω να σε συγχαρώ γιατί κοιμάσαι τον υπνο του δικαίου.

      Διαγραφή
  23. Ναι μωρε ολα ειναι θεωριες συνωμοσίας. Για ακούστε μια ακόμη:

    Ας πάρουμε την Αμερική. Η αμερικη τυπωνει χρήμα και το δίνει στη federal reserve δηλαδη στον rothschild που της το ξαναδινει πίσω με τόκο 8,25%.

    Η αμερική βγάζει αυτό το χρήμα στην κυκλοφορία και κάνει ας πουμε αναπτυξιακά έργα. Το χρήμα βρίσκεται εκεί έξω αλλά στο τέλος της ημέρας η αμερική χρωστάει και ένα 8,25% στην federal που δεν έχει κάνει απολύτως τίποτε απλά το χρήμα πήγε και γύρισε φορτωμένο με ενα παρασιτικό 8,25% που δεν υπάρχει εκεί έξω για να επιστραφεί αλλά ο rothschild επιμένει να το εισπράξει και επειδη δεν υπάρχει πουθενά αυτό το 8,25% η αμερική ξαναδανείζεται και ξαναδανείζεται και το χρέος έχει φτάσει 17 τρις και συνεχώς φουσκώνει γιατί είναι ένα αδιέξοδο σατανικό παιγνίδι.

    Αμα τα βρει τα 17 τρις η αμερικη να τα γυρίσει πίσω γράψε μου.

    Αλλα είπαμε αυτά είναι θεωρίες συνωμοσίας μην ασχολείστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αμερικη τυπωνει χρήμα και το δίνει στη federal reserve δηλαδη στον rothschild

      Προφανώς έχεις κόλλημα με τον rothschild και έχεις κολλήσει σε ξεπερασμένες μυθολογίες του περασμένου αιώνα και προφανώς επίσης μη έχοντας καταλάβει τι είναι η Federal Reserve Bank.
      Μάλλον είσαι ο alteridem γιατί γράφεις ακριβώς τα ίδια πράγματα με αυτόν και επειδή έπεσε κράξιμο όταν έγραψες τα ίδια στο Capital.gr τώρα πια προσπαθείς να τα διαδώσεις ανωνύμως όπου βρεις ευκαιρία.
      Δεν θα ασχοληθώ πλέον άλλο μαζί σου γιατί είναι ανώφελο.

      Διαγραφή
  24. Ακόμη ένας παλαβός πρωην υπουργός άμυνας του Καναδά:

    http://www.youtube.com/watch?v=uwsSsBAzEbY&feature=share

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και να ήταν ο μόνος!
      Βέβαια το ότι ήταν πρώην υπουργός άμυνας του Καναδά το λέει ο μεταφραστής και προφανώς οπαδός των δοξασιών με τα ΑΤΙΑ γιατί πουθενά δεν αναφέρεται το όνομα του.

      Διαγραφή
  25. Paul Hellyer

    http://en.wikipedia.org/wiki/Paul_Hellyer

    Hellyer became Minister of National Defence in the cabinet of Lester B. Pearson. This was the most notable period in Hellyer's political career. As Minister of Defence, he oversaw the drastic and controversial integration and unification of the Royal Canadian Navy, Canadian Army, and the Royal Canadian Air Force into a single organization, the Canadian Forces.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι είναι αυτός και στα 83 του δήλωσε πως πιστεύει στα UFOs.
      Στα 113 σίγουρα θα έχει δεί και τον Άγιο Πέτρο!

      Διαγραφή