Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΤΩΝ WC ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΊΗΣΗ ΤΟΥ ΣΚΑΤΟΥ!
Παντού υπάρχει ένα μέρος που όσοι δεν θέλουν να το αποκαλέσουν με το όνομα του λένε " εκεί που και ο βασιλεύς αποσύρεται μόνος του"
Είναι ενδιαφέρον λοιπόν να δούμε πως το μέρος αυτό σηματοδοτείται με διάφορες πινακίδες  για να ξεχωρίζει ποιο είναι για άνδρες  και ποιο για γυναίκες.
Υπάρχουν λοιπόν σοφιστικέ ταμπέλες, όπως η αρχική, αλλά και άκρως διακριτικές όπως οι παρακάτω.

Όμως αρκετές παραπέμπουν σαφώς στην λειτουργία του χώρου και στον σαφή διαχωρισμό του για χρήση των ορθίως ουρούντων και των κυριών που ανήκουν στο καθιστικό είδος


Από τις πιο τολμηρές και με χιούμορ οι παρακάτω είναι οι πιο πρωτότυπες.

Όμως επειδή πολλοί και πολλές είναι σιχασιάριδες υπάρχουν και οι αντίστοιχες ταμπέλες που απαγορεύουν το σκαρφάλωμα επάνω στην λεκάνη και την χρήση της σαν τούρκικης.
Θα έλεγα πως είναι απόλυτα σωστή αυτή η οδηγία γιατί υπάρχουν περιπτώσεις που εκεί που αυτός/η σιχαινόταν να ακουμπήσει στην λεκάνη και ανέβηκε επάνω η λεκάνη έσπασε για εκδίκηση και όχι μόνο ήρθε σε επαφή με τον κώλο του αλλά απέκτησε και επαφή τρίτου τύπου με αποτέλεσμα να καταλήξει στο νοσοκομείο!
Η καταπληκτικότερη όμως όλων είναι η επόμενη με τις δύο προειδοποιήσεις που έχει!

ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΜΗΝ ΠΝΙΓΕΊΤΕ! και  ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΠΙΑΣΟΥΝ!


Στην Ελλάδα ενδιαφέρον έχουν οι χειρόγραφες ταμπέλες που μπορεί να δει κανείς στις τουαλέτες διαφόρων υπηρεσιών του δημοσίου και εφ΄όσον σε ορισμένες  έχει εξασφαλίσει και τον ειδικό κωδικό για να μπει .Τελειώνοντας θα ήθελα να επισημάνω πως, πλην των βοθρατζήδων, το παραγόμενο προϊόν στις τουαλέτες όλοι το περιφρονούν και φροντίζουν με το Μπρούφ από το καζανάκι, όπως γράφει και η πινακίδα, να το ξεφορτωθούν το ταχύτερο δυνατόν.
Τι θα λέγατε όμως αν  30γραμ  σκατού του σας, σας  απέδιδαν  124.000 ευρώ;
Τον Μάιο 1961 ο ιταλός καλλιτέχνης  Manzoni συσκεύασε  90 κονσέρβες , τοποθετώντας 30 γραμμάρια σε κάθε μία με το σκατό του.
Στις  23 Μαΐου 2007 πουλήθηκε μία στους Sotheby΄s για 124.000 Ευρώ και τον Οκτώβριο του 2008 πάλι στους Sotheby΄s η κονσέρβα 083 εκτιμήθηκε 50-70.000 αγγλικές λίρες και πουλήθηκε τελικά 97.250!
Άλλα 250.000 DKK εισέπραξε συλλέκτης από μουσείο της Δανίας το 1994 γιατί το κουτί που του είχε δώσει για να εκτεθεί αποθηκεύτηκε σε υψηλές θερμοκρασίες και άρχισε να μυρίζει σκατίλα1
Ο ίδιος καλλιτέχνης ,που μελετά την παραγωγή της τέχνης με ότι  παράγει το σώμα μας, γέμισε στην συνέχεια με την ανάσα του μπαλόνια. ("Fiato d'artista")

Σε εμάς αντίθετα άδειασαν μερικοί  τον αέρα από α κεφάλια τους  και τα γέμισαν  με το αρχικό καλλιτεχνικό προϊόν του Manzoni!
7 σχόλια:

 1. Φοβερός δεν παίζονται ορισμένες πινακίδες:)) αλλά και η ιδιόχειρη με την ευθυγράμμιση όλα τα λεφτά.

  Γνωρίζω άντρες που τους επιβάλει η σύζυγος να ουρούν γυναικεία για καθαριότητα και όταν βρεθούν σε ξένη βγάζουν το άχτι τους!

  Που να φανταστεί κανείς ότι μπορεί να γίνει υλικό τέχνης και το σκατό!!

  Καλό μήνα με φιλιά θαλασσινά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εκτός από τις χειρόγραφες είναι πανέξυπνη και αυτή με τα ισλαμικά σχήματα.
   Δεκτά τα θαλασσινά φιλιά αν και φέτος οι άνεμοι δεν με άφησαν να ρίξω το σκάφος στην θάλασσα οπότε από ψάρεμα γιόκ!

   Διαγραφή
 2. Μήπως από τον Manzoni βγήκε η φράση "χέστηκε στο τάληρο";

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ίσως πάντως από αυτόν που του κράταγε την κονσέρβα για να την γεμίσει να βγήκε η φράση "χέσε μέσα" !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Γείτονα να είσαι καλά. Γέλασα πολύ. Ευχαριστώ.
  Γιάννης Στουπής

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Εμεις μέχρι και παξιμάδι το κάνουμε:)

  ΑπάντησηΔιαγραφή