Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

O ΜΠΑΜΠΗΣ Η ΣΟΥΛΑ ΚΑΙ Η ΔΟΥΡΟΥ!





Πριν καμιά 20ετία είχα επισκεφτεί την Αλβανία , όταν ακόμα στην εξουσία ήταν ο Αλία (για το ταξίδι αυτό έχω γράψει εδώ. και εδώ.) και είχε πέσει στα χέρια μου μια ελληνική εφημερίδα της μειονότητας.
Εκτός από τα διάφορα τοπικού ενδιαφέροντος νέα που δημοσίευε ,είχε και ένα προπαγανδιστικό κείμενο που εξεθείαζε μια μαία που προσέφερε, χάρις στο κομμουνιστικό σύστημα,  τις υπηρεσίες της σε ένα χωριό αφού πολεμούσε πρώτα όλες τις αντικομμουνιστικές προλήψεις του τόπου.
Όλο το κείμενο θύμιζε τα αντίστοιχα αφελή κείμενα που διάβαζες στην Ζωή του Παιδιού γεμάτα χρηστομάθεια για να πάρουν  τα χριστιανόπουλα τον σωστό δρόμο.
Το δημοσίευμα αυτό μου ήρθε στο μυαλό όταν διάβασα στην ΑΥΓΗ ένα αντίστοιχο  κείμενο του Λευτέρη Καπώνη με τίτλο Ένας συνηθισμένος πολίτης
Σε αυτό με διαφανείς τις  προθέσεις  του γλαφυρού αρθρογράφου, και με τον μανδύα της σάτιρας ο Καπώνης, με πιο μάγκικο  τρόπο βέβαια από τον χονδροκομμένο της Αλβανίας  ή της Ζωής του Παιδιού,  μας δείχνει πως αντιμετωπίζεται το κακό, δηλαδή οι μνημονιακές  αντιλήψεις μιας  Σούλας και πως τελικά αυτή, ως άλλος Πέτρος Γαϊτάνος, αναφώνησε "Είδωμεν το φως το αληθινόν" και απαρνηθείσα τους μνημονιακούς προσχώρησε στο αντιμνημονιακό στρατόπεδο και εις τας αγκάλας του Μπάμπη .
Αλλά καλύτερα από μένα περιγράφει αυτόν τον Αντιμνημονικό εραστή ο Λαθρόβιος Απάχης στο Protagon  και τον τρόπο που τελικά ο Μήτσος κατάφερε και τούμπαρε την μνημονιακή Σούλα.
Απολαύστε τον!



Πριν από  λίγες ημέρες διάβασα στην Αυγή ένα άρθρο με τίτλο «Ένας συνηθισμένος ανθρωπος». Αναφερόταν στον Μπάμπη τον αλουμινά, που επειδή δεν είχε δουλειά γιατί δεν υπάρχουν οικοδομές, έγινε οδηγός ταξί. Σκληρός αντιμνημονιακός ο Μπάμπης. Τσίπρας και ξερό ψωμί. Σκίζει τα μνημόνια, διώχνει την τρόικα, ανασκολοπίζει και φυλακίζει τους δεξιούς πολιτικούς. Αλλά και ο Λαφαζάνης, θεός. Γιατί το ευρώ είναι η καταστροφή μας και πρέπει να φύγουμε.

Το αμόρε του Μπάμπη είναι η Σούλα που είχε «είδη προικός» αλλά (επειδή ποιός παντρεύεται με αυτή την κρίση;) έβαλε λουκέτο. Η Σούλα δεν συμφωνούσε με τις απόψεις του Μπάμπη. Ήθελε το ευρώ γιατί πίστευε ότι δεν φταίει αυτό για την κατάντια του έλληνα, που είχε μάθει να ζει με δανεικά, λαμογιές, ρουσφέτια, βύσματα και παράνομες προσλήψεις.
   Ο δημοκράτης Μπάμπης τα πήρε κρανίο με τις ηλίθιες απόψεις της Σούλας που ειναι ζώον και δεν καταλαβαίνει.  Έτσι διαολόστειλε τη «μνημονιακιά» και της επέβαλε την ύψιστη τιμωρία. Της στέρησε το κορμί του και τον έρωτά του...
 
«Ε άει πνίξου βούρλο... », ήταν τα λόγια του, όπως αναφέρει το άρθρο.
  
Νιώθοντας πλέον τη στέρηση στο κορμί της, από τον «άντρακλα τον πελαγίσιο» η Σούλα έπεσε να πεθάνει.. Τα άλλοτε μουσκεμένα από τον ιδρώτα του κορμιού της σεντόνια όταν την έπαιρνε στα στιβαρά του χέρια ο Μπάμπης, τώρα μουσκεύανε από τα δάκρυά της. Ενώ ο ύπνος που ερχόταν γλυκά στην αγκαλιά του Μπάμπη δεν ερχόταν πια στο στερημένο κορμί της... Όπως μας ενημερώνει ο αρθρογράφος η Σούλα δεν άντεξε. Γύρισε γονυπετής και εκλιπαρούσα στον εραστή της για να την δεχθεί πίσω, ως ψηφοφόρο του Τσίπρα και «απεταξούσα» το ευρώ...
   
Όπως καταλαβαίνετε το επιμύθιο είναι προφανές.
  
Ο αντιμνημονιακός γ@μ@ει καλύτερα από τον μνημονιακό. Γιατί ο αντιμνημονιακός δεν είναι ο πλαδαρός εραστής. Ο φοβικός. Αυτός που δεν τολμάει. Αυτός που ακολουθεί την πεπατημένη. Είναι ο άντρας ο σκληρός. Ο ατίθασος. Αυτός που όταν κάνει έρωτα τα δίνει όλα. Αυτός που την ώρα που μπαίνει μέσα σε μια γυναίκα την κατακυριεύει. Την ώρα που κάνει έρωτα παίρνει εκδίκηση για όλα. Για την τρόικα, για την ανέχεια, για την αδικία, για την πουτάνα τη ζωή. Και αν δεν καταλαβαίνετε τι λέω ρωτήστε τη Σούλα ...


Το διήγημα αυτό εκφράζει με τον πιο εναργή τρόπο την επικρατούσα σήμερα ιδεολογία  στον ΣΥΡΙΖΑ.
Από την μία μεριά υπάρχουν οι καλοί αντιμνημονιακοί και δημοκράτες Μπάμπηδες και από την άλλη αυτοί που ψωνίζουν βλακεία από τον Πρετεντέρη και τον Πορτοσάλτε...,τα ζόμπι.., που ταξίδευαν πρώτη θέση και ρήμαζαν τις αστακομακαρονάδες.. και στους οποίους ανήκε στην αρχή το βούρλο, η ηλίθια μνημονιακή Σούλα, μέχρι να ανανήψει ,οπότε αυτομάτως έπαψε να είναι βούρλο και ηλίθια.



Αυτό ακριβώς το πνεύμα εξέφρασε με τον καλύτερο τρόπο η  Ρένα Δούρου  με την ιστορική της ρήση στον ΣΚΑΙ, ΔΕ ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ επεξηγώντας ευθύς αμέσως στους εμβρόντητους δημοσιογράφους   πως «Δεν μαζεύουνε με τον ίδιο τρόπο τα σκουπίδια οι μνημονιακοί υποψήφιοι με τους μη μνημονιακούς υποψήφιους. Οι μεν πρώτοι θα παίξουν με οργανωμένα συμφέροντα, οι δε δεύτεροι θα διαβουλευτούν με τις τοπικές κοινωνίες».
 Όπως καταλαβαίνει κανείς η αντιμνημονιακή Ρένα με την αμέριστη συμπαράσταση του Μπάμπη και της Σούλας εάν εκλεγεί περιφερειάρχης Αττικής, θα διαβουλευτεί με τις διάφορες τοπικές κοινωνίες θέτοντας τους το βασικό ερώτημα:
Να σας εναποθέσουμε  μερικά σκουπίδια στην περιοχή σας; 
οπότε αυτές βλέποντας ότι δεν υπάρχουν πίσω από την κίνηση οργανωμένα μνημονιακά συμφέροντα θα απαντήσουν : 
Όπου θέλετε και όσα θέλετε αφού είναι αντιμνημονικά!


Το καλό δε παράδειγμα, όταν πλέον τα σκουπίδια δεν θα τα διαχειρίζονται οργανωμένα συμφέροντα και μη δημοκράτες αλλά η δημοκρατική Δούρου με την αμέριστη συμπαράσταση εκτός του Μπάμπη και της Σούλας και άλλων δημοκρατών όπως πχ. του Λαφαζάνη και του Στρατούλη, θα το δώσει η Κερατέα, σε αναγνώριση των αγώνων που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ γι` αυτήν.
Σε όσους δε δεν είναι πρόθυμοι να δεχτούν τα δημοκρατικά και αντιμνημονιακά σκουπίδια της Δούρου η απειλή που θα χρησιμοποιήσει θα είναι μία και αποτελεσματική :

-Θα σας στείλω την Ζωή να σας μιλήσει για να σας πείσει!



7 σχόλια:

  1. Πόσο καθυστερημένοι μπορεί να είστε που ανακατεύετε συνεχώς το όνομα του Πέτρου Γαϊτάνου, σατηρίζοντάς το, με το μικρό σας στενόμυαλο κουκούτσι που έχει τοποθετηθεί στην θέση του εγκεφάλου σας ως ...εγκέφαλος; Κρίμα σας. Το ότι ο εν λόγω καλλιτέχνης έχει κινήσει διαδικασίες με εισαγγελέα για την άρρωστη σελίδα του Facebook δεν σας ταρακουνάει έτσι ώστε να πάψετε τις χαζο-τρολλιές σας; Σε τι ωφελούν ; Αντίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποτέ δεν είχα φανταστεί, με το στενόμυαλο κουκούτσι που έχει τοποθετηθεί στην θέση του εγκεφάλου μου, πως χρειάζεται εγκέφαλος Αϊνστάιν για να καταλάβει κανείς πως κάποιος που δεν ασχολείται με το Facebook και με τα εκκλησιαστικά θα θεωρηθεί ότι τρολάρει όταν αναφέρει ένα ύμνο που τυχαίνει να έχει ακούσει από τον Γαϊτάνο, ένα καλλιτέχνη, που εκτός από τα τροπάρια της Μεγάλης εβδομάδας, μόνο από τις δηλώσεις του ότι του αρέσει ο τσαμπουκάς της Χρυσής Αυγής γνωρίζει!

      Δεν ξέρω τέλος με τι ασχολείται ο εισαγγελέας στο Facebook αλλά είμαι σίγουρος πως δεν ασχολείται δυστυχώς με τους αμέτρητους ηλίθιους που κυκλοφορούν στο ιντερνέτ.

      Διαγραφή
  2. Βλέποντας την φωτογραφία της Ζωής το πρωί πίνοντας τον καφέ μου, θυμήθηκα ότι πριν να σκεφτείς εσύ να την στείλεις στους μνημονιακούς δήμους είχε σκεφτεί το ίδιο και ο Κυψελιώτης Διόδωρος ξαποστέλνοντας την στον Σόιμπλε!

    Θα είναι μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα αυτοί οι δύο μαζί: ο Βόλφγκανγκ φαλακρός, ο Αλέξης με ακμαίο τσουλούφι α λα ΤενΤεν• ο πρώτος στο τέλος της καριέρας του, ο άλλος στο μεσουράνημά του• ο Βόλφγκανγκ ανάπηρος και γερασμένος, ο Αλέξης υγιέστατος να ξεχειλίζουν όλες οι αρσενικές ορμόνες του και ας είναι χειμώνας.
    Και αν το θαυμάσει ο Βόλφγκανγκ αυτό το αψίκορο γενναίο παιδί και του ζητήσει να τον υιοθετήσει, να βρει καταφύγιο στη Γερμανία από την κρίση, πώς άραγε θα αντιδράσει ο Αλέξης; Μου φαίνεται θα του πει «έχω κάτι καλύτερο για σας» - και θα του στείλει τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, το κορίτσι που ονειρεύεται να είχε θυγατέρα ο κάθε πατέρας.

    Αλέξανδρος Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είχα διαβάσει αυτό το δηλητηριώδες κείμενο του Διόδωρου και δεν ξέρω τι ονειρεύεται ένας πατέρας που δεν έχει θυγατέρα.
      Εγώ πάντως έχω και προτιμώ την δική μου!

      Διαγραφή
  3. Λυτρωτικό το χιούμορ, για να ξεφύγουμε από τις συμπληγάδες της πολιτικής μιζέριας.
    Πολύ χαίρομαι κάθε κείμενο σου που μου χαρίζει ανάγνωση με χαμόγελο.
    Εύχομαι ανθοφόρα και αρωματισμένη την άνοιξη που έφτασε να το αυγατίσει έτι περισσότερο.
    Την αγάπη μου και την εκτίμησή μου... αθεόφοβε φίλε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια σου.
      Θα επαναλάβω κάτι που το έχω ξαναγράψει σε αντίστοιχες περιπτώσεις και που το είχε πει ο Μπραμς όταν είχε γεράσει και όλοι τον τιμούσαν:
      Δεν με ενδιαφέρουν τα παράσημα, αλλά μ΄αρέσει τόσο πολύ να μου τα δίνουν!
      Το σχόλιο σου επίσης απλά επιβεβαιώνει αυτό που είχε ο Ιρλανδός συγγραφέας James Stephens:
      Όταν ένας άνθρωπος θέλει να κάνει χιούμορ, πρέπει αυτοί που είναι γύρω του να είναι εξίσου ευφυείς μ’ αυτόν, αλλιώς δεν πρόκειται να τον καταλάβουν!

      Διαγραφή
  4. Τι όμορφος κόσμος αγγελικά πλασμένος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή