Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ, ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ





Βλέποντας το παραπάνω βίντεο με αγανάκτηση είδα ότι η αριστερή κυβέρνηση της Βραζιλίας χρησιμοποιεί κατά τον ίδιο και απαράλλαχτο τρόπο τα εκεί ΜΑΤ όπως η μνημονιακή, δωσίλογη κτλ (ότι θέλετε προσθέστε) κυβέρνηση   στην Ελλάδα.


Εκεί δε τα ΜΑΤ είναι αποτελεσματικότερα από τα δικά μας και έτσι κατάφεραν ο ένας από τους δύο νεκρούς διαδηλωτές να είναι μια καθαρίστρια, όταν τα δικά μας μόνο μερικά κεφάλια από καθαρίστριες έχουν ανοίξει!
Με αγανάκτηση επίσης διάβαζα στην αριστερή Iskra για τους νεκρούς που έπεσαν για να γίνουν τα στάδια του Μουντιάλ.
Καπάκι σε αυτό διάβασα και το κείμενο της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ όπου μεταξύ άλλων έλεγε, καλώντας σε συγκέντρωση στην πρεσβεία της Βραζιλίας,  ότι :
το κράτος επιχειρεί με τον πιο βάναυσο τρόπο να κρύψει μια άλλη πραγματικότητα: την ωμή βία του κεφαλαίου απέναντι στην εργατική τάξη. 
Αυξήσεις στις τιμές των δημοσίων αγαθών, εκκενώσεις καταλήψεων στέγης από αστέγους, εκδίωξη των ήδη εξαθλιωμένων κατοίκων των παραγκουπόλεων, εκτοπίσεις ιθαγενών πληθυσμών, παιδική και καταναγκαστική πορνεία, εργατικά ατυχήματα για χάρη της επιτάχυνσης των έργων συνθέτουν την πραγματική εικόνα πίσω από την πολυδιαφημισμένη φιέστα.
Βέβαια μου γεννήθηκε η απορία πως μετά από πάνω από 10 χρόνια αριστερής διακυβέρνησης της χώρας εξακολουθεί να υπάρχει στην Βραζιλία ωμή βία του κεφαλαίου απέναντι στην εργατική τάξη όπως μας ενημερώνει η ανακοίνωση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν πιστεύω πως  η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ  είναι ανιστόρητη  και δεν έχει πληροφορηθεί ότι στην Βραζιλία, η οποία σπαράζεται από τις διαδηλώσεις εναντίον της σπατάλης και της διαφθοράς που έγινε για το Μουντιάλ, από το 2003 έχει  αριστερό πρόεδρο, αρχικά τον Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, και στην συνέχεια από το 2010 την στενή του συνεργάτιδα από το κόμμα των εργατών Ντίλμα Βάνα Ρούσεφ  στην δε κυβέρνηση συνασπισμού  συμμετέχουν το Κομμουνιστικό Κόμμα Βραζιλίας, το Σοσιαλιστικό Κόμμα Βραζιλίας και το Κόμμα των Εργαζομένων, δηλαδή κάτι αντίστοιχο με αυτό που φιλοδοξεί ο ΣΥΡΙΖΑ να πετύχει στην Ελλάδα.




Άλλωστε στην συνάντηση που είχε στις 21-12-12 ο Τσίπρας με την πρόεδρο της Βραζιλίας, εμπνευσμένος από την πολιτική της,  είχε δηλώσει
Το μήνυμα της Βραζιλίας στον ελληνικό λαό, το μήνυμα μιας χώρας που απελευθερώθηκε από το ΔΝΤ και στάθηκε στα πόδια της και σήμερα είναι μια από τις ισχυρότερες οικονομίες του πλανήτη είναι ένα: Η έξοδος από την κρίση δεν μπορεί να γίνει με μνημόνια λιτότητας παρά μονάχα με πολιτικές κοινωνικής συνοχής, ανάπτυξης και αναδιανομής."
Δυστυχώς :το left.gr έχει διαγράψει τα λινκ (γιατί άραγε;)  με τις συναντήσεις του Τσίπρα με υπ. Εξωτερικών και Άμυνας , με τον ιδρυτή του κινήματος των ακτημόνων Σάο Πάολο, με το κυβερνών κόμμα ,με συνδικαλιστές και κίνημα ακτημόνων και με τον Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα και έτσι δεν μπορούμε να διαβάσουμε  πλέον τι άλλο θαύμασε σε αυτές τις συναντήσεις για να το εφαρμόσει, όταν και αν έρθει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι πάντως απαράδεκτη η αχαριστία αυτού του λαού που δεν εκτιμά τις προσπάθειες και τα έξοδα που κάνει η κυβέρνηση του για την προβολή της χώρας διεθνώς μέσω του ποδοσφαίρου και διαδηλώνει με σύνθημα Χρειαζόμαστε φαγητό, όχι ποδόσφαιρο»



Προφανώς όλοι αυτοί οι αγνώμονες που ζητάνε φαγητό, δεν έχουν αντιληφθεί όσα είχε δηλώσει  ο  επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στην συνάντηση του με την Πρόεδρο όταν: εξήρε το έργο της κυβέρνησης της Βραζιλίας στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, την καταπολέμηση της φτώχειας και την αναδιανομή του πλούτου με πολιτικές ανάπτυξης στον αντίποδα του ευρωπαϊκού σχεδίου με χαρακτηριστικό την δημοσιονομική προσαρμογή μέσω της λιτότητας.
Βέβαια υπάρχουν και ακραίες φωνές που δεν βλέπουν, όπως ο Τσίπρας,  ως καταπολέμηση της φτώχειας και την αναδιανομή του πλούτου το ότι  η κυβέρνηση της Βραζιλίας θα ξοδέψει περισσότερα από 15 δις δολάρια μόνο για την κατασκευή των γηπέδων, τη στιγμή που ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού δεν έχει πρόσβαση σε τρόφιμα, βασική εκπαίδευση, φάρμακα και υπηρεσίες υγείας, ούτε ως ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής την εκδίωξη από τα σπίτια τους των κατοίκων γύρω από την περιοχή του γηπέδου Μαρακανά ώστε να κατασκευαστεί ένας τεράστιος χώρος στάθμευσης για 10.000 αυτοκίνητα και προτείνουν:
 αποχή  από κάθε επαφή με το προιόν, και διαδίδοντας τα πραγματικά γεγονότα με σκοπό να αφυπνίσουμε συνειδήσεις.
Το γεγονός είναι πως το ποδόσφαιρο είναι υπεράνω κάθε ιδεολογίας και αυτό το γνωρίζει καλά η κυβέρνηση της Βραζιλίας, γιατί τελικά έχει γίνει στην αφυπνισμένη συνείδηση των ποδοσφαιρόφιλων το ίδιο ιδεολογία!
Γι1 αυτό λοιπόν  έγραψα αλλού σε ένα σχόλιο μου ότι  εάν θέλουμε να έχουμε επαφή με την πραγματικότητα οι ποδοσφαιρόφιλοι θα παρακολουθήσουν τους αγώνες ακόμα και αν γινόντουσαν στην Βόρειο Κορέα και τους μετέδιδε ένα κανάλι της Χρυσής Αυγής!
Βέβαια πριν να ευχηθώ σε όλους τους ποδοσφαιρόφιλους καλή διασκέδαση στην παρακολούθηση των αγώνων του Μουντιάλ τους συνιστώ να δουν προηγουμένως και το παρακάτω βίντεο  


Και τώρα πια με ήσυχη την συνείδηση γνωρίζοντας πλέον την πραγματικότητα παρακολουθήστε τους αγώνες και απολαύστε τους!

5 σχόλια:

  1. Άντε και να δεχτούμε ότι έχεις δίκιο σε όσα λες σχετικά με την αριστερή κυβέρνηση της Βραζιλίας,αν και τα μεγέθη είναι διαφορετικά.
    Εγώ αν συμφωνήσω με όλα αυτά πρέπει να ψηφίσω αυτούς τους ανεκδιήγητους που μας κυβερνούν,ξεχνώντας πως μας φέραν τους μισθούς και τις συντάξεις περίπου στα μισά,την περίθαλψη κοντά στο μηδέν,την ανεργία στους νέους στο απροχώρητο,και έκαναν την εθελοδουλία καθεστώς.
    Νομίζω πως αξίζει τον κόπο να δώσουμε την ευκαιρία στο ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει,όχι για να μας φέρει τη ζωή στην προ μνημονίων εποχή αλλά για σταματήσει τον κατήφορο,και πάνω απ´ όλα για να αποκαταστήσει τη χαμένη μας αξιοπρέπεια.
    Καλή η κριτική,όμως ας μη στεκόμαστε στην εξέδρα περιμένοντας την αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ για να πούμε πως εμείς τα είχαμε προβλέψει.
    Αυτό που κάνει το ΚΚΕ από αριστερά και οι υπόλοιποι από τα δεξιά,για να διατηρήσουν ο καθένας το δικό του μαγαζί.
    Το βίντεο δεν μπόρεσα να το παρακολουθήσω επειδή δεν φρόντισα να μάθω την Αγγλική,έστω και αργά όπως ο Τσίπρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαφώς και τα μεγέθη με την Βραζιλία είναι διαφορετικά και ευτυχώς που εμείς μπορεί να μην έχουμε τις πλουτοπαραγωγικές πηγές που έχει αυτή η χώρα, αλλά δεν έχουμε και τις τόσο μεγάλες κοινωνικοοικονομικές διαφορές που υπάρχουν εκεί στον πληθυσμό.
      Από την άλλη όσα γράφω απλά επιβεβαιώνουν την πραγματικότητα ότι στην πραγματική ζωή και όχι στην ιδεατή, δεν υπάρχουν θαυματουργές λύσεις και θαυματοποιοί που να μπορούν να έχουν και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο.
      Προφανώς και δεν μου αρέσουν αυτοί που μας κυβερνούν αλλά όταν έπρεπε ο ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση για να ξεφύγει η χώρα από την χρεοκοπία αναλαμβάνοντας και τις αντίστοιχες ευθύνες προτίμησε να ξαναγίνουν εκλογές και να παραμείνει στον εύκολο και αβανταδόρικο ρόλο της αντιπολίτευσης λέγοντας ναι σε όλα τα αιτήματα και όχι σε οποιαδήποτε μεταρρύθμιση γινόταν.
      Έβγαζε σπυράκια στο άκουσμα του ΔΝΤ που απετέλεσε το κόκκινο πανί για αυτόν όταν αντίστοιχα η αριστερή κυβέρνηση της Βραζιλίας κατέφυγε σε αυτό για δανεισμό.
      Σαφώς δε και δεν στέκομαι στην εξέδρα και δεν είμαι ανόητος να εύχομαι να αποτύχει ο ΣΥΡΙΖΑ, αν κυβερνήσει την χώρα, γιατί η αποτυχία του θα είναι καταστροφική για όλους μας.
      Απλά αυτό που τονίζω με το ποστ μου είναι ότι παρά τα 11 χρόνια αριστερής διακυβέρνησης της χώρας από την αριστερά μέχρι το ΚΚ στην Βραζιλία τα προβλήματα εξακολουθούν να διατηρούν την οξύτητα τους και η καταστολή των διαμαρτυρομένων δεν διαφέρει από τις κυβερνήσεις της δεξιάς, για ένα απλό λόγο: θαύματα δεν γίνονται!
      Ευτυχώς δε που παρά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα δεν βρισκόμαστε στην κατάσταση που βρίσκονται σήμερα η Βραζιλία , η Αργεντινή ή η Βενεζουέλα χώρες που κατά καιρούς έχει θαυμάσει ο Τσίπρας !

      Διαγραφή
  2. Καλή σας μέρα. Επειδή βρίσκω πολύ ενδιαφέροντα τα άρθρα σας περί ταξιδιών, υπάρχει κάποια ετικέτα που να τα συμπεριλαμβάνει όλα μαζί και δεν την βρίσκω; Ή κάποιοι μήνες που έχετε ταξιδέψει, ούτως ώστε να τα διαβάσω από τα αρχεία σας; Σας ευχαριστώ πολύ και καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αριστερά, πάνω από τους Αναγνώστες, υπάρχει το Ευρετήριο των ταξιδιών όπου όταν πατήσει κανείς το ΕΔΩ πηγαίνει στο ποστ που έχω μαζέψει όλα τα ταξίδια και το ενημερώνω συνεχώς.

      Διαγραφή
    2. Α, το είδα! Σας ευχαριστώ πολύ! Καλή σας μέρα :)

      Διαγραφή