Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

O ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ





Αlea jacta est αναφώνησε χθες ο Σαμαράς και αποφάσισε να περάσει νωρίτερα τον Ρουβίκωνα των προεδρικών εκλογών, όπως ο Ιούλιος Καίσαρ  όταν πέρασε τον ομώνυμο ποταμό  για συγκρουστεί με τον Πομπήιο και να τον νικήσει.
Η παροιμιώδης αυτή φράση λέγεται σε περιπτώσεις που μετά από πολλές σκέψεις και αμφιταλαντεύσεις λαμβάνεται οριστική απόφαση με πλήρη επίγνωση των συνεπειών που μπορεί να προκύψουν και την ανάγκη αντιμετώπισης τους.
Η συμφωνία για δίμηνη τεχνική παράταση του ελληνικού προγράμματος, που επιτεύχθηκε στο Eurogroup, έδωσε την δυνατότητα στον Σαμαρά να αποκτήσει ένα σημαντικό  πλεονέκτημα αποστομώνοντας έτσι την αξιωματική αντιπολίτευση που από καιρό ζητάει εκλογές, παραδίδοντας δε την καυτή πατάτα της τελικής συμφωνίας με την τρόικα στην κυβέρνηση που θα προκύψει αν γίνουν εκλογές.


Για να γίνουν θα πρέπει να αποβούν άκαρπες οι ψηφοφορίες για πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Το θέμα είναι τι θα κάνουν οι 24 ανεξάρτητοι σήμερα βουλευτές αλλά και ορισμένοι από αυτούς που σήμερα ανήκουν στους ΑΝΕΛ και στην ΔΗΜΑΡ.
Δεν αποκλείεται με την ανακοίνωση του ονόματος του υποψηφίου να αρχίσουν αρκετοί από αυτούς να δέονται  και αντί Χριστέ να λένε :
Σταύρο Δήμα  το φως το αληθινόν, το φωτίζον και αγιάζον πάντα άνθρωπον ερχόμενον εις τον κόσμον, σημειωθήτω εφ' ημάς το φως του προσώπου Σου, ίνα εν αυτώ οψόμεθα φως το απρόσιτον
και να τον ψηφίσουν ,γιατί αλλιώς αν γίνουν εκλογές κινδυνεύουν αντί να δέονται να αρχίσουν να τραγουδούν τους στίχους ενός καλτ άσματος που λέει:
"Σκοτάδι, πισσοσκόταδο, μαύρο σκοτάδι πίσσα,
σκοτάδι είσαι σκοτεινό, σκοτοσκοτεινιασμένο,
σκοτάδι κατασκότεινο, και βράδυ βραδιασμένο."


Βέβαια αν εκλεγεί ο Δήμας το μουσικό ρεπερτόριο θα είναι τύπου Ξουλίδου  εμπνευσμένο από μοντέρνες εξαγορές μέσω φεισμπουκ και τουίτερ και θα ακούμε  επίσης για πουλημένους που βόλι δεν χαλάμε μόνο πέτρες και κοτρώνια τους πετροβολάμε  όπως τραγουδούσε ο αξέχαστος Ξυλούρης.
Εάν όμως δεν εκλεγεί πρόεδρος τότε θα γίνουν εκλογές, όπως από καιρό ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ μόνο που δεν θα γίνουν με τις ευνοϊκότερες γι΄αυτόν προοπτικές λόγω του γενικότερου κλίματος πολιτικής αστάθειας που θα έχει επικρατήσει.


Η ΝΔ θα εμφανίζεται ως ο εγγυητής της πολιτικής σταθερότητας  ποντάροντας  στην έξοδο από το μνημόνιο χωρίς κλυδωνισμούς λόγω  της πείρας που διαλαλεί  πως έχει  αποκτήσει και χάρις στο πρωτογενές πλεόνασμα και την ανάκαμψη της οικονομίας που επαγγέλλεται . Ταυτόχρονα θα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου της οικονομικής αστάθειας που θα προκύψει σε πιθανή εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ όταν οι μαθητευόμεναι μάγοι του θα βρεθούν αντιμέτωποι με τους δανειστές οι οποίοι θα τους αντιμετωπίζουν   σαν εξωγήινους, όπως έγινε και στο Λονδίνο όταν πήγε το δίπτυχο της επιτυχίας Μηλιός-Σταθάκης.


Ήδη το χρηματιστήριο σήμερα βρέθηκε στην μεγαλύτερη ελεύθερη  πτώση του που σημειώθηκε από το 1987.
Το ΠΑΣΟΚ θα αναγκαστεί να τηρήσει μερικές αποστάσεις χωρίς ουσιαστικές ρήξεις όμως από την ΝΔ , για να συγκρατήσει τους εναπομείναντες και φυλλορροούντες οπαδούς του, ευελπιστώντας  στο να έρθει  πρώτη, χωρίς όμως αυτοδυναμία, ώστε να μπορέσει να συγκυβερνήσει μαζί της εκ νέου.


Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να πουλάει το παραμύθι της ακύρωσης ή έστω της επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου ποντάροντας σε αυτούς που περιγράφει με ενάργεια ο  Χρήστος Χωμενίδης:
Πώς να αναθεματίσω τον άνεργο, που η απελπισία του γίνεται τυφλή οργή; Πώς να κοιτάξω αφ’ υψηλού τον ημιαγράμματο, που πιάνεται από παραμύθια για διεθνείς ανθελληνικές συνομωσίες και για μαγικές λύσεις και εμπιστεύεται όποιους τον κοροϊδεύουν πιο ανενδοίαστα μέσα στα μούτρα του; 
Το Ποτάμι σίγουρα θα ελπίζει σε  ένα αξιοπρεπές ποσοστό ψαρεύοντας σε ένα νεανικότερο κοινό και στους δυσαρεστημένους Πασόκους και τους πρώην ψηφοφόρους της ΔΗΜΑΡ η οποία μετά τους ατυχείς χειρισμούς του Κουβέλη  εξασφάλισε την σίγουρη εξαφάνιση της.
Η ΧΑ θα διατηρήσει τον σκληρό ακροδεξιό πυρήνα της αλλά με σαφή πτώση της δύναμης της ενώ οι ΑΝΕΛ θα αγωνίζονται για να πάρουν το 3%.
Πάντως μόνο το ΚΚΕ είναι το κόμμα που δεν το απασχολούν οι εκλογές γιατί έτσι και αλλιώς το δόγμα του βασίζεται στην αρχή "όλοι αντάμα και ο ψωριάρης χώρια"
Τελικά  αν μετά τις εκλογές επανεκλεγεί η ΝΔ, έχοντας  μια πρόσφατη λαϊκή  ετυμηγορία θα μπορέσει να περάσει με άνεση πλέον, αν συνεχίσουν να την πιέζουν οι δανειστές και τις παράλογες πλέον απαιτήσεις της τρόικας.


Στην άλλη περίπτωση, αν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο Μηλιός θα εξηγήσει, με αγωνιστική έξαρση και υπερηφάνεια, στους κερδοσκόπους δανειστές μας ότι θα σχίσουν τα μνημόνια, θα διαπιστώσει με έκπληξη ότι τα  ταμεία δεν γεμίζουν με μεγαλοστομίες  γιατί  ούτε οι Κινέζοι ούτε ο Πούτιν δεν έχουν σκοπό να μας δανείσουν και δυστυχώς και εκείνος ο Τσάβες πέθανε νωρίς.
Αναγκαστικά λοιπόν ο Τσίπρας θα καταφύγει στον Σαμαρά για να του δείξει τις ειδικές εκείνες ασκήσεις κωλοτούμπας με τις οποίες μπαίνεις στο Ζάππειο αντιμνημονιακός και βγαίνεις αγκαλιά με ένα μνημόνιο.
Και όλα αυτά θα πρέπει να τα κάνει μέσα σε 10 περίπου μέρες από την ανάληψη της εξουσίας μέχρι την προθεσμία της παράτασης που έχουν δώσει οι δανειστές.
Όπως είπε και ο Μαρξ Η ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά σαν τραγωδία και τη δεύτερη σαν φάρσα.
Μόνο που τα θύματα της φάρσας θα είμαστε όλοι εμείς.
Ελπίζοντας πάντα όλοι μας πως Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει  και αποτρέποντας από την σκέψη μας τον απλό συλλογισμό του Μάνου Χατζηδάκι, ότι εφόσον η Ελλάδα δεν πεθαίνει ποτέ, πάει να πει πως και ποτέ δεν θα αναστηθεί!



5 σχόλια:

  1. Η Ελλαδα ποτε δεν πεθαινει......μονον οι Ελληνες!! Κατα τα αλλα,μια χαρα τα γραφεις αγαπητε!! Αμαν,τι μας περιμενει!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Πράγμστι αυτή η σκηνή ανήκει πλέον στις κλασσικές του ελληνικού κινητογράφου.

      Διαγραφή
  3. Γείτονα με όλο τον σεβασμό και την εκτίμηση που έχω στα γραπτά σου, Τι προτείνεις να ψηφίσουμε;;. Ο γράφων επιμένει ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εάν πιστεύεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορέσει να εκπληρώσει όσα έχει υποσχεθεί τότε καλά κάνεις και τον ψηφίζεις.Εγώ προσωπικά εκτός από την άναλυση της πολιτικής των κομμάτων και των συνεπειών που συνεπάγεται αυτή η πολιτική δεν έχω σκοπό να κάνω υποδείξεις σε ένα καθαρά ιδεολογικό θέμα όπως είναι η ψήφος.

      Διαγραφή