Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΙΣΜΟΣ, Ο ΝΕΟΣ ΟΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ





Συνήθως για να καταφέρει ένα άτομο το όνομα του να γίνει ένας ευρέως χρησιμοποιούμενος όρος, απαιτούνται αφ΄ενός το όνομα του να είναι σύντομο και αφ΄ετέρου, κυρίως αυτό, να έχει μια σημαντική και με ιδιαίτερη σημασία ιδεολογική συμμετοχή στην ιστορία μιας χώρας.
Έτσι δημιουργήθηκαν όροι όπως  πχ Λενινισμός, Σταλινισμός, Χιτλερισμός, Βενιζελισμός ή και σήμερα ακόμα Μερκελισμός ή Θατσερισμός.
Γι΄αυτό λοιπόν το επίτευγμα του   Αναπληρωτή Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης συνταγματολόγου Γιώργου Κατρούγκαλου, μέσα στο λίγο χρονικό διάστημα που έχει γίνει ευρύτερα γνωστός, να δημιουργηθεί ο  Κατρουγκαλισμός, όρος  ο οποίος ήδη έχει λεξικογραφηθεί, είναι τεράστιο.
Ως  Κατρουγκαλισμός λοιπόν ορίζεται  ο «λεκτικός υπαινικτικός τραμπουκισμός» στο INDEXMALADICTUS/ ΤΟ ΒΡΩΜΟΛΕΞΙΚΟ του Νίκου Δ. Πλατή που έχει ως υπότιτλο - ΒΙΒΛΙΟ ΠΡΟΧΕΙΡΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ (ΥΒΡΙΣΤΕΣ, ΥΒΡΙΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ) Εκδότης: ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ



Ο Γιώργος Κατρούγκαλος έγινε ευρύτερα γνωστός από την ανάπτυξη της θεωρίας του περί "καλής" και "κακής" βίας στην εκπομπή του Πρετεντέρη  Ανατροπή.
Αφού εξήγησε εκεί  ότι καταδικάζει μόνο «οποιαδήποτε μορφή βίας που δεν έχει κοινωνικό αντίκρισμα, και ως εκ τούτου πιστεύει πως: δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ο όρος βία που αφορά δολοφονικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής με μορφές διαμαρτυρίας, όπως μια μαχητική διαδήλωση, ή στο γιαούρτωμα του Θ. Πάγκαλου ή στο "τούρτωμα"(του συναδέλφου του καθηγητού Γρισπολάκη στην εκπομπή).Για να στηρίξει μάλιστα τα επιχειρήματα του έφερε σαν παράδειγμα τα γεγονότα του  Μπέρκλεϋ, την εποχή που έβραζαν στις ΗΠΑ όλοι οι νέοι για την στράτευση τους στο Βιετνάμ και τον γαλλικό Μάη χωρίς βέβαια να θυμάται ότι αυτός κατέληξε στην ισχυροποίηση του  Ντε Γκώλ.
Στην παρατήρηση βέβαια του καθηγητή Γρισπολάκη ότι η τούρτα είχε μέσα αρσενικό, δεν έδωσε απάντηση αν η βία αυτή ήταν καλή ή κακή, όπως επίσης δεν μας εξήγησε την άποψη του για το κτίσιμο του γραφείου του αντιπρύτανη του δικού του μάλιστα πανεπιστημίου , μετά την βίαια απομάκρυνση του από το γραφείο του, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο που υπάρχει στο ποστ μου ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ Ή ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ( ΚΑΙΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΙΚΑΙΟΤΕΡΟΙ ΜΕ ΤΟ ΜΥΣΤΡΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ!
Πως άλλωστε θα μπορούσε να πει οτιδήποτε όταν μάρτυρας υπεράσπισης των φοιτητών με το μυστρί,  ήταν ο καθηγητής του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης, ο οποίος ,σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματοςεπαίνεσε τη στάση των φοιτητών οι οποίοι υπερασπίστηκαν το δημόσιο χαρακτήρα του πανεπιστημίου, κτίζοντας το γραφείο του αντιπρύτανη!


Παρά δε το ότι είναι καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, προσπάθησε να δημιουργήσει την εντύπωση πως και το Σύνταγμα νομιμοποιεί την βία, χωρίς βέβαια να επεξηγήσει ότι το άρθρο 120 αναφέρεται μόνο στην περίπτωση κατάλυση του!
Προσπαθώντας δε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα αποφάνθηκε με στόμφο πως η κοινωνία και όχι ο νόμος βάζει τα όρια στις παρεμβατικές συμπεριφορές όπως καταλήψεις κτλ
Όπως γράφει πολύ σωστά ο Σακελλάρης  Σκουμπουρδής:
Ιδού, λοιπόν, το ακραίο μήνυμα Κατρούγκαλου. Όταν αισθάνομαι ότι με αδικούν, παίρνω το δίκιο μου από τη σημαία και αυτοδικώ. Αυτά είναι. Άμα η πνευματική μας ηγεσία έχει τόσο καμένο λογισμικό, τι να αναμένουμε από τους μουζίκους μας, πάρεξ φωτιά και μπούλμπερη;


Τα ίδια είπε και στην πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων στην ΔΕΗ που τους προέτρεψε  να σχίσουν τα φύλλα της επιστράτευσης, άσχετα βέβαια αν αυτοί τον έγραψαν δεόντως, λέγοντας τους: Η κοινωνία έχει δικαίωμα να αντιστέκεται και το Σύνταγμα μας το ίδιο το αναγνωρίζει".


Απέδειξε δε ότι ο Κατρουγκαλισμός είναι ακαταμάχητος όταν για να πλήξει τον Μανώλη Κεφαλογιάννη κατέφυγε στην οικογενειακή ευθύνη. λέγοντας του «Ο πατέρας σας τι είχε κάνει με τη διαπλοκή;» υπονοώντας βέβαια ότι αφού ήταν ο πατέρας του διαπλεκόμενος δεν μπορεί να μην είναι  και αυτός!
Μόνο που θεωρούσε για πατέρα του τον  μακαρίτη θείο  του  Γιάννη Κεφαλογιάννη  που είχε καταδικαστεί σε 5 μήνες φυλάκιση !
Εισέπραξε βέβαια τους χαρακτηρισμούς  Είσαι βλάκας, ηλίθιος και ανόητος από τον Κεφαλογιάννη, ο οποίος στο διάλειμμα απείλησε ότι θα τον σπάσει  στο ξύλο και αυτός του απάντησε με πανεπιστημιακή αβρότητα: Θα μου κλάσεις τ΄αρχίδια!
Τα σχετικά στο άρθρο του Γιώργου Καρελιά ,Ο (αισχρός) καθηγητής και ο (τζάμπα) μάγκας ο οποίος καταλήγει λέγοντας:
Το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να αποδοκιμάσει (δημόσια, όχι με «σου-ξου-ψου») τη συμπεριφορά του ευρωβουλευτή του, δείχνει ότι έχει πιάσει το νόημα. Για να κατακτήσει την εξουσία χρειάζεται τους πάντες. Και για να την ασκήσει, επίσης. Οι κατρουγκαλισμοί είναι απαραίτητοι στην πολιτική. Στυγνός ρεαλισμός.


Δεν προλαβαίνει τέλος να ορκιστεί αναπληρωτής υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης, δηλαδή ως υπουργός που θα αναλάβει να χειριστεί τους απολυμένους και τους υπό διαθεσιμότητα υπαλλήλους του Δημοσίου και  από τις πρώτες δηλώσεις του είναι  ότι θα επιστρέψουν στο Δημόσιο οι υπάλληλοι που απολύθηκαν ή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.
 Πριν όμως να ευχαριστηθεί τις ευχαριστίες των απολυμένων, σκάει το δημοσίευμα του ΒΗΜΑΤΟΣ με τις προμήθειες 12% που θα εισέπραττε από τις αγωγές που κατέθετε, ακόμα και μέχρι την μέρα της υπουργοποιήσης του.
Δεν μπορώ να ξέρω αν νομικά οι ενέργειες του είναι νόμιμες, όπως ισχυρίζεται, αλλά όπως  είπε και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη καθηγητής Πανούσης «Οταν μπαίνεις σε δημόσιες θέσεις, πρέπει να προφυλαχθείς και να προφυλάξεις τους άλλους», σημειώνοντας ότι η δήλωσή του δεν έχει να κάνει με προσωπικές νύξεις, αλλά με στάση ζωής. Νωρίτερα, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την υπόθεση Κατρούγκαλου, ξεκίνησε λέγοντας ότι ο ίδιος σταμάτησε να δικηγορεί όταν έγινε αντιπρύτανης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ενώ όταν υπουργοποιήθηκε παραιτήθηκε και από το Πανεπιστήμιο, αλλά πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να σχολιάσω περισσότερο, δεν είμαι δικαστής».


Ακόμα και ο αντιπρόεδρος της Βουλής ,ασχολούμενος και αυτός στο παρελθόν  ως εργατολόγος, δήλωσε ότι :Είναι γεγονός ότι υπήρξαν από μέρους του ατελείς και λανθασμένοι χειρισμοί και πως ο ίδιος από το 2009 μέχρι σήμερα που είναι βουλευτής δεν ανέλαβε ποτέ προσωπικά υπόθεση, ούτε παρέστη στα δικαστήρια, ενώ έχει απαγορεύσει και στις κόρες του να παραστούν στα δικαστήρια για όσο εκείνος είναι βουλευτής.
Επειδή δε προφανώς δεν θεωρεί ότι  υπάρχει ασυμβίβαστο ανάμεσα στην ιδιότητα του υπουργού που νομοθετεί και του δικηγόρου που αναλαμβάνει υποθέσεις που άπτονται των αρμοδιοτήτων του, φρόντισε να διορίσει και 3 συνεργάτιδες του σε θέσεις ειδικών συμβούλων στο υπουργείο του οι οποίες όμως φρόντισε να εξαιρούνται από την αναστολή του δικηγορικού λειτουργήματος !
Το υπουργείο δε Διοικητικής Μεταρρύθμισης διακρίνεται για την αντικειμενικότητα των διορισμών που κάνει και ως εκ τούτου Πρόεδρος στο Εθνικό Κέντρο Δημοσίας Διοίκησης  και Αυτοδιοίκησης διορίστηκε η σύντροφος του Υπουργού Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλου.


Όπως βλέπουμε από την εποχή που ο πρωτοπόρος  Γιώργος Βουλγαράκης  αποφάνθηκε πως ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό, εκτός από τον Κατρούγκαλο, την ίδια άποψη είχαν και ο   Γκίκας Χαρδούβεληςο Αλέξης Μητρόπουλος και η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Έτσι τελικά αναγκάζουν τον Πάγκαλο να λέει πως:
«Εγώ θέλω να υποστηρίξω τον Τσίπρα, αλλά δεν με αφήνει ο Κατρούγκαλος. Θέλω να υποστηρίξω τον Τσίπρα και δεν με αφήνει η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ αναφορικά με την υπόθεση Κατρούγκαλου και τη δικηγορική προμήθεια σχολίασε:
«Ο κ. Κατρούγκαλος δεν είναι συνταγματολόγος; Τι δουλειά έχει στις εργατικές υποθέσεις; Εγώ είχα την εντύπωση ότι ήταν καθηγητής πανεπιστημίου, σε τέτοιο επίπεδο είσαι εξειδικευμένος. Αυτό λέγεται λαμόγιο!


ΠΡΟΣΘΗΚΗ
Το καταπληκτικό βίντεο με τίτλο DIE ANSTALT, που σε ελεύθερη μετάφραση θα πει ΄ ΤΟ  ΙΔΡΥΜΑ ΄ παίχτηκε από το Γερμανικό κανάλι ΕΖΒ το Σάββατο 29.03.2015 και ήταν μία παραγωγή της ZDF
 Οι τηλεοράσεις έπαιξαν μερικές σκηνές από αυτό, αλλά αξίζει να δει κανείς ολόκληρο αυτό το συγκλονιστικά φιλελληνικό βίντεο.
Θα πρέπει επίσης  να σκεφτεί κανείς  ότι πολύ δύσκολα ελληνικό κανάλι θα έπαιζε κάτι αντίστοιχο χωρίς να βγουν διάφοροι ελληναράδες να το κατηγορήσουν για ανθελληνισμό και προδοσία.





ΠΡΟΣΘΗΚΗ 23-7-2017
Μια εξαιρετική σκιαγράφηση του Κατρούγκαλου από τον


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου