Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Ο ΔΟΛ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΙΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ





Έχω γράψει εδώ και 6 μήνες για το δυστυχώς  ΑΠΟΛΕΣΘΕΝ ΗΘΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ για την πολιτική της αφότου είχε αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας. 
Το μόνο θέμα που δεν μας είχε μέχρι τότε απασχολήσει ακόμα, ήταν ο πόλεμος κατά της διαπλοκής για τον οποίο πολλές φορές είχε μιλήσει ο Τσίπρας από την εποχή που ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όλοι περιμέναμε, μιας και ο Καραμανλής δεν είχε καταφέρει να εξοντώσει τους  στον Μπαϊρακτάρη αποκληθέντες "νταβατζήδες",πως  η αριστερά με τον Τσίπρα θα τους κατατρόπωνε .
Μέχρι που έσκασε η πρόσφατη ιστορία με τις 3 μυστικές συναντήσεις το καλοκαίρι του 14, του Τσίπρα με τον Ψυχάρη στο σπίτι του Βασίλη Μουλόπουλου, πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, νυν προέδρου του ΔΣ στην «Αυγή» και πρώην αρχισυντάκτη στην εφημερίδα «Το Βήμα» και την 4η, στο σπίτι της πρώην συνεργάτιδας του Αλέξη Τσίπρα, κυρίας Ζωής Χαλιδιά.
Βεβαίως και όλοι οι πολιτικοί δικαιούνται και ίσως επιβάλλεται μάλιστα, να συναντούν εκδότες εφημερίδων και με αυτό τον τρόπο να πληροφορούνται και πράγματα που πιθανώς το στενό τους κομματικό περιβάλλον να αποφεύγει να τους λέει,  αλλά και να ακούν μερικές απόψεις και πληροφορίες που δεν είναι πολλές φορές δημοσιεύσιμες.
 Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής συχνά καλούσε δημοσιογράφους και έτρωγε μαζί τους στου "Λεωνίδα" στην Βαρυμπόμπη.
Στην προκείμενη ιστορία όμως προκύπτουν μερικές εύλογες απορίες.


1-Γιατί οι συναντήσεις έγιναν με τόση μυστικότητα ;

2-Σύμφωνα με το δημοσίευμα του ΒΗΜΑΤΟΣ  ο Ψυχάρης δεν ζήτησε τίποτα από τον Τσίπρα, αλλά αυτός του υποσχέθηκε χάρισμα  δανείων  και του υποσχέθηκε και ραδιοτηλεοπτικό σταθμό έναντι κομματικής υποστήριξης του από τις εφημερίδες του συγκροτήματος, την οποία όμως τελικά δεν απέκτησε.
Εάν τα πράγματα έγιναν έτσι έχει λογική να συναντηθούν 4 φορές μυστικά για να τα κανονίσουν.

3- Εάν όμως ο Ψυχάρης ψεύδεται ότι δεν ζήτησε τίποτα, αλλά ζήτησε,  και ο Τσίπρας ως γνήσιος υπέρμαχος κατά της διαπλοκής αρνήθηκε να δώσει οτιδήποτε, τότε για ποιο λόγο έγιναν οι επόμενες 3 συναντήσεις;

4-Αντικρούοντας ο ΔΟΛ την διάψευση από την κυβέρνηση  όσων αναφέρονται στο δημοσίευμα πετάει μια θανατερή μπηχτή λέγοντας:
Πέραν τούτων, το Μέγαρο Μαξίμου λησμονεί το νόμο της δημοσιογραφίας περί χρυσών εφεδρειών. Θα έχουν την ευκαιρία να  τον πληροφορηθούν.
 Τι θέλει άραγε να πει ο ποιητής; Υπάρχουν ηχογραφήσεις των συνομιλιών;

5-Γιατί το Μαξίμου έσπευσε να απαντήσει ότι «παράνομες ηχογραφήσεις αποτελούν κακούργημα» και ο γιος του  εκδότη μέσω Facebook αναρωτιέται «τι φοβάται ο Τσίπρας» την ίδια ώρα που θυμίζει την περίπτωση  Βαρουφάκη που ηχογραφούσε το Eurogroup .

6-Γιατί τότε δεν είπαν τίποτα για κακούργημα;

7-Αν υπάρχουν ηχογραφήσεις τότε θα μπορέσει  ο Τσίπρας να αποδείξει και στους ψηφοφόρους του ότι μεγαλύτερος πολέμιος της διαπλοκής από αυτόν δεν υπάρχει, από όσα θα ακουστούν.
Μήπως όμως θα ακούσουν τα αντίθετα ;


Οπότε όλοι θα θυμηθούν τους στίχους του Σαββόπουλου:
Αλλάζει όμως ο καιρός...
Να βροχές! να χαλάζια! να κεραυνοί!
Πάει η φωλιά! Παν τα κοτσυφόπουλα!
Παν όλα... βγήκε και κάθονταν στο κλαδί μονάχος...


... κι από μακριά έρχονται όλα τα πουλιά του δάσους
Μπεκάτσες, τσίχλες, περιστέρια, αηδόνια, τσαλαπετεινοί και παγώνια
Από μακριά τον χαιρετάνε και από κοντά του λένε:
«Γεια σου Σταύρο και κυρ Σταύρο και αφέντη τσουτσουλομύτη!»

-- Δεν με λένε Σταύρο και κυρ Σταύρο και αφέντη τσουτσουλομύτη..
Μόνο Σταύρο με λένε... μόνο Σταύρο...


3 σχόλια:

  1. Καλό μήνα. Γιατί φίλτατε Αθεόφοβε μου δίνετε την εντύπωση οτι σε αυτό το θέμα, είστε σίγουρος ότι ο Τσίπρας έχει ..λερωμένη την φωλιά του?? Μήπως εκτός της απόλυτα σεβαστής διαφωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ του σήμερα σας διακρίνει προκατάληψη??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς και δεν μπορώ να ξέρω τι έχουν συζητήσει μεταξύ τους και γί΄αυτό και θέτω αυτά τα παραπάνω εύλογα, πιστεύω, ερωτήματα που δεν έχουν απαντηθεί.
      Αν όμως έχουν ηχογραφηθεί οι συνομιλίες και δεν έχει τίποτα υποσχεθεί, τότε αντί να απειλεί ότι αν ακουστούν θα είναι κακούργημα, θα έπρεπε να προκαλεί να δωθούν στην δημοσιότητα για να δικαιωθεί.

      Διαγραφή